Izbira (The Selection) - Kiera Cass

OCENA:

TA knjiga je bila vedno zasedena. V bistvu kar cela zbirka, ampak se je splačalo počakati in zdaj sem jo končno dobila. Prebrala bom celo zbirko in knjige porabila, da bom rešila še dve nalogi, saj sem ugotovila, da so prav nalašč za nekatere od nalog.
Ta knjiga mi je bila všeč že na začetku, potem pa je bila knjiga samo še bolj zanimiva in je nisem morala odložiti pa če sem naredila karkoli. Mogla sem jo prebrati do konca.
Všeč mi je bilo, ker je pisateljica najprej opisala, kako je živela America preden je prišla na kraljevi dvor. Nisem vedela, kaj pomenijo te trojke, šestice, osmice in šele potem sem izvedela do so to nekakšni nivoji po katerih so razvrščali ljudi. Zdelo se mi je zanimivo, da je pisateljica tako opisala našo 'prihodnost'. Bo res prišlo do 4. svetovne vojne? Nikoli ne veš ...
Nisem si morala pomagati, da me ne bi prevzelo sočutje, ko sem brala, kako živijo v posameznih kastah. To bi bilo prav grozno, če bi tako živeli že zdaj. Mislim, da že postajamo podobni njim iz 'prihodnosti'.
Na začetku te knjige mi je bilo všeč zmenkarjenje Americe in Aspena, potem pa je America prišla na dvor in mi je postal princ bolj všeč. Mogoče zaradi tega, ker je Americo takrat njen prvi fant zapustil.
Ne vem zakaj, ampak mi je bilo prav všeč, da se je America upirala temu izboru. Morala je biti malo drugačna in že tako je zgodba postala bolj zanimiva. Uradnik, ki je prišel preden je odšla na izbor mi ni bil ravno všeč in pravila tudi ne. Mislim, da so malo pretiravali s temi zakoni in da bo ob kršitvi tistega, ki je kriv čakala smrtna kazen. Ko je America prišla na dvor, sem se čudila nad opisom tega kraja. Presenetilo me je, da se je upirala oblekam in da je bila tako jezikava do princa. Mislim, da je imela prav srečo, da je bil na dvoru prav on in ne nekdo, ki bi bil sebičen, nesramen in samovšečen.
Všeč mi je bilo tudi, da sta imela tako preproste zmenke, kjer sta bila na vrtu in se samo pogovarjala. Zanimivo mi je bilo, da ni nič pritiskal na Americo glede poljubov in odločitve.
V bistvu mi je bilo všeč skoraj vse; da sta se prvič srečala tako, da je skoraj omedlela (rada imam malo teatralnosti) in pa tudi vse, kar sem že prej opisala.
V knjigi so bili tudi smešni dogodki, kot je naprimer dogodek, ko je America princa brcnila v njegove 'kraljeve dragulje', ker je mislila, da jo bo poljubil.
Edini stvari, ki mi pa nista bili ravno všeč pa sta bili prihod Aspena na dvor in kršenje pravil, ter pa konec saj se je vse prekmalu končalo. WHY, WHY?
Na srečo sem v knjižnici takoj dobila naslednjo knjigo, ki jo že prebiram.