Protecting What's His (Line of Duty #1)
od
Tessa Bailey
Instant romanca, ko v času tedna/dveh, glavna karakterja prideta do izpovedovanje ljubezni. Derek je policaj, dominanten, zaščitniški, posesiven tip, Ginger pa punca, ki pri 23-ih letih skrbi za svojo 17-letno sestro. Ginger in Willa pobegneta od doma, kjer za sabo pustita zapito in zadrogirano mati, v upanju na boljše življenje. Zgodba se odvija ful hitro, nima neke globine, tudi karakterji so pač, tolko da so tam in da je nekdo v knjigi ki izvaja vse sex scene. Med branjem je blo dostkrat ob kakšnih scenah al pa dialogih sam "wtf?!"

se pa knjigo kar hitro prebere drugač.
Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)
Night (The Night Trilogy #1)
od
Elie Wiesel
Na smrt me je strah vojne. Ko pa še berem take knjige, me res zmrazi. Zgodba se dogaja med WW II in opisuje življenje 16-letnega judovskega fanta Eliezerja, ki preživi Auschwitz in dve drugi koncentracijski taborišči. Pri tem izgubi celotno družino in priča smrti svojega očeta. Nazorno so prikazane razmere v teh taboriščih, groza, trpljenje, krutost, nasilje.
Kljub tragičnosti zgodbe, sem požirala besede. To so res nepredstavljive stvari, lahko smo hvaležni, da nismo živeli v tistem času in kraju in ob tem naj še rečem, da ja, zavedam se, da se še danes dogaja preveč podobnih krutosti v drugačnih oblikah. Sprašujem se, kako lahko človek, ki počne take stvari sočloveku živi sam s sabo. Tisti, ki so delovali pod Hitlerjem, polni sovraštva. Dojenčke in otroke metat v ogenj in jih žive zažgat. Ustrelit človeka(podhranjenega in izmučenega od dela in par dni brez hrane) ker po 20 kilometrih teka v snegu ne zmore več zelo hitro tečt? Tolko groznih stvari..
Then the train resumed its journey, leaving in its wake, in a snowy field in Poland, hundreds of naked orphans without a tomb.
Opisan je ta hiter obrat v življenju, ko bi se še lahko rešili, če bi poslušali opozorila. Tisoče ljudi so prisilno izselili iz svojih domov (Sighet, Romunija) in jih odpeljali v taborišča, kjer so jih ločili po spolih (Eliezer je takrat zadnjič videl svojo mati in 7-letno sestrico-kaj se je zgodilo s starejšima dvema, ne vem), tako da je ostal s svojim očetom, katerega se je oklepal z vsemi močmi. Knjiga se zaključi 11.aprila 1945, ko jih končno rešijo. Do takrat Eliezer in njegov oče zamenjata par taborišč, iz zadnjega jih evakuirajo SS-ovci, ker se približuje "rdeča fronta" oz. Rusi/Američani, ki na koncu Eliezerja in ostale preživele tudi rešijo. Če bi se v enem trenutku odločila drugače, bi se za niju zgodba končala drugače. Tekom zgodbe fant izgublja svojo vero v Boga, postaja vedno bolj obupan in jezen nad Njim.
Never shall I forget those moments that murdered my God and my soul and turned my dreams to ashes. Never shall I forget those things, even were I condemned to live as long as God Himself. Never.
Branje te avtobiografije me je spomnilo na potovanje na Češko, kjer smo šli v taborišče, nad vhodom je pisalo Arbeit Macht Frei, tam je bila res taka slaba energija, ko te začne kar dol vlečt, zato sem res padla v tole zgodbo. Napisano je brez neke sentimentalnosti, navaja dejstva, stvari ki so se zgodile, avtor zgolj pripoveduje svojo zgodbo. Sploh si ne morem predstavljat, kakšne posledice človeku pusti preživetje take zadeve. Je prva knjiga v trilogiji, sigurno bom prebrala še ostali dve, ko bo pravi čas za to, ker je malo preveč depresivno tole zame.
For the survivor who chooses to testify, it is clear: his duty is to bear witness for the dead and for the living. He has no right to deprive future generations of a past that belongs to our collective memory. To forget would be not only dangerous but offensive; to forget the dead would be akin to killing them a second time.
Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)
To Kill A Mockingbird
od
Harper Lee
Fajn knjiga, mi je bla všeč. Tale Scout pa je ena mala badass

Zelo všečen karakter. Ful so mi všeč odnosi v njihovi družini (Scout-Jem-Atticus/Calpurnia). Tematika seveda ni prijetna in ob branju so prisotni tudi temu primerni občutki. Res mi je všeč način, kako Atticus razlaga stvari otrokoma, da pusti njuni radovednosti prosto pot, da ju ne omejuje, ampak kvečjem vzpodbuja to. Scout je en fajn otrok, kako je na koncu naredila, da ni ona Mr. Artuhrja peljala domov, ampak da jo je on pospremil, da je bil gentleman
In pa seveda jezik, jezik mi je bil fenomenalen, način govora oz. uporaba besed v tistem času.
4.5*
“Until I feared I would lose it, I never loved to read. One does not love breathing.”
“People generally see what they look for, and hear what they listen for.”
“Everybody's gotta learn, nobody's born knowin'.”
“They're certainly entitled to think that, and they're entitled to full respect for their opinions... but before I can live with other folks I've got to live with myself. The one thing that doesn't abide by majority rule is a person's conscience.”
“Neighbors bring food with death and flowers with sickness and little things in between. Boo was our neighbor. He gave us two soap dolls, a broken watch and chain, a pair of good-luck pennies, and our lives. But neighbors give in return. We never put back into the tree what we took out of it: we had given him nothing, and it made me sad.”
“You know the truth, and the truth is this: some Negroes lie, some Negroes are immoral, some Negro men are not to be trusted around women—black or white. But this is a truth that applies to the human race and to no particular race of men.”
Ocena: 
(4.5)
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)
Reckless (Thoughtless #3)
od
S.C. Stephens
No, pa je konec. Ne morem verjet, prav živela sem s temi knjigami. Reckless sem zlo počas brala, cel teden, verjetno zato, ker je zadnja knjiga v seriji. Ne bom rekla, da je bila knjiga perfect, da me ni nič zmotilo, je bila pa res dobra, za 5*.
Mislim, da si bolj čudovitega zaključka ne bi mogla zamislit.

Res bom pogrešala karakterje, vsak ima svojo vlogo v vseh knjigah, sploh stranski, ki občutno popestrijo vse skupaj. Lahko rečem, da sem se skozi vse te tri knjige res navezala na njih (posamezna knjiga ima le tudi po 500 strani). Kiera se je res razvila, zelo se je spremenila, postala je bolj močna in samozavestna.

Denny..njega občudujem, res dober karakter, z veseljem bi prebrala, kaj se je njemu podilo po glavi. Kellan pa itak, the ideal book boyfriend

mešanica med čutnostjo, seksapilom, nagajivostjo, samozavestjo, zelo močen karakter, ki se ne boji pokazati čustev. He's perfect and they're perfect
Kot pri prejšnjih knjigah v tej seriji, je tudi Reckless polna smeha, mushy scen, malo bolj vročih scen in tokrat je tudi parim solzicam uspelo pobegnit.

Vsebuje kar enih par konkretno smešnih citatov
Najbolj mi je bilo všeč to, da avtorica ni hitela pri zaključku. Reeees si je vzela čas in šla korak za korakom, z ravno pravšnjim tempom, da se je zgodba lepo zaključila. Ne morem reči drugega kot, kudos to the author

and farewell my dear friends, you will be missed
Ocena:
Izziv: Mesečni
―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. J. Lynn - WAIT FOR YOU (
Goodreads)
2. S.C. Stephens - THOUGHTLESS (THOUGHTLESS #1) (
Goodreads)
3. S.C. Stephens - EFFORTLESS (THOUGHTLESS #2) (
Goodreads)
4. Serenity Woods - MR. INSATIABLE (
Goodreads)
5. Willow Aster - TRUE LOVE STORY (
Goodreads)
6. Jasinda Wilder - Falling Into You (
Goodreads)
7. Nicole Christie - FALLING FOR THE GHOST OF YOU (
Goodreads)
8. Karina Halle - ON EVERY STREET (THE ARTIST TRILOGY #0.5) (
Goodreads)
9. Tina Reber - LOVE UNREHEARSED (LOVE #2) (
Goodreads)
10. Katie McGarry - PUSHING THE LIMITS (PUSHING THE LIMITS #1) (
Goodreads)
11. Rebecca Donovan - REASON TO BREATHE (BREATHING #1) (
Goodreads)
12. Rebecca Donovan - BARELY BREATHING (BREATHING #2) (
Goodreads)
13. Olivia Cunning - BACKSTAGE PASS (SINNERS ON TOUR #1) (
Goodreads)
14. Olivia Cunning - ROCK HARD (SINNERS ON TOUR #2) (
Goodreads)
15. Olivia Cunning - DOUBLE TIME (SINNERS ON TOUR #5) (
Goodreads)
16. Jessica Park - FLAT-OUT LOVE (FLAT-OUT LOVE #1) (
Goodreads)
17. A.L. Jackson - TAKE THIS REGRET (TAKE THIS REGRET #1) (
Goodreads)
18. Tiffany Reisz - THE SIREN (THE ORIGINAL SINNERS #1) (
Goodreads)
19. Tiffany Reisz - THE ANGEL (THE ORIGINAL SINNERS #2) (
Goodreads)
20. Tiffany Reisz - THE PRINCE (THE ORIGINAL SINNERS #3) (
Goodreads)
21. Colleen Hoover - HOPELESS (HOPELESS #1) (
Goodreads)
22. Amelie Fisher - VAIN (
Goodreads)
(po dogovoru so dodane še januarske knjige)