od B. L. Pride

Izziv: Knjiga, ki temelji na pravljici (2 točki)
Ocena:

Povezavi:
Goodreads
Opis:
Neke zimske noči v vas prispeta nenavadna tujca in se nastanita pri okrutnem grofu. Njun nepričakovani prihod dodobra razburka domišljijo domačinov, a sčasoma se vsi privadijo na njuno prisotnost.
Nekateri celo preveč.
Med grofovim sinom Martinom in Sofijo, ki je kot deklica prispela na graščino, se stke trdna vez, ki se z leti krepi in razrašča, dokler iz njenih trdno prepletenih niti ne vzcveti ljubezen. A Martin, zmeraj v nemilosti pri očetu, mora v vojsko ...
... in začne se zgodba o stanovitnem kositrnem vojaku, kot je še niste spoznali.
Mnenje:
Obožujem knjige, ki temeljijo na pravljicah in so sodobne različice le-teh. Midva je čudovita zgodba o kositrnem vojaku, ki jo vsi poznamo, mar ne?

Glavna junakinja je Sofija, tiha deklica, ki rada pleše. Glavni junak je Martin, sin okrutnega grofa, ki ga ves čas zaničuje. Všeč mi je, kako sta se Sofija in Martin spoznala, ter kako se je z leti med njima stkalo pristno prijateljstvo, ki je prešlo v ljubezen. Malo manj pa mi je všeč to, da obeh likov nekako nisem začutila, preveč na hitro se mi je dogajalo, pa tudi čustva in misli se me nekako niso dotaknila, kakor bi se me mogla.
Všeč mi je bila zgodba, dobro zamišljena, a prehitro končana ... pričakovala sem nekaj napetosti na koncu iz strani grofa, ampak je razen ključnega dejanja z ognjem ni bilo. Konec je tragičen, kar mi ni preveč všeč, pa čeprav vem, da je takšna pravljica.
Knjiga se bere hitro in kot bi mignil si konec ... jo pa vsekakor priporočam vsem, ki še vedno verjamete v resnično ljubezen in v pravljice.