Septembrski izziv (Bralni izziv 2013)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
Marjetica
Human
Prispevkov: 147
Pridružen/a: 01 jan 2011, 11:40
Kraj: Obala
Kontakt:

Re: Septembrski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Marjetica » 30 sep 2013, 16:00

City of Bones (The Mortal Instruments #1)
od Cassandra Clare

Končno sem jo tudi jaz prebrala! V juliju sem brala The Infernal Devices trilogijo, ki je postala ena mojih najljubših serij. Žal me City of Bones ni tako navdušila. Mogoče ker je bila to debut knjiga Cassandre Clare, ampak sama zgodba mi je imela par lukenj in neverjetnih zasukov, poleg tega pa mi noben od krakterjev ni bil všeč. Clary mi je bila taka "splošna" oseba, sploh nimam besede s katero bi jo lahko opisala. Sploh nimam nekih občutkov do nje. Pričakovala sem, da bo Jace podoben kot Will it TID, vendar mi je bil Will veliko bolj všeč. Jace mi je bil na trenutke preveč nesramen, poleg tega ni imel nobenega dobrega razloga za to (unlike Will). Simon mi je tudi bil tak smotan in otročji. Vsaj v tej prvi knjigi me ni nihče navdušil, bom pa videla kako bo v naslednjih knjigah. Najbolj fajn karakterja sta mi bila Alec in Magnus Bane, upam da bo kakšna zgodba o njiju v naslednih knjigah :P . Tisti zasuk proti koncu mi je bil malo čuden, ko je Jace kar stopil na drugo stran (da ne spoilam kaj) in sem kar čakala kdaj bo prišel k sebi, vendar tega nisem doživela. Aja in tisto o Jace in Clary je bilo malo WTF, ampak že vem da se ta zadeva nekako razreši verjetno že v naslednji knjigi. Skratka - not impressed. Ampak kljub vsem napakam me je ful vleklo brat knjigo, zanimalo me je kaj se zgodi naprej, in bila je prav fajn za brat. Zagotovo bom prebrala tudi ostale knjige v seriji in upam da bodo boljše.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


On Every Street (The Artists Trilogy #0.5)
od Karina Halle

Wow! Contemporary romance ni ravno moja zvrst, ampak na podlagi reviewev sem se odločila da bom dala tej seriji priložnost. In ni mi žal. Ugotovila sem, da vsake toliko prav rada preberem kakšno romanco, ampak sem zelo izbirčna glede njih. Malokatera mi je zares všeč, vse se mi zdijo preveč cheesy in kliše, ali pa mejijo na drugo stran - bdsm in erotika. Tu me je pritegnila zgodba in Ellie, ki je con artist ter se hoče maščevat človeku ki ji je uničil življenje. Vendar sreča Javier-a, ki dela za tega človeka, in se zaljubi vanj. Ellie mi je bila ful všeč - samostojna in s svojimi skrivnosti, vendar s to slabostjo, da se zajlubi v napačnega človeka. On je njena prva ljubezen in zaradi njune zveze je pripravljena pozabiti na svoje načrte. Vendar laži nikoli ne prinesejo nič dobrega.. Ne maram brati erotike, ampak tu me seks ni tako zelo motil, ker se na srečo ni vse vrtelo okoli tega. So erotica knjige kjer se v 80% samo seksa, ampak na srečo je ta knjiga veliko več kot to. Je temačna zgodba o prvi ljubezni, lažeh in življenju. Na napakah se učimo in taki vzponi in padci v ljubezni so potrebni, da v življenju ne pozabimo nase, na svoje življenje. Definitivno bom prebrala tudi Sins & Needles!

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika


Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter #1)
od J.K. Rowling

Mislim da te knjige nisem prebrala že več kot 5 let. Že dalj časa sem jo hotela re-readat in ko sem videla ta izziv in izvedela da je bil Harry Potter banned v nekaterih državah in med top challenged v drugih, sem se odločila da ga preberem. Verjetno moram najprej povedat, da je velika fanica teh knjig. V bistvu sem odraščala s Harryjem, ko sem brala knjige sem bila vedno stara zelo blizu tam kot on. Tudi rojstni dan imava oba konec julija in povsem sem se vživela v njegov svet. Ta celotna serija mi je pokazala moč domišljije, bila je moja svetla točka v težkih dneh. Ko sem brala te knjige, sem živela v drugem svetu. Polepšal mi je moje otroštvo in najstniška leta, čeprav sem si vedno na koncu tako zelo živela da bi bilo resnično in sem bila malo žalostna. Po eni strani sem se nekaterih stvari zelo dobro spomnila, po drugi strani pa sem odkrila veliko stvari ki sem jih že pozabila in zaradi teh mi je bilo tako fajn ponovno brat. V naslednjih mesecih bom re-readala še ostale knjige. Res ne razumem zakaj bi bile te knjige banned, meni so dale ljubezen do branja za celo življenje.
Razlogi zakaj so bile Harry Potter knjige banned in challenged: anti-family, occultism, satanism, violence.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika


Anna Dressed in Blood (Anna #1)
od Kendare Blake

Ful ful sem bila vesela, da sem lahko za ta izziv prebrala to knjigo, ker sem jo hotela prebrat že dolgo časa. Prebrala sem veliko ful pozitivnih reviewjev in mogoče sem ravno zaradi tega na koncu bila razočarana. Pri 60% sem se še vedno spraševala kje pride tisti dobri del.. ne vem, ni mi kliknilo in res mi je žal kadar se mi to zgodi. Cas mi ni bil tako zelo všeč kot glavni karakter, bil mi je preveč kliše in boy-ish. Knjiga je bila polna referenc na razne igralce in filme, kar mi ponavadi ni všeč, ker se počutim ful nevedno ko ne vem o čem govorijo. Anna mi je bila zelo všeč, njena preteklot je bila res grozna in ta scena ko vidijo kaj se ji je zgodilo je bila ena težjih za brat. Knjiga je bila prava grozljivka! Večinoma sem jo brala zvečer in prestrašena, ampak z užitkom sem brala te creepy in scary scene :P Definitivno moram brat več grozljivk :thumbup: Žal mi romanca ni nikakor potegnila. Nisem začutila te povezanosti med njima, tista scena s poljubom mi je bila tako awkward. Ta love story mi je bila čisto nepotrebna in mogoče bi mi bila knjiga bolj všeč če bi bili samo dobri prijatelji. Všeč mi je bilo, ker je bila zgodba nepredvidljiva, sploh proti koncu ko se pojavi čisto nov-star sovražnik. Tako da all in all, knjiga mi je bila všeč in sem vesela da sem jo prebrala, vendar sem bila razočarana, ker sem pričakovala da mi bo ful dobra. Bom prebrala tudi drugi del in Antigoddess, novo knjigo te pisateljice.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Richelle Mead - Succubus Dreams (Georgina Kincaid #3) (Goodreads) ★★
2. Sarah J. Mass - The Assassin and the Desert (Throne of Glass #0.2) (Goodreads) ★★★★★
3. Sarah J. Mass - The Assassin and the Underworld (Throne of Glass #0.3) (Goodreads) ★★★★
4. Jaime Lee Moyer - Delia's Shadow (Goodreads) ★★★★


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Bing [Bot] in 3 gostov