Brani izziv 2011 - 2012

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
Ever
Fallen Angel
Prispevkov: 7378
Pridružen/a: 27 jun 2010, 14:17
Kraj: Celje
Kontakt:

Brani izziv 2011 - 2012

PrispevekNapisal/-a Ever » 04 avg 2010, 20:05

Kar nekaj se vas je že strinjalo, da bi organizirali bralne izzive. Zadeva bo potekalo v naslednjem vrstnem redu:

1. Zbiranje nominacij (1. krog)
Vsi, ki se želijo udeležiti bralnega izziva podajo svoje želje in predloge. Nominirate lahko poljubno število knjig, najbolj smiselno pa bo, da vse predloge napišete v eno sporočilo (če želite kakšno knjigo dodati naknadno, svoje sporočilo uredite in jo dodate ali pa oddate novo sporočilo). Čas za nominacije bo približno 7 dni.

2. Ožji izbor (2. krog)
V ožji izbor bo prišlo 5 največkrat predlaganih knjig. Na forumu se bo odprla nova tema v kateri boste glasovali za eno izmed predlaganih knjig. Izbor bo trajal približno 7 dni. Izbrana bo knjiga z največ glasovi.

Če se bo zgodilo, da je v 1. krogu več kot polovica glasov bila namenjena eni knjigi, bo ta knjiga zmagovalna.

Če se bo zgodilo, da ni možno določiti pet največkrat predlaganih knjig, bodo v ožji izbor prišle tiste z najboljšimi ocenami.

Če se bo zgodilo, da je izenačen izzid v 2. krogu, se bo izvedlo še eno glasovanje, ki bo trajalo 2 dni.

3. Branje
Vsi sodelujoči (lahko pa tudi tisti, ki niso podali predlogov) bodo lahko sodelovali v bralnem izzivu. Čas za branje bodo imeli do naslednjega izziva.

4. Komentiranje
V na novo odprti temi bomo nato debatirali o prebrani knjigi, podali svoja mnenja in ugotovitve. Bralci te teme naj ne bi odpirali, dokler ne končajo z branjem.

5. Nagrade
Na profilih se bo dodalo novo poglavje [Bralni izzivi] in vsi, ki bodo v izzivih sodelovali bodo za vsak mesec dobili posebno oznako (nagrado) za sodelovanje. To bodo videli vsi obiskovalci uporabnikovega profila.

6. Kdo lahko sodeluje?
Sodelujejo lahko vsi uporabniki Bralnice. Svoje sodelovanje pa potrdite z komentiranjem prebrane knjige v posebaj ustvarjeni temi, omenjeni pod točko 4.

Sodelujete lahko tudi v primeru, da ste knjigo prebrali že kdaj prej.

7. Katere knjige lahko predlagam?
Knjige, ki jih nominirate so lahko poljubne (tudi slovenske) in ni nujno, da so objavljene v Bralnici. Omejitve so le, da je knjiga že izdana in da če je novejša, da je bodisi na voljo v knjižnicah, bodisi na spletu.

8. Dodatna vprašanja
Za vsa dodatna vprašanja in predloge se lahko obrnete name preko ZS.

Nazadnje urejeno: 5. avgust 2012, 19:36
"She was fascinated with words. To her, words were things of beauty, each like a magical powder or potion that could be combined with other words to create powerful spells."

Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Bing [Bot] in 2 gostov

cron