Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
FreakChiq
Shapeshifter
Prispevkov: 2276
Pridružen/a: 27 jun 2010, 22:53
Kraj: Maribor
Kontakt:

Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a FreakChiq » 01 jun 2013, 00:18

Za 1 dodatno točko preberi zgodbo, ki je povezana z glasbo
Za 2 dodatni točki preberi knjigo z zastavo na platnici*
Za 3 dodatne točke preberi dve knjigi z LGBT vsebino - eno m/m, drugo f/f

21. junija je World Music Day
14. junija je dan zastave
Junij je mesec homoseksualnega ponosa
*Vseeno je za kakšno zastavo gre (državno, piratsko, viteško, od kakšnega športnega moštva, itd.).
Edina omejitev je ta, da zastava ne sme bit premajhna. Pokrivati mora vsaj nekje četrtino naslovnice.

Nekaj primerov:
Slika Slika Slika Slika Slika
**Klikni na sliko za povečavo**

:goodluck:

Formo za vnašanje knjig dobite TUKAJ!
Simbol za knjige, ki se naj štejejo v kategorijo THE POLYGLOT - {•}
"Can nobody hear me? I've got a lot that's on my mind."

Uporabnikov avatar
elchy
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 301
Pridružen/a: 18 okt 2011, 09:58

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a elchy » 01 jun 2013, 20:00

Harmonic Feedback
od Tara Kelly

Ta knjiga je pa definitvno primerna za najvišjo oceno, čeprav je ne bi ravno uvrščala med moje najljubše knjige. :) Všeč mi je sama zgodba, saj še nikoli nisem prebrala knjige v kateri ima glavna junakinja avtizem. Zgodba je polna občutkov in priznam, da je na določenih mestih pritekla tudi kakšna solzica. Všeč so mi bili tudi karakterji, sploh romanca ki se je počasi razvijala med Dreo in Justinom. Pika na i je pa bila glasbena povezanost, prav škoda se mi zdi, da ni dejansko nobene pesmi zunaj kot dodatek k knjigi. Bi prav rada slišala pesem Invisible.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika


Trey (Red, Hot & Blue #1)
od Cat Johnson

Ponavadi ne posegam ravno po takšnih knjigah in sem prav vesela za te bralne izzive, da grem kdaj tudi kaj takšnega brati, ko drugače vsekakor ne bi, ker knjiga ni bila tako slaba. Pravzaprav mi je bila kar všeč in mogoče bom šla brati še preostale dele vmes. Edino kar bi pripomnila je, da je bila prekratka. Lahko bi bila malenkost daljša.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika


Wildthorn
od Jane Eagland

Ko sem gledala katero knjigo bi prebrala s temo f/f, sem naletela na to in ker zelo rada berem zgodovinske knjige, sem se kar odločila za njo. Sploh me je pa zanimalo kako se bo razvijala zgodba v srednjem veku s takšno tematiko. Vsekakor mi ni žal, da sem jo izbrala. Knjga je bila napeta, da je nisem mogla odložiti, ker me je zanimalo kaj se bo zgodilo na koncu. Govori o Louisi, ki so jo poslali v umobolnico. Sprejeli so jo z drugim imenom in ona je mislila, da gre za pomoto. Sama sem sumila, da jo je v umobolnico poslal njen brat, da ne bi izdala določenih informacij. Ko se je zgodba odvijala, sem že kdaj pa kdaj posumila, kaj pa če je le res, da je res nora, a sem vedno to misel kmalu ovrgla. Vsekakor dobra knjiga. :)

Ocena:
Izziv: Mesečni (prva knjiga za 3 dodatne točke)

Slika


Cut & Run (Cut & Run #1)
od Madeleine Urban, Abigail Roux

Kljub temu, da ravno ni take vrste knjiga, kot jo ponavadi berem, sem se odločila, da jo preberem. Slišala sem že toliko dobrega o tej seriji, prav tako so tudi ocene zelo dobre. Nekoliko mi je žal, da sem jo šla brati, čeprav ni bila tako slaba knjiga. Zelo ne rada berem kriminalke in detektivske knjige, ker se mi zdi, da takoj ugotovim kdo je morilec oz. koga iščejo. In tako je bilo tudi pri tej. Že pri prvi nesreči, eksploziji računalnika, se mi je posvetilo kdo je morilec, kar se je čez knjigo samo potrdilo. Komaj sem se zadrževala, da nisem kdaj na glas rekla, ne mu zaupat, ne it v njegovo stanovanje in ne ga klicat. :D Drugače pa sta Ty in Zane prav "prikupen" parček in le zato sem še vztrajala pri knjigi. Bilo je par prav hot scen, kar mi je bilo zelo všeč. :D Mogoče čez čas preberem še kakšen del, ko bom pozabila, kako ne rada berem krimilanke. :)

Ocena:
Izziv: Mesečni (druga knjiga za 3 dodatne točke)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Colleen Hoover - This Girl (Slammed #3)(Goodreads) ★★★★
2. Cassie Mae - Reasons I Fell for the Funny Fat Friend(Goodreads) ★★★★
3. Priscilla Glenn - Back to You(Goodreads) ★★★★★
4. K.A. Tucker - Ten Tiny Breaths (Ten Tiny Breaths #1)(Goodreads) ★★★★★
5. K.A. Tucker - One Tiny Lie (Ten Tiny Breaths #2)(Goodreads) ★★★★★

Uporabnikov avatar
illy
Siren
Prispevkov: 632
Pridružen/a: 04 nov 2012, 11:16

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a illy » 03 jun 2013, 18:52

Sweet Thing
od Renee Carlino

Tole knjigo sem čakala da preberem, ker je dobila kar dobro oceno in review-je, tko da sem pričakovala malo več, ampak ni bla slaba, daleč od tega. Ful je sweet zgodba..Mia in Will sta oba glasbenika, ki se spoznata na letalu na poti v New York. Mia je ob smrti svojega očeta pustila staro življenje za sabo in odločila, da se preseli v New York, kjer ji je oče zapustil kavarno (in stanovanje). "Pops", kakor so vsi klicali Miinega očeta je bil taka svobodna, umetniška duša, zelo ljubeč. Mia prevzame njegovo življenje oz. vlogo, dela in skrbi za kavarno, inštruira otroke..po dobrem mesecu njenega novega življenja se spet pojavi Will, ki najame sobo v njenem stanovanju in tako postane njen cimer.
Oba igrata več inštrumentov, Miin glavni fokus je klavir, Willov pa kitara. Zgodba se razvija, zaplete in razplete s srečnim koncem. Will je zlo potrpežljiv z Mio, ko se ona še išče in sprašuje če sploh spada v ta svet. Po smrti očeta umre še njen labradorec Jackson in to je zanjo še dodatni udarec. Uglavnem, na koncu se vse zrihta.
Zelo mi je bil všeč Willov občutek za glasbo, je del njega in njegovega delovanja, je to kar on čuti in ne tisto, kar je naučeno in izpade perfect (poleg tega naj bi imel še noro dober glas). Dobri so mi bli njuni "jamming sessions" in način kako sta se povezala skozi glasbo in kako sta se popolnoma ujela. Ker tudi meni glasba zelo veliko pomeni in vem, kako osvobajujoče je, ko se izraziš skozi inštrument, mi je blo res veselje brat to. Me je pa motlo to, da se je Mia držala nazaj in ni hotla bit z Willom, tud pol ko so meje tega njunega prijateljstva postajale zabrisane. Bila je ljubosumna, nesrečna in se jokala ponoči in travmirala ker je bil pač z eno punco, ves čas ko je pa letal za njo pa ni hotla bit z njim. Take stvari me res motijo.

~ "You have to teach your heart and mind how to sing together... then you'll hear the sound of your soul"

~ "Tears had poured from her eyes without any change in her facial expression. It’s pure pain and pure surrender when your soul cries without any fight from your body and that’s how I knew she was deeply affected."

~ "You are your mother and your father. You are your experiences and your fears and the love you let yourself feel. You are your degree and your talent and your passion. You are your pain, your joy, and your fantasies. You are me and Sheil and Jenny and Will and every person that touches your soul..but most of all you are you, whoever you dream that to be."


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

SlikaThe Only Exception
od Magan Vernon

Simpatična knjiga..gre se o Monici in Treyu. Monica se prepiše na drug fax zaradi travmatične izkušnje in njen novi sosed je Trey, sin guvernerja. In se začneta spoznavat in zgodba se začne razpletat. Všeč so mi ble njune debate in to da sta se še vedno tolk ujela in vzdrževala to, kljub temu da sta imela čiiist drugačne poglede. Smešno mi je blo, ker je ponavadi punca tista ki ni izkušena, tukaj pa je ravno obratno. Proti koncu mi mi blo kul to, da ko sta šla narest tist kar sta rabla, je blo pa pol kr vse ok in Monica ni bla več stravmirana..mislm sej super zanjo ane, ampak po mojih izkušnjah to ne gre tok hitr..simpatično, hitro branje.


Ocena: (3.5*)
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

SlikaZero at the Bone (Zero at the Bone #1)
od Jane Seville

Awwwww sweet zgodba, vsaj tisto kar se Jackovega in D-jevega odnosa tiče. Njun odnos mi je res všeč. Napeta knjiga, velik stvari se zgodi. Se mi je že na 60% knjige zdelo, da se je zgodilo tolko kot pri marsikateri knjigi na 100%, ni blo pa pretirano. Všeč mi je bilo, kako blagodejno je Jack vplival na D-jevo dušico. Jack is a healer of D's soul :024: Kul mi je blo tud to, da Jack ni nek softič. Mal mi je blo grozno, ko je D opisoval svoje življenje, to da ne čuti ničesar več ipd., zato sem bila še tolko bolj mushy, ko je Jack začel to spreminjat :P Ful mi je sweet vedno ko berem o nekem hardass tipu, ki se ob tisti svoji pravi osebi čisto zmehča, tko kot je blo tuki v epilogu, ko je Frank peljal Ansona domov in je prišel Jack in je Frank videl še D-jevo drugo stran. Pa ko je takim tipom nerodno in začnejo zardevat in gledat v svoje čevlje (izmikat pogled), to mi je prou precious ker ful ne gre skup s to tough guy persono <3


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke #1)

SlikaAnnie On My Mind
od Nancy Garden

Branje mi je šlo na začetku mal bolj počasi, ker mi ni bla tok zlo zanimiva knjiga. Liza pripoveduje zgodbo, kako sta se z Annie spoznali, začeli s prijateljstvom in počasi skupaj odkrivali čustva, ki sta jih gojili ena do druge, saj je bilo za obe to nekaj novega. Knjiga se mi zdi, da je bila napisana v začetku 80ih let prejšnjega stoletja. Ful je žalostno brati kakšen odnos imajo nekateri do homoseksualnosti, pravijo da je to nemoralno, da bo Lizi mogoče lahko psihiater pomagal, da to ni naravno. Mislim wtf?! Res sem bla jezna proti koncu, ker so na Lizini privatni šoli razmišljali o tem, da bi jo izključili, ker so videli Lizo in Annie v rahlo nerodnem položaju. Ampak to je bilo izven šolskega časa in izven prostorov šole. In so nardili iz tega celo paniko (verjamem, da je bilo 30 let nazaj to čisto drugače kot danes, pa še danes ni glih tko kot bi lahko blo), zraven so vpletli in odpustili še dve učiteljici, ki nista naredili popolnoma nič narobe. Knjiga se pa začne s tem, ko sta Liza in Annie vsaka na svojem koncu USA zaradi študija in Liza skuša Annie napisat pismo in tako pride do tega, da pove celo zgodbo. Konec je srečen, tako da je vsaj to ok :thumbup: Ne morem si predstavljat, kako imajo lahko ljudje tak odnos do tega..ja, vsak ma pravico do svojega mnenja, ampak ne razumem, zakaj nekatere homoseksualnost tako moti, če nima vpliva na njih. Če ti kaj ni všeč, se obrni stran in to je to.

~ "But what really is immorality? And what does helping someone really mean? Helping them to be like everyone else, or helping them to be themselves?"

~ "Don't punish yourselves for people's ignorant reactions to what we all are. Don't let ignorance win. Let love."

~ "There’s a Greek legend—no, it’s in something Plato wrote—about how true lovers are really two halves of the same person. It says that people wander around searching for their other half, and when they find him or her, they are finally whole and perfect. The thing that gets me is that the story says that originally all people were really pairs of people, joined back to back, and that some of the pairs were man and man, some woman and woman, and others man and woman. What happened was that all of these double people went to war with the gods, and the gods, to punish them, split them all in two. That’s why some lovers are heterosexual and some are homosexual, female and female, or male and male."


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke #2)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Kristen Ashley - CREED (UNFINISHED HERO #2) (Goodreads)
2. Abbi Glines - FALLEN TOO FAR (TOO FAR #1) (Goodreads)
3. Abbi Glines - NEVER TOO FAR (TOO FAR #2) (Goodreads)
4. Sylvia Day - BARED TO YOU (CROSSFIRE #1) (Goodreads)
5. Sylvia Day - REFLECTED IN YOU (CROSSFIRE #2) (Goodreads)
6. Sylvia Day - ENTWINED WITH YOU (CROSSFIRE #3) (Goodreads)
7. Jodi Ellen Malpas - THIS MAN CONFESSED (THIS MAN #3) (Goodreads)
8. Abbi Glines - FOREVER TOO FAR (TOO FAR #3) (Goodreads)
9. C.J. Roberts - EPILOGUE (THE DARK DUET #3) (Goodreads)
10. Teresa Mummert - SAFE WORD (Goodreads)
11. Lexi Ryan - UNBREAK ME (Goodreads)
12. Teresa Mummert - THE NOTE (Goodreads)
13. Jessica Park - FLAT-OUT MATT (FLAT-OUT LOVE #1.5) (Goodreads)
14. Colleen Hoover - THIS GIRL (SLAMMED #3) (Goodreads)
15. Kendall Ryan - THE IMPACT OF YOU (Goodreads)
Nazadnje uredil/a illy dne 26 jun 2013, 23:28, skupaj urejeno 5 krat.
Reading is dreaming with open eyes..
I do not want to just read books; I want to climb inside them and live there.

ines1982
Elf
Prispevkov: 96
Pridružen/a: 19 feb 2013, 18:38

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a ines1982 » 04 jun 2013, 12:41

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. J.Kenner - Release me (Goodreads)
2. J.Kenner - Claim me (Goodreads)
3. P.C. Cast + Kristin CAST - Hidden (Goodreads)
Nazadnje uredil/a ines1982 dne 30 jun 2013, 14:54, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
Spicey
Human
Prispevkov: 148
Pridružen/a: 11 nov 2012, 18:53

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Spicey » 04 jun 2013, 13:49

Dark Space
od Lisa Henry

No to je moja prva MM knjiga, ki je hkrati še sci-fi. Zgodba govori o Brady-u, ki je že 3 leta vojak na vesoljski postaji in grozno pogreša svoj dom. Te postaje so Zemljina obramba pred napadi vesoljcev imenovanih Faceless. Cameron je bil ugrabljen s strani vesoljcev 4 leta nazaj in se en dan nepričakovane vrne nazaj v vesoljski napravi. Po spletu nepričakovanih dogodkov, je Cameronovo življenje odvisno od Bradya in tako sta prisiljena skupaj preživeti skoraj vsako sekundo v dnevu. Hkrati, je ta splet dogodkov povzročil, da si Cam in Brady lahko bereta misli, občutke in se z mislimi tudi sporazumevata. Tako se med njima začnejo razvijati tudi čustva. Več ne bom povedala, da ne bom preveč spoilala. Štiri zvezdice oziroma 4,5 sem dala zato, ker je blo vmes par stvari ki so me zmotle, ampak kljub temu priporočam knjigo.

Ocena:
Izziv: mesečni za 3 dodatne točke #1

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Andrea Smith - Maybe Baby (Baby Series #1) (Goodreads)
2. Tiffany Reisz - The Mistress Files (The Original Sinners #3.5) (Goodreads)
3. Chris Owen - Bareback (Bareback #1) (Goodreads)
4. Sylvia Day - Bared to You (Crossfire #1)(Goodreads)
5. Sylvia Day - Reflected in You (Crossfire #2) (Goodreads)
6. Sylvia Day - Entwined with You (Crossfire #3) (Goodreads)
7. Brooke McKinley - Shades of Gray (Goodreads)
Nazadnje uredil/a Spicey dne 18 jun 2013, 10:52, skupaj urejeno 6 krat.

Uporabnikov avatar
taša
Sorcerer
Prispevkov: 1157
Pridružen/a: 15 avg 2010, 12:09
Kraj: Preserje pri Radomljah
Kontakt:

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a taša » 06 jun 2013, 21:26

RULE
od Jay Crownover

Enkrat za spremembo je blo cool brat neki kar ni bilo insta-love..no vsaj na eni strani ne...Rule je bil tak cool karakter...vse te njegove pirsinge sm si predstavlala prav v živo :eyebrows: Dobr se je razviju..všeč mi je tud blo, da se ni pustil zmaniplurat svojim staršem...

Shaw mi je bla tud všeč..in točn sm vedla že na začetku kje je bla fora njenga odnosa z Rulovim bratom. In predvidiljiva je bla tud situacija s Polo Shirt tipom :)

POV z obeh strani mi je bil pa tud všeč..da si lahko v obeh glavah...skratka..če potegnem črto..cool knjiga..ne pa zdej vau odlična super knjiga, dejmo jo prebrat še enkrat :)


Ocena:
Izziv: mesečni

Slika


TANGLED
od Emma Chase

Huda knjiga...všeč mi je kako imamo moški glas, ki razlaga...nasploh sam princip kot da si v njegovi glavi je čist hud :) Kate mi je tud badass karakter, ker mu ne pusti, da bi kej dosegu z svojim bullshit obnašanjem..Humor v knjigi je zakon, nasmejala sem večkrat na ves glas..kljub temu, da sem večji del knjige prebrala na avtobusu...

Komi čakam, da bo še kak del na tak način napisan...ker je res hudo poslušat kako naj bi moški razmišljal...pa pustimo dejstvo, da je knjigo napisala ženska :)


Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

OBSESSION
od Jennifer L. Armentrout

Sej sem vedla, da mi bo njena knjiga všeč...mal sem bla skeptična edino, ker je bil Hunter Arum..ker no ja...pač sem bla team Luxen a ne...in v tej knjigi je pač čist obratno a ne..Luxen so eni gnili bad guysi..superiorni..dejmo ljudi poteptat kot insekte al neki...

Pač vidiš, da ni vse črno in belo...

Hunter je hud...argh..Tjaša bi tudi...pa njegov smisel za humor a ne..mmmm....Serena,mi je na trenutke potegnla živc..dejmo se upirat sam zato, ker se lahko..in a res ne znaš vsaj enkrat poslušat ženska zmešana????

Ampak ja..sem uživala med branjem...priporočam :)

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

WRECKED
od Shiloh Walker

Všečna bukva. Sploh tisti del, da sta najboljša prijatelja. Ona mi je bila na trenutke smotana, kako za vraga ne opaziš take stvari. On je bil tud pussy. Najprej čakaš 17 let. Potem sicer imaš priložnost, ampak še vedno se greš igrice.

Stranski liki so bli ok. In najbolj smešno se mi je zdelo, da vedno je nekdo, ki ne ve. Abby ni vedela za Zacha. Zach ni vedel za Keelie. In Keelie ni mela pojma za Zane-a.

Poletno branje, direkt za na plažo.


Ocena:
Izziv: mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Georgia Cates - Beauty from Pain (Goodreads)
"Give a girl the right shoes, and she can conquer the world."

Uporabnikov avatar
skyline
Werewolf
Prispevkov: 3156
Pridružen/a: 08 avg 2010, 12:11

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a skyline » 06 jun 2013, 23:23

If the Stars Fall (The Making of a Man #5)
od Diane Adams

Serija The Making of a Man je taaaaak sweet, da sm jo mogla kr od začetka začet. Zgodbe so bolj kratke in ko sm enkrat začela, itak nism mogla nehat, ker je taaaaaak sweet. Sicer zgodba spada bolj v romantiko kot erotiko, ampak glavna junaka A&J sta popolna in se nikol ne naveličam brat njunih dogodivščin. Serija mi je sploh všeč zato, ker se vsaka knjiga stopnjuje v njuni starosti, v vsaki knjigi sta starejša in počasi se njuno živeljenje odvija skozi knjige. Prvi del te serije sem prvič prebrala že dolgo nazaj, kaki dve leti, takrat ko sm se zapiknila v m/m literaturo in glavni osebi sta mi totalno prirasli k srcu. Komaj čakam na naslednji del!

Ocena:
Izziv: MESEČNI (prva knjiga za 3 dodatne točke)

SlikaThe Only Exception
od Magan Vernon

Knjiga se je začela noro fajn, potem od polovice naprej pa je začelo nekaj manjkati. Ne vem kaj, ampak bolj kot ne so mi v oči padle iste stvari kot jih je komentirala illy pred mano. Knjiga je lušna, hvala bogu je NA in ne YA!

Zadeve, ki so mi ble všeč:
- Trey-eva vztrajnost! In nasplošno Treyev odnos do Monice. Zaščitniški, sweet and also hot (toward the end).
- Njuni pogovori, ki so imeli neko težo. Všeč so mi ble teme, o katerih sta se pogovarjala. Tuki je tud en velik minus, ki ga bom omenla kasneje.
- Noro dobro mi je blo to, da je bla Monica veliko bolj izkušena na področju sexa, kot pa Trey. Takoj ko sm to prebrala, sem kr zavzdihnila KONČNO ENA TAKA KNJIGA, da sta vlogi obrnjeni!!! Sm bla cela happy... In jao tisti incident v kopalnici, ko sta prvič šla skupi v bano... bogi Trey (hehehe). In to je bil razlog, da sm dala knjigi oceno 4 namesto 3, ker je taka redkost, da je tip virgin, da se mi je kr nasmejalo, ko sm to prebrala.
- Všeč mi je blo, da je Trey mal "upognil" svoje mišljenje glede intimnosti (na zelo khm hot način, hehe), ker če bi slučajn se nadaljevalo v smislu let's wait till we're wed bi verjetn kr zaprla bukvo.
- Monicina cimra. Hahaha... prvi dan zapuši cel flat, hahahaha. Oh, beautiful memories on Maribor... khm... ok, moving on...

Zadeve, ki mi niso ble všeč:
- Tist en minus, o katerem sem prej govorila glede njunih debat... Glede na to, da sta bla v začetku črno in belo glede pogledov in mišljenj o politiki, mi je malo za lase privlečeno, da bi se lahko tako totalno štekala v lajfu, ker sta res bla dva ekstrema, vsaj po opisu sodeč. Nobena resna debata ni prišla do nekega prelomnega trenutka, razn enkrat vmes, ko sta se skregala. Pa še ko sta se skregala, jo je pol takoj objel in je blo OK. Ne vem... meni to ni realno in je mal preveč pocukrano. Če sam na sebe pogledam in moje mišljenje. Verjetn ni nobena shrivnost, da js spadam med totalne liberalce, a ne, hehe. In je tud zlo malo verjetno, da bi se lahk tak nenormalno zaljkublja v enega totalnega konzervativca s konzervativno familijo, ker se enostavno nebi štekala v večini stvari. Ne pravim da me moti, če se ne strinjam v vsem, sej to se praktično ne moreš, ampak da je pa večina stvari, v katerih si kot črno in belo, to pa ni ravno nek uspešen recept za vezo, vsaj pr men ne. In tuki me je motlo pri njima, da tud ko se nista zaštekala, debata ni prišla do konca. Objela sta se, edn se je opraviču in to je blo to. Ja pa fak, ni to to, prid zadevi do dna pol boš pa vidu kje stojita, a veš. Ne pa kr nehat debatirat, ko jeza pride ven. Ja shit, tak pol tud nč ne rešiš. Ne vem no, to mi je blo mal tk-tk.
- Proti koncu je ena zadeva, ko greta v Chicago... in tisti trije postanki, ki jih nardita, zato ker jih je Trey "zrežiral" in ji nič povedal. Tuki sm pa misla, da ga za bučo poknem. To se enostavno ne dela. Monica bi mogla sama prid do tega spoznanja, sama to uredit in se odločit, da bo naredla kar je naredla, da ne pa da je blo to zato, ker se je Trey zmenil tak in jo kr odpeljal. Ne morš enga prisilit, da se sooči s tako travmo, ki jo je Monica doživela in je pol vse OK. Tak kot je illy že rekla, to ne gre tak hitr in bi lahka blo v knjigi povedanega še ogromno glede tega.
- Nikol pr nobeni knjigi ne bom štekala dejstva, da starši ne pustijo sexat v bajti. En incident, ki se je zgodil, ko sta bla pri njemu doma, ko je Monica že bla v svoji sobi (illy verjetn ve o čem govorim, hehe)... Takrat sm misla, da bom popenla. V nobeni knjigi kjer so podobne scene, mi ne bo to jasn, da so starši proti "intimnim momentom" v hiši. Ne štekam tega, res ne. Sam očitn je to v USA zlo pogosto, ker se v tolk knjigah omenja. Ampak če sem js mama ki ima "odraslo najstnico" (če se lahk tak izrazim sploh), in ma resnega tipa in takrat ITAK pride do intime... a ni boljše za mojega lastnega otroka, da se to dela nekje kjer imata mir, varnost, čas za sebe in kopalnico zravn, kot pa na nekem parkirplacu kamor zbežita sred noči, zato ker doma ne morta nič počet? Ne vem no, men je to glupo pravilo, sploh ga ne štekam.

Ocena:
Izziv: MESEČNI (za 2 dodatni točki)

SlikaEmpress of the World (Battle Hall Davies #1)
od Sara Ryan

Ne vem točn, kje je bil moj kiks pri izbiri knjige, mogoč bi mogla izbrat erotiko in ne ya. Je prva knjiga, ki sem jo prebrala z f/f vsebino in nekak se mi zdi, da zloooo dolgo ne bom brala kake podobne, če sploh kdaj. M/M - oh hell yeah. F/F - oh hell no. Pa ne da mi ni F/F privlačno, ampak brat o tem, mi pa ni, al pa bi mogla kako drugo knjigo v roke vzet. Ne vem, ta knjiga me totalno ni ne pritegnila ne navdušila. Preveč govorenja, preveč kompliciranja, preveč analiziranja, preveč kr neki... Hotla sm zbrat eno bolj easy knjigo, ki se ne vrže takoj s prve v f/f akcijo, zato sm zbrala ya. Napaka. Velika. In ne vem, verjetn sm mela poln kufer tega najstniškega kompliciranja, za to kar so najstniške punce specialistke. Saj določeni deli knjige so bli OK, določeni zapleti so bli zanimivi, ampak včasih sm pa komi čakala da pridem do zadnje strani in mi je blo že čist vseeno, kak se konča. Verjamem, da je za kake mlade punce ki se najdejo v tej tematiki ta knjiga lahko dobra, ampak za mene pa ni ravno bla, mogoč zato ker se ni nč ornk dogajalo na erotičnem področju, hehe, mogoč bi me taka knjiga bolj pritegnila... Hmmm... maybe next time...

Ocena:
Izziv: MESEČNI (druga knjiga za 3 dodatne točke)

SlikaReal Ugly (Hard Rock Roots #1)
od C.M. Stunich

Najprej sem za izziv hotla izbrat knjigo Jessica Sorensen - The Secret of Ella and Micha, sm mela ženapisan komentar, ki bi bil takšen:
"I soooo needed a book like that right now!!! Micah... aaaaahhhhh... be real, somewhere in the world, and find me please... SOON!!! Ful dobra NA knjiga, loved it! Je kr dolgo časa trajalo, da sm se jo spravla brat, čeprav je že kar nekaj časa bla na TBR listi. Me veseli da sm počakala, da zdaj lahk grem kar na drugi del, hehe. Všeč mi je pr tej knjigi tud to, da je napisana iz obeh POV, to je meni pri knjigah nasploh všeč. In recimo, če povzamem tist moj največji point, ki sm ga napisala pri komentarju za knjigo The Only Exception, ko je Monica "prebrodla" svojo travmo kr na hitr, ko se je soočla z njo. V knjigi The Secret of Ella and Micha je Ella tud šla čez hudo dramo (OK, posilstvo pa samomor mentalno bolane mame ni ravno isto, ampak oboje je travmatična izkušnja), ampak Ella in vsi okoli nje vejo, da to ne moreš kr tak prebrodit. In šele proti koncu knjige Ella pove, da se trudi prebrodit to zadevo, da hodi k svetovalcu ker sama ne more prebolet tega itd. To je za mene realno reševanje take situacije in to mi je v tej knjigi blo všeč, glede tega se mi zdi da je bla zlo realna. V bistvu komaj čakam zdaj, da grem brat nadaljevanje... oh Micah... I love you!"
Po tem, ko sem jo prebrala, sem ugotovila, da skor nč ni o glasbi. Grem brat plot za naslednjo knjigo, piše da je velik glasbe... OK, bom pa drugo uporabla za izziv. Ja shit, preberem drugo, pa je glih drek kej glasbe, razn to, da je on na turi pa da se mal vidita, to je prvi del, drugi del bukve pa sam on za njo skače, ona ga pa stran odriva. In tak ko mi je bla prva knjiga všeč, tak mi je šla druga na živce zarad Elle, ker bi jo najraj trikrat okol kepe. Micah je še vedno AAWWWW, ampak Ella je pa za znort.
No, poiskala sm ŠE ENO knjigo, ki bi naj imela mal več veze Z GLASBO! V tretje gre rado, pravjo :D Če je že serija Hard Rock Roots, pol je mal več glasbe, al?
Real Ugly:
I'm so pissed!!! What a cliff-hanger!!!! WAAAAAAAAAA!!!! :guns:
Anyway, ta zgodba pa ma dost veze z glasbo, ker se vse dogaja na turneji in na koncertih in vse ma vezo z sex, drugs & R'n'R. Ta knjiga je bla taka posebna NA knjiga. Ne vem če sm v kateri NA knjigi zasledila tolk preklinjanja in drogiranja. V bistvu se mi zdi, da je nasplošno kar OK predstavljen ta fucked up R'n'R life. Sm se vmes spomnila, ko sm brala o Rolling Stonsih kak je blo na njihovih turnejah in včasih sm mela kr flash-back od kake njihove dogodivščine. Všeč mi je blo tudi to, da sta obe glavni osebi trdi osebi. Ne badass, ampak vsak s svojo trmo in obnašanjem, ki ni vedno cool. Moški lik je itak tahuj badboy in latino-lover in dirty playboy, sam seb pomemben za dol padit in tud obnaša se tak do vseh okoli sebe. Ampak za razliko od dugih knjig, je tud ženski lik dokaj fucked up in ni nedolžno bitje, sploh ne, ravn nasprotno. Včasih mi je šla prav na živce s svojo trmo in obnašanjem. Sploh pri situaciji z Dex-om (band member, ki je zaljubljen vanjo in zgleda kot OK tip), ona pa se obnaša čist hladno do njega in ga sploh ne upošteva, v smislu "fuck it, that's not my problem". In tuki mi je blo res bad za njega, ker se je res vidlo, da mu ni vseeno. Po drugi strani pa je to tud nekak realno, sicer kruto, ampak realno, ker če si obseden z nekom drugim, pol ne študiraš na tiste ki pa čutijo nekaj do tebe. Nekak mam problem to knjigo ocenit, ker se mi zdi, da je v njej preveč stvari, ki so se zakomplicirale. Sploh pa ta cliff-hanger!!!!! To je kr zbil za eno oceno nižje. Čeprav za nadaljevanje v bistvu lahko predvidevam kakšno bo, ampak vseeno. Ne morš tak knjige zaključit no!!! Še eno oceno nižje pa je zbilo to, da je blo premal povedanega o zgodovini (mogoč bo v naslednjem delu kej več???), ker določene stvari mi še vedno niso čist jasne in bi lahk ble povedane na čist drug način.

Ocena:
Izziv: MESEČNI (za 1 dodatno točko)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――

1. Tonya Burrows - SEAL of Honor (HORNET #1) (Goodreads) ★★★
2. Diane Adams - Our December (The Making of a Man #1) (Goodreads) ★★★★
3. Diane Adams - A Place To Run (The Making of a Man #2) (Goodreads) ★★★★
4. Diane Adams - Stronger in Your Hands (The Making of a Man #3) (Goodreads) ★★★★
5. Diane Adams - Clark's Story (The Making of a Man #4) (Goodreads) ★★★★
6. Cameron Dane - Dreaming in Color (Goodreads) ★★★★
7. Jessica Sorensen - The Secret of Ella and Micha (The Secret #1) (Goodreads) ★★★★
8. Jessica Sorensen - The Forever of Ella and Micha (The Secret #2) (Goodreads) ★★★
9. Sarah Dessen - That Summer (Goodreads) ★★★
10. Eileen Cook - The Education of Hailey Kendrick (Goodreads) ★★★
11. Haley Tanner - Vaclav and Lena (Goodreads) ★★
12. Anne Tenino - Too Stupid to Live (Romancelandia #1) (Goodreads) ★★★★★
13. Jennifer Laurens - Overprotected (Goodreads) ★★★
14. Laura Kasischke - Boy Heaven (Goodreads) ★★★
15. Tessa Bailey - Protecting What's His (Line of Duty #1) (Goodreads) ★★★
16. Amanda Quick - Affair (Goodreads) ★★★
17. Sandra Brown - A Whole New Light (Goodreads) ★★★
18. Sarah Ashley Jones - Promise Me This (Goodreads) ★★★
19. Brad Boney - The Nothingness of Ben (Goodreads) ★★★★★
20. Melissa Jensen - Falling in Love with English Boys (Goodreads) ★★★
21. Dick O'Connor - Stiff: Memoirs of a Dick (Goodreads) ★★★★
22. Anne Stuart - Reckless (The House of Rohan #2) (Goodreads) ★★★
23. Anne Stuart - Breathless (The House of Rohan #3) (Goodreads) ★★★
When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.
Two things are infinite:the universe and human stupidity;and I'm not sure about the universe.
If a little is great, and a lot is better, then way too much is just about right!

Uporabnikov avatar
Marjetica
Human
Prispevkov: 131
Pridružen/a: 01 jan 2011, 11:40
Kraj: Obala
Kontakt:

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Marjetica » 08 jun 2013, 10:42

Just Listen
od Sarah Dessen

Moja prva knjiga od Sarah Dessen, ampak zagotovo ne zadnja. Zgodba govori o Annabel na začetku novega šolskega leta. Annabel nima prijateljev, saj jo je njena "najboljša prijateljica" označila za sovražnico po dogodku, ki je Annabel zelo prizadel. Prav tako se oddaljuje od družine, saj imajo veliko svojih problemov. Njena sestra ima prehranjevalno motnjo in vsa družina je usmerjena v njen problem. Tako Annabel nikomur ne zaupa kaj se z njo dogaja. Dokler ne spozna Owen-a, ki vedno govori resnico. Z njegovo pomočjo se Annabel vedno bolj zaveda kako je neiskrena z njenimi belimi lažmi in vsakim mimobežnim "vredu sem". Owen je tudi velik ljubitelj glasbe in dela na lokalni radijski postaji in tudi skozi glasbo se Annabel in Owen povežeta. Šele nekje proti koncu knjige izvemo, kaj se je pravzaprav zgodilo med Annabel in Sophie, čeprav sem predvidevala že veliko prej, vendar me to ni motilo. Zgodba mi je bila zelo luštna, kar padla sem notri in brala in brala... Priporočam za lahkotnejše branje, čeprav ta ni bila ravno "poletna" (se dogaja tudi pozimi). Bom prebrala še kakšno poletno Sarah Dessen knjigo.

Ocena:
Izziv: Mesečni, za 1 dodatno točko

Slika


Treasure Island
od Robert Louis Stevenson

Vsake toliko rada vzamem v roke tudi kakšno klasiko in tale se je pojavila na seznamu knjig z zastavami na coverju. Je tudi taggana "childrens", zato sem mislila da bo to lahko branje, polno zanimivih piratov in napetega lova na zaklad.. I was wrong. Knjiga je napisana tako dolgočasno, da bi pisatelj lahko prejel kakšno nagrado na tem področju, ker res ne vem kako mu je to uspelo. Jezik je full težek in zapleten, koliko sem brala reviewe tudi angleži niso kaj dosti razumeli. Jaz še kar sem razumela, mi je bilo grozno dolgočasno. Osebe mi sploh niso bile všeč. Zgodba je napisana iz vidika dveh pripovedovalcev, ampak je bilo napisano tako neosebno, da skoraj ni bilo razlike in sem težko sledila kdo pripoveduje. Skratka, bilo mi je prav vseeno za vse osebe in kako se bo končalo. Bilo je tudi nekaj takih "napak", recimo good guys so imeli 1001 priložnost, da bi ubili zlobnega pirata, ampak važno da so se pogovarjali neki brezveze in se zmenili da čez pol ure se bojo začeli streljat.
Res sem pričakovala neko zanimivo zgodbo, ampak sem zelo težko sploh prišla do konca. Ne priporočam, razen kakšne res otroške - magari slikanice, ki bo dosti bolj zanimiva, za odrasle in za otroke..

Ocena:
Izziv: Mesečni, za 2 dodatni točki

Slika


Ash
od Malinda Lo

Ash je lezbična verzija pepelke, kar se sliši zelo zanimivo in sem bila vesela, da sem jo prebrala za tale izziv. Na kratko, dekle Ash po smrti staršev ostane z zlobno mačeho in njenima hčerkama. Še vedno pa zelo pogosto obiskuje grob svoje matere, vendar pot vodi skozi gozd, ki je poln vil. Ash ima zelo rada vile, in čeprav zgodbe pravijo, da so vile zlobne, si Ash želi, da bi jo vzele k sebi. Tam Ash spozna princa na konju Sidhean-a, ki ji obljubi, da jo bo nekoč vzel s sabo v svet vil. Ko pa Ash spozna Kaiso, ki je kraljeva lovka (khm, huntress), si vedno bolj želi biti z njo. In tako se mora odločiti med svetom vil in med Kaiso.
Zgodba mi je bila zelo všeč, je nekaj novega. Je prva f-f knjiga, ki sem jo prebrala, ampak bom definitivno še kakšno. Mogoče bi mi bilo všeč naslednjič prebrati kakšno bolj ljubezensko knjigo, tale se je vseeno brala preveč kot pravljica. Ash in Kaisa se samo nekajkrat poljubita, jaz pa bi mogoče rada videla še kaj več :D

Ocena:
Izziv: Mesečni za 3 dodatne točke, prva knjiga

Slika


Will Grayson, Will Grayson
od John Green, David Levithan

To je bila moja prva m-m knjiga in sem jo imela že dlje časa na to-read listi, zato sem bila vesela, da sem jo lahko uporabila za tale izziv. Bila mi je zelo všeč, tudi zelo hitro sem jo prebrala, ker me je kar vleklo brat. Pripovedovana je iz vidika dveh Will Graysonov. Oba sta tako tipično najstniška in "angsty", še posebej gej Will Grayson, ki mi je bil malenkost bolj všeč :) Se mi pa zdi, da je bil glavni karakter te zgodbe Tiny, ki ne skriva da je gej. Tiny tudi načrtuje in na koncu uresniči svoj mjuzikal na svoji šoli. Za kaj takega res rabiš jajca :)
Zgodba je bila humorno napisana, govori o ljubezni, odpuščanju in o sprejemanju samega sebe. Malo manj mi je bilo všeč, da je bilo polno kletvic, ker se mi zdi, da najstniki vseeno ne rečejo f*ck za vsako drugo besedo in se mi je zdelo malo posiljeno. Opazila sem tudi, da ima John Green nek svoj stil pisanja (takoj sem ugotovila, kateri Will Grayson je njegov), in glede na to, da je to šele druga njegova knjiga ki sem jo prebrala, me skrbi za ostale njegove, ki jih hočem prebrat, da mi zaradi tega ne bodo preveč všeč.

Ocena:
Izziv: Mesečni za 3 dodatne točke, druga knjiga

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Maria V. Snyder - Magic Study (Study #2) (Goodreads)
2. Jennifer L. Armentrout - Obsidian (Lux #1) (Goodreads)
3. Veronica Rossi - Through the Ever Night (Under the Never Sky #2) (Goodreads)
4. Geraldine Brooks - Year of Wonders (Goodreads)
5. Emma Donoghue - Room (Goodreads)
Nazadnje uredil/a Marjetica dne 30 jun 2013, 12:12, skupaj urejeno 3 krat.

Uporabnikov avatar
calimero747
Human
Prispevkov: 196
Pridružen/a: 08 avg 2012, 21:09

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a calimero747 » 09 jun 2013, 10:27

Forever Blue
od Suzanne Brockmann

Ne morem verjet da sem spet pristala tu. Men in uniform. Drugi del knjige, ki sem ji dala oceno 2. Ampak kaj ko ma zastavo na naslovnici!
V bistvu sploh ni bla slaba knjiga. Blue je bil velik bolj realen (in tud hot) kt Joe. To z njegovimi sandali mi je blo na začetku zlo weird pa hecn, pol je pa dost fajn ratal. Lucy je bla ful bolj simpatičen karakter od Veronice. Pri njej mi je všeč k se zna sama zase postavt in ma nek ogenj v seb, medtem ko je Veronica ice queen.
Ni mi blo všeč dejstvo da sta se privlačla že takoj ko sta se vidla, ampak je bla vseeno zgodba speljana zlo verjetno. Tud koncept je fajn čeprou smo to zgodbo že tisočkrat slišal.
Knjigi bi dala oceno 4 če se ne bi končala s popolnoma nepotrebno poroko. A se je treba res v vsaki knjigi nakonc poročit? Sej nimam nič proti njej. Sam začenja me motit dejstvo da pisatelji uporabljajo poroko kot nujno sestavino happy endinga.


Ocena:
Izziv: mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika


The Name of the Wind
od Patrick Rothfuss

To je eden od razlogov da berem fantazijo! Ne vem kdaj sem nazadnje brala knjigo ki bi me tok navdušla k ta. Dost težka in zakomplicirana zgodba, delovanje sveta dodelano v nulo, fajn karakterji ki se te dotaknejo... Magija je ful dobr razložena, vsi ti procesi in vzroki zakaj se nekaj zgodi so tok opisani da začneš skor verjet v čarovnijo. Ni to magija tiste vrste, ko nekdo zamahne s čarobno palčko in vse čudežno kar deluje. V tej knjigi je intelektualna in prikazana na zlo znanstven način.
Tud dejstvo da ma 700 strani ne moti, ker te zgodba tok potegne da sploh ne opaziš kdaj si se uspel prebit skoznjo.
Skozi knjigo junak Kvothe pripoveduje svojo življensko zgodbo. Od srečnega otroka ki odrašča v skupini glasbenikov in igralcev, do sirote brez vsega, do enega najbolj nadarjenih čarodejev na svetu in do legende. Zdaj pa vsi mislijo, da je mrtev in pod imenom Kote dela v nekem nepomembnem in zapuščenem gostišču.
Skozi njegova dejanja lahko vidiš da si Kvothe resno zasluži naziv legende. Ni perfect in tud on dela napake ampak res lahko rečem that he deserves to be called a hero. Edin konc ni bil fer. Avtor je šel Kvothejevo zgodbo razdelit na tri knjige in ta knjiga predstavlja samo prvi del njegovega življenja. Čist mogoče se mi ne da brat še dveh tok obsežnih knjig, odgovore na vprašanja pa vseen hočem met.
Pa še neki: Denno sem absolutno sovražla. Selfish bitch! Že od začetka sem bolj navijala za Auri čeprou nikol ni bla predstavljena kot love interest. Ona mi je bla namreč (poleg Elodina) najljubša stranska vloga.

Hm ja, kaj ima muska tle zraven? To je Kvothe-jeva prva in edina prava ljubezen (hear that, Denna?) Tisti momenti, ko je igral na kakšen instrument ali pel so bli... breathtaking. Prisežem, da se mi je srce skor zlomlo, ko je po smrti svojih strašev igral na očetovo lutnjo dokler niso strune počle. In pol ko so mu jo uničli... al pa ko je igral na poti do one univerze al kva je že bla... al pa ko je igral na odru... Sploh ne bom začela. Vsakič ko se spomnem na take scene me kar stisne.


"Remember this, son, if you forget everything else. A poet is a musician who can't sing. Words have to find a man's mind before they can touch his heart, and some men's minds are woeful small targets. Music touches their hearts directly no matter how small or stubborn the mind of the man who listens"

“Music is a proud, temperamental mistress. Give her the time and attention she deserves, and she is yours. Slight her and there will come a day when you call and she will not answer. So I began sleeping less to give her the time she needed.”

“Music sounds different to the one who plays it. It is the musician's curse.”

“Then I felt something inside me break and music began to pour out into the quiet. My fingers danced; intricate and quick they spun something gossamer and tremulous into the circle of light our fire had made. The music moved like a spiderweb stirred by a gentle breath, it changed like a leaf twisting as it falls to the ground, and it felt like three years Waterside in Tarbean, with a hollowness inside you and hands that ached from the bitter cold.”Ocena:
Izziv: mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika


Huntress
od Malinda Lo

Izrazito young adult. Romanca predstavljena na zlo nežen in nedolžen način. Ker se zgodba odvija v enem drugem svetu (mimogrede, želela bi si več razlage kako kej deluje) Kaede in Taisin nista mele problemov s predsodki bližnjih. Na začetku mi je blo weird brat o dveh puncah ampak sčasoma sem se navadla. Drugače sta mi bla v knjigi najboljši vlogi Shae pa Con. Ful sta bla lušna.
Kaede pa Taisin sta šle nakonc vsaka svojo pot ampak to je blo glede na okoliščine razumljivo.
Fajn, lušna knjigica, ideja izvirna, stil pisanja presenetljivo dober, ni blo pa nič kej posebnega.


Ocena:
Izziv: mesečni (za 3 dodatne točke, prva knjiga)

Slika


Luck in the Shadows
od Lynn Flewelling

Morm rečt da mi je blo m/m velik bolj normalno brat od f/f. Sicer sta obe knjige fantazijske in sm bla mal bl v svojem elementu ampak definitivno je drgač kokr običajne knjige. Vbistvu je refreshing brat neki kar ni tok nafilan s klišeji.
This book was awesome. Zakomplicirana, dodelana (včas clo mal preveč) velik je akcije..... Zakaj štiri zvezdice? Hja knjigo sm se spravla brat z namenom razširt svoja obzorja in prebrt m/m romanco. Romanco. Nisem hotla met sam drobnih namigov čez celo knjigo. Vsaj naučila sem se da ne dobiš vedno vse na pladnju in morš bit zadovoljen tud s tem kar je treba prebrat med vrsticami. But I was hoping for more. Mislim dobesedno od polovice sem bla živčna in sem komi čakala na del kjer se bo uresničla tista prerokba da bo Seregil Alecu "Father, brother, friend and lover." Vsakič ko sta se znajdla sama sem se tresla od pričakovanja. In kaj dobim? Praktično NIČ.
And that ending!!!!!! Zakaj vedno končajo zgodbo s cliffhangerjem če VEJO da se bralcu ponavad ne da še ene 500 strani dolge knjige brat sam da bi dobil odgovore. Tok potrplenja pa nimam. Tud če je bla awesome knjiga. Sploh če namerava v naslednjem delu tud sam namigvt in se nč ne bo zgodil med Alecom pa Seregilom. Ugh.


Ocena:
Izziv: mesečni (za 3 dodatne točke, druga knjiga)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Jennifer L Armentrout - Obsession (Goodreads)
2. Kelly Oram - The Avery Shaw Experiment (Goodreads)
3. Nicole Christie - Falling for the Ghost of You (Goodreads)
4. Colleen Hoover - Hopeless (Goodreads)
Nazadnje uredil/a calimero747 dne 30 jun 2013, 22:30, skupaj urejeno 4 krat.
A reader lives a thousand lives before he dies. A man who never reads lives only one.

Uporabnikov avatar
FreakChiq
Shapeshifter
Prispevkov: 2276
Pridružen/a: 27 jun 2010, 22:53
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a FreakChiq » 11 jun 2013, 13:45

American Love Songs
od Ashlyn Kane

To je bla moja prva M/M knjiga in morem priznat, da me je pred branjem malo prpa stiskala. Kaj če mi bo weird za brat zgodbo z dvema tipoma v glavni vlogi? I mean, sure, I watched and liked Queer as Folk (Brian Kinney - that's all I'm gonna say), samo gledat serijo je čist nekaj drugega, kot pa brat knjigo. But in the end so moje skrbi ble čist zaman. Užitek ob branju je bil popolnoma enak, kot pri zgodbi, ki sem jo pred tem brala. Kar pa je verjetno tudi melo dosti veze s tem, da sem si tapravo knjigo izbrala. Liki so vsi (tudi stranski) likable in dodelani ter funny vsak na svoj način, the writing flows smoothly, the romance is great and the sex is HOT. The shower scene? Ufff, *fans self*. V moji "bralni karieri" sem že kar nekaj shower scen skozi dala, samo ne vem, če je bla že kera isto hot kot je bla ta. There's something about two guys having sex that's just -- I dunno -- fucking hot. :D Ok, to se zdaj sliši tak, kot da je knjiga en vlki m/m pr0n, but it isn't. V prvi vrsti gre za sweet ljubezensko zgodbo, hot sex je le en vlki bonus.

Definitivno se še bodo v prihodnosti kake M/M zgdobe na moji to-read listi znašle, jap. Mogoče ne tolko kot pri skyline (hihi :P ), ampak to prav zagotovo ni bla moja zadnja knjiga z M/M vsebino.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke, part I)

Slika
Keeping You a Secret
od Julie Anne Peters

Prva beseda, ki mi pade na pamet po branju te knjige? Stereotipično. Which is funny, glede na to, da je bla to moja prva f/f knjiga. Ampak pattern po katerem sledi zgodba ni bil čist nič novega. Okej, ja, itak da je bil prirejen na f/f vsebino in coming out of the closet. Ampak osnovo tega patterna najdeš v vseh romance knjigah. Girl doesn’t know she’s gay. New girl comes to Girl’s school. New Girl is »out and proud.« Girl is confused. Girl kisses New Girl. Girl breaks up with boyfriend. New Girl and Girl begin to secretly see each other until Girl gets outed. Then everything falls apart. Ampak ajde, ta stereotipski pattern me še mogoče ne bi tak moto, če ne bi liki tak hudo flat izpadli.

Pa ne vem ali je blo krivo to, da sem jaz brala to knjigo v času, ko je družba vedno bolj odprta do gay people, ali so bli pred 10. leti (ko je bla knjiga published) še res zmeraj tak zahojeni, ampak odnos stranskih likov do homoseksualnosti je bil točno taki, kot da so všli iz 19. stoletja. I mean, all characters (apart from maybe two) went full on hill billy retarded kaj se tega tiče. Calling them dykes, slashing their tiers, harassing them, writing nasty stuff on their locker itd. Ko je Holland materi povedla, da je gay, jo je ta natepla (sfockala + zbincala), začela tako delat, kot da ma Holland kugo in jo nagnala iz bajte. Ej, jaz sem bla prav šokirana. Sploh ker ni blo prej nobenega znaka, da bi naj bla ženska homofob.

V glavnem, ja, pri f/f na žalost nisem imela take sreče kot pri m/m in tudi dvomim, da bom še kdaj kako f/f knjigo v roke vzela. (Maybe it's because I love penises? Heheh. :lol: ) It wasn’t a terrible read. Zgodba mi je tu in tam dala mislit, samo večinoma sem se pa ali a) dolgočasla or b) čudla čemu ta over the top drama. Oh and btw, the reason Cece wanted to keep Holland a secret? Laugh out loud stupid! Samo punce lahko pridejo na tako idejo. Res. Dvomim, da ma keri gay moški take probleme.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke, part II)

Slika
Reckless (Thoughtless #3)
od S.C. Stephens

Ne bom lagala ne, opazi se, da je ta knjiga nastala samo zaradi fanov in posledično tud pretežno namenjena samo njim. Kljub temu da sta Kiera in Kellan itak že šla skozi tolko drame, je to ponovno ustvarjanje drame tak malo pointless in rahlo sadistično hehe (those authors love to put their characters through shit, don't they?). But you know what, luckily I am one of those fans. :P

I LUUUUUVVVED Reckless just like I did the first two books. Kellana se pač nikoli ne bom mogla "nabrat." Tip ma special place in my heart. Pa tudi Kiera se je dosti naučila iz njenih napak, ki jih je delala v prvi knjigi. Bit ponovno deležen te njune special, čeprav sploh ne easy, ljubezni, put a big smile on my face. Edino kje sem mogla fejst šluknit, kaj mi je pravo gumpo v želodcu naredlo, je blo tam, ko je Kellan mogo fejkat, da sexa z ovo pevko/igralko, ko so snemali videospot. To mi je blo pa res tak grozno za brat. Čeprav po drugi strani pa razumem, zakaj je Kiera mogla to zraven gledat. Jaz bi verjetno tudi hotla.

Čeprav sem uživala ob branju pa vseeno upam, da je bla to pa zdaj res zadnja drama, ki sta jo mogla ta dva skozi dat. I just want them to be happy now. No more drama, you hear, S.C. Stephens!? Hehe.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika
Collateral Damage (Cross My Heart #2)
od Katie Klein

Ahh, Parker! :13love: I fell in love with him all over again.
Ni ga boljšega filinga kot to, ko lahko zgodbo, ki ti je bla skoraj dve leti nazaj ful všeč, še enkrat bereš, vendar tokrat iz drugega POV, pa ti je še zmeraj isto všeč. Čeprav dandanes companion novele, ki bazirajo na isti zgodbi, le pripoveduje jo nekdo drug, niso nič kaj novega, moram priznat, da te ponavadi nimajo istega učinka, tisti isti "right in the feels" občutek, kot ga je imela prva knjiga. Dosti je krivo tudi to, da bralec že pozna konec. A to niti malo ne velja za Collateral Damage. Dobro, ja, konec sem sicer tudi tu vedla kaki bo (čeprav v Collateral Damage skočimo na koncu še par let naprej, kot v Cross My Heart -- so that was a bonus too) , ampak o Parkerju v prvi knjigi nismo kaj dosti zvedli. Tak da zgodbo še enkrat povedat, a tokrat dat glavno vlogo Parkerju, je bla najboljša ideja, ki jo je Katie Klein lahko mela! Tolko novih stvari se je zgodilo, tolko novega sem o Parkerju zvedla, da je blo brat to knjigo skoraj tak, kot da prve nikoli nisem brala.

Ahh, I just... Isto zgodbo na povsem novi način doživet je čist awesome, no.
I'm fangirling over here so hard right now heheh. :lol:

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Cheryl McIntyre - Before Now (Sometimes Never #2) (Goodreads) ★★★★✩
2. Iris Blaire - Exposure (East Park #1) (Goodreads) ★★★★✩
3. Krista Ritchie, Becca Ritchie - Addicted to You (Addicted #1) (Goodreads) ★★★✩✩
4. Tara Kelly - Harmonic Feedback (Goodreads) ★★★★✩
"Can nobody hear me? I've got a lot that's on my mind."


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 3 gostov

cron