BEFORE I FALL
od Lauren Oliver
Naloga: Naslov se začne s črko B (2 točki)
Goodreads povezava: Before I Fall
Žanr: YA, fantazija
Prebrana: 26.1.2018

Knjigo sem imela že celo večnost na kindlu in ko sem iskala katere knjige bi bile primerne za letošnji izziv, sem naletela na njo. Ker si jo že res dolgo želim prebrati in ker tako dobro sodi v izziv, sem jo takoj začela brat.
Najprej nisem vedela o čem gre, ker se vedno poskušam izogibati kakšnemu opisu, ko začnem s knjigo. Rada imam presenečenja.

Že takoj na začetku me je zelo pritegnila, zato sem jo hitro prebrala. Zgodba je nekaj novega. Sploh je pa še ena takšna knjiga, ki se te dotakne in o njej razmišljaš še nekaj časa potem, ko jo prebereš.
Glavna junakinja Sam mi ni bila vedno všeč, saj je bila na trenutke prav zlobna do nekaterih oseb. Nekatere so si sicer zaslužile, večina pa ne. Mi je pa bilo zelo všeč kako se je skozi knjigo razvijala. Dobesedno odrasla je in se na koncu
žrtvovala za punco do katere je bila prej zelo zlobna. Konec me je malo presenetil, vsekakor je bil pa zelo žalosten. Žal mi je bilo za Kenta, njeno družino in prijatelje,
ki bodo mogli sedaj živeti brez nje. Želela bi si še kakšno poglavje, ki nam da pogled kaj se je dogajalo po nesreči, vendar že nekaj odgovorov dobimo skozi zgodbo.
Po knjigi je posnet še film, ki si ga bom zagotovo pogledala.
Ocena: