Marčevski izziv (Bralni izziv 2013)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
_auril_
Fairy
Prispevkov: 270
Pridružen/a: 19 okt 2010, 14:49

Re: Marčevski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a _auril_ » 31 mar 2013, 21:14

Protecting What's His (Line of Duty #1)
od Tessa Bailey

Obožujem knjige, v katerih nastopa nek over-protecting cop. Ginger mi je bila res všeč, pač odločna in čisto me je navdušil tisti njen hobi, izrezovanja iz časopisov, ker more to pomoje zlo dober zgledat, če spraviš prave napise skupaj, morem enkrat še sama poskusit. Malo mi je šlo na živce, da je mel Derek toliko proti tisti njeni službi pa vse, je pa tudi res da je ideja da bi imela svojo trgovinico velik boljša. Gingerina sestra je bila tudi oseba ki si jo takoj vzljubil in nasploh so bili vsi karakterji lepo izdelani. Super branje da se malo sprostiš...

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika

Wounded
od Jasinda Wilder

Ta knjiga vsebuje kar dosti vojaške tematike. Je res nekaj novega, saj se v njej združita dva človeka, ki ne govorita istega jezika in se počasi naučita sporazumevati. Prikazan je resnični svet, in njegova krutost, ter da se moramo včasih močno žrtvovati za preživetje. Najbolj od vseh karakterjev se mi je v spomin vtisnila Rania, za katero res nimam besed. Tolikokrat kot jo je življenje pustilo na cedilu, se je še zmeraj pripravljena boriti. Vglavnem res dobra knjiga, ni ravno za sprostitev, ker je kar "naporno", branje z napeto tematiko, ampak definitivno si je vredno vzeti čas in jo prebrati, ker je res unikatna.


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika

If You Stay (Beautifully Broken #1)
od Courtney Cole

Takoj na začetku se je začelo dogajat, in sem takoj čisto padla noter v zgodbo. Pax je pač imel težave ampak je menil, da z njim ni nič narobe in da ima vse pod nadzorom in v poteku zgodbe je spoznal, da potrebuje pomoč. Mila pa je umetnica, in nasploh precej realen karakter in res se skozi zgodbo pokaže kot dobra oseba in resnično želi pomagati Paxu. Komaj pa čakam tudi na drugo knjigo, v kateri bo nastopala Milina sestra in res ne vem, kakšno zgodbo naj pričakujem, ker do zdaj name ni naredila nekega vtisa. Nasploh mi je bila knjiga zelo všeč, ampak malo se mi je v sredini začela vleči, zato ji dam štiri.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika

Never Too Far (Too Far #2)
od Abbi Glines

Prvi del me je čisto navdušil, ta me sicer ni razočaral, ampak vseeno mi ni bil tako všeč kot prvi del, bi bilo skoraj boljše, da bi se 1. zaključil drugače in tega sploh ne bi bilo, po drugi strani pa sem bila zelo vesela, da sem imela še eno knjigo s temi nastopajočimi ker preprosto obožujem Rusha. On me je še vedno navdušil, razočarala me je pa Blaire. V bistvu je bilo zelo predvidljivo, da je bila noseča in potem mi ni bilo všeč da je toliko odlašala s tem, da bi povedala Rushu. S koncem pa sem bila seveda zadovoljna :)


Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Samantha Towle - THE MIGHTY STORM (THE STORM #1) (Goodreads)
2. Mia Sheridan - LEO (SIGN OF LOVE #1) (Goodreads)
3. J. Lynn - WAIT FOR YOU (WAIT FOR YOU #1) (Goodreads)
4. Carolyn Brown - RED'S HOT COWBOY (SPIKES & SPURS #2) (Goodreads)

WindShadow
Fairy
Prispevkov: 219
Pridružen/a: 15 feb 2011, 16:40

Re: Marčevski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a WindShadow » 31 mar 2013, 23:18

My Favorite Mistake (My Favorite Mistake #1)
od Chelsea M. Cameron

Za to knjigo sem mislila, da mi bo všeč, ker lahko pri tem knjigah že malo pričakuješ, kaj se bo zgodilo, ampak ravno zaradi tega, ker sem že veliko podobnih prebrala, mi ta ni bila nič posebnega. Pa sem mislila tudi dati malce višjo oceno, ampak mi konec ni bil všeč, ker še vedno mislim, da si vsak zasluži drugo priložnost, tukaj pa je na sojenju obveljalo prepričanje, da se človek ne more spremeniti, kajti tudi če se, mu nihče ne bo verjel oz. je sploh smešno, da bi na kaj takega pomislili. Ni to, da bi zagovarjala zločince, ampak se ne strinjam s stališčem, da če enkrat zaideš s prave poti, potem nikoli več ne moreš priti nazaj na njo.
Sicer luštna zgodba, ampak že znana.


Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika

Reason to Breathe (Breathing #1)
od Rebecca Donovan

Reason to breathe je imela na začetku veliko potenciala, ampak ko se je zgodba pričela razvijati, pa so me stvari zelo pričele motiti. Kot najpomembnejše se mi zdi, da nikoli ni razloženo, zakaj jo teta tako sovraži. Ok, pač je mogla sprejeti »tujega« otroka v svojo družino, ampak to še ni dovolj velik razlog za poškodbe, ki jih je povzročila Emmi. Poleg tega je Emma opisana, kot da ima samo eno prijateljico in se z nikomer drugim ne pogovarja in se ne izpostavlja, ampak potem pa se ji kar naenkrat vsi fantje mečejo pod noge. Ne vem, ne zdi se mi preveč realno. Pa motilo me je tudi, da se Emma nikoli ni postavila zase, čisto vedno je samo nepremično stala pred teto, pustila, da jo je ona pretepla in potem šla v svojo sobo.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika

The Iron King (The Iron Fey #1)
od Julie Kagawa

The Iron King sem se že zelo dolgo spravljala brati in sem jo zdaj prebrala zaradi izziva. Saj knjiga sama je bila zanimiva, čeprav me je malo spominjala na pravljico z vsemi temi čarobnimi bitji :) ali pa na Alico v čudežni deželi. Od likov se mi zdi še najbolj zanimiv Ash ( že samo ime!) :P , Meghan pa mi je šla včasih malo na živce, ker prej ni vedela za ta drugi svet in je bila potem dejansko celotno knjigo odvisna od drugih, da so jo varovali, ji kazali pot… Drugače pa se mi je zdelo, da je pisateljica pri pisanju kar pustila domišljiji prosto pot in je v svet vključila vse, kar se je lahko spomnila in tako ustvarila zanimiv svet.


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika

Between Shades of Gray
od Ruta Sepetys

Vse knjige, ki so povezane z vojno in resničnimi dogodki, je vedno težko brati, ampak kot je tudi na koncu knjige zapisano, se mi zdi pomembno, da se spomin ne izgubi. Včasih sploh nisem mogla verjeti, kakšni dogodki so bili opisani v knjigi, in če si predstavljam, da so ljudje v resnici bili prisiljeni živeti takšno življenje (in nekateri tudi umreti zaradi tega). Všeč mi je bilo, da je Lina bila umetnica, da je bilo vsaj nekaj pozitivnega v njenem času, ki ga je preživela v ujetništvu, četudi je morala biti pazljiva, kaj je sploh risala in kam je risbe skrila.
Malo problemov sem imela samo z imeni, saj so bila nekatera kar nenavadna.


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Kasie West - Pivot Point (Pivot Point #1) (Goodreads)
2. Nicole Edwards - Kaleb (Alluring Indulgence #1) (Goodreads)
“In the case of good books, the point is not to see how many of them you can get through, but rather how many can get through to you.”
― Mortimer J. Adler


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov