Bralni izziv 2017 - Rebecca

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2017 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 27 jun 2017, 14:29

5) Knjiga, kjer je na platnici ženska z lepo obleko (2 točki)

Izbira (The Selection) - Kiera Cass

Slika

OCENA:

TA knjiga je bila vedno zasedena. V bistvu kar cela zbirka, ampak se je splačalo počakati in zdaj sem jo končno dobila. Prebrala bom celo zbirko in knjige porabila, da bom rešila še dve nalogi, saj sem ugotovila, da so prav nalašč za nekatere od nalog.

Ta knjiga mi je bila všeč že na začetku, potem pa je bila knjiga samo še bolj zanimiva in je nisem morala odložiti pa če sem naredila karkoli. Mogla sem jo prebrati do konca.
Všeč mi je bilo, ker je pisateljica najprej opisala, kako je živela America preden je prišla na kraljevi dvor. Nisem vedela, kaj pomenijo te trojke, šestice, osmice in šele potem sem izvedela do so to nekakšni nivoji po katerih so razvrščali ljudi. Zdelo se mi je zanimivo, da je pisateljica tako opisala našo 'prihodnost'. Bo res prišlo do 4. svetovne vojne? Nikoli ne veš ...
Nisem si morala pomagati, da me ne bi prevzelo sočutje, ko sem brala, kako živijo v posameznih kastah. To bi bilo prav grozno, če bi tako živeli že zdaj. Mislim, da že postajamo podobni njim iz 'prihodnosti'.

Na začetku te knjige mi je bilo všeč zmenkarjenje Americe in Aspena, potem pa je America prišla na dvor in mi je postal princ bolj všeč. Mogoče zaradi tega, ker je Americo takrat njen prvi fant zapustil.
Ne vem zakaj, ampak mi je bilo prav všeč, da se je America upirala temu izboru. Morala je biti malo drugačna in že tako je zgodba postala bolj zanimiva. Uradnik, ki je prišel preden je odšla na izbor mi ni bil ravno všeč in pravila tudi ne. Mislim, da so malo pretiravali s temi zakoni in da bo ob kršitvi tistega, ki je kriv čakala smrtna kazen. Ko je America prišla na dvor, sem se čudila nad opisom tega kraja. Presenetilo me je, da se je upirala oblekam in da je bila tako jezikava do princa. Mislim, da je imela prav srečo, da je bil na dvoru prav on in ne nekdo, ki bi bil sebičen, nesramen in samovšečen.
Všeč mi je bilo tudi, da sta imela tako preproste zmenke, kjer sta bila na vrtu in se samo pogovarjala. Zanimivo mi je bilo, da ni nič pritiskal na Americo glede poljubov in odločitve.

V bistvu mi je bilo všeč skoraj vse; da sta se prvič srečala tako, da je skoraj omedlela (rada imam malo teatralnosti) in pa tudi vse, kar sem že prej opisala.
V knjigi so bili tudi smešni dogodki, kot je naprimer dogodek, ko je America princa brcnila v njegove 'kraljeve dragulje', ker je mislila, da jo bo poljubil.

Edini stvari, ki mi pa nista bili ravno všeč pa sta bili prihod Aspena na dvor in kršenje pravil, ter pa konec saj se je vse prekmalu končalo. WHY, WHY?
Na srečo sem v knjižnici takoj dobila naslednjo knjigo, ki jo že prebiram.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2017 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 28 jun 2017, 17:18

2) Knjiga z rdečo platnico (2 točki)

Elita (The Elite) - Kiera Cass

Slika

OCENA: oz. 4,5

Oceno 4 sem dala, ker se je America še vedno dobivala z Aspenom in pa, ker se ni in ni znala odločiti, 5 pa, ker mi je bila knjiga drugače zelo všeč.
V bistvu sploh ne vem, kaj se je dogajalo v vsakem delu posebej. Vedno nekaj zamešam, ampak se bom potrudila, da bom komentirala stvari, ki so se zgodile v tem delu.
Knjiga mi je bila, tako kot prejšnja zelo všeč, imela pa je mogoče malo več stvari, ki bi jih jaz spremenila.

Prvo kot prvo. Všeč mi je bil tisti ples za noč čarovnic, ko so prišle na dvor družine. Americino družino sem že malo pogrešala tudi jaz. Privoščila sem jim, da so prišli na grad in se vsaj enkrat pustili razvajati. Pa še obleke so lahko odnesli domov. :)

Všeč mi je bilo, da je Maxon pomagal Marlee in ji dovolil, da je ostala v gradu ter delala v kuhinji, kjer se je srečala z Americo. Takoj po tem sta se Maxon in America pobotala in nato spet skregala. Mogoče sta mi šla že malce na živce, ker je bila America tako trmasta Maxon pa se ni hotel vmešavati vanjo in ji je vedno dajal prostor. America je bila za moje pojme malo preveč nezaupljiva do Maxona. vedno ji je govoril, koliko mu pomeni, ona mu pa še vedno ni zaupala. ZAKAJ???
Potem je bil tu še Aspen, ki se je nezavedno vmešaval v Americino odločitev in ji mešal glavo, tako da se spet, ko je skoraj sprejela odločitev, ni znala odločiti.

Nekaj me je zmotilo, potem pa mi je bilo nekaj všeč. Motili so me tisti uporniki, ki so non-stop vdirali v grad. Čisto nič ne zamerim tekmovalkam, če so se jokale ali cvilile... Smilila se mi bo tista, ki bo kraljica in bo morala vse to prenašati. Potem sem rekla, da mi je bilo nekaj všeč. To je bilo takrat, ko je America bežala pred uporniki in ji je ena od upornic prikleknila. Zdelo se mi je čudno, da je ni napadla, saj je vendarle upornica. Mislila sem da bodo stražarji iskali malo dalj časa. To bi mi bilo všeč in med njenim izginotjem bi pisateljica lahko pokazala, kaj se je dogajalo na gradu med njenim izginotjem (mogoče, kako princ nori od skrbi :eyebrows: :angel2: )

Kot sem že povedala prejšnjič, mi je všeč, da je America tako drugačna, da si ne boji povedati svojega mnenja. V tem delu mi je bilo všeč isto, le motilo me je, da je bil kralj tako nastrojen proti njej. Čudno mi je bilo, da je America govorila, da ji spodbija samozavest, takoj po tem pa na poročilih rekla, brez zadržkov in pogumno, naj se ljudje borijo in ne skrivajo. (mislim, da se je to zgodilo v tretjem delu, ampak saj je vseeno)
Nazadnje uredil/a Rebecca dne 03 jul 2017, 16:43, skupaj urejeno 1 krat.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2017 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 03 jul 2017, 16:42

13) Po lastni izbiri (1 točka)

Izbrana (The One) - Kiera Cass

Slika

OCENA:

Knjiga mi je bila zelo všeč in s tem je tudi cela zbirka postala ena od mojih ljubših. Ta del mi ni bil boljši kot prvi, mi je bil pa boljši kot drugi del serije.
Že prvi dogodek mi je bil vznemirljiv. To je bilo, ko so uporniki vdrli v grad spet in mislim, da je Celeste takrat rekla: ''Smili se mi tista, ki bo to morala prenašati, ko bo kraljica''. S tem se strinjam na polno in mislim, da sem to omenila tudi v prejšnjem prispevku. Na srečo sta se v tem delu Maxon in America spoprijateljila s severnimi uporniki, kar je zelo pomagalo v končnem boju. Mislim pa, da je bil konec srečen in žalosten hkrati. Žalosten, ker sta kralj in kraljica umrla (za kraljico mi je bilo bolj žal, saj je kralj non-stop tečnaril Americi), srečen pa, ker sta se America in Maxon poročila. Na koncu mi je bilo všeč, da je bilo malo dramatično. Ko je knjiga prihajala h koncu sem mislila, da se ne more nič več takšnega zgoditi, ampak zgleda, da se v knjigah (kot sem že ugotovila) lahko vse zgodi.
Žalostno mi je bilo, ko je umrl Americin oče, saj ji je bil v res zelo veliko podporo, ko je bila na gradu in je potrebovala pomoč. Presenetilo me je, da je bil oče severni upornik in pa, da America na pogrebu ni čisto nič jokala. Mislim, da bi ob takem dogodku jaz vsekakor.
Ko je bila America na gradu, mi je bilo všeč, da je vedno gledala na druge in ne samo nase. Na primer na sojenju je bila edina, ki je povedala kar je resnično mislila. Vedno je podpirala pravico in to mi je bilo zelo všeč, pa tudi zaradi tega je bila še najbolj primerna za princeso.
Med njenim življenjem na gradu je bila na začetku z Apsonom, nato pa do njega ni čutila nič več in je bila odločena, da bo z Maxonom. To mi je bilo všeč, smilil pa se mi je edino Apson, ki je upal do konca, zanj pa takorekoč ni bilo več upanja da bi bil z njo. Če Americi ne bi uspelo, bi bil on le en nadomesten fant. Za to končano ljubezen je sicer izvedel na najgrši možen način, ampak je pa vsaj izvedel in potem ni za manj upal. Všeč mi je bilo, da je na koncu vsaj našel punco, s katero bo srečen in se ne bo obremenjeval, kako jo bo preživljal.
Ta zbirka mi je bila zelo všeč in bi prav rada prebrala tudi ostale knjige iz te zbirke. Koliko pa jih drugače obstaja? 6? 7?
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2017 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 06 jul 2017, 17:28

12) Knjiga z glavno žensko vlogo (2 točki)

Cvet - Elizabeth Craft in Shea Olsen

Slika

OCENA:

Knjiga mi je bila zelo všeč. Že začetek je povzročil, da sem knjigo prebrala, brez da bi jo odložila.

Všeč mi je bilo, da je Tate kar meni nič, tebi nič prišel v cvetličarno in začel osvajati Charlotte. Večina fantov si, mislim da tega ne bi ravno upalo. Všeč mi je bilo tudi, da ni tako hitro odnehal in je Charlotte ne glede na vse 'zasledoval'.
Mislim, da je Charlotte ravno prav časa zavlačevala z zmenkom in ljubeznijo, čeprav je bila mogoče malo prestroga do sebe. Ko je tako sledila svoji obljubi je pričakala pravega in tudi Tate se je bolj potrudil, ko jo je osvajal, saj se je delala nedostopno. Malo mi je bilo čudno, ko je Charlotte opisala Tata Collinsa. Mislila sem, da bo podoben Ianu Somerhalderju ali pa Mattu Damonu. Nisem si mislila, da bo obrit. Zgleda, da nisem navajena, ker imajo po navadi fantje v knjigah lase :) .
Res. Veliko mi je bilo všeč in na primer tudi varnostnik, ki je delal za Tata. Bil je skrivnosten, znal je varovati, hkrati pa je bil tudi prijazen in odkrit. Boljšega varnostnika si ne bi mogel zaželeti. Pa tudi prijatelj bi bil lahko.
Ni mi bila ravno všeč tista preobrazba, ki jo je Tate pripravil Charlotte. Vem, da ji je hotel pokazati, da je lahko tudi ona lepa, ampak takoj se mi je zazdelo, da jo hoče spremeniti in jo urediti tako kot on hoče.
Prav na živce pa mi je šlo, da se Tate ni in ni mogel odločiti ali bo ali pa ne bo z njo. Vedno je bila ena in ista pesem. Najprej sta se imela zelo lepo, potem pa je en dogodek vse spremenil in sta se nehala dobivati. Takoj zatem sta imela malo premora in nato se je prišel opravičiti in se je skoraj dobesedno klečeplazil pred njo. Na srečo sta se na koncu spametovala, nehala prepirati in ostala skupaj.
Zdelo se mi je čudno, da je na koncu Charlotte hotela opustiti šolo. Saj je ona sama govorila, da bo ne glede na vse prišla na Stanford. Mislim, da je prav, da jo je Tate spodbujal, da naj nadaljuje s šolanjem. Tako je pokazal, da imajo izobrazbo lahko tudi zvezde.
Všeč mi pa je bil Charlottin prijatelj, ki jo je vedno podpiral, ne glede na vse. Bil je zelo prijazen in pozoren.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2017 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 09 jul 2017, 20:53

1) Knjiga, ki jo je napisalo več avtorjev (3 točke)

Medeni tedni – James Patterson in Howard Roughan

Slika

OCENA:

Knjiga je bila dobesedno ubijalska, da ne omenjam njene glavne 'junakinje ' če lahko tako rečemo

Bila mi je zelo všeč, ker je imela v sebi veliko akcije in ljubezenskih zapletov, kar mi pa ni bilo všeč pa je bilo, da je pisateljica knjigo napisala v tretji osebi, pa tudi njen stil pisanja mi je bil čuden. Ne vem... Ni mi ugajal. Kdaj pa kdaj sploh nisem vedela o kom ali pa o čem govori posamezen dogodek, saj so se osebe vedno menjale.

Začetek je bil malo nerazumljiv. Mislim, da me je zmedlo, da je odšla najprej k enemu moškemu, nato pa še k drugemu. Medtem sem si rekla: "Čakaj ... Ali ni ona z Connorjem? Zakaj je potem poročena z Jeffreyem?" Bila je zelo podobna tistim moškim v knjigah, ki žensko izkoristijo samo za seks, samo da je ona moške uporabila, da je dobila želeni denar.
Mislim, da je bila malo preveč nesramna z moškimi, ki niso bili tako premožni, kot je ona želela. Sploh jim ni dala priložnosti in mislila je samo na to, kako bo napolnila svoj račun. Zelo me je presenetil njen način ubijanja in kraje denarja, pa tudi zanimivo mi je bilo od koga je pobrala to idejo (kako nekoga ubiti, brez da bi to nekdo ugotovil). Takoj na začetku sem vedela, da bosta O'hara in Nora skupaj, pa tudi še kar sta sodila skupaj: 'Nasprotja se privlačijo'.
Smešno mi je bilo, ker sta drug drugega zasledovala. Najprej Nora O'haro, potem pa O'hara Noro. Zanimivo mi je bilo, da je Craig večino časa vedel, da mu Nora sledi, saj je to tudi načrtoval in pa, da je Nora dobila 'tisti' občutek vsakič, ko jo je zasledoval on.
Proti koncu sem prav zasovražila Noro. Kako je lahko hotela ubiti O'haro? Vem, da jo je hotel spraviti v zapor, ampak ji je bil pa tudi vsaj malo všeč. Ta ženska je res čisto zmešana (completely crazy woman) in mislim, da je to posledica tega, kar je videla v otroštvu.
Na srečo je Craig uspel ubežati Nori in s tem tudi svoji smrti, ter pa se pripravil, da svoj nos vkoplje v kupe papirjev in dokumentov. :)
Zelo me je šokiralo, ko je nora na koncu umrla. Mislila sem, da se bo poboljšala in pa, da bosta z O'haro skupaj.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2017 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 22 jul 2017, 13:37

9) Knjiga z več pripovedovalci (3 točke)

Rekviem (Requiem) - Lauren Oliver

Slika

OCENA:

Knjiga je sicer tretji in zadnji del serije Delirium in na začetku sem celo serijo hotela prebrati le za zabavo, ampak sem nato ugotovila, da bi lahko ta del uporabila za 9. nalogo.

