Januar 2012 - Thoughtless (S.C. Stephens)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Knjigi dam oceno:

5
4
50%
4
0
Brez glasov
3
3
38%
2
0
Brez glasov
1
1
13%
 
Skupaj glasov: 8

Uporabnikov avatar
skyline
Werewolf
Prispevkov: 3156
Pridružen/a: 08 avg 2010, 12:11

Re: Januar 2012 - Thoughtless (S.C. Stephens)

PrispevekNapisal/-a skyline » 23 jan 2012, 00:47

Ja ko sem brala vse prejšnje komentarje, mi je blo sam ono :shock: , kak vam ta bukva ni všeč, kak je to možn, da skor nobeni ni všeč. Zdej sm jo prebrala že drugič in se totalno absolutno strinjam s tašo in Morrigan. V bistvu sta onidve povedli praktično vse, kar bi js povedla.
Izpostavla bi mogoče to, da mi je ta knjiga bla všeč še bolj zarad tega, ker ni klasične glavne junakinje in klasičnih zapletov. Klasika bi bla, da bi Kiera bla močn karakter, da bi razumela svoja čustva in bi bla odločna in bi vse zadeve pravilneje izpeljala. In bi lahka reku, madonca, strong woman! Tak pa ni. Tak je pa skor nasprotje temu, ker je zmedena, neodločna, smotana, nelogičn študira včasih, ujeta sama v svojem razmišljanju med prav in narobe, med vestjo in strastjo, med tem kar si želi in kaj se dejansko dogaja v njenem lajfu. In tuki se strinjam z Morrigan čist:
ena je napisala, da se ji zgodba ne zdi resnična, ampak jaz pa mislim, da je..... v tej knjigi je ravno glavna "junakinja" tista, ki dela največ napak, ko se sooča s čisto normalnim življenjem in za svoje napake nima nekih konkretnih izgovorov, razen tega, da je preprosto nesamozavestna in ne ve kaj bi, tako kot večina ljudi. saj je tudi mene prijelo, ko sem brala, da bi jo usekala na gobec, ker je bila tako neodločna, ampak sem se lahko z njo tudi poistovetila
Mislim da me je ta knjiga tolk pritegnila ravn zato, ker mi je totalno realna. Ja vem, vsi najraje beremo knjige, kjer ni varanja, kjer ni prikrivanj v zvezah, kjer ni laganja, kjer je vse belo in črno in je glavnemu karakterjo jasno takoj, kaj je prav in kaj ni, kjer je love tista one and only in je nič ne uniči in nič ne pride vmes. Za Kiero je bil Danny one and only na začetk, Danny je kao fucking popoln tip karakterno, ampak ups, tud on ma napake. Kellan je bil na začetk "object of desire", totalni playboy, tud bad boy, predstavljal je neki prepovedanga, ki pa je privlačno. In Kiera je bla ujeta med obema in glede na to, kolk je nesamozavestna, zmedena in neodločna, ja logičn da je prišl do tega kar je prišl. Glede na njen karakter mi je to popolnoma razumljivo. Ne pravim da je prav, ampak štekam pa čist in ne morm knjige slabo ocenit sam zato, ker je moje prepričanje glede njenih dejanj in kak je reševala stvari nasprotno.

