Maj 2012 - Sweet Evil (Wendy Higgins)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Knjigi dam oceno:

1
1
13%
2
3
38%
3
3
38%
4
0
Brez glasov
5
1
13%
 
Skupaj glasov: 8

Uporabnikov avatar
CaffeineAddict
Siren
Prispevkov: 608
Pridružen/a: 25 jul 2010, 17:35

Re: Maj 2012 - Sweet Evil (Wendy Higgins)

PrispevekNapisal/-a CaffeineAddict » 21 maj 2012, 18:37

uber vesela, da nisem šla brat tele knjige :D

Uporabnikov avatar
elchy
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 301
Pridružen/a: 18 okt 2011, 09:58

Re: Maj 2012 - Sweet Evil (Wendy Higgins)

PrispevekNapisal/-a elchy » 21 maj 2012, 20:12

Ne morem se odločiti, a mi je všeč ta knjiga ali mi ni. Bolj vleče na to, da mi ni všeč.

Najprej stvari, ki so mi bile všeč. Všeč mi je bila sama zgodba. Kot je bilo rečeno, je bilo tole o grehih nekaj novega in to da njihovi otroci delajo za svoje očete. Zelo všeč mi je bilo tudi, da je bilo vmes med poglavji nekaj citatov. Med vsemi karakterji mi je bil resnično všeč samo Jay. Ali kako mu je že bilo ime. Si slabo zapomnim imena. :) Kaidan mi je bil tudi kar ok, ga je rešilo to, da je bil bobnar. :D Tukaj se pa končajo stvari, ki so mi bile všeč. No, mogoče še to, da se je kar gladko bralo in se mi ni vleklo.

In še stvari, ki mi niso bile všeč. Večinoma ste že tako vse napisale, jaz bom samo ponovila tiste, ki mi resnično niso bile všeč. :) Annin karakter. Prav na živce mi je šlo, da je bila tako nedolžna. Vsak se včasih zlaže in vsak kdaj malo nekaj popije na kakšni zabavi. Vsaj poskusi, če ne drugega. Pa tudi to, prej je bila čisto proti seksu in potem se po štirih dneh noro zaljubi v neznanega badass bobnarja in hop, gremo seksat. Ni mi bilo jasno, zakaj je imela skozi vsa leta samo enega prijatelja, saj kasneje ni imela težav, da jih je še nekaj pridobila. In kot je bilo že večkrat napisano, zakaj za vraga ni imela telefona? :D

Je imela njena "mama" dvojno osebnost? Se mi je zdelo, da je kar naprej spreminjala svoje izjave in mišljenja. Na splošno mi grejo takšne osebe pošteno na živce. Povej kaj misliš in stoj za svojim mnenjem, ne pa da ga spreminjaš kakor zapiha veter.

Motilo me je tudi, da je nuna umrla. Resnično me je zanimalo kaj ji ima za povedati, da ni mogla zaupat nobenemu drugemu. Malo neverjetno se mi je zdelo, da je živela 120 let in je umrla ravno tisti dan, ko sta prišla do nje. :shock:

Konec me je malenkost razočaral. Bi lahko bilo več akcije.

Lahko bi še in še naštevala, a mislim, da nima smisla še enkrat vse ponavljat. :)

Ocena: 2,5 tak da naj bo 3. :)

WindShadow
Fairy
Prispevkov: 219
Pridružen/a: 15 feb 2011, 16:40

Re: Maj 2012 - Sweet Evil (Wendy Higgins)

PrispevekNapisal/-a WindShadow » 26 maj 2012, 12:23

Meni tudi ni bila všeč, pa ne zato, ker se ne bi dala brati, ampak ker sem se smejala temu, kako je avtorica dogodke kar metala noter.
Imela sem občutek, da je napisala prvo polovico knjige, ki je bila praktično samo o Kaidnu in Anni, potem pa je ni imela več idej in je mogla knjigo raztegnit tako, da se v drugem delu praktično ne vidita. 5 dni izleta lahko raztegne na polovico knjige, potem pa naenkrat minejo meseci in pojavijo se čisto nove osebe (saj ne, da to ni ok, samo se mi zdi, da je malo prevelik kontrast) in tudi zgodba se zdi, kot da ni več ljubezenska. Tak kot je FreakChiq rekla, sem jaz tudi imela občutek, da si je Higginsova sproti zmišljevala, kako bo rešila težave. Ali pa tista verižica - tam sta se ustavila samo zato, da jo je on lahko kupil (kar sploh ni bilo predvidljivo, ko je šel po "pijačo"), potem pa to v nadaljevanju knjige ni imelo nobenega pomena. Pa glede nune sem tudi imela velika pričakovanja, ker se je tako poudarjalo, da ima samo ona neko znanje....potem pa umre???? Al pa ko gre do očeta v zaporu in pred obiskom ful zatrjuje, kako objemi niso on her agenda in nato se kar na lepem držita za roke pa sta solzna, pa I love you, dad. Ne vem, če je realno pričakovati, da če nikoli nisi poznal očeta, mu boš potem takoj odpustil in bil celi raznežen, ker te je tako obvaroval pred tvojimi dolžnostmi. In potem big shocker: on je že naslednji dan iz zapora. Kaj je bil potem smisel tega, da je bil zaprt? Da je imel razlog, da je bil 16 let odsoten in je Higginsova lahko napisala, da Anna ni imela pojma, da je pol angel in pol demon?

Pa to, da je samo 16 let in jo vsi čudno gledajo, ker je še pač devica, mi je tudi šlo ful na živce. Pa tolikokrat ko me je bilo sram za Anno, se mi tudi še ni zgodilo. Al se je sama osramotila z izjavami ali pa so jo drugi. Ja, ona nikoli ne laže. Aha, res, ja, temu povsem verjamemo. Kot da obstaja kdo, ki ni še vsaj majhne laži izjavil. Pa gonoreja??? A ni mogla nekaj drugega rečt?

Potem pa še slog. Ni se mi zdel naraven, ker ko so kaj razlagali, se vedno imela občutek, kot da recitirajo. Aja, pa knjiga je bila na trenutke skrajno predvidljiva. Takrat ko je prvič videla one 4 nephilime in se je ful prestrašila in je bila potem cela drama. Zakaj??? Če pa je pred tem Kaiden omenil,da ima 4 prijatelje, bla bla bla. Meni sploh ni bilo jasno, ker sem mislila, da Anna misli, da so nevarni pa to in mi je bilo samoumevno, da ve, kdo so. Potem pa se skapirala, da ni vedela, kdo so. :?

Eh, še toliko stvari se da izpostaviti pri tej knjigi, ampak moja ocena ostaja 2
“In the case of good books, the point is not to see how many of them you can get through, but rather how many can get through to you.”
― Mortimer J. Adler

Uporabnikov avatar
Morrigan
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 2387
Pridružen/a: 09 dec 2010, 18:02

Re: Maj 2012 - Sweet Evil (Wendy Higgins)

PrispevekNapisal/-a Morrigan » 31 maj 2012, 20:04

da še jaz komentiram. prebrala sem jo že kakšna dva tedna nazaj ampak se mi takrat ni dalo napisati komentarja, potem pa sem pozabila. čeprav je to po navadi še najboljši kriterij za oceno. knjige, ki so dobre ostanejo v spominu, tiste čisto povprečne pa pač ne. in ta je ena izmed njih. edino, kar mi je ostalo v spominu kot zanimivo je to, da mi je bila všeč ideja o grehih in demonih (al karkoli že so), ki jih predstavljajo. in njihovih otrocih. čeprav me je delo glavnega junaka (za katerega nimam pojma več kako mu je ime) močno odvrnilo. glavna junakinja je bila dolgočasna, preveč nedolžna. sploh tam na začetku, ko se nekaj brezveznega zlaže in dela potem big deal iz tega. seriously? ljubezen med njima je bila krneki in potem proti koncu knjige ji je postal všeč še tisti drugi tip. še enkrat ponovim - krneki. pa tudi njena mama. ja, prepričana sem, da bi bila vsaka mama vesela, da pusti svojo najstniško hčerko na road trip s pohotnim najstnikov, ki je zaposlen tako, da zapeljuje najstnice in pripravi bodoče prostitutke, stare pod 15 let, da bodo lahko delale.
edini zanimiv prizor, ki se ga spomnem je bila novoletna zabava, ko se je končno sprostila. čeprav s tem komentarjem ne mislim, da podpiram pijančevanje in delo, ki ga morajo ti otroci podpirat. ampak to je bila edina scena, kjer se mi je anna prikupila.
brez veze. ocena: 2
"Sticks and stones may build your homes, but words will lift your spirits."
Abigail Roux & Madeleine Urban

Uporabnikov avatar
_auril_
Fairy
Prispevkov: 270
Pridružen/a: 19 okt 2010, 14:49

Re: Maj 2012 - Sweet Evil (Wendy Higgins)

PrispevekNapisal/-a _auril_ » 31 maj 2012, 20:16

Tudi jaz sem jo že prebrala kr neki dni nazaj pa sm še ena ko se ji ni dal komentarja napisat :D . Drugače pa knjiga se mi je zdela čisto povprečna, pa tak ste vglavnem že vse povedle... Ideja je bila fajn, neki drugačnega, sam izpeljano je blo pa pol zgrešeno. Anna mi je šla tak al tak na živce, zared razlogov ko ste jih že napisale. Kai se mi pa je zdel tud v bistvi kr neki, kot je že tudi FreakChiq napisala. O Patti pa rajš sploh ne bi kake rekla... Edini ki mi je bil še kukr tulk vredu je bil pa Jay. Aha pa tud od Anne foter je bil pa res ena faca, skor mal preveč :D

Ocena: 3

Uporabnikov avatar
Ever
Fallen Angel
Prispevkov: 7378
Pridružen/a: 27 jun 2010, 14:17
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Maj 2012 - Sweet Evil (Wendy Higgins)

PrispevekNapisal/-a Ever » 09 jun 2012, 16:22

No pa je le bila lepa udeležba, kljub vsebini :D
"She was fascinated with words. To her, words were things of beauty, each like a magical powder or potion that could be combined with other words to create powerful spells."


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron