Bralni izziv 2017 - Rebecca

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2017 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 25 dec 2017, 15:21

24) Najljubša knjiga iz otroštva (2 točki)

Ledeni ugriz - Richelle Mead

Slika

OCENA: še vedno

(Drugi del serije ocenjujem, ker sem se zaradi prebiranja knjige in gledanja filma, že čisto naveličala prvega dela. To seveda ne pomeni, da ne bi rada videla tudi filma Ledeni ugriz…)

Ta knjiga predstavlja začetek moje bralne kariere. Ko sem bila manjša sem bila nora na vampirje in fantazijo. Prebrala sem vse, kar je bilo povezano z nadnaravnim, a je po času zmanjkalo literature in sem mogla presedlati na romantiko, ki mi je bila prav tako všeč.
Knjiga mi je, četudi sem jo prebrala že kar nekajkrat (kakih 8-krat), še vedno všeč. Še vedno sem nora na Dimitrija in Rose, spet sem knjigo prebrala, kot da bi jo požrla.
Že začetek me je spet pritegnil, vse se pa je proti koncu le stopnjevalo. Všeč mi ni bilo le, da se je Rose skregala z Dimitrijem in pa da se je Drimitrij tako veliko družil z Tasho. Lahko bi rekla, da mi ni bilo všeč, da se je Rose družila z Adrijanom, ampak ne morem. Bil mi je simpatičen, četudi je bil nadut in je vdiral v Rosine sanje. Kot vedno, mi tudi Mason ni bil nič kaj bolj simpatičen kot prej, mi ga je pa bilo žal, ker je na koncu umrl. Kot tudi na koncu prve knjige te serije, bi tudi v temu delu lahko vedel, da pri Rose nima šans (ker je ona ljubila Dimitrija). Najboljši del knjige mi je bil, ko so strigoji ugrabili Rose, Mio, Christiana in Masona. Zdi se mi fascinantno, da je Rose ubila tista dva strigoja (z Miino pomočjo), me je pa malo zmotilo, da je bil ta dogodek tako razmazan (nisem mogla slediti). Spomnim se, da je bilo tako tudi takrat, ko sem knjigo brala prvič…
Zanimivo mi je bilo, da smo spoznali Rosino mamo. Bila mi je zelo hladna, ni se ozirala na Rose (mogoče samo kdaj pa kdaj ali pa na skrivaj) in tudi če rečete, da tako mislim, ker sem v Team Rose vam bom rekla, da ni res. Njena mama me je že na začetku odbijala. Mogoče se je to zgodilo zaradi občutkov, ki jih je imela Rose do nje, ampak to bi pa, mislim da samo povedalo, da se z njo strinjam.
Višek, hkrati pa tudi zelo zabavno mi je bilo, da je Rosina mama svojo hči usekala in se ji je potem poznala modrica. Že v prvi knjigi sem seveda ugotovila, da Rose veliko da na svoj videz, ampak, da je pa na to tako močno navezana pa nisem vedela. Po temu dogodku je pokazala, da je res še vedno otročja, čeprav pa manj kot prej. Motilo me je, da ji je Dimitrij to vedno metal v obraz, všeč pa, da je na koncu ugotovil, da ni več tako otročja kot je mislil in pa, da se je zresnila.
Vrhunec knjige mi je bil, ko je Dimitrij takoj po Rosinem umoru strigojev prišel v tisto skrivališče in pa, ko ji je povedal, da ni sprejel Tashine ponudbe, da bi bil njen varuh (pa tudi, da bi imela otroke!!!).

Ta naloga me je pripravila do tega, da sem spet začela prebirati to serijo, tako da….
SHAME ON YOU! :109: (komaj sem nehala s to zasvojenostjo!)
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2017 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 27 dec 2017, 12:34

23) Izšla leta 2017 (3 točke)

Bossed – Sloane Howell

Slika

OCENA:

Spet, spet in spet. Take knjige se samo ponavljajo, s tem pa tudi moja mnenja glede njih.
Šef in pripravnica. Spet. Pa začnimo…

Veliko zvez se v knjigah začne s sporom in tako je tudi v tej knjigi. Všeč mi je bilo, da je Jenny na začetku vpila na Ethana, četudi se ji je zdel privlačen, ko sta se srečala v parku. Že začetek je bil zanimiv, ker se je začel z zapletom. Všeč mi je bilo, da je imela svoje mnenje o takih moških in da je ni zavedel njihov videz, je pa tudi res, da se je tukaj za pikico zmotila. Všeč mi je bilo, da sta se takoj po sporu v parku srečala, ko se je odpravila na razgovor za službo in ugotovila, da bo mogoče njen šef, tip, na katerega je vpila v parku. Med razgovorom je bilo vse napeto do konca in če bi se to zgodilo v resničnem življenju, prisežem, da bi mislila, da je ne bo zaposlil. Ampak, ker je to knjiga …
Potem, ko je dobila službo sem ugotovila, kako nadut in nesramen je do vseh v podjetju, nato pa tudi, da je to samo njegova zunanjost in da je do tistih, ki so mu blizu, zelo prijazen. To mi je bilo všeč enako kot pa tudi to, da sta imela podobno otroštvo (veliko igranja baseballa, obema je nekdo od družine umrl...). Kot vedno se nista mogla upreti svoji skušnjavi in sta se znašla skupaj že kar zgodaj. Všeč mi je bil njun zmenek na igrišču, ki je pokazal, da se Ethan zna tudi zabavati, poleg tega da je zelo resen in strog šef. Ko so pri poslu, za katerega je bila odgovorna Jenny, dobili manj denarja, kot bi lahko, sem se začudila, kako hitro lahko človek nekoga obsodi. Ethan, ki prej ni mešal posla in ljubezni/osebnega življenja, se je takoj, ko je ugotovil, da so pri tem poslu nekaj naredili hudo narobe, zaprl vase (zgradil svoje zidove) in takoj obsodil Jenny. Potem ji je to še očital, ker pa je bila ona preponosna, da bi poslušala to sranje, je odšla in dala odpoved. Takoj zatem je Ethan ugotovil, da je kriv on, ker ji je dal napačne podatke in se seveda začel živcirati glede tega. Mislim, da sta, tako Jenny kot tudi Ethan preburno reagirala in zanimivo mi je bilo, da sta oba skoraj takoj po sporu ugotovila, da sta bila prestroga drug do drugega.
No... potem pa je prišlo do še enega zapleta. Umrl je Jennyjin oče, ki mi je bil zelo všeč, rad je imel svojo hčerko, pri vsem jo je podpiral in vedno je vedel, če je kaj narobe. Ko je torej umrl je bil Ethan ravno na neki službeni poti in mu je crknil telefon (his phone died). Zato je seveda Jenny spet preburno reagirala in ga ni pustila k sebi, še dobro pa je, da sta se spet pobotala <3.
Kljub temu, da sem prebrala zelo veliko knjig z podobno (če ne celo isto) zgodbo in že skoraj ne vem, o kateri knjigi govorim, so mi vseeno všeč take knjige, čeprav se jih bom kmalu naveličala, saj postajajo kar dosti predvidljive :) .
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2017 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 31 dec 2017, 15:24

4) Knjiga avtorja, ki je napisal samo eno knjigo (1 točka)

Po dolgem iskanju sem jo končno našla...

Nočni cirkus – Erin Morgenstern

Slika

OCENA:

Ta izziv se mi je že od začetka, ko sem prebrala naloge, zdel najtežji izmed vseh. Ne vem kako je bilo pri drugih, ki so to nalogo že naredili, ampak jaz res nisem vedela katero knjigo naj dodam, če so vsi avtorji, ki sem jih poiskala, napisali več kot eno knjigo.

Ko sem začela brati knjigo, mi je bila v redu, potem so se mi pa dogodki preveč vlekli. Brez problema bi lahko knjigo napisali kot krajšo verzijo, ki bi mi bila zagotovo bolj všeč. Glede na vsebino mi je bila knjiga zelo všeč. Rada imam fantazijo, manjkalo pa je malo romance. Ni mi bilo všeč, da sta Marco in Celia s svojim zaljubljanjem začela komaj proti koncu knjige.
Zanimivo in dolgočasno hkrati mi je bilo, da je bilo opisano tako dolgo časovno obdobje. Všeč mi je bilo, da sta bili opisani obe otroštvi - Marcovo in Celiino, mogoče je bilo opisano premalo njenega otroštva. Kar naenkrat je knjiga govorila samo o Marcovem otroštvu. Zanimivo mi je bilo to tekmovanje in pa zaplet, ki se je zgodil, ko sta se Marco in Celia zaljubila. Bilo mi je čudno, da sta njuna učitelja vse prikrivala in nista povedala resnice o tekmovanju. Mislim, da sta bila zelo nepravična. Govorila sta samo: „Ni ti treba razumeti pravil, samo slediti jim moraš.“ Kdo bi delal to, ne da bi se naveličal?
Všeč mi je bilo učenje magije in metode, s katerimi sta ju učila magije. Res, da so bile nekatere malo čudne (rezanje členkov, razbijanje vaz), ampak tudi brez tega ne gre in kdaj pa kdaj je lahko taka metoda edina možnost.
Nikoli še nisem prebrala knjige, ki bi opisovala toliko zgodb (življenj oseb) naenkrat in tako dolgo časovno obdobje. Moram priznati, da sem se med vsem tem malo zgubila. Sploh nisem vedela kateri lik je kateri in zato sem mogla poiskati med vsem tistim, kar sem do takrat že prebrala, kdo je ta oseba. Na koncu, pa tudi med zgodbo velikokrat nisem vedela o čem govori knjiga, saj je bilo nekaj velikokrat zavito v skrivnost. To je povzročilo, da sem knjigo brala tako dolgo, kot kakšne knjige že dolgo nisem. Knjiga mi je bila, kot sem rekla, zaradi vseh teh prepodaljšanih dogodkov, nezanimiva. Zanimivo mi je bilo le na začetku (ko so opisovali učenje magije) in pa na koncu (takrat mi je bilo najbolj zanimivo).
Všeč mi je bilo, kako sta se Celia in Marco soočala z novico, da bo poraženec dvoboja umrl, drugi pa preživel. Ko sta izvedela za to me je skoraj razgnalo, ampak še dobro, da sta našla način kako preživeti. Če povem po pravici, se jaz - mislim da - tega ne bi spomnila. Zdi se mi čudno, da sta postala del cirkusa, ne morem pa mimo tega, kot da se mi zdi, da se bosta v prihodnosti naveličala biti samo zaprta.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2017 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 31 dec 2017, 16:32

19) Knjiga s politično vsebino (3 točke)

Deček v črtasti pižami - John Boyne

Slika

OCENA:

Knjige na začetku nisem hotela prebrati zaradi opisa na zadnji strani. Pisalo je, da ne bodo opisali knjige, to pa mi je že v preteklosti pokazalo, da take knjige niso v redu. Ta naloga me je nekako pripravila do tega, da sem jo prebrala in odločila sem se, da mi je bila še kar všeč.

Začetek mi je bil malo čuden, saj se je takoj začelo s pakiranjem. Čudilo me je, da otroci takrat niso vedeli skoraj ničesar. Niso bili informirani, samo ubogali so starše in nič niso spraševali, razen če ni bilo dovoljeno. Tudi v šolah jih niso učili tako obširnih tem, kot otroke učijo danes in jim sploh niso govorili resnice (če lahko tako rečemo). Tako tudi Bruno sploh ni vedel, kam gre on, njegova sestra in starši. Starša mu sploh nista hotela povedati kam gredo in to se mi ni zdelo prav. Vsaj do Bruna ni bilo pravično. Tudi jaz na začetku nisem vedela, kam so šli in komaj na koncu sem ugotovila, da so šli na Poljsko. Za Auschwitz sem sicer že slišala, vendar sem pa vedno mislila, da se je nahajal nekje v današnji Nemčiji, tako da me je presenetilo, da je bil v resnici na Poljskem.
Ko so potem prišli v svojo 'novo' hišo me je presenetilo, da sploh ni bila podobna prejšnji hiši v kateri so živeli. Imela je samo 3 nadstropja, kot je rekel Bruno in s tem, ko se je samo pritoževal nad vsem, ko so se preselili, je samo pokazal, da je zelo otročji. Zdelo se mi je zelo zanimivo, da je po nekaj časa začel pozabljati svoje prijatelje in se ni niti spomnil njihovih imen in pa, da se je kljub dolgčasu spomnil, kako naj si krajša čas. K zanimivosti knjige je pripomogel tudi odnos med Brunom in Gretel, ki ni bil ravno prijateljski, kljub temu da sta bila brat in sestra in moram priznati, da me je zabaval.
Na živce mi je šel, tako kot tudi Brunu, poročnik Kotler. Bil je zelo strog, kljub svoji starosti in mislim, da je osvajal tako Brunovo mati, kot tudi njegovo sestro. To sem nekako povezala skupaj, čeprav pa še vedno ne vem, če je res. Moje sume je mislim da potrdil dogodek, ko je Kotler kar naenkrat odšel, Brunov oče pa je bil razjarjen kot še nikoli.
Presenetilo me je tudi, kako zelo so bili strogi odrasli v tistem času. Otroci so morali ubogati vse in niso imeli toliko svobode, kot jo imajo danes. Tako strogi so bili tudi Brunovi starši, če ne celo strožji. Oče mi je bil zelo nesramen in se je nosil kot kakšen pav, mati pa tudi ni bila nič kaj boljša. Ko je svojemu možu povedala, da se hoče vrniti v Berlin in ji je celo dovolil, je bilo seveda že vse prepozno. Bruno se je že na vse navadil, dobil je pa celo svojega novega prijatelja, Šmuela.
Konec se mi je zdel zelo zanimiv, z izjemo tega, da niso ravno opisali dogodkov, ki so se zgodili po zaprtju ljudi v plinsko celico. Bilo bi mi bolj zanimivo, čeprav je pisatelj po svoje med vrsticami povedal, da sta, Bruno in Šmuel umrla. :(
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2017 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 31 dec 2017, 18:41

14) Detektivski roman (2 točki)

Sherlock Holmes : Študija v škrlatnem - Sir Arthur Conan Doyle

Slika

OCENA:

Knjiga me je zelo presenetila. Po navadi je večina detektivskih knjig tako razvlečenih, da sem se naveličala brati take vrste knjig. TA knjiga mi je bila pa zelo všeč. Zmotilo me je le, da se mi je na začetku drugega dela začelo zdeti, kot da zgodbi nista povezani. V njej ni bilo ne Sherlocka ne dr. Watsona.

Že začetek mi je bil všeč. Malo sem se zgubila, ker sem mislila, da bo zgodbo pripovedoval Sherlock. Všeč mi je bilo, da se je zaplet zgodil že takoj na začetku knjige, saj se je v nekaterih detektivskih knjigah, ki sem jih že prebrala, zaplet zgodil na sredini, kar mi ni bilo ravno všeč.
Zelo mi je bil všeč Sherlock, kljub temu da je bil malo čuden. Zanimivo mi je bilo, ko je vedno ugotovil kaj je bil kdo po poklicu. Ne vem, kako mu je to uspelo. Imel je tako dobre opazovalne sposobnosti, kot jih ima malo ljudi. Pri njemu mi je bilo zanimivo tudi to, da se je zanimal za stvari, ki niso bile ravno popularne. Zanimal se je za prst, kočije, botaniko in vse tisto, kar je doktor Watson napisal na svojem seznamu na začetku knjige.
Zabaval me je način, s katerim je ugotovil vse tisto, kar se je zgodilo pri zločinu. Vedel je vse in presenetilo me je, da se primeri tako zelo ponavljajo. Ko je rekel, da človek lahko ugotovi kaj se je zgodilo, če poznamo primere, ki so se zgodile v zgodovini, sem si mislila: „Ljudje si res ne znajo spomniti novih načinov, kako bi zagrešili zločin…“
Po eni strani je to prav ironično, ker lahko brez problemov ugotovijo kaj se je zgodilo. Sherlock me je vse bolj presenečal, njegova jasnovidnost pa tudi :) . Ko se je samo zabaval, ko sta druga dva detektiva ugotavljala, kaj se je zgodilo, sem si pri sebi samo zmajevala z glavo.
Kot sem lahko že vnaprej vedela, da bo vse napovedal do potankosti, se je to tudi zgodilo. Primer je pri sebi razrešil s svetlobno hitrostjo, potem pa se je začel drugi del knjige.
Mislila sem, da drugi del sploh ni povezan z prvim. Začelo se je tako čudno, čeprav zanimivo. Sherlock se do konca tega dela sploh ni več pojavil, zato sem mislila, da gre za samostojno zgodbo. Da je ta del le nekako povezan z prvim delom knjige sem ugotovila, ko sta se pojavila Drebber in Stangerson. Postalo mi je všeč, da je vse povezano in pa tudi to, kako se je vse zgodilo.
Tista vera se mi je zdela zelo nepravična že od začetka. Ko so ljudje našli Ferrierja in njegovo hčerko jima v bistvu sploh niso dali izbire, ker bi, če ne bi sprejel njihove ponudbe, da se pridružita njihovi verski skupnosti, umrla. Tako nista imela izbire in s tem je postalo neizogibno to, da si mislita nekaj slabega o tem. Ko sta potem hotela pobegniti, saj se je Lucy zaljubila v Jeffersona Hopa, za katerega sem potem ugotovila, da je zagrešil ta zločin, so ju našli, ubili njenega očeta in njo poročili z Drebberjem. Bilo mi je zelo žalostno, ko je Lucy umrla in je to pripeljalo do Hopovega sovraštva do tistih dveh mož. Res je čudno, kako lahko neko dejanje pripelje do drugega.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2017 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 31 dec 2017, 18:43

3) Knjiga, ki ima v naslovu ime kraja/mesta/države (3 točke)

Konec, končno

Dublinska ulica - Samantha Young

Slika

OCENA:

Romantična knjiga, ki mi je bila takoj všeč. To knjigo sem hotela prebrati že več časa in končno sem dobila priložnost.

Kot vedno, sta se glavna junaka spoznala že takoj na začetku, kar mi je vedno všeč. Kar mi je še bolj všeč pa je, da še kričita drug na drugega ali pa se na začetku ne razumeta. Všeč so mi bili vsi zapleti, ki so se zgodili.
Jocelynina preteklost mi je bila zelo zanimiva, že takoj mi je bilo pa všeč tudi to, da je vzdrževala vse stike z njeno prijateljico, Rhian. Presenetilo me je, da je sta koncu ugotovili, da sploh ne vesta veliko druga o drugi, ampak sta vseeno ostali prijateljici. Mogoče še boljši.
Ko se je Jocelyn preselila na Dublinsko ulico, se mi je njena sostanovalka, Ellie, na začetku zdela malo razvajena, potem pa mi je postala všeč. Bila je prijazna in spoštovala je Jocelynino zasebnost, ki je bila res malo preveč skrivnostna. Ellijn brat mi je bil že na začetku všeč in vse kar je rekel se je zdelo zelo umazano, če veste kaj mislim. Že njuno prvo srečanje v stanovanju, ko sta izvedela kdo sta, je bilo zelo zanimivo in zagotovo se tako srečanje ne zgodi velikokrat. Všeč mi je bilo, da se drug drugemu po eni strani nista mogla upreti, po drugi strani pa se nista mogla odločiti ali je prav, da sta skupaj, kar je še bolj zapletlo zadevo :) .
Ko je Jocelyn prvič obiskala Ellino in Brandenovo družino in dobila napad panike, sem tudi jaz skoraj doživela napad. Kot že lahko veste, obožujem zaplete in ta ni bil nobena izjema. Branden ji je takoj priskočil na pomoč <3 in spet sem se zaljubila vanj. Takoj po tem dogodku je Jocelyn kot raketa odšla in bilo ji je zelo nerodno.
Bila je zelo pametna, ko se je odločila, da začne obiskovati psihologinjo in všeč mi je bilo, da so bili med vso to zgodbo vpleteni ti obiski psihologinje. Če bi bili obiski napisani posamezno, mi ne bi bilo tako zanimivo, saj bi Jocelyn vse, kar se ji je zgodilo, mogla spet opisati.
Končni zaplet mi je bil seveda tudi všeč. Ko se je odločila, da noče več biti z Brandenom sem bila šokirana in hotela sem, da se čim hitreje pobotata. Še dobro da sta se, kot vedno rečem.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

jiuer7845
Fairy
Prispevkov: 468
Pridružen/a: 28 feb 2023, 11:01

Re: Bralni izziv 2017 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a jiuer7845 » 15 mar 2023, 09:06

Jordans
Yeezy
Jordan Shoes
Adidas UK
Air Jordan 4
Air Jordan 1
Jordan 1
Air Jordans
Nike Air Jordans
Jordans 1
Air Jordan 1
Jordan 1s
Jordan 1
Adidas Yeezy
Adidas Yeezy
Yeezy
Air Jordan 1
Air Jordan 11
Air Jordan 1
Jordan 1
Air Jordan 4
Air Jordan 1
Jordan 1
Air Jordan Shoes
Air Jordan
Air Jordans
Jordan 1
Jordan 1
Jordan 1
Air Jordan 1 Mid
Jordan 1 Mid
Jordan 1
Jordan 1s
Air Jordan 4
Jordan 4
Air Jordan 4
Jordan 4
Jordan
Jordan 4 Military Black
Jordan 4
Jordan 4s
Jordan 1
Jordan AJ 1
Jordan AJ 1
Jordan Retro 4
Jordans 4
Jordan Shoes
Jordans Shoes
NFL Shop Official Online Store
Nike Air Jordan
Nike Jordan 1
Nike Jordans
Nike Outlet
Nike Outlet Store
Nike Outlet
Nike Outlet Store Online Shopping
Nike Outlet
Nike Shoes
Nike UK
Off White
Pandora Jewelry
Pandora
Pandora Bracelet
Pandora Bracelets
Pandora Bracelets
Pandora Charms
Pandora Charms
Pandora Jewelry
Pandora Charms Sale Clearance
Pandora Charms
Pandora Jewelry Official Site
Pandora Jewelry
Pandora Jewelry Official Site
Pandora Jewelry
Pandora
Pandora Jewelry Official Site
Pandora Jewelry
Pandora Jewelry Official Site Clearance
Pandora Jewelry
Pandora Jewelry
Cheap Ray Bans
Ray Bans
Ray Bans
Pandora Online Shop
Pandora
Pandora Outlet
Pandora UK
Yeezy
Yeezy 350
Yeezy 350
Yeezy
Yeezy 350
Yeezy Boost 350
Yeezy 350 V2
Yeezy 450
Yeezy 700
Adidas Yeezy
Yeezy
Yeezy Foam Runner
Yeezy 350
Yeezy
Yeezy
Adidas Yeezy
Yeezy
Yeezy Shoes
Yeezy
Yeezy Shoes
Yeezy Slides
Yeezy Slides
Yeezy Supply
Yeezy
Yeezy Slides
Rolex
Rolex Watches
Nike Shoes
Nike Outlet
Nike Outlet
Ray Ban Glasses
Ray-Ban Sunglasses
Yeezy Shoes
Moncler Jacket
Moncler Outlet
Moncler Outlet
Moncler Jacket
Moncler
Moncler UK
Moncler Jacket
Moncler
Moncler Outlet
Yeezy
Yeezy Shoes
Yeezy Sneakers
Yeezy
Yeezy Shoes
Yeezy 350


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Bing [Bot] in 3 gostov

cron