Januarski izziv (Bralni izziv 2013)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Knjižni molj
Pixy
Prispevkov: 1
Pridružen/a: 03 jan 2013, 21:19

Knjižni molj - Knjige prebrane v januarju

PrispevekNapisal/-a Knjižni molj » 04 jan 2013, 13:22

Scandalous Deception
od Rosemary Rogers

Meni je bila ta knjiga res dobra, začela sem jo brati popoldne in jo pred koncem nisem mogla odložit iz rok.
Je romantična, vse se dogaja v Angliji in Rusiji prejšnega stoletja. Sicer je pa sta to dva dela. V vsakem delu pa se en od dvojčkov zaljubi. Vmes seveda pride veliko zapletov, ampak konec je srečen.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――

Uporabnikov avatar
CaffeineAddict
Siren
Prispevkov: 608
Pridružen/a: 25 jul 2010, 17:35

wick3tgirl - Knjige prebrane v januarju

PrispevekNapisal/-a CaffeineAddict » 04 jan 2013, 18:00

Twenties Girl
od Sophie Kinsella

sedla mi je je ChickLit scena in Sophie Kinsella zna potešit moje potrebe na tem področju. Lahkotno branje, fajn napisano, ni prehiter uvod in zgodba se fajn razvija. Dogaja se v Angliji (big fan inglish naglasa, zato sem poskušala, vsaj dialoge si tko predstavljat :)), iz failed romance, v novo boljšo romanco - dobr spisan prehod in oba moška karakterja fajn napisana. enega nisem marala že od začetka, medtem ko drugega počasi vzljubiš. perfekt ljubezenski "trikotnik", ki to ni, hence the quote marks... Sadie je awesome, še takih duhcev :D od twenties oblek, do attituda, res fajn karakter - te nasmeje do solz in pol še ta žalostne solze tudi pridejo.

Ocena: za svojo kategorijo
Izziv: Mesečni

Slika


Bossypants
od Tina Fey

knjigo sem vzela v roke, ker sem vedela, da je Tina Fey smešna in sedla mi je smešna knjiga. Malo je konfuzno napisano, vsaj meni, ampak vseeno fajn od majhnih nog do trenutnega življenja. opisuje, what makes her her z anektodami iz svojega življenja. funny in a self deprecating way, s katerim se kamot identificiram :D poudarek je na ženskah in the comedy world in kako so zapostvljene in kako bi to lahko popravili. vmes je tudi veliko real life nasvetov, nekateri resni drugi nadsmešni :D

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika


Before I Fall
od Lauren Oliver

Lauren Oliver mi ima ful dobre stil pisanja (Delirium) in opis od Marjetice me je prepričal, da tudi jaz vzamem v roke to knjigo. To put it simply - zakon knjiga, netipična YA, it made me feel all of the feels :016: in nisem je mogla odložiti. če morte bit a normal human for the next few days, do NOT read this book. jaz sem postala zombie, brala dokler nisem mogla več, in potem naslednjo noč enako, je pa kar dolga knjiga (470 strani), zato jo vzamite v roke, ko vam ne bo treba vmes nehati brati. recimo, kako deževno nedeljo, pa že zjutri začnite brat. defintivno gre na mojo favest books listo, will reread this.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko, ker se dogaja pozimi)

Slika

Being Jamie Parker
od Kelly Oram

Prav načrtno sem šla na bralnico pogledat, kaj imam pod želim si prebrati, da bom lahko dobila 2 točki v bralnem izzivu :) Drugače je to en fajno YA branje, čeprav zna bit ta jamie uber nadležna in bitchy. občasno sem se tudi nasmejala in všeč mi je bilo na koncu, kako je bla badass :D ampak, ker ni nič ekstra spešl, bo ocena kar lepo 3.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki, ker je bila na moji "polici" forever)


Slika
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV――――――――――――――――――――――――――――
Nazadnje uredil/a CaffeineAddict dne 29 jan 2013, 10:36, skupaj urejeno 5 krat.

Uporabnikov avatar
Beya_
Human
Prispevkov: 102
Pridružen/a: 27 nov 2012, 17:43
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Januarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Beya_ » 05 jan 2013, 17:06

ROCKED UNDER (Rocked #1)
od Cora Hawkes

Nekje sem prebrala, da če bi imela Travis Maddox in Kellan Kyle ''knjižnega'' otroka, potem bi mu bilo ime Scott Mason! Hell yeah!
Torej, to je še ena knjiga o bad-leather-boy-u a.k.a. Scott Masonu, glavnem pevcu popularne rockerske skupine From Under, in seveda, o punci Emmi, ki si priseže, da nikoli na tem svetu ne bila skupaj s Scottom- saj je konec koncev manwhore.

Ko knjigo začneš enkrat brat, preprosto ne moreš odložit. Potegne te vase in kaj hitro dobiš občutek, da je to knjiga Beautiful Disaster z rock primesmi knjige Thoughtless. Ne me narobe razumet, ni to kopija dobene druge knjige, ampak glavna dogajanja smo že brali v drugih zgodbah. Emma zaide v težave, Scott jo reši. Emma zavrača Scotta zaradi ''moraš-prebrat-knjigo''. medtem ko je očitno, da strast med njiju samo narašča etc. V mislih sem parkrat oklofutala Emmo, saj je nonstop dvomila v Scottova dejanja. Grrrr!!! In žgečkljive scene?? Uhhh ... Kje je leden kozarec vode?? :)
Nasplošno pa lahko rečem, da mi je bila knjiga všeč, saj prav vse te izvabljene emocije naredijo knjigo dobro, berljivo in hočeš še in še in še ... in tudi ko že prebereš zadnjo stran, ti misli še ure zatem uhajajo h knjigi.

Aja:
He treats females like he does a cigarette; light it, use it, and lose it.
WHAT A LINE!! It's honestly now one of my favorites!!!

Ocena:
Izziv: MESEČNI

Slika

***

CROW'S ROW (Crow's Row #1)
od Julie Hockley

To knjigo sem začela brat dan pred novim letom (ko sem čakala, da se pecivo speče :D ), dokončala pa sem jo v tem letu.
Zaradi vseh romantičnih knjig, ki sem jih prebrala pred tem, sem si zaželela eno z malo akcije. Malo sem ''poštufirila'' po Goodreadsu in naletela na knjigo Crow's Row. In jo prebrala. In mi ni niti malo žal. Niti. Malo. !.
Knjiga govori o študentki Emily, ki, potem ko obišče bratov oz. Bill-ijev grob, postane priča umoru ob pokopališču in nenadoma omedli. Ko pride k sebi, ugotovi, da je ugrabljena in da je ugrabitelj zelo sexy in mladi moški po imenu Cameron. Medtem ko ugotavlja, koliko dni ji še preostane in spoznava preteklost, se počasi zaljubi v Camerona. Žal pa je Cameron član nevarne tolpe in ljubezen med njima ne more obstajat.

To je knjiga s koncem, ki te pusti ono ... Kaj se je pravkar zgodilo? + solze v potokih + zabuhle rdeče oči + delna praznina v tebi + hočem naslednjo knjigo ASAP, ne pa pa enkrat v tem letu + hvala bogu,da bo sequel :)
Ko prebereš prologue, ti ni nič jasno in si misliš ''kaj za vraga pisateljica misli s tem'', ampak ko prebereš konec ... > Ms. Hockley, I LOVE YOU! Žarek upanja po koncu :) (tista, ki je (bo) prebrala knjigo, ve, o čem govorim!!)

Res, noro dobra knjiga, zraven se smeješ, jočeš, si na trnih ali pa v rožicah zaradi vse te napetosti in kemije. Polna je preobratov, kar je najboljši del vsega ... ne veš kaj pričakovati. Na trenutke se ti mogoče zazdi, da Emily sploh ni ugrabljena in se sprašuješ ''kako se lahko zaljubi v morilca'', toda pisateljica vse spretno ''reši'' in si res, eno s knjigo. (Kot dokaz lahko povem, da zvečer po novem letu nisem mogla pustit knjige na miru in sem jo MORALA prebrati do konca! ...in to z mačkom, ki je bil posledica silvestrovanja! )

In še en quote, ki mi je ostal v spominu:
"Whoever said that love hurts was wrong. Love is excruciating, especially when you can feel it slipping through your fingers and there is nothing you can do about it."

Ocena:
Izziv: MESEČNI

Slika

***

ON DUBLIN STREET (On Dublin Street #1)
od Samantha Young

Wooow, what an amazing book!! Knjiga, ki te tak potegne vase, da pozabiš jest, ker je vedno ''samo še eno poglavje preberem''... Nasmejala sem se FUL. Ono glasno. Jossin karakter mi je bil zelo všeč, sploh pa njeni komentarji > “I just noticed a lack of ego in the room and thought ‘hey, where’s Braden?'' :huhuhu: “Point made. Question deflected. Spoiled bitch put in her pace.” :huhuhu: “You know, it’s a wonder I managed to squeeze into the room what with your giant-assed ego taking up all the space.” :huhuhu: “Would everyone stop saying arse!".... "I know, its called an ass, people. Ass” ... in še ogromnooo drugih. Seveda pa ne morem mimo vročih scen ... sploh v pisarni ... :022: Hot, hot, hot! Res, čist vsak lik v knjigi mi je super in to se še mi nikjer ni zgodilo... In ko je bila Joss ljubosumna, aaa, še jaz sem to čutla... In ko ji je povedal, da je spal z drugo (čeprav je pojasnil potem, da ni res)... bila sem čist zafrustrirana :)

Ful sem kolebala med 4 in 5 (4.5), ampak sem se odločila za 4, ker ne razumem (mogoče ker nisem v taki situaciji?) vso to therapist-sra*je ''nisem te vredna'' etc. in da zaradi tega zapustiš fanta, čeprav si ono ful in love with him.

Najljubši quote?
“Babe, nice lingerie is for seducing a man. I’m already fucking seduced.”

Ocena:
Izziv: MESEČNI

Slika

***


BACKSTAGE PASS (Sinners on Tour, #1)
od Olivia Cunning

Ful mam mešane občutke glede te knjige ... Mislim, da me je bolj razočarala kot navdušila. Okej, sex scene so bile ... wooow ... ampak jih je bilo preveč!! Res! Tudi kemije med Brianom in Myrno nisem začutila.. Nooo, mogoče z Brianove strani. Pa tud to nasprotje me je motilo: Myrna je bila čustveno ful obremenjena z moževimi komentarji o njej, a po drugi strani je bila na intelektualni ravni (torej njen poklic) profesorica človeške seksualnosti. Halo?!?

Kljub temu pa se mi je v možgane vtisnil en quote, ki je tako ''jaz'' :D :
“ “You should know my favorite part of you.”... She turned her head to look at him. “It’s your brain.”… “Why? It controls all your other parts. It’s responsible for your amazing talent! “… “It makes you say things that make me laugh and make me think. And it gives you that sweet, romantic streak that I try so hard to resist. Your personality, your talent, heart, soul. What makes you, you. It’s all in that amazing mind of yours. ” aaaaah <3

Ocena:
Izziv: MESEČNI

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Colleen Hoover - HOPELESS (Goodreads)
2. Abbi Glines - EXISTENCE (Existence Trilogy #1)(Goodreads)
3. Lindsay Delagair - UNTOUCHABLE (Untouchable #1)(Goodreads)
4. Lindsay Delagair - UNFORGIVABLE (Untouchable #2)(Goodreads)
5. C.S. Stephens - EFFORTLESS (Thoughtless, #2)(Goodreads)
Nazadnje uredil/a Beya_ dne 30 jan 2013, 20:27, skupaj urejeno 5 krat.

Uporabnikov avatar
skyline
Werewolf
Prispevkov: 3156
Pridružen/a: 08 avg 2010, 12:11

Re: Januarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a skyline » 06 jan 2013, 13:34

LUNA
od Julie Anne Peters

To knjigo sem imela na to-read listi že od 15. novembra 2010, izšla pa je leta 2006. In glede na to, da sm jo takrat kr nekaj časa iskala, sem pol z njo odlašala, pol pa čist pozabla nanjo.
Knjiga kr realno opisuje trans-gender problematiko pri teens, čeprav edina zadeva, da ne dam 5 točk je ta, da je za moje pojme mogoče premalo deep glede tega. Zgodba se pripoveduje po mojem iz napačnega POV, če bi bila napisana iz POV Liama/Lune, bi bila po mojem mnenju veliko boljša. Pa če dam to na stran... knjiga je YA, ampak tematika je neklasična, knjiga se te dotakne, Liam/Luna se mi je proti koncu tak vtisnil/a v srce, da sm rabla ene tri robčke. But all in all... za svojo kategorijo... dobra knjiga.

Ocena:
Izziv: mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika


RAZING KAYNE (Walking a Thin Blue Line #1)
od Julieanne Reeves

Knjiga spada v kategorijo romantika (men in uniform) in je dejnsko to: romantika. Dokaj predvidljivi zapleti in razpleti, lahko berljiva, veliko oseb nastopa v knjigi, ki se proti koncu vedno bolj povežejo v celotno zgodbo. Za lahko romantično knjigo je kar dolga, ampak se ne vleče, ker je napisana v stilu, da branje lepo teče. Nekaj je zelo hot scen, ki te še bolj potegnejo v branje, hehe.


Ocena:
Izziv: mesečni

Slika


MORE THAN THIS
od Lissa Matthews

Razočarana. Ne malo. Fejst. Glede na to, da je m/m erotična romanca, sem pričakovala ful več. Preveč, očitno. Pa še z dvema zvezdicama sem bla zelo radodarna. Ta zgodba je neki tako plehkega, neki tako stereotipnega, tako za lase privlečenega, da je že prav bedna. Od treh hot scen je dokaj OK samo ena, pa še ta je stupid, ker mi ne bo noben hudič reku, da če maš rebra zatečena oz. napol polomljena, je sex ful fajni. Te knjige ne priporočam a ma baš nobenemu, da jo gre brat, ker je škoda cajta. Izmed vseh zimskih tematik, med katerimi sem izbirala, grem stavt, da sem izbrala najslabšo možno bukvo. Jezna sem trenutno. :roll:


Ocena:
Izziv: mesečni (za dodatno 1 točko)

Slika


SEAL TEAM SIX: MEMOIRS OF AN ELITE NAVY SEAL SNIPER
od Howard E. Wasdin & Stephen Templin

Knjiga govori o življenju Howarda Wasdina, SEALa v elitni grupi SEAL TEAM SIX (elita izmed elite), pripoveduje vse od njegovega otroštva, odraščanja, šolanja, posebnih izobraževanj, vojnih operacij in tudi malo o zasebnem življenju. Ne vem, če sm mela kdaj že tak problem komentirat kako knjigo, sploh pa jo ocenit. Če gledam na določene dele knjige, bi ji lahk kamot dala 1 oz. lahko tudi -366, če gledam spet druge dele, bi ji dala 5 ali pa +366, torej zlata sredina je 3. Vmes sem jo že enih 3x nehala brat, čez eno uro pa spet začela... v glavnem, ni easy knjiga, ki bi te samo popeljala čez lajf vojaka. Če je že memoir, si zasluži mal daljši komentar, ko druge novele...

Zakaj sm jo vzela v roke? Heh, ker sem rahlo obsedena z vsemi novelami o men in uniform, pa me je pritegnalo to, da ni neka epska love story, ampak real lajf in me je zanimalo, kako različno je od tega, ki ga opisujejo druge knjige in filmi. Ugotovila, da je 99,99% različno, kar me niti ni šokiralo, ker neki je novela pa film, neki druga pa avtobiografija.

Kaj mi je bilo všeč:
1. Spoštovanje do sovojakov v svojem team-u in tistih, s katerimi je izvajal operacije v tujini.
2. Priznanje prvi ženi, da so mu SEALi in kariera pomenili preveč, da bi lahko bil dober mož.
3. Priznanje, da so USA totalno zaje*ale operacijo Desert Storm in osvobajanje Somalije.
4. Priznanje da tudi SEALs niso neuničljivi in da so najbolj elitne skupine (Delta Force, Recons itd) naredili otroške kikse, predvsem zaradi slabega pretoka informacij od nadrejenih do podrejenih, pa tudi to, da so velikokrat podcenjevali nasprotnika (kar je za američane po mojem mnenju že v njihovem DNA skoraj).
5. Priznanje, da je zaradi pridobivanja političnih točk Clintona in njegove administracije urmlo veliko vojakov, in da so bili na misije poslani vojaki, ki niso bili kos svojim nalogam (nekateri direktno iz šole, ki niso imeli ne znanja ne izkušenj), pa to takrat nobenega ni brigalo, ko so pa bili ranjeni oz. ubiti, so pa zagnali vik in krik.
6. Kako so na skrivaj pomagali enemu dečku v Somaliji z zdravili in hrano, čeprav jim je bilo prepovedano in so kasneje bili kaznovani za to. Ampak na koncu knjige Wasdin še enkrat poudari, da je to bila njegova najboljša in najuspešnejša operacija v Somaliji, čeprav ni bila odobrena.
7. Natančni opis BUD/S in Hell Week-a (tisti, ki berete kaj men in uniform tematike, vete o čem se gre, hehe). Všeč mi je bilo, kako se je znal pošalit na svoj račun, ko se mu je zaradi napora, pomanjkanja spanja, dehidracije itd. že napol mešalo v glavi in so že skoraj vsi imeli halucinacije:

Thursday night, we’d only had three to four hours total sleep since Sunday evening. The dream world started to mix with the real world, and we hallucinated. In the chow hall, while guys’ heads were bobbing in and out of their food and their eyes were rolling back in their heads from sleep deprivation, an instructor said, “You know, Wasdin, I want you to take this butter knife, go over there, and kill that deer in the corner.”
Slowly rising from my oatmeal daze, I looked over and, sure as hell, there was a buck standing in the chow hall. It didn’t dawn on me why the deer was in the chow hall or how it got there. Now I’m on a mission. I stalked up on it with my Rambo knife and got ready to make my death leap.
Instructor Stoneclam yelled, “Wasdin, what are you doing?”
“Getting ready to kill this buck, Instructor Stoneclam.”
“Look, that’s a tray table. It’s what they haul trays in and out of the kitchen with.”
What the…? How did it turn into a tray table?
“Just sit your dumb ass down and finish eating,” Instructor Stoneclam said. The instructors had a big laugh about it.


Lights from the city glowed in the sky. “I just saw my dad’s face in the clouds,” Mike said.
I looked up. Sure enough, I saw his dad’s face in the clouds. I’d never met his dad and didn’t know what his dad looked like, but I sure as Hell saw Mike’s dad’s face in the clouds.


Kaj mi ni bilo všeč:
1. Aroganca, aroganca, in še enkrat FUCKING AROGANCA!!! Ego v višavah, pa ne sam nad oblaki, ampak nekje v tretji galaksiji od sonca. Blaaaaaaah, ta ameriški ego!!! To je bil razlog, da sm trikrat skoraj knjigo odložla, ker sem mela poln kufer tega... skoraj čez celo knjigo. SEALs so Bogovi, pred njimi se morajo vsi klanjati, njim se more popolnoma vse podrejat pri operacijah in v vsakdanjem lajfu, če temu ni tako, so drugi vsi assholes. Kamorkoli so prišli, so jih moral po rokah nosit, to je bilo pričakovano. In ta aroganca je bila opravičena z "for my country", po drugi strani pa obravnaval državljane kot drugorazredne oz. so se mu smilili, ker niso tako mentalno in fizično močni kot on.

Fortunately, we had a great rapport with the ship personnel. Whenever the ship’s crew saw us coming through the passageway wearing our camouflage uniforms and SEAL tridents, they said, “Make a hole, SEAL coming through.” It felt
like being a celebrity. It felt right.


