Oktober 2010 - Kisses From Hell (Različni avtorji)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Knjigi dam oceno:

1
0
Brez glasov
2
4
36%
3
6
55%
4
0
Brez glasov
5
1
9%
 
Skupaj glasov: 11

Uporabnikov avatar
Monika
Sorcerer
Prispevkov: 1369
Pridružen/a: 27 jun 2010, 21:53
Kraj: Maribor

Re: Oktober 2010 - Kisses From Hell (Različni avtorji)

PrispevekNapisal/-a Monika » 31 okt 2010, 17:03

^same here :lol:
"Books are my friends, my companions. They make me laugh and cry and find meaning in life."
— Christopher Paolini (Eragon)

Kate

Re: Oktober 2010 - Kisses From Hell (Različni avtorji)

PrispevekNapisal/-a Kate » 31 okt 2010, 19:25

Ja, jaz bi se tudi skoraj odpovedala bralnemu izzivu [Patch, Patch, Patch]. :D Ampak mi je uspelo prebrati. :rock:

Sunshine od Richelle Mead

Od Richelle priznam, da sem pričakovala veliko, ker me z Vampire Academy ni razočarala. In moram rečt, da me tudi zdaj ni. Tisti, ki smo prebrali VA, vemo o čem se gre zgodba, in so nam znane besede, kot so: Moroi, Dhampirji, etc. in je zato morda malce lažje notri past.
Odlična ideja, da je šla pisat o Lissinih starših. Ko sem začela z branjem in je bil omenjen priimek Dragomir, sem mislila, da ga je pobrala iz VA. :D Samo potem so se pojavili še drugi priimki, pa še ime Eric se mi je zdelo znano, pa sem pogruntala, da mora biti to povezano z VA. Torej, s to zgodbo sem res zadovoljna in tudi ni mi preveč razvlečena. Mogoče se pač zdi, da nekam hiti, ampak vseeno je mogla bit to kratka zgodba in sem z njo čisto zadovoljna. :thumbup:

Ocena: 5


Bring Me To Life od Alyson Noël

I like the title. :D Damn, I love it.Drugače pa - zanimiva zgodba, razumela sem več ali manj vse. Zamisel sploh ni slaba. Ne vem pa, kam hudiča je izginila Danika pred sto leti? :eh: Ker je pisalo, da je Luciana požar ubil, ona je pa izginila. A je kar izpuhtela ali kaj? Ali je tudi ona umrla in je potem se kakor reinkarnirala? Na koncu sem pogrešala akcijo. :-| Torej je samo izbirala med dvema človekoma, oziroma med življenjem in smrtjo. Težka izbira, ni kaj.
Izbrala je pravilno in dobila svojega princa. Oziroma vampirja. :clap2:

Ocena: 4


Above od Kristin Cast

Hmm. Še vedno gruntam, kaj naj bi bil Above in kaj naj bi bil Below. Kaj naj bi bili the Others? Kakšen svet je to? Vem samo to [pa še to nisem prepričana, da je prav] da je ta Rheena/Aurora bila osamljena, je čutila, da spada Above, mama in oče je očitno nista preveč marala in potem ko je odšla tja gor, so jo tisti moški zasovražil in jo imela za izdajalko [ali kaj?] in zato jo je en od teh ubil. Pa seveda preden je umrla, je v Solu zbudila čustva in potem se je ubil, ker je ni bilo več in ni imel za nič več živeti. :eh: :kater: [<-- tak je zgledal, ko je umrl? :D]
Ne vem kaj je hotela avtorica te zgodbe dosečt s takim pisanjem – da si jo vsak bralec drugače predstavlja? No ja. Nisem sovražila te zgodbe, ni pa ena najboljših. Malo bolj bi moralo biti vse skupaj pojasnjeno, pa bi bilo veliko boljše.

