Majski izziv (Bralni izziv 2013)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
FreakChiq
Shapeshifter
Prispevkov: 2276
Pridružen/a: 27 jun 2010, 22:53
Kraj: Maribor
Kontakt:

Majski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a FreakChiq » 01 maj 2013, 08:47

Za 1 dodatno točko preberi knjigo o zombijih
Za 2 dodatni točki preberi zgodbo, ki govori o ugrabljenem liku (no fantasy books)
Za 3 dodatne točke preberi dve knjigi z moškim v uniformi v glavni vlogi* (no fantasy books)

Maj je mesec zavedanja o zombijih
25. maja je (v ZDA) dan pogrešanih otrok
4. maj - dan gasilcev; 15. maj - dan spomina na policiste; 18. maj - dan oboroženih sil
*uniformi morata biti različni.
Primer: Če bo prva knjiga govorila o policistu, potem lahko v drugi knjigi nastopajo vsi ostali moški v uniformi, razen policisti.

Pod "MEN IN UNIFORM" se štejejo sledeči poklici:
1. Policisti in SWAT teams
2. Gasilci
3. Zdravniki in reševalci
4. Piloti (combat / helicopter / commercial flight pilots)
5. Oborožene sile (Navy, Army, Air Force, Marines, ...)

Za pomoč pri izbiri knjig iz te kategorije, lahko pogledate temo MEN IN UNIFORM.

:goodluck:

Formo za vnašanje knjig dobite TUKAJ!
Simbol za knjige, ki se naj štejejo v kategorijo THE POLYGLOT - {•}
"Can nobody hear me? I've got a lot that's on my mind."

ines1982
Elf
Prispevkov: 96
Pridružen/a: 19 feb 2013, 18:38

Re: Majski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a ines1982 » 01 maj 2013, 12:47

DEAR JOHN
od NICHOLAS SPARKS

Kot vse Sparksove je tudi tale ena izmed must read (no pa tut film ni bil slab).
Je dolžnost dovolj velik razlog za življenje? John, upornik v šoli, se prijavi v vojsko ker ne vidi druge rešitve. Ko pa spozna prelepo Savannah je pripravljen na spremembe v svojem življenju. Zanjo je pripravljen obrniti nov list v življenju in postati boljši človek.
Vendar pa dogodki 11.9. vse spremenijo, prisiljen jo je zapustiti in opraviti svojo državljansko dolžnost.
Bo razmerje preko pisem zdržalo?

Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA 3 DODATNE TOČKE


Slika


GENESIS
od KARIN SLAUGHTER

Za spremembo malce drugačen žanr...Vsekakor bolj krvavo in grozljivo. Ob branju knjige sem velikrat razmišljala da bi prenehala ker za moj želodec je bilo vse skupaj kar veeeelik zalogaj.

Bivša mrliška oglednica Sara Linton upa, da s selitvijo v Atlanto za seboj pustila tragično preteklost. Kot zaposlena v bolnišnici je priča grozno ranjeni mladi ženski in zadevi skuša priti do dna.
Skupaj z Willom Trentom (specialni agent) se podata na pot raziskovanja, ki vsekakor je presenetljiva, grozljiva in krvava...
Vredno branja - če imate malce bolj močen želodec;)


Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA 3 DODATNE TOČKE

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. JAMIE McGUIRE - WALKING DISASTER (Goodreads)
2. Suzannah Dunn - The Confession Of Katherine Howard (Goodreads)
3. P.C. and KRISTIN CAST - HON: DESTINED (Goodreads)
Nazadnje uredil/a ines1982 dne 24 maj 2013, 10:33, skupaj urejeno 3 krat.

Uporabnikov avatar
FreakChiq
Shapeshifter
Prispevkov: 2276
Pridružen/a: 27 jun 2010, 22:53
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Majski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a FreakChiq » 02 maj 2013, 12:43

World War Z: An Oral History of the Zombie War
od Max Brooks

Thought-provoking - to je beseda, katere prej ne bi nikoli povezala z bilokatero zombie knjigo, ampak World War Z ti res da mislit. Med branjem sem kar nekaj krat bla like that "Sudden Clarity Clarence" meme guy. :) Pa ne zato, ker bi bla na tem, da se začnem po ulici gor pa dol histerično dret: "The Zombies are coming! The Zombies are coming!" It was because I could easely transmit zombie epidemijo in politično dogajanje v ozadju, ki je v knjigi opisano, na vse te viruse (nore krave, mišja mrzlica, ptičja gripa, H1N1, you name it), ki se v real lajfu pojavijo na vsake tolko časa in pri folku povzročijo pravo množično paniko.

Čeprav so zombiji v WWZ tiste tradicionalne sorte (you know, the slow, moaning and dumb kind, yet up-close VERY dangerous and aggressive) ni stvari, ki so se dogajale, nič majn scary naredlo. (V prihajajočem filmu so namreč to spremenili in ustvarli neke zombije on superspeed, ki lahko skačejo na helikopterje pa take fore -- oh, hollywood. *rolls eyes*) Knjiga se bere kot neki memoar sestavljen iz intervjujev, ki opisujejo potek in širjenje zombijev po celem svetu in kako je to vplivalo na vsako državo, njeno vojsko, politiko in človeštvo nasploh. In ta stil je ful dodal na scaryness in OMG WTF faktorju. Celi čas sem vedla, da gre za fiction, ampak not sem pa tak padla, kot največji history geek ever. (And I'm so NOT a history geek, trust me.) Še posebej ql je blo to, da so se zgodbe med sabo povezovale. V eni je nekdo omenjal "Redeker Plan," nekaj zgodb naprej pa si nato zvedo, kdo je ta Redeker in kaki načrt je naredil.

Najbolj v spominu mi bo ostala The Battle of Yonkers, ki je šla tak hudo narobe, da bolj ne bi mogla it. To je bla prva bitka USA vojske z Zombiji, ki je pokazala kako hudo so nepripravljeni, čeprav so si mislili ravno nasprotno. Če so uprabljali taktike iz Hladne vojne - like kopali jame in s tanki naprej hodli. In pol, ko so te ugotovili, da jih ta taktika ne bo nikamor pripeljala, te je pa pol panika nastala.
"Someone from another platoon, I didn’t know his name, started hollering “I hit him in the head and he didn’t die! They don’t die when you shoot them in the head!” I’m sure he must have missed the brain, it can happen, a round just grazing the inside of the skull…maybe if he’d been calm and used his own brain, he would have realized that."
"Panic’s even more infectious than the Z Germ and the wonders of Land Warrior allowed that germ to become airborne.
“What?”
“They don’t die?”
“Who said that?”
“You shot it in the head?”
“Holy crap! They’re indestructible!”
All over the net you could hear this, browning shorts across the info superhighway."
Ali pa to, kar se je odvijalo okrog domnevnega cepiva Phalanx in kolko keša so zaslužli za nekaj, kar sploh ni delovalo. Prvo, ko so še mislili, da gre za neko vrsto afriške stekline, so prišli s Phalanaxom ven, ampak proti Zombie virusu je to bil navadni placebo. Sploh ga nikoli niso testirali če dejansko pomaga proti tem virusu. Ta intervju z moškim, ki je spravo to cepivo na trg, je bil like effing scary in wow hrati.
"The only rule that ever made sense to me I learned from a history, not an economics, professor at Wharton. "Fear," he used to say, "fear is the most valuable commodity in the universe." That blew me away. "Turn on the TV," he'd say. "What are you seeing? People selling their products? No. People selling the fear of you having to live without their products." Fuckin' A, was he right. Fear of aging, fear of loneliness, fear of poverty, fear of failure. Fear is the most basic emotion we have. Fear is primal. Fear sells.
Ali pa, ko so religious nuts začeli krožit idejo, da čimprej se boš okužo z virusom, bolj hitro boš prišo v nebesa in da se lahko s sexom z devico "očistiš" "uroka." Bog ve kolko folka je jumpalo na to idejo in začelo posiljevat ženske in mlade deklice. In take butaste ideje lahko tudi IRL hitro najdejo plac za dihanje. And that's really fucked up.

Še nekaj awesome citatov:
- “Most people don't believe something can happen until it already has. That's not stupidity or weakness, that's just human nature.”

- "They’re not afraid! No matter what we do, no matter how many we kill, they will never, ever be afraid!"

- “Lies are neither bad nor good. Like a fire they can either keep you warm or burn you to death, depending on how they're used.”

- “I don't know if great times make great men, but I know they can kill them.”


V glavnem... dolgo časa je bil WWZ a definitive 5-star read. Dokler me niso nekje od sredine dalje začeli rahlo zgubljat. Nekateri intervjuji so postali preveč vojaško in politično osredotočeni (tudi pre-zombie vojne in politiko so vmes mešali) zaradi česa sem zgodbi vedno majn sledila. Pol je spet prišo kak intervju, ki me je not potegno, ampak temu je pa na žalost spet sledil neki, ki me je pusto hladno. Zaradi tega na koncu nisem mogla dat več kot 4 -- but they are like the biggest 4 stars you can imagine. :)

Če mate radi zombije potem to knjigo več kot priporočam.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika
Stolen
od Lucy Christopher

Šestnajstletno Gemmo na letališču v Bangkoku ogovori par let starejši fant. Predstavi se kot Ty. Ob kavi prideta v pogovor. Ty is a good looking guy and nice to talk to. Gemmi se zdi, kot da ga od nekod pozna vendar hitro zavrže to misel. Na enkrat se Gemma začne čudno počutit - kot da nima več nadzora nad njenim telesom. Ty jo prime za roko in jo vodi ven iz letališča do kant za smeti, kamor je skril druga oblačila, lasuljo in fake potni list. The next thing Gemma remembers is waking up in a bed that's not hers. And it gets even worse... sami vroči pesek kam njeno oko nese. Ty jo je ugrabil in zvlekel nekam sredi puščave.

Gemma je effin' brave! Jaz bi menda obupala nad lajfom kak bi vidla da je okrog mene sami pesek in nič drugega. Bog ve kje je naslednje mesto. Bog ve če je kje kaki folk v bližini, ki bi ti lahko pomagal. Itak že mora bit dovolj strašno to, da te nekdo ugrabi. Ko pa še pol vidiš da nimaš kam pobegnit...
Preden sem začela brat sem bla prepričana, da bom sovražla Tyja. Jaz sem, napram Gemmi, samo spectator. Moje preživetje ni odvisno od njega. Jaz ne bom razvila nobenega Stockholm sindroma. But in the end I actually felt sorry for Ty. To, da ji nikoli ni nič naredo; da ji je pomagal, ko ga je najbolj potrebovala, čeprav je vedo, kaj to za njega pomeni; da je hoto bit svoboden in je mislil, da ona hoče isto -- vse to seveda ne spremeni dejstva, da jo je ugrabil in zvlekel nekam proti njeni volji. Zasluži si, kar je dobil. But now he's in a situation that's the opposite of what he wanted -- to be free -- and, just like Gemma, upam, da se bo nekega dne lahko vrnil tja nazaj, kjer se je vse začelo, in živel tak kak on hoče. Ni vse vedno samo črno ali belo.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Jamie McGuire - WALKING DISASTER (Beautiful #2) (Goodreads) ★★★★
2. Kelly Oram - THE AVERY SHAW EXPERIMENT (Goodreads) ★★★★
3. Samantha Young - DOWN LONDON ROAD (On Dublin Street #2) (Goodreads) ★★★
4. Jennifer Banash - WHITE LINES (Goodreads) ★★
5. David Stahler Jr. - DOPPELGANGER (Goodreads) ★★★
6. Alyssa Rose Ivy - THE HAZARDS OF SKINNY DIPPING (Goodreads) ★
7. Emma Chase - TANGLED (Tangled #1) (Goodreads) ★★★★
8. Jill Shalvis - HEAD OVER HEELS (Lucky Harbor #3) (Goodreads) ★★★★
9. Jill Shalvis - AT LAST (Lucky Harbor #5) (Goodreads) ★★★
10. Carina Bartsch - KIRSCHROTER SOMMER (Kirschroter Sommer #1) (Goodreads) ★★★
"Can nobody hear me? I've got a lot that's on my mind."

Uporabnikov avatar
Marjetica
Human
Prispevkov: 131
Pridružen/a: 01 jan 2011, 11:40
Kraj: Obala
Kontakt:

Re: Majski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Marjetica » 02 maj 2013, 15:31

Dearly, Departed (Gone With the Respiration #1)
od Lia Habel

Jooj, bi morala res vmes pisati te reviewe ker konec meseca že vse pozabim!
Anyway.. I loooved this book! Je steampunk, dystopia in zombiji v enem, tako da so bila moja pričakovanja zeloo visoka, ker mi je zgledala kot perfect book zame. New Victoria v letu 2195, z vsemi viktorijanskimi oblekami in manirami, I loved it!
Zgodba je napeta in zanimiva, zombiji so razdeljeni med dobre in slabe in Nora Dearly se znajde med njimi. Glavna junakinja je res zelo všečna, pogumna, ampak ne popolna. Nisem zelo zagreta za razne romance, ampak ljubezenska zgodba med Noro in Bram-om, ki je dober zombi vojak, mi je bila ful všeč. Bram Giswold je meni zelo všečen moški lik, kar mi je v današnjih časih že težko najt (ker vsi so neki beautiful bastardi in ošabni in prevzetni..). Včasih so bili deli knjige res grozljivi, včasih pa tudi humorni in sarkastični, which I also love. Veselim se branja 2.dela serije, tale knjiga gre med moje all-time-favorites. Also, the cover is gorgeous :drools:

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika


Worst Case (Michael Bennet #3)
od James Patterson

Zgodba se začne, ko ugrabijo najstnika iz bogataške družine.. ugrabitelj ne zahteva odkupnine, ampak temu fantu zastavlja razna vprašanja, o onesnaževanju Zemlje, o družbenih krivicah ki se dogajajo po svetu.. Prvi dve ugrabljeni žrtvi njegovih vprašanj ne preživita, tretje dekle pa se od malega zavzema za boljši svet in pozna vse odgovore na njegova vprašanja in zato jo spusti. Detektiv Michael Bennet tako vidi, da ima opravka z genijem in hkrati norcem, ki hoče spremenit svet na grd način. Ugrabitelj hoče potem bombardirati šolo z bogatimi otroci, vendar mu detektiv in njegova ekipa to preprečijo. Ugrabitelj se potem preusmeri na borzo v New Yorku, kjer bi jo uničil in s tem pomemben del sveta, ki mu vlada denar. Zgodba je napisana iz več strani pripovedovalcev - od ugrabitelja, do vseh ugrabljenih žrtev do Michael Benneta. Vmes se odvija tudi ljuvezenska zgodba med Michael Bennetom in FBI agentko, vendar je to bilo postranskega pomena..
Zgodba je bila kratka, napeta, ampak me ni posebno pritegnila, sploh ker je bila malo preveč usmerjena proti vidikom tega ugrabitelja, namesto da bi mogoče poslala kakšno pomembno sporočilo. Je malo mejila na republikansko stran.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika


Something About You (FBI/ US Attorney #1)
od Julie James

V ospredju je ljubezenska zgodba med FBI agentom Jack Pallasom in odvetnico Cameron Lynde.. zgodba pa se začne, ko Cameron prenoči v hotelu in je priča umoru prostitutke..vendar je bila ta prostitutka pred umorom z US senatorjem, ki bi bil glavni osumljenec, če ne bi Cameron videla skozi vrata sobe nekega drugega moškega.. in tako se sreča z Jackom, s katerim sta na bojni nogi zaradi nesporazuma izpred nekaj let. Sčasoma se seveda zbližata, zglasita nesporazume in obleke začnejo frčati. Ta knjiga ni mystery, ker je storilec znan že kmalu po začetku knjige.
Bila mi je ok fajn, nič posebnega.. Glavni osebi sta bili malo preveč popolni zame, in konec je bil res pretirano popoln, žal pri meni to ne deluje. Life is not a wish-granting factory, ampak v tej knjigi je skoraj preveč.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke, 1.knjiga)

Slika


Dear John
od Nicholas Sparks

Ok, chick-lit, ki se mu ponavadi izogibam v dolgem loku tokrat ni bil tako slab. Zgodbo pripoveduje John za nekaj let nazaj, ko je spoznal Savannah. Ona je bila na počitnicah blizu njegovega doma in tam sta se spoznala in hitro zaljubila.. Vendar John je vojak v US Army, in kmalu gre nazaj v Nemčijo. S Savannah se vidita zelo redko, vendar načrtujeta da bosta skupaj ko John začne služiti vojski v Ameriki blizu doma. In res se vrne in skupaj se veselita prihodnosti, vendar ne za dolgo. 11. september 2001 spremeni vse, saj John čuti, da mora it skupaj s svojimi prijatelji v vojski v Afganistan. Tako se s Savannah spet vidita samo približno dvakrat na leto. Ves čas si pišeta pisma. In nekega dne mu Savannah piše pismo, da je zaljubljena v drugega moškega. Takrat prekineta vse stike. Ko se John spet vrne, mora ksrbeti za svojega umirajočega očeta, in ko ta umre, gre obiskat Savannah. Najde jo poročeno vendar tudi njeno življenje ni bilo lahko..
Všeč mi je bil konec, saj ni bil tipični HEA, kot bi lahko pričakovali od take knjige. Bila je žalostna, da sem na trenutke tudi jokala, in všeč mi je bila bolj realna.. V njej so razne bolezni, kot so avtizem, rak, kar vsaj po moje da knjigi neko večjo vrednost.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke, 2.knjiga

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. J.K. Rowling - The Casual Vacancy (Goodreads)
2. Marissa Meyer - Cinder (Lunar Chronicles #1) (Goodreads)
3. Kelley Armstrong - The Awakening (Darkest Powers Trilogy #2) (Goodreads)
4. Franz Kafka - The Metamorphosis (Goodreads)
5. Garth Stein - The Art of Racing in the Rain (Goodreads)
6. Brian Selznick - The Invention of Hugo Cabret (Goodreads)
Nazadnje uredil/a Marjetica dne 31 maj 2013, 09:21, skupaj urejeno 4 krat.

Uporabnikov avatar
illy
Siren
Prispevkov: 632
Pridružen/a: 04 nov 2012, 11:16

Re: Majski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a illy » 02 maj 2013, 21:35

Warm Bodies (Warm Bodies #1)
od Isaac Marion

Zombies are not exactly my cup of tea..ampak me je tale knjiga čist presenetla. Sem že razmišljala, da je nebi šla brat, ampak sem pol rekla, da jo bom vsaj probala začet. In me je potegnla not že praktično od samega začetka. Tale transformacija iz Dead v Living..zgodba daje upanje. V spremembe, v boljši svet. Ni me potegnila v ta žanr, me pa ni razočarala.

"I'm sorry I can't properly introduce myself, but I don't have a name anymore. Hardly any of us do. We lose them like car keys, forget them like anniversaries."

"You might say death has relaxed me."

"Is that your wife?" Julie asks again, more forcefully. I nod. "Who's that...guy she's with?" I shrug. "Is she cheating on you or something?" I shrug. "This doesn't bother you?"
I shrug.
"Stop shrugging, you asshole! I know you can talk; say something."


"In my palm I can feel the echo of her pulse, standing in for the absence of mine."


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika


Wanderlust
od Skye Warren

Spet ena tistih knjig, ki povzroči, da se sprašujem če je vse ok z mano. SPOILERJI so v nadaljevanju. 20-letna Evie se za svoj rojstni dan odloči, da odide od doma, kjer za seboj pusti paranoično in histerično mati. Praktično celo življenje je bila zaprta v hiši, ker ji je bil zaradi mamine bolezni otežen izhod, konstantno jo je svarila pred nevarnim svetom, da so zunaj samo slabe stvari in, da ne rabi it ven, naj bo noter itd. Ironično, namreč pred tem so se ji zelu krute stvari dogajale prav za domačimi vrati. In ko končno odide, na poti do svoje prve destinacije, guess what happens? Spozna tipa, ki ne pozna pomena besede 'ne', ki ne dojema koncepta mej. Ne bom šla preveč v detajle, ugrabi jo, čeprav to prvotno ni bil njegov namen, in tako se zgodba nadaljuje. Hunter skrbi za Evie, čeprav ona v svojih dejanjih ni glih najbolj prostovoljna, daje ji vedno več prostora, ustvarita nek tak svoj poseben odnos. Parkrat poskuša pobegnit, in ji celo uspe. Kaj se pa zgodi potem, ko si svoboden in ne poznaš nikogar? Avtorica res lepo pelje zgodbo..Njun odnos se spreminja, spoznamo oba karakterja, sploh pa Hunterja in zgodba počasi pelje proti zaključku. Hunter je bad guy. Mogla bi bit zgrožena in jezna na njega, odvraten bi mi moral bit. No, ja..not so much! And that's what's disturbing! Proti koncu vidimo razloge, zakaj je tako, kaj se je zgodilo. Tuki bi zelo rada vidla, kdaj se zgodi z njima, z njunim odnosom, kako se razvijata in v katero smer gresta. Naj bi bla pa samostojna knjiga, tko da se bom morala zadovoljit s takim koncem, kot je :wink:

"Oh great, an eco-conscious kidnapper."


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika


Mystery Man (Dream Man #1)
od Kristen Ashley

Cabe pa je en Alpha Male! Na vsake tolk mi je mal neandertalsko deloval. Commando Guy vs. Cosmo Girl. Knjiga je bla ok, mela sm mal dileme pri ocenjevanju, ker so ble stvari, ki so mi ble všeč in stvari, ki mi niso bile..kot na primer izrazi, ki so bli uporabljeni in so se ponavljal čez celo knjigo. Način, kako so bli določeni stavki oblikovani, da se je kdaj zgodilo, da sem mogla katerega še enkrat prebrat, ker je manjkala kakšna besedica. Moški karakterji v knjigi so bili seveda vsi čudežno noro hudi, Gwen še celo njenega očeta tko opisuje oz. da tako opazko. Mogoče sem mal preveč prčakovala od te knjige..steam factor mi je bil mičken nizek, Gwen je skos govorila kok so vsi hudi in lepi itd., blo je pa velik akcije, skozi se je nekaj dogajalo. Pri Gwen me je nekaj zmotlo, ne vem točno kaj, ampak nekaj ni blo ok..mogoče te izrazi, ki jih je uporabljala, pa čeprav samo v svoji glavi. Na momente sem mela občutek, da sem v glavi 16-letnice in ne 33-letne ženske.


Ocena: (3.5*)
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke #1)

Slika


Cut & Run (Cut & Run #1)
od Abigail Roux, Madeleine Urban

:024: top shit tale zadeva :-D Zgodba se gre o dveh FBI agentih, ki ju dajo skupaj delat na en case serijskega morilca v New York. Dost je zajebancije, ko se Zane pa Ty skos neki bockata, pa po enem twistu mi je blo prou smešno brat, ker sta se karakterja nekako zamenjala in je bil eden od njiju čist zmeden. Skupaj sta pa :106: fajn je "opazovat" celotno dogajanje :) Suspense/mystery factor ga tud zmaga tuki, skoz te drži na prstih in ugibaš, kdo je morilec, skos je neki zanimivga, ni nobenga dolgočasnega dela.
Res sem vesela, da sem se končno spravila brat to serijo. Edini problem je ker je zunaj 7 knjig, jaz bi se pa mogla začet učit za izpite. Že vidim, kok bo zabavno to učenje :roll: bom pa manj spala, no biggie :019:

"This dude's nuttier than squirrel shit."

"My fingers hurt. And the important one won't stand up by itself."
"So hold them all up and call it a flock"Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke #2)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Amy Harmon - A DIFFERENT BLUE (Goodreads)
2. Abigail Roux, Madeleine Urban - STICKS & STONES (Cut & Run #2) (Goodreads)
3. Abigail Roux, Madeleine Urban - FISH & CHIPS (Cut & Run #3) (Goodreads)
4. Abigail Roux, Madeleine Urban - DIVIDE & CONQUER (Cut & Run #4) (Goodreads)
5. Abigail Roux - ARMED & DANGEROUS (Cut & Run #5) (Goodreads)
6. Abigail Roux - STARS & STRIPES (Cut & Run #6) (Goodreads)
7. Abigail Roux - TOUCH & GEAUX (Cut & Run #7) (Goodreads)
8. Maya Cross - LOCKOUT (THE ALPHA GROUP #2) (Goodreads)
9. Emma Chase - TANGLED (TANGLED #1) (Goodreads)
10. Kitty Thomas – COMFORT FOOD (Goodreads)
11. H.M. Ward – THE ARRANGEMENT 1, 2 (The Arrangement #1, 2) (Goodreads, Goodreads)
12. H.M. Ward – THE ARRANGEMENT 3, 4 (THE ARRANGEMENT #3, 4) (Goodreads, Goodreads)
13. H.M. Ward – THE ARRANGEMENT 5, 6 (THE ARRANGEMENT #5, 6) (Goodreads, Goodreads)
14. H.M. Ward – THE ARRANGEMENT 7 (THE ARRANGEMENT #7) (Goodreads)
15. Kristen Ashley – KNIGHT (UNFINISHED HERO #1) (Goodreads)
Nazadnje uredil/a illy dne 31 maj 2013, 21:48, skupaj urejeno 6 krat.
Reading is dreaming with open eyes..
I do not want to just read books; I want to climb inside them and live there.

Uporabnikov avatar
elchy
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 301
Pridružen/a: 18 okt 2011, 09:58

Re: Majski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a elchy » 03 maj 2013, 10:13

My Life as a White Trash Zombie (White Trash Zombie #1)
od Diana Rowland

To je prva knjiga, ki sem prebrala o zombie-jah in resnično nisem pričakovala tega. Imela sem jo že kar nekaj časa na to-read listi in zaradi lepe naslovnice, sem kar to vzela v roke. Kot sem napisala definitivno nisem pričakovala tega. Gledala sem že dosti filmov o zombie-jah in v vseh so bili živi mrtveci, ki so jedli ali žive ljudi ali pa samo možgane. Razpadali so in sploh niso bili preveč pametni. Pač na daleč se je videlo, da je bil zombie. Ampak v tej knjigi je bilo to malce drugačne. Res da je glavna junakinja, ki je bila seveda zombie, jedla možgane, ampak poleg tega je imela tudi redno službo, fanta in je zgledala kot normalni človek. Vsaj ko je jedla možgane, v nasprotnem primeru je začela smrdeti in je začela razpadati. Vsekakor zanimiva knjiga in nekaj novega. Vsaj zame. Definitivno bom prebrala celo serijo. :)

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika


Hopeless (Hopeless #1)
od Colleen Hoover

Že nekaj časa sem jo imela na moji to-read listi in ko sem videla, da spada pod kategorijo kidnapped, sploh nisem odlašala z branjem. Knjiga me je pozitivno presenetila in lahko rečem, da je ena izmed boljših knjig, katere sem letos prebrala. Polna je dogajanja, preobratov, čustev... Res top knjiga. Tudi glavna karakterja sta mi bila zelo všeč. Prav s težavo bom čakala na drug del.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

SlikaWild Man (Dream Man #2)
od Kristen Ashley

Resnično sem oklevala kakšno oceno naj dam tej knjigi, a na koncu sem se odločila za 3. Knjiga mi ni bila kaj preveč všeč, ni bila pa tud ful slaba. Polovica knjige mi je bila bolj kot ne dolgočasna, potem so se pa začeli problemi z bivšimi (bivši mož in bivša žena). Tu je kar nekaj zapletov, nepričakovani zaplet se zgodi, ko Tesso nekdo ugrabi. Potem je pa tako že konec knjige. Močno me spominja na prvi del oz. mi je skoraj enak, razen da tu sta imela glavna junaka probleme z bivšimi, tam pa so se za glavno junakinjo prepirali trije badass moški. Prva mi je bila bolj všeč. V tem delu mi je pa resnično bilo všeč, da je imela Tess slaščičarno. Sem ji jo tudi kar sama želela odpreti, ker zelo rada pečem. :)

Ocena:
Izziv: Mesečni (prva knjiga za 3 dodatne točke)

Slika


Something Like Normal
od Trish Doller

Luštna zgodba, a nič posebnega. Všeč mi je bilo, je bilo napisano iz POV Travisa. Tudi všeč mi je bilo, da je bilo napisano s kakšnimi težavami se sooča potem, ko je prišel iz Afganistana in ob izgubi prijatelja. Knjiga se je hitro brala in le s težavo sem jo odložila. :) Vseeno pa mi nekaj manjka. S tem, ko je bila napisana iz POV Travisa, bi si želela, da bi bilo več napisano o Harper. Sploh kaj se je dogajalo v njej, ko ji je povedal, da se je zapletel z bivšo in zakaj mu je tako hitro odpustila. Nista imela najboljše zgodovine in praktično je bil on kriv, da so jo imeli za kurbo, kljub temu, da je bila še nedolžna. Malce prekratka je bila. :)

Ocena:
Izziv: Mesečni (druga knjiga za 3 dodatne točke)

Slika­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Alice Sebold - The Lovely Bones (Goodreads) ★★★★

Uporabnikov avatar
skyline
Werewolf
Prispevkov: 3156
Pridružen/a: 08 avg 2010, 12:11

Re: Majski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a skyline » 03 maj 2013, 11:22

Deadly Descent (Bagram Special Ops #1)
od Kaylea Cross

Aaaaawwwwww... Zakaj mi je bla ta knjiga tolk všeč? Več razlogov v bistvu. Ni tipična "men in uniform romance". Prvo kot prvo, je ženska (Devon) army pilotka helikopterja in ni neka raznežena in zmedena virgin, ki dol pade, ko zagleda mišičastega vojaka (Cam), ki pa tudi ni obični vojak, ampak je PJ, kao medic. Devon ma tudi višji čin kot Cam (and I really liked that, hehe). Razlikuje se pa tud od klasičnih romanc glede zgodbe, ki je napeta, včasih kar malo akcijska in dobr opisana. I so dig these kind of books! Njuna romanca je wow. In Cam... oh Cam... I think I'm in love. Pri njegovem liku mi je blo to všeč, da kljub temu da so bli v war zone in je bla Devon ranjena, ni vse spustu iz rok in se sam nanjo osredotoču, čeprav ga je ubijalo v notranjosti, ampak je še vseeno naredu svoj job. Tud neglavni liki so zakon in glede na to, da je naslednja knjiga o dveh, ki sta meni oba bla v tej knjigi všeč, mislim da ni vprašanje, kaj grem brat točno čez 1 minuto. Glede na to, da sm prebrala že morje knjig, ki spadajo v ta žanr romanc, mi je ta bla ena boljših, zato tak visoka ocena. Je pa romantika, ni erotika. Žal. Ker če bi bla erotika... Oh Cam... *swoon*

Ocena:
Izziv: MESEČNI (prva knjiga za 3 dodatne točke)

SlikaFor A Hero
od Jess Hunter & Sable Hunter

PODN!!! Še nižje... PODTALNICA!!! To everyone... DO NOT, I REPEAT, DO FUCKING NOT READ THIS BOOK!!! EVER! To je pa neki tako zlajnanega, da še stereotipno ni, ker še tako stereotipna romantična zgodba o firefighter-ju je balzam za oči proti temu. To ni knjiga, to je... To je neki, da ti pritisk dvigne, ker ne morš verjet, kak je lahko nekdo tako beden, da tako knjigo napiše. To je tipičn primer, kako NE BITI AVTOR, kako ne tega delat za poklic ali v prostem času, ker ti to ne gre. Zgodba je tako plehka, tako brez nekega faking pointa, tako boring, da se ti še zehat ne da zraven, ker je preveč boring za zehanje. Stil pisanja... živčnega te naredi, ker so dialogi absolutno ubijalsko bedni. Karakterja... sam bombo lahko vržem na njiju. Kak si lahk tak glup/a??? Waaaaaaaa!!!!!! Jezna sm, totalno, redko katero knjigo spluvam po dolgem in počez, o tej knjigi pa nimam ene dobre stvari za napisat, niti ene, ker to ni knjiga, to je en kup stavkov, ki je eden bolj beden od drugega. Ocena na GR pa trenutno 4,69!! KAKO???? Tistih pet, ki je ocenlo, so verjetn familija od avtorja. NE MORŠ DAT TAKI KNJIGI OCENE VEČ KOT 1, ne morš. Če v življenju nebi ene knjige prebrala, mi ta knjiga ne bi bla všeč. Sex scene... pa ne me zajebavat no, bedno opisane, bedno "izvedene", bedno obnašanje in ŠE STOKRAT BOLJ BEDNI DIALOGI. PODN OD PODNA!!! Tak sm hotla zdajle prebrat eno ornk steamy zadevo o kakem firefighter-ju, pol pa nabijem na to knjigo, ki mi je pokvarla večer do amena! Fuck off! Še enkrat ponovim, da ne bi slučajn kdo ofnu te knjige, ker mu bo žal da je pismen! Milijon drugih boljših knjig je o firefighterjih... recimo Jo Davis - Firefighters of Station Five serija recimo, Jennifer Bernard - The Bachelor Firemen of San Gabriel še sicer nism brala, ampak zgleda OK, tud Anne Marsh - Smoke Jumpers. V bistvu KARKOL DRUGA ZBERTE, priročnik o prvi pomoči pri požarih je boljš, SAM TE KNJIGE PROSIM NE, ker ne bote, garantiram, mogle prebrat do konca!!! Js sm se prebijala tako mukotrpno, da mi je žal, da sm sploh prebrala do konca, ker edin kar mi je ta knjiga dala, je to, da me je nardila totalno jezno!! FAKING PODN! Zdej morm pa hitr eno fajno serijo v roke vzet, da pozabm da sm kdajkoli brala tole knjigo in dobim svoj mesečni fix za men in uniform. Hmmm... The Recon Diaries looks good to me right now :D

Ocena:
Izziv: MESEČNI (druga knjiga za 3 dodatne točke)

SlikaWanted
od Amanda Lance

Hmmm, kaj povedat o tej knjigi. Addie je ugrabljena na velikem parkirnem prostoru, kjer je ob nepravem času na nepravem mestu. Skozi celo knjigo se razvije romanca, ki je dokaj verjetna v očeh bralca. Charlie in Addie se zbližata, čeprav ji Charlie pokaže tudi svojo temno plat. Dejansko je cela zgodba o času, ko ga Addie preživi z ugrabitelji in se zaljubi v Charlia, ki postane njen zaščitnik in ji obljubi, da bo živa in zdrava prišla domov. Edino, kaj me je (spet) zmotlo pri tej knjigi je blo to, da bi lahko bila NA, glede na to da je punca 17, fant pa 29, tako je pa klasična YA, čeprav na GR dajejo to vsi pod NA - Zakaj? Ne vem. Tud platnica hudo zavaja. Škoda. Zmotlo me je tudi večkrat to, da so bli ene trikrat tako smešni preskoki v knjigi, ko bi lahko bilo še zelo veliko povedanega, pa je bilo spuščeno. Za moje pojme bi tudi zaključek cele drame glede ugrabiteljstva lahk bil boljše izpeljan, ker konec mi je bil... ne vem, malo za lase privlečen. Zgodba se tud konča na tak način, da je odprta varjanta za nadaljevanje. ČE bo nadaljevanje, pa ne more bit več YA, ker to bi bilo potem že malo smešno. Knjiga je drugače lušna, hitro se bere, ni pa nek literarni presežek.

Ocena:
Izziv: MESEČNI (za 2 dodatni točki)

SlikaReboot (Reboot #1)
od Amy Tintera

You all know how I hate books about zombies, right? Well, shit... this book was good! Awesome really. Sm kr happy, da sem naletela na tako, ki mi bo všeč. Ne vem, js si vedno predstavljam zombije kot nekaj ful groznega, kar vstane od mrtvih in pol sam kolje vse okoli sebe. Verjetn mam to predstavo od kakih grozljivk. Anyway... v tej knjigi zombiji niso grozni, ampak so dejansko navadni teenagerji, ki jih hočejo meti ljudje pod totalno kontrolo, ker se jih v bistvu bojijo, saj so hitrejši in sposobnejši od njih. Ljudje jih tud zato izrabljajo, da delajo "umazana" derla za njih. Ful mi je bla všeč ideja, ko so označeni po številkah, ki jih majo vtetovirane v zapestju. CIfra v bistvu pove, kolk minut si mrtev, predenj se spet zbudiš. Višja cifra kot je, bolj si sposoben in spoštovan reboot, pa tudi manj imaš človeških lastnosti. Wren je cifra 178 (najvišja), Callum pa 22 (eden izmed najnižjih). In ABSOLUTNO TOTALNO sem bla navdušena nad tem, da je KONČNO ENKRAT BEJBA GLAVNI BADASS, ne pa tipček. Itak je zgodba prestavljena daleč v preteklost, ko so vsa mesta praktično uničena od vojne, ki je bila med ljudmi in reboots, predenj so jih ljudje začeli nadzorovat. In tud mi je blo všeč, da nista Wern in Callum takoj začela s kakimi "I love you" že po prvem srečanju. V bistvu teh "I love you" sploh ni blo v tej knjigi povedanih, bili so samo pokazani, kar je totalno bolj pasalo v to zgodbo, ki je polna akcije.
Kar mi je pa totalno blo všeč in to se mi zdi, da je pri YA knjigah kr velikrat pozabljeno, je pa to, da je blo tak med vrsticami zlo velikokrat nakazano, kako se ljudje množično bojijo tistega, kar ne razumejo in ne poznajo, in je to takoj treba zatret, ker je nekaj drugačnega. V bistvu se mi zdi, da bolj ko je zgodba šla proti koncu, bolj je blo to poudarjeno. Ker kao ves folk se je totalno bal teh reboots, sam zagledali so jih in začeli kričat in paniko zganjat in čuvaje na pomoč klicat, ker so jim institucije dale tako mnenje o njih, da so vsi reboots brezčustvene pošasti, ki samo pobijajo in ugrabljajo ljudi, kar sploh ni blo res. Reboots so sam opravljali delo, ki so jim ga naročili ljudje, niso meli svoje volje, vse ukaze so mogli prezpogojno izpolnit, drugače so bili eliminirani takoj brez vprašanj in pojasnil. Nasplošno pa populacija ljudi tega ni vedela in zato so se jih tako bali in bili proti njim, čeprav večina ljudi niti v stik ni prišla z njimi. To je blo res dobr napisano, kao, kako lahko sodiš nekaj, o čemer nimaš pojma in česar ne poznaš. In če gledaš iz tega vidika, vidiš da so se ljudje obnašali kot neke ovce, ki grejo tja kamor jih nekdo usmeri, ker ne upoštevajo svoje pameti. In dejansko točn tak je prevečkrat v real lajfu. Anyway... ful dobra knjiga iz tega YA žanra in komaj čakam na drugi del, čeprav izide šele 2014, kar je edina slaba stran.

Ocena:
Izziv: MESEČNI (za 1 dodatno točko)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――

1. Colleen Hoover - This Girl (Slammed #3) (Goodreads) ★★★★
2. Kaylea Cross - Tactical Strike (Bagram Special Ops #2) (Goodreads) ★★★★★
3. Kendall McKenna - Brothers in Arms (The Recon Diaries #1) (Goodreads) ★★★★
4. Kendall McKenna - Fire For Effect (The Recon Diaries #2) (Goodreads) ★★★
5. Willa Okati - A Beautiful Disaster (Goodreads) ★★★
6. K.I. Lynn - Breach (Breach #1) (Goodreads) ★★★
7. Amy Lane - Racing for the Sun (Goodreads) ★★
8. Cindy Gerard - Take No Prisoners (Black Ops Inc. #2) (Goodreads) ★★★★
9. Michele Zurlo - Re/Bound (Goodreads) ★★★★★
10. Katy Evans - Real (Real, Raw & Ripped #1) (Goodreads) ★★★★★
11. Jennifer Apodaca - The Baby Bargain (Once A Marine #1) (Goodreads) ★★★★
12. Theresa Marguerite Hewitt - Two Weeks With a SEAL (Wakefield Romance, #1) (Goodreads) ★★★★
13. Erin McCarthy - True (Goodreads) ★★★
14. Shannon Callahan - Hell, Fire & Freedom (Fighting for Freedom #1) (Goodreads) ★★★
15. Beth Michele - Love Love (Goodreads) ★★★★
16. L.J. - My Summer With You (Goodreads) ★★★
17. Nicole Edwards - Zane (Alluring Indulgence #2) (Goodreads) ★★★★★
18. Jane Harvey-Berrick - Dangerous to Know & Love (Goodreads) ★★★★
19. Lexi Ryan - Unbreak Me (Goodreads) ★★★★★
20. Barbie Bohrman - Promise Me (Goodreads) ★★★
21. A.M. Hargrove - Kissing Fire (Goodreads) ★★
22. T.A. Webb - Second Chances (Goodreads) ★★★★★
When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.
Two things are infinite:the universe and human stupidity;and I'm not sure about the universe.
If a little is great, and a lot is better, then way too much is just about right!

Uporabnikov avatar
Marinka
Sorcerer
Prispevkov: 1106
Pridružen/a: 10 avg 2012, 22:50

Re: Majski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Marinka » 04 maj 2013, 18:30

Clockwork Angel (The Infernal Devices #1)
od Cassandra Clare

Še ena mojstrovina Cassandre Clare! :vso_cast:

Res ne vem zakaj sem z njenimi knjigami tako dolgo čakala?!
Mislim, nad njenimi zgodbami sem vedno znova presenečena! Da ne omenjam, kako dobro je predstavila Viktorijanski London - prav dobiš občutek, da si tam in se še lažje vživiš v zgodbo. Tessa mi je super karakter - všeč mi je, da rada bere.
In kaj je najboljše v knjigi? Spremljamo veliko akcij, izdaj, zapletov in prikrite ljubezni.

Nasploh je Clockwork Angel prva steam punk knjiga, ki sem jo prebrala, pa zagotovo ni zadnja! In z tem ne mislim, samo na TDI serijo, ampak ta žanr sam po sebi.
TDI je tudi ena izmed serij, pri kateri so mi super všeč VSE platnice (morem še nabaviti drugi in tretji del, za v vitrino). :oops:

Ocena:
Izziv: MESEČNI

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Jennifer L. Armentrout - Opal (LUX, #3) (Goodreads)
2. Cassandra Clare - Clockwork Prince (The Infernal Devices #2)(Goodreads)
3. Markus Zusak - The Book Thief (Goodreads)
Nazadnje uredil/a Marinka dne 28 maj 2013, 20:23, skupaj urejeno 4 krat.
"It is the unknown we fear when we look upon death and darkness, nothing more."

Uporabnikov avatar
redheadfairy
Forest Spirit
Prispevkov: 29
Pridružen/a: 10 apr 2013, 10:01

Re: Majski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a redheadfairy » 04 maj 2013, 22:36

Cell (Mobi)
od Stephen King

Ajoooj še kr vredu knjiga, o sindromu ki spreminja z signalom telefona spremeni ljudi v zombije. Knjiga je za moj okus še ker nism vajena te vrste knjig. Glavna oseba je moški -pisatelj komik- ki se želi vrnit domov in najti svojega sina. Več ne moram povedat (spoilers). Domov ne mora poklicati zaradi očitnega dejstva zato ga čaka pustolovščina. Moram rečt da sem prebrala le četrtino v angleščini preostalo v slovenščini. Knjiga me ni ravno potegnila, ker ni moj priljibljen žaner ne zatoker bi bila slaba. Upam da če se odločite uživate v knjigi bolje kot jaz. :)

http://shrani.si/f/1J/gF/iBq9xeq/img20130531210703.jpg[/imgm]

Ocena:
Izziv: MESEČNI 1 DODATNO TOČKO

Bikini {•}
od James Patterson in Maxine Paetro

knjiga je ODLIČNA. Prebrala en dva tri. Mogoče je bila toliko boilša tudi zaradi dejstva da sem prej brala zanič knjigo :zvizgac: ... Uglavnem govori o ugrabitvi "vrhunske" manikenke. No to piše v uvodu v knjigi. Nič kaj bol vrhunska ni od nas. Ker je bil to njen prvi fotoshooting (Sem potem takem tudi jaz manikenka hahaha NE)... Njeni starši in novinarji odletijo na Maui, kjer se je to dogajalo. Uglavnem ta ugrabitev je bol uvetura v zgodbo, in razlaga osatlih izginjotij in umorov. Le sprožitev h razpletu. Saj bi povedala kaj več... But you know: spoilers! Uglavnem lahko branje, za sredi parka, na klopci... Preverjeno :D.

Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA 2 DODATNE TOČKE

http://shrani.si/f/2G/Pm/1QYRKhaw/img20130509173140.jpg[/imgm]


Vojakova pisma{•}
od Božidar Radoš

Knjiga je zelo dobra. Spominja me ko sm na podstrešji našla atijeva pisma moji mami, ko ga je noseča čakala doma da pride iz vojske... Mogoče zaradi moje romantike ali pa dejstva da gre po resničnih dogodkih se
m knjigo pojedla.

Kot že naslov pome gre za pisma vojaka, svoji novopečeni ženi. Pisma so prepisana in resnična. Pisatelj je od gospoda dobil pisma jih uredil, gospod Rok (vojak) je to knjigo posvetil svoji zdaj preminuli ženi Dori. Dodobra opiše sisteme včasih, kompliciranja in dela v vojskah, nadziranja pisem in podobno. Knjigo priporočam vsakemu z romantičnim srčkom in "firbcom". :)

Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA 3 DODATNE TOČKE

http://http://shrani.si/f/2p/fK/3gTZGi3 ... 191138.jpg[/imgm]

Zelena milja {•}
od Stephen King

No če mi Kingovo delo Mobi ni bil všeč ja tole kot heroin za moje oči... Za knjigo sem se odločila zaradi odličnega filma... Je kjniga bolša od filma? Mislm da ja. Malo smešeni so prevodi ker se mešejo z pravilno slovenščino in potem določenimi "grobimi" izrazi... Definitivno vreden ogleda in branja. Mislim pa da bi se najberž bolje izplačalo če bi prijele v roko angleško verzijo in ne slovensko... Užitek se nekoliko pomanša ko bereš slovenki prevod...
Za tiste ki ne poznate tako knjige kot tudi filma. Govori o kaznilnici Cold Moutain znanem pod imenom zelena milja. Tu so bile zadnje stopinje kaznjencev, ki so obsojei na smrt. Imeli so "starega iskreža", stol z katerim so odvzeli življenje kaznjencem. Od tu naprej bom poiskušala čim manj povedat, saj se vse prepleta. Zgodba govori o stražarjih in morilcih. Sprejmejo več kaznjencev med njimi kaznjenca, osojenega zaradi umora dveh deklic. Na prvi pogled strašen in mogočen temnopolt moški.

http://shrani.si/f/31/ZM/1SvpmwCD/img20130531213020.jpg[/imgm]


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Viktorija Faust - Anastazija (Goodreads)
2. Philip K. Dick - Ali androidi sanjajo o električnih ovcah (Goodreads)
3. John Green - The fault in our stars (Goodreads)
Nazadnje uredil/a redheadfairy dne 31 maj 2013, 23:07, skupaj urejeno 7 krat.
A good book should leave you... slightly exhausted at the end. You live several lives while reading it. ~William Styron, interview, Writers at Work, 1958

Uporabnikov avatar
Lenka
Fairy
Prispevkov: 418
Pridružen/a: 27 jun 2010, 20:17

Re: Majski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Lenka » 05 maj 2013, 18:27

ENCLAVE
od ANN AGUIRRE

Postapokaliptičen svet, živi se v podzemlju, ker je na površju še slabše kot spodaj. Zobmiji so Freaks, ki se jim je potrebno izogibat oz. jih ubit, če si Hunter. In niso vsi neumni, tisti zgoraj so že kr mal organizirani.
Fajn knjiga, z izolirano drižbo, kjer vrh določa pravila in skrbi za red. Tud na podlagi navideznih sovražnikov in podtikanj.
Duece je bla čist fajn junakinja. Všeč mi je blo, kako ni kar takoj podlegla Fadeu al pa Stalkerju. Ona je pač opravlala svoje delo, vse ostalo je blo bolj sekundarnega pomena.
Ful mi je blo všeč, kako je Fade razlagal Duece kakšno je življenje na površju. Razumem tud zakaj so bli Wolves takšni, kot so bli.

Dala sem 4, ker bi se nekatere dele dal ful bolj razvlečt in bi blo čist nemoteče.


Ocena:
Izziv: mesečni, za 1 dodatno točko

SlikaSUDDEN RESPONSE
od R.L. MATHEWSON

Kje začet? Z glavnima likoma je blo neki hudo narobe. Messed up real bad. Eric kr neki posesiven, brez kakršnekol pravice (za poje pojme je vsaka posesivnost neupravičena). Kr neko agresijo zganjat do bivših od Joe, ja bravo res si manly man man. In res super, ko najbl uživaš, ko Joe ob živce spravljaš.
No sej ne, da bi bla ona kej boljša. Kr neki huda, pa hoče bit enakovredna moškim pa bla bla bla. Pa vsa neki agresivna, pa tepla Erica, pa skos neki grozila pa čist zajebana kao. Tečna predvsem. Pa če je že tko huda, zakaj pol rab desca, da ji večerje kupuje? Kva je sploh blo to konstantno najedanje s steak diner?!
In kako lepo so ble izbrane scene s službo? Valda je treba opisat neljub dogodek z vibratorjem pa valda ej treba omenit tud kačo, k je psa požrla in zdej veselo leta okol po dvorišču. GRRRRR
Aja pa kaj je blo z unim hazing-om. Super zabavno ja *sarcasm off*

Ocena:
Izziv: mesečni, za 3 dodatne točke, 1. del

Slika

THE BREAKAWAY
od MICHELLE D. ARGYLE

Top knjiga!
Naomi ugrabjo, gre bolj za splet nesrečnih okoliščin. Potem pa je več kot leto zaprta v hiši s svojimi 4 ugrabitelji. Evelyn ji je kao nadomastna mama, kar je čist razumljivo, glede na to, da jo prava mama zarad kariere niti opazi ne (podobn kot fotr). In pol vse kolobocija s stockholmskim sindromom (baje klasičen primer). Pa kako Naomi počasi ugotavlja, da ji je zdej, ko je ugrabljena (če zanemari malenkost, da ni svobodna), precej boljš kot prej.
Ful mi je blo všeč, da ni bo potem, ko se je vrnila k ta pravi familji, vse lepo in čist happy end.
Priporočam! Men je bla res všeč.

Ocena:
Izziv: mesečni, za 2 dodatni točki

Slika


DEADLY DESCENT
od KAYLEA CROSS

Brala po priporočilu skyline in mi ni žal.
Če jo primerjam s prvo knjigo za 3 dodatne točke, mi je blo ful všeč, da je blo velik več ta prave akcije. Da je recimo vsaj 50-50 razmerje med akcijo in romantiko, ne pa da je ta del, da so v uniformah, samo turn on in nič drugega.
Liki ful boljši, z nekimi normalnimi neretardiranimi odnosi :thumbup:
Zmotil me je v bistvu samo hitr happy end. Pa scena na pokopališču, ko gresta Tyju razlagat, da se bosta poročila. Seriously kdo gre z dead people na pokopališče govort? Tega ne bom nikol razumela, vse mi tko fake pa filmsko deluje.

Ocena:
Izziv: mesečni, za 3 dodatne točke, 2. del

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Courtny Summers - CRACKED UP TO BE (Goodreads)
2. Andrew Gross - 15 SECONDS (Goodreads)


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 3 gostov

cron