Bralni izziv 2018 - by saš

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
by_sas
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 72
Pridružen/a: 08 jan 2016, 17:21
Kontakt:

Re: Bralni izziv 2018 - by saš

PrispevekNapisal/-a by_sas » 06 okt 2018, 12:03

knjiga avtorja s psevdonimom

Ženska na oknu : A. J. FinnOpis: Hitchcockovska srhljivka o agorafobični ženski, ki je prepričana, da je v sosednji hiši videla zločin.
Če se res dogaja, ni paranoja ...
Anna Fox živi sama, zaprta je v svojo newyorško hišo, saj zaradi bolezenskega strahu ne more ven. Dneve preživlja ob pitju vina, gledanju klasičnih filmov, spominih na lepše čase ... in vohunjenju za sosedi.
Potem se v hišo na drugi strani parka vselijo Russllovi: oče, mati in najstniški sin. Popolna družina. Toda ko Anna nekega večera strmi skozi okno in vidi nekaj, česar ne bi smela, se njen svet začne podirati, njegove pretresljive skrivnosti pa začno prihajati na dan.
Kaj je res? In kaj plod domišljije? Komu preti nevarnost? Kdo stoji za vsem? To je neverjetno zanimiva zgodba, v kateri nihče - in nič - ni, kar se zdi.

Mnenje: Odločala sem se med oceno 4 in 5, navzdol sem zaokrožila, ker je knjiga narejena na podoben način kot Dekle na vlaku. Konec je bil kar hitro izpeljan, čeprav, če bi bil bolj počasi, nebi bilo tako srhljivo in napeto.

A. J. Finn je psevdonim pisatelja Daniela Mallorya. Knjiga ima polno preobratov, je zelo napeta, malo srhljiva. Med branjem sem poskušala ugotoviti kakšen bo konec, je res kar je videla ali ni res. Potem izvem kaj se je resnično zgodilo z njenim možem in hčerko in sem spet v dilemi.

Anna Fox naj bi bila otroška psihologinja, zanimivo mi je, da sama kot psihologinja ni hitreje razrešila zadeve. Za to je bil kriv tudi alkohol, tablete in halucinacije, na koncu tudi sama ni vedela kaj je res in kaj ne. Nenavadna mi je njena fobija pred zunanjim svetom, ampak nikoli ne veš kaj vse se ti lahko zgodi, ko doživiš nekakšno tragično izkušnjo. Upam, da ji je dogodek iz knjige pomagal v prihodnosti in jo rešil njenih težav ter fobij.
...I know I can...be what I wanna be...if I work hard at it...I'll be where I wanna be...

Uporabnikov avatar
by_sas
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 72
Pridružen/a: 08 jan 2016, 17:21
Kontakt:

Re: Bralni izziv 2018 - by saš

PrispevekNapisal/-a by_sas » 06 okt 2018, 18:06

naslov se začne na črko B

Bratovska Skrivnost : Emiel de WildOpis: Nekega julijskega jutra mama navsezgodaj zbudi Joerija in ga brez besed odpelje na počitnice k babici. Na vprašanja kje je brat Stefan, Joeri ne dobi odgovora. Molči mama, molči oče, molči babica. Nad družino leži skrivnost Stefanovega izginotja. Po skoraj mesecu prisilnih počitnic pri babici, prideta starša ponj in ga odpeljeta "domov". Dom je nova hiša v novem mestu. Enajstletni Joeri mora tudi v novo šolo med nove sošolce. Odgovora kje je Stefan še vedno ni. Starša mu celo rečeta, naj pozabi, da je kdaj imel brata. Joeri skuša odgovore najti sam. Izginulemu bratu ves čas piše pisma. Roman Bratovska skrivnost se je uvrstil med bele vrane, v izbor najboljših mladinskih in otroških knjig z vsega sveta.

Mnenje: Knjiga je zelo zanimivo napisana, saj skozi poglavja beremo pisma, ki jih Joeri piše svojemu bratu, v upanju, da jih bo ta prejel in prebral. S temi pismi izvemo kaj se je dogajalo po tem, ko so Joerija odpeljali k babici in ni bilo ne duha ne sluha o njegovem bratu. Knjiga je popolnoma resnična, mislim, da se podobne stvari lahko zgodijo ali pa se dogajajo v resničnem življenju. Čez celotno knjigo sem se spraševala kaj se je res zgodilo, mislila sem, da se je njegovemu bratu kaj zgodilo, se je ponesrečil ali naredil samomor in ga ni več med živimi, razmišljala pa sem tudi o tem, da je naredil kaj nenavadnega in ga zato ni...če želite izvedeti, boste morali knjigo prebrati.

Joeri mi je bil zelo všeč, najbolj mi je všeč njegovo zadnje pismo v knjigi, ko sporoči bratu, da ga ima rad takšnega kot je, vendar ve, da se bo težko spremenil, saj s svojimi dejanji kaže, da je tako. Joeri je moral skozi vso situacijo skoraj sam, mama je bila depresivna, oče pa se ni želele nič pogovarjat, še dobro, da je spoznal novo sošolko, ki je kasneje postala njegova prijateljica. Tako mlad otrok (12 let) si lahko tako zaznamuje celo življenje in prestaja hude travme. V knjigi je lep in srečen konec, vsaj za Joerija.
...I know I can...be what I wanna be...if I work hard at it...I'll be where I wanna be...

cvetkajani
Pixy
Prispevkov: 1
Pridružen/a: 01 jul 2017, 07:20
Kraj: slovenija

Re: Bralni izziv 2018 - by saš

PrispevekNapisal/-a cvetkajani » 12 okt 2018, 10:34

Takoj, ko pridem do knjižnice, si jo sposodim. Trenutno berem knjigo z naslovom Skupaj , ki jo je napisala Jojo Moyes.

Uporabnikov avatar
by_sas
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 72
Pridružen/a: 08 jan 2016, 17:21
Kontakt:

Re: Bralni izziv 2018 - by saš

PrispevekNapisal/-a by_sas » 21 okt 2018, 18:23

knjiga, kjer glavni junak nosi uniformo

In ljubezen tudi : Drago JančarOpis: Naslov Jančarjevega novega romana In ljubezen tudi utegne zveneti nekoliko nenavadno, ker se dogaja v času, ko je na svetu zavladalo sovraštvo. Med naraščanjem nasilja v okupiranem Mariboru, med uporniki v pohorskih gozdovih, v koncentracijskem taborišču na severu Evrope in med povojnim prevzemanjem oblasti se v štirih poglavjih odvijajo zgodbe ljudi, ki so v tej zgodovinski blodnjavi človeštva nasilniki, žrtve ali oboje hkrati. In ki skušajo ubraniti vsak svojo ljubezen pred nesmislom zla in porazom človeškega dostojanstva. Toda tudi ljubezen se ob vsej svoji moči skrha in duh utrudi, kot je zapisano v neki Byronovi pesmi, ki jo veliko let po tragičnih dogodkih bere ena od junakinj, ko po naključju vzame v knjigarni knjigo s police.

Mnenje: Knjigo sem začela brat avgusta na morju in nisem je mogla dokončat, zdela se mi je zmedena, čudno so napisani govori oseb, enkrat je Tine Tine, drugič Valentin, čisto sem se zgubila v osebah, vojna tema me niti ne zanima... Zato sem knjigo nehala brat na polovici in si začela iskat drugo knjigo za ta izziv. Med ponovnim iskanjem sem ponovno naletela na komentar ene od bralk, da je to zelo lepa knjiga...in ker ne morem pustit knjige nedokončane, sem se odločila, da jo dokončam...mogoče bo pa konec zanimiv.

Sem se kar namučila, da sem prišla do konca. Mogoče mi je bila najbolj berljiva zgodba o Sonji, ki so jo uporabili kot sredstvo za zadovoljevanje mimoidočih vojakov, to zgodbo sem najbolj razumela, vedela sam kdo je kdo. Še zdaj nisem najbolj prepričana kaj se je zgodilo z Valentinom, ki je naj bi bil glavni junak v vojaški uniformi, ne vem ali sem sama tako zmedeno brala ali je res tako napisano. Na koncu sem pričakovala srečen konec in ljubezenski konec, saj knjiga nosi tak naslov, ampak knjiga ni izpolnila mojih pričakovanj.
...I know I can...be what I wanna be...if I work hard at it...I'll be where I wanna be...

Uporabnikov avatar
by_sas
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 72
Pridružen/a: 08 jan 2016, 17:21
Kontakt:

Re: Bralni izziv 2018 - by saš

PrispevekNapisal/-a by_sas » 23 dec 2018, 21:09

zgodba se odvija v vsaj treh različnih državah

Izvor : Dan BrownOpis: Razvpiti znanstvenik in futurist Edmond Kirsch oznani, da bo v Guggenheimovem muzeju v Bilbau objavil osupljivo odkritje, ki bo pretreslo vernike po svetu. Med povabljenci je tudi njegov nekdanji profesor s Harvarda Robert Langdon. Skrbno pripravljena prireditev pa se nepričakovano sprevrže v tragedijo. Langdon in direktorica muzeja se znajdeta pred zahtevno nalogo: odkriti šifro, s katero bosta razvozlala Kirschevo skrivnost. Toda zagrizeni nasprotnik je ves čas korak pred njima in zdi se celo, da njegove zveze segajo v špansko kraljevo palačo ...

Mnenje: Zgodba se v večini časa dogaja v Španiji, malo pa potujemo tudi na Madžarsko in v Združenih arabskih emiratih. Knjiga me ni najbolj prepričala, verjetno je krivo tudi to, da sem je precej dolgo brala, ker mi je primanjkovalo časa. V Danovih knjigah mi je všeč, da v neki kriminalni napeti zgodbi ni nobenih romantičnih, ljubezenskih zapletov.
Med branjem sem premišljevala, da bo konec kar nekaj, da ne bo realen...kako bodo iz vse te zgodbe sploh naredili kaj realnega, saj se mi je zdelo, da je čisto preveč umetne inteligence, predvsem z računalnikom, ki je Roberta in Ambro spremljal. Vendar je konec super, resničen, malo za zamislit.
V knjigi mi ni všeč prevelik poudarek na veri, ki na koncu nima nekega velikega vpliva, v knjigi nastopa tudi veliko duhovnikov...mogoče so tam tudi zato, da mislimo, da so tudi oni vpleteni v celotno zgodbo in, da so morda oni morilci ali krivci.
Robert Langdon mi je kot oseba zelo všeč, všeč mi je njegov način raziskovanja, njegovo raziskovanje simbolov in upam, da bo sledilo še kakšno nadaljevanje.
...I know I can...be what I wanna be...if I work hard at it...I'll be where I wanna be...

hiixdcaaw766
Sorcerer
Prispevkov: 1344
Pridružen/a: 06 avg 2022, 05:37

Re: Bralni izziv 2018 - by saš

PrispevekNapisal/-a hiixdcaaw766 » 31 avg 2022, 06:45


hiixdcaaw766
Sorcerer
Prispevkov: 1344
Pridružen/a: 06 avg 2022, 05:37

Re: Bralni izziv 2018 - by saš

PrispevekNapisal/-a hiixdcaaw766 » 31 avg 2022, 10:46

Pandora Ring
Ferragamo
Jordan 13s
Louboutin Shoes
Air Max 2018
Jordan 11
Nike Factory Store
Jordan Retro
Nike Outlet
Jordan 5
Pandora Official Site
Golden Goose Shoes Men
Pandora Charms Canada
Nike Mens Shoes
Nike Outlet Store
Jordan 11s
Nike Shoes
Yeezys
Christian Louboutin Shoes
Jordan 3
Jordan 4 Retro
Pandora
Fjallraven Kanken
Jordans Retro
Jordans 5
Fitflop Shoes
Snkrs Nike
Air Jordans
Air Jordans
Pandora Bracelet
Jordan 9
Air Max 270
Christian Louboutin
Pandora Charms
Air Jordan Shoes
Jordan 14
Jordan 13
Pandora Canada
Asics Shoes
Air Jordan Sneakers
Men Moncler Vest
Air Jordan Retro 8
Soccer Shoes
Air Jordan 5 Retro
Jordan 12 Retro
Vans
Air Jordan
Jordan 6 Retro
New Jordans 2018
Jordan 4 Retro
Jordan 1
Adidas Yeezys
Kyrie Irving Shoes
Jordan 11s
Jordan 12 Retro
Air Jordans Shoes
Air Jordan 6 Retro
Nike Outlet Store Online Shopping
Jordans 1s
Christian Louboutin UK
Harden Shoes
Jordan 1
Pandora
Jordan 3 Retro
Birkin Bag
Nike Air Jordan 1s
Yeezy Shoes
Jordan 12 Retro
Adidas NMD R1
Jordan Shoes
Golden Goose Mid Star
GGDB
Jordans 2021
Pandora Charms Outlet
Air Force 1
New Nike Shoes 2021
Jordan Shoes For Men
Jordans 11
Balenciaga Triple S
Golden Goose Sneakers Sale
Moncler
Valentino Sneakers
Christian Louboutin shoes
Red Bottoms Louboutin
Huaraches Nike
Jordans 4
Jordans Sneakers
Nike Shoes
Air Jordan 12
Yeezy
Yeezy
Jordan 1 Retro
Jordan 11
Golden Goose Sneakers
GGDB
Lebron Shoes
Nike Jordan 1
Nike Shoes For Women
Nike Shoes
Jordan Retro 10
Jordan 4
Adidas NMD
Jordans Retro
Jordan Sneakers
Balenciaga Sneakers
Moncler Coats For Women
Pandora Ring
Jordan 1
Pandora Jewelry Official Site
Jordan 6 Rings
Jordan Retro 11
Air Jordan 4
Red Bottoms Louboutin
Jordan 1
Nike Official Website
Louboutin Heels
Jordans Retro
Air Max 270
Nike Outlet Store Online Shopping
Jordan 11 Red
Nike Air Max 98 Cone
Nike Jordans
Jordan 12
Moncler Jackets For Men
Nike Air Max 90
Golden Goose Factory Outlet
Nike Sale
Nike Air Max Women
Adidas Yeezy
Moncler Outlet
Pandora Jewelry Official Site
Golden Goose Sneakers
Air Jordan 11
Outlet Golden Goose
Jordan 1 Lows
ECCO Shoes
Jordan 6 Rings
Nike Outlet
Adidas Yeezy Boost 350
Jordan Retro 11
Cheap Jordans For Sale
Nike Air Max
Golden Goose Sneakers Sale
Air Jordan 11
Jordan Shoes
Nike Air Jordan
Moncler
Red Bottom Shoes For Women
Air Max 95
Golden Gooses Sneakers
Jordan 11
GGDB Sneakers
Jordans Sneakers
Nike Outlet


hiixdcaaw766
Sorcerer
Prispevkov: 1344
Pridružen/a: 06 avg 2022, 05:37

Re: Bralni izziv 2018 - by saš

PrispevekNapisal/-a hiixdcaaw766 » 01 sep 2022, 19:42

Nike Canada
Women's Nike Shoes
Air Jordan 11 Retro
Jordan 24
Nike Shoes
Nike Jordan 1 Low
Air Max
Jordan Retro 11 Low
Jordan 16
Cheap Wholesale Nike Shoes And Clothing
Nike Outlet
Cheap Jordans Wholesale
Nike Outlet Store Online Shopping
Wholesale Jordans From China Factory
Nike Shoes Men
Pandora Jewelry Charms
Nike Outlet Online
Air Jordan Shoes
Air Max
Nike Air Zoom
Rings Pandora
Nike Factory
Jordan 31
Cheap Jerseys
Jordan 29
Nike Acg
Red Bottoms
Pandora Jewelry
Jordan Retros
Nike Outlet Store Online Shopping
Jordans 33
Nike Air Max 95
Cheap Jordan
Jordan 17
Nike Wholesale
Nike Air Max 270
Nikes Shoes
Jordans 6
Pandora Jewelry
Nike
Lebron Shoes
NMD R1
Jordan 25
Nike Metcons
Jordan 20
Pandora Jewelry Outlet
Wholesale Jordans
Air Jordan 22
Jordan 35
Pandora
Huaraches Shoes
Retro 12
Nike Outlet Store
Pandora Rings
Nike Black Friday Deals
Nike Air Max 97 Ultra
Pandora Bracelets
Nike Shoes
Nike Clearance Outlet
Nike SB
Air Max
Wholesale Adidas Shoes
Jordan 33 Shoes
Off White Nike Shoes
Baby Jordans
Air Max
Jordan 13s
Dior Jordan
Yeezy Static
Pandora Jewelry
Jordans 18
Air Force Ones
Jordan 26
Nike Running Shoes For Women
Jordans 32
Pandora Jewelry Outlet
Jordan Shoes For Kids
Air Max 270
Cheap Jordan Shoes
Nike Air Force 1 Mid
Uptempo
Pandora Jewelry
Jordan 11 Concord
Pandora
Nike Wholesale
Nike Sneakers
Air Jordan 27
Air Jordan 5 What The
Nike Air Foamposite One
Air Max
Jordan 33 shoes
Huarache
Nike Free
Adidas Wholesale China
Jordan 11
Nike Zoom Fly
Air Jordan 14
Nike Shoes Outlet Store Online Shopping
Pandora Bracelet
NBA Jerseys
Nike Cortez Women
Nike Shoes
Air Jordan 15
Pandora Jewelry 70% off Clearance
Pandora Charms Outlet
Adidas Yeezy
NHL Shop
Nike Shoes
Cheap Nikes
Jordan 12
Jordan 23
Air Jordan 13
Nike Running Shoes
Pandora CZ Charms
Nike Outlet Store
Pandora Bracelet Charms
Louboutin Shoes
Air Force 1 Men
AF1
AJ1
New Jordan
Cheap Nike Shoes
NHL Store
Adidas Shoes
Air Jordan 28
Wholesale Nike Clothing
Air Force Ones
Christian Louboutin
Adidas Factory Outlet
Cheap Jordans From China
Pandora Black Friday
MLB Shop
Pandora Charms
Nike Shoes
Nike Roshe
Air Max 720
Nike Huarache
Air Jordan 2
Jordan Retro 4
Jordan 1 Retro
Nike Jordan
Jordan 34
Nike Outlet
MLB Jerseys
Air Jordan
Cheap Adidas Shoes
Jordan 19
Jordan Shoes
NFL Shop Canada
Nike Store
Jordans 21
Pandora
Nike
Jordan 12
Nike Sneakers
Pandora Jewelry
Jordan 30
Nike Wholesale China
New Nikes
Nike Roshe

hiixdcaaw766
Sorcerer
Prispevkov: 1344
Pridružen/a: 06 avg 2022, 05:37

Re: Bralni izziv 2018 - by saš

PrispevekNapisal/-a hiixdcaaw766 » 04 sep 2022, 17:54

Nike Shoes
Pandora Jewelry Official Site
Adidas NMD
Jordan 1 Retro
Asics Gel-Kayano
Air Max 270 Men
Nike Men Shoes
Pandora Outlet Online
Nike Shoes Canada
Pandora Charms
Best Nike Running Shoes
Puma Store
Air Jordan
Moncler Jackets
Jordan 1 High
Cheap Moncler Jackets
Men Nike Sneakers
Jordan 1 Retro
Asics Running Shoes Men
Nike Shoes
Pandora Bracelets Charms
Pandora Jewelry Official Site
Pandora Bracelet
Nike Outlet Store
Pandora Jewelry
Balenciagas
Moncler Jackets
Nike Sneakers
Pandora Jewelry
Adidas Running Shoes For Men
Balenciaga Sneakers
Nike Outlet Online
Jordan 5
Nike Shoes For Women
Pandora
Air Jordan One
Adidas Outlet
Adidas Sneakers
Adidas Shoes Women
Salvatore Ferragamo Belt
Adidas Trainers
Adidas Clearance
Air Jordan 1
Pandora Jewellery
Nike UK
Moncler Jacket For Women
Pandora Charms
Moncler Coats
Pandora
Pandora Jewelry
Balenciaga
Jordan 1s
Pandora Charms
Asics Sneakers For Men
Pandora Jewelry Official Site
Pandora Bracelet
Pandora Jewelry Official Site
Cheap Mens Adidas Shoes
Pandora Jewellery
Jordan Retro 1 High OG
Pandora Charms
Yeezy
Air Jordan Retro 1
Pandora
Pandora Official Site
Nike Sneakers For Women
Nike Store
Pandora Jewelry
Moncler Jackets Outlet
Pandora Jewelry
Pandora Charms
Pandora Store
Moncler
Pandora Charms
Nike Air Max 97
Asics Shoes
Pandora Outlet
Wholesale Jordan Shoes
Cheap Moncler Coats
Goyard Bags
Pandora Charms
Pandora Outlet
Pandora Jewelry Official Site
Balenciaga Shoes Women
Jordans Sneakers
Pandora Jewelry
Nike Canada
Nike Air Max
Moncler Jackets Outlet
Pandora Jewelry Official Site
Pandora Jewelry
Men's Nike Shoes
Pandora Ring
Nike Outlet
Pandora Bracelets
Pandora Charms Sale Clearance
Pandora Charms
Adidas Shoes
Nike Outlet Store
Goyard Handbags
Nike Store
Pandora Outlet Online
Jordan 1 Lows
Salvatore Ferragamo Shoes
Air Max 270
Pandora Bracelets
Air Jordan 1 Retro
Jordan 1 Lows
Wholesale Jordans
Moncler Coat Women
Jordan 1
Discount Jordan Shoes Wholesale
Nike Shoes
Pandora Outlet
Pandora Jewelry Store
Adidas Official Site
Triple S Balenciaga
Moncler
Jordan Wholesale Distributors
Pandora Jewelry Official Site
Michael Jordan Shoes
Pandora Charms
Ferragamo
Asics Shoes
Ferragamo Belt Men
Asics Outlet Store Online
Asics Shoes Outlet
Adidas Shoes Men
Air Jordan 1 Mid
Basketball Shoes
Pandora
Pandora Bracelet Charms
Nike Canada Online Shopping
Nike Air Jordans 1
Pandora
Pandora Charms
Adidas Shoes Canada
Moncler Outlet
Pandora Bracelet
Pandora Outlet Online
Pandora Ring
Nike Air Jordan 1 Retro
Balenciaga
Pandora Outlet
Pandora Charms
Nike Shoes Women
Pandora
New Nike Shoes
Jordan 1 Dior
Ferragamo Belts
Pandora Jewelry Official Site
Nike Air Jordan
Pandora
Pandora Charms Outlet
Pandora Jewelry Outlet
Yeezy
Balenciaga Sneakers


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Bing [Bot] in 5 gostov

cron