Bralni izziv 2018 - elchy

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
elchy
Opravljen bralni izziv 2018

Bralni izziv 2018 - elchy

PrispevekNapisal/-a elchy » 03 jan 2018, 00:37

Pa začnimo. :105:

Slika

Uporabnikov avatar
elchy

The Impossible Vastness of Us

PrispevekNapisal/-a elchy » 04 jan 2018, 22:25

THE IMPOSSIBLE VASTNESS OF US
od Samantha Young

Naloga:Zgodba se odvija v srednji šoli (2 točki)
Goodreads povezava: The Impossible Vastness of Us
Prebrana: 2.1.2018

Samantha Young je ena izmed mojih najljubših pisateljic in po njenih knjigah rada posegam. Tokrat sem prebrala eno izmed njenih novejših knjig.

Kot vedno, ko sem začela brati knjigo, nisem vedela kaj pričakovati. A bolj sem brala, bolj me je pritegnila zgodba. Vsebuje pravo mero ljubezni, humorja in skrivnosti. Morem priznati, da je bila knjiga malo predvidljiva, saj sem dokaj hitro ugotovila kaj skrivata Eloise in Finn. Čeprav sem predvidevala, da je Eloise lejzbika, sem na začetku posumila, da sta s Charlotte na skrivaj skupaj.

Karakterji so mi všeč, sploh povezanost in prijateljstvo med Indio in Eloise. Vsekakor upam, da pride še kakšen del, saj si želim še več. Mislim, da se zgodba še ni končala. :)

Ocena:
Nazadnje uredil/a elchy dne 27 avg 2018, 13:20, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
elchy

Clipped Wings

PrispevekNapisal/-a elchy » 13 jan 2018, 13:35

CLIPPED WINGS (Clipped Wings #1)
od Helena Hunting

Naloga:Knjiga, ki ima v naslovu dve besedi (3 točke)
Goodreads povezava: Clipped Wings
Žanr: NA, romantika
Prebrana: 6.1.2018

Knjigo sem prebrala predvsem zaradi dobrih priporočil in zaradi lepe naslovnice. :) Sem pa pričakovala, da mi knjiga ne bo preveč všeč, pričakovala sem erotični roman brez kakšne zanimive zgodbe,

Sem se pa malo zmotila. Sicer vsebuje kar nekaj erotike, a je zgodba zanimiva. Mi je bila prav všeč zaradi vseh skrivnosti med Haydenu in Tenley. Zaradi njune težke preteklosti. Na trenutke se mi je Tenley prav smilila zaradi svoje preteklosti, saj je preživela hudo letalsko nesrečo, ki ji je ubila vso družino in prijatelje. Tudi Haydenu ni bilo lahko, saj je enako kot Tenley na krut način izgubil starša.

Všeč mi je tematika o tetoviranju, saj sem sama velik navdušenec nad telesno poslikavo. :) Vendar me je zmotilo par stvari in na trenutke se mi je zdelo, da pisateljica ni dobro preučila sam proces tetoviranja, saj je bilo kar nekaj napak. Določene stvari mi je moj tetovator odsvetoval, tu jih je pa Hayden delal... Vsekakor je knjiga presegla moja pričakovanja in mi je bila na koncu prav všeč.

Ocena:
Nazadnje uredil/a elchy dne 27 avg 2018, 13:22, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
elchy

Four Seconds to Lose

PrispevekNapisal/-a elchy » 22 jan 2018, 22:44

FOUR SECOND TO LOSE (Ten Tiny Breaths #3)
od K.A. Tucker

Naloga: Najljubša knjiga moje prijateljice (1 točka)
Goodreads povezava: Four Seconds to Lose
Žanr: NA, romantika
Prebrana: 12.1.2018

Moja prijateljica obožuje to serijo in ker sem prva dva dela prebrala že nekaj časa nazaj, sem za ta izziv prebrala tretji del. Sem nekoliko pozabila na to serijo in sem kar vesela, da me je spet spomnila na njo.

Že ko sem brala prejšnja dva dela, sem se spraševala kakšna je zgodba Caina in želela sem ga bolje "spoznati". :) Te del pa govori o njemu in že zaradi tega si ne morem odpustit, da nisem prej prebrala te knjige. Če mi je bil že prej všeč, mi je sedaj postal še bolj. V velik plus mu štejem, da hoče svojim zaposlenim plesalkam pomagati k boljšemu življenju in to da jih ne poskuša izkoristiti.

Tudi Charlie se mi takoj prikupi, sploh zaradi njenega očima, ki jo izkorišča za preprodajanje drog. Kot tudi Cain ni imela lahkega življenja. Kemijo med njima takoj zaznamo in prav všeč mi je, da nista še en par, ki se takoj zaljubi ter si obljubi večno zvestobo, kot je pri veliko kateri knjigi.

Obožujem pisateljičin stil pisanja in se vsekakor veselim še zadnjega dela, ki ga morem kmalu prebrat in zaključit še eno čudovito serijo.

Ocena:
Nazadnje uredil/a elchy dne 22 dec 2018, 10:02, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
elchy

Rebel of the Sands

PrispevekNapisal/-a elchy » 05 feb 2018, 16:26

REBEL OF THE SANDS (Rebel of the Sands #1)
od Alwyn Hamilton

Naloga: Po lastni izbiri (1 točka)
Goodreads povezava: Rebel of the Sands
Žanr: YA, fantazija
Prebrana: 19.1.2018

Knjigo sem začela brati že lani in sicer že za lanski bralni izziv, a mi je žal ni uspelo dokončati. Zanjo sem se odločila zaradi zanimive zgodbe in prečudovite naslovnice. :)

Glavni razlog zakaj že nisem lani prebrala knjige, je da mi nekako ni stekla. Čeprav je bil začetek obetaven, a se je zgodba razvijala bolj počasi. Brala sem jo po delih, vmes med drugimi knjigami. Ko sem prišla nekako do sredine, mi je knjiga postala dosti bolj všeč in zanimiva. Začne se bolj dogajati. V zgodbi se pojavijo magična bitja. :)

Amani mi je kot glavna junakinja všeč, saj je močna ženska oziroma dekle, ki je poleg tega zelo spretna s pištolo. Sanja, da enkrat uide iz svoje vasi in nazadnje ji to tudi uspe s pomočjo Jina. Vsekakor postanejo stvari še bolj zanimive, ko Amani ugotovi, da je Jin pravzaprav princ in da tudi sama ni navaden človek, saj odkrije da ima magične sposobnosti. Začne se boriti za princa, Jinovega brata, ki skuša prevzeti očetov prestol.

Vsekakor je knjiga drugačna, očarljiva in magična.

Ocena:
Nazadnje uredil/a elchy dne 22 dec 2018, 10:03, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
elchy

Before I Fall

PrispevekNapisal/-a elchy » 12 feb 2018, 20:54

BEFORE I FALL
od Lauren Oliver

Naloga: Naslov se začne s črko B (2 točki)
Goodreads povezava: Before I Fall
Prebrana: 26.1.2018

Knjigo sem imela že celo večnost na kindlu in ko sem iskala katere knjige bi bile primerne za letošnji izziv, sem naletela na njo. Ker si jo že res dolgo želim prebrati in ker tako dobro sodi v izziv, sem jo takoj začela brat. :)

Najprej nisem vedela o čem gre, ker se vedno poskušam izogibati kakšnemu opisu, ko začnem s knjigo. Rada imam presenečenja. :) Že takoj na začetku me je zelo pritegnila, zato sem jo hitro prebrala. Zgodba je nekaj novega. Sploh je pa še ena takšna knjiga, ki se te dotakne in o njej razmišljaš še nekaj časa potem, ko jo prebereš.

Glavna junakinja Sam mi ni bila vedno všeč, saj je bila na trenutke prav zlobna do nekaterih oseb. Nekatere so si sicer zaslužile, večina pa ne. Mi je pa bilo zelo všeč kako se je skozi knjigo razvijala. Dobesedno odrasla je in se na koncu žrtvovala za punco do katere je bila prej zelo zlobna. Konec me je malo presenetil, vsekakor je bil pa zelo žalosten. Žal mi je bilo za Kenta, njeno družino in prijatelje, ki bodo mogli sedaj živeti brez nje. Želela bi si še kakšno poglavje, ki nam da pogled kaj se je dogajalo po nesreči, vendar že nekaj odgovorov dobimo skozi zgodbo.

Po knjigi je posnet še film, ki si ga bom zagotovo pogledala.

Ocena:
Nazadnje uredil/a elchy dne 22 dec 2018, 10:04, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
elchy

Sapphire Blue

PrispevekNapisal/-a elchy » 27 feb 2018, 00:26

SAPPHIRE BLUE (Edelstein-Trilogie #2)
od Kerstin Gier

Naloga: Knjiga, kjer je avtor Nemec (2 točki)
Goodreads povezava: Sapphire Blue
Prebrana: 5.2.2018

Lani sem prebrala že prvi del in mi je bil všeč, zato sem prebrala sedaj še drugega. In tudi knjiga je bila kot naročena za ta izziv. :)

Knjiga ni bila ne boljša, ne slabša od prvega dela. Skozi knjigo sem izvedela kar nekaj novih stvari, o katerih sem se spraševala med branjem prvega dela. Med drugimi tudi izvemo kakšno vlogo odigra Gwen kot ruby v tej prerokbi. Gwen mi je bila v tem delu malo bolj všeč, saj se je nekoliko osebnostno razvila. Čeprav mi je včasih malo najedala, ker se je vse vrtelo okoli Gideona.

V knjigi je bilo par smešnih situacij, pri katerih sem se morala smejati. Najbolj všeč mi je bilo, ko se je Gwen napila in pela v preteklosti. :) Svetla točka te knjige je bil pa Xemerius. Mali demon je znal dobro popestrit dogajanje in zato ga obožujem. :) Škoda, da ga ni bilo že v prvem delu.

Se že veselim tretjega dela, saj imam še kar nekaj vprašanj, ki pa upam, da jih odgovorijo v tretji knjigi.

Ocena:

Uporabnikov avatar
elchy

The Tea Planter's Wife

PrispevekNapisal/-a elchy » 06 mar 2018, 15:54

THE TEA PLANTER'S WIFE
od Dinah Jefferies

Naloga: Knjiga, kjer se pojavita dvojčka (3 točke)
Goodreads povezava: The Tea Planter's Wife
Žanr: Zgodovinski, romantika
Prebrana: 9.2.2018

Zelo rada posegam po zgodovinskih knjigah, saj me je od nekdaj zanimala zgodovina. Pri tej knjigi me je pritegnila tematika knjige, saj se mi je zdela zanimiva zgodba, ki pa je bila postavljena na Cejlon (Šrilanko) na plantažo čaja.

Sama zgodba je zanimiva, najbolje pa mi je bilo brati o razmerah, ki so vladale takrat. Pisateljica dobro opisuje okolico in navade. Zgodba govori o Gwen, ki pride živeti na Cejlon iz Anglije, zato ne razume njihovih navad, sploh pa grdo ravnanje s sužnji. Večkrat se znajde v sporu z upravljavcem, saj jim pomaga, kar pa ne bi smela. Karakterji so mi bili všeč, edina oseba, ki je šla močno na živce je pa bila Verity, ki je svakinja od Gwen.

Stil pisanja pisateljice mi je kar všeč, ker ni predvidljiv. Spelje nas na napačno domnevanje, kaj se je zgodilo na noč, ko Gwen zanosi z dvojčkoma, ki pa nista enake rase. En je bel, drugi nekoliko temnejši. Konec je bil pravo presenečenje. Vsekakor ni lahka knjiga, saj skozi knjigo spremljamo posledice, ki jih prinese odločitev, da Gwen odda svojega temnopoltega otroka. Zagotovo preberem še kakšno knjigo te pisateljice.

Ocena:

Uporabnikov avatar
elchy

The Mountain Between Us

PrispevekNapisal/-a elchy » 20 mar 2018, 21:03

THE MOUNTAIN BETWEEN US
od Charles Martin

Naloga: Zgodba se dogaja pozimi (1 točka)
Goodreads povezava: The Mountain Between Us
Žanr: Romantika, pustolovski
Prebrana: 25.2.2018

Ko sem razmišljala katero knjigo bi prebrala z dogajanjem pozimi, sem naletela na trailer filma, ki je bil posnet po knjigi. Sam trailer in zgodba sta mi bila kar všeč, zato sem sklenila, da bom prebrala kar to knjigo. :)

Sam začetek mi je bil zanimiv in me je kar vleklo naprej. Nekje na sredini knjige, je moje zanimanje za knjigo padalo. Zgodba je postala rahlo dolgočasna in preveč dramatična za moj okus. Verjetno se res ne dogaja dosti, če strmoglaviš nekje bogu za hrbtom in poskušaš priti do civilizacije. Moram tudi reči, da mi je Ashley šla na trenutke na živce, po drugi strani pa občudujem Bena. Z zlomljenimi rebri lovi jelene, skrbi,
da imajo kaj za jest in kar je še najbolj občudovanja vredno, Ashley vlači na saneh in to kar 150 km.
Najbolj pri srcu mi je seveda bil pes in sem bila zelo vesela, ko se je na koncu vrnil v svoj dom. Tja kamor spada. :)

Konec me je malo presenetil, ker nisem pričakovala, da je Benova žena umrla. O njej in dvojčkih govori kot bi bili še živi. Je pa tu še nekaj kar me zmoti. Zakaj še vedno govori mrtvi ženi oziroma se snema po diktafonu, saj ga nikoli ne bo mogla slišati. Razumem, da je hudo, če izgubiš osebo, ki ti toliko pomeni, a da si sam in drugim ne priznaš, to tudi ni zdravo.

Po prebrani knjigi sem si še želela pogledat film, a si ga sedaj ne bom. Po navadi je knjiga boljša kot film, tu mi pa že knjiga ni bila kaj preveč všeč, film mi bo pa še manj.

Ocena:

Uporabnikov avatar
elchy

The Book Thief

PrispevekNapisal/-a elchy » 28 mar 2018, 14:42

THE BOOK THIEF
od Markus Zusak

Naloga: Zgodba se dogaja v času vojne (3 točke)
Goodreads povezava: The Book Thief
Žanr: Zgodovinski, WW II, YA
Prebrana: 9.3.2018

Zelo rada posegam po zgodovinskih knjigah, sploh po takšnih s tematiko WW II. To knjigo imela že zelo dolgo časa na seznamu knjig, ki jih morem prebrati, vendar sem se malo izogibala, ker takšne knjige so po navadi težke in te totalno pretresejo.

The Book Thief je še ena takšna knjiga v katero se zaljubiš ob branju, a na koncu te totalno sesuje in te pusti z zlomljenim srcem. Knjiga je super napisana, stil pisanja pisatelja mi je zelo všeč. Bere se tekoče in jo težko odložiš. Na koncu se zaveš, da je ura 4h zjutraj, ko odložiš knjigo, čeprav si si rekel ure nazaj: "Samo še eno poglavje".

Skozi knjigo spremljamo mlado Leisel, ki izgubi svojo družino. Posvoji jo par, ki pa že ima dva odrasla otroka. Leisel ju vzljubi in nanju gleda kot na svoja lastna starša. Ne bom razlagala celotne zgodbe, a družina se prebija skozi težke čase čez vojno.

Zelo všeč mi je bilo tudi, da Leisel ljubi knjige. Na njih je velik poudarek, na koncu ima pa tudi deklica srečo v nesreči, saj ji branje reši življenje. Preživi edina v svoji ulici, vojna ji pa spet vzame ljudi, ki jih ima rada, njeno krušno družino in vse njene prijatelje. Knjiga ti da veliko za mislit, zato jo priporočam vsem, ki je še niso prebrali. :)

Ocena:

Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Bing [Bot] in 3 gostov