Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
skyline
Werewolf
Prispevkov: 3156
Pridružen/a: 08 avg 2010, 12:11

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a skyline » 11 jun 2013, 16:34

There's something about two guys having sex that's just -- I dunno -- fucking hot. :D

Definitivno se še bodo v prihodnosti kake M/M zgdobe na moji to-read listi znašle, jap. Mogoče ne tolko kot pri skyline (hihi :P ), ampak to prav zagotovo ni bla moja zadnja knjiga z M/M vsebino.
KONČNO!!!!!!!!!!!

told ya' :019:
When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.
Two things are infinite:the universe and human stupidity;and I'm not sure about the universe.
If a little is great, and a lot is better, then way too much is just about right!

ines1982
Elf
Prispevkov: 96
Pridružen/a: 19 feb 2013, 18:38

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a ines1982 » 18 jun 2013, 19:23

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. J.Kenner - CLAIM ME (Goodreads)
2. J.Kenner - RELEASE ME (Goodreads)
3. Sylvia Day - ENTWINED WITH YOU (Goodreads)

Uporabnikov avatar
Marinka
Sorcerer
Prispevkov: 1106
Pridružen/a: 10 avg 2012, 22:50

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Marinka » 30 jun 2013, 20:28

Beautiful disaster
od Jamie McGuire

Knjiga prebrana v enem dnevu! :) Že dolgo me ni kakšna zgodba pritegnila tak kot ta, da sem dobesedno celi dan sedela zraven nje in brala in brala in brala.

Abby pridno dekle, z ne ravno dobro preteklostjo. Travis je itak.. ne ravno najbolj perfect, kar se tiče karakterja, ampak opis njega.. :drools: Pričakovala sem zgodbo v smislu bad guy in good girl, kjer se bad guy spremeni za njo brez problema.. I was so wrong! :) In stvari kot so Vegas, Abbyin oče niti nisem pričakovala!
Kar se tiče zveze med Abby in Travisom - všeč mi je, da je prikazana ne samo lepa ljubezen, ki jo zasledimo v mnogih knjigah, ampak tudi "grda".
Sem komaj čakala na drugi del :)

Ocena:
Izziv: MESEČNI

Slika

Walking disaster
od Jamie McGuire

Še drugi del serije Beautiful. Všeč mi je, da se je avtorica odločila, da napiše še knjigo iz Travisovega vidika, in ga tako bolje spoznamo. Dejstvo je, da četudi je oseba še ne vem kako "leta iz cveta na cvet" bo slej kot prej spoznala osebo, za katero se bo spremenila. Travis je super karakter.
In kako lep konec <3

Ocena:
Izziv: MESEČNI

Slika

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
od J. K. Rowling

Knjige moje "mladosti". Preveč sem že pogrešala zgodbo o Harry Potterju. Ponavadi, ko sem imela "trenutke", da si obudim spomin sem se odločila da pogledam filme. Že dolgo sem si želela prebrati HP v izvirniku - vendar nikoli nisem našla časa, ali pa sem že brala kaj drugega. Moje mnenje o knjigi se itak ni spremenilo, kvečemu sem se zraven spomnila na vse lepe trenutke, ki sem jih doživela ko sem bila mlajša. :) Čeprav sem zgodbo že poznala (oz. se mi je zdelo - so bile malenkosti, ki sem jih prebrala kot da jih slišim/vidim prvič) sem knjigo prebrala na dušek in se nisem niti malo dolgočasila.

Ocena:
Izziv: MESEČNI

Slika

Harry Potter and the Chamber of Secrets
od J. K. Rowling

Po prvi prebrani knjigi, sem se odločila da preberem celotno serijo še enkrat, tokrat v Angleščini. Še zdaj lahko rečem, da mi je zgodba še vedno všeč, čeprav sem mogoče že malo prestara za njo :lol: in čeprav pri 11h nisem dobila pisma iz Hogwartsa (še vedno upam na njega :lol:). Mislim, da bo HP vedno knjiga, ki jo bom priporočala mlajšim generacijam.

Ocena:
Izziv: MESEČNI

Slika
"It is the unknown we fear when we look upon death and darkness, nothing more."

Uporabnikov avatar
redheadfairy
Forest Spirit
Prispevkov: 29
Pridružen/a: 10 apr 2013, 10:01

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a redheadfairy » 30 jun 2013, 22:35

Smrt operne dive
od Brina Svit

Knjiga govori o franceskemu novinarju ki sledi operni pevki Leji Kralj in z njo prijateljuje. Iz španije ji je sprva sledil v francijo kjer sta se družila, nato pa naprej proti slovenijo. Tam je spoznal njeno mamo. Njun odnos je hmalu ugotovil, da ni bil tipičen. Hvečjem nasprotno, Leja se je svoje matere zelo bala in ji želela čim bolj ugajati. Knjiga je bila vredu. Ni bile neke globoke teme, razen vmes mogoče malo ljubezenskih zgodb med novinarjem - homoseksualcem in ljubinci, ter Lejinimi ljubinci. Imela sta celo skupnega ljubimca.

Ocena:
Izziv: MESEČNI (ZA 1 DODATNo TOČKO)

Slika

Skrivnostno življenje Josephine
Napoleonove rajske ptice

od Carolly Erickson

No to je bila ena izvrstna knjiga. Uživala od prve do zadnje strani. Knjiga je zgodovinsko razvedrilo. Govori o josepjini oz. čez knjigo jo vsi razn kasneje Napoleona kličejo Rose. Ko je napoleon postal del knjige že proti konci. Je bolj biografija njenega življenja. Bere se zelo zanimivo. Ugotoviš veliko zanimivih stvari, kot naprimer kakšni so bili boji med francozi ter angleži, kako je ravnala Josephina z vojaki, ter kašen je bil Napoleon. Zdel se mi je zanimivo ter zabavno skuaj. Vsaka čas pisteljici kako dobro je povezala dejstva se trudila postaviti v kožo osebe ki je dejansko obstajala.


Ocena:
Izziv: ZA 2 DODATNE TOČKE)

Slika

Sanda ljubi mike
od Marliese Arold

AAAAA ko sem iskala knjigo v naši Kranjski knjižnici e bilo grozaaaa. Nisem našla NIČESAR kar bi bil za starejše primeren f/f roman. Gash. Pač m/m sm še nekj našla knjig.... Malo sramota.... Tako da sem brala tale najstniški roman. Lahka knjiga o najstnici ki se zaljubi svojo vrstnico. Luštna knjiga. sam bi pa na to temo rada prebrala kj za mjčkno vn iz pubrtete.

Ocena:
Izziv: MESEČNI (ZA 3 DODATNE TOČKE)

Slika

Pokliči me po svojem imenu
od André Aciman

III to je pa lepo branje. Govori o najstniku v Italiji, kjer njegovi starši v svoji hiši gostijo pisatelje. Vmes pride tudi gost iz ZDA v katerega se zaljubi. Knjiga opisuje gledanje na ljubezen , previdnost da se nebi izdal, privlačnost. Ćelim si le da bi bilo več porednih podrobnosti... Šmeeent heh. Knjiga je super, priporočam!

Ocena:
Izziv: MESEČNI (ZA 3 DODATNE TOČKE)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Nika Maj - Iskanje izgubljenega fanta(Goodreads)
2. Vladimir Megre - Anastazija (Goodreads)
3. Ricardo Belnome - Poželenje ([url=http://www.bukla.si/?action=books&book_id=9791[/url])
A good book should leave you... slightly exhausted at the end. You live several lives while reading it. ~William Styron, interview, Writers at Work, 1958

Uporabnikov avatar
Morrigan
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 2387
Pridružen/a: 09 dec 2010, 18:02

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Morrigan » 30 jun 2013, 22:43

WILD AWAKE
od Hilary T. Smith

Le kaj je boljšega kot brati knjigo na lep sončen dan v parku? Brati super, odlično knjigo. In ja - Wide Awake je bila taka. Prav presenetila me je kako je bila dobra, ker sem pričakovala preprosto plehko zgodbo, ampak sem dobila nekaj čisto drugega. Zgodbo o glasbi, ki ni več uteha, ampak napor, ki predstavlja pobeg iz realnosti, ampak ne ravno zdrav. Kiri se sooča s številnimi problemi, od tega, da se od nje pričakuje da bo najboljša, da bo odraslo prenesla smrt svoje sestre in da ne bo uporniška. Res zelo dobra zgodba o odraščanju, psihični bolezni, žalovanju. Priporočam vsem!

Ocena:
Izziv: mesečni izziv za 1 dodatno točko

Slika

THE DARK TIDE (Adrien English #5)
od Josh Lanyon

Adrien English Misteries so ene najbolj priljubljenih M/M knjig, ampak mene niso preveč navdušile. Saj ne rečem, da so slabe, ampak nek presežek pa spet niso. Adrien je lastnik knjigarne, ki se v vsaki knjigi sreča z zločinom (po navadi umorom) in ga poskuša rešiti. In ima afero s policajem Jakeom. V tej zadnji knjigi v zbirki me je malo presenetil časovni preskok, ker ostale knjige so se dogajale ena za drugo, ta pa dve leti kasneje. Čeprav je razumljiv glede na konec zadnje knjige. Ful mi je zanimivo kako so knjige res napisane kot kriminalke, saj ne znam niti opisat kaj točno mislim s tem, ampak ko bereš je zelo očitno. Solidna zgodba, čeprav so mi postali vsi ti zločini malo dolgočasni.

Ocena:
Izziv: mesečni izziv za 3 dodatne točke (Prva knjiga)

Slika

KEEPING YOU A SECRET
od Julie Anne Peters/georgia]

Moja prva F/F knjiga. Ni me ravno navdušila, sem se komaj prepričala, da sem jo prebrala do konca. Glavna junakinja odkriva, da jo privlači sošolka. Prvi del mi je bil še ok, ampak druga me je pa res dolgočasila. Holland mi je šla grozno na živce, sploh za to, ko je kar pozabila na svoje prijatelje. In njena mama - mislim, da ta del, ko je izvedela ni bi preveč dobro speljan in bi rabili še nekaj deset strani, da bi zgodba imela nek boljši konec. In presenetilo me je, ker je bilo čist premalo seksualnih scen - morda kak poljub in shower scena, ampak to je bilo pa to. Saj vem, da je knjiga YA in nisem pričakovala nobenih opisov ali kaj podobnega, ampak ne morem niti povedat kaj se je med njima zgodilo "na tem področju" :-D , čeprav je to tudi posledica mojega površnega branja in upanja, da se čimprej konča.

Ocena:
Izziv: mesečni izziv za 3 dodatne točke (Druga knjiga)

Slika

PROXY (Proxy #1)
od Alex London/georgia]

Super distopija, čeprav se pozna, da je pisal tip - premalo romance :lol: . Res sem upala, da bo kaj več med Knoxom in Sydom, tak da sem bila malo razočarana. Ampak to še zdaleč ne pomeni, da knjiga ni bila dobra - prav nasprotno, ful je bila fajna. Dobro zamišljen državni sistem in glavne osebnosti. Se že veselim nadaljevanja, ker je bil konec res dober - in malo presenetljiv.

Ocena:
Izziv: mesečni izziv

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. John Lanyon - The Hell You Say (Adrien English 03) (Goodreads)
2. 1. John Lanyon - Death of a Pirate Kingy (Adrien English 04) (Goodreads)
3. Lauren Graham - Someday, Someday, Maybe (Goodreads)
4. Tara Brown - My Side (Goodreads)
5. Cameron Dane - Grey`s Awakening (Goodreads)
6. Suzanne D. Williams - Of All The Ways He Loves Me (Goodreads)
7. Jennifer Estep - Midnight Frost (Mythos Academy #5) (Goodreads)
8. Suzanne Collins - Catching Fire (Hunger Games #2) (Goodreads)
9. Suzanne Collins - Mockingjay (Hunger Games #3) (Goodreads)
10. Nicole Christie - Falling for the Ghost of You (Goodreads)
11. Rachel Caine - Bitter Blood (Morganville Vampires #13 (Goodreads)
12. Rachel Caine - Fall of Night (Morganville Vampires #14) (Goodreads)
13. Sarah M. Ross - Inhale, Exhale (Goodreads)
"Sticks and stones may build your homes, but words will lift your spirits."
Abigail Roux & Madeleine Urban

Uporabnikov avatar
matty
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 305
Pridružen/a: 14 mar 2011, 14:05
Kontakt:

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a matty » 30 jun 2013, 23:22

Thoughtless
od S.C. Stephens

Na začetku mi je bla zgodba kar zanimiva, čeprav sem imela pomisleke glede Keire, ker je bla res totalno otročja in sebična oseba. Pozneje pa mi je še dokrajčil Kellan z njegovim obnašanjem in vlačuganjem. Res - pri meni takšne osebe hitro zgubijo vsakršen kanček spoštovanja. Verjetno bi se še pogovarjala z njim, a bi bla striktno cimra - pa naj bo še tako hot in kul in etc. Poleg tega pa je imela fantastičnega fanta, tak da tega trikotnika res nisem razumela. Glede na to, da se je nalivala z alkoholom, dala dol z obema v roku par ur in tako dalje, mi je malce neverjetno, da je toliko zardevala in se tako vzvišeno obnašala poleg Griffina in svoje sestre Anne. Vsekakor mi je žal, da mi zgodba ni bila všeč, ker vem, da je bila všeč drugim bralkam na Bralnici. Očitno sem malce prestroga oseba za takšne štorije, ker se dečva res ni znala odločit za enega ali drugega. No, Kellana je dobla, tak da upam, da je v nadaljevanju zadovoljna.

