16. naloga - najljubša knjiga tvojega prijatelja: Luanne Rice - Zvezdni utrinki 1 in 2. del.
OCENA:
Zgodba se odvija v primorskem metu blizu New Yorka. Brata Tim in Alan se zaljubita v isto dekle. Alan kot starejši brat Dianne prepusti Timu in se ne bojuje zanjo. Tim in Dianne sta srečna, zaljubljena in zdi se, da bosta večno skupaj. A ko izvesta, da njujin otročiček le ne bo podoben vsem ostalim, se Tim odloči in ju zapusti.
Zgodba je napisana tako tekoče, da sem jo prebrala kar takoj in komaj sem čakala, da obrnem list, da vidim kaj se bo zgodilo. V knjigi mi je bilo vščeč to, da me ne izpusti iz svojih strani. Ali kot je pravila Julijna babica, če se je potrebno skriti, se najlažje skriješ med stranmi dobre zgodbe.
V tej knjigi nastopajo v večini osebe s pozitivnimi lastnostmi in a ko spoznamo Buddya nasilneža, bi mu najraje naredila isto kot je naredil on svoji družini. Saj na eni strani gledamo družino, ki se ima neizmerno rada in bralec prav trpi poleg Dianne ko sama sebe sprašuje kako bi bilo, če bi imela zdravo punčko.
Na drugi strani mesta živi mala deklica Amy, ki je stara toliko kot Julija. A njena družina ni ljubeča. Amy, njena mami in majhen psiček so deležni vsega drugega samo ljubezni ne. In Amy se izkaže za zelo pogumno deklico, ki temu nasilnežu naredi konce. Dr. Alan jo namreč predstavi Dianne in tam najde zavetje. Tisto noč ko želi Buddy narediti psičku nekaj izredno slabega, ga reši prav Amy in se mu upre.
Amy pri Dianne spozna kako je, če živiš v družini polni ljubezni.
Glede na to, da so mi otroci in njihove stiske blizu mi je bilo te odlomke, kjer se nad otrokom izvaja nasilje izredno moreče in grozne. takšne knjige, mi osebno dajo elan, da otrokom v službi dam vso ljubezen in predvsem zdravo okolje, kjer se lahko razvijajo.
Že tolikokrat sem se tukaj ponovila, ljubezen do otrok je tisto iskreno in pravo čustvo. zato pa je potrebno vse otroke zaščititi pred takšnimi nasilneži.
Povedala sem vam samo delček zgodbe, ki je navdušila najprej mojo prijateljico, sedaj pa tudi mene. A v zgodbi je tudi še vse kaj drugega, kot rešitev uboge Amy, psička in ljubezen med Dianne in Alanom. Zgodba predvsem opisuje, kako mama vidi svet okoli sebe, če ima poleg sebe otroka, ki je drugačen kot drugi.
Če želite, da bi bili vaši otroci pametni, jim berite pravljice. Če želite, da bi bili še pametnejši, jim berite še več pravljic. (A. Einstein).