Cela serija mi je bila zelo všeč in zdi se mi, da je bil to zelo lep zaključek trilogije, zmotilo me je mogoče le to, da sta bila Lena in Alex skoraj dobesedno do konca ločena in se nista ravno 'marala'. Med dogajanje zgodbe bi lahko vskočil tudi kakšen ljubezenski moment, ne pa samo kuhanje mule in tišina.
Mislila sem, da mi ne bo všeč, ker bo v knjigi več oseb, ampak mi je bilo v bistvu zelo zanimivo in me je pozitivno presenetilo. To, da je v knjigi več oseb mi ni ravno ostalo v dobrem spominu, saj me je to pri moji prvi knjigi z več osebami na začetku zelo razočaralo in mi sploh ni bilo všeč. Všeč mi je bilo, da je imela - poleg Lene - tudi Hana zelo razgibano in zanimivo življenje. To pomeni, da ni bila tako dolgočasna kot ostali, ki so šli na zdravljenje, ampak se je videlo, da je bila v sebi še vsaj malo uporniška in taka kot je bila včasih. K zanimivosti je pripomoglo tudi to, da je vedno nekaj naredila, kar ni bilo čisto prav, saj ostali tega ne bi naredili. To mi je bilo, kot sem že napisala, všeč. Njen uporniški duh.
Zelo mi je bilo zanimivo, da se je Lena pridružila upornikom. Mislila sem, da bo s temi stvarmi še malo počakala, ampak me pa ni motilo, da gre v to skupnost, saj je bilo edino prav, da se je borila za ljubezen in svobodo. Prav nič me ni presenetilo, da se je 'zaljubila' v Juliana, o katerem je zbirala podatke in vohunila. Mislim, da brez tega skoraj ne bi šlo, ko pa sta toliko časa preživela skupaj v celici, pa še to se v knjigah zelo velikokrat zgodi (da se glavni junak zaljubi v drugega in je potem tista prva ljubezen ljubosumna). Kljub temu, da sta bila Lena in Julian zaprta v tisti celici in pa, da so Juliana pretepali, mi je bilo všeč, ko sta bila zaprta in sta se morala spomniti načrta, kako pobegniti. Všeč mi je bilo, da je bilo poleg že vznemirljivega dogajanja, ki je že obdajal to serijo še bolj zanimivo. Ko sta pobegnila mi je odleglo, potem pa me je spet oblil pustolovski val, ko sta spoznala Podganarja in druge upornike, ki so živeli v rovih pod mestom.
Kot sem že napisala, je bilo po mojem mnenju premalo dogodkov kjer sta nastopala Lena in Alex. Ko se je Alex vrnil (v prejšnji knjigi), mi je bilo zelo všeč, pa še odleglo mi je, saj sem res verjela da je mrtev. Ni mi bilo ravno všeč, ker je bil Alex tako spremenjen, hkrati mi je bilo pa všeč, da sta si bila z Leno bolj podobna kot prej. Čeprav je bilo dogodkov, ko sta bila skupaj malo, so pa vsaj bili in so tako pokazali, da še ni konec tiste ljubezenske zgodbe.

Konec te knjige mi je bil malo čuden. Na koncu, ko se je zgodil tisti veliki upor sem vse razumela, ampak nato pa je bilo kar konec knjige. Sploh nisem vedela kaj se je zgodilo z Hano, ali sta potem Lena in Alex ostala skupaj in pa, kaj se je zgodilo z Lenino družino: mamo, sestro, teto ... Najbolj me je zmotilo to.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2017 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 29 jul 2017, 21:20

22) Zgodba se dogaja na morju (1 točka)

Morje ljubezni - Kresley Cole

Slika

OCENA:

Mislim, da je to ena najboljših knjig kar sem jih kdaj prebrala. V enem trenutku je bilo vse umirjeno, potem pa že tako vznemirljivo, da si skoraj nehal dihati za povrhu pa knjige še odložiti nisi mogel. Vem, da sem to rekla pri veliko mnenjih knjig, ki sem jih prebrala za bralni izziv, ampak je res. Takšne knjige, ki jih berem letos se ne morejo kosati z velikimi knjigami, ki sem jih prebrala lani ali pa še kakšno leto prej.

Začetek mi je bil že takoj zanimiv. Všeč mi je bilo, da je Nicole že kar takoj na začetku spoznala Sutherlanda. Res je, da ga ni spoznala med pogovorom z njim, ker sta se samo videla, ampak sem takoj ko sta se zagledala vedela, da bosta skupaj. Takoj se je videlo, da se privlačita, četudi je Derek mislil, da Nicole dela kot 'punca na poziv'. Ker je bil, kjer sta se Nicole in Derek prvič videla, tudi Nicolin oče je seveda opazil, da sta se njegova hčerka in Sutherland videla. Presenetilo me je, da je bil tako zaščitniški in ji je vedno ponavljal, da se ne sme družiti z Sutherlandom. Nicole je bila vendar - kolikor se je le dalo biti - svobodna, glede na to, da je bila mornarka tako kot njen oče.
Všeč mi je bila tista akcija, ko sta na krovu ladje tista dva moška napadla Nicole. Všeč mi je bilo tudi, da se je borila tako rekoč do konca in pa, da je tako na nek način pokazala, da se lahko tudi ženske borijo. Ko je Sutherland ravno prišel mimo ladje, kjer je slišal in videl, da se nekdo spopada z dvema velikanoma, je imel zelo velike pomisleke glede tega in takrat sem bila zelo razočarana nad njim. Sploh se ni zmenil za druge, če so potrebovali pomoč, ampak samo za ves alkohol na svetu, ki ga je dobil pod roke. Všeč mi je bilo, da je zaradi Nicole prenehal piti, saj je tako pokazal, da se je pripravljen spremeniti zanjo - ker jo tako močno ljubi.
Zelo so mi bile všeč vse tiste plovbe na katere so se odpravili tekmovalci, saj sta se Nicole in Sutherland tudi takrat lahko 'igrala' drug z drugim, si nagajala. Všeč mi je bilo, da sta se non-stop srečevala, tudi pri ljudeh, za katere nista vedela da poznajo niju oba in pa da je Sutherland pokazal malo ljubosumja. ;)
Najljubši so mi bili seveda vsi ljubezenski dogodki v knjigi, najboljši izmed vseh pa mi je bil, ko je Nicolina ladja potonila in jo je Sutherland 'rešil'. Všeč mi je bilo, da sta imela malo večji spor :angel: in da je trajal več kot eno stran, kolikor traja po navadi v ostalih knjigah. Všeč mi je bila tudi Nicolina trma, seveda pa tudi Sutherlandova. Ko sta se tako dolgo grdo gledala jima je zmanjkalo časa, ko je Nicole hotela zapustiti ladjo in nisem razumela zakaj ga je zapustila. Imela sta se vendar lepo! Ni mi bilo všeč, da je med njiju prišel tisti orjak in ju na nek način ločil. Vem, da je to naredil, ker je Nicole želel samo dobro, ampak bi pa moral pustiti, da Nicole živi tako kot ona hoče.
Na koncu mi je bilo, tako kot mislim da vsem, ki so brali to knjigo in bili navdušeni nad njo ter pa Nicole in Sutherlandom, všeč, da sta bila na koncu skupaj. Vem, da je to bilo že na začetku pričakovano, ampak mi je bilo pa všeč, da je pisateljica toliko časa zavlačevala s tem, da sta se Nicole in Derek pobotala. Tako sta spoznala, da ljubita drug drugega in da pri tem mislita resno.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2017 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 14 sep 2017, 17:58

20) Knjiga, kjer ima glavni junak super moči (2 točki)

Kradljiva Phoenix - Joss Stirling

Slika Slika

OCENA:

