Julijski izziv (Bralni izziv 2013)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
matty
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 305
Pridružen/a: 14 mar 2011, 14:05
Kontakt:

Re: Julijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a matty » 31 jul 2013, 20:47

Coraline
od Neil Gaiman

Mislim, da je to moja prva knjiga od Gaimana, če odštejem njegovo kolaboracijo v knjigi Good Omens. <3 Pričakovala sem več kot sem dobila, vendar me je simplistična štorija vseeno očarala. Njegove ideje so odlične, odštekane in z veliko potenciala, ki pa se mnogo bolje odrezale v animirani kakor pa v tiskani obliki. Zgodba se bere kot moderna pravljica, zato me simplistika ni motla, čeprav je ogromno, ampak res ogromno stvari nerazloženih. Zlo mi je bil všeč maček, ampak jaz itak obožujem mačke... Ostale osebe v zgodbi so bile tipični odrasli, ki imajo polno svojih problemov in jih problemi otrok ne zanimajo bog-ve-kaj. Sta pa bili stari starleti/igralki kljub temu odločilni za uspeh Coraline proti pajkovki. Tisto z mišmi, mi je bilo malce too much, ampak ok. Pravljica pač.

Meni je bilo na začetku meseca najbolj važno, da je kratka. Bom pa še kdaj prebrala kaj drugega od Gaimana, da se prepričam, če je avtor zame ali ne.
Film:Film je dodal kar nekaj oseb in še predštorijo o bajti, spremenil vrstni red dogodkov, poleg tega pa je srhljivim elementom vdahnil dodatno moč, ki so je bili nujno potrebni. Coraline sama postane mnogo bolj ranljiva, ker se mi je v knjigi zdela že skoraj preveč pametna in premetena v določenih trenutkih. Seveda ne morem zanemariti dejstva, da so nekateri otroci prav tako odločni in uspešni v resničnem življenju (moja mlajša sestra je prvi dokaz za to), a vseeno sem pričakovala več konflikta z njene strani. Spremenili so kar nekaj stvari, najbolj me je zmotilo, da ji je pri vodnjaku pomagal mulc (nova oseba). Scen aiz knjige se mi je zdela mnogo boljša.

Vsekakor vam priporočam ogled, ko boste pri volji, in po možnosti z mlajše generacijo, ker je to navsezadnje otroška knjiga.

Ocena:
Izziv: mesečni za 3 dodatne točke

Slika

Obsidian(Lux #1)
od Jennifer L. Armentrout

Na začetku sem bila kar skeptična do serije – aliens, you know? – pa me je zadeva prijetno presenetila po nekaj uvodnih spodrsljajih.

Prepričala sta me protagonista, ki imata res pestro razmerje in besedne dvoboje med sabo. Pa še všeč mi je, da je Katy malo manj tista tipična junakinja, čeprav ne more iz svoje kože kot najstnica z preminulim očetom. Tudi ko so naši ljubi alieni naenkrat imeli 1000 in 1 moč, me ni preveč odbilo od branja, čeprav se zavijanju oči na prvo žogo nisem mogla izogniti. Še sreča, da so jih njihovi evil nasprotniki - Arum - zmožni pošteno premikastiti. Tako je vsaj razmerje moči malce uravnovešeno in ne beremo knjige o skupini supermanov in podobno kar bi postalo dolgočasno neverjetno hitro. Tako pa se morajo soočiti z raznoraznimi problemi, osebnimi tegobami in še nadležnimi vladnimi agenti. Nič skrivanja za te fante – država jih ima kar dobro pod kontrolo, čeprav je hitro očitno, da se nekaj kuha.

Ocena:
Izziv: mesečni za 3 dodatne točke (1.del)

Slika

Onyx (Lux #2)
od Jennifer L. Armentrout

The wannabe ljubezenski trikotnik v tem nadaljevanju nima šanse, ker je Daemon enostavno edina možna izbira za Katy. :thumbup: Čeprav mi je šlo na živce, da se je odločila zaupati ravno eni izmed najmanj primernih oseb, je bil ta zaplet nekako logično razložen, zato me ni tako motilo (much). :guns: Ok, priznam, da sem bla kar hudo jezna na to novo Katy, naj je še tako opravičevala svoja dejanja. Trust someone you've barely met your deepest secret? No way! :shock: :eusa_naughty: Že brez obvezne konkurence Daemonu sem vedela, da je Blake sumljiv, kar so njegova dejanja in naravnost psihopatske poteze samo še potrdile, na koncu knjige pa ga nisem mogla več videti.

Čeprav je bil ton knjige malce drugačen od prvega dela in mi je šel ljubezenski trikotnik na živce, je bil knjiga skoraj na nivoju prvega dela. Ker je imel tudi ta nekaj napak, ki sem jih namenoma spregledala in dala 5 zvezdic, si tudi ta zasluži isto oceno. Zakaj to naredim čiste vesti je pa zato, ker je bilo kar nekaj stvari iz prve knjige sedaj razloženih, razširjenih, dobili smo novega nasprotnika, nekaj novih sledi in skrivnosti, vse to pa je odlično sestavilo odskočno desko za tretji del te štorije. Knjiga se je izognila sindromu 2. dela, ki običajno zaide v čudne vode samo da raztegne konflikt. Tukaj tega občutka nisem imela.

Ocena:
Izziv: mesečni za 3 dodatne točke (2.del)

Slika

Opal (Lux #3)
od Jennifer L. Armentrout

Ta knjiga ima cliffhanger epskih razsežnosti. Skoraj mi je žal, da sem jo prebrala, ker moram zdaj čakat na nadaljevanje. Nooooo! Ne mi tega delat! :cry:

To mi je čisto pokvarilo veselje nad tem, da so se moje slutnje izkazale za pravilne. Blake lahko $%&4k#@d... :107: Ta njegov trik, da lahko prikliče Arum, mi gre pošteno na živce. Prvič, ker zaserje načrte naših junakov, in drugič, ker ni razloženo od kod mu ta moč. It's killing me! Ali obstaja nekaj takega kot je Luxen bond za Arum? Poleg tega se priključi armadi karakterjev, ki nekaj vejo, pa tega nočejo deliti z našimi junaki. A je to kdo opazil? Če avtorica ne bo pazila, se ji lahko zgodi, da bodo knjige dobivale vedno slabše ocene. Žejnega pač ne moreš peljati čez vodo dvakrat…

Poleg tega me ogromno število izginulih ljudi že skrbi – kako lahko to prikrijejo pred zasebnimi detektivi, conspiracy nuts, novinarji in podobno? Zagotovo obstajajo osebe, ki vedo več, pa jih agencija še ni odkrila in pospravila. :?

Knjiga dobi 5 zvezdic zato, ker me je potegnila vase v 2. polovici, vendar bi si zaslužila bolj 4, saj je bila razlika v tonu skorajda prevelika. Na začetku se dolgo ne zgodi nič pametnega, nato pa akciji ni konca in kraja. Ljubezenska zgodba je lepa in vse, ampak ne more prikriti napak, ki se vedno pogosteje pojavljajo. Upam, da bo nadaljevanje boljše.

Ocena:
Izziv: mesečni za 3 dodatne točke (3.del)

Slika

―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Margaret Atwood - The Handmaid's Tale (Goodreads)
2. Pablo Coelho - The Alchemist (Goodreads)
3. George Eliot - Middlemarch (Goodreads)
4. Ken Follett - The Pillars of the Earth (Goodreads)
5. Anne Brontë - Agnes Grey (Goodreads)
6. Barbara kingsolver - The Poisonwood Bible (Goodreads)
7. Emmuska Orczy - The Scarlet Pimpernel (Goodreads)
8. Jane Austen - Persuasion (Goodreads)
He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past.
- George Orwell

Uporabnikov avatar
skyline
Werewolf
Prispevkov: 3156
Pridružen/a: 08 avg 2010, 12:11

Re: Julijski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a skyline » 31 jul 2013, 23:25

TRILOGIJA: Special Forces
od Aleksandr Voinov, Marquesate

Special Forces - Soldiers

Umrla skor od hrepenenja v tej knjigi. Začetek krut, temačen, bad, fucking bad. BUT... zgodba se razvija in ta knjiga se mi totalno ni zdela predolga, čeprav je bla faking DOLGA. Všeč mi je blo, ker niso ble stvari olepšane, je tak kot je. In prav čutla se je faking kemija med njima že od štarta, najprej je bla to kemija v obliki jeze, pol pa kemija v obliki strasti in neke temne oblike prijateljstva, ki se je počasi začela razvijati v prepovedano ljubezen. Zaključek knjige me je spravil v solze. Popoln zaključek take knjige, faking popoln!

Ocena:
Izziv: MESEČNI (1. knjiga za 3 DODATNE TOČKE)

Slika

Special Forces - Mercenaries Part I & Part II
PART I:
Mene ni šokiral začetek knjige, to sem nekako pričakovala, ampak šokiral me je konec. Mogoče se mi je vmes malo vleklo tisto "obdobje", ko je bil Dan tako jezen na njega. Sej štekam, zakaj je bil, ampak vseeno. Pa tud nism obsojala Dana, da je mel druge vmes, na začetku ga nism. Šokiralo me je to, kaj se je zgodilo po njunem izletu na Tajsko. Tajska in potem Dubaj sta bila popolna, tolk nabita s čustvi da sm mela kr solzne oči. Šokiralo me je pol reakcija Dana, ko je prišel nazaj domov in šel "pozdravit" Jeana. WTF Dan??? Aja, še to morm poudarit... Glede na to kolk men in uniform knjig preberem, se je tukaj šlo za angleškega in ruskega vojaka in ful nism navajena, da so američani kdaj popluvani. Mislim tak med vrsticami, sta si avtorje delala mal norca iz njih in to mi je blo prav tak osvežilno, da ni blo sam navy seals are the best in bla bla bla.
PART II:
Po eni strani sem pričakovala, da bo šla ta zgodba v to smer, ampak po drugi sm bla pa razočarana. Enako kot Morrigan me je zmotla ta odprta veza, ker enostavno... preveč sta dala skozi, preveč zgodovine mata, da bi to lahko blo kr tak. Ne štekam, da maš pri taki ljubezni lahk odprto vezo, no way. In Vadim se mi je prav smilil na momente. Dana bi pa najraje parkrat na gobec.

Ocena: PART I: PART II:
Izziv: MESEČNI (2. knjiga za 3 DODATNE TOČKE)

Slika
Slika

Special Forces - Veterans

I cried. Kaaaaaak leeeeepoooooo!!!! Če sta v prvem delu mela fizično vojno, je zdaj moral vsak svojo psihološko vojno prebrodit. Se mi zdi da je dobro prikazano, kake psihološke posledice nosijo vojaki na stara leta. Dejansko so to deep stvari. Stvar, ki me je zmotla je blo to, da je blo preveč fokusa na druge osebe za moje pojme. Zadnja knjiga bi mogla bit čisto njuna, to sem pričakovala po Mercenaries. Glede na to, da je bla prva knjiga totalno usmerjena v njiju in izpeljevala njuno vezo, sem mislila da se bo tud zaključila v tem stilu, samo o njima, samo o njunem happy endu. Ampak ta serija že od štarta nekako ne gre v stilu romantičnih knjig, ker vedn odstopa, in tak je tudi pri tej zadnji knjigi. Čeprav je bla knjiga nabita s čustvi in dogajanjem, mi je malo manjkal "samo njun čas in njuni momenti" (if you know what I mean). Proposal mi je bla ono... iiiiiiiiiiiiiiii, pa že solzne očke, haha. V glavnem... serija definitivno vredna branja, čeprav je dolga. Mislim da bom vsakič, ko kdaj po TV slišim Afganistan al pa kaj podobnega, se spomnila na njiju. I fucking love them!

Ocena:
Izziv: MESEČNI (3. knjiga za 3 DODATNE TOČKE)

Slika

Dear John
od Nicholas Sparks

KNJIGA: Tipična knjiga od Sparksa, vsaj od tistih njegovih, ki sem jih že prebrala. Love, passion, pain, regret, shit happens, love again... Ampak tak kot vse od Sparksa, je tudi ta knjiga ful dobra romantična knjiga, čeprav me je kr mikalo, da bi šla film pogledat, ko sm ga že dvakrat v preteklosti začela, pa ne prišla do konca. Knjiga se mi zdi da je mal bolj deep, vsaj čustveno se me je bolj dotaknila kot film.

FILM: One word - Chaning Tatum. Shiiiiiiit the main is fiiiiiiineeeeeee. Film se ni čisto striktno držal knjige, kr neki je blo spuščenega, sploh dialogov, ampak dejansko zgodba teče po knjigi. Tud oba sta mi dobr odigrala vlogi. Na konc je ena solzica padla (ko jo on gleda čez šajbo ko kolo zaklepa). Dammit kak je to možn no... js hočm HEA. Sej po eni strani je bil HEA, sam niti slučajn ni bil moj faking HEA!!!

Ocena:
Izziv: MESEČNI (ZA 3 DODATNE TOČKE)

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――

1. V.J. Chambers - Slow Burn (Assassins #1) (Goodreads) ★★★★
2. V.J. Chambers - Slow Agony (Assassins #2) (Goodreads) ★★
3. Kaylea Cross - Ignited (Titanium Security Series #1) (Goodreads) ★★★★
4. Jenny Downham - You Against Me (Goodreads) ★★
5. Kaylea Cross - Singed (Titanium Security Series #2) (Goodreads) ★★★★
6. Julie Garwood - The Secret (Highlands' Lairds #1) (Goodreads) ★★★★
7. Julie Garwood - Ransom (Highlands' Lairds #2) (Goodreads) ★★★
8. Jenny Han - The Summer I Turned Pretty (Summer #1) (Goodreads) ★★★★
9. Jenny Han - It's Not Summer Without You (Summer #2) (Goodreads) ★★★★
10. Jenny Han - We'll Always Have Summer (Summer #3) (Goodreads) ★★★★
11. Julie Garwood - Shadow Music (Highlands' Lairds #3) (Goodreads) ★★★★
12. Christian Baines - The Beast Without (Goodreads) ★★★
13. Katie Ashley - Search Me (Goodreads) ★★★
When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.
Two things are infinite:the universe and human stupidity;and I'm not sure about the universe.
If a little is great, and a lot is better, then way too much is just about right!


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 5 gostov