Avgust 2010 - Sprejemanje nominacij (1. krog)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
Ever
Fallen Angel
Prispevkov: 7378
Pridružen/a: 27 jun 2010, 14:17
Kraj: Celje
Kontakt:

Avgust 2010 - Sprejemanje nominacij (1. krog)

PrispevekNapisal/-a Ever » 04 avg 2010, 20:06

V to temo napišite predloge katera knjiga bi bila primerna za Avgust 2010. Preden objavite sporočilo pa prosim preberite Pravila

Predloge sprejemamo do: 7. avgust 2010

(časa za te predloge je tako malo, ker smo že nekaj dni v avgustu in ker je prvi izziv, naslednjič pa bo na voljo 7 dni)
"She was fascinated with words. To her, words were things of beauty, each like a magical powder or potion that could be combined with other words to create powerful spells."

Uporabnikov avatar
larlopz
Fairy
Prispevkov: 357
Pridružen/a: 03 avg 2010, 19:56

Re: Avgust 2010 - Sprejemanje nominacij (1. krog)

PrispevekNapisal/-a larlopz » 04 avg 2010, 21:49

Našla sem serijo knjig Night Huntress od Jeaniene Frost, ki jih tudi jaz še nisem prebrala, sem šele začela s prvim delom in se mi zdi zanimiva. Zato je moj predlog prvi del
Prvemu delu je naslov Halfway to The Grave in se da dobiti na netu.

Slika

kratek opis: No one believes in vampires... but Cat Crawfield knows better. She's been hunting them for the last 6 years, ever since learning her father is a vampire, a monster who raped her mother. Cat hunts partially to appease her mother, who fears Cat's unusual abilities. But then Cat meets Bones....

( http://www.bralnica.com/Halfway-to-the-Grave.html )

Upam da je za kaj predlog... :oops:
Slika
"Books may well be the only true magic." Alice Hoffman

Uporabnikov avatar
Ever
Fallen Angel
Prispevkov: 7378
Pridružen/a: 27 jun 2010, 14:17
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Avgust 2010 - Sprejemanje nominacij (1. krog)

PrispevekNapisal/-a Ever » 04 avg 2010, 21:57

Super je :) (Jaz sem ti samo v post dodala povezavo do knjige v Bralnici, da si lahko pogledajo ostali tudi :) )

Jaz bom predlagala Unwind

Slika

Spoznajte svet v katerem lahko najstnike, ki niso zaželeni, preprosto odpišete. Če s svojim otrokom niste zadovoljni, ga lahko do osemnajstega leta oddate oblastem in ti bodo poskrbeli, da ga noben nikoli več ne bo videl. Toda po osemnajstem letu to več ni možno.

Connorja se starši želijo znebiti, ker je problematičen. Risa je vedno živela v reji in njeni rejniški starši zadnjo več ne želijo skrbeti. Lev-a so se nameravali znebiti že, ko se je rodil, saj je to del stroge tradicije v njegovi družini. Ko se trije najstniki znajdejo skupaj na begu, se na vse pretege borijo, da jih oblasti ne bi našle in jih ne bi odpisali. Toda osemnajsti rojstni dan je še daleč in če preživijo, so za vedno rešeni.

( http://www.bralnica.com/Unwind.html )
"She was fascinated with words. To her, words were things of beauty, each like a magical powder or potion that could be combined with other words to create powerful spells."

Uporabnikov avatar
Sasny
Elf
Prispevkov: 78
Pridružen/a: 30 jul 2010, 00:50
Kraj: Škofja Loka

Re: Avgust 2010 - Sprejemanje nominacij (1. krog)

PrispevekNapisal/-a Sasny » 04 avg 2010, 22:21

Jst bom pa predlagala The time travelers wife

Slika

Žena popotnika v času je roman o Clare, prelepi študentki umetnosti in Henry-ju, ljubitelju knjig, ki se poznata že odkar je bila Clare stara 6 in Henry 36 let in sta poročena odkar je Clare stara 23 in Henry31 let. Nemogoče, a resnično, saj je Henry odkril kako lahko potuje skozi čas. Neverjetna ljubezenska zgodba in polna čustev, s katerimi se soočata Henry, ki izginja in Clare, ki ga pogreša v svojem življenju.

http://www.bralnica.com/The-Time-Travelers-Wife.html

Uporabnikov avatar
FreakChiq
Shapeshifter
Prispevkov: 2276
Pridružen/a: 27 jun 2010, 22:53
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Avgust 2010 - Sprejemanje nominacij (1. krog)

PrispevekNapisal/-a FreakChiq » 05 avg 2010, 15:21

Moj predlog: Beautiful Creatures od Kami Garcia
Slika

Lena Duchannes je najbolj nenavadno dekle kar jih je mesto Gatlin kadarkoli videlo. Živi s čudaškim stricem, ki ga večina ljudi sploh ne mara in se bori za obstoj v šoli. Marsikdo od njenih sošolcev ne ve, da ima Lena posebne moči in da ni navadna najstnica.

Ethan Wate šteje mesece do konca šole, da se odseli in pobegne iz tega majhnega mesteca. Zadnje mesece ima nenavadne sanje o prelepi črnolaski za katero ve, da jo ljubi. Ko črnolaska vstopi v njegovo šolo je Ethan presenečen in bi rad naredil vse, da ji pride bliže. Povezava med njima je neobvladljiva, Ethan in Lena bosta storila vse, da bosta lahko skupaj, čeprav jima to ostali prepovedujejo.


Link: http://www.bralnica.com/Beautiful-Creatures.html

Zakaj? Simpl. Ker se pred to knjigo "spravlam" že celo večnost in se drugače, kot tak, da bom "prisiljena" brat, tud po vsej verjetnosti nikoli ne bom. :D

Ever sicer vem, da je že nekaj brala, samo ni prišla do konca. Še en razlog, zakaj bi bla ta knjiga dobra hehe.
Keri sadomazohist sem jaz. :lol:
"Can nobody hear me? I've got a lot that's on my mind."

Uporabnikov avatar
Ever
Fallen Angel
Prispevkov: 7378
Pridružen/a: 27 jun 2010, 14:17
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Avgust 2010 - Sprejemanje nominacij (1. krog)

PrispevekNapisal/-a Ever » 05 avg 2010, 16:04

Od nymerie post sem zbrisala pa bo še enkrat postala, ko bo za novo idejo :) Vredu, nymeria?

FC!! Ti, ti, ti :lol: Če bo izbrala, bom jo celo prebrala od začetka do konca, obljubim :)

Super predloge dajete (tudi nymera - mogoče čez 2 mesca spet damo to, ko bo na voljo PDF) :thumbup: :thumbup: I'm so excited about this :D :D
"She was fascinated with words. To her, words were things of beauty, each like a magical powder or potion that could be combined with other words to create powerful spells."

Pam
Fairy
Prispevkov: 339
Pridružen/a: 29 jul 2010, 21:56

Re: Avgust 2010 - Sprejemanje nominacij (1. krog)

PrispevekNapisal/-a Pam » 07 avg 2010, 09:29

Nisem se mogla odločiti, katero izbrati, zato predlagam kar vse ;)

Kazuo Ishiguro: Never Let Me Go
Slika

Kot otrok je 31 letna Kathy živela v Hailshamu in obiskovala privatno angleško šolo. Otroci na tej šoli so bili posebni in vzgojeni, da bodo nekoč vstopili v družbo. Kathy je že pozabila kaj se je dogajalo v njenem idiličnem otroštvu, a ko jo obiščeta dva prijatelja s Hailsham-a, se njeni spomini začnejo ponovno odpirati.

Ne zapusti me je ena izmed najbolj čustvenih knjig in ena izmed zadnjih Kazuo Ishiguro.

http://www.bralnica.com/Never-Let-Me-Go.html

Jessica Verday: The Hollow
Slika

Abbeyjina najboljša prijateljica Kristen je pred kratkim izginila brez sledu. Vsi so se že sprijaznili z njeni smrtjo, le Abbey je prepričana, da za to zgobo stoji več. Dejstva, da je Kristen izginila in je ne bo več nazaj, ne more sprejeti.

Nato pa se v njenem življenju začne pojavljati Caspian. Toda ta čudoviti fant s sabo nosi neke skrivnosti. Abbey pa kmalu ugotovi, da je tudi Kristen imela svoje skrivnosti, ki jih je skrbno skrivala pred njo. Tako začne dvomiti v njuno prijateljstvo in v vse kar je verjela o Kristen.

Zgodbe nisem prebrala do konca, saj mi ni bila preveč všeč, morda komu drugemu bo. Večino časa Abbey preživi na pokopališčih in žaluje za svojo prijateljico. To sicer spremeni Caspian, a mene se zgodba ni dotaknila.

http://www.bralnica.com/The-Hollow.html

Lauren Kate: Fallen
Slika

Luce je nenavadno dekle, že od nekdaj jo na vsakem koraku spremljajo črne, mračne sence. Zaradi problemov, ki jih je povzročila v prejšnji šoli, jo starši prepišejo na drugo. Na novi šoli spozna nenavadne prijatelje, najbolj pa jo preseneti, ko vidi Daniela.

Daniel je vse kar si Luce želi, srce jo vleče k njemu in zdi se ji, da ga od nekod pozna. A Daniel se ji spretno izogiba in bolj kot Luce teče za njim, bolj se ji umika. Toda zakaj? Saj se ne poznata...

Nekateri menijo, da knjiga ni tako dobra, saj se jim zdi, da se dogajanja odvijajo prepočasi. Sama se z njimi ne strinjam, saj mi je bila knjiga zelo všeč. Če bi jo mogla opisati krajše, bi rekla, da je mešanice med Evermore in Hush, hush. Priporočam branje.

http://www.bralnica.com/Fallen.html

Becca Fitzpatrick: Hush, hush
Slika
Zgodbo pripoveduje Nora, navadna srednješolka, ki se ne more ločiti od svoje najboljše prijateljice Vee. Nato pa nekega dne učitelj biologije dobi nenavadno idejo, da bodo v razredu spremenili sedežni red. Tako Nora dobi novega soseda, Patcha. Kmalu za tem se Norino življenje spremeni, saj jo ves čas obdaja nevarnost. Ta nevarnost pa je seveda povezana z Patchom. Bolj kot Noro Patch odbija, bolj jo vleče k sebi. Hush hush je vsekakor vredna branja.

http://www.bralnica.com/Hush-hush.html

Tabitha Suzuma: Forbidden
Slika

Šestnajstletna Maya in njen sedemnajstletni brat Lochan nista nikoli imela priložnost, da bi bila normalna najstnika. Leta in leta sta mogla skrbeti za svoje mlajše brate in sestre. Njuna vedno pijana mati jima pri tem seveda ni bila v pomoč. V tem času sta Maya in Lochan postala več kot brat in sestra in okoliščine so nanesle na to, da sta se zaljubila. Toda ta ljubezen ni dovoljena in prinaša katastrofalne posledice. Kako se lahko nekaj kar je tako zelo narobe zdi tako zelo dobro?

http://www.bralnica.com/Forbidden.html

Alice Sebold: The Lovely Bones
Slika

Štirinajstletno Susie Salmon spoznamo, ko je že v nebesih. Leta 1973 je skrivnostno izginila, toda ljudje niso mogli verjeti, da se je to res zgodilo. Susie doživi travmatično izkušnjo smrti, nato pa se znajde na nenavadnem kraju. Izgleda kot igrišče zraven njene šole. Susie od tam z ljubeznijo, pripadnostjo in razumevanjem opazuje svojo družino, ki žaluje za njo.

http://www.bralnica.com/The-Lovely-Bones.html

Carlos Ruiz Zafón: The Shadow of the Wind
Slika

V Barceloni, 1945, tik za vojno, spoznamo Daniela, ki se nekega dne zbudi in se ne more več spomniti obraza svoje matere. Tako ga njegov oče, ki dela s starinskimi knjigami, popelje v skrivnosti starih, pozabljenih knjig, v knjižnico, kjer knjige čakajo na nekoga, ki mu bo znova mar za njih.

Tako si Daniel lahko izbere katerokoli knjigo in v njega roke pride Senca Vetra, avtorja Juliana Caraxa. Daniel pa s tem odkrije, da nekdo namerno uničuje vse Caraxove knjige in da je Senca Vetra morda njegova zadnja.

Preden se Daniel zave vstopi v svet temnih skrivnosti, umorov, magije in preklete ljubezni.

http://www.bralnica.com/The-Shadow-of-the-Wind.html
C. S. Lewis: "You can never get a cup of tea large enough or a book long enough to suit me.

Always have your stuff when you need it with @Dropbox. Sign up for free! http://db.tt/v1yUeY9

Uporabnikov avatar
Ever
Fallen Angel
Prispevkov: 7378
Pridružen/a: 27 jun 2010, 14:17
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Avgust 2010 - Sprejemanje nominacij (1. krog)

PrispevekNapisal/-a Ever » 07 avg 2010, 13:01

Čisto ok :thumbup:

Lahko še ostale kaj predlagate (ne rabite slik lepit, lahko tudi samo predloge napišete), da bomo več izbire meli pa da se kake knjige ponovijo ;) Če ne bo ponovitev (da bi bilo 5 knjih več kot enkrat predlaganih), bom izbrala glede na povprečno oceno... Mislim, da je to najbolj fer :)

Sem tudi v pravila to dodala :)
"She was fascinated with words. To her, words were things of beauty, each like a magical powder or potion that could be combined with other words to create powerful spells."

Uporabnikov avatar
nymeria
Siren
Prispevkov: 502
Pridružen/a: 04 jul 2010, 21:44
Kraj: Žirovnca

Re: Avgust 2010 - Sprejemanje nominacij (1. krog)

PrispevekNapisal/-a nymeria » 07 avg 2010, 14:54

Jst bi pa fallen (če bo šlo, če niste že vse prebrale :D)
weep not for roads untravelled, weep not for sights unseen,
may your love never end, and if you need a friend,
there's a seat here alongside me.

Uporabnikov avatar
larlopz
Fairy
Prispevkov: 357
Pridružen/a: 03 avg 2010, 19:56

Re: Avgust 2010 - Sprejemanje nominacij (1. krog)

PrispevekNapisal/-a larlopz » 07 avg 2010, 15:27

Ok če lahko damo več predlogov, bi potem js predlagala še Forbidden.
Slika
"Books may well be the only true magic." Alice Hoffman


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 4 gostov