Moderator: The Book Crusaders
To ne vem ali velja prva knjiga, ki je bila prevedena v slovenščino, bodo moderatorke povedale, ampak sploh prva knjiga, ki jo je napisala Nora je pa iz leta 1981 - "Irish Thoroughbred" (Irish Hearts). To sem našla na enem spisku vseh Norinih knjig, če ti kaj pomaga.Prva knjiga tvojega najljubšega avtorja - ali velja tu knjiga, ki je bila prva prevedena v slovenski jezik, npr. Nora Roberts, Prelest morja? Ker niti ne vem, katera je bila prva knjiga, ki jo je napisala ...
Tega je kar precej. Jaz sem iskala fairy tales retellings in se mi je ful seznamov odprlo, potem je pa odvisno kaj iščeš, ali bolj mladinske ali ljubezenske. Sploh recimo na Beauty and the Beast in Cinderella jih je veliko. V slovenščini mi pa takole na pamet padeta samo Zgodba o Margot in Ulfu, ki je na sceno Rdeče kapice in pa Uročene, ki je zbirka erotičnih zgodbic na klasične pravljice. Se je pa mislim, da to tudi že iskalo, tako da če malo pogledaš nazaj po tej temi, bi se mogoče našli še kakšni predlogi.Knjige, ki temeljijo na pravljicah? Torej zbirka pravljic ne šteje? Kakšen namig prosim!
Zbirke pravljic tukaj žal ne pridejo v poštev. Čisto ok je recimo knjiga Midva od B.L. Pride, ali pa Zgodba o Margot in Ulfu. Če berete v angleščini in vam tudi fantazija ni tuja, priporočam A Court Of Thorns and RosesKnjige, ki temeljijo na pravljicah? Torej zbirka pravljic ne šteje? Kakšen namig prosim!
Prva knjiga tvojega najljubšega avtorja - ali velja tu knjiga, ki je bila prva prevedena v slovenski jezik, npr. Nora Roberts, Prelest morja? Ker niti ne vem, katera je bila prva knjiga, ki jo je napisala ...
ŠtejeBi štelo tole za zlato/bež naslovnico?![]()
![]()
Po forumu brska: Bing [Bot] in 3 gostov