Sploh nimam besed. Dobesedno. Knjiga mi je bila zelo všeč, ampak nekako ne vem, kako naj jo ocenim.
To knjigo sem hotela prebrati že dolgo časa nazaj, ampak me je odbijala naslovnica, ki sem jo videla na bralnici (rdeča). Ni bila podobna naslovnicam knjig, ki jih po navadi berem in zato sem odlašala z branjem.
Po naslovu knjige sem vedela, da bo glavna junakinja kradljivka, zato me to seveda ni presenetilo, ko je bil njen način dela opisan že v prvem poglavju. Zanimivo mi je bilo, kako so dodeljene naloge tistim serafom, ki so bili v isti skupnosti kot Phoenix. Glavni jim je dodelil nalogo in morali so jo narediti. Izvedeli so samo osnovne informacije o tarči, nato pa odšli na 'lov'. Priznati moram, da me je malo strašil Jasnovidec oz. njegova moč, ki je bila v bistvu skoraj nepremagljiva. Presenečena sem bila, kaj vse lahko naredi (npr. da nekdo ne more piti, dokler ne ukrade nečesa (Phoenix) ali pa, da nekoga postara).
Všeč mi je bilo, kako sta se spoznala Phoenix in Yves. Da je v bistvu k temu nekako pripomogel Yves, ko ga je Phoenix zamrznila in da ga je začutila, ko se je upiral. Ko jo je po seminarju zvlekel ven sem bila prav na trnih, saj nisem vedela kaj bo naredil. V večini trenutkov je bil zelo nepredvidljiv, potem pa sem proti koncu že nekajkrat ugotovila kaj bo naredil. Vedno je bil zelo zaščitniški in po eni strani mi je bilo to všeč (da je Phoenix ne glede na vse podpiral in ji pomagal), po drugi strani je bil pa tudi mogoče malo preveč zaščitniški (lahko bi ji dal malo več svobode).
Ko je Yves Phoenix prvič pripeljal v stanovanje je bil tudi moj najljubši del knjige. Presenetilo me je, da ni odnehala z pobegi in da mu je začela zaupati komaj proti sredini (če ne proti koncu) knjige. Takrat, ko sta bila sama v stanovanju (tj. čisto na začetku) se mi je Phoenix prav smilila, ker se je bala njega in pa tega, kaj ji bo naredil, ko je rekel, da če ne bo šlo zlepa, bo šlo pa zgrda. Ampak glede na okoliščine v katerih je živela in pa glede na to s kom je živela, mislim, da jo je bilo lahko upravičeno strah.
Zelo mi je bilo všeč, kako zapletena je lahko postala zgodba, kljub temu, da je glede na ostale knjige, ki sem jih že brala manj težavna. Všeč mi je bil konec, pri katerem te je pisateljica pustila najprej nevednega, potem pa odprtih ust.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2017 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 26 nov 2017, 16:30

8) Ljubezenski roman (2 točki)

Šola očarljivosti – Susan Wiggs

Slika

OCENA:

Ta knjiga me malo spominja na Morje ljubezni, ki jo je napisala Kresley Cole. V obeh knjigah se zgodba dogaja na morju z veliko ljubezni in zapletov. Ta knjiga, to je Šola očarljivosti mi je bila, razen konca, všeč.

V opisu sem prebrala, da se bo grda račka spremenila v laboda in še prav so imeli (seveda). Na začetku so mi bili opisi zelo čudni, saj nisem ravno navajena, da je glavna junakinja 'neprivlačna', ampak mi je bilo to po eni strani všeč, saj nekaj drugačnega ne škodi, pa še pokazali so, da se vsak lahko spremeni na boljše, četudi z malo pomoči drugih :eyebrows: . Isadora se mi je smilila, ker je nihče ni maral le zaradi njene zunanjosti, niso se pa zavedali, da je zelo pametna in privlačna. Všeč mi je bilo, da je bila trmasta glede stvari, ki si jih je želela in če sem iskrena, me sploh ni presenečalo, da je hotela pobegniti od svoje družine. Vsak bi hotel narediti točno to, še posebej pa, ker so ji pred obraz vedno metali, da je nič in neprivlačna, ali pa je slišala, kako se o tem pogovarjajo na skrivaj.

Ko je spoznala Ryana Calhouna sem si mislila: »Tadva bosta pa zagotovo skupaj«. In seveda sem imela prav. Do zdaj sem že ugotovila, kako predvidljiva je večina romantičnih knjig. Glavna junaka se morata samo pogledati, preskočiti morajo iskrice in… ta da! No, kakorkoli. Ko je prišla na ladjo Srebrni labod, se je kar hitro začela njena preobrazba. To mi je bilo zelo všeč. Knjiga mi je bila zanimiva tudi takrat, ko se ni dogajalo kaj 'pustolovskega'. Zanimiv karakter mi je imel tudi Ryan. Bil je zelo podoben Isadori, v družini ga niso marali, bil je malo neobičajen zaradi svojih las, imel je rad ženske za eno noč, ampak pod vsem tem se je skrival nekdo, ki ga sploh ne bi pričakoval. Njegove stilske preobrazbe so se mi še najbolj vtisnile v spomin in po prvi 'preobrazbi' sem komaj čakala naslednjo. Zanimivo mi je bilo, kako hitro se mu je spremenilo razpoloženje. Ko je Isadori odstrigel lase in odstranil očala ter jo s tem prizadel, je mislil, da to ni nič takega, da je to nekaj kar bo ona brez problema sprejela. Pa seveda ni bilo tako. Kmalu je ugotovil, da jo je užalil, da je imela rada svoje lase in je zaradi njega začela jokati. Takrat – točno takrat – sem spoznala še eno stran, mehkejšo stran, ki mi je bila zelo všeč. Dobro je bilo vedeti, da ni narejen samo iz kamna.

Ko je potekal ples in se ga je udeležila tudi Isadora (po preobrazbi) ter je vse pustila odprtih ust sem ji prav privoščila. Zame je bilo nesprejemljivo, da je še njene lastne sestre niso prepoznale takoj in pa, da so se okoli nje sukali vsi, ki se prej samo zaradi njenega videza ne bi.
Konec, ki mi ni bil všeč in sem ga omenjala na začetku je bil, ko so šli po ženo člana posadke in nato pobegnili z zvijačo. To je bil nekam nenavaden konec in ni mi bil ravno všeč. Tudi prebrala sem ga s težavo.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2017 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 25 dec 2017, 14:23

6) Knjiga, kjer je na platnici moški (2 točki)

Prelepi neznanec – Christina Lauren

Slika

OCENA:

W O W !!! Ta knjiga je ... wow.
Mislim, da take knjige še nisem prebrala, čeprav je pa res, da sem prebrala kar nekaj romantičnih, ki so bile podobne tej.

Ta knjiga mi je bila zelo všeč in isto je bilo tudi z ostalimi knjigami (prelepi prasec, ženskar, skrivnost), vendar pa me je zmotilo, da so vse napisane po istem kopitu. Le okoliščine se spreminjajo. Moški so si zelo podobni, večinoma so ženskarji in zelo privlačni (se ne pritožujem), so pa tudi prijatelji ali pa v sorodu. Okolje je bilo isto, saj so se pari ali pa moški iz teh parov v naslednjih delih družili, zgodba pa je bila taka, da sta se obadva iz para na začetku upirala svoji ljubezni, potem pa sta ugotovila, da se ljubita. Pri vseh knjigah je bilo enako tudi, da je bil na koncu knjige vedno en zaplet, drugače pa harmonija in ljubezen. To me je mogoče malo zmotilo, ampak ker pa ravno berem serijo, kjer se pa res vse večinoma samo ponavlja, a mi je vseeno všeč, ne morem reči ničesar.
No, kakorkoli. Preidimo k tej knjigi.
Že takoj na začetku mi je bila knjiga všeč. Všeč mi je bilo, da sta se na začetku videvala samo za seks in pa, da je za spremembo moški ugotovil, da žensko (torej Saro) ljubi. Ona se tega na začetku sploh ni zavedala. Zelo zanimivo mi je bilo, da je Sara Maxu dovolila, da jo slika, si jo privošči, moram pa tudi reči, da je bila Sara pametna,da mu ni dovolila, da slika njen obraz. Mislim, da je bil Max zelo domiseln, ko si je izmišljal vse tiste kraje in pa, da se, mislim da nihče ne bi mogel spomniti tako raznolikih krajev. Mislim, kdo bi se spomnil knjižnice ali pa neke stare tovarne?!
Kot v že prejšnji knjigi je bilo vse v redu in prav, dokler ni prišel tisti 'zaplet'. Po eni strani sem to komaj čakala, ker sem se že malo naveličala tega, da ni bilo nobenih zapletov. Ko sta torej tista dva moška ukradla Maxove stvari in slike poslala medijem sem si prav rekla: „Ohhh, končno!“ Pa ne zato, ker bi Maxu to privoščila. Samo želela sem si, da se zgodi nekaj zanimivega. Potem sta se, ko je Sara videla tisto v časopisu, skregala in bila, kot v vseh knjigah vsa nesrečna itd. Četudi sem komaj čakala, da se nekaj zgodi, sem bila tudi vesela, ko sta se spet pobotala, saj imam rada srečne konce.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska:: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron