Bralni izziv 2018 - Rebecca

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Bralni izziv 2018 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 01 jan 2018, 13:23

Novo leto, novi izzivi... Naloge, ki sem jih do zdaj malo preletela, so kar zahtevne. Letošnji izziv pa ne bo ravno mala malica. :thumbup:

Slika

Naloge:
1) Knjiga, kjer je avtor Francoz ali Nemec (3 točke) : Iščem impotentnega moža - Gaby Hauptmann
2) Knjiga z zlato ali bež platnico (2 točki) : Bela vrtnica - Amy Ewing
3) Knjiga, ki ima v naslovu dve besedi (3 točke) : Sladka zamenjava - Kylie Scott
4) Prva knjiga tvojega najljubšega avtorja (1 točka)
5) Knjiga, kjer je na platnici žival (2 točki)
6) Knjiga z grdo platnico (2 točki)
7) Avtor knjige je mlajši od tebe (3 točke)
8) Strip (2 točki) : Peyo - Vajenec Smrk
9) Zgodba se dogaja v času vojne (3 točke)
10) Zgodba se dogaja pozimi (1 točka)
11) Knjiga avtorja, s katerim si delita prvo črko priimka (3 točke) : Poročna kupčija - Jennifer Probst
12) Knjiga, kjer glavni junak nosi uniformo (2 točki)
13) Po lastni izbiri (1 točka) : Slave – Sherri Hayes
14) Knjiga se dogaja v dveh svetovih (2 točki)
15) Knjiga z več kot 500 stranmi (3 točke)
16) Najljubša knjiga tvojega prijatelja ali prijateljice (1 točka)
17) Knjiga, kjer se pojavita dvojčka ali dvojčici (3 točke)
18) Zgodba se odvija v srednji šoli (2 točki) : Vsaj en popoln dan - Jennifer Niven
19) Knjiga je starejša od 50 let (3 točke)
20) Naslov se začne s črko B (2 točki)
21) Knjiga avtorja s psevdonimom (2 točki) : Maya Banks, tudi Sharon Long - Gospodar srca
22) Knjiga, ki si jo dobil/a v dar (1 točka)
23) Knjiga, ki je izšla leta 2018 (3 točke)
24) Knjiga, ki temelji na pravljici (2 točki)
25) Zgodba se odvija v vsaj 3 različnih državah (3 točke)
Nazadnje uredil/a Rebecca dne 27 maj 2018, 16:19, skupaj urejeno 9 krat.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2018 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 06 jan 2018, 17:04

18) Zgodba se odvija v srednji šoli (2 točki)

Vsaj en popoln dan - Jennifer Niven

Slika
Povezava do opisa knjige: https://www.bralnica.com/knjiga/vsaj-en-popoln-dan/

OCENA:

Ko sem začela brati, nisem vedela ali mi je knjiga všeč ali ne, potem pa sem proti koncu ugotovila, da mi je knjiga všeč, kar se vidi pri oceni :) . Čez celo knjigo je Finch omenjal, da bo ostal buden (ampak še vedno ravno ne vem, kaj to pomeni. Mislim, da je to povezano z ostajanjem pri življenju. Zaradi te knjige mora bralec prav dobro razmišljati). Ko sta se Violet in Finch srečala na strehi pri zvoniku in je prevzel krivdo nase, se mi je to zdelo zelo lepo in všeč mi je bilo, da je hotel pomagati njej ne glede na to ali bo zaradi tega on v težavah. Zanimivo mi je bilo, da sta oba obiskovala psihologa, pa vendar ne istega. Čisto sem razumela Fincha, ki je sovražil šolo, učitelje in na splošno vse, dokler ni srečal Violet. Nekje do polovice knjige in mogoče še malo dalj se mi je smilil Finch, ker je Violet na začetku vedno zanikala, da se z njim druži (pred njunimi sošolci). Ni mi bilo všeč, da se ni znala odločiti, da ni znala povedati svojega mnenja o tem kar misli in pa, da se ga je na nek način sramovala, dokler le ni ugotovila, da to nima smisla, saj se z njim počuti bolje kot s svojimi prejšnjimi prijatelji. Všeč mi je bilo, ko se je začela zavedati, da ji je Finch všeč <3. Zanimiv mi je bil njun odnos, ki je bil igriv, neobremenjujoč in pa iskren. Brez problema sta si povedala vse, če pa kdo tega ni hotel, sta to spoštovala, dokler vse ni prišlo na plan. Všeč mi je bilo njuno potepanje in komaj sem čakala, da pride do še enega.
Knjiga se mi je na začetku zdela malo depresivna, sicer malo bolj s Fincheve strani, ampak to sem pripisala stanju njegove družine in otroštvu. Strahovi z Violetine strani so se mi zdeli malo pretirani, ampak kdo sem jaz da bi sodila? Všeč mi je bila pozitivnost med njima in pa to, kako sta z ljubeznijo, za katero na začetku sploh nista vedela da je prisotna, vse popravila. Spet sta postala enaka kot nekoč in drug drugega sta pripravila do tega, da sta začela živeti. Zanimivo mi je bilo, kako zelo sta se spremenila med zgodbo. Violet se ni več bala, Finch pa ni bil tako zelo zamorjen.
Žalostno mi je bilo, ko sta Violetina starša prepovedala, da bi se Finch in Violet družila. Četudi je takrat postalo zanimivo in napeto, nisem mogla mimo tega, kako zelo si Violetina starša želita obvarovati svojo hčerko, ker sta eno že izgubila. Razumem zakaj sta to naredila, ampak sta pa vseeno šla predaleč. Nista hotela poslušati ne Fincha ne Violet, ampak to ni ustavilo mladih dveh. Še vedno sta se hotela videti in všeč mi je bilo, da nista odnehala. Potem, ko se je s Finchem nekaj začelo dogajati, sem se prav ustrašila zanj. Postal je ves negativen, izključili so ga iz šole in skoraj se je ubil. Ko je izginil sem mislila da se bo vrnil, pa se ni. Mislila sem tudi, da bo konec srečen, pa tudi to ni bilo res. Ta knjiga je bila polna presenečenj in eno izmed njih je bila tudi Fincheva smrt. Edino, kar lahko rečem za to knjigo je: ljudje so se začeli zanimati za Fincha, ko je umrl (sram naj jih bo) in pa: kapo dol za Violet, ki je živela naprej in še vedno raziskovala.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2018 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 12 jan 2018, 14:46

21) Knjiga avtorja s psevdonimom (2 točki)

Maya Banks, tudi Sharon Long - Gospodar srca
https://www.fantasticfiction.com/b/maya-banks/

Slika
Povezava do opisa knjige: https://www.bralnica.com/knjiga/gospodar-srca/

OCENA:

Za to pisateljico si res ne bi mislila, da ima psevdonim. Ravno sem začela brati to serijo in vprašala sem se, če ima enega, zato sem to seveda poguglala in ugotovila, da ji je ime tudi Sharon Long. To je bilo zame veliko presenečenje.

Začetek je bil bomba. Prepirala sta se za brez zveze in Kylie je zanikala svojo privlačnost do njega, za katero je on še predobro vedel, da obstaja. Všeč mi je bilo, da je bil do nje zaščitniški, obenem pa je hotel, da se postavi zase, da pusti preteklost za sabo. Zanimivo mi je bilo tudi, kako zelo vztrajen je bil, ko je šlo zanjo. Ko sta bila na prvem zmenku me je skoraj razgnalo, ko pa je Kiley videla tistega moškega, ki jo je spomnil na očeta in je dobila napad panike, pa sem skoraj umrla od vznemirljivosti. Všeč so mi bili vsi ti zapleti na začetku, ki so zagotovo primanjkovali v prvem delu te zbirke.
Ko se je začetek bližal sredini je postalo malo dolgočasno, potem pa - še dobro da - spet zanimivo.
Ko sem ugotovila, da je Kiley njen oče zlorabljal sem si mislila, da bo ona to brez problema prebredla, ker je bilo v knjigah, ki so imele podobno zgodbo in sem jih že prebrala, tako. Pa ni bilo. Presenetilo me je, koliko strahov ima lahko človek, ki je doživel zlorabo v svojem spolnem življenju. To je res žalostno in da se potem nekdo, ki te ljubi odreče skoraj dobesedno sebi in svojemu načinu življenja samo zato, da bi bila srečna? Neprecenljivo. Ko je Jensen to naredil, mi je njegovo dejanje seglo do srca, enako pa se je zgodilo tudi, ko je govoril vse tiste romantične stvari. Nekaj, kar zagotovo nisem pričakovala v tej knjigi in tudi še nisem zasledila v katerikoli drugi knjigi je bilo, da se je Jensen dovolil zvezati (kdor je že bral to knjigo zagotovi ve, o čem govorim). To mi je bilo zelo zanimivo, saj je po navadi moški vodil in dominiral.
Ko sta si proti koncu vse zaupala, mi je zaigralo srce, presenetlo pa me je, da je Jensen takoj naslednji dan po svojih sanjah prekinil vse stike z njo. Iznenada je prišlo do še enega zapleta, pri katerem me je presenetilo, da je Kiley vse razrešila. V tej knjigi se je čisto spremenila in to samo zaradi moškega, ki jo je ljubil.

Konec je bil, tako kot začetek, bomba. Ta knjiga je po svoji strani res nekaj posebnega, saj nekaterih prizorov še nikoli nisem zasledila v nobeni drugi knjigi.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2018 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 01 feb 2018, 17:11

8) Strip (2 točki)

Peyo - Vajenec Smrk

Slika

OCENA:

Kot vedno me smrkci niso pustili na cedilu. Vse je bilo smrkastično! Smrkcev v taki obliki še nisem videla (v stripu), seveda pa sem že gledala njihove risanke.

Ko sem začela brati mi je bilo malo čudno, ker sem navajena navadnih knjig, ampak sem se kmalu navadila. Strip in vsaka zgodba od treh, so se zame zelo hitro končale. V vseh treh zgodbah sta me zmotili le dve stvari: Besede, ki so se začele s smrk…, ki so se pojavile v skoraj vseh oblačkih in pa podobnost vseh zgodb. Ko sem bila manjša mi je to bilo zelo všeč, da vedno pride Gargamel, zdaj pa ni več tako. Vedno je bilo vse v redu in prav, potem pa je prišel zlobni Gargamel in začel loviti smrkce (če je imel srečo je kakšnega tudi ujel).
Bilo mi je zanimivo, kako se lahko vživiš v strip. S slikami je bilo vse samo še boljše, manjkali pa so mi podrobni opisi dogodkov, ki so bili vedno prisotni v knjigah s +200 stranmi.

V bistvu mi je bilo všeč vse razen tega. Ne obsojam zgodbe, le zdi se mi, da se vse ponavlja. Smurfs are awesome.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2018 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 20 feb 2018, 13:38

11) Knjiga avtorja, s katerim si delita prvo črko priimka (3 točke)

Poročna kupčija - Jennifer Probst

Slika
Povezava do opisa knjige: https://www.bralnica.com/knjiga/porocna-kupcija/

OCENA:

Knjiga je bila po platnici in opisu zelo zanimiva, ampak me je razočarala. Ne zato, ker mi ne bi bila všeč Alexa in Nick. Sploh ne.

Ko sem začela brati knjigo, sem si mislila: ,,Okej, ta punca si želi fanta. To je čisto zanimivo.'' potem pa, čez pet strani: ,,No.. zgleda, da je tudi čarovnica, ki kuha neke vrste napoj.'' To mi je bilo zelo čudno in na prvi vtis se mi je zdelo, da je Alexa ena od tistih žensk, ki bi naredile ali pa verjele čemurkoli. Res me je presenetilo, da je tisti napoj 'deloval'. Zanimivo mi je bilo, kako različne so bile njune želje glede partnerja. Čisto nasprotje. Mislim da lahko rečem, da se nasprotja privlačijo. Všeč mi je bila njuna pogodba (če se ji sploh lahko tako reče), ker sta vse spremenila. Všeč mi je bilo, da je bila Alexa tako dobrega srca in da je raje požrla svoj ponos, kot pa povedala resnico, ampak mi je bila pa vseeno všeč Nickova reakcija, ko je izvedel resnico, kam je šel njegov denar.
Nick sploh ni spadal med moške, ki bi nekaj rekli in bi tako bilo. Mogoče mu je to uspevalo pri drugih, ampak pri Alexi ne. Bolj zanimivo bi bilo, če bi bil ukazovalen in aroganten, tako pa je bil ves mehkužen (vsaj kolikor sem dobila občutek), ampak zelo prijazen :) . Ni mi bilo všeč, da so se dogodki odvijali prehitro. Po navadi je tako, da me moti, če je preveč napisano, tokrat pa je bila pisateljica dokaj (če ne kar precej) skopa z besedami. Ko sta se prepirala, sta se o brez zveznih stvareh, o detajlih. Rada imam, da je tako napeto, da se kaj dogaja, ampak ta knjiga je pa kljub vsem tem prepirom ostala nezanimiva. Edina stvar, ki je malo poživila to zgodbo je bila Nickova bivša in Alexina družina.
Ko sta prvič prišla na obisk, mi je takoj postal všeč njen oče. Bil je zelo zaščitniški in Nicka je spravil v zadrego. To je bil mislim da najbolj vznemirljiv del knjige poleg konca, ko je Alexa postala noseča.

Knjigo sem prebrala kar hitro, ampak sploh ne vem kako bo z ostalimi deli, če bodo podobni...
Nazadnje uredil/a Rebecca dne 21 feb 2018, 16:35, skupaj urejeno 1 krat.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2018 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 21 feb 2018, 14:04

1) Knjiga, kjer je avtor Francoz ali Nemec (3 točke)

Iščem impotentnega moža - Gaby Hauptmann

Slika

Povezava do opisa knjige: https://www.bralnica.com/knjiga/iscem-i ... nega-moza/

OCENA:

Med iskanjem nemškega ali francoskega avtorja je pri meni prišlo do kar nekaj zapletov, saj ni nobena knjiga pritegnila mojega zanimanja. Potem sem se odločila, da grem v knjižnico in tam poiščem knjigo, ki mi bo všeč in BOOM! Našla sem Gaby Hauptmann, avtorico knjige, ki mi je takoj padla v oči.
Med vsemi knjigami, ki jih je napisala ta avtorica mi je bila ta najbolj všeč, zanimiva in izvirna (po opisu).
Začetek me po prvem branju ni ravno pritegnil (prvih 10 strani), potem pa sem prebrala še enkrat od začetka in knjiga mi je bila zelo boljša. Tema knjige je res izvirna in klanjam se pisateljici, ki se je spomnila tega, me pa zanima, s čim je dobila navdih za knjigo...

Caroline mi je bila čisto na začetku malo antipatična, potem pa mi je prirasla k srcu. Zanimiv mi je bil njen odpor do moških, zamisel za mali oglas pa briljantna. Všeč mi je bila njena soseda, ki je bila kljub njenim letom še vedno mladostna in bi, če bi bil človek slep, 100% mislil, da se Caroline pogovarja s prijateljico svojih let.
Po srečanju s prvim moškim, ki je pisal Caroline sem mislila, da je Stefan tisti ta pravi, ampak sem potem ugotovila, da sploh ne bi pasala skupaj. Drugi mi na začetku ni bil ravno všeč, potem pa mi je postal zelo simpatičen in prijazen. Tako kot pri Caroline na začetku. Mogoče je bil malo preveč vsiljiv, zdelo se mi je, da bi bila s Caroline lahko prijatelja. Potem sem ga spoznala in padla v dilemo...
Zanimivo mi je bilo, kako veliko izbiro si je pustila Caroline in pa, kakšna pisma so prihajala. Najraje bi prebrala čisto vsa.
Ko je Caroline začela hoditi z več fanti sploh nisem vedela s kom bo na koncu. Eden od moških mi že takoj na začetku ni bil všeč, zato sem ga odpisala, za ostale pa res nisem vedela, kateri bi lahko bil ta pravi, dokler ni prišel David. Njun odnos in on na sploh, sta mi bila zelo všeč, prav tako pa tudi, da se je sprijaznil s svojo impotenco (ki se je na koncu izkazala za laž) in pa, da je bil tako sproščen in zapeljiv hkrati. Zanimivo mi je bilo, da je Caroline kar začela deliti moške (Felixa njeni prijateljici, ostala pisma Annemarie) in takoj odpisala vse, ki niso bili David, čeprav sprva ni vedela, kako.
Proti koncu mi je bilo dogajanje dolgočasno, razen ropa in ugrabitve Stefana.
Ko je šla k psihoterapevtu mi je bilo to logično, z obiskom tiste čarovnice in sestavljanjem menija za večerjo pa sem se začela spraševati, če se Caroline ni malo zmešalo. Presenetilo me je dejstvo, da David sploh ni impotenten in da ji to ni povedal prej. Konec (oz. zadnje strani) mi je bil zelo všeč.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2018 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 05 mar 2018, 18:42

3) Knjiga, ki ima v naslovu dve besedi (3 točke)

Sladka zamenjava - Kylie Scott

Slika

Povezava do opisa knjige: https://www.bralnica.com/knjiga/sladka-zamenjava/

OCENA:

Po prebranem opisu knjige sem mislila, da knjiga ne bo nek presežek, da se bo začela z izbrisom Ericovega računa in elektronskimi sporočili med Joem in Alex, pa ni bilo tako in to mi je bilo zelo všeč. V poznejših poglavjih so bili vedno na začetku odlomki e-pošte. To me je zelo motilo, poslabšalo je celo poglavje, saj mi potem ni bilo več tako zanimivo kot prej.
Res je bilo, da so sporočila pokazala, kako sta se Alex in Joe razumela, ko je ona še mislila, da je on Eric, ampak pisateljica bi po mojem mnenju morala to opisati že na začetku. Kakšno uvodno poglavje, ki bi vsebovala najboljša sporočila med njima bi bilo ravno pravšnje....

Začetek je bil res…wow. Začelo se je z zapletom in ponižanjem Alex in zaradi tega se mi je zelo smilila. Všeč mi je bilo, da sta na začetku hotela biti samo prijatelja, but let's face it: it would never gonna happen :).
Ko je zbolela in je skrbel zanjo, mi je bilo to zelo cute, ker je bil zelo ljubezniv in je pokazal, kakšen je lahko v resnici (čeprav se je takrat še hotel odkupiti za laž med e-pošto). Potem, ko se je začela družiti z Joevo družino in prijatelji, so mi vsi že malo začeli presedati, ker so ju na vsak način hoteli spraviti skupaj (pica v obliki srca....romantične pesmi.....). Na živce mi je šlo, da ju niso pustili pri miru. Najbolj so ju hoteli spraviti skupaj prijatelji :roll: :109: , Joeov brat pa je bil najbolj proti in takrat sem ugotovila, kakšen je v resnici. Kljub svoji popolni zunanjosti je bil ves gnil navznoter (samo nase je mislil, bil je zelo samovšečen...), čeprav je možno, da je bil tudi zelo prijazen, če je hotel biti.
Kot sem že 'napovedala', sta kmalu pristala skupaj. Všeč so mi bili zapleti iz Alexine strani in pa to, kako dobro sta spadala skupaj. On je bil zelo prijazen, potrpežljiv, odličen v ......... in tudi zelo dobro je zgledal, kljub temu, da ni bil njen tip. Proti koncu si sploh nisem mislila, kakšen bo zaplet, ki se po navadi zgodi v vseh knjigah.
Zaključek mi je bil zanimiv, ampak je bilo premalo zapletov. Alex je samo hotela odditi, potem pa je bila tu še njegova bivša, ampak mislim, da je najbolj pomembno, da sta bila na koncu skupaj.
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2018 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 16 mar 2018, 18:42

2) Knjiga z zlato ali bež platnico (2 točki)

Bela vrtnica - Amy Ewing

Slika

Povezava do opisa knjige: https://www.bralnica.com/knjiga/bela-vrtnica/

OCENA:

Že dolgo nisem prebrala tako dobre fantazijske knjige, ki bi me potegnila vase in zato ne bi mogla nehati brati. Ta knjiga je imela svojo magijo, tako kot vse ostale fantazijske knjige in pa edinstveno zgodbo. Imela je veliko zapletov in vsega, kar si želim v knjigi, ampak mi je bil prvi del za malenkost boljši, bolj zanimiv.

Na koncu prejšnje knjige je Violet ostala zaprta v sobi hiše Jezera, v tej knjigi pa je s pomočjo prijateljev in presenetljivo tudi Carnelian, pobegnila. Carnelian je bila vedno zelo nesramna do Violet, po tem dejanju pa sem jo začela gledati v drugi luči. Ko so bežali iz Dragulja mi je bilo to zelo všeč, saj je bilo zelo vznemirljivo. Vse je poboljšalo tudi to, da so iskali Asha, da je Raven dobila 'nove' moči, še posebej pa sposobnosti, ki jih je pridobila s Silino pomočjo.
Zelo sem zamerila lady Jezera, ker si je vse to izmislila in zadržala resnico. Imela je res čudne metode glede vsega. Svojega sina je zaročila z neko punco, ki je ni ljubil?! Komaj sem čakala da jo uničijo, potem pa sem ugotovila, da serije še ni konec, da obstaja tudi tretji del. To me je presenetilo in pa tudi razjezilo, saj naša knjižnica tega dela nima! Nujno ga moram čim prej dobiti, še posebej ker ima lady Jezera zdaj Hazel.
Med vso to zgodbo je delovalo tudi Društvo črnega vitriha. Presenetilo me je, da je ostalo skrito tako dolgo in pa, koliko ljudi se je hotelo maščevati kraljevi rodbini v Dragulju. V ozadju mojih misli sem vedno predvidevala, da bo društvo premagano in da bo plemstvo zmagalo. Ne vem zakaj. Mogoče zaradi pomanjkanja orožja.

Knjige je bilo prekmalu konec! Pustila me je z nevednostjo, kaj se bo zgodilo. Točno tako kot v kakšni telenoveli. To res 'sovražim' :x .
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.

Uporabnikov avatar
Rebecca
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 43
Pridružen/a: 29 dec 2016, 12:41

Re: Bralni izziv 2018 - Rebecca

PrispevekNapisal/-a Rebecca » 26 maj 2018, 15:36

13) Po lastni izbiri (1 točka)

Slave – Sherri Hayes

Slika

Povezava do opisa knjige: https://www.goodreads.com/book/show/31 ... earch=true

OCENA:

Spet sem naletela na knjigo, kakršne še nisem prebrala. Njena vsebina je zelo unikatna in ne vsebuje samo tistih navadnih razmerij, ko se vedno kregajo, pobotajo, kregajo in spet pobotajo, potem pa živijo srečno do konca dni. V tistih knjigah se skregajo za pol poglavja, da se ne bomo narobe razumeli, tukaj, v tej knjigi, pa se zapleti dogajajo skozi celotno serijo, kar izrazi realnost. Ob branju te knjige sem lahko ugotovila, kakšne so še druge različice razmerij v kakršnih sta živela Stephan in Logan.
Ko je bila Anna od sedemnajstega leta do sedaj pri Ianu in je bila njegova sužnja, mi je bil njun odnos veliko preveč prisiljen, da bi lahko nekdo to delal po svoji volji in Iana sem zasovražila, ker je tako ravnal z dekleti. Njena zgodba mi je bila grozna in ni me niti malo presenetilo, da se je tako spremenila in pa, da se je vseh moških tako bala in nikomur ni zaupala. Ko sem videla v kakšnem stanju je, sem se v mislih prav zahvalila Stephanu, da jo je rešil.
Všeč mi je bil njun odnos, da jo je lahko pomiril samo s svojim glasom ter pa, da se je zelo dobro razumela z Lily. Vesela sem bila, da se je njeno začetno stanje zboljšalo, ko je začela živeti pri Stephanu in pa, da on kljub njeni privlačnosti ni rinil vanjo in jo kar hotel naskočiti. Dal ji je čas, da bo ona sama hotela razmerje peljati naprej. Mislila sem si, da takih moških skoraj več ne delajo in pa, da je to pravo razmerje, ne pa tisto, kar je delal Ian.
Knjiga mi je bila zelo všeč in že iščem nadaljevanja. TA knjiga je zdaj na prvem mestu na mojem seznamu za branje :P .
Life is like a roller coaster.
It has its ups and downs.
But it's your choice to scream or enjoy the ride.


It always seems impossible until it's done.

One day or
day one.
You decide.


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Bing [Bot], Google [Bot] in 2 gostov

cron