Februarski izziv (Bralni izziv 2013)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
matty
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 305
Pridružen/a: 14 mar 2011, 14:05
Kontakt:

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a matty » 23 feb 2013, 13:13

ZAMENJANA NEVESTA
od Dorothy Eden

Gre za romantični roman, ki pa se razlikuje od običajnih romanc po tem, da se junakinja uspešno pretvarja, da je ameriška dedinja, ko le-ta z mamo utone v potopu ladje v prvi svetovni vojni. Pravzaprav je za angleško plemiško družino v katero se poroči namesto Clemency veliko bolje, da so dobili Hetty kakor razvajeno dedinjo. Še posebej pa je to očitno, ko se njen mož vrne domov z vojne. Več pa ne bom povedala, da vam ne pokvarim užitka pri branju. Knjigo je zagotovo mogoče dobiti v knjižnici; jaz sem jo našla na domači polici.
Ni to sodobni ljubezenski roman, tak da vroče akcije ne pričakujte, vendar je kljub temu vreden branja. Tako, nekaj lahkotnega...


Ocena:
Izziv: mesečni

Slika


TISOČ VELIČASTNIH SONC
od Khaled Hosseini

Gre za pretresljivo zgodbo dekleta v peklu Afganistana in tradicionalistične islamske kulture, ki jo še dodatno pretresejo vojne in napetosti v regiji. Ni lahko branje, vendar te nauči spoštovati svojo svobodo in dosežke feminizma. Vsak kanček topline v knjigi je še toliko bolj presunljiv prav zaradi grozot, ki se dogajajo vsepovsod v takšni ali drugačni obliki. Toplo priporočeno tistim, ki je še niste prebrali. Jaz sem se je lotila že drugič.


Ocena:
Izziv: mesečni

Slika


DAUGHTER OF SMOKE AND BONE
od Laini Taylor

Knjigo sem požrla v dobrih treh urah, če se ne motim. Zgodba, ki prepleta magijo, zobe, sence in pošastne karakterje te potegne noter in te ne izpusti. Komaj čakam, da se lotim nadaljevanja; ker pa zadnjega dela trilogije še ni, bom pa tak' najverjetneje doživela sindrom frustriranega bralca. :015: :016:
Skratka - odlična zgodba z veliko zanimivih karakterjev, da posrečenih dialogov in opisov sploh ne omenjam. Tudi če kot bralci ne dobimo veliko informacij o vseh skrivnostih, ki se prepletajo v zgodbi o Karou, zgodba nikakor ne izgubi topline, ki jo zasledimo v skrivnostni delavnici.
Me prav zanima, kaj se bo sedaj zgodilo… (najverjetneje nič dobrega, ampak več pa tudi ne smem izdati).


Ocena:
Izziv: mesečni za 2 dodatni točki

Slika


DAYS OF BLOOD AND STARLIGHT
od Laini Taylor

Drugi del je pričakovano mnogo temnejši kakor prvi, čeprav smo tudi tam lahko zasledili temne podtone, ki se tukaj preobrazijo v moraste sanje, obup, globok občutek krivde in vsesplošnega razkroja. Da napetosti, ki se nikoli ne razblini niti ne omenjam – knjiga je me je res spravila v skušnjavo, da bi po enih desetih letih spet napadla moje nohte in jih dodobra pogrizla. :027: Prav tako je konec z romanco, ki se je tako trmasto rinila v ospredje v prvem delu; sedaj dobi vodilno vlogo v knjigi brutalnost vojne med angeli in kimeri (chimaera). In tukaj avtorica ni šparala z okrutnostjo… :117: Večkrat sem bila prepričana, da bo pobila vse karakterje, na katere sem se navezala, čeprav izvemo o njih le malo. Knjiga se je osredotočila predvsem na Karou in Akivo; stranske osebe so zelo pomembne, vendar o notranjem življenju izvemo samo zanju.

Me prav zanima, kaj se bo zgodilo sedaj. Ali je kaj upanja za naše junake?
Očitno se bom mogla zamotiti z drugimi knjigami dokler avtorica ne napiše naslednjega dela. Kolikokrat sem si že rekla, da ne bom brala nedokončanih serij? :109: *Nevermind...*
Bralnica in Bralni izziv - I blame you for this!
:015: :thud:

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Karl May - OLD SUREHAND I (Goodreads) ****
2. Karl May - OLD SUREHAND II (Goodreads) ***
3. Peter S. Beagle - POSLEDNJI SAMOROG (Goodreads) *****
He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past.
- George Orwell

Uporabnikov avatar
Spicey
Human
Prispevkov: 148
Pridružen/a: 11 nov 2012, 18:53

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Spicey » 28 feb 2013, 22:53

Zero at the Bone (Zero at the Bone, #1)
od Jane Seville

Mislim, da je bila ta knjiga ena izmed boljših, ki sem jih ta mesec prebrala. Karakterja sta bila super, in tudi v zgodbo me je zelo potegnilo, čeprav meni žanr kriminalk načeloma ne potegne. Všeč mi je bilo, kako sta si začela zaupati in skrbeti drug za drugega, sploh ko je bil D ustreljen in na koncu ko je on poskrbel za Jacka, da se je lahko vrnil v svoje življenje. Super knjiga, upam da sledi nadaljevanje.

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

Captive in the Dark (The Dark Duet, #1)
od C.J. Roberts

Huh, no tole sem ugotovila da res ni bil my cup of tea. Ok delno mi je bila zgodba všeč, oziroma koncept zgodbe tj. ugrabljena, da bi jo prodali za sužnjo, všeč mi je bilo, ker se Olivia ni kar vdala v usodo ampak se je konstanto borila za svojo svobodo. Ampak vseeno je mi je bila zgodba na čase...preveč. Preveč disturbing za moje osebno mnenje, ker imam očitno raje kakšne malo bolj soft varjante. Mi je bilo pa všeč, kako je Caleb počasi razvijal čustva do Olivie, kljub vlogi, ki jo je moral igrati. Ni bil zloben, takega kakršn je bil, ga je naredilo življenje, kar pomeni, da ga težko sodiš, kljub nekaterim dejanjem. Konec je bil pa seveda tak, da sem mogla prebrati nadaljevanje. Če ne bi bil koncept zgodbe zanimiv in pisanje dobro, bi ji definitivno dala kakšno zvezdico manj.

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

Seduced in the Dark (The Dark Duet #2)
od C.J. Roberts

Nadaljevanje je ravno tako dobilo le tri zvezdice, čeprav mi je bila bolj všeč, kot prva. Zgodba je bila definitivno bolj zanimiva, verjetno tudi zato, ker se veliko stvari razčisti, predvsem o Calebovi preteklosti, za katero sem že kmalu ugotovila za kaj se gre oziroma bolj natančno - kdo je on. Olivia je ohranila svoj bojevit karakter in borbo do svobode, ni pa se borila le za svojo svobodo, temveč za svobodo obeh. Skratka definitivno mi je malo popravilo knjige to, da je bil relativno happy ending.

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

Playing for Keeps (A Neighbor from Hell, #1)
od R.L. Mathewson

Super knjiga, polna humorja. Haley mi je karakter, s katerim sem se lahko poistovetila (po tem ko se je začela postavljati zase), saj ni bila tipična ženska. Jason je tako kot ponavadi v vseh takih knjigah tipični ženskar. Po tem ko se končno po petih leti spoprijateljita zaradi neljubega dogodka, v katerem so bili prisotni tulipani in čebele (pred tem sta bila soseda in sodelavce, ki se ne pogovarjata), sta večino časa preživela skupaj - kot prijatelja. Šele s časoma so se zadeve začele odvijati dalje. Kar je bilo najboljš pri tej knjigi je bila Jasonova obsesija s hrano. Njegovi komentarji, ko mu je kdo "ukradel" piškot ali cupcake - priceless :) Ne vem kdaj sem se pri kakšni knjigi tok nasmejala.

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――

1. Tiffany Reisz - The angel (The Original Sinners, #2) (Goodreads)
2. Tiffany Reisz - The prince (The Original Sinners, #3) (Goodreads)
3. Maya Banks - Sweet Temptation (Sweet #4) (Goodreads)
4. J. Kenner - Release Me (Stark Trilogy, #1) (Goodreads)
5. R.L. Mathewson - Perfection (A Neighbor from Hell #2) (Goodreads)
6. R.L. Mathewson - Checkmate (A Neighbor from Hell #3) (Goodreads)
7. Olivia Cunning - Backstage Pass (Sinners on Tour #1) (Goodreads)
8. Olivia Cunning - Rock Hard (Sinners on Tour #2) (Goodreads)


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Bing [Bot] in 5 gostov

cron