Oktobrski izziv (Bralni izziv 2013)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
FreakChiq
Shapeshifter
Prispevkov: 2276
Pridružen/a: 27 jun 2010, 22:53
Kraj: Maribor
Kontakt:

Oktobrski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a FreakChiq » 01 okt 2013, 00:16

Za 1 dodatno točko preberi zgodbo, ki se dogaja na ranču oz. v njej nastopajo kavbojci
Za 2 dodatni točki ponovno preberi knjigo, kateri si iz nekega razloga hvaležen*
Za 3 dodatne točke preberi dve horror/psychological thriller zgodbi — ena mora biti od Stephena Kinga, druga pa je lahko poljubna

12. oktobra je Old Farmer’s Day
14. oktobra v Kanadi praznujejo Thanksgiving
31. oktobra je Halloween
*NA PRIMER:
» Ker ti je knjiga polepšala dan / spravila v boljšo voljo
» Ker si se iz knjige naučil(-a) nekaj novega
» Ker ti je knjiga odprla vrata v svet književnosti
» itd.

Re-readanje knjig, ki si jih prebral(-a) v letu 2013, ni dovoljeno.
Mnenju moraš obvezno pripisati razlog, zakaj si knjigi hvaležen(-na).

:goodluck:

Formo za vnašanje knjig dobite TUKAJ!
Simbol za knjige, ki se naj štejejo v kategorijo THE POLYGLOT - {•}
"Can nobody hear me? I've got a lot that's on my mind."

Uporabnikov avatar
FreakChiq
Shapeshifter
Prispevkov: 2276
Pridružen/a: 27 jun 2010, 22:53
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Oktoberski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a FreakChiq » 02 okt 2013, 12:44

Cowgirl Up and Ride (Rough Riders #3)
od Lorelei James

I don’t know if you know this, but those cowboys aren’t really my thing. Iz tega razloga sem si mislila, da bi bilo še najboljše, če si za izziv izberem neki quick and a bit dirty read. And Cowgirl Up and Ride looked like it would fit the profile perfectly. Zraven tega pa ma povprečje zelo visoko, pa plot tudi ni zvenel slabo.

Guess what. I chose wrong.

Prva polovica knjige je bila totalni porn. Plota skoraj nič ni blo. Ok, granted, the sex was good, ampak če ma vse kaj se dogaja v zgodbi veze s seksom, potem pride točka, ko si začnem mislit: “Really?! Again? Geez louise.” *rolls eyes* Druga polovica pa je celo dobla neki plot, samo kaj, ko se zgodba pol spremeni v totalni sappy, cheese-fest z obligatorično poroko (v Vegasu!) in vsem kaj zraven spada. To je do zdaj prva knjiga, za katero mi je žal, da sem jo izbrala za izziv.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika
Twilight (Twilight #1)
od Stephenie Meyer

I did it! I actually re-read Twilight. Od začetka do konca. Po petih letih. Wow. And you know what? It wasn’t even that bad. I knooow, I was stunned by the realization, too.

Razlog, zakaj sem knjigi hvaležna: Twilight je bila moja prva angleška YA knjiga in druga angleška knjiga nasploh. Meyerjeva mi je s Twilightom odprla vrata v svet (angleške) književnosti in za to ji bom za zmeraj hvaležna. Če ne bi blo Twilighta bi verjetno še zmeraj bla totalno nevedna, kak awesome so knjige.

Preden sem začela brat sem bla prepričana, da se bo prava muka spet prebijat skozi to zgodbo. But lo and behold I was actually enjoying it. (Well, the first half at least.) Padla sem v zgodbo, kar niti malo nisem pričakovala. Prav tako nisem pričakovala, da mi Bella in Edward ne bota šla na živce. (For now.) Pa ne vem kak mi je uspelo the first time around prešvicat dejstvo, da je Jacob 2 leti mlajši od Belle? Hahah, poor kid. Still hate him though. I especially loved the dinner scene. Edward je do te še bil taki mysteriously cool guy s (skoraj) witty in sarkastičnimi odgovori. But funny, od nekje te scene dalje, pa je šlo z Edwardom in Bello še samo navzdol. Bella je postala u iber klutz, katero en bogi poljub pripravi do tega, da neha dihat in pade skupaj. I mean, LOL? *rolls eyes* Plus, I LOATHE ovi tip likov: “Oh, *cry cry* I’m so ordinary *cry cry*” a vsaki tip na šoli jo je hoto na prom pelat. Come on! Edward pa je na enkat postal totalni condescending prick. Ne vem kak je Bella 17 let brez njega sploh preživela, glej. In ta njegova stalker tendenca je bla ful hudo creepy.

So yeah, I might not have liked Twilight as much as I did the first time around. But that’s okay. I’ve grown up. Ne samo age-wise ampak tudi book-wise.

Ocena: 1/2
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika
The Shining (The Shining #1)
od Stephen King

Was The Shining scary? No.
Do zdaj še nisem prebrala knjige, zraven katere bi me bilo res strah. I was grossed out by some books a couple of times, yes, but never scared. Upala sem, da bo pri Kingu to drugače, ker halo, it's Stephen King (and I kinda love/hate to be scared), but that wasn't the case. Jaz še zmeraj rabim vizualno podobo, če želim, da me je nečesa res strah. Pa še to uspe grozljivki samo takrat, če točno trofi to, kaj absolutno ne maram.

But was it intense? Oh yes.
You just have to appreciate the terrifyingly brilliant character development of Jack Torrance. Vsaki korak, ki je vodil do njegovega mind snapa, si zraven in to mi je blo najbolj awesome na tej knjigi. Če to King dela pri vseh njegovih likih potem kapa dol. Ker komot bi lahko, tak kak pa je še tudi recimo Gretchen McNeil v Ten naredla (in en kup drugih avtorjev), njegove like zgolj postavo v hotel in "pustil" da se hotel izživi nad njimi. Ampak to je čisto „nullachtfünfzehn“ in razlog, why I didn't care about any of the characters in Ten. Pa če bi to delal, King ziher ne bi bil the master of horror.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke #1)

Slika
Ten
od Gretchen McNeil

Nah. Je to dovolj dolgo mnenje? Heheh I kid, I kid.
Gretchen McNeil je v tej knjigi pa mnda res uporabla čisto vse fore in klišeje iz vseh možnih trilerjev in grozljivk. V prvi vrsti je zadeva je ful spominjala na Harpers Island. A party on an island. No way to go on or off. People are dropping like flies. Everyone is a suspect. Hell, še otok, na katerem so bli se imenuje Henry Island. Vmes v celo to "Harpers Island" zadevo pa je bilo vrženega še nekaj stuffa iz The Ring, Saw in malo tudi Carrie. Pa niti na oni joke ni ženska pozabla, da črnci v grozljivkah vedno taprvi umrejo. Ampak dobro, ti klišeji in vse te že videne finte me še niso tolko motle, kot so me motli unlikable liki. I couldn't give a flying fuck about them! Ridiculous ljubezenske zgodbe pa rajši niti omenila ne bom. In ja, ok priznam, kdo je killer me je malo presenetlo, saj niti enkrat nisem posumila te osebe. Samo kaj, ko pa je tudi to razkritje prišlo s klišejevskim aftertastom. In seveda obligatorični HEA tudi ni manjkal. *rolls eyes in annoyance*

If only Gretchen McNeil had the ladyballs to make Meg, the main character, a schizophrenic psychopath, who kills everyone and then walks off the island with a creepy smile like Thora Birch did in The Hole. Now THAT would have been an awesome ending!

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke #2)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Kassandra Kush - The Healing (The Things We Can't Change #3) (Goodreads) ★★★★★
"Can nobody hear me? I've got a lot that's on my mind."

ines1982
Elf
Prispevkov: 96
Pridružen/a: 19 feb 2013, 18:38

Re: Oktoberski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a ines1982 » 02 okt 2013, 18:48

MONTANA SKY
od NORA ROBERTS

Tri polsestre po skupnem očetu dobijo vsaka po tretjino posestva pod pogojem, da na posestvu skupaj živijo eno leto... Aja, sestre se prvič spoznajo na očetovem pogrebu. Willa je na posestvu živela od rojstva, Tess je najstarejša sestra, ki živi v Hollywoodu, Lily pa je srednja hči, ki beži pred svojim nasilnim bivšim možem.
Po pogrebu se začnejo na in v okolici posestva Mercy dogajati čudne stvari...

Bodo tri sestre vzpostavile pristen stik med sabo in obdržale posestvo? Bodo razkrili krutega morilca? Se bo Lily rešila nasilnega moža in zaživela srečno zakonsko življenje z Adamom? Bo Tess zavoljo Nata zapustila Hollywood? in ali bo Willa končno popustila vztrajnemu Benu?


Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA 1 dodatno točko

Slika


THE HOST
od STEPHENIE MEYER

Melanie in Wanderer (Wanda) - dve duši v enem telesu... Dve duši z enim ciljem, dve duši vsaka s svojo ljubeznijo


Knjigi sem hvaležna, ker mi je pokazala pomen vztrajanja in stremenja k cilju.


Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA 2 DODATNI TOČKI

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Sadie MATTHEWS - SECRETS AFTER DARK (Goodreads)
2. Sadie MATTHEWS - PROMISES AFTER DARK (Goodreads)
3. Kristen Ashley - ROCK CHICK RECKONING (Goodreads)
4. Sara Shepard - CROSS MY HEART, HOPE TO DIE ( Goodreads)
Nazadnje uredil/a ines1982 dne 30 okt 2013, 09:21, skupaj urejeno 4 krat.

Uporabnikov avatar
illy
Siren
Prispevkov: 632
Pridružen/a: 04 nov 2012, 11:16

Re: Oktobrski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a illy » 03 okt 2013, 09:43

Convicted (Consequences #3)
od Aleatha Romig

Yaaaaaay I'm so happy! So, so happy! Rabila sem kar nekaj časa da sem dokončala knjigo, pri razpletu sem bila ponovno prijetno presenečena. Proti koncu so bili spet šoki. WTH?! Pa Tony ko pride ven z eno neumno prijavo..saj verjamem da je blo dobronamerno in odraz njegovega zavedanje vsega skupaj, but still..knjiga je bila seveda polna preobratov. Svaka čast pisateljici, res občudujem možgane mnogih avtorjev, ki so sposobni spravit skupaj take zgodbe. Clairino in Tonyjevo potovanje je zaključeno in moram priznati, da sem se kar navadila na njiju ker sem vse 3 dele prebrala z malim časovnim razmikom. Sploh pri Tonyju je bilo prisotnih veliko različnih čustev, proti koncu seveda sama pozitivna, zlo mi je blo fajn spremljat karakterja čez vse knjige in kako sta se spreminjala.

Ocena:
Izziv: Mesečni

SlikaFinding Cinderella (Hopeless #2.5)
od Colleen Hoover

Amazeballs! Colleen Hoover je za moje pojme ena boljših avtoric. Prebrala sem 6 njenih knjig in nobena me ni razočarala. Tale novela govori o Six in Danielu, pokaže pa tudi življenje Sky in Holderja. Vidimo kako se Daniel in Six spoznata in mislita da se prvič vidita, potem pa se pokaže da to sploh ni res in pride do presenetljivega odkritja. Karakterja sta res fajn, ful sta face :-D bilo mi je v užitek brati, bilo je sicer malo kratko, ampak take so pač novele..Želim si nadaljevanja, vsaj en delček, ker pride do neke stvari, glede katere bi rada malo več razlage in me res zanima kako se bodo stvari odvijale od te točke naprej, ker ta zadeva ni ravno nepomembna. Videla sem, da bo Colleen mogoče napisala še kaj na to temo in objavila enkrat drugo leto. Upam, da bo res!


Ocena:
Izziv: Mesečni

SlikaEnraptured
od Alannah Carbonneau

Če ne bi že več kot enkrat prebrala Beautiful Disaster, bi mi bla ta knjiga zeloooo všeč. Tako pa sem na žalost že zelo hitro dobila občutek kot da berem malo spremenjeno verzijo BD. Dace je celi bad boy, huge player in do žensk nima spoštljivega odnosa. Ko spozna Ello, se to spremeni. Preneha se »družiti« z drugimi ženskami, dejansko se zanima zanjo, jo varuje in skrbi zanjo. Tako se njun odnos spremeni najprej v prijateljstvo, nato pa počasi napreduje. Sicer se mi pri koncu zdi da Ella malo pretirava z reakcijo, ampak ok..
Poskušala sem se distancirati od primerjave te knjige z BD, ker se mi zdi da je knjiga sama po sebi še vedno kar ok. Bilo pa je par stvari, ki so me zmotile, zato sem ji dala malo nižjo oceno.


Ocena:
Izziv: Mesečni

SlikaBold Tricks (The Artists Trilogy #3)
od Karina Halle

Zgodba se nadaljuje, kjer se je končala v Shooting Scars. Knjiga je spet polna akcije, preobratov in konstantnega dogajanja. Tale Ellie je res ena trdoživa ženska :) Mater, tale Javier me prav bega, njemu res nič ni sveto. On ma neko svojo twisted love do Ellie..ful je enega dogajanja, res ni dolgčas. Potem pa je na drugi strani Camden, ki ga je vse kar je blo med Javierjem in Ellie tako prizadelo, da je zelo nesigurno vse. To je zadnja knjiga v trilogiji in ima temu primeren tudi zaključek. Ful sem vesela da se je končalo kot se je, tako sem si nekako želela za Ellie, samo da je še boljše.


Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Colleen Hoover - LOSING HOPE (HOPELESS #2) (Goodreads)
2. Cara Dee - AFTERMATH (AFTERMATH #1) (Goodreads)
3. Bella Jewel - HEAVEN'S SINNERS (THE MC SINNERS #2) (Goodreads)
4. Nicole Edwards - ADDICTED (CLUB DESTINY #2.5) (Goodreads)
5. Nicole Edwards - TEMPTATION (CLUB DESTINY #2) (Goodreads)
6. J.C. Reed - TREASURE YOUR LOVE (SURRENDER YOUR LOVE #3) (Goodreads)
7. Belle Aurora - WILLING CAPTIVE (Goodreads)
8. Amy Harmon - MAKING FACES (Goodreads)
9. Karina Halle - BOLD TRICKS (THE ARTISTS TRILOGY #3) (Goodreads)
10. Kaje Harper - LIFE LESSONS (LIFE LESSONS #1) (Goodreads)
11. H.M. Ward - THE ARRANGEMENT 11 (Goodreads)
Nazadnje uredil/a illy dne 31 okt 2013, 22:06, skupaj urejeno 2 krat.
Reading is dreaming with open eyes..
I do not want to just read books; I want to climb inside them and live there.

Uporabnikov avatar
skyline
Werewolf
Prispevkov: 3156
Pridružen/a: 08 avg 2010, 12:11

Re: Oktobrski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a skyline » 03 okt 2013, 17:25

Forbidden
od Tabitha Suzuma

O tej knjigi je blo velik govora že, tak da mnenja o njej nebi ponavljala, ker mi je bla svetovna ko sm jo prvič prebrala in zdaj ko sm jo drugič.
Kaj me je naučila oz. zakaj sem tej knjigi hvaležna:
Odprla mi je oči o določeni tabu temi, za katero sm bla prej fula uber proti, zdaj pa sem sicer še vedno proti, ampak jo pa razumem do določene mere malo bolj, kar je prej nisem oz. je nisem dojemala na enak način. Ta knjiga je na meni resno pustila velik pečat in bla sm presenečena, kak zelo sem se čustveno odzvala na to zgodbo. Ne bom sploh govorila o morju solz. Ful sm študirala o zgodbi... o karakterjih (ki so bli po mojem mnenju svetovno zgrajeni iz avtojeve strani, Tabitha rocks!), o času in prostoru v katerega je zgodba postavljena, o socialnem statusu karakterjev, o emocijah karakterjev in njihovih odločitvah... Glede na NAČIN kako je bila ta tabu tematika (brother/sister) predstavljena in vpeljana v zgodbo, mi je ta knjiga spremenila osebno prepričanje o tej tematiki do neke mere, kar je blo presenetljivo, ker moje mnenje o določeni stvari lahko spremenijo samo hudičevo podkovani argumenti. In v tej knjigi je vse to bilo, ker sem dejansko razumela karakterje in razumela, zakaj je prišlo do dolgodkov in mi je nekako bilo razumno, da če upoštevam vso ozadje zgodbe in vse vzporedne stvari, ki so se dogajale v zgodbi, do drugačnih dogodkov dejansko ni moglo priti.

Ocena:
Izziv: MESEČNI (ZA 2 DODATNI TOČKI)

Slika


Anna Dressed in Blood (Anna #1)
od Kendare Blake

Blah, z izjemnim odporom sm se lotla brat te knjige in mogoč mi že zarad tega ni bla tak všeč. Ne maram scary stvari, sploh pa ne ya scary stvari (čeprav bukva sploh ni neki scary preveč, kokr sm pričakovala), ki bi naj ble ful napete in bi me vrgle iz stola od ful pričakovanja. Blah, očitno sem res že totalno izven kakršnekoli ya literature, ker mi vsaka ya knjiga rata boring, ne glede na to kak kao napeta je. Sej je kak moment med Anno in Cas, ko so "aawwww", ampak that's not enough for me to be swept of my feet. Če bi recimo bla knjiga dobra NA, pol bi ji verjetno dala več zvezdic, ker bi me bolj pritegnila, ker zgodba je cool. Sej pol proti koncu me je mal matrat začelo in me firbec matra kaj bo naprej, ker se konča s cliffhanger-jem. Ampak me pa tud ne matra tak, da bi kr drugi del vzela v roke in cela happy brala naprej. In ko se to nardi pr men, pol lahko z 99,99% sigurnosti rečem, da te serije ne bom več brala naprej.

Ocena:
Izziv: MESEČNI (ZA 3 DODATNE TOČKE, 1. knjiga)

Slika


Pet Sematary
od Stephen King

Najprej sm se lotla brat Under the Dome, ampak sm obupala kr kmal. Sej je blo zanimivo ampak preveč razvlečeno za mene, glede na to da je 1000 strani pa še mal. Verjetno bi prebrala celo, če bi mela ful več časa, ker knjiga ne more bit švoh. Pol sm pa vzela v roke Pet Sematary. Blaaaah... ne maram takih knjig, ki so scary (sm to povedla že kdaj?). Začne se cool in sm kr padla notr v branje, ampak dokončat mi jo je blo pa muka, ker sm mela v buči skoz slike, kak se knjiga odvija in ne maram scary slik v svoji glavi. Verjetno so ble še zato bolj scary, ker King res dobr piše (to morm priznat, knjiga je dobr napisana, zato 2 zvezdici in ne 1!) in si lahka vse ful predstavljaš z njegovimi opisi, js pa ko mi domišljija zalaufa mam kr film pred sabo. Načeloma je to ful dobr, ampak pr tej knjigi pa ni blo, ker se nism počutla OK ko sm jo brala. Pol pa zagledam našega mačka na fotelju v dnevni kak me pogleda in... hell no, ne bom te cartala zdajle. I fucking hate books that fuck with my brain.

Ocena:
Izziv: MESEČNI (ZA 3 DODATNE TOČKE, 2. knjiga)

Slika


The Heart of Texas (Texas #1)
od R.J. Scott

Razočarana. Ne tolk nad scenami, ker so ble hot, ampak nad pisanjem, kar me je šokiral, ker me R.J. ponavad vrže iz stola in si slino brišem okol ust. Plot je bil ful zanimiv in se mi je zdelo da se bo kr neki dogajalo, ampak nism pričakovala neke faking drame, ki sploh ni bla drama, ker je blo kr neki stvari za lase privlečenih, ko si misliš "yeah, riiiight". Vse skup bi lahka blo velik bolj napeto in zanimivo napisano, karakterji mal bolj dodelani... ma ne vem, očitn sm preveč pričakovala. Zmotl me je tud to, ker je ful karakterjev, ki jim morš sledit in čeprav pri taki zgodbi to mora bit, je bla mal zmešnjava pr men na začetku. But all in all... ni mi žal da sm jo prebrala (because some things were hot, you know), ampak ni pa to zgodba, ki bi me čist prevzela, ker ne izstopa glede ničesar od povprečne mm literature.

Ocena:
Izziv: MESEČNI (ZA 1 DODATNO TOČKO)

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――

1. Kaylea Cross - Burned (Titanium Security #3) (Goodreads) ★★★★
2. Liliana Hart - Kill Shot (The Collective #1) (Goodreads) ★★★★
3. N.R. Rhodes - Deep Rising (Outside the Lines #1) (Goodreads) ★★★
4. Ella Morris - Fatal Temptation (Goodreads) ★★
When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.
Two things are infinite:the universe and human stupidity;and I'm not sure about the universe.
If a little is great, and a lot is better, then way too much is just about right!

Uporabnikov avatar
calimero747
Human
Prispevkov: 196
Pridružen/a: 08 avg 2012, 21:09

Re: Oktobrski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a calimero747 » 10 okt 2013, 20:54

Coraline
od Neil Gaiman

Oh god, what a story! :o Sem sicer gledala film že prej ampak to je blo kar precej cajta nazaj in sem kr mal stvari že pozabla vmes. Ful ful ful dobr. Sicer me ni tok prestrašl da bi mela nočne more od tega, je bla pa ful napeta knjiga s takim... drgačnim pridihom. Pisatelj zlo nenavadno piše. It gave me chills. Vsaka čast Coraline da je bla tok pogumna. Ful je refreshing bit v glavi otroka. Na kakšen način razmišljajo... Jst mam včasih feeling da so precej pametnejši od mene. Edin to je: V filmu je šla Coraline trikrat v svet preden se je zgodba obrnla in je ratal vse skup grozljivka namest cute risanke. Tle se je vse spremenil že na 20%, taprvič ko je sploh bla v unem svetu. Pa tud prej si mel tak feeling k da neki ful ni right. Film je bil glede tega mal boljš narjen. But still, awesome, awesome, awesome! Kok mam rada take zgodbe. Pa the cat je najboljša vloga ever :024: I love cats. Especially when they talk.


Ocena:
Izziv: mesečni (za 3 dodatne točke, 2. del)

Slika


Shine Not Burn
od Elle Casey

Yes, it was hot. Yes, it was funny. Yes it had cowboys in it. Hot and funny cowboys. Ampak nekak se nisem mogla zares vživet not. I can't even remember why. Mogoče zato k sm mela feeling k da sm zgodbo že nekje slišala. You know the movie Sweet Home Alabama? Where a girl, who wants to marry someone, finds out she's already married in se odloč poiskat tega svojga moža? Skor identična zgodba, I swear. Par drgačnih twistov ampak še zmer... Pa prehitro se je vse dogajal. It felt forced. Mogoče je pa krivo sam to da sem se jo spravla brat ob napačnem cajtu. I just wasn't in the mood for a relaxing and funny read kjer ne rabš zares uporabljat možganov med branjem. Oh, another thing: zadnji del knjige je biu ful weird. Kdo se stepe na family pikniku? Ne sam to. Najprej se Andie stepe s Hannah, pol se pa še Mack stepe z Bradleyem. In front of his grandma... :shock:
Kr neki slovničnih napak sm opazla. Pa pisateljica se ni mogla odločit a je glavni junakinji ime Andie al Andy. Aaand my main problem: I imagine cowboys aren't THAT cheesy. :roll:


Ocena:
Izziv: mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika


Misery
od Stephen King

To ni blo scary. Gross ja, ne pa scary. So bli momenti k sm bla ful napeta ampak jst tega ne bi dala pod horror. Mene zgleda knjige ne bojo nikol tok prestrašle kokr filmi. Je pa res, da bi bla še velik manj scared če bi blo kej paranormalnega tle not. Ker stvari opisane v knjigi bi se dejansko loh tud zgodile. Tvoj sosed bi bil loh Annie Wilkes. Anyone could be like that. To je bla najbl grozna stvar tle not.
Valda, King obvlada, ful je dobr napisan vse. Ni me pa niti prbližn tok pretresla knjiga Misery kokr me je film.


Ocena:
Izziv: mesečni (za 3 dodatne točke, 1. del)

Slika


Harry Potter and the Philosopher's Stone
od J. K. Rowling

Even better than the first time! To je bil začetek moje bralne poti in prva knjiga, ki sem jo kadarkoli res z užitkom prebrala. Ampak skor deset let nazaj še nisem mela tolk izkušenj z branjem in se nisem zares zavedala kok dobr pisateljica piše. Res si zasluž da ji je tok uspelo.
Čeprov praktično na pamet vem zgodbo, ni bla v drugo nič manj awesome. Take vrste knjiga, ki bi jo loh pomoje desetkrat re-readala pa mi še zmer nebi bla dolgočasna.
Humor je ful dober, v angleščini je pa itak knjiga še boljša kot v slovenščini. And I love Snape!!! Nisem si mogla pomagat da ga skoz prvo knjgo ne bi mal zasovražla čeprov se še zmer spomnm kaj se pol izkaže v sedmem delu. That's a part of his charm. Ena najboljših vlog k so ble kadarkoli napisane.


Ocena:
Izziv: mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Amelie Fischer - Vain (Goodreads)
2. Emma Chase - Tangled (Goodreads)
3. K. A. Tucker - Ten Tiny Breaths (Goodreads)
4. K. A. Tucker - One Tiny Lie (Goodreads)
5. Sarah Rees Brennan - Demon's Surrender (Goodreads)
Nazadnje uredil/a calimero747 dne 31 okt 2013, 21:47, skupaj urejeno 2 krat.
A reader lives a thousand lives before he dies. A man who never reads lives only one.

Uporabnikov avatar
Marjetica
Human
Prispevkov: 131
Pridružen/a: 01 jan 2011, 11:40
Kraj: Obala
Kontakt:

Re: Oktobrski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Marjetica » 30 okt 2013, 19:05

Parasite (Parasitology #1)
od Mira Grant

Nisem še prebrala Newsflash trilogije od Mire Grant, tako da ne morem primerjati te knjige s to serijo. Ko sem videla da je Parasite na NetGalleyu na Read Now, sem jo takoj pobrala in komaj čakala da jo začnem. Ne morem ravno rečt da je izpolnila moja pričakovanja, ker sem pričakovala pravo grozljivko, česar pa nisem dobila. Leto je 2027 in podjetje SymboGen je razvilo poseben parazit, ki ga človek poje v obliki tablete, in ta deluje zelo pozitivno na njegovo zdravje. Ampak začne se pojavljati bolezen ki jo imenujejo "sleepwalking sickness", pri kateri človek otrpne, potem pa napade druge ljudi. In za to bolezen ni zdravila. Zgodbo spremljamo preko Sally Mitchell, ki je sama medicinski čudež, saj je skoraj umrla v avtomobilski nesreči. Znajde se na sredi dogajanja, s podjetjem SymboGen, njenim fantom ki je parazitolog in njenim očetom ki skrbi za državno varnost. Zgodba je imela nekaj zelo grozljivih scen, ampak sem vseeno pričakovala da bo bolj grozna. Ker ideja sama po sebi je ful scary.. Saj je neke vrste lahka grozljiva (vsaj zame ker se ne prestrašim zlahka, ampak vseeno ene 2x sem se) in medicinski triler. Je "adult", ampak razen par grdih besed, je primerna tudi za mlajše bralce. Priporočam, čeprav je izid druge knjige v seriji še neznano daleč in vsaj meni bo težko čakati.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke, 1.knjiga)

Slika


Joyland
od Stephen King

To je bila moja prva knjiga od Stephena Kinga in bila sem razočarana, ker sem hotela eno grozljivko ki bi me res prestrašila. Joyland me ni niti malo. Kar se tiče žanrov je to bolj kriminalka, pa še to so se vse napetosti začele pri 85%. Glavni karakter je Devin Jones, ki pripoveduje svojo zgodbo in mladosti, ko je delal v zabaviščnem parku Joyland. Tam je bila tudi hiša strahov, v kateri je nekaj let nazaj bilo umorjeno neko dekle, ki zdaj tam straši. Ampak ta duh ni imel neke večje vloge, večje vprašanje je bilo glede njenega morilca. Knjiga niti ni bila dolgočasna, ampak me ni tako zelo pritegnila, verjtno ker sem ves čas čakala kdaj pride scary stuff. Slog pisanja je bil ful dober, na trenutke malo težek za razumet, ampak se je videla da je Stephen King mojster pisanja. Knjiga mi je bila všeč, ampak nič posebnega, bom pa vseeno prebrala še kako knjigo tega avtorja, za katero upam da bo bolj grozna.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke, 2.knjiga)

Slika


Witchstruck (The Tudor Witch Trilogy #1)
od Victoria Lamb

Witchstruck je YA fantasy, ki se dotika dejanskih zgodovinskh dejstev in oseb, in ta žanr je eden mojih najljubših. Dotika se ene meni ful zanimive teme in to je sežiganje čarovnic v Evropi v 16. stoletju. Meg Lytton je mlado dekle ki služi angleški princesi Elizabeth, poleg tega pa je čarovnica, ki se noče odpovedati svojemu daru, čeprav ve kako nevaren je. Grozi ji tudi Marcus Dent, lovec na čarovnice, ki se hoče poročiti z Meg in bi naredil vse da bi jo imel. Ko na posestvo pride Alejandro, ki se šola za duhovnika, se Meg zaljubi vanj. Ampak tudi cerkev preganja čarovnice.. Knjiga mi je bila ful dobra, všeč mi je bila ljubezenska zgodba med Meg in Alejandrom, čeprav se je Meg včasih obnašala malo otročje, ampak glede na njena leta in situacijo, se ji to oprosti. Knjige kar nisem mogla nehat brat, kar se mi malokrat zgodi. Ves čas se je kaj dogajalo, da sem morala brat naprej. Se že veselim druge knjige v seriji.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


Scarlet (The Lunar Chronicles #2)
od Marissa Meyer

Cinder je ena meni najljubših knjig in končno sem se lotila tudi Scarlet. Brala sem jo počasi ker sem hotela da kar traja in traja. Definivno ni razočarala. Cinder je bila zgodba o Pepelki (čeprav veliko več kot samo to) in Scarlet je bila Rdeča Kapica. Obe glavni osebi - Cinder in Scarlet sta ful dobri, kick-ass punci. Tudi Wolf in Thorne sta bila super karakterja, čeprav je bil Wolf včasih sumljiv in grozen, Thorne pa poln sam sebe. Knjiga je bila napeta, včasih humorna in na trenutke žalostna. Stil pisanja Marisse Meyer je super in bom prebrala vsako njeno knjigo ki jo bo napisala, ker se zdi da res ne more zgrešiti. The Lunar Chronicles je definitivno ena mojih najljubih serij vseh časov in komaj čakam na Cress!

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Wolfgang Schmitz - Hitrejše branje, bolje razumevanje (Goodreads)
2. Marie Lu - Prodigy (Legend #2) (Goodreads)

Uporabnikov avatar
Morrigan
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 2387
Pridružen/a: 09 dec 2010, 18:02

Re: Oktobrski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Morrigan » 31 okt 2013, 18:48

Afterimage (In the Company of Shadows #2)
od Santino Hassell, Ais

Dobro nadaljevanje zgodbe! Ampak joj, Boyd in Sin v tej knjigi naredite toliko napak. Res, ena za drugo se vrstijo. Vidi se, da njuna zveza še ni zrela in da tudi onadva še nista zrela drug za drugega. Kar mi je v bistvu zelo všeč - to je v bistvu nekaj, kar lahko pokažejo le serije z večimi knjigami ali pa serije z zelo dolgimi knjigami. Najbolj realno predstavijo zveze, ker ni vse instalove, ena težava in potem HEA. Mogoč se stvari malo vlečejo na momente, ampak to zaradi tega, ker si vseeno sem želela brati o njuni zvezi, ki pa kot sem že rekla v tej knjigi trpi. Je pa to knjiga, kjer je predstavljen moj najljubši stranski karakter. Ne smem povedat kater, ker je major spoiler za tiste, ki želite brat, ampak je pa res dober!


Ocena:
Izziv: mesečni izziv

Slika

Interludes (In the Company of Shadows #3)
od Santino Hassell, Ais

Wow - dejansko je vsaka knjiga boljša! Po navadi je tako, da je prva najboljša in gre potem navzdol, ampak ne v tem primeru. Mislim, da je tretja knjiga najboljša izmed vseh. Boyd in Sin končno odrasteta v tej knjigi in se ne odločita čisto v vsakem primeru napačno. Odlično res, vsaka stran je vredna branja, pa čeprav je knjiga tako dolga.


Ocena:
Izziv: mesečni izziv

Slika


Fade (In the Company of Shadows #4)
od Santino Hassell, Ais

Žalosten začetek, ki me je v bistvu prav presenetil, pa čeprav sem vedla, da nekaj ne more bit res. Ampak se je situacija zanimivo rešla. Res, še ena odlična knjiga. Osebe in dogajanje so bili še vedno odlični, edino kar me je motilo (v bistvu skozi cele 4 knjige) je bilo ozadje. Zmotilo me je, ker se v svetu, ki je zamišljen neke stvari kar začnejo dodajat, ne da bi bile dobro pojasnjene. Ampak to še vedno ne pokvari zgodbe in najboljše ocene.

Ocena:
Izziv: mesečni izziv

Slika


Texas Winter (Texas #2)
od R. J. Scott

Dolgočasno nadaljevanje dolgočasnega začetka. Še vedno drama, drama in drama. Še vedno spominja na špansko telenovelo. Samo da je tu zraven še otrok. Res ne vem zakaj sem brala, ampak očitno sem res malo mazohistična, ker moram prebrat do konca serijo, tudi če je bedna. Eh ja, upam, da pozabim na tretji del. In res ne vem zakaj ima na GR oceno 4 zvezdice. Mene res ni prepričala, imam raje boljše domišljene zgodbe in ne tako dramatične osebe.

Ocena:
Izziv: mesečni izziv (za 1 dodatno točko

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Veronica Roth - Allegiant (Divergent #3) (Goodreads)
2. Gayle Forman - Just One Year (Just One Day #2) (Goodreads)
3. P.C. Cast in Kristen Cast - Revealed (House of Night #11) (Goodreads)
"Sticks and stones may build your homes, but words will lift your spirits."
Abigail Roux & Madeleine Urban

Uporabnikov avatar
Ever
Fallen Angel
Prispevkov: 7378
Pridružen/a: 27 jun 2010, 14:17
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Oktobrski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Ever » 31 okt 2013, 19:18

Crash into You (Pushing the Limits, #3)
od McGarry, Katie

Ta pisateljica me res nikoli ne razočarala... itak the best <3 Pa še moram povedat, da Isaiah nisem marala v prvih dveh knjigah, ampak se je odkupil za vse za nazaj :D Zakon junak :) Pa zakon glavna junakinja :)

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika
Bully (Fall Away, #1)
od Douglas, Penelope

Zanimiva knjiga... to z bullyji je vedno fascinantno :) Sicer mi je malo manjkalo do 5, ampak na sploh mi je bila ful všeč. Sploh ta del, ko vidiš, kak malo manjka, da človek sam postane bully - lahko si še ne vem kako močen, ampak kak se nesramnosti drugače upret kot z nesramnostjo?


Ocena:
Izziv: mesečni

Slika
"She was fascinated with words. To her, words were things of beauty, each like a magical powder or potion that could be combined with other words to create powerful spells."

Uporabnikov avatar
Marinka
Sorcerer
Prispevkov: 1106
Pridružen/a: 10 avg 2012, 22:50

Re: Oktobrski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a Marinka » 31 okt 2013, 20:19

Pride and Prejudice
od Jane Austen

Zgodba katero poznajo skoraj vsi. Srečamo dva karakterja - on je (pre)ponosen, ona pa polna presodkov. Kaj torej dobimo, ko damo dve taki osebi v enako sobo? Katastrofo.
Konec zgodbe pa itak vsi poznamo (ali jo predvidevamo) - očitno je rek:"nasprotja se prilvačijo!" še kako resničen.

Knjiga je kar v redu, vendar mi je bilo jo težko brati, zaradi zelo širokega in malo staromodnega jezika.

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

Under the Eagle (Eagle #1)
od VSimon Scarrow

Ena izmed boljših serij! Oz. vsaj prva knjiga je zelo zelo dobra. Ne morem verjeti, da je lahko vojna knjiga o Rimljanih in Britancih tako lahko berljiva (pa čeprav me vojne knjige ne premamijo nekaj). Res super branje. Komaj čakam, da se lotim naslednjega dela. :)

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

Fangirl
od Rainbow Rowell

Knjiga z dobrim začetkom in koncem. Škoda, da je bila na sredini malo dolgočasna - avtorica je malo preveč nakladala, in zavlačevala z dogodki.
Se mi je pa zdela zanimiva zgradba knjige. Cath (glavna junakinja) piše svoje fanfictione, deli so objavljeni tudi v knjigi. Torej zgodba, v zgodbi. Zanimiv se mi je tudi zdel avtoričin stil pisanja, in kako je pri Cath ustvarila nek svoj stil - kot, da bi dejansko se šlo za neko resnično osebo.

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika
"It is the unknown we fear when we look upon death and darkness, nothing more."


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron