Januarski izziv (Bralni izziv 2013)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
FreakChiq
Shapeshifter
Prispevkov: 2276
Pridružen/a: 27 jun 2010, 22:53
Kraj: Maribor
Kontakt:

Januarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a FreakChiq » 02 jan 2013, 22:48

Ta mesec je treba za dodatne točke rešiti naslednje naloge:

Za 1 dodatno točko preberi eno zimsko obarvano knjigo (zgodba naj se v večini dogaja pozimi)
Za 2 dodatni točki preberi eno knjigo, ki že celo večnost stoji na tvoji (virtualni) polici
Za 3 dodatne točke preberi eno biografijo, avtobiografijo ali memoar

Veselo branje! :goodluck:

P.S. V post, pri knjigi, pripište za kolko dodatnih točk se "borite" :)
"Can nobody hear me? I've got a lot that's on my mind."

Uporabnikov avatar
FreakChiq
Shapeshifter
Prispevkov: 2276
Pridružen/a: 27 jun 2010, 22:53
Kraj: Maribor
Kontakt:

FreakChiq - Knjige prebrane v januarju

PrispevekNapisal/-a FreakChiq » 03 jan 2013, 00:20

Rule
od Jay Crownover

Moram rečt, da se je nova bralna sezona res lepo začela. :)
Self pub. knjige grem jaz s predivnostjo brat. Še posebej takrat, ko še knjiga nima praktično nič ocen. Ampak kak sem odprla Rule sem vedla, da bo to knjiga za mene. It's NA (kar pomeni sexy time--oh yeah *wiggles with eyebrows*), glavni moški lik je a troubled bad-boy s tatuji in piercingi (dat one piercing...damn :oops: ) pa tudi sama zgodba je dovolj zanimiva, da lahko bereš tudi po več ur skupaj. Edini downside je bil ta, da bi knjigo definitivno neki editor mogo v roke dobit. Kar nekaj besed je narobe napisanih (namesto bra piše bar pa take) in nekateri stavki so tak faking dolgi, da sem težko dohajala z vsemi informacijami, s katerimi sem bila bombandirana. Hvala bogu je Rule tak hot, da me to sploh niti motlo ni, vsaj ne preveč, no.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika
Ex-mas
od Kate Brian

Lušna in lahka knjiga. Taprava za božične praznike, pa tudi po božičnih praznikih še zmeraj sede. Liki so lovable, čeprav pri Lili sem včasih malo, ampak res malo, globoko mogla vzdihnit, ker te želje biti popularn v srednji šoli (ali pa nasploh) nisem nikoli razumela in ona [Lila] je ena izmed tistih, ki se je zaradi želje biti queen B, spremenila za 180 stopinj. Se itak da na koncu pol vidi kak fake je vse skupaj v resnici, but still... Ex-mas je tipična cute in feel good ya romantična komedija, ampak ni pa nekaj, kaj bi mi za dalj časa ostalo v spominu.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika
Fall for Anything
od Courtney Summers

Ta knjiga je izšla pred dvema letoma in skoraj tak dolgo že meni stoji na polici. Če ne bi blo te dodatne naloge, bog ve kak dolgo bi se še prah nabiral, preden bi jaz nos not pomilila.
Opažam da bi vse Courtney Summers knjige morale prit z opizorilom -- "Beware: this book might cause depression." To je bla moja prva njena knjiga in tako opozorilo bi mi definitivno prav prišlo. Fall for Anything je tak hudo depresivna in temačna zgodba, da sploh ne morem rečt, da sem uživala ob branju. Ne gre ob taki knjigi uživat. Res. Sploh če si pred tem tako lahko in uplifting zgodbo prebral kot je Ex-mas. Pa ne mislim zdaj s tem, da je knjiga slaba ali pa slabo napisana. Ravno nasprotno. Samo konfrontiran si s tako realnostjo in raw emotions, da je na trenutke blo prav težko knjigo brat. Glede same zgodbe pa... Razumem zakaj je Eddie po vsej sili hotla vedet zakaj se je njen ata obeso. Samo dosti krat nikoli ne zveš zakaj. Če pa že zveš, pa ne vem če lahko res razumeš. Oh and btw, I loved Milo but really hated Culler. Kaj je Eddie vidla na njem I dunno...

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika
Isch geh Schulhof: Unerhörtes aus dem Alltag eines Grundschullehrers
od Philipp Möller

Gre za memoar, v katerem Philipp Möller opisuje njegove smešne, kakor tudi šokatne in precej žalostne, trenutke in izkušnje, ki jih je nabral kot (nadomestni) učitelj na eni od berlinskih osnovnih šol. Naj vam rečem samo to: ja, mi mamo šolski sistem v pizdi, samo to kaj se pa na mnogih šolah v Nemčiji dogaja je pa že skoraj surrealno. Mislim, ok ne morem iz prve roke govorit (pravzaprav niti iz druge ne, ali tretje lol hehe), saj nisem nikoli v Nemčiji v šolo hodla, ampak če stvari, ki jih vidiš v nemških daytime trash serijah vsaj malo držijo, potem si je mladina tam zelo zelo boga. Deset let in enajst let stari otroci ne znajo niti v redu nemško, kaj še le da bi znali računat. Po dve leti zaostajajo že v 1. in 2. razredu. Da ne omenjam tega, da se sploh ne znajo socialno obnašat. V glavnem, katastrofa je gori. Pa se lahko kot učitelj na glavo postaviš, pa navsezadnje kljub temu dobiš po piksni. Ni mi žal, da sem šla to brat, čeprav sem si pa sigurna, da bi knjiga mela še večji efekt, če bi sama mela kako vezo s tem poklicem.

Btw, kaj se meni samo zdi, ali je dandanes res dobi vsaki 3. froc diagnozo, da je hiperaktivni? V knjigi je namreč zelo dosti takih noter, ki morejo prav zdravila jemat proti tej bolezni. En dogodek, ki ga je Möller v knjigi opisal, me je res totalno šokiral. Pa tud v mojem real lajfu se vedno več soočam s tem. What's up with that? Za celo mojo osnovno in srednjo šolo se ne spomnim, da bi se kdorkoli od sošolcev težje koncentriral na stuff.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Beth Revis - ACROSS THE UNIVERSE (Across the Universe #1) (Goodreads) ★★★
2. Melissa West - GRAVITY (The Taking #1) (Goodreads) ★★★
3. Jennifer L. Armentrout - OPAL (Lux #3) (Goodreads) ★★★★
"Can nobody hear me? I've got a lot that's on my mind."

Uporabnikov avatar
Ever
Fallen Angel
Prispevkov: 7378
Pridružen/a: 27 jun 2010, 14:17
Kraj: Celje
Kontakt:

Ever - Knjige prebrane v januarju

PrispevekNapisal/-a Ever » 03 jan 2013, 10:10

The Fault in Our Stars
od John Green

To knjigo sem začela brati 30.12.2012, potem 31.12.2012 nisem nič brala in sem jo dokončala 1.12.2013.

Na splošno mi je bila zelo všeč. Junaki so bili super, zabavni, realni, najbolj mi je bil všeč humor. Imela sem pa eno samo težavo. Ker sem pred tem že veliko mnenj in ocen pogledala, mnenja so seveda vsebovala gife, sem vidla, da bo zelo žalostno in sem začela knjigo brat s pričakovanji o žalostnem koncu. Potem ko so prišle žalostne scene, nisem bila žalostna... ker sem pričakovala in bila pripravljena. Tako da knjiga ni pustila tistega nekega pečata kako "wow" je. Je dobra knjiga, ampak mi je res žal, da je nisem prej brala - ko je bil izziv - in da sem šla brat mnenja.

"Some infinities are bigger than other infinities."

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika
Finnikin of the Rock
od Melina Marchetta

Evo, ta knjiga že več kot 2 leti stoji na moji polici pa sem jo zdaj vzela v roke. Glih zaradi izziva. Fantazijska zgodba, za katero sem rabla enih 20% da sem sploh padla not... Ampak ko sem, mi je bla pa res ful vredu. Nekaj stvari sem po poti že ugotovila, ampak je zgodba tak magična, da me sploh ni motlo to. Konec mi je bil ful všeč...je ful sweet narjen. Samo dalje verjetno ne bom brala, ker se mi tu lepo zaključi, drugi junaki me pa niso ravno ful prepričali, da bi o njih brala.

"Then I choose to drown. In hope. Rather than float into nothing."

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika
Vain
od Fisher Amelie

Sophie Price je tipična najstnica bogatih staršev, ki se za njo brigajo še manj kot za lanski sneg. Žurke, alkohol, droga, sex, izkoriščanje so njen vsakdan. Prvih 15% knjige je točno takih kot si misliš, da bo... Sophie rine v težave in ji ni mar. Ni ji mar, če izpade plehka, ni ji mar, če vsi vejo, da skoraj vsakemu da... mar ji je samo, da vsi vejo, da je najlepša in da je ne bi še enkrat dobili pri drogah, ker ji grozi zaporna kazen.

Potem pa se zgodi ravno to. In tukaj se bralčeva pričakovanja izkažejo za napačna. :) Zgodba se zasuče za 180° in zagotovo ne pričakuješ takšnega odvijanja.

In potem te prime, da bi sebi mogoče kdaj dal isto kazen, ker si slep in vedno misliš samo nase... ker ljudje nikoli ne pomislimo na druge in nam je mar samo to, da naši bližnji ne trpijo, če pa trpi kdo, ko nam ni blizu, nam je pa v bistvu vseeno. Tak dvolični smo. Vsi.

"The shortest distance between two points is the line from me to you."

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika
Shades of Earth (Across the universe, 3)
od Beth Revis

Torej, zadnja knjiga v tej epic seriji. Sploh ne vem kaj naj rečem. Že v prva dva dela sta mi bila super, ta pe ja zdaj držal v sebi en poseben čar - odkrivanje novega planeta. Zgodba se je pletla super, malo sem bila jezna na Amy, zaradi Chrisa, ampak let her be forgiven. Elder... bogi Elder... Res se mi je smilo, ker ma tolko bremena, a mu je uspelo! Ni se vdal in prav je, da se nikoli ne vdaš. Najlepši quote tega pa dela pa je spodaj, ko hoče Elder rečt Amy, da jo ljubi, pa ga le-ta prekine s poljubom.

"What is in our hearts is real whether we name it or let it exist only in darkness or silence."

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――

1. Christine Zolendz- Fall From Grace (Mad World, 1)(Goodreads)
2. Heidi McLaughlin- Forever my girl(Goodreads)
3. Christine Zolendz- Saving Grace (Mad World, 1)(Goodreads)
4. Hand, Cynthia - Boundless (Unearthly, 3)(Goodreads)
5. Chelsea M. Cameron - My favorite mistake (My favorite mistake, 1)(Goodreads)
"She was fascinated with words. To her, words were things of beauty, each like a magical powder or potion that could be combined with other words to create powerful spells."

Uporabnikov avatar
essence
Forest Spirit
Prispevkov: 45
Pridružen/a: 09 avg 2012, 11:25

essence - Knjige prebrane v januarju

PrispevekNapisal/-a essence » 03 jan 2013, 16:17

Reflected in You (Crossfire #2)
od Sylvia Day

Res sem se veselila izida drugega dela trilogije, vendar me je gladko malo precej razočaral. Prvi del, Bared to you (slo. prevod: Predana) mi je bil blazno všeč. Veliko bolj npr. kot 50 Shades s katerim trilogijo pogosto primerjajo. Seks scene so bile še vedno steamy in vroče, vendar ne vem... nekaj mi je manjkalo. Zapletov je bilo sicer dovolj in morali bi prinesti polno drame, ki je jaz preprosto nisem čutila. Razumem sicer odnos, ki ga glavna lika imata (oba žrtvi posilstva v otroštvu, polna nesigurnosti vase, ne razumeta, zakaj eden ljubi drugega, itd.), ampak tokrat to ni bilo dovolj. Daleč najljubši lik mi je še vedno Evin sostanovalec Cary, ki je bil tokrat potisnjen malce na stranski tir. Upam, da bo v zadnjem delu res kakšen velik preobrat + več Caryja, definitivno. *chuckles*

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

Flat-Out Sexy (Fast Track #1)
od Erin McCarthy

Tole knjigo sem se prvič spravila brati letos poleti, pa mi potem ni delala na bralniku in sem nanjo začasno pozabila. Potem pa sem jo zdaj prebrala praktično od začetka do konca brez predaha in takoj zatem začela že drugi del. Tiste konkretne erotične knjige mi ne ustrezajo preveč, povsem druga zgodba pa so takšne romance novele obarvane rahlo erotično (Kristen Ashley style), kar mi je blazno všeč. Sama knjiga (in cela serija) se osredotoča na ameriške dirkače in njihove boljše polovice *hh*. Napisana je tako, da se jo bere blazno hitro, plus všeč mi je smisel za humor, liki so nadvse všečni, tudi stranski, ki pridejo v ospredje v kasnejših delih. Skratka super začetek leta s tole knjigo.

Ocena:
Izziv: mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika

Christmas Eve at Friday Harbor (Friday Harbor #1)
od Lisa Kleypas

O sami avtorici sem slišala mnogo pohval z vseh strani, predvsem za njene zgodovinske romance. Christmas Eve knjiga je bila nadvse kratka. Bila je berljiva in liki so bili vsekakor zelo všečni. Sama zgodba je precej filmska (nekaj kar bi se dalo videti na Hallmarku - takšna prijetna, malo solzava in z zabavnimi stranskimi liki). Mark Nolan sprejme skrbništvo nad Holly, ko ji umre mama. Skupaj z bratom tako vzgajata majhno punčko in se ne zavedata, da bi punčka potrebovala tudi kakšno žensko figuro ob sebi. To se začne spreminjati, ko Mark spozna Maggie, ki je lastnica trgovinice z igračami. S Holly se nemudoma ujameta in deklica se počasi začenja odpirati, Marku pa je rdečelaska vedno bolj všeč. Le da se noče spuščati v nobeno zvezo, zaradi smrti njenega moža pred dvema letoma. Zgodba ju tako počasi pripelje skupaj in pripoveduje o tem, kar se dogaja na poti - odnos med Markom in Holly ter podobno. Kot sem rekla - berljiva kratka reč, ampak v mojih očeh prav nič pretirano posebnega. (:

Ocena:
Izziv: mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika

Under the Never Sky (Under the Never Sky #1)
od Veronica Rossi

Ker sem o knjigi slišala ogromno dobrih stvari, ker je naslovnica tako presneto lepa, ker je drugi del izšel pred kratkim, ker jo imam doma na polici že pol leta. To so glavni razlogi, zakaj sem se spravila k branju. Vendar nisem dobila tistega, kar sem pričakovala, ampak to ni glavni razlog za nizko oceno. Knjigo sem prebrala v enem dnevu in res velja, da je nisem mogla odložiti. Toda ko sem prišla do konca, se mi ni zdela nekaj, kar bi mi kasneje lahko ostalo v spominu. Aria mi je precej brezbarven lik - ni pretirano sramežljiva, ni pretirano glasna, ni pretirano drzna, ni pretirano plaha. Skratka povsod je nekje vmes, čeprav se na koncu začne malce spreminjati v pogumno dekle. Perry je pač kot vsak simpatičen glavni moški lik, ki se na začetku obnaša kot kreten in se kasneje izkaže, da ima v ozadju kup problemov, zato je tisti kretenizem samo farsa. Nimam nič proti takšnim likom, pravzaprav zelo naivno padam na knjige s takšnimi liki, ampak tukaj mi je bilo preprosto vseeno. Pričakovala sem neko bombastično post-apokaliptično knjigo. Dobila pa nekaj bolj fantazijskega. Verjamem, da je/bo všeč mnogim, meni ni bila tako zelo. :P

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Sherrilyn Kenyon - KISS OF THE NIGHT (Dark Hunter #5) (Goodreads) ★★★★
2. Sherrilyn Kenyon - NIGHT PLAY (Dark Hunter #6) (Goodreads) ★★★
3. Colleen Hoover - HOPELESS (Goodreads) ★★★★★
4. Erin McCarthy - HARD AND FAST (Fast Track #2) (Goodreads) ★★★
5. Kristen Ashley - ROCK CHICK REDEMPTION (Rock Chick #3) (Goodreads) ★★★
6. Erin McCarthy - HOT FINISH (Fast Track #3) (Goodreads) ★★★
7. Kristen Ashley - ROCK CHICK RENEGADE (Rock Chick #4) (Goodreads) ★★★★★
8. Abigail Roux & Madeleine Urban - CUT & RUN (Cut & Run #1) (Goodreads) ★★★★
9. Jessy Kirby - IN HONOR (Goodreads) ★★★
10. Liz Reinhardt - FALL GUY ( Youngblood #1) (Goodreads) ★★★
Nazadnje uredil/a essence dne 31 jan 2013, 08:06, skupaj urejeno 13 krat.

Uporabnikov avatar
Spicey
Human
Prispevkov: 148
Pridružen/a: 11 nov 2012, 18:53

Spicey - Knjige prebrane v januarju

PrispevekNapisal/-a Spicey » 03 jan 2013, 16:55

Wallbanger
od Alice Clayton

Super začetek knjige, energija in napetost med glavnima junakoma te čist noter potegne. Jaz sem uživala v njunih pogovorih in kasneje smsih, kateri so bili polni sarkastičnih izjav. Tudi Simonove nočne aktivnosti so kar zanimive (spanking, mjavkanje in hihitanje). :sex: Po tem, ko pa pristaneta skupaj, se tista energija in napetost kar malo izgubi, kar je po eni strani logično samo IMO je potem kar malo preveč pocukrano in popolno (čeprav je O pri Caroline še vedno odsoten). Konec mi je všeč, saj je napisan iz Clive-ovega POV (Clive - best cat ever ;) ).

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika

On Dublin street
od Samantha Young

Knjigo sem prebrala v šusu, ker je bila reeees dobra. Zgodba te potegne noter v prvi straneh in jo potem težko spustiš iz rok. Všeč mi je bilo, ker za razliko od knjig, ki sem jih prebrala zadnje čase, tokrat ni bil moški tisti, ki je imel fucked up past (oz. vsaj ne v tolikšni meri kot glavna junakinja). Od Joss flatmate, ki je hkrat Bradonova sestra je pa tak lik, ki ti je, hočeš nočeš, takoj všeč. Jaz imam po redko kateri knjigi book hangover, ampak po tej ga definitivno imam. Skratka a must read knjiga!

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


Gabriel's Inferno
od Sylvain Reynard

Glede na dobro oceno na GR, sem bila malo razočarana. Knjiga sama po sebi je dobra, sploh začetek je vredu in vmes kakšni inserti so res zanimivi ampak jaz se težko poistovetim z oh in sploh too sweet dialogi o neskončni in večni ljubezni. V tem primeru je pa toliko huje, ker se vsa ta ljubezen primerja z Dantejem in Beatrice (Dantejeva muza). Veliko je referenc na zgodovino, v kateri se lahko na čase kar malo zgubiš, če zadeve ne poznaš. Glavna junakinja je totalno brez hrbtenice (ok delno razumem zaradi preteklosti), ampak vseeno bi jo včasih kar... Nadaljevanje sem začela brat in nekje na 30% tud končala.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika

Cut & Run (Cut & Run #1)
od Madeleine Urban, Abigail Roux

Na kratko - I loved it :jupi: Branja sem se lotila kr mal težko, glede na to da gre za m-m akcijo in priznam (shame on me), da tega nisem še nikoli brala, čeprou sem npr. pogledala vse dele Moških zadev. :wink: Skratka about the book. Všeč mi je bilo, ker so se zadeve med Tyem in Zaneom odvijale počasi in tudi jaz, ki sem šla knjigo brati malo z rezervo, sem že komaj čakala kdaj bo preskočila iskrica. No in potem se seveda zadeva smo še stopnjuje. Tudi sama zgodba glede morilca je bila vredu, čeprou meni žanr kriminalk ni tok pri srcu, me je pa v kompletu s Tyom in Zaneom kar potegnilo notri. Je pa bil konec - tj. kdo je morilec, malo predvidljiv. Poleg vsega tega je knjiga tudi ful zabavna, ker sem se velikokrat do solz nasmejala dialogom in različnim komentarjem. Skratka all in all - a must read book!!

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Sylvain Reynard - Gabriel's Rapture (Gabriel's Inferno, #2) Goodreads
2. Madeleine Urban, Abigail Roux - Sticks & Stones (Cut & Run #2) Goodreads ★★★★★
3. Madeleine Urban, Abigail Roux - Fish & Chips (Cut & Run #3) Goodreads ★★★★★
4. Madeleine Urban, Abigail Roux - Divide & Conquer (Cut & Run #4) Goodreads ★★★★★
5. Abigail Roux - Armed & Dangerous (Cut & Run #5) Goodreads ★★★★★
6. Abigail Roux - Stars & Stripes (Cut & Run #6) Goodreads ★★★★★
7. Colleen Hoover - Hopeless Goodreads ★★★
8. Sean Kennedy - Tigers and Devils (Tigers and Devils #1) Goodreads ★★★★
9. Sean Kennedy - Tigerland (Tigers and Devils #2) Goodreads ★★★★
10. Jay Crownover - Rule (Rule #1) Goodreads ★★★
11. Tiffany Reisz - The Siren (The Original Sinners, #1) Goodreads ★★★★
Nazadnje uredil/a Spicey dne 31 jan 2013, 11:06, skupaj urejeno 2 krat.

Uporabnikov avatar
Marinka
Sorcerer
Prispevkov: 1106
Pridružen/a: 10 avg 2012, 22:50

zoe - Knjige prebrane v januarju

PrispevekNapisal/-a Marinka » 03 jan 2013, 17:42

Paper Towns
od John Green

Knjiga je napisana zelo dobro, kot tudi ostale od tega avtorja. Sledi zgodbi Q-ja, ki se odloči da bo pomagal prijateljici, pa čeprav to pomeni, da bo morda razočaral starše in zamudil maturantski ples.
Naslov same knjige kaže na mnenje Margo o domačem kraju, z katerim se marsikateri bralec lahko poistoveti. Margo je eden izmed bolj zanimivih karakterjev, ki jih spoznamo, saj njena zunanjost ne kaže tega, kar v resnici čuti in kako jo vidijo prijatelji (ki skozi knjigo spoznajo, da je sploh ne poznajo tako kot so si mislili). Margo je tudi velika ljubiteljica skrivnosti.

Pričakovala sem drugačen konec in tudi zapleti, ki so se dogajali zmes, so me speljali na drugačno mišljenje. Motilo me je tudi to, da se je v knjigi ogromno stvari vrtelo okoli maturantskega plesa, saj sama takšnih stvari ravno ne maram najbolj.

Eden izmed boljših citatov iz knjige: “That's always seemed so ridiculous to me, that people want to be around someone because they're pretty. It's like picking your breakfeast cereals based on color instead of taste.”

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

Delirium (Delirium #1)
od Lauren Oliver


Super knjiga, napisana z zelo dobrim tempom. Vse skozi se nekaj dogaja, in res težko bi rekla, da mi kakšen del knjige ni bil všeč oz. da sem se dolgočasila. Knjige praktično nisem mogla odložiti, saj me je kar potegnila v sebe.
Ko sem prvo prebrala opis, sem si mislila: "joj pa ne še ena ljubezenska zgodba..". Ampak sem knjigi dala vseeno "šanso" in mi res ni žal.
Komaj čakam, da preberem nadaljevanja, saj ima Lauren zelo dober slog pisanja, zaradi katerega knjige ne moreš odložiti. Z njenim pisanjem sem si z lahkoto predstavljala in živela v svetu, ki ga opisuje.

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

Pandemonium (Delirium #2)
od Lauren Oliver

Drugi del trilogije Delirium. Prvi del mi je bil super, ta pa nekoliko manj. Stil pisanja je sicer dober, vendar mi ta preskok v knjigi "then" -preteklost in "now" - sedanjost, ni ravno ustrezal. Menim, da bi bilo bolje če bi avtorica prvotno napisala "then" in potem knjigi dodala "now", saj bi bila le tako knjiga bolj pregledna.
Najbolj moteče je bilo to, da ko se je začelo v sedanjosti nekaj dogajati, je avtorica preklopila knjigo v preteklost. Nasploh so mi bili deli knjige, ki opisujejo življenje v Divjini (Wilds) na momente grozno dolgočasni.

Kar se tiče preostale vsebine, moram reči, da mi je všeč nova Lena in seveda tudi Julian. Konec pa itak fascinanten (čeprav sem nekaj takšnega pričakovala), in že komaj čakam na ljubezenski trikotnik v tretjem delu knjige.

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

Before I Fall
od Lauren Oliver

Wow. To knjigo sem nameravala brati vsak dan malo, ampak mi na žalost ni uspelo, saj me je preveč potegnila v sebe in sem jo morala enostavno dokončati. Začetek je sicer malo težak in se vleče do tiste ta prave "zgodbe", katere ne moreš odložiti in jo bereš magari do 1h ponoči čeprav veš, da moreš drugi dan zgodaj zjutraj vstati in se učiti.
Mislim, da je Lauren res mojstrica pisanja in tvorjenja zgodb (čeprav mi kje kakšen del ne odgovarja), zato se prav ne morem odločiti katero od njenih knjig bi prebrala naslednjič.
Sama zgodba v tej knjigi je zanimiva, ker mislim, da se marsikdo vpraša, kakšen bo njegov zadnji dan in katere stvari bi spremenil... pogosto se tudi zgodi, da obžalujemo nekaj kar smo naredili ko je prepozno. Ta knjiga je odlično izhodišče, da popraviš svoje napake in začneš gledati tudi na ostale ljudi okoli sebe, saj včasih nekoga z svojimi dejanji prizadeneš, bolj kot si misliš.

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――

1. Gayle Forman - If I Stay (If I Stay #1) (Goodreads)
Nazadnje uredil/a Marinka dne 27 jan 2013, 13:56, skupaj urejeno 7 krat.
"It is the unknown we fear when we look upon death and darkness, nothing more."

Uporabnikov avatar
Lisa
Sorcerer
Prispevkov: 1612
Pridružen/a: 04 jul 2010, 11:01
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Lisa - Knjige prebrane v januarju

PrispevekNapisal/-a Lisa » 03 jan 2013, 21:51

Severed
od Sarah Alderson

Čisto na kratko: prebrala sem jo v enem večeru. In čutila sem kemijo med Lucasom in Evie. Edino konec mi ni všeč. Ne bom povedala zakaj, ampak bila sem čist :o :o . In mislim, da se bi bo rahlo odfučkalo do tretjega dela. Predvsem zaradi konca.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


Any Man of Mine
od Rachel Gibson

Čisto običajni ljubezenski romanček predelan v enem popoldnevu namesto učenja. Mislim, da sem dobila sladkorno. :D
Je pa veeelik plus: hokej in hokejisti. Moja šibka točka. Sam je bil uber kul. In z Autumn sta bila tak lušten par. Ampak mislim, da sem že pozabila o čem se gre. Zelo nepretresljivo. Kot je bilo pričakovano.
Aja. Brala sem v slovenščini. In ugotovila, da je prevod ene 3x boljši od zadnje, ki je prevedena v slovenščino. Tak, da pohvale tudi prevajalki. ;)


Ocena:
Izziv: mesečni

Slika


Šolske bridkosti
od Daniel Penac

O avtorju in o tem kako je bil celo osnovno šolo, srednjo šolo in fax zguba. In potem je postal profesor in reševal take zgube, kot je bil nekoč on. Prebrala sem jo pa samo zato, ker jo mormo prebrat za en izpit in se je sama nebi mogla nikol lotit brat. It's just not my stuff. Premalo sexa. Just sayin. :oops: Pa slog pisanja mi je bil čuden. Mogoče samo zato, ker sem jo brala v slovenščini. V francoščini ne znam. :P
Ti da pa knjiga malo misliti.
Ocena:
Izziv: Mesečni za tri dodatne točke

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
“Missing, one stunningly attractive teenage boy. Answers to 'Jace' or 'Hot Stuff”

Uporabnikov avatar
Lara
Pixy
Prispevkov: 1
Pridružen/a: 03 jan 2013, 15:58

Lara - Knjige prebrane v januarju

PrispevekNapisal/-a Lara » 03 jan 2013, 22:50

Heath Ledger
od John McShane

Gre za res podrobno biografijo celotnega življenja genialnega igralca, veliko pozornosti je namenjeno tudi okoliščinam tragične in prezgodnje smrti. Super zadeva, če te tematika res zanima; dobiš tudi dober vpogled v igralsko življenje in vseh spremembe ki jih le to prinese posamezniku, kako to vpliva na zasebno življenje.
Moraš pa biti kar entuziastičen nad Ledgerjem, drugače se ti kjiga zna vleči.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――

WindShadow
Fairy
Prispevkov: 219
Pridružen/a: 15 feb 2011, 16:40

WindShadow - Knjige prebrane v januarju

PrispevekNapisal/-a WindShadow » 03 jan 2013, 23:07

Reflected in You (Crossfire #2)
od Sylvia Day

Te knjige sploh nisem mogla odložiti. Dobesedno še jedla sem s kindlom pred mano :lol: Na začetku sem se morala malo spomniti, kaj se je dogajalo v prvem delu, ker se knjiga nadaljuje točno tam, kjer se je prva končala, ampak sem hitro postala ujeta med Evo in Gideonom. Všeč mi je, da se je zgodba razvila, in da smo zvedeli več o njuni preteklosti, ampak konca in na kaj ta namiguje, pa ne morem sprejeti :? Zakaj je maj še tako daleč?

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika

Night (The Night Trilogy #1)
od Elie Wiesel

To knjigo sem težko ocenila, ker se mi je zdelo, da če ji ne dam najvišje ocene, potem kritiziram avtorja in vse, kar je preživel. Glede na to, da je tema holokavst in avtor (takrat 15-letni deček in jud) opisuje svoje življenje in grozote v koncentracijskih taboriščih, je bilo to težko storiti. Knjigo sem poslušala in kljub temu, da je dokaj kratka, mi bo ostala v spominu. Tematika resna, a zgodba lepo teče in je dobro napisana, tako da si lahko predstavljaš dogajanje in hkrati čutiš, kaj se dogaja. Všeč mi je bilo, da je bil poudarek na ljudeh, njihovih čustvih ter zgodbah in tako zgolj opisovanje ni bilo na prvem mestu.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika

To Kill a Mockingbird
od Harper Lee

To knjigo sem imela že eno leto na Kindlu, ampak se nikoli nisem mogla prisilit, da bi jo pričela brati. Verjetno se mislila, da je to ena tistih knjig, ki jih morajo brati v šoli, v resnici pa niso zanimive (kot sem bila vajena iz naših ur slovenščine in domačih branj), pa temu ni bilo tako. Čeprav je klasika, ima povprečje na GR višje od 4, in si ga zasluži. Liki so dodelani in se zdijo realni, kot da bi bili osnovani na resničnih ljudeh ter zapleti te spodbudijo k razmišljanju, saj obravnavajo teme kot so rasizem, predsodki in neenakopravnost. Všeč mi je bilo, da je knjiga napisana s perspektive otroka, torej vsebuje otroško nedolžnost in naivnost, hkrati pa bralcu postavlja vprašanja o njegovih lastnih vrednotah.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika

VAIN
od Fisher Amelie

Ko sem pričela brati to knjigo, sem mislila, da bo samo še ena lahkotna ljubezenska zgodba: a girl meets a boy, they fall in love, they live happily ever after ... in tudi na začetku sem mislila, da sploh ni materiala za pravo zgodbo, ker je Sophie hitro menjavala "potencialne" fante. Ko sem mislila, da je pa zdaj končno spoznala tistega pravega, o katerem se bo šla zgodba, je že prešla na drugega in čeprav mi je bilo zelo dobro prikazano, kako se je kljub svojemu položaju počutila samo in nevredno, se mi je zdelo, da je bil uvod malce predolg. In potem Afrika. Sploh nisem pričakovala, da se bo vse tako drastično obrnilo, in da se bo ona prisiljena tako hitro spremeniti. Ampak res fajn knjiga :P


Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――

1. Tiffany Reisz - The Siren (The Original Sinners #1) (Goodreads)
2. Tiffany Reisz - The Angel (The Original Sinners #2) (Goodreads)
3. J. Kenner - Release Me (Stark Trilogy #1) (Goodreads)
4. C.S. Lewis - Prince Caspian (Chronicles of Narnia #2) (Goodreads)
Nazadnje uredil/a WindShadow dne 29 jan 2013, 17:16, skupaj urejeno 6 krat.
“In the case of good books, the point is not to see how many of them you can get through, but rather how many can get through to you.”
― Mortimer J. Adler

Uporabnikov avatar
Irina
Elf
Prispevkov: 75
Pridružen/a: 05 avg 2012, 19:53

Irina - Knjige prebrane v januarju

PrispevekNapisal/-a Irina » 04 jan 2013, 00:24

The Secret Of Ella And Micha
od Jessica Sorensen

Knjigo se res hitro bere, zgodba je prikazana z obeh perspektiv. Nič hujših brezglavih prepirov, kar mene ponavadi najbolj moti. To je velik plus. Ella in Micha sta odličen par, sploh zato ker sta že od nekdaj najboljša prijatelja. Če me je že kaj motilo, je morda to, da se noben ni spomnil pomagati Ellinemu očetu.
Tudi Lila in Ethan sta zanimiva in komaj čakam, da vidim kje pristaneta.
Nekaj je še nerešenih stvari, ampak sem prepričana da je to zato, ker pride še nadaljevanje. Sem pa opazila da ni večjega zapleta... Drugače je zaključek v redu.
Nihala sem med štirico in petico, vendar ker je knjiga napisana brez večjih slovničnih napak z dobrim besediščem, zanimivimi osebami in zgodbo dobi kar vse zvezdice.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika
Venomous
od Christopher Krovatin

Venomous je pravzaprav zelo nenavadna, na čase tudi smešna knjiga.
Ideja ni slaba, je pa res da ti na koncu ni jasno, ali ta 'venom' res obstaja ali ima ubogi človek samo težave z jezo. Lon in Casey me nista motila, Lon je bil sploh zanimiv, čeprav se ni velikokrat pojavil.
Kar me je grozno motilo pri tej knjigi je Renée. Ima resne probleme in bi se mogla zdravit. In to, kako se je neprestano drla, da mora Locke zadržati jezo, ob enem pa trdila, da ga razume...
Locke in Renée res nista za skupaj.
Poleg tega mi ni jasen način, kako se je znebil pošasti - grozil je, da si bo porezal zapestja in to je to?

Knjigo sem brala že vsaj eno leto nazaj, pa nisem prišla daleč. Ne vem, zakaj sem jo nehala brati, vendar sem si že dolgo želela začeti ponovno.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika
The Long Hard Road Out Of Hell
od Marilyn Manson, Neil Strauss

Najprej naj izpostavim da ima knjiga polno napak. Res ogromno, kar me zelo čudi. To me je zelo odbijalo, ker se je težko poglobiti, ker moraš neprestano za nazaj razmišljat kaj pomeni kakšna narobe napisana beseda in koliko spada v kontekst.
Drugače pa je bilo branje te knjige nasploh čudno. Marilyn Manson je zapletena, velikokrat narobe razumljena oseba in zanimivo je pogledati globlje in ga spoznati v drugi luči, ki pravzaprav pojasnjuje njegovo drugačnost. Že kot deček je namreč živel v disfunkcionalni družini, kar je seveda pustilo svoj pečat. Tudi šola ga je pritiskala v polno omejitev, kar je v njem zbudilo potrebo po upiranju. Celotno življenje že hodi v ekstreme in si pot kroji sam, za kar ga spoštujem, čeprav so določene stvari ki jih je počel precej ogabne. Ampak vsakemu svoje.
Njegove glasbe ne poslušam redno, so pa pesmi, ki sem jih do zdaj slišala, vse po mojem okusu in dejansko nisem veliko vedela o njegovi preteklosti, kar me je pravzaprav spodbudilo k branju te knjige.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
I found my family in a book.

Love is not the absence of logic
but logic examined and recalculated
heated and curved to fit
inside the contours of the heart


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 5 gostov