Aprilski izziv (Bralni izziv 2013)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
redheadfairy
Forest Spirit
Prispevkov: 29
Pridružen/a: 10 apr 2013, 10:01

Re: Aprilski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a redheadfairy » 12 apr 2013, 14:45

Knjiga, v kateri imajo glavno vlogo lažnivci/prevaranti:
Če me zapelješ{•}
od Kresley Cole

Tole je tretji del triologija Bratov MacCarrick. Govori o škotu Ethanu, ki ima nalogo da ubije sovražnika. Ethan je eden izmed treh bratov, kateri naj bi bili pod prekletstvom. Moški naj bi bil zelo sexy če odštejemo njegovo brazgotino na obrazu in nesamozavest. Njegovo delo je izsiljevanje, ubijanje in podobna "umazana dela". Umes spozna hčerko umrlega sovražnika, po imenu Madeleine in se odloči malo pozabavati z njo. Punca je po njegovem presenečenju deklica iz revnega dela Pariza, kjer se preživlja z priložnostnimi deli in manjšimi tatvinami.
Knjiga mi je ful dobra čeprov mogoče ne tako zelo, ker je tip posesivnež in zelo šefovski za moj okus. Načeloma je veliko govora o sexu :eyebrows: , kar popestri celotno zgodbo.
Je precej napeto branje, ni pa prehudo. Lahko berljiv in zabavn, le zgodba je sestavljena nekoliko nerodno na obdobja

Ocena:
Izziv: MESEČNI (ZA 1 DODATNO TOČKO)

http://www.goodreads.com/book/show/4207 ... ou_Deceive
SlikaTiskana knjiga:
Deklici v modrem {•}
od Mary Higgins Clark

Govori o dveh majhnih punčkah (Kelly in Kathy, 3 leta), ki so ju ugrabili po njuni rojstnodnevni zabavi. Po komplikacijah in veliko odkupnini pa vrnejo le eno deklico, Kelly. Vsi so vrjeli da je njena sestrica mrtva, punčka pa vztraja, da se pogovarja z njo. V začetku ji je vrjela le mati, a kmalu se iskanje loti tudi FBI.
Zelo zanimiva zgodba o materinstvu, želji in telepatiji. Zgodba je ganljiva in čustveno napeta. Bila mi je zelo všeč, samo nekaj manjka ampak nevem kaj :| .

Slika

Ocena:
Izziv: MESEČNI (ZA DVE DODATNI TOČKI)
http://www.goodreads.com/book/show/1544 ... ls_in_BlueUPAM da sem naredila prov, če nism me pa prosim popravite. Aja upam da so slike ok, mal me heca fotoaparat <3.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Feri Lainšček - Ločil bom peno od valov {•} (http://www.emka.si/430629-locil-bom-pen ... 10380,5863)
2. Igor Karlovšek - Gimnazijec {•} (http://www.bukla.si/?action=books&book_id=5749)
3. Amanda Quick - Skrivnostni čar {•} (http://www.goodreads.com/book/show/142973.Mystique)
4. Kresley Cole - Če si drzneš {•} (http://www.goodreads.com/book/show/14386.If_You_Dare)
5. Kresley Cole - Če si želiš {•} (http://www.goodreads.com/book/show/420782.If_You_Desire)
A good book should leave you... slightly exhausted at the end. You live several lives while reading it. ~William Styron, interview, Writers at Work, 1958

Uporabnikov avatar
Spicey
Human
Prispevkov: 148
Pridružen/a: 11 nov 2012, 18:53

Re: Aprilski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Spicey » 16 apr 2013, 18:11

The help
od Kathryn Stockett

To knjigo sem imela že dalj časa na spisku za branje, pa se nisem in nisem spravla. K branju me je prepričal prejšnji mesečni izziv. No prejšnji mesec mi je ni uspelo prebrat, sem jo pa zato ta mesec. Moram rečt da si ta knjiga zasluži vseh 5 zvezdic, ki sem jih dala na GR. Že tematika sama po sebi – rasistične razmere med črnci in belci, mi je sama po sebi zelo zanimiva, v tej knjigi pa so te razmere res lepo opisane. Knjiga me je seveda spravila v jok, po tem ko sem jo prebrala, sem pogledala še film, posnet po knjigi in seveda še enkrat jokala. Res ne morem verjet, kako so se lahko takšne in še hujše stvari dogajale in to še ne tok zlo dolg nazaj. Skratka misim da je to ena izmed knjig, ki bi jo morali prebrati vsi, predvsem tisti, ki si zatiskajo oči pred rasno nestrpnostjo.

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

Touch & Geaux (Cut & Run #7)
od Abigail Roux

Glede na to, kok sem že na forumu napisala o tej knjigi (glej Cut & run) mislim da nima smisla, da se ponavljam. Za vse tiste, ki zbirke C&R še niste prebrali…what the hell are you waiting for??? Read it now! Resnično, ne bo vam žal.

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

Dark Lover (Black Dagger Brotherhood #1)
od J.R. Ward

Knjiga je prva v seriji Black Dagger Brotherhood. Trenutno je zunaj mislim da 11 knjig, meni je zaenkrat uspelo prebrati prve tri. Sama zgodba mi je super speljana, všeč mi je čisto novi pogled na vampirje, kot npr. da pijejo (praviloma) kri samo nasprotnega spola in še to iste rase, torej vampirjev. Lahko preživijo tudi na človeški krvi, samo to pomeni, da se morajo bolj pogosto hranit in nimajo takšne moči. Prav tako je v zgodbi polno malenkosti, ki se razlikujejo od nekega stereotipa o vampirjih in ki naredijo zgodbo toliko bolj privlačno. Kar me je zmotilo pri sami zgodbi je to, kako hitro se je Wrath zaljubil v Beth. Če se prav spomnim, mislim da je vse skupaj trajalo 48 ur? Sej sem skozi zgodbo dojela, da na takšen način oni funkcionirajo, ko najdejo žensko, ki jo hočejo zase, samo vseeno mi je bilo to malo too much. Na začetku sem se mal lovila z novim besednjakom, ki pa moram rečt, definitivno popestri celotno zgodbo.

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

Lover Awakened (Black Dagger Brotherhood #3)
od J.R. Ward

Drugo knjigo serije sem pri opisu spustila in bom raje opisala tretjo, ki je za moje mnenje bila zaenkrat najboljša. Všeč mi je ker Zsadist čisto drugačen tip junaka, kot v večini knjig, tudi v dveh predhodnih knjigah te serije. Kot blood slave, kjer ga je njegova gospodarica uporabljala za hranjenje in sex, je po tem, ko ga je rešil njegov brat dvojček Phury, ostal popolnoma čustveno nedostopen in odvisen od bolečine. Vse do trenutka, ko spozna Bello. Skozi zgodbo vidimo, kako mu je ona pomagala, da se osvobodi preteklosti in spozna, da je vreden ljubezni, tako svojega brata, bratovščine in seveda Belle. Trenutno mi je on eden izmed boljših karakterjev te serije.

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika


―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. J.R. Ward - Lover Eternal (Black Dagger Brotherhood #2)(Goodreads)
2. J.R. Ward - Lover Revealed (Black Dagger Brotherhood #4) (Goodreads)
3. Jamie McGuire - Walking Disaster (Beautiful #2) (Goodreads)
3. L.A. Witt, Aleksandr Voinov - If It Flies (Market Garden #3)(Goodreads)

Uporabnikov avatar
matty
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 305
Pridružen/a: 14 mar 2011, 14:05
Kontakt:

Re: Aprilski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a matty » 23 apr 2013, 16:29

White Cat (Curse Workers #1)
od Holly Black

Gre za kar zanimivo štorijo, ki te počasi popelje globje v ta nenavadni svet, kjer določeni ljudje imajo posebne sposobnosti (z dotikom kože ti lahko ukradejo spomine, srečo, vstopijo v tvoje sanje, te ubijejo, pa tudi spremenijo v nekaj povsem drugega - kar je zelo redko). Seveda se je družba temu na različne načina prilagodila, ali pa tudi ne. Vsekakor se ti ljudje poskušajo držati zase, v to pa vstopijo tudi mafijske združbe. In perfekten konflikt je že tu.

Ker sem knjigo prebrala tik pred zdajci, ne morem napisati daljšega mnenja, vendar lahko povem, da mi je bil tale mlad prevarant in dejansko cela družina prevarantov kar kul, pa četudi že zato, ker so v svoji disfunkcionalnosti in ogromni količini laži včasih samim sebi napoti. Pričakujte nepričakovano. Res, da gre tukaj za temačne stvari (ej, naklepi umorov, emotional blackmail itd), ampak knjiga se res hitro bere in način kako gledamo skozi oči najmlajšega brata te povleče noter.


Ocena:
Izziv: mesečni za 1 dodatno točko

Slika


Kaj je Globalizacija?{.}
od Ulrich Beck

Gre za strokovno literaturo o različnih pogledih na globalizacijo in številne odgovore na probleme in izzive, ki jih prinaša s sabo. Knjiga je poučna in tudi kar dobro obravnava širok spekter pojavov, vendar je napisana na tak zapleten način, da jo bereš zelo počasi. Verjetno to težko berljivost pogojuje obilica pojmov in še več abstraktnih in strokovnih besed, ki se nakopičijo, da le stežka včasih loviš misel. Vendar, ko ti to uspeva, ni boljše knjige za odpiranje obzorij; vsaj v določenih primerih.

Vsekakor knjige ne bi priporočala vsakomur – sociologi pa ste jo zagotovo že srečali v odlomkih. Jaz sem se odločila jo prebrati od začetka do konca.


Ocena:
Izziv: mesečni za 2 dodatni točki

Slika

SlikaBLOOD LAW (Blood Moon Rising #1)
od Karin Tabke

Najprej nekaj stvari, ki so me motile. Že sam začetek me je neprijetno presenetil, saj se avtorica ne potrudi najbolje in nam v enem dolgočasnem poglavju ali uvodu vrže pod nos vso preteklo zgodovino in začetek glavnega konflikta, pa še malo mitologije in podobno. To je znak slabega sloga - res. Če bi se to prepletlo v zgodbo, bi si bralci to zapomnili mnogo bolje, tako pa te številna imena, pretekla zgodovina in podobno le zmedejo.

Zgodba ima prav tako čudne skoke v času: enkrat vsi spijo pol dneva, spet drugič se stvari odvijajo z neverjetno hitrostjo. To me je motilo, vendar je zgodba napisana zelo zgoščeno; veliko akcije, umorov in krvi (že v komičnih količinah, ampak – volkodlaki! – goes with the territory), potem pa še seks, seks in še več različnih vrst seksa… ahem. Saj sem vedla kako bo: nadnaravna bitja = nora količina seksa.

Knjiga je v prvi vrsti romanca in šele nato sledi ostalo, zato nisem pričakovala nekega visokega nivoja literature, vendar sem komaj sledila dogodkom v knjigi – če hočete vedeti kako se počuti pluta v vodnem vrtincu, potem je to knjiga za vas. Skok iz enega ekstrema v drugega… enkrat se koljejo, spet drugič se na veliko seksa… Ok, samo ko so opisane že vse sanje in fantazije glavnih junakov je tega malo too much.

Vse je osredotočeno na glavni par, o drugih karakterjih izvemo bore malo, kar me je motilo. Hotela sem izvedeti več o volkodlakih, ostalem svetu…

Rafa in Falon sta zanimiv par, vendar je način kako vstopita v razmerje enostavno crazy. Če bi se take čudne stvari dogajale meni, in če bi me nekdo držal proti moji volji, bi zbežala ob prvi priložnosti ne pa padla v njegovo naročje. Da jo hoče tip dati svojemu bratu, da jo ta ubije zaradi maščevanja je totally sick. Pa še vse tiste alpha lastnosti… not my cup of tea. No, vsekakor Falon ni čisto običajna junakinja in ima trdno hrbtenico, vendar je še vedno le lutka v rokah Rafaela in Luciena. To me fuul moti, ampak ok – razumem logiko romanc. Alpha male vs. pliable female. OY!

Končni zaplet je resnično nizek udarec, pravi evil cliffhanger. Zdaj bom verjetno mogla prebrati nadaljevanje, če bom hotela izvedeti kako se bo to razpletlo, vendar nisem 100% prepričana, da bom to res naredila, ker mi način kako prideta junaka vkup in njun odnos nista všeč.

Ker me je knjiga vseeno zabavala in ker ji je uspelo dobiti mojo pozornost dobi oceno 3.

Ocena:
Izziv: mesečni za 3 dodatne točke

Slika


LIQUID LIES (The Elementals #1)
od Hanna Martine

Nisem vedela kakšna bo knjiga, zato me je prijetno presenetilo, da mi je bila tako všeč. :D Zdaj sem ful vesela za ta izziv, ker sem zaradi njega prebrala knjigo, ki je drugače verjetno ne bi. Ziher bom prebrala še nadaljevanje, ker bi bila res škoda če bi se odpovedala raziskovanju ostalih skrivnosti tega domišljijskega sveta. Kratki predogled je našel mojo šibko točko – ranjene duše. (Nadaljevanje pripoveduje o Xavierju, ki je postajal skozi knjigo vedno bolj kompleksen karakter – zato me zelo zanima kako se bo vse razpletlo.)

Vesoljci s čudnimi, magičnimi močmi so zame nekaj novega, zato mi je bil ta del zgodbe zelo všeč. Vsekakor ni bilo veliko predvidljivega kot se dogaja z volkodlaki, shifterji in ostalimi bitji noči. Njihove prednosti in slabosti so bile smelo razporejene, da nobena stran ni imela popolne prevlade, vsaj ne na dolgi rok. To je eden od razlogov zakaj je zgodba tako dobra – slutimo lahko, da se bo nekaj zgodilo, a ne vemo točno kaj.

Junakinja Gwen je zelo kompetentna in odločna, kar mi je bilo všeč, prav tako tudi, da je ona vesoljec z močmi in ne njen love interest. Iz tega razloga sta bila bolj enakovredna drug drugemu kot je običajno v romancah. Čemur nisem niti malo verjela je spet ta neverjetna in ognjena 'instant attraction' med njo in Reesom, a ker sem uživala v preostali zgodbi, me ta pomanjkljivost niti ni tako motila. Je pač tipično za ta žanr. Vseeno je grozno, da se je zapletla z moškim, ki jo je ugrabil, ampak raje ne bi začeli o tem… Moje feministično srce se ob takih knjigah more pač začasno izklopiti, ker bi mi drugače preostalo le malo bralnih užitkov.

Avtorica odlično obvlada napetost in konflikt – obračanje strani je bil pravi užitek. Zgodba je tekla s presenetljivo lahkoto in me hitro posrkala vase. Morala sem izvedeti kaj je za njeno ugrabitvijo in kako se bo vse razpletlo.

Ta knjiga si z lahkoto zasluži 4 zvezdice.

Ocena:
Izziv: mesečni za 3 dodatne točke

Slika


―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Rick Riordan - The Lost Hero #1 (Goodreads) ****
2. Rick Riordan - The Son of Neptune #2 (Goodreads) *****
3. Rick Riordan - The Mark of Athena #3 (Goodreads) *****
4. Isaac Marion - Warm Bodies (Goodreads) ****
5. Cassandra Clare - City of Bones #1 (Goodreads) ****
6. Rick Riordan – City of Ashes #2 (Goodreads) ****
Nazadnje uredil/a matty dne 30 apr 2013, 23:56, skupaj urejeno 6 krat.
He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past.
- George Orwell

Uporabnikov avatar
calimero747
Human
Prispevkov: 196
Pridružen/a: 08 avg 2012, 21:09

Re: Aprilski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a calimero747 » 25 apr 2013, 21:29

The Demon's Covenant
od Sarah Rees Brennan

Ne gre mi v glavo kako sem loh pred pol leta mislila, da Demon's Lexicon ni nič posebnega. I've read it, liked it and forgot it. Zdej sm jo šla za foro re-readat da bi vidla če se mi bo spet zdela rahlo brezvezna. V tem letu me še nobena knjiga ni tok lepo presenetla. Takoj za tem ko sem požrla prvi del, sem si že downloadala to. Nick pa Mae ful drgač gledata na vse ampak je bla razlika med njima ful refreshing. Mae mi je sploh v tej knjigi ful všeč ratala. Jamie je itak zakon tud če je v tej knjigi marsikatero neumnost naredu. Glede Alana mam pa take hecne mešane občutke. Po eni strani mi je kul ker je tok kompleksen karakter po drugi strani je pa mal zoprn. Ampak to laganje je vsekakor zanimiva lastnost.
Nicka sploh ne bom komentirala. Že po prvem poglavju prve knjige sm bla in love with him. Ful mi je dobr da se stvari med Nickom pa Mae ne razvijajo tko k se vseh drugih knjigah. Fajn mi je da se zgodba ne osredotoča na njun relationship ker so na ta način momenti med njima še bolj breathtaking. Tista scena na strehi...

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika


Everblue
od Brenda Pandos

Dost fajn knjiga, karakterji so solidni čeprav malo predvidljivi. Vse skupaj je v bistvu ful predvidljivo. Pa še zmer iščem knjigo o morskih deklicah ki bo res WOW! ker tale ni nič kej posebnega. Čeprou moram priznat da je pisateljica dobro naštudirala mer people, običaje, svet, pravila... Čeprav mi je bilo včasih všeč kakšen pomen pripisujejo the first kiss-u, me je malo zmedlo kako se da ljubezen na ta način dobesedno prisilit. Si nemorš pomagat da se ne bi vprašu če je to med Ash pa Finom res pristno. Glede na to da en sam kiss lahko dva človeka, ki se prej videt nista mogla, pripravi do tega, da ratata čist nora en na druzga. Predvidevam da se bo Fin nakonc odloču, da postane človek za Ash in bosta ugotovila, da sta lih tko zaljubljena tud brez te vezi. Yaaaay, happy ending for everybody....
Ash je na trenutke dolgočasna in če me spomin ne vara ni čez celo knjigo rekla nobene pametne stvari. Sicer mi je bla všeč njena ljubezen do vode ampak sama kot plavalka nisem mogla razumet njene brezbrižnosti, ko je zvedla, da do konca sezone ne bo smela plavat. Excuse me? Jst stokam in sem ful nemirna že če enkrat v tednu zamudim trening.
Fin je kul ampak s tem ko se pol knjige dogaja iz njegovga POV mu je pisateljica vzela nek čar. Ni mi blo dobr to da sta si bla Ash pa Fin všeč že odkar sta bla otroka.
Najbolj mi je fajn, da na konc ni Ash rešla celga sveta in ni mela sploh veze z glavnim twistom. Fejst me ja pa motlo zadnjih 10%. Cukr, cukr in še več cukra. Mislm da sm sladkorno dobila. Tist »I love you, I love you too«, »You hang up first, no you, you, you«, »I can't live without you, don't ever leave me« crap mi je šou pošteno na živce. In to da se nista vidla 10 sekund in sta že u depresiji se mi je tud glupo zdel. Pa to da jo je Fin prosu če bi se poročila z njim – vem da je nekaterim readerjem ful všeč če se karakterja poročita ampak mene poroka pr sedemnajstih bl zmot kokr karkoli druzga (z izjemo nosečnosti pr teh letih). Mislim halo? Sej so komaj kej starejši od mene! Knjigi bi dala precej boljšo oceno če bi se končala po tem ko so Fin in njegovi pršl iz Natatorie. Mi je žou za Tatchi k je bla zakon vloga ampak ne bom brala nasledne knjige o tem kako jo bodo rešval. Preprosto ni dost neobičajna.


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke, prva knjiga)

Slika


Amaranthine
od Leah Crichton

Začetek je bil grozno obetaven. Glavn karakter - Ireland je bla lih prou odločna, zabavna in presenetljivo pametna glede na to kakšne so ponavad junakinje v takih knjigah. Tista car accident in kako so se ji oči odprle po tem, pa kašne posledice je pustila nesreča je blo ful dobr. Tud un hot guy iz coffee shopa je biu lih prou skrivnosten in se pol še zlo dolg ni pojavu kar mi je blo ful všeč . Od njenega prvega dne v šoli je šlo pa sam še navzdol. Orion (coffee shop guy) je biu ves ta čas sam en boring, perfect and incredibly sweet gentelman. So disappointing... Res ne vem kam se je pisateljici mudilo ampak prvič ko ga je videla v šoli je bla že čist in love with him in čez tri poglavja sta že hodla. Motil me je kako se je končala igrica z ugibanjem njenega imena. Motil me je kok hitro sem pogruntala kaj je Orion in da je neki narobe z njegovimi frendi. Motil me je kako je Ireland kljub svetovnemu karakterju lahko bla tok naivna. Vse je blo sweet za bruhat. Po tem sem kmal nehala sledit, skor tak feeling sem mela kot da ne bi dokončala knjige. Kar preskakvala sem strani. Blo je par fajn momentov, twist tud ni bil tok slab, valda trikotnik me je motu ampak to me tko al tko povsod.... Ne bom preveč spoilala če bo kdo šel brat. Ampak po awesome začetku me ni nč več iz stola vrgl. In konc... Happily ever after. Who would've thought?


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke, druga knjiga)

Slika


Gift of Wings
od Richard Bach

Nikoli nisem marala Jonatana Livingstona Galeba tkoda sm bla ful skeptična glede tegale. Ampak moram rečt da me je Richard Bach presenetu. Sama oblika novel in kok ti dajo za razmišljat mi je vedno bl všeč. Tle not je 45 kratkih zgodb in čeprou se večine ne spomnim več so res nekaj posebnega. Vsak ki je vsaj enkrat razmišljal o letenju in pilotih, ne bo mogel odložit te knjige. Se ful počasi bere ker je tok novel noter in se da naenkrat prebrat samo eno ali dve ampak to je v bistvu dobra stvar, ker je knjiga tok kratka. Najboljša zgodba je bla zame The Cat. To je tud ena redkih ki so napisane v tretji osebi ednine in Richard Bach notri ne igra vloge. Tok mi je všeč kako Bach opisuje letenje! Nič ne olepšava, pove samo dejstva in ma preprost, trezen stil ampak vseeno te tok prevzamejo njegovi opisi... Res, cela knjiga je nekaj posebnega. Vse pohvale tudi prevajalcu. Med prevodom, ki sem ga brala za izziv in tistimi nekaj najljubšimi novelami, ki sem jih pol šla prebrat še v angleščini, sploh ni velke razlike. V prevodu je skor neverjetno dobro ujet Bachov duh, stil in način razmišljanja. Super!

Slika


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Stephanie Perkins - Anna and the French Kiss (Goodreads)
2. Stacey Kade - The Ghost and the Goth (Goodreads)
3. Christine Zolendz - Fall From Grace (Goodreads)
4. Gayle Forman - Just One Day (Goodreads)
5. Sarah Rees Brennan – Unspoken (Goodreads)
6. Angie Sage - Fyre (Goodreads)
7. Sarah Rees Brennan - Demon's Lexicon (RE-READ) (Goodreads)
Nazadnje uredil/a calimero747 dne 30 apr 2013, 15:52, skupaj urejeno 6 krat.
A reader lives a thousand lives before he dies. A man who never reads lives only one.

Uporabnikov avatar
Marjetica
Human
Prispevkov: 131
Pridružen/a: 01 jan 2011, 11:40
Kraj: Obala
Kontakt:

Re: Aprilski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Marjetica » 26 apr 2013, 12:35

The Light Between Oceans
od M.L. Stedman

Zgodba se dogaja v 20.letih prejšnjega stoletja v Avstraliji. Mladi Tom se vrne iz vojne in si želi mirnega življenja, zato sprejme delo na otoku kjer bo upravljal svetilnik. Že preden gre na otok pa spozna Isabel, s katero si kasneje pošiljata pisma in se zaljubita. Isabel se tako preseli k njemu na mali otok, kjer sta popolnoma sama. Isabel večkrat zanosi, a kmalu splavi, v tretje pa rodi mrtvorojenega otroka. Tom mora kot skrbnik otoka zapisati vsak dogodek, ki se zgodi na otoku. A ko na otok pripluje čoln v mrtvim moškim in še živo dojenčico, ga Isabel prepriča, naj dogodka ne prijavi. Isabel se takoj naveže na dojenčico in jo vzame za svojo (to se dogaja le malo po tem, ko je rodila mrtvorojenega fantka). Tom tako dogodek zamolči in moškega pokoplje na otoku. Ko se čez nekaj časa vrneta z otoka v mesto, so starši od Isabel navdušeni, da so končno dobili vnukinjo. Po naključju pa Isabel in Tom slišita govorice o ženski ki vztrajno išče svojega moža in hčerko, ki sta šla s čolnom na morje in se nista vrnila.. Par se začne soočati s hudim občutkom krivde, vendar je Isabel odločena, da male Lucy ne da nikamor, in da se še naprej pretvarjata da sta onadva njena prava starša. Vendar Tomu vest ne da miru in resnica vedno prej ali slej pride na dan..
Zgodba je bila meni všeč zaradi zelo lepega stila pisanja. Spoznamo življenjske zgodbe vseh glavnih junakov, njihovo preteklost in osebnost, in meni noben človek ni bil slab, vsi so bili v osnovi dobri. Tudi Isabel, ki s svojim dejanjem povzroči hude posledice, lahko razumem, saj je bila to njena edina priložnost da bo kdaj imela otroka. Ko sem brala reviewe drugih bralcev, sem videla, da večina ni marala knjige zaradi Isabel in kar je storila, vendar po mojem mnenju je pisateljica ful dobro napisala zgodbo o dobrih ljudeh, ki sprejmejo napačne odločitve. Skratka, meni zelo dobra zgodba o morali, o tem da včasih je težko razločit kaj je prav in kaj narobe.


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika


Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking
od Susan Cain

To knjigo sem kupila kmalu po tem, ko je izšla, saj se mi je zdelo, da bi lahko našla v njej kakšne dobre informacije o meni :D in res, dobila sem potrdilo, da sem introvertirana. Hecno, da naj bi bilo 30% ljudi introvertov, ko jaz jih ne poznam veliko..ali pa se samo jaz ne znam pretvarjat. Anyway, knjiga je zelo zanimiva, čeprav je veliko govora o tem kako uspeti službeno, v biznisu, kot introvert. Edino ta del mi ni bil tako zanimiv in se mi je včasih vleklo.. Mogoče najbolj zanimivo se mi je zdelo, da smo v zahodni kulturi (ZDA in Evropa še posebej), zelo nagnjeni k spudbujanju extrovertov, medtem ko so lastnosti introvertov vzete za slabe. A še posebej v Aziji je ravno obratno, tam imajo tako kulturo, da spodbujajo introvertiranost. In v knjigi govori tudi o tem, kako so se v ameriških šolah ukvarjali s tem, da so otroke iz Azije pripravili, da so več govorili, s tem da so začeli ocenjevat sodelovanje (kar delajo tudi v naših šolah). Želim si, da bi ljudje v šolstvu prebrali to knjigo inse malo zamislili nad današnjimi učnimi metodami. Da ni vedno boljše da se čimveč govori, pa tudi če se mlati prazno slamo (verjetno poznamo vsi par ljudi ki v šoli niso imeli nekega znanja, pa so z obračanjem besed pridobili kakšno dobro oceno).
Počasi si vedno bolj želim živet na Kitajsko - tam me ne bo nihče zafrkaval da sem majhna in nihče mi ne bo težil da kaj sem tako tiha :P

Slika Slika

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika


Evermore (The Immortals #1)
od Alyson Noel

Knjigo sem začela brat zelo optimistično, ful sem se veselila ene "good old" highscool vampire romance. In začetek mi je bil zelo zanimiv, in sem že upala da bom ena tistih, ki jim je bila ta knjiga zelo všeč. No ko se je zgodba začela razvijat, mi je bila zgodba vedno slabša. Pravzaprav je bila prelomna točka, ko je Ever spoznala Damena. Ker glavni moj problem je bil on.. Seveda je bil klišejsko ful dober, bogat, cel car.. no meni je bil en velik asshole. Res ne vem, kaj naj bi bilo všečnega na njem - je lažnivec, flirtal je s sovražnico od Ever (kasneje je to razložil kot, da jo je hotel nardit ljubosumno - seriously, how pathetic is that!?), Ever je vedno neki nadlegoval, jo zasledoval, ji prikrival praktično vse glede njega..meni je blo to en velik kr neki, tak moški mi pač nikoli ne bi bil všeč.
Dam ji oceno 2, ker mi je sama ideja zelo všeč (I love paranormal books), ampak romanca mi je bila no-go.


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke, 1.knjiga)

Slika


North of Beautiful
od Justina Chen

V nasprotju z Evermore, pa sem to knjigo začela brat z zelo malo zanimanja, bila sem pripravljena, da jo bom sovražila. Iskreno povem, če ne bi bilo tega izziva, se te knjige nikoli ne bi lotila brat - YA contemporary, romance chick lit, travel - vse to meni ponavadi ni všeč. Ampak ko sem jo prebrala mi ni bilo žal. Zgodba govori o Terri, ki ima materino znamenje na obrazu in kjub večim operacijam, ji niti malo ne zbledi. Prva polovica knjige mi je bila malo dolgočasna, druga polovica pa precej boljša, ko odidejo na potovanje na Kitajsko. Nekatere stvari v tej knjigi mi ful niso bile všeč - npr. stalne prispodobe z mapami in potovanjem, kar mene ne briga dosti, tej kolaži ki jih je delala Terra, zato mi je na trenutke bila knjiga ful boring. Zelo všeč pa mi je bil celotni družinski problem, oče od Terre je res en velik jerk in bully in sem bila prav jezna in sem hotela da mu kdo kaj reče nazaj. Mama po drugi strani je bila pasivna, vendar se na Kitajskem pokaže njena prava osebnost in mi postane zelo všeč. Jacob mi je bil tudi zelo všeč, res nimam pripomb na njega.. en najboljših ljubezenskih interesov v knjigah kar sem jih prebrala.
Všeč mi je bila celotna ideja, čeprav že malo klišejska, da je zunanja lepota minljiva, pomembna je notranja lepota. Na srečo knjiga ni bila samo o tem, da Terra tečnari glede tega znamenja in se smili sama sebi.
Knjigi bi tako dala oceno 3,5 če bi lahko, res mi ni žal da sem jo prebrala.


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke, 2.knjiga)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Amy Plum - Until I Die (Revenants #2) (Goodreads)
2. Veronica Rossi - Under the Never Sky (Under the Never Sky #1) (Goodreads)
Nazadnje uredil/a Marjetica dne 29 apr 2013, 12:03, skupaj urejeno 4 krat.

Uporabnikov avatar
Ever
Fallen Angel
Prispevkov: 7378
Pridružen/a: 27 jun 2010, 14:17
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Aprilski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Ever » 28 apr 2013, 19:53

Sins & Needles (The Artists Trilogy, #1)
od Halle, Karina

Moram rečt, da mi je bila kar všeč... ker pa sem jo pred dvema tednoma prebrala do konca, sem do danes tak že vse pozabla :? :? Všeč mi je bil twist na sredini knjige, ki sem ga mogoče malo pričakovala, ampak ne v takem smislu. Všeč mi je bilo, da glavna junakinja ni bla popolna (sem že pozabla njeno pa njegovo ime :shock: :shock: ), ni mi pa bilo všeč, da je glavnemu junaku tak hitro popustil oni badass mood...malo bi še jo lahko "mučil" ;)

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Nowlin, Laura - If He Had Been With Me (Goodreads)
"She was fascinated with words. To her, words were things of beauty, each like a magical powder or potion that could be combined with other words to create powerful spells."

Uporabnikov avatar
Morrigan
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 2387
Pridružen/a: 09 dec 2010, 18:02

Re: Aprilski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Morrigan » 29 apr 2013, 11:57

CROSS MY HEART, HOPE TO DIE (The Lying Game #5)
od Sara Shepard

Naj začnem svojo oceno s stavkom "Le zakaj sem čakala toliko časa, da napišem oceno?". To delam vsak mesec in seveda pozabim skoraj vse kar se je dogajalo v knjigi. Ah ja. Vesela sem, da smo imeli za izziv tole prvo nalogo o lažnivcih, ker sem imela to knjigo od februarja na Kindlu in je čakala, da jo preberem. Knjižna zbirka je nekoliko drugačna od nanizanke, ki so jo posneli po njej. Še vedno sta enojajčni dvojčici, ampak Sutton, dvojčica, ki je imela večjo srečo v življenju, saj jo je posvojila bogata družina, je mrtva (ok, mogoče moj komentar o "večji sreči v življenju" ni bil ravno na mestu :oops: ) in Emma prevzame njeno identiteto na zahtevo morilca in skuša odkriti, kdo je ubil njeno sestro. Sutton spoznamo v obliki duha, ona v bistvu pripoveduje zgodbo in je ves čas primorana slediti svoji sestri. Kljub temu bi težko rekla, da je to paranormalna knjiga, ker je ta duh res čisto postranska zadeva - je ves čas v ozadju, ampak nima nobenega vpliva na dogajanje (ni recimo tega, da bi se obe dvojčici pogovarjali med seboj ali karkoli podobnega). V vsaki knjigi Emma sumi določeno osebo, izve nove namige in potem na koncu osumljeno osebo izloči, ker odkrije nekaj novega. V tej knjigi se pojavi Becky, njena mama, in izvemo za nenavadno povezavo med Suttonino posvojeno družino in obema dvojčicama. Hmm.. v bistvu se ne spomnim več dobro kaj drugega se je dogajalo. Na koncu se zgodi nekaj nepričakovanega in se že veselim naslednjega dela, ko bomo izvedli kako se zgodba nadaljuje. Še dobro, da ko začneš brat, hitro izveš vsa pomembna odkritja iz prejšnjih knjig in tako ni težko "pasti nazaj v zgodbo". Kljub vsemu pa tale zbirka res ni nek presežek. Mislim, da bom nadaljevala z branjem, ampak bom pri naslednji knjigi spet potrebovala malo spodbude, da jo začnem ponovno brat. Mogoče bomo pa spet imeli kakšen bralni izziv, kjer bom lahko prebrala nadaljevanje :lol: .


Ocena:
Izziv: mesečni izziv za 1 dodatno točko

Slika

TOUCH & GEAUX (Cut & Run #7)
od Abigail Roux

Aaaah, moja Ty in Zane! :024: Na dolgo in široko sem že pisala o tej knjigi v temi te zbirke, ampak se tako kot Spicey ne morem upret, da ne bi še enkrat jo omenila tule. Mislim, da lahko brez večjega dvoma trdim, da je tale najboljša knjiga v zbirki. Toliko čustev, toliko vsega, smejala sem se, jokala, klela, zajemala sapo, res vsega je bilo. Všeč mi je, ker se njuna zgodba (in zveza) skozi vse knjige tako lepo razvija. Najprej je med njima privlačnost, ki se počasi proti koncu prve knjige in skozi drugo razvija v nekaj več, oba se zaljubita, ampak oba bežita pred tem in si ne moreta priznat (eden sicer dalj časa kot drug), potem imata oba težave z zaupanjem, ki postanejo najbolj jasne v tej sedmi knjigi. In način pisanja mi je fenomenalen. Vse malenkosti lahko opaziš šele po večkratnem branju - vsakič ko se spravim na novo brat opazim nekaj novega. Brala sem nekatere kritike, da se prva knjiga začne preveč počasi, da traja celo večnost, da se nekaj začne dogajat (ravno pred parimi dnevi mi je kolegica vrnila prvo knjigo in povedala, da je ravno zaradi tega ni mogla prebrat - že razmišljam o prihodnosti najinega prijateljstva :evil: :lol: ). Ampak meni je pa ravno to všeč. Da se razvija počasi, da so pomembne drobne stvari in da ko enkrat prideš do ta pomembnih delov (na primer bathroom scene iz C&R :022: ) - ja, potem je vse čakanje vredno! Komaj čakam nadaljevanje. Ne znam niti povedat kako se veselim. Res me zanima, če bom sploh še lahko kdaj odkrila kakšno knjigo, ki se bo lahko primerjala s to zbirko. Ki me bo tako navdušila, da bom vsem razlagala o njej, jo stokrat prebrala in se bo postavila ob bok tej zbirki - pa ni treba, da je iz tega žanra. Well - we`ll see. Do takrat pa lahko samo rečem, da se veselim nadaljevanj C&R in da upam na najboljše, kar se tiče drugih knjig.ž

Seveda ji dam najvišjo oceno, ampak ocena 5 v tem primeru ni enaka ostalim ocenam 5, ki sem jih dala drugim knjigam. Ta zbirka zame še vedno ostaja eno stopnico višje od vseh ostalih.

Ocena:
Izziv: mesečni izziv

Slika

CRASH (Crash #1)
od Nicole Williams

Še ena zgodba v vrsti bad boyev in nedolžnih deklic, ki jih skušajo rešit in se vanje zaljubijo. Takšne knjige si pri meni po navadi zaslužijo oceno 3 (ali manj, če me res spravljajo ob živce) - torej nekaj čisto povprečnega. Ampak tale mi je pa bila malo bolj všeč, kot večina v tem (predvidljivem) žanru. Predvsem zaradi tega kako je bila napisana in glavne junakinje. Ko sem začela brat mi najprej ni bilo nič jasno. Nekaj mi je šlo skoz na živce, ampak nisem znala povedat kaj. Zgodba se začne na plaži, kjer se Lucy in Jude spoznata - v bistvu si že v prvem poglavju vržen direktno v dogajanje, ni najprej nekega uvodnega opisovanja in razlaganja kdo je kdo. Že v drugem poglavju se zgodi nekaj nevarnega, Lucy je skoraj zažgana, zaradi Judeovih "prijateljev" in to mi je bilo všeč, ker me je presenetilo. Po navadi se v prvi polovici knjige ne zgodi nič presenetljivega, glavna junaka se zaljubita in večje probleme srečata (in premagata) v drugi polovici, tu se je pa že na začetku zgodilo nekaj nepredvidljivega. I approve it! Lucy je všečna glavna junakinja - sarkastična, močna, samozavestna, res, v primerjavi z večino glavnih junakinj v podobnih knjigah, zame izstopa iz povprečja! Imam pa pomisleke glede Judea - ja, ok, bad boy, le kdo ne mara brat o njih, ampak tanjegov short temper.. Kaj pa vem, v resničnem življenju bi me postalo strah, da ne bo naslednjič namesto omarice udaril njen obraz :? . Me prav zanima, če se kaj v tej smeri zgodi v nadaljevanjih, čeprav malo dvomim. Ampak tudi ta knjiga se ni mogla izogniti stereotipom in prizorom, kjer je bil edini mogoč odziv zavijanje z očmi. Predvsem na koncu, ko Sawyer skoraj posili Lucy - I mean, seriously? Zakaj zaboga morajo to vstavit v vsako drugo knjigo. Ali pa nekaj podobnega, nek nevaren dogodek, kjer mora glavni junak rešiti nemočno deklico. Čeprav ok, saj se je tudi sama kar dobro branila. Drugi takšen "eye-roll" moment je bil pa, ko smo na koncu izvedeli povezavo med obema družinama. Meh, tudi brez tega bi šlo.
All in all - dobra knjiga, pri kateri bom nadaljevala z drugim delom!

Ocena:
Izziv: mesečni izziv

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Jamie McGuire - Walking Disaster (Beautiful #2) (Goodreads)
2. Lucy Christopher - Stolen (Goodreads)
3. Janci Patterson - Chasing the Skip (Goodreads)
4. H.M. Ward - Damaged (Damaged #1) (Goodreads)
5. Katie Ashley - Music of the Heart (Runaway Train #1) (Goodreads)
6. Cat Grant - Once a Marine (Goodreads)
7. Edeet Ravel - Held (Goodreads)
8. Sarah Alderson - Severed (Fated #2) (Goodreads)
9. Sarah Alderson - Shadowed (Fated #3) (Goodreads)
10. Jasinda Wilder - Falling into You (Falling #1) (Goodreads)
11. Sherrilyn Kenyon - Inferno (Chronicles of Nick #4) (Goodreads)
12. Jessica Sorensen - Ember (Death Collectors #1) (Goodreads)
13. Meredith A. Walters - Light in the Shadows Find You in the Dark #2) (Goodreads)
14. Cate Ashwood - Keeping Sweets (Goodreads)
15. Nicole Williams - Clash (Crash #2) (Goodreads)
"Sticks and stones may build your homes, but words will lift your spirits."
Abigail Roux & Madeleine Urban

Uporabnikov avatar
_auril_
Fairy
Prispevkov: 270
Pridružen/a: 19 okt 2010, 14:49

Re: Aprilski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a _auril_ » 30 apr 2013, 16:14

Sins & Needles (The Artists Trilogy #1)
od Karina Halle

Nisem se mogla odločit katero knjigo bi prebrala za tale izziv, potem pa vas je zelo veliko bralo Sins & Needles, ki sem jo imela že kar nekaj časa na to-read listi in sem se odločla da jo bom še jaz in res ta knjiga je noro dobra. Še dobro de sem se jo spravla brat, ker bi mogoče drugače na njo tako ali tako pozabla, ker prihaja toliko novih knjig, zdej pa samo še komaj čakam na novi del. Zgodba je nekaj posebnega in zelo so me pritegnile osebe, ki so si bile tako različne po karakterju. Pisateljica je res vse lepo izpopolnila. Tistega twista na sredini pa sploh nisem nekak pričakovala in me je prav šokiralo. Ellie se mi je zdela potem malo bolj predvidljiva kot pa Camden od katerega nisem vedela kaj še naj pričakujem. Aja pa všeč mi je blo ime Camden, tako nekaj novega, ker ga še prej nisem kje zasledila. Vglavnem odlična knjiga, ki je nisem mogla nehat brat in zdaj komaj čakam nadaljevanje.


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika

Ledena princesa
od Camilla Läckberg

Tole knjigo sem dobila že kar nekaj časa nazaj in nekak se je nisem mogla spravit brat ker zadnje čase berem samo še na kindlu, ker sem dobesedno prelena, da bi obračala strani :roll: Malo me je odbijala tudi tematika, ker nisem ravno preveč nora na psihološke kriminalke, ker se mi ponavadi stvari začnejo precej vlečit, ko to vse raziskujejo... Ampak vseeno sem se prebila čez knjigo in ne morem rečit, da me je navdušila ampak je nakak vzdrževala moje zanimanje. Všeč pa mi je blo da je blo vključene tudi malo romance, čeprav bolj tako vmes. Poleg glavne zgodbe je bilo še nakaj drugih, ki se bodo najverjetneje razrešile v nadljevanjih, ampak mislim da nebom brala naprej, ker nisem tako zelo radovedna kaj se bo zgodilo.

Slika

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika

Find You in the Dark (Find You in the Dark #1)
od A. Meredith Walters

Tole knjigo sem prebrala tam nekje na začetku tega meseca, tako da sem večino imen tak pozabla. Zgodba mi je bila pa res zlo všeč. Res je bla tak na nek način temačna ampak po drugi strani pa spet sweet, kak bi ona vse za njega nardila. Konec je bil kr en velik šok ampak me je nadaljevanje k sreči že čakalo na mojem kindlu. Vglavnem bilo je polno čisto različnih čustev in je res takšna heart-breaking story, ki pa je preprosto nisem mogla odložit.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke #1)

Slika

Letting Go (Hold on Tight #2)
od Maria E. Monteiro

Tale knjiga me je pa zelo razočarala. Sicer sem težko prebijala že skozi prvi del, ampak sem upala da bo ta kaj boljša ker ima na goodreads zelo dobro oceno. Karakterji so mi šli tak na živce, vsi po vrsti. Najhujša je bila tako al tako Emma, potem še ona dva, pa ona tečna prijateljica... Za konec sem kar pričakovala kakšen bo in v bistvu se čez celo zgodbo ni dogajalo nič kaj, razen ko je bil vmes tisti twist z njeno mamo, pa še tisto je bilo vse skupaj čudno. Edina pozitivna karakterja sta mi bila pa Mila pa še Johnny(mislim da mu je bilo tak ime).


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke #2)

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Maria E. Monteiro - Hold on Tight (Hold on Tight #1) (Goodreads)
2. A. Meredith Walters - Cloud Walking (Find You in the Dark #1.5) (Goodreads)
3. A. Meredith Walters - Light in the Shadows (Find You in the Dark #2) (Goodreads)
4. William Shakespeare - Hamlet (Goodreads)
5. Kendall Ryan - Resisting Her (Goodreads)
Nazadnje uredil/a _auril_ dne 30 apr 2013, 21:40, skupaj urejeno 2 krat.

Uporabnikov avatar
Arya
Human
Prispevkov: 187
Pridružen/a: 10 jan 2011, 18:05

Re: Aprilski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Arya » 30 apr 2013, 21:35

Reckoning (The Arotas trilogy #2)
od Amy Miles

Nimam veliko časa, zato bom na hitro povedala. Bila mi je ušeč, ampak ne tako zelo kot 1. del, Forbidden.
Ni mi bilo ušeč, da sta Rose in Gabriel preživela tolko časa narazn, ker pač dve osebi, ki sta si usojeni pa ja rabita nekaj časa skupej. Pa Rose je zlo drugčna kot u 1. delu. Sj je dobro, da ma oseba več strani in več globokih čustev za pokazat. Sam tuki se mi je kdaj zazdelo, ko da je mal menjala osebnosti. Pa surprising ending, ni kej.

Ocena:
Izziv: mesečni (za 3 dodatne točke, 1. knjiga)

Slika


Spirited: 13 haunting tales
od Kat O'Shea, Maria V. Snyder...

Ta knjiga je zbirka 13 zgodb, 13 pisateljev. Knjiga je razdeljena na preteklost, sedanjost in prihodnost.
Use so mi bile zelo ušeč, ampak najbolj sm uživala v delu prihodnost.
Pisatelji so se zlo potrudili in marsikatera zgodba bi bla lahko napisana v kej daljšega. Knjiga je res mešanca različnih zvrsti in različnih stilov pisanja. Niso pa zgodbice res strašljive (kar mi je ušeč, ker če bi ble prestrašljive jih ne bi mogla brat :))


Ocena:
Izziv: mesečni (za 3 dodatne točke, 2.knjiga)

Slika


The lies of Locke Lamora (Gentlemen bastards #1)
od Scott Lynch

TA KNJIGA JE TKOOOOOO AWESOME!!
Resno, Locke je moj najljubši junak v teh 4 mescih 2013. Knjiga se je o tatovih, spletkah in pretvarjanju. In Locke je seveda genij :D
Knjiga mi je bila všeč takoj od začetka, ko je the Thiefmaker opisoval 5 letnega Lamoro, in ga je prodal, ker on ni mogel več poprauljati njegovih napak. And he sold him to the Gentlemen bastards.
Knjiga se nato nadaljuje čez 20 let, ko ma Locke prb. 25 let. Nism sigurna, ker je blo mal težko ugotovit. Kakorkoli, on ma še 3 prijatelje, ki so tok stari ku on in enga mlajšega, Buga, in skupi ropajo use pomembneže. Umes je pa še mal skokou u preteklost.
Potem se pa seveda zaplete z "nadrejenimi" in na koncu umrejo 3 Lockejevi prijatelji. Which I find very sad.

Ocena:
Izziv: mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika


Luč fantastike
od Terry Prachet

To je res ena taka sci-fi knjiga. V njej so take ideje in stvari, ki si jih prej niti predstauljat ne bi mogu.
Ampak Terry Prachet je ustvaru tak svet, v katermu ima use smisu, pa če je ne vem kok čudno. Tudi zlo smešnih trenutkov ma, pa osebe so tko dodelane, usak ma neke značilnosti, ki so ti al ušeč al pa ti grejo na žiuce!

Ampak, glede na to, da ma ta serija najmanj 40 delov, sm kar razočarana, da jih je u slovenščini samo enih 10!

Ocena:
Izziv: mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika
Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Amy Miles - Forbidden (The Arotas trilogy) (Goodreads)
2. Jamie McGuire - Beautiful disaster (Goodreads)
3. Jamie McGuire - Walking disaster (Goodreads)
4. Sherrilyn Kenyon - Infinity (Goodreads)
Nazadnje uredil/a Arya dne 30 apr 2013, 21:46, skupaj urejeno 2 krat.
“There are two ways to live: you can live as if nothing is a miracle; you can live as if everything is a miracle.” ~Albert Einstein~


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Bing [Bot], Google [Bot] in 4 gostov