Rule
od
Jay Crownover
Moram rečt, da se je nova bralna sezona res lepo začela.

Self pub. knjige grem jaz s predivnostjo brat. Še posebej takrat, ko še knjiga nima praktično nič ocen. Ampak kak sem odprla
Rule sem vedla, da bo to knjiga za mene. It's NA (kar pomeni sexy time--oh yeah *wiggles with eyebrows*), glavni moški lik je a troubled bad-boy s tatuji in piercingi (dat one piercing...damn

) pa tudi sama zgodba je dovolj zanimiva, da lahko bereš tudi po več ur skupaj. Edini downside je bil ta, da bi knjigo definitivno neki editor mogo v roke dobit. Kar nekaj besed je narobe napisanih (namesto bra piše bar pa take) in nekateri stavki so tak faking dolgi, da sem težko dohajala z vsemi informacijami, s katerimi sem bila bombandirana. Hvala bogu je Rule tak hot, da me to sploh niti motlo ni, vsaj ne preveč, no.
Ocena:
Izziv: Mesečni
Ex-mas
od
Kate Brian
Lušna in lahka knjiga. Taprava za božične praznike, pa tudi po božičnih praznikih še zmeraj sede. Liki so lovable, čeprav pri Lili sem včasih malo, ampak res malo, globoko mogla vzdihnit, ker te želje biti popularn v srednji šoli (ali pa nasploh) nisem nikoli razumela in ona [Lila] je ena izmed tistih, ki se je zaradi želje biti queen B, spremenila za 180 stopinj. Se itak da na koncu pol vidi kak fake je vse skupaj v resnici, but still...
Ex-mas je tipična cute in feel good ya romantična komedija, ampak ni pa nekaj, kaj bi mi za dalj časa ostalo v spominu.
Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)
Fall for Anything
od
Courtney Summers
Ta knjiga je izšla pred dvema letoma in skoraj tak dolgo že meni stoji na polici. Če ne bi blo te dodatne naloge, bog ve kak dolgo bi se še prah nabiral, preden bi jaz nos not pomilila.
Opažam da bi vse Courtney Summers knjige morale prit z opizorilom --
"Beware: this book might cause depression." To je bla moja prva njena knjiga in tako opozorilo bi mi definitivno prav prišlo.
Fall for Anything je tak hudo depresivna in temačna zgodba, da sploh ne morem rečt, da sem uživala ob branju. Ne gre ob taki knjigi uživat. Res. Sploh če si pred tem tako lahko in uplifting zgodbo prebral kot je Ex-mas. Pa ne mislim zdaj s tem, da je knjiga slaba ali pa slabo napisana. Ravno nasprotno. Samo konfrontiran si s tako realnostjo in raw emotions, da je na trenutke blo prav težko knjigo brat. Glede same zgodbe pa... Razumem zakaj je Eddie po vsej sili hotla vedet zakaj se je njen ata obeso. Samo dosti krat nikoli ne zveš zakaj. Če pa že zveš, pa ne vem če lahko res razumeš. Oh and btw, I loved Milo but really hated Culler. Kaj je Eddie vidla na njem I dunno...
Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)
Isch geh Schulhof: Unerhörtes aus dem Alltag eines Grundschullehrers
od
Philipp Möller
Gre za memoar, v katerem Philipp Möller opisuje njegove smešne, kakor tudi šokatne in precej žalostne, trenutke in izkušnje, ki jih je nabral kot (nadomestni) učitelj na eni od berlinskih osnovnih šol. Naj vam rečem samo to: ja, mi mamo šolski sistem v pizdi, samo to kaj se pa na mnogih šolah v Nemčiji dogaja je pa že skoraj surrealno. Mislim, ok ne morem iz prve roke govorit (pravzaprav niti iz druge ne, ali tretje lol hehe), saj nisem nikoli v Nemčiji v šolo hodla, ampak če stvari, ki jih vidiš v nemških daytime trash serijah vsaj malo držijo, potem si je mladina tam zelo zelo boga. Deset let in enajst let stari otroci ne znajo niti v redu nemško, kaj še le da bi znali računat. Po dve leti zaostajajo že v 1. in 2. razredu. Da ne omenjam tega, da se sploh ne znajo socialno obnašat. V glavnem, katastrofa je gori. Pa se lahko kot učitelj na glavo postaviš, pa navsezadnje kljub temu dobiš po piksni. Ni mi žal, da sem šla to brat, čeprav sem si pa sigurna, da bi knjiga mela še večji efekt, če bi sama mela kako vezo s tem poklicem.
Btw, kaj se meni samo zdi, ali je dandanes res dobi vsaki 3. froc diagnozo, da je hiperaktivni? V knjigi je namreč zelo dosti takih noter, ki morejo prav zdravila jemat proti tej bolezni. En dogodek, ki ga je Möller v knjigi opisal, me je res totalno šokiral. Pa tud v mojem real lajfu se vedno več soočam s tem. What's up with that? Za celo mojo osnovno in srednjo šolo se ne spomnim, da bi se kdorkoli od sošolcev težje koncentriral na stuff.
Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)
―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Beth Revis - ACROSS THE UNIVERSE (Across the Universe #1) (
Goodreads) ★★★
2. Melissa West - GRAVITY (The Taking #1) (
Goodreads) ★★★
3. Jennifer L. Armentrout - OPAL (Lux #3) (
Goodreads) ★★★★