Bralni izziv 2018 - MajaM28

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
MajaM28
Bralni izziv 2018 z 2 zvezdicama

Bralni izziv 2018 - MajaM28

PrispevekNapisal/-a MajaM28 » 03 jan 2018, 15:11

Ne vem, ali se samo meni zdi, ampak letošnji izziv izgleda kot velik zalogaj. :eusa_dance: No, knjigoljubci se ne damo tako hitro, izziv sprejet. :thumbup:

Srčno, iskrivo, ljubeznivo, ustvarjalno ter srečno, zdravo in uspešno novo leto 2018! <3
Priloge
naloge.jpg
naloge.jpg (241.17 KiB) Ogledan 10929 krat
In the end, only three things matter: how much you loved, how gently you lived, and how gracefully you let go of things not meant for you. <3

Uporabnikov avatar
MajaM28

Re: Bralni izziv 2018 - MajaM28

PrispevekNapisal/-a MajaM28 » 03 jan 2018, 19:45

1. Avtor knjige je mlajši od tebe (3 točke)

Zoe Sugg – Spletna punca na svoji poti (ocena 5)

Moja prva letošnja prebrana knjiga. :eusa_dance: To je tretja knjiga omenjene pisateljice, ki je znana blogerka in vlogerka ter ravno dve leti mlajša od mene. 8-)

V tretji knjigi še vedno spremljamo mlado punco Penny, ki je trenutno samska in na poti samoodkrivanja. Tako ima več časa za fotografiranje in razmišljanje o idejah, saj želi iz tega narediti kariero. Čeprav zelo pogreša bivšega fanta pa ugotovi, da zmore tudi brez njega in navkljub vsemu življenje teče dalje. :thumbup:

Najbolj se mi je vtisnilo v spomin kako Megan reagira, ko misli samo nase in je pripravljena lagati in zavajati, da bi dobila kar si želi. Sicer bralec takoj ugotovi, da je ravno ona objavila na internet posnetek pesmi slavne Leah in je res grdo, ko za to obtoži nedolžno Posey in ji Penny celo verjame. Megan je izjemno sebična in poskuša uničiti tuja življenja z raznimi spletkami. :evil:

Knjiga je izjemno lepo napisana in mi je bila najbolj všeč iz zbirke. :thumbup: Resnično nimam nobenih pripomb, saj je bila knjiga izjemen preplet dobre zgodbe in pomembnih sporočil za vsakega posameznika. <3

Zgodba prikaže pomen pravega prijateljstva, pomoči drug drugemu in solidarnostno delovanje. V življenju dosežemo več oz. boljši/večji uspeh, če delujemo kot ekipa in ne kot sovražniki ali tekmeci. :thumbup: Ljubezen premaga vse ovire, če si dva resnično želita uspeti in se potrudita v dvoje. <3
Priloge
Zoe Sugg_ Spletna punca na svoji poti.jpg
Zoe Sugg_ Spletna punca na svoji poti.jpg (127.82 KiB) Ogledan 10920 krat
In the end, only three things matter: how much you loved, how gently you lived, and how gracefully you let go of things not meant for you. <3

Uporabnikov avatar
MajaM28

PrispevekNapisal/-a MajaM28 » 10 jan 2018, 22:34

2. Knjiga, ki ima v naslovu dve besedi (3 točke)

Nora Roberts - Zaliv vzdihov (ocena 5)

Obožujem knjige izpod peres Nore Roberts, saj so njene knjige vedno všečne, lahkotno berljive, zanimive in sploh ta najboljše. :eusa_dance: Druga knjiga iz zbirke Varuhi me ni razočarala in komaj čakam, da dobim v roke še tretji del. 8-)

Zlobna boginja Nerezza še vedno poskuša prekrižati načrte izbranimi šestimi in tokrat za svoje umazane posle uvede tudi človeka, moškega ki je isto pokvarjen kot ona. Kar malo se mi je obračalo v želodcu, ko sem brala kakšne grde namene sta imela, kako nesramno sta govorila in kako malo cenita druga življenja. :evil: Na nasprotni strani imamo izbrano šestico, tri moške in tri ženske, ki so prikaz dobrote na tem svetu, poguma, iskrenosti in ljubezni. <3

Najbolj se mi je vtisnilo v spomin kako Nerezza preobrazi Malmona v nekakšnega demona ter ga z zvijačo prisili v vlogo sužnja. Na koncu se mi je celo malo smilil, saj verjetno na začetku kupčije ni vedel v kaj se spušča. :?

V knjigi me ni nič zmotilo, edino to me moti, da me tretja knjiga čaka v knjižnici in moram čakati do petka, da jo bom lahko prevzela. :| Čakanje ni moja močna točka. :eusa_naughty:

Lepa zgodba z močnimi sporočili o prijateljstvu in ljubezni ter predanosti med ljudmi. Čutiti ljubezen ti da moč, katero lahko izkoristiš v boju oz. samoobrambi, ki jo ima hudobna boginja. Dobro srce, čiste misli in iskreno prijateljstvo so nagrada samo po sebi. <3
Priloge
Nora Roberts_ Zaliv vzdihov.jpg
Nora Roberts_ Zaliv vzdihov.jpg (23.13 KiB) Ogledan 10871 krat

Uporabnikov avatar
MajaM28

PrispevekNapisal/-a MajaM28 » 12 jan 2018, 23:05

3. Knjiga se dogaja v dveh svetovih (2 točki)

Nora Roberts – Stekleni otok (ocena 5)

Končno sem dobila tretji del v roke, jo na srečo že v četrtek prevzela iz knjižnice in jo hitro prebrala. :eusa_dance: Tudi tokrat je bila knjiga všečna, napeta in rahlo pikantno obarvana (če veš kaj mislim :eyebrows: ). Od vseh treh delov sta mi bile najbolj všeč prva in tretja, v prvi kjer spoznamo vse glavne junake ter zadnja, kjer se odvija končni boj med dobrim in zlom. :thumbup:

Zgodba se dogaja na Irskem in zadnje bojevanje v drugem svetu, ki je navadnemu človeku neviden, kjer prebivajo boginje in se odpre samo izbrancem - moraš biti ob pravem času na pravem kraju, t.i. Steklenem otoku. Še vedno spremljamo izbrano šestico, tri moške in tri ženske, tokrat je ljubezenska zgodba med Riley in Doley. <3 Junaki ugotovijo, da je bilo vse namenjeno, da so na pravem kraju, s pravimi ljudmi in da bo boj težek, a morajo ohraniti zaupanje v njihovo moč. Opazna je sprememba med junaki, ko so se na začetku spoznavali in bili nezaupljivi drug do drugega. Takrat so začeli težki boj proti Nerezzi in sedaj so postali vsi utrjeni bojevniki ter našli prijateljstvo ter ljubezen med seboj. :thumbup: <3

Najbolj všečen mi je bil Stekleni otok, deluje kot nekakšna pravljica, kjer vsak dobi kar si zaželi. Čeprav jih prav tam čaka največji boj pa bralec nekako predvideva konec in sem se osebno kar malo bolj osredotočila na okolico ter raziskovanje celotnega otoka. :eusa_dance: Kje je ta skriti kraj, čudežni gral, da mi izpolni kakšno skrito željo? :eusa_dance: <3

Pisateljica je ena izmed mojih najlubših, njen slog pisanja je neverjeten in vse njene knjige so mi všeč. :thumbup: Tudi ta zbirka ni nobena izjema, fantastična ali sodobna, mene pisateljica nikoli ne razočara. <3

Sporočila so podobna kot v prejšnih knjigah: z ljubeznijo, zaupanjem, upanjem, prijateljstvom in povezanostjo si močnejši kot nasprotniki. Tokrat dobimo tudi uvid v razmišljanje človeka, ki je nesmrten in bolečino ob izgubi vseh ljubljenih, saj jih vse preživi. Navkljub bolečini ob izgubi pa je potrebno imeti odprto srce in spet ljubiti, saj nikoli ne vemo koliko časa imamo na zemlji z našimi ljubljenimi. <3
Priloge
Nora Roberts_ Stekleni otok.jpg
Nora Roberts_ Stekleni otok.jpg (10.12 KiB) Ogledan 10846 krat

Uporabnikov avatar
MajaM28

PrispevekNapisal/-a MajaM28 » 25 jan 2018, 23:42

4. Zgdba se dogaja pozimi (1 točka)

Grace Burrowes – Trmasta izvoljenka (ocena 4)

Zgodba se dogaja v času zime, mraza, snega, nevarnih ledenih tal in snežnih viharjev, kjer se glavni junaki grejejo z vročo čokolado s cimetom, rumom in vinom.

Asher MacGregor je zanimiv moški, ki nosi veliko skrivnosti, znanja, spretnosti, sočutja in je nasploh pravi romantični junak. Hanne Cooper je zanimiva ženska, neustrašna, ljubeča in zelo vdana svoji družini. Čeprav sta junaka izjemna in zanimiva, jima manjka ena ključna stvar: pogum. Asher je trpeči romantik in Asher prepolna odgovornosti, ki jo čuti do družine, kar pomeni, da ne moreta biti skupaj. Od samega začetka otežujeta njuno ljubezensko zgodbo in se trudita zadržati čustva, ki jih čutita drug do drugega. :thumbdown:

Najbolj se mi je vtisnilo v spomin, ko Asher kot izučen zdravnik ugotovi, da Hanne šepa zato, ker ima desno nogo manjšo od leve. Tako ji ljubeče podstavi desni čevelj, kar pomeni, da jo sčasoma nehajo boleti boki in noga. <3

Pisateljica ima dober slog pisanja in izjemno domišljijo, knjiga je lepo in lahkotno branje, a navkljub temu se mi po koncu prebrane knjige zdi kot, da nekaj manjka. V knjigi sem se nekajkrat izgubila, saj nekako čudno preskakuje iz enega dogodka v drugega in pri tem ne naredi večjega presledka, že nov odstavek oz. prazna vrstica bi zadostovala. Glede na to, da sem prebrala že par knjig iz te zbirke, ta knjiga ni bila moja najljubša, a je bila vseeno vredna branja. Sicer pa mi je bila njena prva knjiga iz zbirke najboljša, ko smo šele spoznali vse junake in je opisovala Iana, brata od Asherja. :thumbup:

Sporočilo knjige je zelo očitno in sicer, da je za ljubezen potrebno imeti pogum, da zaživita v dvoje. Imeti ljubezen in zakon ne pomeni, da moraš opustiti ljubezen do družine, a da probleme rešujeta skupaj z možem. Družina ima velik pomen pri tem kako se bo ljubezenska zgodba pisala med dvema, v knjigi je bilo prisrčno brati, ko si družina stoji ob strani. :thumbup: <3
Priloge
Grace Burrowes_ Trmasta izvoljenka.jpg
Grace Burrowes_ Trmasta izvoljenka.jpg (44.68 KiB) Ogledan 10784 krat
Nazadnje uredil/a MajaM28 dne 18 feb 2018, 17:11, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
MajaM28

PrispevekNapisal/-a MajaM28 » 26 jan 2018, 00:11

5. Knjiga z več kot 500 stranmi (3 točke)

Julie James – Ljubezen pod krinko (ocena 5)

Knjiga je polna humorja, naklonjenosti, družabništva, ljubezni in strasti. <3 Julie James bi lahko brala vsak dan, vsako uro, kjerkoli in kadarkoli. :eusa_dance: Kot zanimivost lahko omenim, da sploh nisem opazila, da ima knjiga več kot 500 strani, ampak sem opazila šele, ko sem se lotila pisanja opisa knjige za bralni izziv. Knjiga je resnično fenomenalna. :eusa_dance:

Jessica Harlow in John Shepherd sta agenta FBI, ki imata veliko skupnih značilnosti: oba sta predana svoji službi, pametna, trdoživa, obvladata tehnike nežnega pogajanja in hkrati tudi lahko zadata močne udarce. Pisateljica je tokrat vnesla resnično veliko humorističnih scen, najbolj sem se nasmejala poglavjem »ona je rekla« in »on je rekel«. :huhuhu: Namreč, ko sta bila sošolca na akademiji sta se obravnavala kot tekmovalca in bila sovražna drug do drugega. Tako sta si vsak ustvarila svoje mnenje in se zaradi nesporazuma »sovražila« v času šolanja. :roll:

Najbolj mi je ostalo v spominu na začetku knjige, ko John odkrije, da ga njegova punca vara in to z njegovim prijateljem. Ujame ju na samem dejanju. :o Nato celo odkrije, da sta dva druga prijatelja vedela za to in tako naenkrat ostane brez punce ter brez treh prijateljev. :evil:

Knjige ne morem kritizirati, želim si, da bi imeli več knjig prevedenih od Julie James, saj je resnično enkratna. :thumbup: :eusa_dance:

Sporočila knjige je o ljubezni, družini, tovarištvu in zaupanju. Vsaka zgodba ima dve plati in nato še tretjo, ki je objektivno resnična. Kariera in dobra služba sta pomembni, a najbolj pomembna je ljubezen in družina. <3 :eusa_dance:
Priloge
Julie James_ Ljubezen pod krinko.jpg
Julie James_ Ljubezen pod krinko.jpg (53.57 KiB) Ogledan 10781 krat

Uporabnikov avatar
MajaM28

PrispevekNapisal/-a MajaM28 » 18 feb 2018, 17:39

6. Po lastni izbiri (1 točka)

Sabrina Jeffries – Poroka in posteljne vragolije
(ocena 4)

Zanimiva knjiga, ki prepleta preteklost s sedanjostjo, ko je glavnima junakoma dana druga priložnost v ljubezni. <3 V šesti knjigi Šole za dedinje izvemo zgodbo ravnateljice Charlotte Harris, ki je izjemno trmasta, pametna, neodvisna, ljubeča in odgovorna ženska. Po spletu nesrečnih okoliščin je v mladosti naredila napako in pustila, da ji je ljubezen življenja spolzela iz rok. Zaradi občutkov krivde zaradi storjene krivice ljubljenemu, misli, da si ne zasluži druge priložnosti z njim in da jo zaradi njenih dejanj sovraži. :cry:

Na začetku knjige je bilo izjemno žalostno prebrati kako je mlado Charlotte njen strah prevzel, da je mislila najslabše o Davidu, saj jo je njen lastni oče že od nekdaj teroriziral. Čeprav se z Davidom povežeta in hitro zaljubita, jo njen strah in dvom prepričata o najslabšem o njemu. Tako naredi napako zaradi katere izgubi Davida in v strahu pred očetovo jezo zbeži z moškim, ki ga ima za prijatelja, a nikakor ni njena velika ljubezen. :thumbdown:

V knjigi me je zmotilo kako je Charlotte opisana, in sicer je že kot mlada ženska pametna, a jo njeni lastni strahovi pripeljejo do napačnih odločitev. Zaradi teh odločitev prizadene veliko ljudi, a hkrati tudi sama izpade zelo naivna. Sama sem bila rahlo razočarana, saj ne glede na vsa ta leta še vedno dvomi v Davida in ne uvidi, da v svoji glavi napleta različne zgodbice in si misli najslabše o ljudeh, ki bi si lahko zaslužili več od nje. :-?

Strahovi so lahko včasih zelo veliki, a to ne pomeni, da so tudi resnični. Za ljubezen je potrebno biti odprtega duha, da jo lahko spustiš v svoje življenje in potrebno je tudi verjeti v osebo, katero ljubiš. Če narediš napako to ni konec sveta, če se iz nje kasneje tudi nekaj naučiš. <3 :thumbup:
Priloge
Sabrina Jeffries_ Poroka in posteljne vragolije.jpg
Sabrina Jeffries_ Poroka in posteljne vragolije.jpg (29.73 KiB) Ogledan 10714 krat

Uporabnikov avatar
MajaM28

PrispevekNapisal/-a MajaM28 » 18 mar 2018, 00:23

7. Zgodba se odvija v srednji šoli (2 točki)

Samantha Young – Neskončna širjava v nas
(ocena 5)

Moja najljubša pisateljica je spet napisala mojstrovino, ki pa je malo drugačna od njenega običajnega pisanja. Tokrat se zgodba dogaja v srednji šoli, a problemi niso tipično najstniški, saj se glavni junaki soočajo s hudimi problemi in skrivajo velike skrivnosti.

India Maxwell je zanimiva, lepa, pametna, zapletena in popularna najstnica. Na začetku je polna skrivnosti, saj imata z mami čuden odnos, ko jo kliče po njenem imenu, dvomi vanjo in ji ne zaupa. Ne zaupa ji v zvezi z novo izbranim partnerjem, odločitvijo o poroki, selitvijo v drugi kraj in vpisom v novo šolo. Čeprav je njen nov očim prijazen, darežljiv, ima veliko denarja in vpliva, je negativna, prestrašena in nezaupljiva do njega ter vseh ljudi okoli sebe. Sčasoma ugotovimo, da je imela težko otroštvo in da je ravno to razlog za njeno nezaupljivost do ljudi okoli nje. Knjiga tekooče pripoveduje njeno izkušnjo, ko poskuša zaživeti v novem okolju in počasi odkrivamo njene skrivnosti ter skrivnosti ljudi okoli nje.

Tekom branja izvemo zakaj je India tako nezaupljiva do vseh okoli sebe, saj jo je njen lastni oče kaznoval za materino odločitev, ko ju je zapustila. Kaznoval jo je psihično in fizično ter jo stradal :o. Ko izvemo njeno preteklost, postane jasno zakaj imata z mami tako hladen odnos in zakaj si tako močno želi biti popularna v šoli ter sprejeta v družbi.

Sicer je knjiga izjemno dobro napisana in liki so zelo všečni, je ena malenkost, ki deluje malo čudno. Čudno je brati o arogantnem obnašanju bogatih, češ da so nekaj več od vseh drugih in na drugi strani prijaznost, ko dobi za darilo nov avto od očima. Njihov odnos do denarja je malo čuden, ampak težko sodim, saj (na žalost) nimam take količine denarja, kot naj bi ga imeli junaki v knjigi. :P

V knjigi je močno sporočilo o družini, zaupanju in kakšno bolečino nam lahko prinese, ko je le-to izdano. Prav tako izvemo, da vsak posameznik nosi svojo bolečino in skrivnosti ter da videz lahko vara. Na koncu tudi spoznamo, da se za ljubezen izplača tvegati in zaupati, če smo pri tem tudi malo pogumni. <3
Priloge
Samantha Young_ Neskoncna sirjava v nas.jpg
Samantha Young_ Neskoncna sirjava v nas.jpg (24.07 KiB) Ogledan 10646 krat

Uporabnikov avatar
MajaM28

PrispevekNapisal/-a MajaM28 » 28 mar 2018, 20:01

8. Knjiga, kjer se pojavita dvojčka ali dvojčici (3 točke)

Marie Force – Rad bi te držal za roko (ocena 5)

Druga knjiga zbirke Green Mountain je prava mojstrovina, saj pisateljica resnično piše lepe romantične zgodbe. <3 Vdova Hannah Abbot Guthrie je po sedmih letih žalovanja za pokojnim možom Calebom, pripravljena obrniti novo poglavje v svojem življenju. Moža je izgubila v vojni in, ker sta se imela močno rada, je potrebovala veliko časa, da je sploh pomislila na novo ljubezen. Nolan je že dolgo zaljubljen v Hannah in izredno potrpežljiv moški, saj že dolgo čaka, da bo pripravljena na možno skupno ljubezen.

Hannah ima veliko bratov in sester, a njej najbližji je brat dvojček Hunter, ki je tri minute starejši od nje. Od nekdaj sta se najbolj razumela in bila zaveznika že od otroštva. Družina je izjemno povezana, a na čase je prav smešno, kako se celotna družina zbira in radovedno zanima za njene zasebne zadeve, ker jih skrbi za njeno dobrobit. :eusa_dance:

Zanimivo se mi je zdelo prepletanje sedanjosti in spominjanje preteklosti o Calebu. To je bil moški poln presenečenj, zabaven, zanimiv, pameten, prijateljski, poln življenja in čeden mlad moški, ki so ga imeli vsi zelo radi. Najbolj se mi je vtisnilo v spomin, ko Hannah razlaga Nolanu, da čeprav sta se imela zelo rada, pa sta se tudi onadva kdaj prepirala. Še posebej se mi je zdelo žalostno, da ga je poskušala prepričati, da ne bi šel v vojski, saj jo je skrbelo za njegovo varnost. Nekako je žalostno vedeti, da je imela prav, ko jo je skrbelo in da če bi izbral drugačno službeno pot, da bi bil še vedno s Hannah in bi mogoče ustvarila skupno življenje in imela otroke...

Knjiga mi je bila zelo všeč, saj so dela izpod peresa Marie Force izredno lahkotno branje. :thumbup: Na čase se je mogoče vse skupaj malo vleklo. Namreč Hannah je bila sicer pripravljena obrniti nov list v življenju, a jo je neprestano skrbelo kaj bi Caleb rekel, če bi vedel, da se je zapletla z njegovim prijateljem Nolanom. Skrbi jo tudi, kaj bo njuna okolica rekla in se občutno preveč obremenjuje o mnenju drugih. :|

Knjiga sporoča, da ima lahko oseba več kot eno veliko ljubezen. Pokaže potrpežljivost prave ljubezni, ko oseba želi dajati in skrbeti za ljubljeno osebo. <3 Literarni junaki nam pokažejo kako lahko ob pravem času, z malo poguma in delom na sebi, spustimo ljubezen v svoje življenje. :thumbup: <3
Priloge
Marie Force_ Rad bi te drzal za roko.jpg
Marie Force_ Rad bi te drzal za roko.jpg (38.81 KiB) Ogledan 10579 krat

Uporabnikov avatar
MajaM28

PrispevekNapisal/-a MajaM28 » 16 apr 2018, 23:37

9. Knjiga, ki je izšla leta 2018 (3 točke)

Tessa Dare – Vojvodova ponudba (ocena 4)

Knjiga je zanimiva od začetka in nekateri prizori so resnično smešni. Emma Gladstone je pogumna, prijazna, lepa in sočutna ženska. Ko spozna vojvodo Ashbury, kateremu je vojna pustila strašne posledice, je hitro jasno, da sta si enakovredna in da bo njuna zgodba lepo romantično spisana. <3

Najbolj mi je ostalo v spominu, ko izvemo zakaj je Ashbury prepričan, da noben ne bo sprejel njegovega iznakazanega telesa. Čeprav so njegove rane vidne na telesu pa se na koncu izpove Emmi, kako se je odzvala njegova bivša zaročenka, ki je bila izjemno nesramna in odklonilna. :evil: Vse se postavi na svoje mesto in bralec izve zakaj je že od začetka prepričan, da tudi Emma ne bo zmožna sprejeti njega v celoti. Njegove rane so tudi notranje in samo ljubezen ga lahko pozdravi. <3

Knjiga je lepo berljiva, romantična in na čase smešna. A navkljub vsemu, je že od začetka dokaj predvidljiva in ni nekih večjih presenečenj. :thumbup: <3

Ljubezen je sočutna, prijazna in sprejme človeka v celoti, z vsemi njegovi napakami vred. Včasih nas ljudje razočarajo in je kasneje težko zaupati drugim, a če imamo dovolj poguma, je vredno tvegati in ljubiti ter zaupati. <3 Videz ni vse. :thumbup:
Priloge
Tessa Dare_ Vojvodova ponudba.jpg
Tessa Dare_ Vojvodova ponudba.jpg (22.07 KiB) Ogledan 10452 krat

Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 3 gostov