Februarski izziv (Bralni izziv 2013)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
FreakChiq
Shapeshifter
Prispevkov: 2276
Pridružen/a: 27 jun 2010, 22:53
Kraj: Maribor
Kontakt:

Februarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a FreakChiq » 01 feb 2013, 00:36

za 1 dodatno točko preberi knjigo, ki v naslovu nosi besedo 'love'*
za 2 dodatni točki preberi knjigo, ki ima na naslovnici masko**
za 3 dodatne točke preberi vse Prešernove balade in romance***

*oz. 'ljubezen' ali 'liebe' etc., če boste brali knjigo v katerem drugem jeziku.
**ne veljajo narisane maske kot je naprimer ta ali pa to.
***gre za 13 pesmi (Povodni mož, Učenec, itd...).


:goodluck:

Formo za vnašanje knjig dobite TUKAJ!
"Can nobody hear me? I've got a lot that's on my mind."

Uporabnikov avatar
Marinka
Sorcerer
Prispevkov: 1106
Pridružen/a: 10 avg 2012, 22:50

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Marinka » 01 feb 2013, 19:47

City of Bones (The Mortal Instruments #1)
od Cassandra Clare

Okej, včasih z kakšno knjigo čakam ful dolgo preden jo preberem.. ta je bila ena izmed takšnih! Zdaj se pa že odkar sem jo prebrala sprašujem, kaj za boga sem čakala in zakaj si še nisem naložila celo serijo na tablico?!

Ful ful zanimiva zgodba.. sploh ta vez med Jaceom in Clary na koncu me je presenetila... Všeč mi je bila tudi ta napetost, ki jo je ustvarila avtorica. Najboljše od vsega pa je bilo itak to, da se stvari niso rešile po najmanjši liniji napora. Karakterji so pa itak ful dodelani, sploh Jace in Simon sta mi zelo zanimiva, saj sta kot neko nasprotje eden drugega..

Me prav zanima kako se bo zgodba nadaljevala :)

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika


City of Ashes (The Mortal Instruments #2)
od Cassandra Clare

Isto kot prvi del, super knjiga. Všeč mi je bilo predvsem to, da ko je prišlo do neke akcije, se ni takoj vse razpletlo (kot se v marsikateri knjigi), ampak je dejansko avtorica stopnjevala napetost same knjige - od začetka, do konca.
Simon mi je v tej knjigi postal malo tečen, ne vem zakaj.. mam občutek, da ni to za kar se izdaja (oz. nekaj prikriva). Možno je tudi, da me občutek vara :| .

Jace je pa itak iz knjige v knjigo boljši :oops: :zvizgac:

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika


City of Glass (The Mortal Instruments #3)
od Cassandra Clare

Holly cow, this s*** is amazing. Mislim, da lahko po treh knjigah dejansko rečem, da mi je ta serija bolj všeč kot mi je bila VA.
Mislim, to kar se v tej knjigi dogaja, nisem pričakovala - kar je seveda super, ker mi predvidljive knjige niso tako všeč. Sem vedela, da bo z Jaceom in Clary nekaj podobnega, ampak ta nova oseba.. didn't see that one coming. Clare-ova je briljantna pisateljica. :) Res mislim, da že dolgo nisem bila pri kaki seriji tako navdušena :)

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika


Poezije
od France Prešeren

Nedvomno je, da je Prešeren dober pesnik. Same poezije niso tako slabe, ampak jih je težko brati zaradi samega jezika in nekatere pesmi so zeloooo dolge. Ne morem ravno reči, da sem v njih uživala in jih prebrala z lahkoto, saj je sama vsebina preveč žalostna, čeprav so ritmično lepo sestavljene (kar je malo omililo to branje). Sicer pa super izziv, da smo posvetile malo časa tudi naši literaturi (verjetno se sama nebi spravila tega brat..).

Ocena:
Izziv: mesečni za 3 dodatne točke


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Cassandra Clare - CITY OF FALLEN ANGELS (The Mortal Instruments #4) (Goodreads)
2. Cassandra Clare - CITY OF LOST SOULS (The Mortal Instruments #5) (Goodreads)
3. Richelle Mead - THE INDIGO SPELL (Goodreads)
Nazadnje uredil/a Marinka dne 26 feb 2013, 19:05, skupaj urejeno 5 krat.
"It is the unknown we fear when we look upon death and darkness, nothing more."

Uporabnikov avatar
_auril_
Fairy
Prispevkov: 270
Pridružen/a: 19 okt 2010, 14:49

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a _auril_ » 02 feb 2013, 09:19

If I Stay (If I Stay #1)
od Gayle Forman

If I Stay je pa res nekaj posebnega. Zraven te knjige se jočeš, smejiš in upaš za Mio, da se bo odločila ostati. S temi pripovedovanji, o dogodkih, ki so se zgodili v preteklosti, se ti karakterji res približajo in jih začutiš. Miin odnos z družino je zelo dober in potem nekako sploh ne moreš dojeti, da je v bistvu ostala brez njih. Najbolj heartbreking mi je bil tisti prizor, ko je k njej prišel dedek in ji govoril da se more ona odločiti in da jo bodo vsi razumeli njeno odločitev, karkoli že bo... In potem je še Adam, ki je res tako sweet, da preprosto nimam besed. In pa Kim, ki je res najbolša prijateljica kar bi si jih lahko predstavnjal. If I Stay je zgodba o ljubezni, prijatelstvu in družini, ki res premakne nekaj v tebi.


Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika

Love Drunk Cowboy (Spikes & Spurs #1)
od Carolyn Brown

Zadnje čase zmeraj bolj padam na te cowboy & city girl romance. Tale knjiga je bila res taka sweet in nasploh je zgodba tako lepo tekla da je nism mogla odložit. In zdej imam strašno željo da bi poskusla tole watermelon wine. Pri knjigi so mi bili zelo všeč dialogi in v bistvu mi nobedn karakter ni šel kej preveč na živce, kar je kr redkost. Zgodba govori o Austin, ki je res fajn karakter in čez zgodbo spozna kdo je in kaj si želi. Tole je absolutno knjiga, ki ti polepša nekaj uric.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika

Fury
od Shirley Marr

Za tole knjigo sm res imela velika pričakovanja, ker mi je bil opis tak zanimiv in obetaven, potem pa sem jo začela brati in je šlo še vse samo navzdol. Sama zasnova je bila še kar v redu ampak najbolj so me motili karakterji. Vsi so bili taki razvajeni in nekulturni, vglavnem taki ljudje ki jih jaz osebno ne morem prenašati. V bistvu se dogajanje začne na policijski postaji, kjer Eliza priznava umor, čez zgodbo pa izvemo, kaj se je v bistvu sploh zgodilo, tako da me je v bistvu čista radovednost držala da nisem knjige nehala brat že po 50 strani. Dogaja se v nekem kraju, kjer živijo sami bogataši in pomembneži in "otroci" se med sabo prepirajo kdo bo čigav prijatelj and so on... vbistvu krneki. Potem je v zgodbo vključena tudi resna stvar in se vse potem zelo čudno obrne, tako da se mi je še njihova šola zamerila... V bistvu meni je bila knjiga taka temačna in depresivna za brat in upam na čim manj takih...

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Kirsty Moseley - ALWAYS YOU (Goodreads)
2. Emily Snow - TIDAL (Goodreads)
3. Kelly Elliott - WANTED (Goodreads)
4. Cora Hawkes - ROCKED UNDER (Rocked #1)(Goodreads)
5. Erin Downing - NONE OF THE REGULAR RULES (Goodreads)
6. Trish Doller - SOMETHING LIKE NORMAL (Goodreads)
7. Kendall Ryan - HARD TO LOVE (Goodreads)
Nazadnje uredil/a _auril_ dne 24 feb 2013, 17:04, skupaj urejeno 2 krat.

Uporabnikov avatar
Ever
Fallen Angel
Prispevkov: 7378
Pridružen/a: 27 jun 2010, 14:17
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Ever » 03 feb 2013, 09:09

POEZIJE
od France Prešeren

Najprej sem se zmotla in sem šla brat pesmi...dokler nisem prišla do 16. in ugotovila, da bi jih moglo bit 13 in mi ni šlo nič v glavo... anyway, so ble k sreči kratke, ampak so me čisto zdolgočasle.

Lotla sem se ful optimistično, ampak mi je koncetracija prehitro padla...Par sem jih že poznala pa je šlo malo hitreje, čez ostale sem se pa z muko prebila.

I don't like. Sem brala že boljše pesmi, balade, romance whatsoever. Prešeren gor al dol.

Ocena:
Izziv: mesečni za 3 dodatne točke


Slika


I Love You to Death
od Natalie Ward

Sama zgodba mi je bila od začetka kr všeč. Skoraj sem pa znorela vsakič, ko se je vrnila v preteklost pa ni aktualna zgodba šla naprej. Namreč, pol knjige je realni čas, pol knjige preteklost in vsi možni načini kak je izgubila svoje bližnje. Malo ti zamori no.

Mogoče bi mi bil konec všeč, če bi se dejansko nekaj tragičnega zgodilo. Ker te Ash celo zgodbo prepričuje, da je "prekleta", da vsi okoli nje umrejo in na koncu potem kao vidiš, da neha v to verjet in je vse ok. Lahko bi malo lepše potem zaključli, da je vse v glavi pa da se ne smeš prepričevat nekaj... al pa naredli, da je bla res prekleta pa bi ona al pa Luke na koncu umrla.

Ocena:
Izziv: mesečni za 1 dodato točko


Slika


Dare You To (Pushing the limits, 2)
od Katie McGarry

Ta pisateljica mi res NORO piše. Ne vem, če mi je bil bolj všeč prvi ali drugi del...Res, ne vem. Ampak vem, da komaj čakam, da spet kaj napiše, ker se njene zgodbe tak fajn berejo :D

Všeč mi je, da je enkrat za spremembo bil v ospredju en drug šport kot pa football al pa basketball. Všeč mi je, da je enkrat za spremembo fant nedolžen, punca pa izkušena. Všeč mi je, da se Ryan ni vdal. Všeč mi je jar of rain drops <3 Všeč mi je vse. Celo Bethino izmikanje mi je všeč, ker se je samo tako naučila nekaj stvari. Like, like, like. Lahko dam oceno 10?

Ocena:
Izziv: mesečni


Slika


Asunder (New Soul, 2)
od Jodi Meadows

To knjigo sem šla brat, ker sem mislila, da šteje za bralni izziv pa smo potem rekli, da ne... ampak jo bom vseeno uveljavlala, ker druge z masko ne bom brala.

Lepo nadaljevanje prvega dela. Zgodba je res nekaj posebnega, se hitro bere itd... ampak manjka mi malo več strasti... vsi so tak pasivni, ko živijo že totih 5000 let... ni nobene energije med njimi. Drugače pa res dobra zgodba :)

Ocena:
Izziv: mesečni


Slika­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Jay Crownover - Rule (Goodreads)
2. Richelle Mead - Indigo Spell (Goodreads)
3. Marissa Meyer - Scarlet (Goodreads)
"She was fascinated with words. To her, words were things of beauty, each like a magical powder or potion that could be combined with other words to create powerful spells."

WindShadow
Fairy
Prispevkov: 219
Pridružen/a: 15 feb 2011, 16:40

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a WindShadow » 03 feb 2013, 15:06

The Statistical Probability of Love at First Sight
od Jennifer E. Smith

Ko sem videla, da moramo za izziv prebrati knjigo z besedo "love" v naslovu, sem se najprej spomnila na to knjigo, ker vem, da je bila lani, ko je izšla, bila omenjena tudi na Bralnici, ampak je takrat nisem prebrala. Naslov se mi zdi tako zanimiv, ker te pritegne in tudi knjiga je to, kar pričakuješ. :P Lahkotno, hitro branje, na trenutke malo pocukrano, pa vseeno.
Še posebej mi je bilo všeč, da sta se spoznala na letališču in kako sta se potem spet našla. Kot da je bilo res že vse splanirano in sta si bila usojena.

“What are you really studying?"
He leans back to look at her. "The statistical probability of love at first sight."
"Very funny," she says. "What is it really?"
"I'm serious."
"I don't believe you."
He laughs, then lowers his mouth so that it's close to her ear. "People who meet in airports are seventy-two percent more likely to fall for each other than people who meet anywhere else.”

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika


Transcend
od Christine Fonseca

Ta knjiga je bila prava polomija. Začelo se je super: lepa naslovnica, prepričljiv uvod (predvsem pismo, ki ga je Ien pisal Kieri: "...When I left you that night, it was with plans for the future—our future. But now that fate has dealt us a twisted blow, I fear our paths are no longer intertwined. Silence is all that remains, a dark void where you should be. There is no comfort in it, no peace. It smothers all that I am, sinking its cold tendrils into my heart and I am again lost inside a deep abyss...").
Ampak potem pa je bilo branje mučno. Nič se ni prav dogajalo, vzdušje je bilo skoraj ves čas depresivno in liki precej površinsko predstavljeni. V glavnem, nič ne zamudite, če ne preberete.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika

Balade in romance
od Franceta Prešerna

Ta stara slovenščina malo ovira branje, tako da celotnih Poezij naenkrat nisem mogla prebrati, samo Balade in romance za izziv. Jih bom pa gotovo enkrat prebrala, ker se mi zdi, da so vseeno del naše kulture in splošnega znanja.
Najbolj všeč mi je bila Ženska zvestoba, ker je lepo tekla in je bila že skoraj kot kratka zgodba :) Drugače pa mi je bilo tudi zanimivo ugotoviti, kolko se še spomnim od pouka (predvsem začetke tistih bolj znanih balad in romanc) in pa prebrati tiste, ki jih prej nisem poznala.
Glede ocene pa sem oklevala med 3 in 4, ampak sem dala 4, ker poezije res ni najlažje pisat.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika

Paper Towns
od John Green

The Fault in Our Stars je ena izmed mojih najljubših knjig in John Green posledično eden najljubših avtorjev, zato sem imela tudi za to knjigo visoka pričakovanja. Tudi na GR ima povprečje 4.14, ampak meni pa sploh ni bila všeč. Pisanje je povsem drugačno, kot da jo je napisal en drug avtor, zdelo se mi je otročje, sploh ne več smešno, ampak nadležno. Vsa ta ideja s paper towns se mi je zdela kul, ampak zgodba je pa kar nekaj. Margo izgine in potem jo celo knjigo iščejo, saj s tem še ni nič narobe, ampak kako je predstavljeno, tega pa nisem mogla brat. Mogoče ima knjiga neki globlji pomen, ki ga očitno nisem dojela, ker drugače je vse skupaj zame preveč banalno.

Ampak se pa vseeno najdejo kakšni dobri citati:

“At some point, you gotta stop looking up at the sky, or one of these days you'll look back down and see that you floated away, too.”

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Ned Vizzini - It's Kind of a Funny Story (Goodreads)
2. Kate Avelynn - Flawed (Goodreads)
3. Jessica Sorensen - The Secret of Ella and Micha (The Secret #1) (Goodreads)
4. Tiffany Reisz - The Prince (The Original Sinners #3) (Goodreads)
5. Gayle Forman - Just One Day (Just One Day #1) (Goodreads)
6. Cassandra Clare - City of Lost Souls (The Mortal Instruments #5) (Goodreads)
Nazadnje uredil/a WindShadow dne 27 feb 2013, 19:42, skupaj urejeno 9 krat.
“In the case of good books, the point is not to see how many of them you can get through, but rather how many can get through to you.”
― Mortimer J. Adler

Uporabnikov avatar
Lenka
Fairy
Prispevkov: 418
Pridružen/a: 27 jun 2010, 20:17

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Lenka » 03 feb 2013, 16:48

The Summoning (Darkest Powers #1)
od Kelley Armstrong

Začetek je bil malo počasen. OK punca ma "probleme" vrežjo jo v nek skupen dom, tam še drugi karakterji. Nič kaj obetavno vse skup. Potem se pa stvari začnejo malo bolje odvijat. Predvsem, ko Derek poškoduje Cloe, se je veselje začelo. Sploh mi je bla njuna dinamika ful všeč. Pa med Derekom in Simonom tud. Priznam, da niti pomislila nism, da bi bil Darek lahko, kar pač je. Sem mislila, da se bo dejansko ustavilo pri magiji. Pa res me zanima kaj je Torijin power.
Vrhunski zaključek. Se mi je zdelo čist prelepo, da bi blo res, ko sta šli Cloe pa Rea do tetke. Tetke so evil :x
Se prou veselim branja naslednjega dela/delov.


Ocena:
Izziv: mesečni

Slika


Balade in romance
od France Prešeren

Sem bla prou presenečena kolk stvari se še iz šole spomnim. Sploh prvih kitic nekaterih balad.
Mislim, da se več al manj vsi strinjamo, da je mel Prešern probleme. Ma kaj Prešeren, vsi romantiki. Navadni emoti, trpeči, z nekimi samomorilskimi idejami in ne daj bože, da bi se potrudl bit srečni.
Najbolj všečna: Ženska zvestoba. Kere prasice s(m)o babe. Bogi revež od godca no.

Ocena:
Izziv: mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika


Remembrance (Transcend Time #1)
od Michelle Madow

Načeloma so mi knjige okol reinkernacije dost všeč. Tle je pa taka tipična ljubezenska zgodba. Tko mal hinavsko se mi je vse skup zdej od Lizzy. Kao zamerla Chelsea, ker je hotla Drewja nazaj. Ja bravo, kt da ti si bla pa kej boljša?! BABE :roll: Ti prebliski, ko se je počas spominjala preteklosti, so mi bli pa res všeč. Pa pol Alistarjeva zgodba (mal kratko, bi se dal razvlečt). Mogoče bi blo fajn še povedat, zakaj je Lizzy kar naenkrat francosk znala.
Je pa vseen precej berljiva zadeva.

Ocena:
Izziv: mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika


Crazy little thing called love
od Jess Bryant

Brezvezna knjiga. Če odmislimo vse sex scene (mnogo njih in ful pogoste), vse skup nič ne ostane. Mislm, če tole spada pod Romance, je eno velkko razočaranje. Tipičn bachleor, pa bejba, ki se po ne vem kolkih letih vrača v texaško mestece. Več al manj jasno, kaj se bo zgodil.
Dopuščam možnost, da mi ni pasal tega brat, ker res nism razpoložena za neke romantične zadeve trenutno

Ocena:
Izziv: mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Richelle Mead - THE INDIGO SPELL (BLOODLINES #3) (Goodreads)
2. Annette Curtis Klause - THE SILVER KISS (Goodreads)

Uporabnikov avatar
FreakChiq
Shapeshifter
Prispevkov: 2276
Pridružen/a: 27 jun 2010, 22:53
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a FreakChiq » 03 feb 2013, 18:15

WANT
od Stephanie Lawton

Zgodba je bila dosti bolj temačna in resna, z resnimi problemi, kot sem pa jaz pričakovala. In to mi je seveda malo pokvarlo vse skupaj. Se ne da nea rada berem takih knjig, ampak jaz sem bla razpoložena za čisto nekaj drugega. Ampak dobro, to še ne bi bil taki problem, če ne bi pisteljica na koncu pol vse skupaj čisto zavozla. Konec je bil na hitro skupaj zmetan in tisto z Daveom ni melo nobenega smisla. Še najbolj me je pa jezlo to, kaj je iz Isaaca nastalo. Razumem, da vsi liki ne morjo bit perfect, in niti nočem perfektnosti, but come on, na koncu se naj, vsaj glavni lik, no, nekaj iz njegove situacije nauči in nad njo zraste. (Did that sentance made any sense?). To mi je bil res ful let down, še bolj kot kak se je zgodba končala. Zraven tega pa mi je tudi Juli šla dosti krat na živce. Da ne omenim, da vsakič ko slišim skoraj odraslo punco fotru rečt Daddy, pomislim na p0rn. Plus, kinda opazlo se je, da pisateljica nima glih pojma o igranju klavirja. Ali pa vsaj kak spravit ljubezen do neke take umetnosti na papir. Pač, občutek, da Juli pomeni klavir vse, do mene ni nikoli prišo. Ko je igrala kaj, nikoli nisem mela občutka, kot da ona živi samo za to, tak kak je skozi pravla. Tak čist naspol je blo to, and I hate, hate, hate that.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika
PANDEMONIUM (Delirium #2)
od Lauren Oliver

"Don't believe her."
OH SNAP!!
Slika

Moram rečt, da mi je bil Pandemonium napram prvi knjigi dosti bolj všeč. Več se je dogajalo in tud Lena je zrasla v samozavestno in močno mlado žensko. Sicer mi je to konstantno menjavanje med "then" in "now" šlo fejst na živce, ker me je vedno vrglo v preteklost/sedanjost, ko je postalo v sedanjosti/preteklosti najbolj zanimivo. Ampak po drugi strani je pa to tudi poskrbelo, da je knjiga imela zelo malo dull momentov. In ja, twisti in na koncu tisti cliffhanger so bli čist pričakovani, ampak vseeno pa to ni bek vzelo od "oohhh snap!" filinga. :) And another weird thing happened -- I liked Julian. I liked Julian and Lena togehter. Nimam sicer pojma kaj misli Lauren Oliver v 3. knjigi naret, zdaj ko je Alex back in Lena in love with Julian, but I really hope on a ménage à trois. I mean, THAT would be HOT. :D

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika
You Don't Have to Say You Love Me
od Sarra Manning

And the award for the most patient man, ki je v "pancake" razmerju od katerega (skoraj) nima nič, niti seksa (vsaj ne na začetku), goes to.... *drumroll* MAX!!! Congrats dude, ker to kaj si ti mogo teh 555 strani prenašat, to ne vem če še lahko kdo skupaj spravi, brez da ne bi babe linčal. :) Mislim, že jaz sem mela Neve in njene probleme s hrano puni kurac (pardon my french) and I am a woman, ki lahko totalno relejta njenim problemom, in da je Max pri tem tak mirn in potrpežljiv ostal, ko ji vedno znova mogo pravit, da mu je ql taka kot je, je že skoraj nezemljansko. Neve, gurl, you don't have to be perfect, you just have to be perfect for him, which you were, you dumb cow. In to bi tud realizirala, če se ne bi tolko ubadala s hrano.

Se knjiga ni bla slaba, ne. Mam rada ko se tak počasi razvija razmerje med dvema likoma. Samo fuck me, to je že blo skoraj prepočasi. Zgodba je vsaj 200 strani predolga. Jaz nisem mogla brez skipanja in hitrega preletavanja določenih odstavkov. Ok, zgoraj sem mogoče malo preveč Neve prešinfala, ker Max tud ma svoje probleme, sploh tisto, kaj ji je proti koncu reko, je bil podn od podna, samo če je pa Neve res šla predaleč s to njeno obsesijo. You Don't Have to Say You Love Me je sweet zgodba, ampak žal nič special -- hence the 3 stars -- in s predvidljivim koncem, but what else is new.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika
Losing It (Losing It #1)
od Cora Carmack

Well... Em, yeah...
Slika

Prepovedan sadež je najslajši, pravijo. In tudi to je bil razlog zakaj sem se lotla te knjige. Student/teacher romance zna bit prav hot. Samo kaj, ko sem namesto vseh prepovedanih emocij, and lustful glances and all the sneaking arround, dobila mlačno mlahavo palačinko (lol). Med Bliss (ja to je dejansko njeno ime -- zraven Dank verjetno najbolj blesavo ime ever!) in njenim prof. ni blo like nič kemije. Nula. Zero. Bliss, kot lik, je bla tista tipična virgin. Na Garretu pa tudi ni blo nič ekstra--ja, kljub angleškemu akcentu *rolls eyes* *I'm looking at you, author* (Ne vem zakaj eni mislijo, da bo lik avtomatsko bil swoon-worthy, kak bo mel britanski akcent.) Zraven tega pa je Garret občasno še take posesivne stavke ven metal, da sn ga skoro skozi knjigo mislila mahnit in vprašat če je iz kamene dobe všel.

Še najbolj me je pa razočaralo to, da tisti forbidden filing, zaradi česa sem šla to brat, sploh ni do mene prišlo. Nah, kaj do mene prišo... Sploh ni obstajal. Mislim, kurc tako pol hehe. :lolno:
V glavnem, cela zgodba je delovala bolj silly (sploh tisti stereotipski konec), kot pa sexy in forbidden. Edino Cade je pri meni neko zanimanje vzbudo. Med njim in Bliss je blo 500x več kemije. Samo itak je pol Bliss mogla zafookat vse.

(Za 1x mi februar še ni sreče prineso. Vsaj ne pri contemporary romance zgodbah.)

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Jessica Sorensen - THE SECRET OF ELLA & MICHA (Goodreads) ★★★★★
2. J. Sterling - THE PERFECT GAME (Goodreads) ★★
3. Jessica Sorensen - THE COINCIDENCE OF CALLIE AND KAYDEN (Goodreads) ★★★
4. Sawyer Bennet - OFF SIDES (Goodreads) ★★
5. Courtney Cole - IF YOU STAY (Goodreads) ★★★★
"Can nobody hear me? I've got a lot that's on my mind."

Uporabnikov avatar
KristTheVampire
Siren
Prispevkov: 555
Pridružen/a: 27 avg 2010, 14:43
Kraj: Rimske Toplice
Kontakt:

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a KristTheVampire » 03 feb 2013, 18:44

POEZIJE
od France Prešeren

Hvala Bralnica, da ste to dale za izziv, ker zadaj sem enkrat za spremembo prebrala domače branje.
V baladah in romancah so tak večinoma same poznane pesmi. Edina, ki jo na primer nisem poznala po naslovu je bila Ženska zvestoba. Najbolj mi je bila pa všeč Zdravilo ljubezni in Neiztrohnjeno srce.
A bi mogla še kej druga napisat?

Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA 3 DODATNE TOČKE


SlikaI'D TELL YOU I LOVE YOU, BUT THEN I'D HAVE TO KILL YOU
od Ally Carter

Ko sem prebrala opis te knjige sem resno misnala da bi to lahko bila vredu knjiga, zanimiva zgodba, solidna ocena, vredu kritike, but guess what... it was annoying as hell :evil:
Karakterji so premalo dodelani, res da so imeli zanimivo ozadje, ampak se zdi kot da na njih ne vpliva. Zgodba, kot sem rekla je zanimiva, ampak spet premalo dodelana pa še slog pisanja mi ni bil všeč. Polno nekih oklepajev :thumbdown:
Sploh ne vem ka se je dogajal v sredini knjige :| Srečala sta se pr onih kantah, pol so ugotovile kje živi, mu premetale celo hišo, mu ukradle smeti, potem sta pa šla v kino and voila, they were in love.
seriously? :eh:
Tako sta bila skoraj ne ločljiva, do takrat ko on spomni na njen fejk rojstni dan, ona pa ne in takrat si kr naenkrat zmisli da ne more bit več z njim in nasledn dan mu pove, da ne more bit več z njim.
seriously? :eh:
5 minut za tem jo pa ugrabijo z nekim kombijem in on to še vidi in (nevem kak) pride tja kamor so jo peljal da bi jo rešil, ampak se izkaže, da je bil ti neki izpit za en predmet v šoli. Ona med tisto operacijo vse razloži kak ne bo z njim pa da naj gre domov in tko mim grede še vkrade nek disk in uspešno opravi izpit.
seriously? :eh:
Seveda je on vidu ka se grejo in mu ni bilo nič jasno, tak so mu razložl da je to spy šola.
seriously? :eh: seriously? :eh: seriously? :eh:

Pol je sledil pa konc :109: Bex and I walked up the stairs. Then Liz joined our steps, then Macey. :wall:

Sploh ne vem kak je lahko ona mislila, da noben nič ne ve, da se je ona cel mesec čez nevem kake skrivne prehode, skoraj vsak dan odpravla v mesto. Hello! Cela šola tajnih agentov in noben ne bi nič vedu?! :121:


Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA 1 DODATNO TOČKO

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
Nazadnje uredil/a KristTheVampire dne 24 feb 2013, 10:31, skupaj urejeno 1 krat.
"A good book has no ending."
R.D. Cumming

Uporabnikov avatar
taša
Sorcerer
Prispevkov: 1158
Pridružen/a: 15 avg 2010, 12:09
Kraj: Preserje pri Radomljah
Kontakt:

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a taša » 03 feb 2013, 20:45

TWISTED
od Amity Hope

Tole knjigo sem imela na to read listi celo večnost...in glede na to, da zadnje čase preberem eno tretjino knjige in me mine..me je tale celo vlekla, da jo preberem celo...Ljudje in opravljanje, obsojanje, srednja šola..nekaj kar se nikoli ne bo spremenilo...

Ben mi je bil sicer preveč pasiven čez celo knjigo..kot lik mislim..pričakovala bi, da bi mogoče se pisateljica bolj poglobila vanj...Maya kot glavni ženski lik je bila pa kar solidna..všeč mi je bilo, da se je borila za to kar je hotela...


Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

THE EVOLUTION OF MARA DYER
od Michelle Hodkin

Zelo sem se trudila, da te knjige ne bi prebrala. Ker je do tretjega dela še cela večnost in vsi vemo kaki cliffhangerji so pri teh knjigah...no prebrala sem jo vseeno...Odlično...in še vedno je kup stvari, ki mi niso jasne..povezava med mamo od Noaha in babi od Mare..kaj točno je Mara, fora tiste lutke...Cliffhanger niti ni tok hud..je bil v prvi knjigi hujši...In wtf je s tem, da lahko Mara obudi mrtve?? Zakon knjiga.


Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

INCARNATE
od Jodi Meadows

Khm...ni slabo..junakinja mi je všeč..ker ni nekaj mehka..večina likov mi je stopila na živce v enem ali drugem delu knjige..sploh Li in pa takoimenovani oče. Čez celotno knjigo nisem imela občutka, da so opisani ljudje stari 18 ali celo 15. Oldsouls al kako...

Definitivno plus, ker opisujejo nekaj novega. Nekaj kar niso angeli, vampirji in drugi demoni...

Ocena:
Izziv: mesečni za 2 dodatni točki

Slika

TRUE LOVE STORY
od Willow Aster

Že po prvih procentih sem vedla, da mi bo knjiga všeč..najbolj po stilu pisanja..ni bil tak ko moj spis iz osnovne šole...

Skratka všeč mi je bla glavna junakinja..tako pred kot po incindentu...taka iskrena..in ja..nenormalno zaljubljena, pa sej smo vse take a ne...všeč mi je bil njun odnos..njuno zbadanje..sem pa vedno itak mela filing, da pri njemu neki ne štima a ne...

Tudi ko se zgodba začne v realnosti in gremo potem na začetek v preteklost mi je blo všeč..

No pri 75 - 77 %.. he broke my heart ( ne bom preveč spoilala, če se bo katera še odločla brat)..skratka če ne bi mela svojga kindla tok rada bi ga tok zarukala čez sobo, da mi nič ne bi blo jasno..tko sem si pa samo vzela mal pavze in se preventilirala...

Konec bi spremenila...ker mi samo konec ni bil všeč...preveč happy za moj okus...in ne realen v tej knjigi...but what is love without tragedy :)


Ocena:
Izziv: mesečni za 1 dodatno točko)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
"Give a girl the right shoes, and she can conquer the world."

Uporabnikov avatar
essence
Forest Spirit
Prispevkov: 45
Pridružen/a: 09 avg 2012, 11:25

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a essence » 05 feb 2013, 11:14

It Had To Be You (Chicago Stars #1)
od Susan Elizabeth Phillips

Res je minilo že kar precej časa, odkar sem nazadnje vzela v roke kakšno knjigo od Phillipsove. Pri njenih knjigah mi je všeč predvsem to, da so nadvse preproste in tudi precej predvidljive. Res tisto čisto lahkotno branje aka plaža. Liki so vedno všečni, dialogi so vedno zabavni, dogajanje je vedno zanimivo. Skratka knjiga, ki jo primeš v roke, ko nisi pri volji za kakšno resno branje. Nekaj, kar je namenjeno zgolj krajšanju prostega časa. Eno knjigo iz iste serije (mislim, da peto) sem že brala v slovenščini (kakšni dve leti nazaj, ko sem še brala v slovenščini) in sedaj sem se malce vrnila nazaj na začetek. Tale nogometna zadevščina mi je blazno všeč (športniki yum yum). Sploh pa so mi pri srcu in knjige in filmi, ki žensko postavijo na vodilno mesto in se mora tam znajti najbolje, kar se da. Taki blazno inspirativni so mi hehe. Anyhow, cute chick lit book. (:

Ocena:
Izziv: mesečni
Slika

The Statistical Probability of Love at First Sight
od Jennifer E. Smith

Knjigo sem enkrat že začela brat, ampak se mi takrat ni kaj dosti ljubilo, zato je tale izziv prišel prav in sem se na nedeljsko jutro oborožila s koutri in pouštri ter napadla knjigo. Mi jo je uspelo prebrati tam nekje v treh urah. Podobno kot zgornja - prijetna kratka zgodba, ki te potegne vase ravno toliko, da v njej uživaš in malce pozabiš vse okrog sebe. Ni mi bila nekaj pretresljivo čustvena kljub določenim elementom v zgodovinah glavnih dveh likov. Malce sem se nasmejala, malce navijala za Oliverja in Hedley. Bom vsekakor prebrala še kakšno knjigo iste avtorice, stil pisanja mi je bil res lep - kako opisuje tako notranje dogajanje kot okolico, me je včasih spomnilo na Lauren Oliver, katera mi tudi piše blazno lepo.

Ocena:
Izziv: mesečni (za 1 dodatno točko)
Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. S.C. STEPHENS - Thoughtless (Thoughtless #1) (Goodreads)
2. KARINA HALLE - Sins & Needle (The Artists #1) (Goodreads)
3. LAUREN OLIVER - Pandemonium (Delirium #2) (Goodreads)
4. KATY MCGARRY - Dare you to (Pushing the Limits #2) (Goodreads)
5. RICHELLE MEAD - The Indigo Spell (Bloodlines #3) (Goodreads)
6. JULIE JAMES - Something About You (FBI/Attorney #1) (Goodreads)
7. ABBI GLINES - Never Too Far (Too Far #2) (Goodreads)
Nazadnje uredil/a essence dne 28 feb 2013, 19:56, skupaj urejeno 7 krat.


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 4 gostov

cron