Ocena: 2


Hunting Kat od Kelley Armstrong

Všeeč. :lol: Kat ima zelo zanimivo ime za moje pojme [Katiana <3], ima super osebnost, malo me je spominjala na Rose iz VA na kakšne cajte. Neil je bil pa tudi v redu. Zgodba je napeta, tudi konec mi je všeč [čeprav sem skrivno upala na kakšen poljub :D Ja mislm no, sej je vendar naslov knjige KISSES From Hell, kajne?]. Drugače je super, čeprav ni bilo romantike, mi je ta zgodba ena boljših.
Všeč mi je tudi stil pisanja in mislim, da bom šla prebrat njene knjige. :)

Ocena: 5


Lilith od Francesca Lia Block

Začetek te zgodbe mi je bil čisto v redu, pa tudi ime me ni motilo. Zmotila me je samo nehigiena tega Paula Michaela. :stupid: Ampak potem, ko se je zgodba nadaljevala, mi pa ni bila več tako všeč. :silent: Kaj je bila fora tiste kokoši? Okej, ja, razumem, da sta ga hotela pred vsemi osmešit, pa pač pustimo to ubogo kokoško, ampak da mu je držal nož pri grlu, drugi so se pa nervozno smejali? Halo? In potem pride zraven Lilith and saves the day. I mean his throat.
In zakaj zaboga sta tista fanta gledala njene noge, potem sta pa enega od njih kar ubila? :rofl: LOL, no. Potem je pa Lilith kar odšla in pustila Michaelu, da nadaljuje njeno delo. Zakaj že? Če je bilo omenjeno, sem žal že pozabila.
Pa žalostno je, ker je to zadnja zgodba v tej knjigi. In bil pač morala pustit nek dober impression, pa tudi če bi bile vse ostale zgodbe slabe, bi bilo veliko bolje če bi bila potem zadnja zgodba dobra. :(

Ocena: 1


Razvrstitev zgodb od najljubše do najmanj: Sunshine, Hunting Kat, Bring Me To Life, Above, Lilith.

Ocena knjige Kisses From Hell: 3,4 – zaokroženo na 3. [Sedi, tri :P]

Uporabnikov avatar
candy..
Pixy
Prispevkov: 9
Pridružen/a: 24 sep 2010, 17:42

Re: Oktober 2010 - Kisses From Hell (Različni avtorji)

PrispevekNapisal/-a candy.. » 31 okt 2010, 22:40

Sunshine
Richelle Mead

Ta zgodba mi je bila najbolj ušečna, najbolj berljiva. To ujemanje z VA je Richelle lepo izpeljala.
Ocena: 5 :thumbup:

Bring me to life
Alyson Nöel

Vmes se je vlekla in je bilo res dolgočasno. Na začetku nisem dobro razumela s to mist ampak na koncu vse pojasne in se lušno konča.
Ocena: 4

Above
Kristin Cast

Od Kristin sem pričakovala več glede na to, da zbirka Hiša noči ni slaba. Okvirno zgodbo sem dokaj razumela ampak detajlov ne razumem :| ( kaj je above, below...). Hkrati pa so me motili te zamiki v besedilu.
Ocena: 2

Hunting Kat
Kelley Armstrong

Ni slabo ampak sem tudi jaz na koncu pričakovala malo romantike med Kat in Neil-am <3 . Tukaj bi z veseljem prebrala kaj se bo zgodilo naprej, kaj so izvedeli v New Yorku na onem srečanju...konča se kot na koncu poglavja ne zgodbe.
Ocena: 4

Lilith
Francesca Lia Block

Nesmiseln konec. Pride, ga zapelje, spremeni v vampirja in zapusti. :| Njun odnos mi ni deloval kot ljubezen.
Ocena: 3

Uporabnikov avatar
Ever
Fallen Angel
Prispevkov: 7377
Pridružen/a: 27 jun 2010, 14:17
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Oktober 2010 - Kisses From Hell (Različni avtorji)

PrispevekNapisal/-a Ever » 01 nov 2010, 11:10

Super :)

Sem vama dodala še priznanja, zdaj pa temo zapiram :D

Ta izziv smo bili zelo pridni, glede na to da je Patch bil glavni in da v bistvu niti ni bila tako super knjiga... Čestitke vsem, ki ste se uspeli prebiti skozi :D

Zapiram temo in odpiram nov bralni izziv! :)
"She was fascinated with words. To her, words were things of beauty, each like a magical powder or potion that could be combined with other words to create powerful spells."


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 3 gostov

cron