STRIP
Naslov: I Kill Giants
Avtor: Joe Kelly, J.M. Ken Niimura (ilustrator)
Žanr: strip
Ocena:

Prebrano: 22.7.2018
Goodreads
Mnenje:
Je kar dobra zgodba in z zanimivim razkritjem na koncu, vendar ogromno stvari avtor sploh ne razloži, kar me je pošteno nerviralo. Vsesplošna količina nasilja in maltretiranja med najstniki mi ravno ni približala zgodbe, prej nasprotno, čeprav do neke točke razumem željo po izlivanju jeze in bolečine nad drugimi, ko te ti provocirajo. Ampak vseeno – to ni nikakršno sporočilo ali moralni nauk, ampak le dovoljenje, da se še naprej ljudje in najstniki obnašajo kot živali brez višjih možganskih funkcij. Tako kot civilizacija nikoli ne bomo napredovali. Ne vem... S
S samo zgodbo in njenim potekom nimam nekih večjih problemov, čeprav bi lahko bila boljša, ampak če branje stripov s to tematiko pomaga najstnikom prebroditi temna obdobja v njihovem življenju, potem popolnoma razumem zakaj jih imajo radi. Vseeno je boljše, da najdejo razumevanje v literaturi, kot pa da se pretepajo in žalijo. No, fantazijski elementi in nenavaden stil risbe sta mi bila všeč, ampak kaj več od tega pa žal ni bilo. Vsekakor bi se avtor tematike žalovanja in izgube starša lahko lotil na nekoliko boljši način in bralcu že na začetku razložil zakaj se tukaj pravzaprav gre, tako pa nas pusti tavati v temi predolgo in si bralec vmes že sam naredi neko sliko o zgodbi, ki pa se nato izkaže za napačno.
Po stripu so posneli tudi film.