22. Knjiga avtorja s psevdonimom (2 točki)
Erin Watt – Padli dedič (ocena 5)
Dve pisateljici, ki pišeta pod psevdonimom, sta ustvarili zanimivo zgodbo o Rayolovih, katera družina ima mnogo napak, a tudi veliko ljubezni.

Najprej nisem bila prepričana, ali bom dobila knjigo pravočasno iz knjižnice, da bom jo bom lahko štela pod izziv, ampak je bila sreča na moji strani.

Prav tako imam samo še en teden, da dokončam vse kvadratke za bralni izziv, ampak se bom potrudila vse do zadnjega. Še posebej sedaj, ko imam čas in lahko malo več berem.
Easton Royal ni tipičen junak, saj je najstnik, ki ima probleme katere ne zna najbolje reševati. Njegove zamisli, kako reševati življenjske probleme so, da se ga preveč napije, se prepira in tudi pretepa. Ampak začuda, priznam da mu nisem preveč zamerila njegovih »napak«, saj je fant že zgodaj ostal brez matere, počuti se osamljenega in nerazumljenega, ampak ima dobro srce in se trudi. Tako se tudi biti boljši do Elle, ki je kot njegova sestra, trudi se biti boljši brat in trudi se odvaditi odvisnosti. Sama sem imela proti koncu knjige mešane občutke, ampak sem nekako začela gledati kar malo postrani našo glavno junakino, Hartley Wright. Predvidevam, da ko bom izvedela njeno celotno zgodbo, si bom premislila, ampak njena neodločenost in strahopetnost sta tako v nebo vpijoče, da je včasih kar težko brati, ko ji Easton skuša pomagati, a ga odriva. Čeprav jo razumem, da so bili njeni straši nesramni in kruti do nje, je bilo na čase res težko brati, kako za vse krivi Eastona in sama sebe postavi na piedestal. Tudi Easton jo občuduje in se trudi okoli nje ter ji skuša pomagati, a je zelo razvidno, da je to težko, ko pa ga vedno odriva stran.
Najbolj se mi je vtisnilo v spomin, ko se knjiga konča in dejansko prekine zgodbo sredi napetega trenutka. Najprej sem pomislila, da bi knjigo prijela in jo vrgla v steno, ali da bi klicala v knjižnico, če lahko malo prej izdajo naslednjo knjigo, ali... Ah, recimo, da sem potrebovala pet minut predihat, ko sem prebrala knjigo do konca. Kdo še prekine zgodbo sredi najbolj napetega scenarija?
Negativna stran knjige je definitivno to, da so knjige napisane v nadaljevanju in da se zgodba konča nerazrešeno. Mislim, ne moti me toliko, če ima zgodba več nadaljevanj, ampak ne razumem, zakaj mora biti ravno sredi napetega dela prelom med knjigami...
Knjiga prikaže odnose v družini, ki niso vedno najlepši, ampak če je resnična ljubezen prisotna in lahko uvidimo dobro drug v drugem - se nato lahko posameznik potrudi biti boljši, srečnejši in bolj zdrav.

Včasih je lahko družina vir vsega dobrega in ljubečega ravnanja, ampak temu ni vedno tako in so družinski člani lahko s svojo sebičnostjo vir vseh težav. V ljubezeni je težko pomagati drugemu, če ta zavrača pomoč in misli, da mora vse narediti sam.