WONDER
od R.J. Palacio
Naloga: Knjiga avtorja s psevdonimom (2 točki)
Goodreads povezava: Wonder
Žanr: YA
Prebrana: 27.3.2018

Letos sem prebrala kar veliko knjig, ki sem si jih želela prebrati že res dooooolgo časa nazaj. In Wonder je ena izmed njih. Sedaj, ko sem jo prebrala, se pa sprašujem, zakaj sem tako dolgo čakala.
Knjiga je ena izmed tistih, ki ti da resnično misliti medtem, ko jo bereš. Skozi celotno knjigo sem se spraševala kako so lahko otroci tako nesramni, kako da ne sprejemajo drugačnosti in se niti malo ne znajo postaviti v kožo nekoga, ki mora vso to poniževanje prenašati. Otroci sami niso zlobni, nihče se ne rodi zloben. Po mojem mnenju so krivi straši in njihova vzgoja oziroma prej ne vzgoja. In potem je dovolj eden tak med otroci in drugi mu sledijo, ker mislijo, da je ql. Ok, malo sem zašla, a vse to so bili moji občutki in mišljenja med branjem.
Čeprav je knjiga mišljena kot mladinska knjiga, mislim, da bi jo mogel prebrati vsak izmed nas. Še posebej starši, da bi potem svoje otroke vzgajali na drugačen način, da ni važno kakšni smo, smo vsi samo ljudje. Konec je bil kot pričakovano pozitiven in lepo ga je bilo prebrati.
Po navadi se izogibam filmov, ki so posneti po knjigi, ker me zelo razočarajo. A morem reči, da mi je bil film prav tako všeč kot pa knjiga.

Bilo je par stvari izpuščenih, par dodanih, kljub temu je obdržal pomemben nauk te zgodbe.
Ocena: