Avgustovski izziv (Bralni izziv 2013)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
FreakChiq
Shapeshifter
Prispevkov: 2276
Pridružen/a: 27 jun 2010, 22:53
Kraj: Maribor
Kontakt:

Avgustovski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a FreakChiq » 01 avg 2013, 06:37

Zaradi vročinskega vala in peklensko težkega julijskega izziva, je tokrat čas za oddih...

Za 1 dodatno točko preberi knjigo s platnico, ki spominja na poletje*
Za 2 dodatni točki preberi knjigo, ki ima v naslovu besedo BEACH (plaža, Strand, ...) ali SUMMER (poletje, Sommer, ...)
Za 3 dodatne točke preberi delo, ki se uvršča med klasike
*Na primer: morje, plaža, bazen, par na plaži, školjke, pomol, ladje na obali, svetilniki, kopalna brisača, palme, sončni zahod, japonke itd. Pač vse, kaj te takoj spomni na poletje.
:goodluck:

Formo za vnašanje knjig dobite TUKAJ!
Simbol za knjige, ki se naj štejejo v kategorijo THE POLYGLOT - {•}
"Can nobody hear me? I've got a lot that's on my mind."

Uporabnikov avatar
skyline
Werewolf
Prispevkov: 3156
Pridružen/a: 08 avg 2010, 12:11

Re: Avgustovski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a skyline » 03 avg 2013, 16:22

Something Like Summer (Seasons Series #1)
od Jay Bell

Lepa romantična LGBT knjiga, ki se razteza čez desetletje življenja dveh glavnih oseb (Ben in Tim) in tretje osebe (Jace). To je v bistvu neklasični ljubezenski trikotnik, ki nikoli dejanko ni trikotnik. Ponavadi totalno palim na take zgodbe in vedno navijam za glavna junaka, ker sta to tista dva, ki morata na koncu biti skupaj, ne glede na vse, ker je njuna ljubezen najmočnejša. Pri tej knjigi se mi je pa naredilo nasprotno in zato ji ne morm dat 5 zvezdic, ker mi je od vseh bla najbolj všeč oseba Jace, ki je iz mojega vidika popoln partner in v tem smislu "the one", ki bi moral met svoj HEA. Pri tej knjigi sem imela občutek, da je avtor iskal neko opravičljivo možnost, da bo Jace-a skinil ven iz igre in s tem nekako dal šanso glavnima osebama, da doživita to, kar sta zgubila nekoč. Ampak način, ki ga je avtor izbral, je bil totalno heart-breaking in premalo dodelan za moje pojme. V bistvu sem bla kr malo jezna, da se je tak izteklo, kakor se je in zdaj ko študiram je bolj 3,5 kot pa 4 zvezdice :? Za mene osebno, je imela največjo težo ljubezen, ki jo je Jace imel do Bena, ne pa med Benom in Timom, tako kot je avtor skoz poudarjal. Proti koncu knjige sem tudi imela občutek, da avtor hiti s pripovedovanjem, kar mene vedno razkači. Če je prva polovice knjige v detajlih in drobnih stvareh, naj bo še druga polovica taka, ne pa da je pol treba hitet da se pride do zaključka. Tega ful ne maram pri knjigah, ker se mi zdi, da bi lahko bilo veliko več povedanega da bi zgodba imela še večjo težo. All in all, ni mi žal da sm jo prebrala, niti slučajno, in definitivno bom vzela naslednjo knjigo iz te serije v roke, da vidim nadaljevanje, čeprav z malo grenkim priokusom, ker mojega najljubšega junaka iz te knjige ne bo v njej :cry:

Ocena:
Izziv: MESEČNI (ZA 2 DODATNI TOČKI)

Slika


Unteachable
od Leah Raeder

Tak kot je men in uniform ena izmed mojih obsesij, tak je tudi teacher/student tema v knjigah. In ta knjiga je bla hot NA knjiga, hell yeah :D Ful mi je bil všeč stil pisanja, sploh to, da se ni zavlačevalo, point je bil vedn povedan. Všeč mi je blo tud to, da je bil konc tak kot se reče, da ni bil na hitr povzet ampak da je zgodba šla k njemu enakomerno. Edino kar me je zmotlo je blo dejstvo, zakaj je menjal ime vmes in o tem bi lahk mogoče blo mal več povedanega, saj je blo pojasnjeno sam to je taka stvar, o kateri bi lahk blo kej več napisanega. Kar mi je pa najbolj blo všeč pri tej knjigi je pa to, da se pisateljica ni držala nazaj, ko je pisala sex scene. Ponavadi so pri knjigah s tako tematiko omenjene sex scene, sam ne pa detaljno opisane. Sploh prva scena v avtu že kr na štartu knjige. Ko sm to prebrala, sm si misla "opa, to pa ne bo kr tak blaga knjiga" in sm happy da ni bla. Pa tam ko jo je v učilnici na tablo prislonu, waaaaaa kr sline so mi tekle :D OK, sej določene zadeve so ble mal utopične, kot npr. kak se je kr sama zmenla z drug-dealerjem pa da je od Wesleya mami se naredlo enako kot njej (da se je zaljubla v profesorja), pa kak je njena mama sam pismo ji dala da gre v kliniko itd... Tak da če celo knjigo ocenim je 4,5, če pa ocenim sam njuno zgodbo je pa 5 :D Wiiiii kak so men fajne take knjige :D

Ocena:
Izziv: MESEČNI

Slika


Cruiser
od Dee J. Stone

Ideja o knjigi oz. zgodbi je briljantna... mmmmm twins... BUT... prvo kot prvo me je razjezilo to, da je dana med NA in piše za older teens. To za mene ni NA knjiga, ker ni ene sex scene, samo poljubljanje. Že to mi je zbilo feeling (zato kr ena ocena manj!). Drugo kar mi je zbilo feeling je pa SPET kak se zgodba konča, vse se izide a ma faking too perfect. Not real. Pol me je razjezilo tud to, ker je kao celo knjigo krivda "glavnih junakov", da je mlajša sestra na vozičku, a nič ni napisano ravno deep. Ne vem, taka plehka YA knjiga, ki te pa vseeno potegne notr v branje, čeprav že veš kak se bo končalo po prvih 10ih straneh. Škoda, ker je zasnova knjige takšna, da če bi jo kak konkretn avtor v roke dobil, bi lahka veliko več naredil iz te knjige.

Ocena:
Izziv: MESEČNI (ZA 1 DODATNO TOČKO)

Slika


The Phantom of the Opera
od Gaston Leroux

Agggrhhhh... spravt se brat klasiko je za mene tak ko spravt se pucat avto - muka. THE klasik od vseh klasikov je za mene bil in zmeri bo Shakespeare, prebrala sm praktično že vse njegove originale in zmeri znova me prevzame, od napisanega jezika do zgodbe. Zdaj sm za klasiko zbrala The Phantom of the Opera, ki je še nism prebrala, ampak sm slišala o njej že velik zadev, čeprav nism vedla natančno o čem se gre. Okvirno mi je blo jasno da je nek ljubezenski trikotnik pa mal misterije, ampak cele zgodbe pa nism poznala. In morm rečt da sm bla kr pozitivno presenečena, glede na to, da mi je bla totalna muka se spravt eno klasiko brat. Prvo kot prvo je knjiga pola simbolizma "med vrsticami", tak da sm mogla včasih prav mal poštudirat kaj je že blo povedanega in na kaj se določeno dejstvo navezuje. Drugo kot drugo mi je blo všeč to, kako so bli karakterji sestavljeni, vsak s plusi in minusi, ki proti koncu obrnejo predstavo o njih. Tretja zadeva je bil ljubezenski trikotnik, ki ful ni klasičen. Tisti, ki bi naj bil nek popoln hero, to sploh ni po mojem mnenju. Tista, ki bi naj bla neka nedolžna in neubogljena žrtev, to sploh ni. Veliko je prepletanja s preteklostjo, ki jo spoznavaš in ti poastajajo določene misterije glede karakterjev bolj jasne in razumljive. Pa tud knjiga je "med vrsticami" nabita z erotičnim hrepenenjem. Za konec pa se še nism čist odločla, al je to pravi konec za mene al ni. Edino včasih vmes me je malo zmatral jezik pisanja, ker ta zgodba je že stara in vmes kdaj izrazi niso ravn taka pogovorna angleščina, ko sm jo navajena brat. Ampak ni pa tak, da ne bi blo razumljivo al pa kaj, čist OK sem jo prebrala. Kakorkoli, knjiga je dobra, me je presenetla.

Ocena:
Izziv: MESEČNI (ZA 3 DODATNE TOČKE)

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――

1. Kindle Alexander - The Current Between Us (Goodreads) ★★★★★
2. William J. Mann - Object of Desire (Goodreads) ★★★★★
3. Nyrae Dawn - Four Summers (Goodreads) ★★★★
4. Kade Boehme - Don't Trust the Cut (Goodreads) ★★
5. Eden Winters - Diversion (Diversion #1) (Goodreads) ★★★★
6. N. Phillips - The Emo and the Jock (Goodreads) ★★★
7. Heather Duffy Stone - This Is What I Want to Tell You (Goodreads) ★★★
8. Sarah Pekkanen - The Opposite of Me (Goodreads) ★★★
9. Yvonne Prinz - All You Get Is Me (Goodreads) ★★
10. Taylor V. Donovan - Six Degrees of Lust (By Degrees #1) (Goodreads) ★★★★★
11. Taylor V. Donovan - Six Degrees of Separation (By Degrees #2) (Goodreads) ★★★★★
12. Elle Aycart - More than Meets the Ink (Bowen #1) (Goodreads) ★★★
When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.
Two things are infinite:the universe and human stupidity;and I'm not sure about the universe.
If a little is great, and a lot is better, then way too much is just about right!

Uporabnikov avatar
illy
Siren
Prispevkov: 632
Pridružen/a: 04 nov 2012, 11:16

Re: Avgustovski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a illy » 05 avg 2013, 19:45

The Arrangement 9 (The Arrangement #9)
od H.M. Ward

Do vključno 7. dela sem brala z navdušenjem in v pričakovanju kaj se bo zgodilo. Že prejšnji del mi ni bil tako dober kot tisti pred njim, 9. del me je pa prav razočaral. Kako dolgo bo avtorica še vlekla to serijo? Ne zgodi se nič pametnega, jaz bi pa rada kak konkreten razplet. In pa ena neumnost iz strani Avery..če se ti zgodi nekaj takega kar se je njej, you check it! Nope, actually you double or tripple-check it! Še posebej če si v taki situaciji ko je ona, ko že tko vse visi na nitki in so posledice katastrofalne. Tako pa pride do takega konca, kot je prišlo v tem delu. V glavnem, razočarana sem, upam da bo naslednji del boljši in da bo enkrat kmalu nek zaključek, ne šele čez 5 delov.

Ocena:
Izziv: Mesečni

SlikaLove of Truth
od C.T. Oliver

Začelo se je zelo dobro, potem pa me je začelo nekaj motit..ne vem še točno kaj, ampak Craig in Amelie se zaljubita zelo na hitro. Nekako ne čutim ravno najbolj povezave s karakterji. Všeč mi je, da je prikazan POV od obeh. Craigov brat Cory ima zeloooo rad hrano, meni so pa vedno smešni food-obsessed liki, izrazi na obrazu in besede ki jim letijo iz ust, ko se gre za hrano. Cela knjiga je ful sweet, morebiti malo preveč sweet za moj okus. Dogajanje se vleče, manjka mi tisti excitement factor, mogoče sem pa le preveč navajena na vso dramo, ki je ponavadi v knjigah. Zmotile so me tudi pravopisne napake.


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

SlikaWhen Summer Ends
od Isabelle Rae

Res luštna zgodba o Chloe in Willu, ki se spoznata v nočnem klubu in se začneta družit in sčasoma postaneta par. Njuna sreča traja celo poletje, vse do začetka šole v jeseni, kjer prideta do šokantnega odkritja in se vse skupaj konča. Nastopijo težki časi in skozi knjigo lahko vidimo, kako se spopadata z vsem kar jima je vrženo na pot. Všeč mi je njun odnos, ljubezen ki jo imata, res sem uživala v branju in Willovih pozornostih do Chloe. Malo čez polovico knjige pride do zelo resne in life-altering situacije, v strahu sem čakala kako se bo odvilo vse in upala da ne pride do kakšnih še dodatnih zapletov, ampak do konca knjige lahko vidimo kako prideta do svojega srečnega zaključka. Na tej točki v knjigi so moje misli letele v dve strani: na eni strani sem si mislila "tedva pa mata jajca, da se še vedno tako pogosto videvata ko vesta, da sta pod drobnogledom", po drugi strani sem pa pričakovala da ju bodo zasačili, ker se mi je to kar sta počela zdelo malo neumno in izzivanje usode. Vem, da se je težko držat stran od človeka, ki ga imaš rad, sploh pa v začetku zveze, ko si še v honeymoon fazi, ampak jst sem kr mal "cviknila" za njiju. Lahko bi ju npr. nekdo slikal in bi imeli obremenilne dokaze proti njima, do te točke je bilo pa samo "he said-she said". Branje knjige sem končala z lahkim srcem in nasmeškom na obrazu.


Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

SlikaPride and Prejudice
od Jane Austen

Začetek se mi je malo vlekel, malo sem rabila da sem se navadila na jezik, nekje pri slabi polovici pa mi je steklo in sem res z zanimanjem brala naprej, v pričakovanju odvijanja novih stvari. Dvomim, da je potrebno govoriti o čem se gre zgodba, ker je klasika, tako da bom povedala samo svoje mnenje in občutke.

Po navadi ne berem zgodovinskih knjig, tole pa sem z neko otroško radovednostjo brala in mi je bila ful zanimiva ta razlika (v jeziku,v odnosih, obnašanju, pristopu k določenim stvarem, delu ipd), odnosi so taki malo bolj »zategnjeni«, vse je drugače..karakterje sem si zelo težko predstavljala, ker je bil podan zelo pomankljiv opis, od današnjih literarnih novosti pa sem nekako navajena na zelo podroben opis.
Meni zelo všečni karakterji: Elizabeth, Jane, Mr. Bennet, Mr. Bingley, Mr. Darcy. Na nasprotni strani strani: Lady Catherine, Mrs. Bennet, Miss Bingley in njena sestra, Lydia, Mr. Collins..Sploh Mrs. Bennet kot mati teh petih punc mi res bi bila všeč. Njeno obnašanje bi prisodila puhoglavi najstnici, ne pa odrasli ženski, ženi in materi odraslih otrok. Všeč mi je bilo tudi to, da ni bilo vse strnjeno, ampak se je razvijalo čez daljše časovno obdobje. I loved the happy ending in način na katerega so se zadeve proti koncu odvile! Fajn mi je bilo, ko se je Mr. Darcy spremenil in postal bolj topel in pozoren, da kljub zavrnitvi ni bil užaljen in z ranjenim egom postopal ravno nasprotno..

Dobra knjiga, ponovno ena od teh, ki je še nekaj časa ne bi prebrala če ne bi bilo bralnih izzivov, saj je na mojem kindlu že nekje slabi dve leti, pa se je do zdaj še nisem lotila.
Če smo že na temi, sem videla te dve sliki, ki sta me spravili v smeh: http://blog.cosimobooks.com/blog/wp-con ... enbook.jpg, https://skitch-img.s3.amazonaws.com/200 ... 9gk7t4.jpgOcena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Belle Aurora - FRIEND-ZONED (FRIEND-ZONED #1) (Goodreads)
2. Belle Aurora - LOVE THY NEIGHBOUR (FRIEND-ZONED #2) (Goodreads)
3. pleasefindthis - I WROTE THIS FOR YOU (Goodreads)
4. R.L. Mathewson - PLAYING FOR KEEPS (A NEIGHBOR FROM HELL #1) (Goodreads)
5. R.L. Mathewson - PERFECTION (A NEIGHBOR FROM HELL #2) (Goodreads)
6. Lainey Reese - DAMAGED GOODS (NEW YORK #2) (Goodreads)
7. S.L. Jennings - FEAR OF FALLING (Goodreads)
8. Gail McHugh - COLLIDE (COLLIDE #1) (Goodreads)
9. Gail McHugh - PULSE (COLLIDE #2) (Goodreads)
10. Maya Cross - UNLOCKED (THE ALPHA GROUP #3) (Goodreads)
Nazadnje uredil/a illy dne 24 avg 2013, 11:21, skupaj urejeno 2 krat.
Reading is dreaming with open eyes..
I do not want to just read books; I want to climb inside them and live there.

Uporabnikov avatar
FreakChiq
Shapeshifter
Prispevkov: 2276
Pridružen/a: 27 jun 2010, 22:53
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Avgustovski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a FreakChiq » 05 avg 2013, 20:42

Second Chance Summer
od Morgan Matson

Na moji to-read listi se nahaja, proti pričakovanju, kar nekaj knjig pri katerih se v naslovu skriva beseda "summer." But I ended up choosing this one ker sem bila navdušena nad Matsonovo prvo knjigo (Amy and Roger's Epic Detour). Da zna pisat je Matsonova tudi v tej knjigi dokazala, ampak na žalost me pa zgodba ni tako pritegnila, kot sem mislila in upala, da me bo. Malo preveč "resna" in težko prebavljiva zgodba je bila. Se ne da mam kaj proti takim zgodbam, ampak zdaj, ko je tak vroče zunaj, da se mi še roke ni za dvignit, mi pa ta resni ton ni preveč sedo. Pa tudi ljubezenska zgodba, ki btw sploh ne igra velike vloge v tej knjigi, mi, napram v Amy and Roger's Epic Detour, ni bila povšeči. Zraven tega je pa vse skupaj zelo na The Last Song spominjalo. To se zdaj sliši kot da gre za ful slabo branje, but that's not true. Knjiga ima tudi dobre plati - like likable in realne like and a father daughter relationship that's one of a kind. Samo vse dobre plati pa na žalost niso bile dovolj, da bi lahko dala večjo oceno.
Second Chance Summer is in my opinion a typical 3-star read -- you enjoy it, but it isn't really anything special and a month from now you'll forget almost everything that happened.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika
A Beautiful Lie (Playing with Fire #1)
od T.E. Sivec

Tisto, ko primeš knjigo v roke in je fucking amazing, pol jo pa odložiš za par ur in ko spet začneš brat gre vse skupaj downhill hitreje kot bi reko keks. Sovražim to. Samo mam filing, da bi se isto zgodilo tudi če ne bi rabla prekinit z branjem.

Začetek je bil res super. Sploh kemija med Anno in Garrettom je bla off the charts. Plus, I'm a sucker for best friends turned lovers stories. Samo kaj ko je pa pol z vsakim novim poglavjem, ki sem ga prebrala, začela zadeva vedno bolj sličit (moderni) mehiški telenoveli. Not that there's something wrong with soap operas, ampak večina njih je tak hudo over the top, da če nea tega že od vsega začetka pričakuješ, si ne moreš pomagat da si ne bi mislo "lol, that's ridiculous." In točno v tem je bil problem pri A Beautiful Lie -- s tolko over the top twisti sem bila "bombandirana," da si nisem mogla zadržat zavijanja z očmi. Vsak je na 1x bil (secret/undercover) aget or a double agent, good guyi so postali bad guyi, dokler niso končali kot totalni psihoti z daddy issues, eksplozija in kidnappanje tudi nista falili, HEA pa je tud bil čiste :kater: varjante, ... (Nič nimam proti HEA, samo pri tistih married-baby-happy father epilogih pa dobim izpuščaje.) Pa nekaj je ne, skozi celo knjigo sem mela prej filing, da se par civilistov gre detektvive, kot pa da bi naj šlo za SEAL vojake in CIA agente. Zraven tega pa IMO T.E. Sivec ne zna glih pisat moških likov. Lej, če jaz nimam pojma od koga je kaka obleka in keri šuhi so od Jimmy Chooja, kaj bo te tip to vedo? Pa še Garrett je tolko x razmišljal like a chick in mel take dvome, kot jih lahko ma samo ženska. Edino kaj ga je ločlo od ženske so ble njegove konstantne erekcije in želje bit "v njej." But even that at some point became too much.

Če si prvi in drugi del skupaj zaslužita oceno 4.5, zadnji in epilog (ki bi bil awful, tudi če bi mi ostali deli zgodbe vsi bli super) pa 1.5, je pol povprečje 3 zvezdice, kar mislim, da je čisto fer ocena. I might have not liked the end of the story, but I did really like the beginning, so...

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika
Alice's Adventures in Wonderland & Through the Looking-Glass
od Lewis Carroll

O Alice in njenih dogodivščinah v čudežni deželi sem vidla že vsaj dva filma, eno mini TV serijo in eno risanko, prebrala vsaj dve "retellings" te zgodbe (Splintered + Alice in Zombieland) in igrala American McGee's Alice. But one thing I did not do until now -- actually read the original tale. (Ne, niti v slovenščini.) Blasphemy, I know! It was about time I changed that. Novega morda po tolkih letih (in filmih/serijah/risankah) res nisem nič zvedla but I still enjoyed it very much. Ni zastojn klasika to. Carroll je napisal to zgodbo pred 148 leti (!) in jo še dandanes vsak otrok pozna. (Razen moje matere, ki zamenjava Alice z Dorothy in njene dogodivščine v Ozu. Don't ask.) That's kind of mindblowig.

"Would you tell me, please, which way I ought to go from here?"
"That depends a good deal on where you want to get to," said the Cat.
"I don’t much care where--" said Alice.
"Then it doesn’t matter which way you go," said the Cat.
"--so long as I get SOMEWHERE," Alice added as an explanation.
"Oh, you’re sure to do that," said the Cat, "if you only walk long enough."


"But I don't want to go among mad people," Alice remarked.
"Oh, you can't help that," said the Cat: "we're all mad here. I'm mad. You're mad."
"How do you know I'm mad?" said Alice.
"You must be," said the Cat, "or you wouldn't have come here."
"And how do you know that you're mad?"
"To begin with," said the Cat, "a dog's not mad. You grant that?"
'I suppose so," said Alice.
"Well, then," te Cat went on, "you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad."


"Life, what is it but a dream?"

Btw, I still think The Queen of Hearts is the coolest character there is. Kak ql bi blo okrog hodit in se dret "Off with their heads!" kak hitro ti najmajnša stvar ne bi pasala. I would so abuse this power hehe.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika
The Time Machine
od H.G. Wells

Pri iskanju katero klasiko naj berem za izziv sem čisto slučajno naletela na Wellsov The Time Machine, ki je takoj vzbudil zanimanje pri meni. I'm a sucker for time travel stories. Always was. In ko je malo googlanja še pol razkrilo, da je Wells zaslužen za popularizacijo koncepta potovanja skozi čas s strojem, s katerim upravljavec namerno in selektivno potuje po času, je moje zanimanje samo še narastlo. Of course I had to read it!

“We should strive to welcome change and challenges, because they are what help us grow. With out them we grow weak like the Eloi in comfort and security. We need to constantly be challenging ourselves in order to strengthen our character and increase our intelligence. ”

Zgodba je bila napisana na koncu 19. stoletja (1895), ampak napram vsem ostalim klasikam, ki sem jih "povohala" preden sem se za Alice in Wonderland odločla, se niti malo se ne bere tak. Način kak je knjiga napisana je prav special, čeprav hkrati tudi čist simpl. Pripovedovalec se namreč zamenja in tak nea celi čas razlaga zgodbo moški, ki je just a dinner quest, ampak za določen čas prepusti "oder" Time Travelerju, da praktično iz prve roke zveš, kaj se je zgodlo. In to mi je dalo ful bolj filing, kot da sedim zraven v sobi in napeto poslušam kaj se je Time Travelerju pripetilo na njegovem potovanju. Pa všeč mi je bilo sporočilo zgodbe. Plus, mislim da je to bila moja prva zgodba, v kateri smo skočli tooooolko let naprej (ali nazaj) -- Time Traveler je namreč potoval v leto 802701, te veš.

“And I have by me, for my comfort, two strange white flowers - shriveled now, and brown and flat and brittle - to witness that even when mind and strength had gone, gratitude and a mutual tenderness still lived on in the heart of men.”

V glavnem, I liked it. I liked it a lot. Verjetno to tud ne bo ostala edina Wellsova knjiga, ki jo bom v roke vzela. Brat take in podobne fantasy zgodbe in videt kak si je folk 100+ let nazaj predstavljal, kaki bo svet, je pretty fascinating.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Susan Ee - Angelfall (Penryn & the End of Days #1) (Goodreads) ★★★★★
2. Samantha Young - Into the Deep (Into the Deep #1) (Goodreads) ★★★★★
3. Linda Kage - Price of a Kiss (Goodreads) ★★
4. Trisha Wolfe - The Darkest Part (Living Heartwood #1) (Goodreads) ★★★
5. Kassandra Kush - The Struggle (The Things We Can't Change #2) (Goodreads) ★★★★
"Can nobody hear me? I've got a lot that's on my mind."

ines1982
Elf
Prispevkov: 96
Pridružen/a: 19 feb 2013, 18:38

Re: Avgustovski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a ines1982 » 14 avg 2013, 09:47

FIRE AFTER DARK
od SADIE MATTHEWS

Uf, še ena erotična na moji knjižni polici;)...Čisto po naklučju sem jo začela brati in potme ugotovila, da je na naslovnici školjka in da bo lepo pasala v tale izziv...
Knjigo sem dobesedno požrla - prebrala v dveh dopoldnevih v službi...
Je precej bolj podobna 50 odtenkom kot ostale (Stark trilogija...)...Našla sem dve vzporednici in sicer pogodbo, ki je pri ostalih pisateljicah ni in pa junakinjino slabo izkušnjo v "temnici"...
DRugače pa super "love" zgodba med neizkušeno Beth (Elizabeth) in seveda neznosno lepim Dominicom.

Beth po slabi izkušnji z njenih edinim fantom Adamom pri v London, kjer bo 5 tednov skrbela za mačko in stanovanje očetove botre (elegantna bivča manekenka). Stanovanje je v bogatejšem okolišu Londona in Beth skozi okno večkrat pogleduje v stanovanje nasproti njenemu, kjer živi seksi Dominic... Kmalu se spoznata in seveda je njuna privlačnost skoraj otipljiva...
Vendar pa Dominic skriva to, da ga privlačijo malce bolj nenavadne ljubezenske igrice... In Beth se jim je zaradi sovje zaljubljenosti seveda pripravljena prepustiti....
Prva izmed treh, komaj čakam še ostali dve... PRIPOROČAM!


Ocena:
Izziv: MESEČNI 1 DODATNO TOČKO

Slika


ONE SUMMER - NEKEGA POLETJA {•}
od DAVID BALDACCI

Knjiga je že kar lep čas na moji knjižni polici in suuuper, da sem jo zaradi avgustovskega izziva začela brati - in jo prebrala v 5ih urah;)
Reeees super roman.....Presenetljiv in grozno žalosten začetek...Sem jokala.... na začetku od žalosti, na koncu od sreče...

Zgodba o družini, ki izgubi enega od staršev...O ponovnem iskanju sreče, o iskanju ljubezni, o pripadanju, o zmagi nad neozdravljivo boleznijo....


Ocena:
Izziv: MESEČNI 2 DODATNi TOČKi

Slika


PRIDE AND PREJUDICE
od JANE AUSTEN

Če odmisliš hudo težak in zapleten stil in jezik pisanja, se v Pride in prejudice skriva čist fajna zgodba...In za naše čase precej smešna... 20letne gospodične, ki se obnašajo in govorijo kot 50letne mamice,)...
Bistvo zgodbe: ali lahko status prijetne Elizabeth in njene sestre Jane zatre njune možnosti za srečo v ljubezni?

Ocena:
Izziv: MESEČNI 3 DODATNE TOČKE

Slika­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. JULIE KENNER - COMPLETE ME (Goodreads)
2. Nora Roberts - ENTRANCED (Goodreads)
3. Sara Shepard - THE LYING GAME (Goodreads)
Nazadnje uredil/a ines1982 dne 31 avg 2013, 15:48, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
calimero747
Human
Prispevkov: 196
Pridružen/a: 08 avg 2012, 21:09

Re: Avgustovski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a calimero747 » 25 avg 2013, 22:42

The Summer I Turned Pretty
od Jenny Han

What a nice surprise! Preden sem začela brat sem mela v glavi sliko prelahkotne in kinda dumb knjigice za na plažo z nepogrešljivim ljubezenskim trikotnikom za katerga sem itak vedla da mi bo totalno požrl živce. Tkoda me je čist šokiral da mi je bla ta knjiga pol v bistvu prov všeč. Najbl me je presenetlo dejstvo da sploh ni bla shallow in razmišljanje avtorice definitivno ni blo na nivoju teenagerja tko k sm drgač prčakvala.
Belly (njeno pravo ime je Isabel) Jeremiah in Conrad se poznajo že vse življenje in vsako poletje preživljajo skup ker sta mama od Belly in mama od bratov najboljši prjatlci. Zdej pa, ko je Belly stara 16, je onadva naenkrat ne vidta več kot svoje mlajše sestrice.
Glavna junakinja je bla sicer dostkrat annoying pa selfish je pa vsaj vedla kaj in kerga od bratov hoče. Lepo obdrži glavo in ve da iz tega z Jeremiahom nikol ne bi blo nč ker je pač in love s Conradom že odkar je bla 10 let stara.
Tud odnos med mamama je presenetljiv. Glede na to kok sta si njuna karakterja različna si nikol ne bi predstavljala da se dejansko prenašata, kaj šele da sta najbolše prjatlce.
Je blo pa preveč omenjanja njihove tradicije, Vsaka stvar k so jo naredl je bla tradicija. Vsako poletje prej so rezal paradižnike tkoda je to tradicija. Vsakič prej so zložil brisače natančn tko zato je to tradicija. Eno poletje prej so šli v tem vrstnem redu skoz vrata. Hej! Kaj če bi bla to naša tradicija? Don't get me wrong, I LOVE inside jokes pa če ma neka preprosta stvar poseben pomen za nekoga. Ampak ne moreš pa na vsaki strani oment take al pa drgačne tradicije. Je bla pa to praktično edina stvar k me je motla.
Zdj pa da zaključim: Ne bi se branla poletja preživet z Jeremiahom pa Conradom. Tud če bi onadva vsakih pet minut omenla "tradicijo". :D

Ocena:
Izziv: mesečni (za 2 dodatni točki)

SlikaParanormalcy
od Kiersten White

A-W-E-S-O-M-E! Ne morm verjet da sem tok časa čakala preden sem jo šla prebrat. Ful je hudo napisana knjiga: Kickass karakterji, nč zavijanja z očmi, tone sarkazma, paranormalna bitja so pa vsa opisana na nek nov in domiseln način. Večino bitij tle not sicer že poznamo (vampires, werevolves, shapeshifters, mermaids, zombies, faeries, itd.), ampk pisateljica ustvari občutek kot da prvič bereš o njih.
Evie dela za International Paranormal Containment Agency. Živi v centru IPCA in je obkrožena s paranormalnimi bitji. Njena najboljša prjatlca je morska deklica, ma faerie stalkerja and she's falling for a shapeshifter. Poleg tega je pa edina oseba, ki lahko vidi pod glamourje bitij. Težko je razložit. Primer: Vampirji navzven mogoče zgledajo hot pa taki kokr jih knjige opisujejo, ampak pod glamourjem so videt kot razpadajoča trupla. Hot? Not so much, right?
Evie je ful badass ampak na drgačen način kot vse tiste pogumne pa neodvisne junakinje ki jim tipi padajo pred noge. Še zmer se obnaša kt teenager (she's sixteen, for god's sake) se pa vid da je šla skoz velik stvari k so močno vplivale nanjo in je zato mal bl mature kokr je običajno pr najstnikih.
Lend je tok hud lik! Ni sam to, da je love interest. Zdel bi se mi awesome tud če bi biu stranski lik. Predvsem mi je fajn na kakšen način je pisateljica predstavla shapeshifterje. Ne bi mel pa tega čara, če Evie ne bi znala videt kaj je pod njegovim glamourjem. Precej awkward bi blo, da tvoj boyfriend skos spreminja obliko in ne veš kako v resnic zgleda. Romanca med njima je ful lušna. Lih tok zabavna, da te mal nasmeji, lih tok nedolžna, da se vid, da je to YA knjiga, lih tok v ospredju, da te mal entertaina in lih tok v ozadju, da veš, da to ni point zgodbe.
Najboljši karakter v zgodbi je pa definitivno Lish. Mislim da še v nobeni knjigi nisem zasledila tok dobr napisane morske deklce. Tud če je zaprta v akvariju in namest nje govori računalnik (ljudje ne razumejo jezika morskih ljudi) ki noče prevajat kletvic, je še zmer ena mojih najljubših karakterjev. Ne sam v tej knjigi ampak tud nasplošno. Štekam da zanjo ni blo druzga izhoda ker z ogromnim akvarijem vred pač ne more pobegnit iz IPCA centra in je biu to najlažji način, da se je avtorca znebi but she really didn't deserve to die.
Ja no, ful huda knjiga v glavnem, me je pa to mal motil, da sm dobila filing kokr da nas pisateljica hoče prepričat kok je ta knjiga awesome. Kot da se mal preveč trud da bi vse izpadl kul. V bistvu sem mela občutek kot da je bil njen cilj sam to, da napiše "kul" knjigo. Or maybe that's just my imagination.


Ocena:
Izziv: mesečni

SlikaThe Lion, the Witch and the Wardrobe
od C.S. Lewis

Klasike brat je zame taka muka.... Še dobro da mi je bla vsaj tema te knjige zanimiva ker je dejstvo, da je to fantazija, precej olajšalo vse skup. V svojem področju se znajdem precej lažje kokr bi se drgje. No ja jezik je dost razumljiv ker je to originalno knjiga za otroke, je pa način izražanja ful preveč starinski tkoda se nisem mogla zares vživet v zgodbo. Pa še to je, da je knjiga reees kratka in se je končala lih ko sem se približno navadla na jezik in sem začela lepo tekoče brat.
Karakterji, Lucy, Edmund, Susan in Peter, ki skozi vrata omare pridejo v Narnijo, so sicer otroci ampak niti otrok ni TOK naiven. Jst zase vem da če bi se v mlajših letih znašla v enem drugem svetu, srečala kentavra, ki bi me povabu na čaj bi bla vsaj mal skeptična. In ko bi mi ta kentaver priznal da me je hotu ubit oz. izdat neki freaky ledeni kraljici in se začel jokat in dret tam pred mano, ga jst ne bi šla tolažit in mu govort da ni to nič narobe in da bo vse v redu. Al pa če bi, tko k Edmund srečala neko modro pa belo velikanko k bi mi govorila da je kraljica in bi se ji razločno videlo da neki ni čist v redu z njo.... Jst ji ne bi kr verjela vse kar bi rekla. Sploh ji pa ne bi pustila da me obrne proti mojim prjatlom (a so bli bratje in sestre al sam prjatli? Se mi zdi da nikol ne razloži) k jih poznam že celo življenje. I mean, prvič jo vidiš in kar misliš da je bolj vredna tvojga zaupanja od tvojih frendov. Mislim sej niso tok mejhni right? A ni tko da so stari tam okol 10 let? Mogoče je normalno da 10 letniki tko reagirajo sam jst ne poznam nobenga tazga otroka.
Poleg tega so bli tamali velik preveč naivni je tud to da so sam stal ob strani in čakal da bojo drugi vse namest njih naredil, nakonc so pa oni pobral vse zasluge. Pa zmotu me je un star profesor pri katerem živijo (v našem svetu) ki jim je že v prvo verjel da so bli v Narniji. Nobenih vprašanj, nobene skeptičnosti, kar verjel jim je.
Anyway, the book is not that bad. Ful prehitr se odvija, vse težave so kar pometene pod preprogo in liki so naivni ampak ideja pa ni slaba. Pomoje če bi šla to knjigo brat ko sem bla mejhna, bi bla čist navdušena nad njo. I can see why people like this book.

Ocena:
Izziv: mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika


Tidal
od Emily Snow

Kaj nej rečem? Nimam sploh kej dost za komentirat. Zgodba se gre o Willow, igralki ki jo je Hollywood že čisto uničil kljub temu da je stara šele 19. Pravkar je že stotič prišla iz zdravljenja odvisnosti od drog in ugotovila, da imajo manager, ki vidi samo denar in starši, ki jim je praktično vseeno zanjo že svoje plane in so že podpisali pogodbo za nov film, čeprav ona noče imeti nič več z igranjem. Za svojo vlogo se mora naučit surfat in za trenerja dobi Cooperja, tipičnega bad boya.
Njun relationship me je na začetku begal ker se je vse dogajal veliiiiik prehitr. I just don't get kako se loh stvari med dvema osebama tok hitr razvijajo. Thank god da ni blo "I love you" "I love you too" momenta že po dvajsetih procentih. K tist bi bla pa kaplja čez rob zame in bi knjiga dobila 1 zvezdico.
Izvirna zgodba, dost fajn napisano, uredu karakterji, tud dialog mi je biu všeč, se pa knjige čez par dni ne bom več spomnila. Oh, I almost forgot. Willowino skrivnost sem takoj pogruntala in me sploh ni presenetla, me je pa zato Cooperjeva ujela nepripravljeno. Still, nothing special in knjiga ni na men pustila praktično nč vtisa.
Aja, največji highlight knjige je bla omemba Sama pa Deana. I think I freaked out there a little. :blob8:

Ocena:
Izziv: mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Priscilla Glenn - Back to You (Goodreads)
2. Kathryn Lasky - Lone Wolf (Goodreads)
3. Kathryn Lasky - Shadow Wolf (Goodreads)
4. Jill Mansell - Miranda's Big Mistake (Goodreads)
5. Jennifer L. Armentrout - Origin (Goodreads)
Nazadnje uredil/a calimero747 dne 31 avg 2013, 21:20, skupaj urejeno 2 krat.
A reader lives a thousand lives before he dies. A man who never reads lives only one.

Uporabnikov avatar
Marjetica
Human
Prispevkov: 131
Pridružen/a: 01 jan 2011, 11:40
Kraj: Obala
Kontakt:

Re: Avgustovski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Marjetica » 30 avg 2013, 18:16

The Giver
od Lois Lowry

The Giver je super distopija in popolnoma razumem zakaj je klasiča in zakaj jo imajo v ameriških šolah za obvezno branje. Zgodba sledi Jonasu, ki za dvanajsti rojstni dan, kot vsi ostali, dobi nalogo ki jo bo moral opravljati v družbi - kot poklic. Vendar Jonas dobi poklic "prejemnika spominov" (receiver), poklic ki je v družbi zelo spoštovan in ga bo imel le on, ko mu ga the giver preda. Skozi prejemanje spominov se Jonas uči o stvareh ki ne obstajajo več - barve, živali, sneg. Spozna tudi kruto resnico o sistemu. Utopični svet brez bolezni, nesreč, lakote in vojn se izkaže za krutega in nesvobodnega. Pretresljivo šokantna zgodba. Vse skupaj mi je bilo všeč, edino konec je bil čuden - napol odprt in nenavaden, kot bi bil del neke druge zgodbe. Jezi me, da ne vem kako se vse skupaj konča.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)

SlikaCoraline
od Neil Gaiman

Pred nekaj leti sem že gledala tole risanko, ki je bila zelo grozna. Tudi zgodba je bila grozna in vsake toliko rada berem creepy stuff :) Coraline je deklica ki je ravno s starši preselila v novo hišo. Cele dneve dežuje zato ji je dolgčas, starši pa nimajo časa zanjo. Potem pa odkrije nenavadna vrata ki vodijo v drugo hišo, kjer je vse enako le da imajo njeni starši namesto oči gumbe. So tudi veliko bolj zabavni, dokler Coraline ne ugotovi, da jo hoče njena "druga mama" obdržati tam in ji prišiti gumbe na oči. Ugrabila je tudi njena prava starša, ki jih mora Coraline najti s pomočjo mačke. Coraline je kratka zgodba, ki je verjetno bolj grozljiva odraslim kot otrokom in katere nauk je "pazi kaj si želiš".. Neil Gaiman ima res nek poseben način pisanja, tak weird :)

Ocena:
Izziv: Mesečni

SlikaEasy
od Tammara Webber

Pravzaprav sem bila kar presenečena da mi je bila zgodba tako všeč, glede na to da mi ne pašejo najbolj contemporary romance knjige, sploh pa new adult žanr kjer zgleda da so dobre knjige le redke izjeme. Na srečo tu ni bilo veliko slut-shaminga, pa še ta je bil mišljen kot prijateljsko zafrkavanje, tako da to skoraj odpustim. Lucas je bil zelo dober kot fant, hvala bogu ni nek prevzeten dominanten egoist, ampak preprost, prijazen fant (that's how I like them ;)). Ljubezenska zgodba mi je bila zelo všeč, edino tisti zaplet Landon/ Lucas je bil zelo očiten. Tudi neke zadeve glede spolnega nasilja mi niso bile najbolj všeč, npr. da ni Jaqueline že takoj prijavila unega ki jo je hotel posiliti sploh pa potem ko jo je še vedno zasledoval in ji grozil. Tu me je malo bolela glava ker to so zelo občutljive teme zame, zato se jim ponavadi tudi raje izogibam. Luštna zgodba in romanca, ki jo priporočam vsem ki radi berejo o tem (čeprav sem pomoje zadnja na Bralnici ki sem jo prebrala :D).

Ocena:
Izziv: Mesečni

SlikaThe Crown of Embers (Fire and Thorns #2)
od Rae Carson

Crown of Embers je druga knjiga v high fantasy trilogiji Fire and Thorns. Elisa je kraljica mesta Brisadulce, vendar je obkrožena z izdajalci, zato ne more zaupati nikomur. Grozijo tudi novi napadi na njeno mesto, saj jo hoče čarovniško pleme zase, ker je nosilka Godstone-a in je verjetno ona tista o kateri govorijo prerokbe, da bo spremenila svet. Zgodba je bila napeta in polna preobratov, Elisa mi je postala kot karakter zelo všeč in ljubezenska zgodba je bila super, saj se je odvijala počasi. Moja najljubša karakterja sta bila Hector in Mara, res sta popestrila zgodbo. Pogrešala sem malo boljši world building in nekatere stvari (npr. izdajalci) so bili preveč očitni. Knjiga mi je bila bolj všeč kot prva, tretji del pa izide čez par dni (ali je že zunaj?) in se zelo veselim tudi tega, upam da se bo celotna zgodba dobro zaključila.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. E.L. James - Fifty Shades of Grey (Goodreads) ★
2. George R.R. Martin - A Dance With Dragons (Goodreads) ★★★★★
3. Rick Riordan - The Lightning Thief (Goodreads) ★★★
4. Marie Lu - Legend (Goodreads) ★★★★
Nazadnje uredil/a Marjetica dne 31 avg 2013, 15:26, skupaj urejeno 2 krat.

Uporabnikov avatar
elchy
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 301
Pridružen/a: 18 okt 2011, 09:58

Re: Avgustovski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a elchy » 31 avg 2013, 10:35

10 Weeks
od Jolene Perry

Lušna knjigica. Primerna za poletno branje, saj je zelo lahka in hitro berljiva. Kjub temu sem imela manjše težave se osredotočiti na samo knjigo. Nekako me ni pritegnila. V knjigi si bile pravzaprav tri zgodbe, ki so bile povezane. Glavni karakterji so bile tri mlade punce in vsaka ima svojo zgodbo. Vse se zgodi v 10 tednih, medtem ko so bile v poletnem kampu. Za prebrat je, a ni nič posebnega.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika


The Summer of Skinny Dipping (Summer #1)
od Jolene Perry

Še ena bolj lahka knjiga, ki mi ni bila nič posebnega. Govori o 16 letni punci Mii, ki se je resnično veselila poletnih počitnic s svojo sestrično. S sestrično sta bili včasih najboljši prijateljici, ki pa se je sedaj spremenila. En dan priredijo zabavo in naj se Mia še kako trudi, vidi da to ni zanjo. Potem pa spozna Simona, prijetnega soseda. Mio prepriča, da gresta "skinny dipping". Mia se seveda zaljubi vanj. Preprična je, da je to njeno najboljše poletje. No vsaj do tragičnega dogodka.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika


Dracula
od Bram Stoker

To knjigo imam že tako dolgo na to-read listi, da sem jo sedaj enostavno morala prebrati. Takoj mi je prišla na misel, ko sem videla, da bomo ta mesec imeli za bralni izziv klasike. :) Film sem že tolikk krat pogledala, da točno vem kdaj kaj pride. Že sam film mi je bil dober in pravijo, da je knjiga dosti boljša kot film. V tem primeru to lahko definitivno potrdim. :) Obvezno branje. :D

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika


Even White Trash Zombies Get the Blues (White Trash Zombie #2)
od Diana Rowland

Prvi del mi je bil zelo dober. Nekaj novega. Vsaj zame, ko nisem nikoli brala podobnih knjig. Od drugega dela sem pričakovala kar veliko in definitivno sem pričakovala, da bo boljši kot prvi, a me je razočaral. Še vedno je dober, a vseeno nekaj mu manjka. Mogoče je bilo preveč akcije in raznih teorij o zambijah ter oživljanju teh in ustvarjanju umetnih možganih. Bila je bolj kriminalka, te pa ne berem preveč rada.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Laini Taylor - Days of Blood & Starlight (Daughter of Smoke & Bone #2) (Goodreads) ★★

Uporabnikov avatar
Morrigan
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 2387
Pridružen/a: 09 dec 2010, 18:02

Re: Avgustovski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Morrigan » 31 avg 2013, 23:43

When Summer Ends
od Isabelle Rae

Po navadi imam malo mešane občutke glede knjig s tematiko teacher-student. Saj je kul, da je nekaj prepovedanega, ampak po drugi strani mi je pa malo creepy in včasih nimam najboljšega občutka. Ker vseeno menim, da je učitelj v poziciji odraslega in odgovornega, zato se je dolžen tudi tak obnašat. Ampak ok, recimo, da verjamem celotni zgodbi, da sta se spoznala med poletjem, zaljubila in da on ni vedel koliko je stara. Čeprav mi res ni jasno kako si lahko z nekom par tednov in se nikoli ne pogovarjaš kaj študiraš ali kam hodiš v šolo. Sama zgodba mi je bila drugače všeč. Tudi glavna junaka sta mi bila dobra, ampak najboljši mi je bil pa Sam. Sploh pri tistem zapletu na sredini knjige me je precej zabaval. In ja, všeč mi je, da je imela knjiga srečen konec.

Ocena:
Izziv: mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika


The Sound
od Sarah Alderson

Britanska punca v ameriškem počitniškem kraju ob morju postane varuška za poletje in se spoprijatelji z bogataški, ki so se očitno skregali z lokalnim fantom, ker je pretepel enega izmed njih. Nato je seveda med tem bad boyem in glavno junakinjo precej iskric, iz česar sledijo napetosti z njenimi novimi prijatelji in očitno je, da ima ta fant neko skrivnost, ki je bila razlog za pretep. Mislim, da je bilo precej očitno kaj je ta skrivnost in kaj počne njen fant, ampak me pa je močno zanimalo kdo je morilec, ki je moril tuja dekleta, ki so bile varuške. Me je presenetilo kdo je, sem pričakovala nekoga čisto drugega. Zgodba mi je bila všeč, ampak ni bila pa nek presežek. Takšen precejšni kliše. Sploh to, da se glavna junakinja ne more rešit sama, ampak jo mora njen princ na belem konju (no, v tem primeru na kolesu) rešit. Ah ja, očitno se to prodaja. Sem pa ves čas pričakovala nek fantazijski zaplet, ker sem pozabila o čem točno se knjiga gre. In že prolog mi je deloval takšen fantazijski in tudi naslov The Sound kakor imenujejo ocean mi je dal fantazijske asociacije (na primer morske deklice, ki kličejo mornarje). No, še dobro da nisem imela prav, to bi bila verjetno katastrofa. :lol:

Ocena:
Izziv: mesečni (za 1 dodatno točko)

SlikaSix Degrees of Lust (By Degrees #1)
od Taylor V. Donovan

Wow, navdušena sem bila, ko sem jo prebrala! Sem imela občutek, da ne bom našla nobene gejevske knjige več, ki bi me navdušila, ampak sem se k sreči motila. In imam tudi upanje za naprej, da se še kakšna najde. Oba glavna junaka sta alfa samca, ki sta si precej različna, ampak sta res pasala skupaj, Kar mi je bilo najbolj všeč med njima je to, da čeprav je bil Sam ves čas "top" in Mac "bottom" nisem dobila čisto nobenega občutka, da je Sam bolj dominanten in da bi skušal kontrolirati Maca. Oba sta bila enakopravna. In točno to je tisto zaradi česar imam tak rada gejevske knjige, ker to pri hetero romancah zelo pogrešam. Sploh če je tip womanizer in ženska uboga nezadovoljna devica. Tudi ostala zgodba je zanimiva, res me zanima kdo je morilec. Precej prostora je namenjenega zgodbi ostalih oseb v knjigi, kar mi je bilo po eni strani všeč, po drugi strani me je pa malo motilo - sem hotela več Sama in Maca. Edino me je presenetil konec, ker je kar odrezan sred zgodbe, ni nekega pravega zaključka. Tako da sem takoj nadaljevala z drugim delom in sedaj že umiram za tretjim.

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. ILona Andrews - Magic Rises (Kate Daniels #6) (Goodreads)
2. Tara Brown - Born (Born #1) (Goodreads)
3. Tara Brown - Born to Fight (Born #2) (Goodreads)
4. Jessica Davidson - Everything Left Unsaid (Goodreads)
5. Julie Cross - Letters To Nowhere (Letters to Nowhere #1)(Goodreads)
6. Sara Shepard- Seven Minutes in Heaven (The Lying Game #6) (Goodreads)
7. Richelle Mead - Gameboard of the Gods (Age of X #1) (Goodreads)
8. Jennifer Castle - You Look Different in Real Life (Goodreads)
9. Pittacus Lore - The Fall of Five (Lorien Legacies #4) (Goodreads)
10. Taylor V. Donovan - Six Degrees of Separation (By Degrees #2) (Goodreads)
11. Eden Winters - Diversion (Diversion #1) (Goodreads)
"Sticks and stones may build your homes, but words will lift your spirits."
Abigail Roux & Madeleine Urban


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 4 gostov

cron