Julijski izziv (Bralni izziv 2013)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
FreakChiq
Shapeshifter
Prispevkov: 2276
Pridružen/a: 27 jun 2010, 22:53
Kraj: Maribor
Kontakt:

Julijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a FreakChiq » 01 jul 2013, 00:09

Welcome to the "Make You Sweat" month!

Za 3 dodatne točke preberi knjigo in poglej film, ki je bil posnet po tej knjigi*
Za 3 dodatne točke preberi poljubno trilogijo**

26. julija je All or Nothing Day
*V poštev pridejo samo tisti filmi in knjige, ki jih pred tem izzivom še nisi gledal(-a) oz. prebral(-a). Razen če gre za re-read. Ta je dovoljen, medtem ko ponovni ogled filma ni.

**V trilogiji, katero boš bral(-a), se ne smejo nahajati kratke zgodbe (torej vse te #0.5, #1.5, ... itd. knjige). V zbirki morajo biti samo in edino tri knjige, in vse tri—od prve do tretje—moraš prebrati v tem mesecu. Re-read NOBENE knjige iz izbrane trilogije ni dovoljen. Torej, šteje le trilogija, iz katere še nobenega dela nisi nikoli prebral(-a).

Primer:
Če si prebral(-a) 1. del že pred letom 2013, 2. in 3. dela pa še ne, ni dovoljeno izbrati te trilogije, ne glede na to, da si prebral(-a) samo prvi del.

:goodluck:

Formo za vnašanje knjig dobite TUKAJ!
Simbol za knjige, ki se naj štejejo v kategorijo THE POLYGLOT - {•}
"Can nobody hear me? I've got a lot that's on my mind."

Uporabnikov avatar
illy
Siren
Prispevkov: 632
Pridružen/a: 04 nov 2012, 11:16

Re: Julijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a illy » 04 jul 2013, 10:40

The Notebook (The Notebook #1)
od Nicholas Sparks

To je ljubezen. To je to. Hjooooj tale zgodba..res lepa zgodba, tisti del ko pripoveduje o njuni mladosti, o tem kako sta se spoznala, zgubila stike za 14 let in živela vsak svoje življenje, in kako sta po tem času spet prišla skupaj. Proti koncu, zadnja četrtina..ok, saj je lepo videt kako se zaključi ta zgodba, ampak meni je ta del tako žalosten, tragičen. Tko bitersweet je vse, ko si vesel da sta imela tako lepo življenje, hkrati pa lahko vidiš kako se vse končuje in spreminja. Vedno ostane upanje, ljubezen, predanost, vztrajnost. Občudovanja vredno. In če najdeš takega človeka, tako ljubezen..v življenju ne potrebuješ več ničesar drugega.
Film: Nop nop nop. Nop nop. Nop. Knjiga je veliiiiik boljša od filma. Verjetno zato, ker sem jo najprej prebrala, potem pa film pogledala. Al pa zato ker je ponavad vedno tko. Vpletli so še kr eno žensko, ne vem niti zakaj. Poleg tega prikažejo njun odnos, kot da se velikokrat prepirata, v knjigi je blo pa čist drugače. Pa sploh niso prikazal njunega stanja v starosti, kot je to v knjigi. Edino konc mi ni najbolj jasen, zjutraj ko medicinska sestra pride in ju vidi da spita skupaj v postelji, odhiti si da roko čez usta in zgleda kot da odhiti iz sobe po nekoga..a spita, al so tko nardil kokr da sta umrla skupaj? Ker to men mal sumljivo zgleda. Verjamem da je film zelo všeč tistim, ki knjige niso prebrali. Al pa tudi nekaterim, ki so jo. Pri meni je stanje tako kot je, mislim da zaenkrat še ni prišlo do tega, da bi mi bil film bolj všeč kot knjiga. Toooolk so spremenil da brezveze. Sej mi je jasno da ne morjo narest filma čist po knjigi, ampak jaz mam še vedno neke svoje predstave..Book FTW as usual. Good thing I like watching Rachel McAdams movies :wink:
Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke #1)

SlikaCrash (Crash #1)
od Nicole Williams

Eni deli knjige so mi bili zelo všeč, drugi malo manj. Nekateri deli knjige so bili rahlo brez pomena, medtem ko so bili drugi prehitro napisani oz. preleteni. Celotna knjiga se dogaja nekje v obdobju dobrega leta, vmes je 6 mesecev, o katerih bi po mojem mnenju avtorica lahko malo več napisala. Karakterji niso imeli neke globine, čeprav sem čakala do samega konca če se bo to spremenilo. Občutek sem imela, da je nekaj manjkalo. Všeč mi je, da Lucyin oče uporablja "my Lucy in the sky", ko jo pokliče. In ta moment, ki sta ga imela na pokopališču. Dealing with pain and loss..Določeni momenti med Lucy in Judom so mi bli ful sweet. So pa na drugi strani določene neumne in nesmiselne stvari, ki jih Jude naredi in reče. Najhujša mi je bila ta na 91%, ko Lucy in Jude ugotovita, da si delita travmatičen dogodek iz preteklosti. Lucy reče, da bi naj bi bila ona tista, ki bi morala takrat umreti ("It was supposed to be me.") in ne njen brat, na kar Jude odgovori: "I'm sorry it wasn't, because I really could have done without all this shit." :o model?! How can you say something like that?! Mislim ne vem no, jaz tega ne bi kar tko prebolela..ampak na konc se vse zrihta kokr se, Jude spremeni svoj lajf, spet vse neki na hitr..aaaaampak overall dobi knjiga 3*. Moving on.


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke #2.1)

SlikaClash (Crash #2)
od Nicole Williams

Lucyina in Judova zgodba se nadaljuje v tej knjigi. Do nekje ¾ je kr ok, potem se pa spet začne.. Lucy začne travmirat, zakaj ne more bit s človekom ki ji je namenjen in fura safr, ampak edina ovira je ona sama. Eyerolling and facepalming moments.
Na 85% je bila spet neka absurdna zadeva, Jude se poškoduje med tekmo, dobi pretres možganov in ga odpeljejo v bolnico. Takoj po prihodu na urgenco ga dajo v umetno komo, Lucy pride v njegovo sobo kjer sta sama, Jude se po 1 uri zbudi in guess what idea pops into their heads. »Let's have sex«. In potem ko zaključita, Jude še vedno nag leži na Lucy in v sobo pride medicinska sestra (ker je Jude odstranil tiste »senzorje« za meritev srčnega utripa in naprava flatline-a), ju vidi, izklopi napravo, se obrne in na poti ven reče »At least you died and went to heaven«. WTF?!
V tem delu je mičken manj izbruhov jeze, vsaj iz Judove strani, catfight, še vedno pa ni nekega razvoja karakterjev. Za moj okus so določene stvari spet preveč »preletene«, lahko bi ble opisane mal bolj v detajle, da bralec dobi mal boljši občutek kaj se dogaja s karakterji, kako se spopadajo z določenimi situacijami. Konec je spet srečen. Aaaaand we're moving on to book #3.


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke #2.2)

SlikaCrush (Crash #3)
od Nicole Williams

Zadnja knjiga in zaključek zgodbe. Konec je tak pocukran pa to, ampak je vsaj srečen konec :) I'm a sucker for HEA. V tem delu je bolj izpostavljen Little Jude (Judov »nečak«) kot v prejšnjih knjigah, tko da je kr zabavno, tko kot je vedno z otroci :)

»Jude!« Holly shouted, rushing over to where LJ stood in front of my potted fern. His pants were around his ankles. »Please, please, please don't tell me you just peed on Aunt Lucy's plant.«
LJ pulled up his pants and shrugged. »It loked thirsty.«

:huhuhu: kids rock :-D

Najbl me je pa razkurlo to, ko Lucy zanosi in Jude izve, da je noseča. Ko ji reče »Is it mine?« :evil: Bi ga počla. S stolom. Po glavi. In razlog za to je kao zato ker mu ni takoj povedala ko je zvedla in se on sprašuje, če mu še česa drugega ni povedala. A Lucy mu niti enkrat ni dala razloga, da bi lahko dvomil v njeno zvestobo. Ja valda, punca je bla prestrašena, pr 21 zanosila, hotla je prej šolo končat, Jude je glih začel profesionalno igrat, strah jo je blo kaj bo reku. Ok, lahko bi mu prej povedala, tud to je res, but this is no way to react. In ko je po tem dogodku nekaj časa tišina iz Judove strani in ko se končno spet pojavi, je vse oproščeno in pozabljeno.
Al pa ko se gre o tem kako je ona sploh zanosila (because she was on the pill and there's no chance in hell to get pregnant while you're on the pill, right?! :roll: ). »I'd missed a pill here and there, but was usually so careful.« It is beyond me, kako se v takem primeru folk sploh čudi.

Al pa Lucyin komentar: "I'm not doing that." Skanky girls had phone sex.
Oh, shut up bitch! Al je phone sex, fizičn sex, kakršn kol sex s svojim fantom, TO NI SKANKY. :roll:

Don't get me wrong, it wasn't all bad. Ko je blo sweet je blo res sweet, ko je blo hot je blo res hot. V tejle seriji je blo vsega mal mešano, tako bolj pozitivnega kot malo manj pozitivnega.


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke #2.3)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Kristen Ashley - RAID (UNFINISHED HERO #3) (Goodreads)
2. Denise Grover Swank - AFTER MATH (OFF THE SUBJECT #1) (Goodreads)
3. H.M. Ward - THE ARRANGEMENT 8 (THE ARRANGEMENT #8) (Goodreads)
4. Raine Miller - EYES WIDE OPEN (THE BLACKSTONE AFFAIR #3) (Goodreads)
5. Elle Casey - SHINE NOT BURN (Goodreads)
6. Lainey Reese - A TABLE FOR THREE (NEW YORK #1) (Goodreads)
Nazadnje uredil/a illy dne 26 jul 2013, 23:02, skupaj urejeno 2 krat.
Reading is dreaming with open eyes..
I do not want to just read books; I want to climb inside them and live there.

Uporabnikov avatar
Irina
Elf
Prispevkov: 75
Pridružen/a: 05 avg 2012, 19:53

Re: Julijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Irina » 07 jul 2013, 23:15

Girl, Interrupted
od Susanna Kaysen

Prvič sem se odločila prebrati knjigo, ki govori o taki temi. Avtorica govori o svojem življenju pri osemnajstih letih. Takrat so jo namreč poslali v umobolnico. Diagnoza: borderline (globoko odvisna) osebnostna motnja. Ko je pozneje brala diagnozo, ki so ji jo postavili, je sama priznala, da se z večino stvari strinja. Bila je depresivna, v nekem trenutku je celo pričela dvomiti, da ima njena roka zares kosti, zato je z zobmi grizla roko, da bi odstranila kožo in se prepričala), ni želela delati v šoli, ker se ni počutila primerne za to, neprestano je menjavala fante in jim posvečala več pozornosti, kot šoli.


Emptiness and boredom: what a complete understatement. What I felt was complete desolation. Desolation, despair and boredom.


V knjigi predstavi, kako je tam preživela več kot dve leti, vendar dogodki niso kronološko urejeni (po tem, ko omeni, da je Daisy že storila samomor, po nekaj straneh opisuje dogodek, ki še vsebuje Daisy). Pa vseeno, to me ni zmotilo. Knjiga se mi je zdela zelo zanimiva, ujela je mojo pozornost že od začetka, tudi liki, ki so nastopali v njej so zanimivi, saj dobimo vpogled v vsakdan ljudi s psihičnimi motnjami.


One of my teachers told me I was a nihilist. He meant it as an insult but I took it as a compliment.


Presenetilo me je, da so na koncu skoraj vsa dekleta zapustila Mclean Hospital, tudi Lisa, ki je bila popolnoma usekana.

Kar me je še bolj presenetilo - veliko slavnih ljudi je bilo v tej umobolnici, med njimi tudi Ray Charles.


Our hospital was famous and had housed many great poets and singers. Did the hospital specialize in poets and singers, or was it that poets and singers specialized in madness?


Veliko je govora tudi o samomoru, predvsem pove, kako je v vsaki stvari videla, kako se je možno ubiti in je bila to kot neka praksa.


Suicide is a form of murder - premeditated murder. It isn't something you do the first time you think of doing it. It takes getting used to. And you need the means, the opportunity, the motive. A successful suicide demands good organization and a cool head, both of which are usually incompatible with the suicidal state of mind.


Pogosto se je tudi spraševala o svoji neprisebnosti.


Was everybody seeing this stuff and acting as though they weren't? Was insanity just a matter of dropping the act? If some people didn't see these things, what was the matter with them? Were they blind or something?Čisto na koncu opisuje sliko slikarja Vermeera.


I walked past the lady in yellow robes and the maid bringing her a letter, past the soldier with a magnificent hat and the girl smiling at him, thinking of warm lips, brown eyes, blue eyes. Her brown eyes stopped me.
It's the painting from whose frame a girl looks out, ignoring her beefy music teacher, whose proprietary hand rests on her chair. The light is muted, winter light, but her face is bright.
I looked into her brown eyes and I recoiled. She was warning me of something - she had looked up from her work to warn me. Her mouth was slightly open, as if she had just drawn a breath in order to say to me, "Don't!"
I moved backward, trying to get beyond the range of her urgency. But her urgency filled the corridor. "Wait," she was saying, "wait! Don't go!"In ko se je vnovič znašla tam.


She had changed a lot in sixteen years. She was no longer urgent. In fact, she was sad. She was young and distracted, and her teacher was bearing down on her, trying to get her to pay attention. But she was looking out, looking for someone who would see her.
This time I read the title of the painting: Girl Interrupted at Her Music.
Interrupted at her music - as my life had been, interrupted in the music of being seventeen, as her life had been, snatched and fixed on canvas: one moment made to stand still and to stand for all the other moments, whatever they would be or might have been. What life can recover from that?
I had something to tell her now "I see you," I said.
My boyfriend found me crying in the hallway.
"What's the matter with you?" he asked.
"Don't you see, she's trying to get out," I said, pointing at her.Kako se on odzove?


He looked at the painting, he looked at me, and he said, "All you ever think about is yourself. You don't understand anything about art."


Smešno. Kakor vem, si vsak lahko umetnost razlaga po svoje.


Lahko rečem le, da mi je ta knjiga prinesla novo znanje in pustila vtis. Zasluži si nič manj kot vse zvezdice.

Film: Kot vsak film, posnet po knjigi, je tudi ta zelo drugačen od knjige. Veliko dogodkov je spremenjenih, večinoma le, da ustvarijo dramo. Že od samega začetka je film temačen, zamorjen, čuti se groza. Vendar so neki svetli trenutki upanja. Na trenutke je film žalostno smešen. Smejiš se, čeprav ni v tej situaciji prav nič smešno. Igralci so odlični, odigrali so perfektno.


Lisa: *holding a pen to her neck* Take one fucking step and I'll jam this in my aorta!
Valerie: Lisa, your aorta is in your chest.
Lisa: Good to know!Kot sem prebrala, avtorici ta film niti slučajno ni všeč, pravzaprav ga sovraži. Razumem jo, saj so spremenjeni dogodki res popolnoma drugačni, kot se je v resnici zgodilo, vendar je sam film, če ga ne primerjam s knjigo, odličen. Odlična drama. Če pa primerjam s knjigo, pa je čisto zgrešen in melodramatičen, kot se je izrazila avtorica sama. Vendar noben film nikoli ni popolnoma enak kot knjiga.
Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika
Burn Bright
od Marianne de Pierres

Serija Night Creatures se je začela obetavno, prvih par poglavij me je navdušilo.
In naslovnice so nekaj najlepšega.
Res, res, res si želim, da bi tej knjigi lahko dala višjo oceno. Avtorica je vendar predstavila nov in zanimiv svet, vendar se mi je zdelo, da se vse kar naprej ponavlja. Retra je ves čas samo krvavela. Nekdo jo je neprestano reševal. Knjiga je temačna, kar mi je všeč, vendar ji nekaj manjka. Ni me pustila navdušene, sicer bom prebrala nadaljevanji, vendar ne s takim zagonom. Vseeno ohranjam upanje, da bosta nadaljevanji boljši.
V tej knjigi ni veliko ljubezni, samo močna privlačnost, kar je tudi v redu, me nič ne moti, če je knjiga skoncentrirana samo okoli bojevanja ali nekih skrivnosti.
Ixion je kot nek otok anarhije, vendar hkrati so neke vodje, kar že takoj pojasni, da to seveda ni prava anarhija. Ima tudi pravila. Kar me morda najbolj moti, je neenotno vodstvo. Nekdo je glavni med glavnimi. In to med pošastmi, saj so Lenoir, Brand, Modai, Test in ostali 'Ripers'. Seveda ne bo vse ostalo mirno, slej ko prej bo izbruhnil prepir. Avtorica bi prav tako lahko zadnji boj malo bolj razvila, malo bolj podrobno opisala. Več pričakujem v nadaljevanju.

Koga vse je bilo mogoče prezirati v tej knjigi?
Definitivno naivnega Markesa, ki sploh ne vem, kje skriva možgane, Joela, ki se je nekaj časa obnašal zaščitniško in ponosno, spet drugič je Naif ozmerjal z idiotom, pri čemer sem samo izbuljila oči.
Koga želim srečati v nadaljevanju?
Modai me je nekako najbolj ganil, največ sem čutila ob njem (sprva sem celo mislila, da bo on tisti, ki bo zapeljal Retro; to bi bilo šele temačno, saj je Modai res strašen, prav tako bi morala skrivati svojo zvezo), Ruzalio in Lenoira, čeprav me on ni najbolj navdušil.

Vendar Lenoir in Naif sta povezana, zato me res zanima, kako se bo obnašal do nje in kdaj jo bo sploh lahko našel.


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke; I)

Slika
Angel Arias
od Marianne de Pierres

Nobenega mučenja.
Angel Arias me ni ne navdušil ne razočaral. Do knjige ostajam nevtralna.
Večino knjige se Naif naskrivaj premika po svojem prejšnjem domu, izogiba se nadzornikom in to je to. Na koncu pride na skriti sestanek, kjer izve, kaj počnejo z mladino na Ixionu in kako sta Ixion in njen dom povezana.
Markes, oh Markes. Nekako je našel svoje možgane, ni mi šel več tako na živce (izjema je začetek, kjer se ni želel voziti skupaj z mrtvimi in s tem ogrozil svoje življenje in življenje Naif).
Nič mučenja, kot sem že omenila, Naif ni noben ujel, nisem čutila nobene napetosti, samo dolgo opisovanje dogodkov. Avtorica bi lahko vključila tudi ponovno srečanje Naif in njenih staršev, morda malo bolj zapletla Naifin odhod nazaj na Ixion, karkoli. Vseeno se mi knjiga ni zdela slaba. Morda knjigo rešujejo ravno nove osebe, ki se pojavijo v njej, kot so Jarrold, Liam in Gurney. Komaj čakam, da vidim, kaj se zgodi, ko se Liam in Suki ponovno srečata.
Lenoir je večino knjige tiho, kar mi je všeč, nekako me ni navdušil. Sploh, ko se razkrije, da je sodeloval pri temu, kar počnejo z mladimi...

Čaka me še zadnja knjiga, ki upam, da me bolj navduši in poskrbi za dober konec.
Vračamo se na Ixion, otok večne teme.


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke; II)

Slika
Shine Light
od Marianne de Pierres

Trilogija je pravzaprav kar zanimiva, če jo pogledam v celoti. Avtorica je ustvarila zanimiv svet, knjige so predvsem polne zanimivih imen; Ixion, Retra, Charlonge, Lenoir, Modai. Zadnja knjiga je na meni pustila še najboljši vtis, vendar ni presegla mojih pričakovanj. Ves čas branja te trilogije se mi je zdelo, da nekaj manjka.
Kar mi bo res ostalo v spominu, je konec. Konec, ki sem si ga želela. Nepredvidljiv, čudaški. To 'rešuje' trilogijo, prav zaradi tega razloga zadnja knjiga dobi tudi boljšo oceno.
Kaj je spet narobe torej? To, kar se dogaja tik pred koncem. Bolj podrobno izpeljan konec ne bi škodil! Vem, da je avtorica želela tak konec, vendar bi lahko pojasnila, kaj se zgodi po končanem boju, še preden bi postavila tak konec.
Konec koncev je to zaključek trilogije.

Vseeno mi ni žal, da sem se odločila prebrati to trilogijo, saj sem v njej našla zanimivo zgodbo.


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke; III)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――

1. Abbi Glines - Fallen Too Far (Goodreads) ★★★★
2. Jasinda Wilder - Falling Into You (Goodreads) ★★★★
3. J.A. Redmerski - Killing Sarai (Goodreads) ★★★★
I found my family in a book.

Love is not the absence of logic
but logic examined and recalculated
heated and curved to fit
inside the contours of the heart

Uporabnikov avatar
FreakChiq
Shapeshifter
Prispevkov: 2276
Pridružen/a: 27 jun 2010, 22:53
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Julijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a FreakChiq » 09 jul 2013, 13:01

Rubinrot (Edelstein Trilogie #1)
od Kerstin Gier

Problem mam. Počasi ampak sigurno mi postajajo NA zgodbe vedno bolj sitne, ampak ko pa hočem it nazaj na kako YA distopijo ali paranormalno knjigo, pa me strah postane, da mi ne bo ql, ker mi bo "prenežna" love zgodba not. In tak pol vsakič končam spet pri NA. Isto je blo pri izbiri trilogije. Nagledano sem imela to Edelstein trilogijo, ki spada pod YA, in pa Crash od Nicole Williams, ki je pa NA. In seveda se jaz idiot prvo zaženem k NA (dosti za to je tudi (false) rating na GR kriv), samo da lahko na koncu ugotovim, da Crash trilogije niti približno, tudi če mi kdo plača ne, ne mislim dokončat. This is how I ended up readin Rubinrot, and the only thing I regret is that I didn't pick it up first. Not sem padla. Tak refreshing je blo brat končno spet nekaj, kar ni zgolj in samo fiksirano na ljubezensko zgodbo. Knjiga je dejansko mela plot, ki je povrh vsega še bil zanimiv in skrivnosten. Pa tudi liki so bili a delight to read.

Zgodba govori o 16-letni Gwen, ki se je rodila v družino "nositeljev" time traveler gena. Charlotte, njeno sestrično, za katero je bilo izračunano, da je nositelj tega gena, so celo njeno življenje pripravljali na to, kaj bo, ko bo prvič skočila nazaj v preteklost. Mogla je poznat vso zgodovino, kako so so ljudje v različnih časih obnašali in oblačli, kam mora it, da bo lahko varno skočila nazaj v prihodnost, učila se je sablati, plesati in igrati violino, ...
Tik preden oseba potuje skozi čas se pojavi omotica in Charlotte je že 3 dni govorila, da se ji vrti, da jo glava boli in da ji je slabo. Zato je tudi cela družina, sploh pa njena babica in Gwenina teta, Charlottina mama, težko pričakovala, kdaj bo končno tako daleč. But little did they know that it's not actually Charlotte who has the time traveler gene, but Gwen. Gwen, ki ni polagala pozornosti znakom, ki se pojavijo preden oseba potuje skozi čas. Gwen, ki ni bila celo njeno življenje pripravljena na ta moment. Gwen, ki ne ve kdo je graf Saint Germain, kaj je to kronograf, zakaj rabijo njeno kri in kaj ji je bilo usojeno. In tak se Gwenino življenje v trenutku postavi na glavo.

But do yo wanna know what was really cool? Gwen ni ne sanjala o Gideonu (trenutni in 11 po vrsti (od dvanajstih) popotnikov časa) še preden ga je sploh vidla, pa tudi nikjer v zvezdah ni pisalo, da sta si usojena. Ko sta se prvič srečala niso na 1x iskre letele in bralec ni rabo bit deležn annoying insta love momenta. Sure there was attraction (iz Gwenine strani - Gideon je od začetka bolj kot ne ni resno jemal hehe), but she kind off hated him too. In končno bit deležn nekega normalnega in počasnega razvijanja njunega razmerja v nekaj več je bil the best thing ever!

Komaj čakam da grem naslednji del brat pa da končno že pride film na DVD! Pogledla film. So kr nekaj stvari spremenili in tudi kr nekaj stvari dodali, ki se v knjigi sploh niso zgodile. Upam samo, da mi niso s tem kaj spoilali iz 2. in/ali 3. knjige.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke, part I)

Slika
Saphirblau (Edelstein Trilogie #2)
od Kerstin Gier

Aaaaaaa, I LOVE it kadar je druga knjiga ŠE BOLJŠA kot prva!!!
Kaj takega se meni nea pogosto zgodi, saj druga knjiga v neki zbirki, sploh v trilogiji, zalo dosti krat izpade prej boring kot pa kaj drugega. In ko dobiš v roko zgodbo, ki je izjema, ki te pusti na robu sedeža še bolj kot te je prva, ti da to taki special filing and all you want to do is
:026: :014: :020: :013:
(I guess only us bookworms can understand this feeling hehe.)
BUT...yes, there's a "but" and I'm affraid of it. Ta "fenomen" ima temno stran -- a curse. Do zdaj sem prebrala dve taki trilogiji (The Maze Runner & The Demon's Lexicon) in pri obeh sem bla razočarana nad koncem. Zato močno upam, da se mi ne bo to zgodilo tudi tu.

Saphirblau se nadaljuje točno tam, kjer se je Rubinrot končal. Če bi mogla čakat eno leto na nadaljevanje bi s tem vrjetno mela manjše probleme. Tak pa je bil prehod med obema knjigama tak smooth kot baby ritka. Gwendolyn si nima časa oddahnit od dogodkov iz prve knjige. Od kar sta z Gideonom v preteklosti naletela na Lucy (Gwenino drugo sestrično, ki ima prav tako ta time travelers gen) in Paula (Gideonovega strica v drugem kolenu I think? Od njega foter je bratranec od Paula) je vse skupaj postalo samo še bolj misteriozno. Gideon sicer trdno vrjame, da sta Lucy in Paul the bad guys in je vse, kaj sta povedala o grafu a big fat lie, ampak Gwen, kateri niso že celi lajf prali možgane, tako kot Gideonu, ve, da nekaj ne more bit prav. Hvala bogu je pri iskanju resnice in odgovorov na številčna vprašanja dobila pomoč v obliki gargoyla, nevidnega demona, ki lahko hodi skozi stene in tako prisluškuje, kaj vse ji prikrivajo. Zraven razvozlavanja skrivnosti pa se mora Gwen tokrat ubadat še s Charlotte, zateženim učiteljem, učenjem gest, obnašanj, pravilnega govora itd., saj pred njo leži pomembno potvanje nazaj v preteklost, in nenehnem podcenjevanju njenih sposobnosti. Pa tudi Gideona ne more dobit iz glave. Njegovo obnašanje (one second he's passionately kissing her, the next he's totally cold to her) pa tudi nea pri tem kaj dosti pomaga. But man, their make out sessions are getting hot! Not everyone can say they went back to the 20th century, where they danced, heavily flirted and then made out on a couch with a really hot guy. *happy sigh*

Can't wait to see how it all ends!

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke, part II)

Slika
Smaragdgrün (Edelstein Trilogie #3)
od Kerstin Gier

Man, Kerstin Gier really stepped it up a notch (or, better say, 500 notches) in this book. Tolko stvari je se zgodilo v preteklosti, kakor tudi v prihodnosti, da je bilo na čase prav težko sledit dogodkom. In to, da so ti dogodki zraven vsega še povezani in prepleteni med sabo je še samo otežilo zadevo. Ne znam s predstavljat kak confusing bi bilo šele vse skupaj, če bi mogla vsakič 1 leto čakat na nadaljevanje. Na začetku me je blo nameč strah, da mi bodo zgodba in liki sitni postali, če bom eno knjigo za drugo brala. But na-a! Prav happy sem, da sem mela priliko tak brat. :)

Time travel zgodbe so a bitch to pull off, sploh pri meni. Se ne da sem neki time travel expert, because I am not, ampak jaz na TT gledam v obliki kroga -- ne moreš it nazaj v preteklost in ubit svojga dedka, saj se tak ne boš nikoli rodil in posledično tudi nikoli potoval nazaj v preteklost. Dosti bodisi knjig, filmov ali tv serij, pa gleda na TT v obliki premice in tu pa mam jaz pol rahle probleme se prilagodit, ker se tak ustvarijo sami paradoxi and a lot of questions remain in the “ha?” category. Drugo je, če se ustvarijo pararelni svetovi in s tem tudi dve premici, but that’s another story... Kerstin Gier je torej “potovala” po eni sami premici, zaradi česa so nekateri odogvori bili (malo) težje za prebavit. Ampak plus je pa bil to, da smo menda res dobili odg. na vsa vprašanja, ki so nas mučla skozi vse tri knjige. Nekatera so bla predvidljiva, druga spet manj, tretja pa sploh ne – that in the end was a nice surprise indeed. Pogrešala bom Gwendolyin in Gideona (pa Xemeriusa – njegov sarkazem me je vedno spravo v smeh) ter njune dogodivščine skozi čas.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke, part III)

Slika
Speak
od Laurie Halse Anderson

Če bi to knjigo brala čisto na začetku moje "bralne kariere," bi verjetno drugače doživela zgodbo od Melinde Sordino, 13-letne punce katero so posilili na neki zabavi. Zgodba bi mi takrat bila nova in posledično bolj zanimiva in čustvena. Tak pa je vse skupaj bilo prej "been there, done that." I know, that sounds horrible. Ampak če realno pogledamo, vsaka peta NA knjiga ma veze s takimi ali podobnimi problemi. Ne dolgo nazaj sem tri random knjige primla v roke eno za drugo in so vse tri mele veze s posilstvom. Valda da pol pride trenutek, ko si že vse "vido." Don't ger me wrong, zgodba ni slaba per se. Melinda me je dosti krat nasmejala, dala mi je mislit, razumela sem zakaj je zdaj takšna kot je pa tudi pri nekaterih stvareh sem lahko potegnila linije med njo in mojim jazom iz srednješolskih časov. It just didn't touch me on a emotional basis.
Film: The perfect role for the girl who almost never smiles hehe... Yeah, I'm talking about KStew, ki igra Melindo. But to be fair, she did a good job. Sploh, če upoštevaš, da je bila takrat, ko so snemali, sama stara komaj 13/14 let.

Tako kot pa še pr vsaki book to movie adaptaciji tudi tu niso 100% sledili knjigi. Nekatere stvari so izpustili, druge spremenili, spet tretje pa čisto na novo dodali. Ampak to je itak za pričakovat. Zraven tega so pa vse ključne in pomembne zadeve (skoraj) tak zgodile, kot so se v knjigi, tak da me "kreativni prostor," ki so si ga vzeli, ni moto sploh.

Film mi je bil mičkeno boljši kot knjiga. Nekatere stvari so na malem zaslonu dosti bolj do izraza prišle (simbolizem drevesa, Melino negovorenje) kot v knjigi. Še posebej Melindina tišina je bila dosti bolj razvidna v filmu. Glede na to, da je ona narator zgodbe, je v knjigi skozi govorila z mano. Zato sem se tudi več krat vprašala, zakaj je naslov "Speak." Medtem ko pa v filmu zelo preprosto ločiš, to kaj se dogaja Melindi v glavi in to kaj dejansko pove iz ust. In šele ko sem film gledala sem ugotovila, da naslov dejansko zelo ustreza zgodbi.
Spet druge stvari, ki so v knjigi izstopale, pa v filmu niso bile najboljše prikazane. Pogrešala sem Melindin jedek in ciničen humor. Pa tudi "ostro rezanje" scen mi ni palilo v filmu tako kot v knjigi.

Drugače pa, zadovoljiv indie movie that stayed true to the book and its realistic tone.
Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Nicole Williams - Crash (Crash #1) (Goodreads)
2. J. Lynn - Frigid (Frigid #1) (Goodreads)
3. Veronica Rossi - Under The Never Sky (Under the Never Sky #1) (Goodreads)
4. Kassandra Kush - The Things We Can't Change Part One: The Prologue (Goodreads)
"Can nobody hear me? I've got a lot that's on my mind."

Uporabnikov avatar
elchy
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 301
Pridružen/a: 18 okt 2011, 09:58

Re: Julijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a elchy » 09 jul 2013, 19:13

Stardust
od Neil Gaiman

Neil Gaiman vsekakor ni med mojimi najljubšimi pisatelji. Prebrala sem nekaj njegovih knjig, a nekako mi ni všeč njegov stil pisanja. Ima dobre ideje za zgodbe, vseeno mi njegove knjige niso preveč všeč. Prav tako je bilo pri tej. Šla sem jo brat samo zaradi filma, ker si ga želim že dolgo ogledati in mi je tako sameval na disku. Kot sem že napisala, sama ideja za zgodbo mi je zelo dobra. Nekakšna sodobna pravljica, kjer želi Tristan svoji srčni izvoljenki podariti zvezdo, ki je padla z neba in tako se odpravi na pot, da jo poišče. Ko pride do zvezde, ugotovi, da je zvezda simpatično dekle in tako se odpravita na pot. Zvezda je kar zaželena, zato naletita na kar nekaj izzivov.
Film: Ponavadi je vedno film slabši kot pa knjiga, a v tem primeru morem reč, da to ne drži. Film mi je bil resnično všeč. Zdi se mi, da v filmu se karakterji bolje razvijajo. V filmu je kar nekaj stvari manjkalo, ki jih v knjigi ni bilo in seveda obratno. Vedno me moti, da v filmu ni pokazano nekaj, kar mi je bilo pri knjigi zelo všeč. A tukaj je ravno obratno. Stvari, ki so mi bile všeč v filmu, jih v knjigi ni. Npr. ni bilo kapitana. Film vsekakor priporočam, kar ne bi ravno rekla za knjigo. :)
Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)


Tasting Never (Never Say Never #1)
od C.M. Stunich

Knjigo sem kar dolgo brala, kljub temu, da je bila tako kratka. Sama zgodba mi je bila kar zanimiva, saj govori o tem kako se najdeta dve osebi z podobnimi težavami. Skupaj hodita na "zdravljenje" od odvisnosti od seksa. Vmes se seveda zaljubita. Karakterja sta mi kar všeč. Never se poleg odvisnosti od seksa, spoprijema tudi z družinskimi težavami. Kot najstnica je pobegnila od doma in od tedaj nima več kontaktov s svojo družino. Tudi Ty mi je resnično všeč, sploh ker ima tattooje metuljčkov po roki. Motiv metuljčka je nenavadn za moškega, mogoče mi je prav zato všeč, ker imam rada bolj nenavane stvari. Tudi simbolika za metuljčke se mi je zdela odlična. Kljub temu pa me knjiga ni ravno pritegnila, saj sem se le s težavo spravila k temu, da bi jo brala naprej. Upam, da bo drug del kaj boljši.

Ocena:
Izziv: Mesečni (prvi del za 3 dodatne točke)

Slika


Finding Never (Never Say Never #2)
od C.M. Stunich

Ta mesec mi gre branje zelo slabo. Ne vem, a je kriva serija, da me ne pritegne ali se mi enostavno ne da brati. Ta del mi je bila sicer nekoliko bolj všeč kot pa prvi del. Pri prvemu delu se je Never soočala s problemom odvisnosti od seksa, sedaj pa še s svojim drugegim problemu. Z družino in s svojim prvim fantom. Odločiti se mora a želi ostati s Yyem ali bo znova poskusila s svojo prvo ljubeznijo. Zanjo je ta odločitev kar tekža, čeprav v srcu čusti že od začetka, katera je prava. Sedaj pa še tretji del. :)

Ocena:
Izziv: Mesečni (drugi del za 3 dodatne točke)

Slika


Keeping Never (Never Say Never #3)
od C.M. Stunich

Kolikor sem se mučila s tem bralnim izzivom, se še nisem z nobenemu. Če ne bi bilo bralnega izziva, bi enostavno prenehala pri prvi knjigi. Saj ne rečem, da so knjige slabe, samo meni nekako ne potegnejo. In če je bil drugi del nekoliko boljši, je bil ta spet nekajkrat slabši kot prejšni. Prvi dve knjigi sta govorili o težavah, ki jih ima Never ter o njeni preteklosti. Zadnja knjiga je pa bila bolj posvečena Ty-u in njegovi preteklosti. Konec je bil srečen in pričakovan, jaz pa sem vsa vesela, ko sem končno prebrala celotno triologijo, da jo lahko sedaj pozabim. :)

Ocena:
Izziv: Mesečni (tretji del za 3 dodatne točke)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Jill Mansell - Millie's Fling(Goodreads) ★★★★

Uporabnikov avatar
calimero747
Human
Prispevkov: 196
Pridružen/a: 08 avg 2012, 21:09

Re: Julijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a calimero747 » 14 jul 2013, 17:34

Contact
od Carl Sagan

Tole v bistvu ni bil re-read. Sem knjigo sicer že prej začela brat ampak je nikol nisem dokončala. No zdej mi jo je ratal. Sem šla še enkrat od začetka, tokrat za foro v slovenščini. Ker čeprov je nivo moje angleščine precej visok, še ni tok razvita da bi loh brala »znanstveno oz. strokovno« angleščino. In ta knjiga je napisana na tak način. It was good. It was quite impressive actually. Da prideš na dan s tako teorijo o alienih... res morš bit genij. Tale knjiga bi bla všeč vsem matematikom, astronomom in ostalim znanstvenikom za navadne ljudi je pa mal huda. Kar ne pomen, da nisem uživala v njej ane. V slovenščini je bla precej lažja za brat pa tud drgač ful padeš not ko se enkrat navadiš na jezik pa izražanje. V detalje o zgodbi ne bom šla, ker je že vse napisan v delu reviewa ki govori o filmu. Btw ker sem ga pisala med gledanjem filma me je mal zaneslo. Nisem nameravala zvenet tok navdušeno. :D
Film:This is actually the first movie I've ever watched that was better than the book! Wow. Just wow. Sicer je precej stvari spremenjenih ampak dejansko je končni vtis boljši kot pri knjigi. Holy shit, nikol nisem misnla da bom kdaj to rekla.
Prva pomembna razlika je, da je v filmu dost boljš razložen odnos med Ellie in njenim očetom. Njegova smrt je bla velik bolj heartbreaking. Ker v knjigi sem mela feeling kakor da je blo Ellie čist vseen da ji je oči umrl.
Druga razlika je, da v knjigi Palmer Joss ne igra pomembne vloge, tle je pa prikazan kot love interest. Najprej sem bla zgrožena ko sem slišala da je v film vključena ljubezenska zgodba ker let's face it: Contact pa romantika ne gresta skup. But it was nicely handled and I actually enjoyed it. Všeč mi je blo da ni prevzela večji del zgodbe in da je glavni poudarek ostal na znanosti.
Tretja razlika je to, da je Ellie iz filma dobesedno zabavna. Ful ma fajn komentarje. Tista scena ko ji niso hotel posodit denarja za projekt ker se jim je zdel vse skup bolj science fiction kot science in ji je počlo – priceless. Tud Jodie Foster je fenomenalna. Pomoje ne bi mogl najdt boljše igralke za Ellie.
Še četrta razlika: I HATE Drumlin's gutts. Sej v knjigi je tud asshole ampak v filmu ga pa ne morem prenašat. Mislim, signal je bil Elliejino odkritje. In ti pobereš vse zasluge? Medtem ko si lih ti najbolj oviral njen projekt in si bil najbolj proti njej? In valda, nakonc tebe pošljejo na potovanje. Just great. Res če sem kdaj komu privoščla da se je ponesreču v eksploziji, je to on. Resno, vsakič ko sem ga vidla na ekranu bi ga najraj..... nekam....poslala. That was so fucking unfair. But hey, at least it was realistic. Življenje ni vedno fer.
Aja! Un dedi, Hadden is creepy. But he's a legend.

Nisem fanica filmov ampak tega se je pa res splačal gledat. It gave me chills. Simply breathtaking. Tist moment ko je Ellie odkrila signal.... Al pa ko je una črnka povedala, da je kamera posnela točno 18 ur statike....
Predvsem sem film velik bolj čutla od knjige. Knjigo je konc koncev pisal scientist in se ni osredotočal na to da bi bralec kej čutil med branjem. Knjiga je bla zanj sam način kako svetu povedat svojo teorijo o alienih. Ampak v knjigi sploh ni nobenih čustev in film je preprosto bolj doživet ker pokaže vse: Kok lajf nikol ni fer, kok je vera pomembna tud če si znanstvenik, kako si morš postavljat vprašanja in sam iskat odgovore nanje, kako loh vsak od nas doseže velike stvari v življenju čeprov drugim mogoče ne zgledajo velike, strast do tega kar delaš, love, sadness, happiness, betrayal, fear.....
Zdej bi se loh prtožvala nad tem, da je uno potovanje zgledalo precej bolj znanstveno-fantastično kot je blo mišljeno in da ni blo believable. Pa se ne bom. Ker je bil film pač perfect. Ker konc koncev to tud je science fiction. In ker je ta teorija tok believable da se ne bom čudla če bom začela verjet vanjo. Resno, nisem še vidla tok verjetne teorije o življenju v vesolju.

P.S. : About Drumlin. I didn't mean it. He wasn't that bad... Okay he was, but still, he didn't deserve to die. Yeah, well, maybe he did but... Not really. Okay, okay, he did.
Ocena:
Izziv: mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika


Slammed
od Colleen Hoover

To mnenje bo mal manj obsežno ker je že tri tedne od takrat ko sem jo prebrala. Stvar je v tem, da sem prvotno nameravala za ta izziv prebrat Lord of the Rings, a sem potem ugotovila, da mi ne bo zneslo vseh treh knjig iz čez do konca julija. Slammed trilogijo pa sem prebrala čist nenamerno na začetku meseca. Prvi del sem požrla v enem večeru in zjutraj sem že brala drugi del. Tega res že dolg nisem doživela, namreč da bi spontano prebrala vse tri dele naenkrat. Ponavad se moram precej silit k ostalim delom serije.
No ja, knjiga mi je bla fantastična. Colleen res zna pisat. Layken pa Will sta bla ful sweet. Največja carja sta bla pa itak tamala bratca. Kids rock. Ker sem se knjigo spravla brat na slepo in nisem v naprej res ničesar vedla, so me plot twisti vrgl na rit. Res super. Prijetno presenečenje.
Hm, ja. Slam poetry.... Jst drugače ful ne maram met poezije pa pesmic v knjigi (razen če je res dobro izpeljano) in v Slammed me je poetry ful presenetla. Nek nenavaden pridih je dodala. Ne znam razložit. Original v glavnem. Ni blo tistga annoying, cheesy feelinga k ga dobim ponavad ko je poezija vključena v zgodbo.

Ocena:
Izziv: mesečni (za 3 dodatne točke, prva knjiga)

Slika


Point of Retreat
od Colleen Hoover

Drugi del je bil prav tako fenomenalen, mi je pa Layken fajn žrla živce. Če knjigo pripoveduje trmasta punca je to fajn, če pa pol vidiš kakšna drama queen je iz ene druge perspektive.... Tud če veš od kje prhaja si ne morš pomagat in bi jo najraj zadavu. Spet sta bla najboljši vlogi tamala dva, pa una nova soseda je bla tud zakon. med Willom pa Layken je blo za moj okus mal preveč nepotrebne drame ampak pustmo to. Prva knjiga je bla boljša, tud konc mi je bil tm velik bolj všeč.

Ocena:
Izziv: mesečni (za 3 dodatne točke, druga knjiga)

Slika


This Girl
od Colleen Hoover

Zanimivo je blo dogodke prve knjige brat iz Willovga POV-a. Mi pa drgač ta knjiga ni bla ne vem kva. Če sem dala prvemu delu 5 zvezdic, drugemu 4, bi jih ta dobu lih ene 3.5. Spet, iz ene druge perspektive je Layken rahlo nadležna. And she's always overacting. Pa nikol ne pusti Willu da bi explainu stvari. Drugač pa lušna knjiga. Cela trilogija je kul.

Ocena:
Izziv: mesečni (za 3 dodatne točke, tretja knjiga)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. John Green - The Fault in Our Stars (Goodreads)
2. Kody Keplinger - The DUFF (Goodreads)
3. Jessica Sorensen – The Secret of Ella and Micha (Goodreads)
4. Colleen Hoover - Losing Hope (Goodreads)
5. Heather Allen - Just Breathe (Goodreads)
6. J.R.R Tolkien - The Fellowship of the Ring (Goodreads)
7. Katja Millay - The Sea Tranquility (Goodreads)
Nazadnje uredil/a calimero747 dne 30 jul 2013, 22:10, skupaj urejeno 1 krat.
A reader lives a thousand lives before he dies. A man who never reads lives only one.

ines1982
Elf
Prispevkov: 96
Pridružen/a: 19 feb 2013, 18:38

Re: Julijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a ines1982 » 28 jul 2013, 19:21

IF YOU DARE
od KRESLEY COLE

"On jo ugrabi.
Visoko v Pirenejih se Courtland MacCarrick maščuje generalu Reynaldu Pascalu z ugrabitvijo njegove kastiljske neveste.
Ona ga prezira.
Gospodična Annalia Llorente prezira svojega barbarskega ugrabitelja skoraj tako kot Pascala. Nerazložljiva privlačnost do Courtlanda njeno jezo samo še podžiga. A če želi preprečiti svojo in bratovo smrt, se mora vrniti k Pascalu in postati njegova žena. Lahko med njima vzplamti ljubezen?
Od trenutka, ko Courtland odkrije, da se za Anninim uglajenim nasmeškom skriva divje, pogumno dekle, je njegovo srce izgubljeno. Zato se odloči kljubovati družinskemu prekletstvu, ki brate MacCarrick obsoja na samsko življenje. Toda Pascal jima je za petami …"

Prijetno poletno branje, priporočam vsekakor vsakomur


Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA DODATNE 3 TOČKE

Slika


IF YOU DESIRE
od KRESLEY COLE

"Poskušal je zbežati.
V mladosti se je Hugh MacCarrick brezglavo zaljubil v čudovito angleško dekle, ki se je veselo spogledovalo z njim. Toda vedel je, da se ne bo mogel nikdar poročiti z njo. Ne samo zaradi prekletstva, ki je viselo nad brati, ampak tudi zato, ker je bil kot drugi sin brez premoženja.

Poskušala ga je pozabiti.
Jane Weyland se je zlomilo srce, ko jo je čedni Škot, s katerim se je nameravala poročiti, zapustil. Nekaj let pozneje Hugha pozovejo, da Jane zaščiti pred sovražniki njenega očeta. Janina bolečina se je v tem času spremenila v bes – toda poželenje po Hughu ni ugasnilo.
Se bosta vendarle prepustila vrtincu strasti?
Med skrivanjem Jane muči Hugha z zapeljivo igro. Toda Hugh ni več negotovi mladenič, ampak utrjen bojevnik in ob poigravanju z njegovimi čustvi se Jane lahko opeče …"

Po prebrani prvi knjigi me je vsekakor zanimala tudi druga in ker sem dobila priliko knjigo dobiti zastonj sem se lotila še branja le-te... Ni kot tipična trilogija z enakimi liki skozi vse tri knjige in po množici erotičnih knjig je bilo tole vsekakor nekaj drugačnega....

Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA DODATNE 3 TOČKE

Slika


IF YOU DECEIVE
od KRESLEY COLE

"Zaradi nje trpi.
Ethan MacCarrick je čeden razuzdanec, dokler ga okrutno ne pretepejo. Deset let pozneje ga usodno očara skrivnostna lepotica, hči njegovega sovražnika. Maščeval se bo tako, da jo bo najprej zapeljal, nato pa zavrgel.
Zaradi njega je ob vse.
Ko je družina Van Rowen nenadoma pahnjena v bedo in sramoto, Madeleine postane neobčutljiva za svojo bolečino. Do moških je nezaupljiva, dokler ji ne začne vztrajno dvoriti mogočen, iznakažen Višavec, ki zlomi njen odpor.
Sta vendarle sposobna odpustiti in ljubiti?
Strast med ljubimcema gori močneje od besa. Ethan je ne more pozabiti, razplamtela je njegova moškost. Toda sli ga bo Maddy, ko bo razkrila prevaro, lahko sprejela, saj je uničil njeno družino?"

No vsekakor sem po dveh prebranih in pomanjkanju knjig na morju morala kupiti in prebrati tudi tretjo;)...


Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA DODATNE 3 TOČKE

Slika­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1.Susan Elizabeth Phillips - HEAVEN, TEXAS (Goodreads)
2. Julie Garwood - THE LIONS LADY (Goodreads)
3. Stef Penney - THE TENDERNESS OF WOLVES (Goodreads)
4. Kathy Reichs - BREAK NO BONES (Goodreads)
5. Joanne Harris - COASTLINERS (Goodreads)

Uporabnikov avatar
Marjetica
Human
Prispevkov: 131
Pridružen/a: 01 jan 2011, 11:40
Kraj: Obala
Kontakt:

Re: Julijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Marjetica » 30 jul 2013, 18:10

The Perks of Being a Wallflower
od Stephen Chbosky

To knjigo sem začela brat, ker sem bila prepričana, da mi bo všeč. Prebrala sem nekaj reviewjev in sem pričakovala res dobro knjigo. Vendar me je malo razočarala. Glavni problem sem imela s Charliejem. Naj bi bil zelo inteligenten, vendar se mi je njegovo pisanje pisem zdelo zelo otroško. Dobila sem občutek da je z njim nekaj narobe, vendar pisatelj ni tega nikoli pojasnil.. Ko bi vsaj vedela, da ima Charlie avtizem ali aspergerjev sindrom, potem bi se mi zdelo njegovo pisanje veliko bolj logično. Charlie je zelo čustven fant, introvertiran, vendar je bilo njegovo pisanje bolj podobno 10-letniku. Zgodba je polna težkih tem, kot so droge, spolno nadlegovanje, splav, nasilje, vendar so bile te tematike zelo hitro pozabljene. To zamerim pisatelju, saj če že piše o težkih stvareh, naj jim posveti malo več strani in poglobljenega razmišljanja, ne pa da jih skorajda samo našteva.. Prav tako se mi je konec zdel zelo hiter, Chalie zelo hitro odpusti osebi, ki ga je prizadela, vednar se mi je to zdelo malo nerealno. Vseeno mi je bila sama zgodba všeč, velikokrat sem se videla v Charlieju (ampak ne pri 16ih), knjiga je polna zelo dobrih citatov, vendar se mi je zdelo da je pisatelj vse skupaj zelo posplošiv in si tako zagotovil večje občinstvo..
Film: Ubistvu sem bila ful zafrustrirana ko sem pogledala tale film... ker mi je bil ful dober! Točno to sem pričakovala od knjige, ta občutek, solze! Mislim da to je prvič da mi je bil nek film dejansko boljši od knjige. Edino pri filmu sem pogrešala par stvari ki so jih izpustili pa so se mi zdele pomembne, ampak to je itak vedno. Sem že razmišljala da bi knjigi zvišala oceno, ker očitno sem jaz falila point ampak ne - še vedno se mi zdi da bi jo pisatelj lahko veliko bolje napisal. Malo sem se bala da me bo Emma Watson preveč spominjala na Hermiono, ampak me ni, zdela se mi je super. Igralec ki je igral Charlieja je bil super cute, potem sem videla da on igra tudi Percy Jacksona v filmih, tako da to bo moj naslednji book to movie izziv :) Loved the movie! Ocena: 5
Ocena:
Izziv: Mesečni za 3 točke

Slika


Clockwork Angel
od Cassandra Clare

Knjiga me je pritegnila že od začetka. Steampunk je med mojim najljubšimi žanri in to knjigo mi je bilo res užitek brati. Začne se, ko Tessa prispe v London, kjer namerava poiskati svojega brata, ki je še edini preostali član njene družine. Vendar jo ugrabita zlobni sestri, ki jo hočeta predati Magisterju, ki se hoče poročiti s Tesso. Tako Tessa spozna svet Shadowhunterjev in ostalih paranormalnih bitij - vampirjev, volkodlakov. A tudi ona ni navaden človek - ugotovi, da ima sposobnost spreminjati zunanjost in slišati misli umrlih. Reši jo Will Herondale, ki jo pripelje v Institute, kjer Shadowhunterji bivajo in kjer bo Tessa na varnem. Tam Tessa spozna še ostale, med drugim tudi Jem-a, ki se takoj zaljubi v Tesso. Vendar se zaljubi tudi Will, vendar je ne sme spustiti k sebi... Zgodba je polna preobratov in nepredvidljivih izdajalcev. Odličen začetek napete trilogije in začetek ljubezenskega trikotnika. Super zgodba, super stil pisanja!

Ocena:
Izziv: Mesečni, za 3 točke, 1.knjiga

Slika


Clockwork Prince
od Cassandra Clare

V drugem delu trilogije končno izvemo, zakaj je Will nesramen do ljudi ki ga imajo radi, zakaj jih odriva stran. In ima zelo dober razlog. Tako sem ga še bolj vzljubila in ljubezenski trikotnik je postal še bolj zapleten.. Še vedno ne vemo, zakaj Magister hoče Tesso, prav tako še ne izvemo, kaj točno je Tessa in kdo so njeni starši. Shadowhunterji se trudijo najti Magisterja in na voljo imajo le malo časa. Zopet zgodbo sestavljajo napeti preobrati. Nepričakovani ljudje so v resnici izdajalci, medtem ko se nekateri "sovražniki" pridružijo Shadowhunterjem. Tudi ta knjiga je bila odlična in napeta. Zelo všeč mi je bila romanca med Charlotte in Henryjem, konec pa zelo žalosten, Vendar občudujem Tesso da se je odločila tako kot se je.

Ocena:
Izziv: Mesečni, za 3 točke, 2.knjiga

Slika


Clockwork Princess
od Cassandra Clare

Sem jo pravkar končala in sem še malo pod vplivom :) ne vem, malo sem razdvojena. Po eni strani mi je bila knjiga res super, uživala sem jo brat, vsake toliko sem se zasmejala in včasih pojokala.. Konec mi je bil super, malo se mi je sicer zdel komercialen, kao za vsakega nekaj, ampak ne vem kakšen drugačen konec bi si pravzaprav želela.. Začetek mi je bil počasen in pogrešala sem večjo akcijo ko pride do "glavnega dogodka" - ko se borijo in se Tessa spremeni, to se je zelo hitro končalo vse skupaj. Ta knjiga sigurno ni bila brez napak, ampak vseeno mi je bila ful dobra. Celotna trilogija mi je bila ena najljubših. Zdaj pa moram prebrat še The Mortal Instruments, upam da je prav tako dobra serija kot je bila tale. Cassie Clare, I'm a fan!

Ocena:
Izziv: Mesečni, za 3 točke, 3.knjiga

Slika
Nazadnje uredil/a Marjetica dne 31 jul 2013, 19:19, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
Morrigan
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 2387
Pridružen/a: 09 dec 2010, 18:02

Re: Julijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Morrigan » 31 jul 2013, 10:51

SPECIAL FORCES - SOLDIERS (Special Forces #1)
od Aleksandr Voinov, Marquesate

Kakšna knjiga! Takšna, da ne moreš počet nič drugega kot brat, dokler ne prideš do zadnje strani, sem jo brala do pol šestih zjutraj. Na začetku sem bila malo skeptična, ker čeprav imam res, res, reeees rada hate-turned-to-love relationships, m res ni bilo jasno kako bi lahko kdorkoli odpustil posilstvo ali mučenje. Ampak ne skrbet, ni za lase privlečeno, ampak res dobro napisana zgodba. Glavna junaka sta res dobro razvita in sploh mi je všeč že ideja, da je to "ep" - knjige pripovedujejo njuno življenje v roku več kot 20 let. Najljubši trenutek mi je bil na koncu - kar se zgodi v Indiji :024: . Takšnih knjig res ne moreš prebrat v tem žanru. V glavnem - bila sem navdušena!


Ocena:
Izziv: mesečni izziv (za 3 dodatne točke, 1. del)

Slika

SPECIAL FORCES - MERCENARIES (Special Forces #2)
od Aleksandr Voinov, Marquesate

Part 1:

Moram priznat, da me je začetek knjige šokiral. Res nisem pričakovala tega! In kakšen velik vpliv je to imelo na razvoj obeh oseb. Česar res nisem marala, oziroma kogar, je Jean. AArgh, annoying little bastard! Na živce mi je šel cel čas. In moram tudi priznat, da mi odprta zveza, kjer lahko oba srečujeta druge ljudi ni všeč in težko verjamem, da je samo seks, kot pravi Dan. Ne vem, očitno sem preveč konzervativna, kar se tega tiče. Scena na strehi mi je bila najbolj všeč. Očitno sem res fan heartbreaking momentov, kjer oba glavna junaka trpita.

Part 2:

Še vedno zelo dobro nadaljevanje, edino kar me je motlo je bila odprta zveza, ki se jima je tu malo maščevala, kar sta si kar zaslužila, če kdo vpraša sadistic little me :-D . Še vedno ne maram Jeana, kar je zelo zanimivo pa je, da mi je na drugi strani zelo pri srcu Hooch, pa bi lahko imela veliko več razlogov, da ga ne maram. Sem malo razmišljala in mislim, da mi je od obeh glavnih junakov bolj všeč Vadim. Ok, mogoče ni prava beseda "všeč", ampak po navadi se postavim na njegovo stran. Mislim, da ga po dogodkih iz začetka 2. dela knjige vidim kot "the underdog" in mislim, da sem malo zamerila Danu in njegovi neumni odprti zvezi (ha, prav ti je, da se ti je maščevalo to! :evil: ). In vsi menages a trois so mi tudi šli malo na živce. Ne vem ali sta avtorja želela malo popestriti dogajanje ali kaj je bil razlog. Ampak to vse pri meni pride nazaj na dejstvo, da ne maram njune odprte zveze.

Ocena: Part 1 || Part 2
Izziv: mesečni izziv (za 3 dodatne točke, 2. del)

Slika Slika


SPECIAL FORCES - VETERANS (Special Forces #3)
od Aleksandr Voinov, Marquesate

Kaaak lepo, skupaj se postarata in mi lahko to spremljamo. Res, ful mi je všeč, da zgodba pokrije pol njunih življenj in dejansko vidimo vse kar se jima je dogajalo. Če primerjamo s prvo knjigo, so zadeve precej drugačne in nistva več dva sovražna vojaka, največji badasses kaj si jih lahko predstavljaš. Sta mogla kar precej spremeniti način življenja in tud to mi je všeč, ker se ukvarjajo knjige tudi s psihološkim vidikom kaj storiti, ko ne moreš več opravljat tistega dela, ki te je zaznamovalo, kar te je naredilo osebo, kakršna si. In konec - :024: . Ne morem pomagat, I`m a sucker for "and they lived happily ever after". Ampak še vedno ne maram Jeana in upam, da ga njegova žena enkrat sune v rit. Predlagam, da je short story o tem. Ali pa ne, ker bo ziher prišel trkat na Danova vrata. Asshole!!

Ocena:
Izziv: mesečni izziv (za 3 dodatne točke, 3. del)

Slika


THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER
od Aleksandr Voinov, Marquesate

Ta mesec imam pa res srečo z mesečnim bralnim izzivom. Katero knjigo si izberem, je dobra! Sicer je tale knjiga čisto drugačna od prejšnjih, ampak me je tudi pustila brez besed. Najprej mi je bil všeč način pisanja v pismih. Rada imam takšne "inovativne" pristope, ker redko berem takšne knjige. Glavni junak je .. hm. Težko bi ga opisala z eno besedo. Zakompliciran? Ne vem kako je realno, da neki najstnik tako globoko razmišlja o vsem in sem se spraševala, če je mogoče malo avtističen, ker me je zelo spominjal na Christopherja iz The Curius incident of the dog in the night-time. Knjiga se ukvarja z resnimi tematikami ampak mi je všeč, da me ni čisto zamorila in mi ni vzela vse volje do življenja. A veste včasih ko bereš o drogah ali psihični bolezni in te tako zamori da joj. Všeč mi je, da je bila knjiga optimistična. In konec mi je bil tudi všeč. Končno smo izvedeli razlog za njegovo čudno obnašanje. Groza. In žalostno. Ampak z zadnjim pismom da bralcu nek optimistični občutek, da bo poskušal bolj sodelovati v življenju in preboleti.

Film: ni mi bilo čisto jasno kako bodo knjigo spravili na platno, ampak sem bila na koncu kar pozitivno presenečena. Čeprav vedno ko gledam film po tem ko sem najprej prebrala knjigo primerjam oboje in vedno si mislim isto - "to so pa izpustili, to so pa dodali, to je pa drugačno, to je pa bolj bedno, ta igralec je čuden...". Težko se sprostim in ločim oboje. Mislim, da bi mi bil film bolj všeč, če ne bi prej brala knjige. Ali mi pa sploh ne bi bil všeč, ne vem. Ker ne vem koliko bi ga razumela, če ne bi prej prebrala knjige - to se vedno sprašujem pri vseh filmih, ki so posneti po knjigah. Kar mi pa res ni bilo všeč pa je bil holivudski poljub na koncu v avtu. Ne, tega pa res (!!) ni bilo treba!

Ocena:
Izziv: mesečni izziv (za 3 dodatne točke)

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Anne Tenino - Too Stupid to Live (Romancelandia #1) (Goodreads)
2. Aleksandr Voinov - Gold Digger (Goodreads)
3. Marquesate - Deliverance: Hooch and Matt's Story (Goodreads)
4. Belle Malory - The Twelfth Keeper (Twelfth Keeper #1) (Goodreads)
5. Patricia Briggs - Fair Game (Alpha & Omega #3) (Goodreads)
"Sticks and stones may build your homes, but words will lift your spirits."
Abigail Roux & Madeleine Urban

Uporabnikov avatar
Marinka
Sorcerer
Prispevkov: 1106
Pridružen/a: 10 avg 2012, 22:50

Re: Julijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Marinka » 31 jul 2013, 16:08

This is Not a Test
od Courtney Summers

Okej, horror knjiga o zombijih. Dve stvari, ki sta mi všeč.. sodeč po opisu sem pričakovala super knjigo,.. Ampak eh. Sloane je ful čuden tip karakterja, prav tako vseh 5/6 oseb, ki jih še spoznamo. 3/4 knjige se itak nič ne zgodi, skozi so na istem mestu - na koncu pa itak *spoiler*vsi umrejo. Mislim, da je ocena 3 ravno pravšnja za to knjigo, saj je na čase bila dokaj zanimiva (sploh začetek).

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

The Pilgrimage
od Paulo Coelho

Ker sem bila navdušena nad Alkimistom, ki sem ga prebrala že kar nekaj časa nazaj, sem se odločila da preberem še Magov Dnevnik.
Opis knjige je deloval super, isto kot sam začetek le te. Knjiga je bila na momente grozno dolgočasna, tako da sem kar nekaj strani samo preletela ter preskočila. Tematika sama po sebi ni slaba, vendar jaz se v njej na žalost nisem našla.

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. J.K. Rowling - Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Goodreads)
2. J.K. Rowling - Harry Potter and the Goblet of Fire (Goodreads)
3. J.K. Rowling - Harry Potter and the Order of the Phoenix (Goodreads)
4. J.K. Rowling - Harry Potter and the Half-Blood Prince (Goodreads)
5. J.K. Rowling - Harry Potter and the Deathly Hallows (Goodreads)
"It is the unknown we fear when we look upon death and darkness, nothing more."


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 5 gostov