Po drug stran pa gledam tk... Čist realn v bistvu iz moje perspektive... Da mene moj tip odvleče v neko drugo državo, kamor bi šla zato, da si lajf skupi zgradima in sma skupi, da se zarad njegovih boljših možnosti za kariero preselim nekam v PM in se prilagodim zato, da bo najina prihodnost lepša, pol me pa tip psti tam samo, ker so se pač plani za njegov šiht spremenili in pač UPS ne, js nej to samoumevno zastopm in SPET JAZ čakam na njega? Hmmm... js ne. Pa OK, js bi tle odreagirala že itak čist drgač, tk da se ne morm s Kiero poistovetit čist, ampak teoretično rečmo, da Dannya nebi poslala v 3 PM v tem trenutku in bi ostala skupi on bi pa šel, tk ko je v knjigi. Če vpletem v vse skupi Kellana, da bi žvela z njim in čutla do njega to, kar je Kiera opisovala in bi bil Kellan do mene tak, ko je bil do Kiere... Na tist večer ko sta se ga napila, pa matr no, da ne vem če bi se pr men situacija končala kej drgač. Pa nočm zdej kaka bitch izpadit, ker če bi bla js Kiera tk Dannya ne bi blo več na seznamu v tem trenutku ko bi šel, sam js sm bla tolk jezna na Dannya, ko sm brala... Pa ne morš nardit tega svoji punci no, jo pstit celo zgubljeno v novem kraju z novimi ljudmi in it. Pa kok slep si lahk, da ne vidiš privlačnosti med Kiero in Kellanom? Pri Kieri je pa v glavi tolk sivine, da tk sama ne loči, kaj je črno in belo. In iz vidika glavne junakinje jo štekam, zaka je pršl do varanja. Ga ne opravičujem in ga ne sprejemam, ampak vseen glede na njen neodločn karakter pa štekam zaka je blo tk. Ni prav to, kar je delala, niti mal, iz ene postelje v drugo, to bi jo najraj ubila ko sm brala, kr me je kr živčno naredla. Ampak vseen, žal je velik folka takega, to se dogaja, to ni neki kar bi rekli, da nikol ne pride do tega. Če si tak karakter ko je Kiera, pol ja, pride do tega, žal.

Jao, čist sm se razpričala... hehe... v glavnem, ocena knjige je jasno 5
When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.
Two things are infinite:the universe and human stupidity;and I'm not sure about the universe.
If a little is great, and a lot is better, then way too much is just about right!

Uporabnikov avatar
CaffeineAddict
Siren
Prispevkov: 608
Pridružen/a: 25 jul 2010, 17:35

Re: Januar 2012 - Thoughtless (S.C. Stephens)

PrispevekNapisal/-a CaffeineAddict » 23 jan 2012, 08:16

velik folka bi skakal iz ene postle v drugo pod isto streho. res? čist zares? sam to me zanima. sam ta aspekt. ker to mi je res fascinantno.

imamo popolnoma drugačne moralne standarde. in kiera ni samo, nesamozavestna, neodločna in smotana. bila je point blank neumna. bom kasneje prilimala nekaj citatov in me res zanima, kako jih boste argumentirale :). zdele morm na šiht.

aja še, to: js popolnoma razumem, da je varanja polno in povsod in kaj so razlogi za to, nisem slepa. ampak je način, kako to realno opisat.

Uporabnikov avatar
taša
Sorcerer
Prispevkov: 1157
Pridružen/a: 15 avg 2010, 12:09
Kraj: Preserje pri Radomljah
Kontakt:

Re: Januar 2012 - Thoughtless (S.C. Stephens)

PrispevekNapisal/-a taša » 23 jan 2012, 08:40

velik folka bi skakal iz ene postle v drugo pod isto streho. res? čist zares? sam to me zanima. sam ta aspekt. ker to mi je res fascinantno.

imamo popolnoma drugačne moralne standarde. in kiera ni samo, nesamozavestna, neodločna in smotana. bila je point blank neumna. bom kasneje prilimala nekaj citatov in me res zanima, kako jih boste argumentirale :). zdele morm na šiht.

aja še, to: js popolnoma razumem, da je varanja polno in povsod in kaj so razlogi za to, nisem slepa. ampak je način, kako to realno opisat.

Ok, in kak je način kako to realno opisat? Ker meni se je zdel tole dost realen opis varanja. Pa pustmo, da je bila Kiera stupid.Zate ne vem, ampak jaz sem bila prevarana...in sem tudi varala...in je tko k je..., ko si prevaran je tko k Danny...vse se ti dogaja direkt pred tvojim nosom in ti si ''slep'', ker si ne želiš priznat in niti nočeš vedet...Ko pa varaš, se ko si s to osebo s katero varas počutiš ful hudo..ko pa ostaneš sam oz si z osebo,ki jo varas, se počutiš kot kila dreka...rabiš pa eno ornk brco v rit, da z varanjem prenehas...ker pac ves, da bos zgubu obe osebi...

Edina fikcija v tej knjigi je happy ending... :)
"Give a girl the right shoes, and she can conquer the world."

Uporabnikov avatar
skyline
Werewolf
Prispevkov: 3156
Pridružen/a: 08 avg 2010, 12:11

Re: Januar 2012 - Thoughtless (S.C. Stephens)

PrispevekNapisal/-a skyline » 23 jan 2012, 15:09

velik folka bi skakal iz ene postle v drugo pod isto streho. res? čist zares? sam to me zanima. sam ta aspekt. ker to mi je res fascinantno.
Če si karakter kot Kiera, pol ja. Js ko berem v bukvo, skušam štekat glavno junakinjo al junaka. In ona je bla tak karakter pač, da je blo to možno. Js ne govorim o sebi, kaj bi js delala, to sm že tk povedla da bi blo čist drgač v danem primeru, ampak glede na osebnost, ki je Kiera bila, ja pr tem mi je logičn, zakaj je blo tak. In tud opisano mi je ful realno, ja je bla neumna, sometimes just plain stupid, in ja, nikol ne bom odobravala tega, sam štekam pa in zato ne morm ocent knjige slabo al pa jo spluvat, če je dejansko napisana tako, da čimbolj prikaže njen karakter. Mi je šel njen karakter na živce, ful, včasih sm skor znorela zravn, pa si misla "pa daj ženska že nared neki madona", ampak lej... js nism ona, nikol nebi pršla v take situacije, ker bi jih rešla drgač, ampak iz njenega vidika in kaj ona dejansko je, to pa razumem.

Vsak ma svoj način, kako knjigo sprejema in kako jo bere, kaj odnese od nje in kaj mu knjiga da. Js recimo se trudim razumet glavno junakinjo al pa junaka, jo/ga skušam spoznat čimbolj in pol glede na njegov karakter (ne moj lasten, ampak njegov/njen) "ocenjevat" njegovo/njeno početje. Tk da komentar:
imamo popolnoma drugačne moralne standarde
je mal prenizek za mene, da bi se sploh ubadala z njim. MOJI moralni standardi so hudičevo drugačni od njenih, pa v tem primeru tud od Dannyevih in Kellanovih. Varanje je za mene enostavno neopravičljivo, ker se s tem podere vse kar je v katerikoli vezi. Če pride do varanja iz katerekoli smeri, tk brezveze sploh tako vezo rešvat, vsaj js je nebi, ker se zgubi zaupanje in pol tk nimaš več sploh kej v taki vezi delat. Ampak to je MOJE mnenje, ne Kierino. Če si nekoga želiš bolj kot svojega fanta in dejansko ti nekdo pomeni več ko ustaljena zveza, pol tk gre še sam navzdol, pol očitn ta "ustaljena" zveza ni neki, za kar bi se boril in se "odpovedal" oz. uprl tisti drugi skušnjavi. In to ne pelje v nič druga ko pa v prepad in prizadetost. Ka češ pol v taki vezi sploh delat, mislim, v čem je pol sploh point bit v vezi, če skoz študiraš na drugega? Ampak še enkrat, to je MOJE mnenje, ne Kierino.
Edina fikcija v tej knjigi je happy ending...
To se popolnoma strinjam. To je sicer mal spoiler za tiste, ki 2. knjige še niste prebrale, tk da ne brat naprej. SPOILER:
Ne glede na vse, totalno ne razumem, kak sta Kellan in Danny lahk prijatelja naprej. Da men ena kolegica, pa če je to najboljša kolegica iz otroških let, spi z mojim tipom za katerega ve, kolk mi pomeni, ni osnovne šanse da jo pogledam še kdajkol v življenju. V sekundi se izbriše prijateljstvo, taka frendica za mene sploh ne obstaja več na planetu Zemlja, enostavn je ni, je luft. In da bojo zdaj neki frendi vsi skup, to je iluzija. Štekam Kiero, ki je vesela za Dannya, da je našel svojo ljubezen. Štekam Kellana, da je vesel za Dannya. Sam da je pa pr Dannyu forgive and forget... to mi je pa mimo. :x
When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.
Two things are infinite:the universe and human stupidity;and I'm not sure about the universe.
If a little is great, and a lot is better, then way too much is just about right!

Uporabnikov avatar
CaffeineAddict
Siren
Prispevkov: 608
Pridružen/a: 25 jul 2010, 17:35

Re: Januar 2012 - Thoughtless (S.C. Stephens)

PrispevekNapisal/-a CaffeineAddict » 23 jan 2012, 17:27

disclaimer: če kdo še ne ve, jaz nisem bila še prevarana, nisem varala. moje sklepanje je izključno iz izkušenj prijateljev/prijateljic, kar so mi povedal in sem opazovala kot 3. oseba.

seveda je realno za karakter v knjigi, da skače iz postelje v posteljo pod isto streho, ker je pač tako zelo neumno opisan in "zgrajen" karakter. js mislm, v smislu, da to ljudje dejansko počnejo. torej bolj, k ne copy paste realnosti v knjigo. to je zame realno opisano. zato js ne morm štekat takega opisa karakterja, ker se mi zdi, da se to ne dogaja, kaj šele poistovetit se s takim karakterjem.

vse ženske, ki jaz poznam, da so bile prevarane, so sumile. prav tako so skor vse (samo 1 ne) sooner or later pristale nazaj pri svojih fantih. :wall: zaupanje, iskrenost, kaj je že to? :huhuhu:

pozabla, da sm zbrisala vse citate, tko da ne morm limat njenih budalaštin. škoda, mam glih energijo.

mam dovolj te debate, ker nikol ne pridemo do konca ;) I agree to disagree, zdej grem pa brat naprej unsticky :D

Uporabnikov avatar
Aria
Fairy
Prispevkov: 377
Pridružen/a: 27 jun 2010, 21:29

Re: Januar 2012 - Thoughtless (S.C. Stephens)

PrispevekNapisal/-a Aria » 23 jan 2012, 18:20

Jst sm na 14% pa me že mineva vse skupej... kako se lahko knjiga tok vleče?? plus kiera je annoying, seriously... nevem kako lahko en človek farba pri takih random stvareh, da o tem kako totalno zmešana je glede svojga tipa sploh ne bom... ker ja, če se nekej časa pač ne vidita se svet res ustav in ni vredno živet, wtf. no ja, bom poskusla brat naprej, sem se rabla samo malo pritožit zaenkrat :D
I'll never get used to anything. Anybody that does, they might as well be dead.

Uporabnikov avatar
Monika
Sorcerer
Prispevkov: 1369
Pridružen/a: 27 jun 2010, 21:53
Kraj: Maribor

Re: Januar 2012 - Thoughtless (S.C. Stephens)

PrispevekNapisal/-a Monika » 23 jan 2012, 20:01

Jaz sem že povedla, da sem knjigo končala nekje na polovici. Ne morem tega dalje brat... Tak da dobimo pol značke? :P
Imam pa en quote na Kindlu:
Evan opened the rear door on my side and waved for Griffin to get into the middle seat. "Uh-uh. No, I'm not taking the bitch seat. You take it." Griffin stated indignantly, shaking his head at Evan.
:lol:
"Books are my friends, my companions. They make me laugh and cry and find meaning in life."
— Christopher Paolini (Eragon)

Uporabnikov avatar
skyline
Werewolf
Prispevkov: 3156
Pridružen/a: 08 avg 2010, 12:11

Re: Januar 2012 - Thoughtless (S.C. Stephens)

PrispevekNapisal/-a skyline » 24 jan 2012, 02:40

seveda je realno za karakter v knjigi, da skače iz postelje v posteljo pod isto streho, ker je pač tako zelo neumno opisan in "zgrajen" karakter. js mislm, v smislu, da to ljudje dejansko počnejo. torej bolj, k ne copy paste realnosti v knjigo. to je zame realno opisano. zato js ne morm štekat takega opisa karakterja, ker se mi zdi, da se to ne dogaja, kaj šele poistovetit se s takim karakterjem
hmmm... js onga zgornega tvojga posta pol nism prav zastopla, če si tk misla... Js sm misla, da kak je Kiera lahk sploh to delala, da si v tem smislu govorila, zato sm pisala, da mi je popolnoma logičn, da je to delala, ker je pač bla Kiera :roll:
če kdo še ne ve, jaz nisem bila še prevarana, nisem varala. moje sklepanje je izključno iz izkušenj prijateljev/prijateljic, kar so mi povedal in sem opazovala kot 3. oseba..... vse ženske, ki jaz poznam, da so bile prevarane, so sumile. prav tako so skor vse (samo 1 ne) sooner or later pristale nazaj pri svojih fantih. :wall: zaupanje, iskrenost, kaj je že to? :huhuhu:
Js varala nism šenikol in niti nimam najmanjšga namena to delat. Prevarana pa sm bla. Pa mi ni blo treba sumit al pa sklepat, kr sm dejansk vidla in ja, it sucks big time. Sicr sm se sam obrnala in odšla, ker se mi niti kregat ni dalo, škoda mojga cajta za takega kretena. Ampak glede kolegic mam pa drugačne izkušnje kot ti, popolnoma drugačne. Eni se je pob okoli "gonil" like pol leta, njene prijateljice smo ga vide z drugo po mest hodit ko se je za rokce držal pa se kušval na vlko, pa smo ji povedle, pa ga je postavla pred dejstvo in jo je prepričal (ne me vprašat kak), da smo jo me nahecale, da to ni bil on in je še ostala naprej z njim, ker enostavno ni verjela, da jo vara, čeprav smo vsi okoli vedli in vidli. Druga kolegica je bla s tipom 8 let, nikol nč kej narobe, vsi smo ju mel za golden par, "tadva se bota zihr ženla" varjanta, in tip je bil res zakon, kot kolega mislim, skupna družba smo bli. Za njega še js nebi rekla, da je sploh zmožn kej tajga, ker je bil res cool. Pol pa iz dans na jutr, ko strela z jasnega, da ni hodu na rekreacijo ampak je hodu k eni domu 1x na tedn par mescev že. Vsi sam ono WTF?!?!?! In je rekla, da enostavn ni vedla, da se nič ni spremenil pr njem, da je med njima blo vse tk ko je blo vedn, tud "intimnost" se ni spremenila, da enostavn ne šteka, kak je lahk pršl do tega ker niti enkrat samkrat ni posumla, da bi blo karkol narobe, še "prešvicane" cote je prnesu v torbi "iz rekreacije" domu. Pol sta itak šla narazn, on pa ma zdej že familijo s tisto punco, h kateri je hodil prej, sta poročena pa to. Ampak ja, za prvo kolegico lahk rečem da je bla plain stupid woman. Za drugo pa ne morm rečt tega, ker je čisto nasprotje taprvi. Tk da ja... zaupanje, iskrenost itd. Marskdaj misliš da je, pa ga v bistvu ni. Kar je največji podn od vsega.

Kokrkol, o tem se da debatirat na dolgo in široko. Ampak knjiga mi je pa še vseen svetovna :D
When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.
Two things are infinite:the universe and human stupidity;and I'm not sure about the universe.
If a little is great, and a lot is better, then way too much is just about right!

Uporabnikov avatar
Arya
Human
Prispevkov: 187
Pridružen/a: 10 jan 2011, 18:05

Re: Januar 2012 - Thoughtless (S.C. Stephens)

PrispevekNapisal/-a Arya » 28 jan 2012, 19:53

Meni tega ne bo ratalo prebrat... Še enkrat se pokaže kok mam rajš fantastiko, ta knjiga se mi je kr ustavla :)

WindShadow
Fairy
Prispevkov: 219
Pridružen/a: 15 feb 2011, 16:40

Re: Januar 2012 - Thoughtless (S.C. Stephens)

PrispevekNapisal/-a WindShadow » 28 jan 2012, 20:21

Ko berem te komentarje, se zdi, da so samo ekstremi možni - ali obožuješ knjigo ali pa jo sovražiš. No, jaz sem nekje vmes. Na začetku sem še mislila, da je kar dobra knjiga in bo tudi meni všeč. Samo potem me je začel slog motit, ker je bilo preveč opisovanja in premalo dialogov (zagovarjam tisto o pisanju-show, don`t tell), Kellan bi res lahko prišel še bolj do izraza, če bi dobil malo več dialogov, tako pa so se mi zdeli vsi karakterji malo površinski in nedodelani (mogoče je bil samo Kellan malo boljši z vso to njegovo preteklostjo, pa ker je bil pač center zgodbe).
Pa tudi tega, da Dennyja praktično ni bilo v knjigi tudi nisem mogla razumeti. Vse, kar se je dogajalo s Kellanom je bilo na dolgo in široko opisano, ko pa je bil čas za Dennyja pa par stavkov in gremo dalje. Wtf? Recimo seks: zakaj mora s Kellanom biti opisan, z Dennyjem pa ne? Če pa Kiera cel čas ponavlja, da ljubi oba, a ni potem logično, da bomo kot bralci spremljali obe zvezi? Ampak dobro to je bolj stvar načina pisanja in ne toliko zgodbe.

Uh, in potem pridemo do Kiere. Enostavno se nisem mogla poistovetit z njo. Prvič, ni mi delovala kot neka študentka in če bi noter pisalo, da je stara tam enih 16-18 in je v srednji šoli (kot večina ostalih knjig) bi jaz to brez pomisleka sprejela. Pa njeno obnašanje :? Ok, prvič ko sta s Kellanom spala skupaj, sem razumela, drugič mogoče še tudi, potem pa je nisem več dohajala. Kar naenkrat ma 2 fanta, Kellanu se definitvno nastavlja in potem je jezna nanj, ker je ne pusti pri miru. Ljubi oba, spi z obema, misli samo o Kellanu (Denny spet samo par stavkov), ampak nikoli ne pomisli, da bi pa mogoče morala končati svojo zvezo, dokler ji pa Kellan ne pove, da ga moti, da je še z Dennyjem. Really??? Pa še potem vedno rabi več časa in več časa, da se odloči, ko je jasno, da bi rada Kellana in potem najboljši del knjige, ko Kellanu reče tam na koncu, da izbere Dennyja. Takrat sem res hotela nekaj razbit in nehat brat. Ja in nato velik pretep. Tega tudi nisem razumela. Denny bi ga lahko ubil in on se ne brani? Po mojem bi moral vsaj oditi, če ga pač ni hotel ustaviti, ker si je kao to zaslužil. Ja, res ga je izdal, ampak zato si še ne zaslužiš, da te nekdo pretepe in po možnosti pusti kakšne hude poškodbe za celo življenje. Pa Kiera ne reče niti besede....naj drug prevzame krivdo, saj Denny ne razume, da sta za varanje potrebna dva. Zdaj ne vem, ampak po mojem te pri varanju najbolj boli, da te je ljubljena oseba izdala-Denny pa Kiere takorekoč niti ne opazi tam na parkirišču.

Res ne vem, kaj naj si mislim o tej knjigi.

Ocena: 3
“In the case of good books, the point is not to see how many of them you can get through, but rather how many can get through to you.”
― Mortimer J. Adler


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 4 gostov