Deadly Descent (Bagram Special Ops #1)
od
Kaylea Cross
Aaaaawwwwww... Zakaj mi je bla ta knjiga tolk všeč? Več razlogov v bistvu. Ni tipična "men in uniform romance". Prvo kot prvo, je ženska (Devon) army pilotka helikopterja in ni neka raznežena in zmedena virgin, ki dol pade, ko zagleda mišičastega vojaka (Cam), ki pa tudi ni obični vojak, ampak je PJ, kao medic. Devon ma tudi višji čin kot Cam (and I really liked that, hehe). Razlikuje se pa tud od klasičnih romanc glede zgodbe, ki je napeta, včasih kar malo akcijska in dobr opisana. I so dig these kind of books! Njuna romanca je wow. In Cam... oh Cam... I think I'm in love. Pri njegovem liku mi je blo to všeč, da kljub temu da so bli v war zone in je bla Devon ranjena, ni vse spustu iz rok in se sam nanjo osredotoču, čeprav ga je ubijalo v notranjosti, ampak je še vseeno naredu svoj job. Tud neglavni liki so zakon in glede na to, da je naslednja knjiga o dveh, ki sta meni oba bla v tej knjigi všeč, mislim da ni vprašanje, kaj grem brat točno čez 1 minuto. Glede na to, da sm prebrala že morje knjig, ki spadajo v ta žanr romanc, mi je ta bla ena boljših, zato tak visoka ocena. Je pa romantika, ni erotika. Žal. Ker če bi bla erotika... Oh Cam... *swoon*
Ocena:
Izziv: MESEČNI (prva knjiga za 3 dodatne točke)
For A Hero
od
Jess Hunter & Sable Hunter
PODN!!! Še nižje... PODTALNICA!!! To everyone...
DO NOT, I REPEAT, DO FUCKING NOT READ THIS BOOK!!! EVER! To je pa neki tako zlajnanega, da še stereotipno ni, ker še tako stereotipna romantična zgodba o firefighter-ju je balzam za oči proti temu. To ni knjiga, to je... To je neki, da ti pritisk dvigne, ker ne morš verjet, kak je lahko nekdo tako beden, da tako knjigo napiše.
To je tipičn primer, kako NE BITI AVTOR, kako ne tega delat za poklic ali v prostem času, ker ti to ne gre. Zgodba je tako plehka, tako brez nekega faking pointa, tako boring, da se ti še zehat ne da zraven, ker je preveč boring za zehanje. Stil pisanja... živčnega te naredi, ker so dialogi absolutno ubijalsko bedni. Karakterja... sam bombo lahko vržem na njiju. Kak si lahk tak glup/a??? Waaaaaaaa!!!!!! Jezna sm, totalno, redko katero knjigo spluvam po dolgem in počez, o tej knjigi pa nimam ene dobre stvari za napisat, niti ene, ker to ni knjiga, to je en kup stavkov, ki je eden bolj beden od drugega. Ocena na GR pa trenutno 4,69!! KAKO???? Tistih pet, ki je ocenlo, so verjetn familija od avtorja.
NE MORŠ DAT TAKI KNJIGI OCENE VEČ KOT 1, ne morš. Če v življenju nebi ene knjige prebrala, mi ta knjiga ne bi bla všeč. Sex scene... pa ne me zajebavat no, bedno opisane, bedno "izvedene", bedno obnašanje in ŠE STOKRAT BOLJ BEDNI DIALOGI. PODN OD PODNA!!! Tak sm hotla zdajle prebrat eno ornk steamy zadevo o kakem firefighter-ju, pol pa nabijem na to knjigo, ki mi je pokvarla večer do amena! Fuck off!
Še enkrat ponovim, da ne bi slučajn kdo ofnu te knjige, ker mu bo žal da je pismen! Milijon drugih boljših knjig je o firefighterjih... recimo Jo Davis - Firefighters of Station Five serija recimo, Jennifer Bernard - The Bachelor Firemen of San Gabriel še sicer nism brala, ampak zgleda OK, tud Anne Marsh - Smoke Jumpers. V bistvu KARKOL DRUGA ZBERTE, priročnik o prvi pomoči pri požarih je boljš, SAM TE KNJIGE PROSIM NE, ker ne bote, garantiram, mogle prebrat do konca!!! Js sm se prebijala tako mukotrpno, da mi je žal, da sm sploh prebrala do konca, ker edin kar mi je ta knjiga dala, je to, da me je nardila totalno jezno!!
FAKING PODN! Zdej morm pa hitr eno fajno serijo v roke vzet, da pozabm da sm kdajkoli brala tole knjigo in dobim svoj mesečni fix za men in uniform. Hmmm... The Recon Diaries looks good to me right now
Ocena:
Izziv: MESEČNI (druga knjiga za 3 dodatne točke)
Wanted
od
Amanda Lance
Hmmm, kaj povedat o tej knjigi. Addie je ugrabljena na velikem parkirnem prostoru, kjer je ob nepravem času na nepravem mestu. Skozi celo knjigo se razvije romanca, ki je dokaj verjetna v očeh bralca. Charlie in Addie se zbližata, čeprav ji Charlie pokaže tudi svojo temno plat. Dejansko je cela zgodba o času, ko ga Addie preživi z ugrabitelji in se zaljubi v Charlia, ki postane njen zaščitnik in ji obljubi, da bo živa in zdrava prišla domov. Edino, kaj me je (spet) zmotlo pri tej knjigi je blo to, da bi lahko bila NA, glede na to da je punca 17, fant pa 29, tako je pa klasična YA, čeprav na GR dajejo to vsi pod NA - Zakaj? Ne vem. Tud platnica hudo zavaja. Škoda. Zmotlo me je tudi večkrat to, da so bli ene trikrat tako smešni preskoki v knjigi, ko bi lahko bilo še zelo veliko povedanega, pa je bilo spuščeno. Za moje pojme bi tudi zaključek cele drame glede ugrabiteljstva lahk bil boljše izpeljan, ker konec mi je bil... ne vem, malo za lase privlečen. Zgodba se tud konča na tak način, da je odprta varjanta za nadaljevanje. ČE bo nadaljevanje, pa ne more bit več YA, ker to bi bilo potem že malo smešno. Knjiga je drugače lušna, hitro se bere, ni pa nek literarni presežek.
Ocena:
Izziv: MESEČNI (za 2 dodatni točki)
Reboot (Reboot #1)
od
Amy Tintera
You all know how I hate books about zombies, right? Well, shit... this book was good! Awesome really. Sm kr happy, da sem naletela na tako, ki mi bo všeč. Ne vem, js si vedno predstavljam zombije kot nekaj ful groznega, kar vstane od mrtvih in pol sam kolje vse okoli sebe. Verjetn mam to predstavo od kakih grozljivk. Anyway... v tej knjigi zombiji niso grozni, ampak so dejansko navadni teenagerji, ki jih hočejo meti ljudje pod totalno kontrolo, ker se jih v bistvu bojijo, saj so hitrejši in sposobnejši od njih. Ljudje jih tud zato izrabljajo, da delajo "umazana" derla za njih. Ful mi je bla všeč ideja, ko so označeni po številkah, ki jih majo vtetovirane v zapestju. CIfra v bistvu pove, kolk minut si mrtev, predenj se spet zbudiš. Višja cifra kot je, bolj si sposoben in spoštovan reboot, pa tudi manj imaš človeških lastnosti. Wren je cifra 178 (najvišja), Callum pa 22 (eden izmed najnižjih). In ABSOLUTNO TOTALNO sem bla navdušena nad tem, da je KONČNO ENKRAT BEJBA GLAVNI BADASS, ne pa tipček. Itak je zgodba prestavljena daleč v preteklost, ko so vsa mesta praktično uničena od vojne, ki je bila med ljudmi in reboots, predenj so jih ljudje začeli nadzorovat. In tud mi je blo všeč, da nista Wern in Callum takoj začela s kakimi "I love you" že po prvem srečanju. V bistvu teh "I love you" sploh ni blo v tej knjigi povedanih, bili so samo pokazani, kar je totalno bolj pasalo v to zgodbo, ki je polna akcije.
Kar mi je pa totalno blo všeč in to se mi zdi, da je pri YA knjigah kr velikrat pozabljeno, je pa to, da je blo tak med vrsticami zlo velikokrat nakazano, kako se ljudje množično bojijo tistega, kar ne razumejo in ne poznajo, in je to takoj treba zatret, ker je nekaj drugačnega. V bistvu se mi zdi, da bolj ko je zgodba šla proti koncu, bolj je blo to poudarjeno. Ker kao ves folk se je totalno bal teh reboots, sam zagledali so jih in začeli kričat in paniko zganjat in čuvaje na pomoč klicat, ker so jim institucije dale tako mnenje o njih, da so vsi reboots brezčustvene pošasti, ki samo pobijajo in ugrabljajo ljudi, kar sploh ni blo res. Reboots so sam opravljali delo, ki so jim ga naročili ljudje, niso meli svoje volje, vse ukaze so mogli prezpogojno izpolnit, drugače so bili eliminirani takoj brez vprašanj in pojasnil. Nasplošno pa populacija ljudi tega ni vedela in zato so se jih tako bali in bili proti njim, čeprav večina ljudi niti v stik ni prišla z njimi. To je blo res dobr napisano, kao, kako lahko sodiš nekaj, o čemer nimaš pojma in česar ne poznaš. In če gledaš iz tega vidika, vidiš da so se ljudje obnašali kot neke ovce, ki grejo tja kamor jih nekdo usmeri, ker ne upoštevajo svoje pameti. In dejansko točn tak je prevečkrat v real lajfu. Anyway... ful dobra knjiga iz tega YA žanra in komaj čakam na drugi del, čeprav izide šele 2014, kar je edina slaba stran.
Ocena:
Izziv: MESEČNI (za 1 dodatno točko)
―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Colleen Hoover - This Girl (Slammed #3) (
Goodreads) ★★★★
2. Kaylea Cross - Tactical Strike (Bagram Special Ops #2) (
Goodreads) ★★★★★
3. Kendall McKenna - Brothers in Arms (The Recon Diaries #1) (
Goodreads) ★★★★
4. Kendall McKenna - Fire For Effect (The Recon Diaries #2) (
Goodreads) ★★★
5. Willa Okati - A Beautiful Disaster (
Goodreads) ★★★
6. K.I. Lynn - Breach (Breach #1) (
Goodreads) ★★★