Ocena:
Izziv: mesečni za 1 dodatno točko

Slika


Trey (Red, Hot and Blue #1)
od Cat Johnson

Lahkotno in hitro branje, ki mi je polepšalo popoldan. Zgodba je sila preprosta, vendar sta mi bla glavna junaka všečna. Zadevo bi se dalo malce bolj razširiti (in jo narediti verjetnejšo - dvomim, da bi nekoga poslali undercover na tako kratki rok, ampak...saj je vseeno). Romanca je bila hot, možje v uniformah tudi, pa še lastnica lokala in nekdanja vojakinja se ni dala hitro zmesti, kar mi je blo všeč. Edino kar me je prisililo v smeh je bila njena misel, da ne zaupa tuji (t.j neameriški) hrani. Ob količini strupov, hormonov, GSO-jev in drugega sranja v njihovi prehrani je dokaj malo verjetno, da bi imela posledice, če bi pojedla nekaj pripravljenega na Balkanu. LOL

Ocena:
Izziv: mesečni za 2 dodatni točki

Slika


Witch Wolf
od Winter Pennington

Knjigo sem izbrala, ker mi je že zmanjkovalo časa za ta izziv in sem hotela brati čim manj strani, zato nisem pričakovala kvalitete. Vsekakor so bile osebe nedodelane, vse se je odvijalo z neverjetno hitrostjo, poleg tega pa sem imela občutek, da berem daljši osnutek serije. Veliko je bilo opisov kaj ima kdo oblečeno, malo pa je bilo dejanskega dialoga, ki bi nas pripeljal do globljih resnic o osebah. Ok, verjetno so res vsi hoteli ohraniti svoje skrivnosti, a sem bila presenečena nad tem kako malo smo izvedeli o katerikoli osebi. Romanca se mi je zdela prisiljena in edini odnos med dvema volkodlakinjima je bil prisiljen, če že ne kar na meji posilstva. Včasih ne vem, kaj naj si mislim pri teh klišejih o vročici, ki zajame junake, strasti in dvojni naravi nadnaravnih bitij... Bom v prihodnosti poiskala boljšo knjigo za raziskovanje lezbičnih odnosov, vendar se mi zdi, da to enostavno ni žanr zame. Bomo videli.

Ocena:
Izziv: mesečni za 3 dodatne točke (1.knjiga - f/f)

Slika


Wicked Gentlemen
od Ginn Hale

Zanimiva zgodba o svetu kjer so se demoni dvignili iz pekla, ter se pokesali svojih grehov. Njihovi potomci živijo v podzemlju mesta, čeprav so postali del družbe. Imenujejo se Prodigals in imajo različne lastnosti in moči (ki so že močno zbledele). Nadzor nad njimi in drugim delom družbe imajo duhovniki/policaji, ki z mučenjem izvijajo iz njih resnico.

Zgodba je temačna in glavna junaka ne bi mogla biti bolj različna - Harper je Inquisitor iz ugledne in bogate družine, Belimai je Prodigal, odvisen od drog in nekdanja žrtev sistema. Četudi je njuna začetna romanca nekako hitra in pod vplivom alkohola, se v nadaljevanju med njima splete močna vez. Bila sta mi res všeč, poleg tega pa je knjiga razdeljena na dva dela in v vsakem lahko sledimo mislim enega izmed njih. To nam omogoča boljši vpogled v njuno osebnost in preteklost ter kako doživljata ta nenavadni svet ljudi in demonov. Za povrh pa je tudi akcija in reševanje primerov zelo zadovoljivo. Priporočam.

Ocena:
Izziv: mesečni za 3 dodatne točke (2.knjiga - m/m)

Slika


―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Harper Lee - To Kill a Mockingbird (Goodreads)
2. Kristin Cashore – Graceling #1 (Goodreads)
3. Maggie Stiefvater - The Raven Boys #1 (Goodreads)
4. Joseph E. Stiglitz – Globalisation and its Discontents (Goodreads)
5. John Keane - Civil Society: Old Images, New Visions (Goodreads)
6. Charles Dickens - A Tale of Two Cities (Goodreads)
7. Jane Austen – Northanger Abbey(Goodreads)
8. Jane Austen – Mansfield Park (Goodreads)
He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past.
- George Orwell


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron