od Carrie Harris
Ful mi je manjkala ena smešna knjiga, zato sem se spravla brat tole. In se je splačal. Parkrat sem skor s stola padla, kar bi blo sicer ok, če ne bi brala v sobi polni ljudi.
Ta knjiga je res perfect za take zamorjene deževne dni da te mal v dobro voljo sprav, ni pa glih ne vem kok logična. Zakaj že, so Kateina zdravila delovala kot cure? Kaj je fora da se je sploh začel širit ta virus? Sej je povedan da sta to Coach pa Swannie zakuhala sam useen ne bi škodl če bi blo mal bl razloženo.
Tud romanca je ful neumestna in učas res ne morš dojet kako se loh Kate tok ukvarja z Aaronom medtem ko se virus širi. Sej sta sweet sam je mal weird use skp.
Jonah je zakon. Kate je ena bolših junakinj kar sem jih brala zadnje čase. Rocky je bla dost fajn, čeprou ni mela velke uloge. Kiki mi sploh ni bla všeč. Aaron ni bil nč posebnega ampak itak na splošno sweet gentelmani niso zame.... Fajn karakterji, ki znajo marsikej zabavnega povedat.
Lušna zgodba ampak če hočte met razložena dejstva tole ni glih taprava knjiga. Je tipičnen primer because-I-said-so! pristopa. Je pa res da me letos še nobena ni tok spravla v smeh.
Moja prva knjiga o zombijih, tkoda nisem vedla kaj pričakovat. Ampak nekak to ni čist moje področje. Čeprou so fantazija, paranormal pa sci-fi moji najljubši žanri, se v zombijih res ne morem najdt.
Ocena:

Izziv: mesečni (za 1 dodatno točko)

Stolen
od Lucy Cristopher
I have no words. Tok lepa knjiga... Sploh ne vem kje bi začela. Kot prvo sm čist in love z obliko te knjige. Napisana je namreč kot pismo, ki ga Gemma piše Ty-ju, ki jo je ugrabu iz letališča v Londonu in jo odpelju v Avstralijo, v eno mejhno hišo sred puščave iz katere se ne da pobegnt in prčakvou d se bo zaljubila vanga. Očitno jo je opazvou že odkar sta se srečala v parku pr desetih letih in je ratu čist obseden z njo. Parkrat ji je ratal zbežat ampak itak, kam boš pa šel sred puščave, brez vode, hrane in sence. In ja, to je Avstralija tkoda si v nevarnosti še od raznih kač, pajkov in žuželk. Nakonc se je vedno znajdla nazaj v hiši, s Ty-jem.
Ena od najlepših stvari v tej knjigi je opisovanje narave. Na splošno je pisateljica res neki posebnega in vedno izbere točn tapravo besedo. Jezik ni zakompliciran ampak njeno pisanje je tok lepo...
Prvo polovico knjige me je Ty-jev odnos tok motu da bi ga najraj vidla mrtvega. Potem pa ga je Gemma začela razumet in ni bla ona edina, k je doživljala Stockholm Sindrom.
And Gemma! Respect!

Najlepša vloga je bla tista kamela. Kr nej ji bo ime Stolen tko k je Gemma rekla. Ko je opisvala kko se je kamela najprej upirala Ty-ju, potem pa ratala čist ubogljiva in je čist zgubila svojo divjost... Čisto zrcalo njegovga odnosa do Gemme. Enga od redkih trenutkov smeha sm dožvela ko je Gemma poimenovala petelina Dick (po Ty-ju). Al pa ko se je Ty primerju z ono iz Misery.
Ampak knjiga je predvsem heart wrenching. Nakonc Gemmo piči kača in jo Ty odpele v mesto, v bolnco in izda samga sebe da bi jo lohk rešu. Valda ji noben ne verjame ko reče da Ty ni the bad guy. Vsi so prepričano da ma Stockholm Sindom in niti ona ne zna presodt kaj čut do Ty-a. Knjiga se konča tik preden sodijo Ty-ju in Gemma se odloč da bo povedala vse po resnici tko kot se je zgodil. Od tega kok ga je sovražla na začetku, do tega da ji je pokazu divjino, naravo in življenje na splošno - in jo konc koncev tud rešu.
Ocena:

Izziv: mesečni (za 2 dodatni točki)

Prince Joe
od Suzanne Brockmann
Hja no, v redu knjiga, ki pa ni pustila ne vem kakšnega vtisa. Joe je tipičen bad boy ampak je stvar mal prehitr šla v sweet vode. Par momentov je blo res grozn pocukranih. Veronica pa Joe sta se prehitr zaljubila. Ideja je bla kul, to z zamenjavo Tedrica (al pač kakorkoli je blo tistmu annoying little bastardu ime) in Joea ampak sama knjiga pa ni nek presežek. Tema izziva je sicr men in uniform ampak sploh nisem bla tok osredotočena na Navy SEALs da bi loh komentirala. Definitivno majo zanimiv lajf, krut... to je pa tud to. Detaljov se ne spomnim več.
Ocena:

Izziv: mesečni (za 3 dodatne točke, prva knjiga)

Rock Chick
od Kristen Ashley
Aaand here goes what I call a good book. Sm se odločala med 4 pa 5 zvezdic. Nakonc sm useen ocenla s 5. Čist zarad Indy in predvsem njenga okusa za musko

Na trenutke se je zdel mal za lase prvlečen ampak itak je point te knjige to da je zabavna. Mogoče mi ni omogočla lih najboljšega pogleda v stvari policije, sem pa uživala med branjem. Sej je razložil velik stvari k se dogajajo bolj v ozadju ampak skos sem mela feeling da so ble vse te policijske pa karkoli-že-je-Lee zadeve based on hollywood movies.
Všeč mi je blo da sta se karakterja poznala že celo življenje ker če bi se onadva prvič srečala in bi se stvari začele razvijat s takim tempom, bi knjigo kmal odložila. Tko je blo pa logično da se je vse tok hitr dogajal.
Indy je bla sicr fun to read ampak včas so me njena dejanja pa način razmišljanja tok iz tira vrgl... Kr ene igrice se gre, flirta z Leejevimi prjatli, razmišlja kot najstnica...
Nah, premisnla sm si. Dam ji 4 zvezdice. Tud če je glavna junakinja fanica od Gunsov pa Bon Jovija se ne more oddolžit za neumnosti k jih zna delat

So, zakaj tok dobra ocena? Zakaj ji ne dam slabše, glede na vse kar mam za pripomnit? Cause I'm a sucker for good dialogue and hot guys.
Ocena:

Izziv: mesečni (za 3 dodatne točke, druga knjiga)

―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Anne Greenwood Brown - Lies Beneath (Goodreads)
2. Juliet Marillier - Daughter of the Forest (Goodreads)