8. Knjiga, kjer se pojavita dvojčka ali dvojčici (3 točke)
Marie Force – Rad bi te držal za roko (ocena 5)
Druga knjiga zbirke Green Mountain je prava mojstrovina, saj pisateljica resnično piše lepe romantične zgodbe.

Vdova Hannah Abbot Guthrie je po sedmih letih žalovanja za pokojnim možom Calebom, pripravljena obrniti novo poglavje v svojem življenju. Moža je izgubila v vojni in, ker sta se imela močno rada, je potrebovala veliko časa, da je sploh pomislila na novo ljubezen. Nolan je že dolgo zaljubljen v Hannah in izredno potrpežljiv moški, saj že dolgo čaka, da bo pripravljena na možno skupno ljubezen.
Hannah ima veliko bratov in sester, a njej najbližji je brat dvojček Hunter, ki je tri minute starejši od nje. Od nekdaj sta se najbolj razumela in bila zaveznika že od otroštva. Družina je izjemno povezana, a na čase je prav smešno, kako se celotna družina zbira in radovedno zanima za njene zasebne zadeve, ker jih skrbi za njeno dobrobit.
Zanimivo se mi je zdelo prepletanje sedanjosti in spominjanje preteklosti o Calebu. To je bil moški poln presenečenj, zabaven, zanimiv, pameten, prijateljski, poln življenja in čeden mlad moški, ki so ga imeli vsi zelo radi. Najbolj se mi je vtisnilo v spomin, ko Hannah razlaga Nolanu, da čeprav sta se imela zelo rada, pa sta se tudi onadva kdaj prepirala. Še posebej se mi je zdelo žalostno, da ga je poskušala prepričati,
da ne bi šel v vojski, saj jo je skrbelo za njegovo varnost. Nekako je žalostno vedeti, da je imela prav, ko jo je skrbelo in da če bi izbral drugačno službeno pot, da bi bil še vedno s Hannah in bi mogoče ustvarila skupno življenje in imela otroke...
Knjiga mi je bila zelo všeč, saj so dela izpod peresa Marie Force izredno lahkotno branje.

Na čase se je mogoče vse skupaj malo vleklo. Namreč Hannah je bila sicer pripravljena obrniti nov list v življenju, a jo je neprestano skrbelo kaj bi Caleb rekel, če bi vedel, da se je zapletla z njegovim prijateljem Nolanom. Skrbi jo tudi, kaj bo njuna okolica rekla in se občutno preveč obremenjuje o mnenju drugih.
Knjiga sporoča, da ima lahko oseba več kot eno veliko ljubezen. Pokaže potrpežljivost prave ljubezni, ko oseba želi dajati in skrbeti za ljubljeno osebo.

Literarni junaki nam pokažejo kako lahko ob pravem času, z malo poguma in delom na sebi, spustimo ljubezen v svoje življenje.