2. Ta aroganca je zaščitena na višjih nivojih, vse jim je opravičeno. Primer: zvečer so šli civilno v en strip club in tam pri eni mizi so slišali enega turista, mislim da je bil iz Tunizije al Egipta al nek od tam, ki je pljuval čez ameriško vojsko, kao kak se čutijo dolžni po celem svetu mir delat, pol pa pušijo (Vietnam, Pearl Harbor itd). In ta gruča SEALov je najprej nalomla te turiste, pol so nalomli še varnostnike ki so jih hotl vn iz kluba vrečt, pol so pa nalomli še policaje, ki so jih čakali zunaj, ker jih je poklical lastbnik kluba. In to se jim je zdelo ful nespoštljivo, ker oni so pa ja SEALs (torej lahko delajo kar hočejo). Ko so pa šli na sojenje za ta incident (tožli so jih ti turisti, lastnik kluba, 2 varnostnika in okoli 15 policistov, ki so bili čisto polomljeni in 2 na invalidskem vozičku), jim je pa še PRED obravnavo dal sodnik samo opozorilo, naj se to en ponovi več, in so lepo odkorakali nazaj domov. Na to sodniško odločitev se ni bilo mogoče pritožit. Očitno so SEALi nad zakonom.
3. Poudarjena tekmovalnost med Delta in SEALs (dve najbolj elitni skupini), ena army, ena navy. Ta tekmovalnost se je odražala tudi pri operacijah, skoz so bli komentarji, kako bi Delta morala reagirat, kako je Delta kriva da so jih razkrinkali, kako je Delta nesposobna izvest določeno akcijo, kako se imajo Delta vojaki za nekaj več (a on je pa ful boljši, al kaj). In ta tekmovalnost je bila taka, da se niti niso družili, da si niso pomagali, da niso izmenjevali informacij... po drugi strani pa skoz poudarjal, kako je pomembna team work pri urjenju in pri bojih. Reče, kako se v Somaliji niso družili z Rangerji, zato ker so Rangerji pod SEALi.
4. Glede na to, da sm totalni liberalist, mi je blo mal težko brat razmišljanje totalnega republikanca oz. konzervativca. Pljuval je čez svobodne medije, čez Clintona, čez nekristjane, čez druge skupine (UN recimo). Po drugi strani pa je napisal, da je po svojem prvem "cold kill" (ker je pač bil snajper) šel vprašat župnika, če bo šel v pekel zato, in mu je župnik rekel da ne, ker brani državo, in se mu je ful oddahnilo in od takrat naprej ni mel več slabe vesti ubijat sploh. OK, po eni strani štekam, če je bil njegov poklic snajper, ne more ravno jokat za žrtvami, ker pol ne more tega poklica opravljat, ampak motil me je način, kak je sprejel to, sam zato ker mu je župnik rekel OK.
5. Kar je blo pa za mene najbolj kruto, ampak žal se to res tak dogaja, je pa hladnokrvno ubijanje živali, vse opravičeno s tem, da "kao vadijo svoje sposobnosti". Kao divji kenguruji in divji prašiči so ful dobre premikajoče tarče za snajperje, da vadijo streljanje. Pol so na eni farmi na ovcah imeli "medical training", ker so mogli zabušit cajt... totalno mučenje živali, če mene kdo vpraša. V knjigi je to opravičeno, kao v tem smislu, da ja, saj se bodo zagovorniki živali zdaj zgražali, ampak vseeno je bolje poskušat na živalih kakor na ljudeh, kako se zdravijo streli, vbodi itd. To je meni blo... sick.
6. Čeprav je proti koncu knjige (kar me je dejansko malo odvrnilo, da bi dala oceno 1) dejansko Wasdin priznal, da je mel prevelik ego, da je bil aroganten, mi je čez več kot polovico knjige deloval kot nek... ne vem... narcisoidni maniak. Ampak da je spoznal, da ni Bog, je bil star že skor 50 let. Mal predolg je rabu. Ko je končal kariero kot SEAL, ker je bil ranjen, je začel drugače gledat na ljudi okoli sebe, da ni nekaj več, ampak je eden izmed njih. Menjal je kar nekaj služb, po tem ko je bil ranjen in je sam spoznal na vadbah, da ni več fizično zmožen delati kot SEAL, in dejansko se mi dobro zdi, da se ni držal ko pijanc plota tiste svoje SEAL značke in je zavrnil delo kot inštruktor ali predavatelj oz. karkoli v povezavi z navy in army. Šel je nazaj v šolo in še danes dela kot kiropraktik. Ampak tudi ko je opisoval delo kiropraktika, sem imela občutek, da je še vedno poln sam sebe. Ne vem, mene to pri ljudeh nenormalno odbija in verjetno če bi ga spoznala kje in nebi nič vedela o njem, bi mislila, da je kreten.

All in all: ni mi žal da sm prebrala to knjigo, čeprav se je na momente vlekla (sploh opisi vojne v Somaliji in orožja), dejansko vem veliko več o tem, kaj dajo ti elitni vojaki skozi, predenj sploh postanejo to, kar so. Pa tud mal bolj sem vesela, da niso vsi taki arogantneži, kot je g. Wasdin, ker so na vojaških forumih v ZDA spluvali to knjigo, da kao slabo luč meče na SEAL Team, ker se večina ne obnašajo tako... Eden je napisal: I knew Wasdin in HS-7. He was an over inflated loud mouth abusive jerk then. It would seem that he still is. I would be hesitant to think of all SEALS are like him. I know SEALs, I am one for 7 years now. Acutally, the best ones keep their mouth shut and spend free time with their families, something Howard always had trouble with. :vso_cast:
Se mi je pa mal ustavila želja, da bi mela kdaj svojega men in uniform zravn sebe, haha, če ga od 12ih mesecev v letu 10 mesecev ni doma, takrat ko pa je, pa komaj čaka da gre na misijo, ker pogreša svoje "brothers" :lol:

Pa še 2 citata, ki sta dejansko odraz pointa knjige:

In BUD/S and up until that point, I had been in the mindset that everyone I went up against was a bad guy. We were morally superior to them. I used language to make killing more respectable: “waste,” “eliminate,” “remove,” “dispatch,” “dispose”… In the military, bombings are “clean surgical strikes” and civilian deaths are “collateral damage.” Following orders takes the responsibility of killing off my shoulders and places it on a higher authority. When I bombed the compound, I further diffused personal responsibility by sharing the task: I painted the target, DJ radioed the ship, and someone else pressed the button that launched the missile. It’s not uncommon for combat soldiers to dehumanize the enemy—Iraqis become “ragheads” and “camel jockeys.” In the culture of war, the line between victim and aggressor can become blurred. All these things helped me do my job, but they also threatened to blind me to the
humanity in my enemy.


A SEAL’s belief in accomplishing the mission transcends environmental or physical obstacles that threaten to make him fail. Often we think we’re indestructible. Forever the optimists, even when we’re outnumbered and outgunned, we still tend to think we have a chance to make it out alive—and be home in time for dinner.
Nevertheless, sometimes a SEAL can’t find his way back to Mother Ocean and must make a choice between fighting to the death or surrendering. For many brave warriors, it’s better to roll the dice on surrendering in order to live to fight another day— SEALs have incredible respect for those POWs. As SEALs, though, we believe our surrender would be
giving in, and giving in is never an option. I wouldn’t want to be used as some political bargaining chip against the United States. I wouldn’t want to die in a cage of starvation or have my head cut off for some video to be shown around the world on the Internet. My attitude is that if the enemy wants to kill me, they’re going to have to kill me now. We despise would-be dictators who wish to dominate us—SEALs steer the rudders of their own destinies. Our world is a
meritocracy where we are free to leave at any time. Our missions are voluntary; I can’t think of a mission that wasn’t. Ours is an unwritten code: It’s better to burn out than to fade away—and with our last breaths we’ll take as many of the enemy with us as possible.


Ocena:
Izziv: mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Tiffany Reisz - The Angel (The Original Sinners #2) (Goodreads) ★★★★★
2. Tiffany Reisz - The Prince (The Original Sinners #3) (Goodreads) ★★★★★
3. Jeanette Murray - The Officer Breaks The Rules (Semper Fi #2) (Goodreads) ★★★★
4. Fisher Amelie - Vain (Goodreads) ★★★★★
5. Laura Cooper - Semper Fi (Goodreads) ★★★
6. Jay Crownover - Rule (Rule #1) (Goodreads) ★★★★
7. Chris Owen - 911 (911 #1) (Goodreads) ★★★★
8. Wade Kelly - My Roommate's a Jock? Well, Crap! (Goodreads) ★★★★★
9. J. Kenner - Release Me (Stark Trilogy #1) (Goodreads) ★★★★★
10. Kendall Ryan - Hard to Love (Goodreads) ★★★
11. Cora Hawkes - Rocked Under (Rocked #1) (Goodreads) ★★★★★
12. SM Johnson - Above the Dungeon (Dungeon #1) (Goodreads) ★★★
13. Jodi Ellen Malpas - This Man (This Man #1) (Goodreads) ★★★
14. Brooke McKinley - Shades of Gray (Goodreads) ★★★★★
15. Sloan Parker - How to Save a Life (The Haven #1) (Goodreads) ★★★
When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.
Two things are infinite:the universe and human stupidity;and I'm not sure about the universe.
If a little is great, and a lot is better, then way too much is just about right!

Uporabnikov avatar
elchy
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 301
Pridružen/a: 18 okt 2011, 09:58

Re: Januarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a elchy » 06 jan 2013, 15:56

The Sea of Tranquility
od Katja Millay

Knjigo sem v roke vzela predvsem zardi visokih ocen. Niti nisem brala o čem gre, niti nisem brala mnenj o njej, tako da sploh nisem vedela kaj lahko pričakujem. Knjiga je bila zelo dobra. Super napisana. Všeč so mi bili karakterji, sploh glavna. Toliko sta pretrpela in si zaslužita srečen konec. Bilo je tudi nekaj romantike. Ljubezen se je počasi razvija in ni vse vedno rožnato. Veliko je bilo žalostnih trenutkov in tudi nekaj smešnih. :)

Knjiga je res noro dobra, hitro se bere in definitivno jo morate prebrati, če je še niste. :)

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika


Timeless (Timeless #1)
od Alexandra Monir

Ko sem se pridružila bralnici, je bila ta knjiga med prvimi na mojmu seznamu za prebrati. Ker je izšel sedaj drug del, sem jo končno vzela v roke. Knjiga je kar dobra. Sama zgodba me je pritegnila, čeprav ni nič posebnega in novega. Govori o popotnici skozi čas, ki se zaljubi. Kljub temu mi je bila knjiga všeč in po vrhu vsega me je še potegnila in je nisem mogla odložit. Je lahko branje, z nekoliko presenetljivim koncem. :) Upam, da dobim kmalu drug del, da ga začnem brati. :)

Ocena:
Izziv: mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika


Between Shades of Gray
od Ruta Sepetys

Večina zgodbe se je dogajalo pozimi, med drugo svetovno vojno. Včasih sem zelo rada posegla po zgodovinskih knjigah, a odkar sem naletela na bralnico, posegam bolj po fantazijskih knjigah zadnje čase. :) Prav vesela sem, da sem končno prebrala to knjigo. Zgodba je žalostna, kot večina zgodb med drugo svetovno vojno. Prav zanimivo mi je bilo brati kaj vse se je dogajalo v Baltiških državah, ker mi ni bilo nič od tega še znano.

Vsekakor te knjiga gane in te ne pusti ravnodušnega. Priporočam, da jo preberete, če imate radi knjige s takšno tematiko. Je vredna branja.

Ocena:
Izziv: mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika


Eat, Pray, Love
od Elizabeth Gilbert

Preden sem prebrala knjigo, sem pogledala film. Sam film mi ni bil preveč všeč, zato sem se odločila, da preberem še knjigo, ker je ponavadi knjiga dosti boljša kot film. Ampak ta ni bila. No, mogoče je bila malo boljša, a vseeno se mi je kar vlekla. Preden sem jo končala sem vmes prebrala še dve knjigi in se kasneje vrnila nazaj. Slišala sem veliko pohval za knjig, moja prijateljica je bila navdušena in to je bil še en razlog več, da sem jo želela prebrati. Meni žal ni bila všeč.

Ocena:
Izziv: mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Suzanne Collins - The Hunger Games (The Hunger Games #1) (Goodreads) ★★★★★
2. Suzanne Collins - Catching Fire (The Hunger Games #2) (Goodreads) ★★★★★

Uporabnikov avatar
KristTheVampire
Siren
Prispevkov: 555
Pridružen/a: 27 avg 2010, 14:43
Kraj: Rimske Toplice
Kontakt:

Re: Januarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a KristTheVampire » 06 jan 2013, 17:31

DELIRIUM
od Lauren Oliver

To knjigo sem res mela shranjeno že od tedi ko je izšla ampak se nikol nisem mogla prpravit to tega da bi jo začela brat. In zdej ko sem se lahka rečem sam wow.
Nevem zakaj, ampak sem se res lahko poistovetila z Leno. V knjigi mi je blo zelo všeč kak je opisana njena razklanost med tistim kar so jo vedno učili in občutki, ki jih šele spoznava. Všeč mi je kako se skoz knjigo razvija iz neke osebe, ki nima nobenih izkušenj in se ubistvu sploh ne zaveda kaj točno se dogaja okoli nje (razen to da bo po tem posegu bolj srečna, ker ne bo ničesar občutla, ne ljubezni, ne bolečine, ne sovražtva, nič) v osebo, ki vse bolj in bolj sovraži svet okoli sebe in 'staro sebe' oz. njen način razmišljanja pred Alexom.
Oh Alex <3 z njegovim Let me show you in kak jo primerja z pticam in ko ji bere pesmi *melts*. He is perfect, no other words required
Na koncu, ko sta načrtovala, da bosta skupi pobegnila sem res res res upala da jima bo uspel in ko se že Lena reši in jo pride Alex iskat z motorjem sem že misnala da bo srečn konc. Ampak ne BAM! sam Lena je splezala čez ograjo in to the Wilds, on, on je bil pa kr ustreljen *le me hearbroken* :cry:


Ocena:
Izziv: mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
"A good book has no ending."
R.D. Cumming

Uporabnikov avatar
Lenka
Fairy
Prispevkov: 418
Pridružen/a: 27 jun 2010, 20:17

Re: Januarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Lenka » 06 jan 2013, 19:33

The devil you know (A Felix Castor novel)
od Mike Carey

Celotna zgodba se je začela zelo obetavno. Duhci in ostale paranormalne stvari so del vsakdana. Vse lepo in prav. Glavni duhec te zgodbe straši po arhivu, še bolš! Žal pa je imela zgodba tega duhca mal preveč realno podlago. Trgovina z belim blagom in vsa mašinerija okol tega. Tko da me je kar lepo napsihiral.
Ampak vseeno dobro napisana knjiga. Edino, če je biu glavni pimp Slovenec, bi se mu dalo dat kako boljše ime. No ali pa če je južni Slovan, bi se mu lahko dalo kej bolj primernega.


Ocena:
Izziv: mesečni

Slika


Always looking up: The adventures of an incurable optimist
od Michael J. Fox

Celotna biografija je razdeljena ne 4 sklope: delo, politika, vera in družina. Čeprav se skoz celo knjigo vsi ti aspekti življenja M.J.Fox medsebojno prepletajo. Za tiste, ki ne veste, Michael J. Fox je igralec s parkinsonovo boleznijo. Zdravljen alkoholik in aktivist. Aja pa oče 4. Na trenutke prou smešen, no pa saj kej drujga niti nisem pričakovala. Na trenutke pa resno, če ne že prou žalostno branje.
Ko se moji "problemi" sploh zdijo povsem nepomembni, dokler sm zdrava.
Vsekakor priporočam.

Ocena:
Izziv: mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika

Love on the lifts
od Rachel Hawthorne

Idealna kniga za današnje vreme. Sneg, še mal snega, pa pol še mal snega. Pa vroča čokolada.
Taka lahkotna knjiga, za par urc, da čas mine. Na trenutke je bla mal to close to home :oops: sam hej, važn da je happy end

Ocena:
Izziv: mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika


City of masks
od Mark Reeves McMillan

Tko brezvezne knjige pa že dolg ne. Recimo, da je sama ideja dobra. Mesto, katerga prebivalci se "skrivajo" za maskami. Vsaka maska je en od zapisanih (uzakonjenih?) karakterjev in kdor nosi določeno masko, je pač ta karakter. Ok do tu vse lepo in prav. Da so pa tujca, tko hitro sprejel, je pa čist nerazumljivo. Pa kdo bi tujcu zaupal vse spletke, ko hočjo vržt oblast? A smo lahko še bolj nerealni? Sem kr ponosna nase, da sm se sploh prebila čez to. Potem se pa budala sprašujem, zakaj sm mela to sploh na to read listi. In vidm, da sm si zloudala napačn "City of masks" :015: Cilj je bil prebrat Stravaganzo. Glupa :lol:

Ocena:
Izziv: mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Jennifer L. Armentrout - OBSIDIAN (LUX #1) (Goodreads)
2. Tera Lynn Childs - FORGIVE MY FINS (Goodreads)
3. Sarah Dessen - THE TRUTH ABOUT FOREVER (Goodreads)

Uporabnikov avatar
Marjetica
Human
Prispevkov: 131
Pridružen/a: 01 jan 2011, 11:40
Kraj: Obala
Kontakt:

Re: Januarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Marjetica » 07 jan 2013, 13:03

Before I Fall
od Lauren Oliver

Ta knjiga je za 1 dodatno točko, ker se dogaja pozimi (12.februarja), ves čas govori kako je mrzlo, pa sneg tudi pada.
Zgodba govori o najstnici Samanthi, ki umre v prometni nesreči in potem še šestkrat podoživi ta dan. Skozi te dni spozna, kaj je res pomembno v življenju. Sam mi je bila na začetku totalno antipatična - vase zagledana, sebična, nesramna.. ampak se me je ful dotaknilo, ko reče bralcu v smislu "do you really think you are so much better than me? that I deserved to die like this?"
Ta knjiga ti res da mislit o svojih dejanjih in ko pogledam nazaj na moja najstniška leta, mogoče res nisem bila tako grozna kot Sam, ampak vseeno se mi zdi da sem bila včasih kot pošast in mi je žal za marsikatero stvar.. najstniška leta so po eni strani lepa, ampak po drugi strani tudi najhujša in res - thank god it's over! :)
Zgodba je ful žalostna in hkrati čudovita, Lauren Oliver ima res perfekten slog pisanja, tudi v Delirium me je navdušil njen slog.
Priporočam v branje vsem!

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

SlikaPoison Study (Study #1)
od Maria V. Snyder

Poison Study je zelo dobra fantazijska knjiga, je high fantasy, kar pomeni da se dogaja v drugem svetu. Yelena je obtožena umora in zato jo čaka smrt, vendar dobi priložnost in postane food taster za poglavarja v deželi Ixia. Knjiga je stalno napeta, zgodba se zelo dobro razvija, veliko je skrivnosti, ki se povežejo šele na koncu knjige. Je nepredvidljiva, kar mi je zelo všeč. Njena romantična zveza z Valekom mi je bila ful všeč. Skratka, vse je ful dobro, edino, kar pa me je motilo je, da sem pogrešala malo več opisovanja, Yelene kot osebnost nisem nekako začutila, tudi njene misli bi lahko bile bolj opisane. Zelo rada berem high fantasy, ampak za moj okus bi ta knjiga morala biti bolj epic, torej več opisovanja bi bilo (v stilu George R.R. Martina). Sicer sama zgodba pa je res super.
S to knjigo se potegujem za 2 dodatni točki, ker je bila na mojem to-read seznamu na GR že od oktobra 2011.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

SlikaSuccubus Blues (Georgina Kincaid #1)
od Richelle Mead

Succubus Blues je prva knjiga v seriji Georgina Kincaid. Succubus (imamo sploh slovensko ime za to?) je paranormalno bitje, ki naj bi bilo v osnovi zlobno (demon) in ki za preživetje potrebuje khm..seks. Zgodba je napisala v slogu Richelle Mead, le da so me presenetile nekatere vroče seks scene, ki jih do zdaj od nje nisem bila vajena ;) Zgodba mi je bila všeč, edino malo predvidljiva. Bom zagotovo nadaljevala z branjem serije. Ocena na GR 3.99 me malo preseneča glede na to da imajo njene znane serije (Vampire Academy in Bloodlines) visoko oceno. Ta knjiga je pač adult in ne YA, pa tudi Georgina ni tako všečna junakinja, ampak meni tudi Rose ni bila všeč v prvi knjigi VA ;) Mi je pa zelo všeč glavni moški protagonist, ki je drugačen od vseh drugih "vročih žrebcev" ki so ponavadi protagonisti (but she's so not worth it).


Ocena:
Izziv: Mesečni

SlikaDnevnik Anne Frank
od Anne Frank

Preden sem začela brati to knjigo, me je bilo kar strah - pričakovala sem depresijo in trpljenje.. Anne Frank piše o njihovem življenju v skrivališču, ki je zares bilo prežeto s strahom, ampak tudi z veselimi dogodki. 8 oseb je bilo več kot dve leti zaprto v predelu hiše in Anne je v svoj dnevnik opisovala svoje dogodke in občutke. Zelo me je presenetilo, kako pogumna je bila, nič se ni smilila sama sebi, ampak je bila hvaležna za vse kar ima. V tej knjigi ki jo je napisala 13-15 letnica je toliko življenjske modrosti, ki jo danes težko srečaš še v duhovnih knjigah. Anne je že takrat izvedela, da bodo po vojni objavili dnevnike žrtev vojne, in njena želja je bila, da bi njen dnevnik po vojni objavili. Hotela je postati novinarka in pisateljica, hotela je postati pomembna. Njena želja se ji je očitno uresničila. Vojno je od teh 8ih oseb preživel samo Annin oče, ki je kasneje tudi izdal njen dnevnik. Na trenutke smešna in včasih žalostna zgodba, je šla na mojo favorites listo.


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――

1. Carole Wilkinson: Garden of the Purple Dragon (Goodreads) ★★★★
Nazadnje uredil/a Marjetica dne 27 jan 2013, 14:16, skupaj urejeno 4 krat.

Uporabnikov avatar
Morrigan
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 2387
Pridružen/a: 09 dec 2010, 18:02

Re: Januarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Morrigan » 08 jan 2013, 12:11

FAITH AND FIDELITY (Faith, Love & Devotion 01)
od Tere Michaels

Prva knjiga, ki sem jo prebrala v tem letu in lahko rečem le - dober začetek! Govori o gejevskem paru Mattu in Evanu, ki se oba srečujeta s krizo - Evan je vdovec, ki mu je žena umrla pred enim leto in mu "pustila" štiri otroke, Matt pa je izgubil svojo službo, ki jo je imel zelo rad in se ne zna postavit na noge. Nepričakovano se zaljubita in se morata pri štiridesetih (malo več, malo manj) soočiti s tem, da sta geja.

Knjiga je napisana precej lahkotno in te kljub resni temi sploh ne zamori. Oba glavna junaka sta super, z lahkoto se vživiš v zgodbo. Sploh pa te "prodajo" Evanovi otroci, res so luštni in to pravim jaz, ki na splošno res nisem fan otrok :lol: . V bistvu sploh nisem vedla, da obstajajo nadaljevanja zgodbe in se mi je najprej zdela zgodba malo nedokončana, ker so obstajale določene stvari, o katerih bi se še dalo pisat. Se mi je zdelo, da se je malo prehitro zaključila. Še dobro, da imamo na novo tabele na forumu, da sem po naključju vidla, da obstajajo nadaljevanja (so že na Kindlu :D ).

Ta knjiga prinaša tudi eno dodatno točko za mesečni izziv, ker se dogaja v zimskem času (v New Yorku <3 ). Sneg, oziroma sneženi metež ima tudi poseben pomen, ker zaradi njega Matt preživi prvo noč (in tudi naslednji dan) z Evanom in njegovimi otroci in tako naredi pomemben korak k temu, da postane del njegove/njihove družine.

Odločila sem se, da bom v tem letu bolj stroga za ocenjevanje knjig. Zdaj pa sem v hudi dilemi ali dat pet točk ali štiri. Ker mi je bila res všeč, ampak ne bi pa mogla rečt, da bi spadala med "moje najljubše knjige vse časov". Bom ji vseeno dala pet, ker je ravno prva in mi je polepšala petkov večer, ko sem po napornih predavanjih končno lahko šla domov in jo brala na vlaku.

Ocena:
Izziv: Mesečni izziv (za 1 dodatno točko)

Slika


RULE (Rule 01)
od Jay Crownover

A veš tisto, ko ti knjiga tako zelo pokvari razpoloženje, da ti gre skoraj para iz ušes? :117: No, to se je meni zgodilo s to knjigo. Ok, mogoče sem bila že na začetku, ko sem začela brat slabe volje, ampak mi je pa razpoloženje še poslabšala. Prva stvar, ki mi je stopila na živce je bila ta že stokrat slišana zgodba o playerju in nedolžni (ja, dobesedno) deklici, ki se zaljubita - ona ga seveda ljubi že celo življenje, on pa po desetih letih odkar se spoznata, nenadoma odkrije, da je ženska - in to kakšna ženska!, in to razodetje ga seveda doleti v enem trenutku in nenadoma desetine žensk, s katerimi je spal pred njo (ki jih je bilo seveda ogromno) izgubijo smisel in vidi samo še njo. Res ne vem, zakaj mi je bilo to tako bedno - kot da nisem prebrala že nešteto takšnih zgodb, ki so mi bile všeč oziroma celo zelo všeč (naj samo spomnim na Kellana in Travisa). No, mogoče je pa ravno to - da je ta tema že tako "zlajnana", kar me je razkurilo. Da ne govorim o trenutku, ko sem ugotovila, da je devica. Sem se začela na glas smejat in v meni je začelo vret, ker to mi gre pa RES (naj napišem še enkrat - RES) na živce. Pa nimam nič proti devicam na splošno in ne podpiram prezgodnjega seksa, ampak ne razumem, zakaj je med pisateljicami tako priljubljeno, da delajo to razliko in nekak podpirajo to razliko, da je čisto ok, če tip spi z desetinami žensk, ženska pa enostavno more bit devica. In ko spi s tem glavnim moškim junakom v knjigi, ugotovi, da si kaj boljšega itak ne more želet. Saj bi bilo ok, če bi bilo to v eni, ali dveh knjigah, ne pa v preklemano vsaki, ki jo primem v roko! In potem v teh knjigah še pride do pogovora o ku**ah ali dogodka, ki je povezan s tem, da neko dekle tako označijo, tako kot je bilo v tej knjigi. To me pa še posebej razkuri, ker o tem, s koliko ženskami je pa glavni junak spal pa ni nikjer pogovora! Oziroma je, ampak še vedno subtilno namignejo, da to ni nič kaj takega, in "oh, kakšen car je!" In še koliko slovničnih napak je bilo! Ne vem, ali pisateljica ni prebrala kaj je napisala, ali pa preprosto ne ve kaj zaboga je vejica. Pa ponavadi nisem tako občutljiva glede tega, ker velikokrat berem takšne čudaške formate, da moram skoraj dešifrirat kaj piše, ampak poleg vsega kar mi je šlo na živce, nisem imela več tolerance in moram tudi to dodat.
Splošen vtis mi je malo popravil konec, ker sem si skoraj od čistega začetka zamislila, da je Remy gej in sem v bistvu čakala celi čas, če je to res. Tak da me je razveselilo, ko sem imela prav. Čeprav sem mislila, da je njegov fant Nash :lol:, tako da me je še to razočaralo. Druga stvar (zaradi česar tudi dajem oceno dve zvezdici) pa je bilo to, da se je Shaw sama rešila pred napadalcem Gabeom, ki jo je pričakal v stanovanju. Ker če bi jo pa tu rešil Rule, bi pa verjetno zalučala Kindle v steno.

V glavnem - to je bila očitno neprava knjiga, ob nepravem času. Ne morem rečt, da je kljub moji slabi oceni ne priporočam, ker sem prepričana, da če bi jo brala kdaj drugič, (če me že ne bi navdušila), bi mi bila pa sigurno vsaj čisto povprečna.


Ocena:
Izziv: Mesečni izziv

Slika

THE FAULT IN OUR STARS
od John Green

Knjigo sem začela brat, ko smo jo pred parimi meseci imele za bralni izziv, ampak sem prišla do 10% in se mi ni dalo nadaljevat. Od takrat je čakala name in sem se odločla, da jo preberem za ta mesečni izziv. Kaj naj rečem - knjiga mi je dala res veliko za razmišljat. Tematika je res težka in moram rečt da mi je bilo grozno brat o bolezni in vsem, kar je bilo povezano z njo. Nikoli nisem dobro prenašala kakršnih koli zadev povezanih z boleznimi, ranami, poškodbami, krvjo itd. Grozno mi je o tem brat, še bolj grozno mi jih je videt (kjerkoli, tudi na televiziji). Saj vem, da življenje ni rožnato in ne more biti ves čas vse vredu, ampak ne morem si pomagat. Tak da priznam, da sem se ves čas, ko sem brala počutila malo slabo, vsakič ko je omenila vse naprave, ki jih mora uporabljat, itd. Knjiga je sicer, čeprav govori o zelo resni tematiki napisana precej lahkotno, s kančkom humorja in cinizma in ni niti malo morbidna. Definitivno je vredna branja in tega, da si zanjo vzameš čas in jo počasi "predelaš". Jaz sem jo prebrala malo preveč prehitro (kljub nekaj mesečni pavzi :D in si nisem vzela časa, da bi ob njej premišljevala, tak kot si zasluži. Morda si bom enkrat, ko ne bom imela toliko dela ponovno vzela čas zanjo.

Ocena:
Izziv: mesečni izziv (za 2 dodatni točki)

Slika

SLOW BURN
od V.J. Chambers

To sicer ni bila knjiga, ki sem jo želela vključit v mesečni izziv, ampak zaradi pomanjkanja časa, ne bom mogla v tem mesecu zaključit biografije. Slow burn je povprečna knjiga, ki jo hitro pozabiš. Dokaz? Prebrala sem jo včeraj in se trenutno ne spomnem nobenega res "wow" momenta. Mogoče to, da glavna junakinja ni bila devica (glede na to, kak se pritožujem čez to v knjigah :lol: ), je pa bila po drugi strani odvisnica od kokaina.. Tak da očitno nikoli nisem čisto zadovoljna! :zvizgac: Zanimivo mi je bilo, da je bila to prva NA knjiga, ki sem jo prebrala, ki je dejansko bila science fiction. Očitno ta žanr res postaja čedalje bolj popularen. In vesela sem, ker se je s prvim delom zaključila in ni nobenih nadaljevanj, ker se mi zdi, da zadnje čase vsi pisatelji skušajo "nategovat" zgodbo. Konec se mi je sicer zdel hiter, v primerjavi s tem, kako dolgo se je zgodba prej vlekla, brez nekega pravega zapleta. V glavnem, kot sem že rekla, berljiva knjiga, ne morem pa rečt, da me je pustila brez besed navdušeno.

Ocena:
Izziv: mesečni izziv

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Tere Michaels - DUTY&DEVOTION (Faith, Love & Devotion 03) (Goodreads)
2. Lila Felix - HOAX (Goodreads)
3. Veronica Rossi - THROUGH THE EVER NIGHT (Under the Never Sky 02) (Goodreads)
4. Melissa Pearl - BETWIXT ()
5. Cora Hawkes - ROCKED UNDER (Rocked 01) ([url=http://www.goodreads.com/book/show/1605 ... cked-under]Goodreads
)
6. Anne Tenino - 18% GRAY (Task Force Iota 01) (Goodreads)
7. John J. Blenkush - Of the Heart (Solstice 01) (Goodreads)
8. Jennifer Lynn Barnes - Nobody (Goodreads)
"Sticks and stones may build your homes, but words will lift your spirits."
Abigail Roux & Madeleine Urban

Uporabnikov avatar
calimero747
Human
Prispevkov: 196
Pridružen/a: 08 avg 2012, 21:09

Re: Januarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a calimero747 » 08 jan 2013, 21:58

Iron Knight
od Julie Kagawa

Ko sm gledala za nazaj kero knjigo mam najdalj na to-read sm najdla tole. Stvar je v tem da sm mela po tem k sm u enmu tednu požrla use tri taprve knjige pouhn kufr tega sveta pa karakterjev čeprou so mi bli res fajn in sm se ful navezala na njih. Tkoda je tole sameval na polici več k pol leta preden sm jo sploh opazla. No ja kakorkoli. Ne vem zakaj se je nisem spraula že prej brat. Čist lušna stvarca. Začetek me je kr precej potegnu vase, pol bolj proti koncu se mi je pa vleklo. Pa tud Ariella mi ni bla preveč všeč. Kljub vsemu kar je nrdila za Asha mi je grozn antipatična. Ubistvu mi je Meghan dost bl kul čeprou se spomnm da mi je šla v prejšnih knjigah rahlo na živce. Happy ending mi je čist pasu tle not glede na to da je to tazadnja knjiga v seriji pa tud čist fajn je nrjen. Nevem kaj mi je da ji dajem sam 3 zvezdice ampak očitno nism več tok v tem svetu kokr sm bla včasih. Ko te enkrat mine evforija... Morm pa rečt da se Grimalkina še nisem naveličala. Pa v tej knjigi je tud Puck bolj do izraza pršu. Prej ga ob Ashu nekak nisem zares opazla. Mi je pa zlo žal da sem si spoilala stvari. Velik bl bi uživala če si jih nebi


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika

Before I fall
od Lauren Oliver

Yeah I'm lame :roll: Sploh ne vem kok časa sem brskala po raznih seznamih knjg z zimsko tematiko, ampak me nobena ni preveč potegnila. Tkoda moja izbira knjige temelji predvsem na komentarjih od marjetice pa wick3girl :oops: Sori punce, včas se je treba znajdit :mrgreen: Knjiga mi je ful dala za mislit. Sej ne rečem, da sem taka kot Sam, ampak konec koncev ima vsak v sebi nekaj nje. Fasciniralo me je kok se je spremenila čez knjigo. V sedmih dneh je šla iz total bitch v nekoga čist drugačnega. Knjiga ti res da priložnost, da se začneš zavedat svojih dejanj in videt kaj je res pomembno v lajfu

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika

Life and Death of the Little Prince
od Paul Webster

Vedno sm misnla da je Antoine de Saint-Exupery živel, umrl pa vmes neki malga napisal. Pa da je bil pilot, seveda. Mislim o njem se ni glih velik ohranlo. Tkoda res pohvale pisatelju, ki je Saint-Exuperyjevo življenje tolk raziskal, da mu je ratal napisat to knjigo in jo še zlo zanimivo nardit. Kok je raziskovanja tle zadi! Jst si sploh ne predstavlam da bi se spravla kej tazga delat ker smo eni ljudje pač zloooo leni. Saint-Exuperyjevo melanholično življenje je blo dostkrat težko pa osamljeno ampak še zmer je v celi biografiji nek otroški, lep in skor magičen pridih. Ceu lajf je mislu da je bla najhujša tragedija k se mu je kadarkoli zgodila to da je odrastu. Iz tega je tud pršla ideja o Malem princu (k sm ga prebrala prvič pr osmih letih in mi je še zmer ena mojih najljubših knjig). Razen te knjigice »za otroke« (čeprou so ponavad odrasli bolj navdušeni nad njo) ni kej dost stvari napisou - vsega skup pet knjig - ampak še zmer velja za enga najboljših pisateljev na svetu, od francoskih pa je ziher najbolj izstopajoč. Njegova smrt je bla če tko pogledaš zlo tragična, žalostna in misteriozna ampak po drugi strani pa je zrd podobnosti z Malim princem neverjetno lepa. Paul Webster je vse to tok fajn spletu skup v knjigo in ji pustil neko lahkotno sled, čeprou je blo celo Saint-Exuperyjevo življenje ena sama tragedija.
Oceno dajem glede na to kok vem o biografijah, kar ni kej preveč. Ampak vsekakor se mi je zdela zlo dobra

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika

Throne of Glass
od Sarah J Maas

Sm se odločala med 4 pa 5 zvezdicami ampak sm se nakonc odločla, da ji dam 5 ker je res super knjiga. Celaena je bla fajn badass ampak me je mal preveč spominjala na Katniss/Yeleno s komentarji od Rose :roll: Dorian mi je bil večino knjige ogaben in sm navijala za Chaola k se mi je zdel tud velik bolj realen. Svet nasplošno in celotna knjiga mi je bla lih prou skrivnostna, lepo se je počas odvijala pa v ozadju se je skos neka magija skrivala. Perfect! Edina stvar k me je motla je blo to, da je Celeana dajala očitno prednost Dorianu in sm že takoj vedla da Chaol nima šans. Pa tud to da je v knjigi miljonkrat povedan kok lepa in nevarna in oh in sploh je Celaena. Smo dojel že taprvič, ni treba d na vsaki strani to piše! In tud ona se je ful preveč zavedala kašna je. Preveč je bla samozavestna in egoistična. Ne maram nečimrnih junakov :|

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Kelley Armstrong - The Summoning (Goodreads)
2. Kelley Armstrong - The Awakening (Goodreads)
3. Kelley Armstrong - The Reckoning (Goodreads)
4. Alexandra Monir - Timeless (Goodreads)
5. Tera Lynn Childs - Forgive my Fins (Goodreads)
6. Becca Fitzpatrick - Finale (Goodreads)
Nazadnje uredil/a calimero747 dne 30 jan 2013, 16:17, skupaj urejeno 11 krat.
A reader lives a thousand lives before he dies. A man who never reads lives only one.


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Bing [Bot] in 3 gostov

cron