13) Po lastni izbiri (1 točka) - Dan Brown: Origin
Knjiga me je kar nekaj časa čakala na Kindlu, zgleda da še prej ni bil pravi čas za njo.
Uživala sem ob branju. Še ena napeta Brownova pustolovščina z Langdonom v glavni vlogi. Knjiga, ki te dolgo časa drži v napetosti in ki obljublja odgovor na vprašanji - od kod smo in kam gremo. Robert Langdon je povabljen na dogodek, kjer bo znanstvenik in futurist Edmond Kirsch predstavil svoje odkritje, ki bo pretreslo predvsem vernike po svetu, saj trdi, da pozna odgovor na to, kako je na zemlji nastalo življenje. Prireditev je dovršena, skrbno pripravljena, ob tem Kirschu pomaga tudi bodoča kraljeva žena in direktorica muzeja Ambra Vidal. A žal ne gre vse po načrtih - Kirsch je namreč umorjen, preden izda svoje odkritje. Svet je pretresen, Langdon prav tako, saj je bil Kirsch njegov učenec in prijatelj. Zato se z Ambro podata na lov za šifro, da lahko odkleneta njegov telefon in svetu pokažeta njegovo resnico. Pri tem jima pomaga Winston, robot računalnik, ki ga je kreiral prav Kirsch in ob katerem imaš občutek, da je že pravi človek s svojim razmišljanjem in mnenjem.
Pot junaka vodi po slikoviti Kataloniji, po Barceloni - Sagradi Familii. Pot je polna zapletov, novih ugank in bitk s časom. Ali jima bo uspelo svetu predvajati Kirschevo predstavitev ali ne? Če vam to izdam, bo to že velik spoiler.
Knjiga mi je bila zelo všeč - bila je napeta, berljiva in nekaj spet čisto druga tema, kot sem jih do sedaj brala pri tem pisatelju. V bistvu me je tudi zelo zanimal odgovor na vprašanji, ki jih cel čas obljublja.
Priporočam vsem, ki so vam všeč trilerji, razreševanje ugank in dobra zgodba.
Ocena: 5 zvezdic