Oktobrski izziv (Bralni izziv 2013)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
matty
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 305
Pridružen/a: 14 mar 2011, 14:05
Kontakt:

Re: Oktobrski izziv (Bralni izziv 2013)

PrispevekNapisal/-a matty » 31 okt 2013, 22:17

The Long Walk
od Stephen King

Joj, ta knjiga ti res zleze pod kožo. Čeprav mnogo stvari ni natanko pojasnjenih – verjetno gre za distopijo, a kaj natanko se je zgodilo, da prirejajo to igro, ni razkrito – je dogajanje napisano tako doživeto in grozljivo, da to sploh ni tako pomembno. Ko 100 fantov začne hoditi po poti, najprej nima nihče pravega občutka kaj jih čaka. Po nekaj urah pa se pojavijo prvi problemi in nekateri fantje več ne dosegajo minimalnih 4 km/h in po treh opozorilih jih preprosto ustrelijo. Zmagovalec na tej poti pa je lahko samo eden. Si predstavljate? Mene je kar mora tlačla. Skupina okrog glavnega junaka je bila tako dobro izdelana, da mi je vsakršna misel na smrt enega izmed njih prizadejala mentalne bolečine. Ta psihološki triler ni za vsakogar, še posebej ne, če imate kaj izkušenj s pohodništvom ali pa ga v kratkem načrtujete.

Ocena:
Izziv: mesečni za 3 dodatne točke (1. knjiga)

Slika

Ledeni Grob (.)
od Tess Gerritsen

Knjigo sem kupila konec poletja skupaj s še nekaj drugimi žepnicami (popusti in akcije so odlična stvar) pri tem pa nisem preverila ali je del kakšne serije in jo sedaj prebrala. Glede na to, da je osmi del kriminalk/thrillerjev, mi sploh ni bilo težko slediti dogajanju. Zgodba je bila napeta in kar nekajkrat že misliš, da je po osebah. Ko se dejansko zgodi kopica groznih reči in je možnost preživetja vedno manjša, knjige več nisem mogla dati iz rok. Dobri opisi ti omogočijo, da si vse predstavljaš kot napet film. Enkratna knjiga iz serije, ki jo bom zagotovo prebrala.

Ocena:
Izziv: mesečni za 3 dodatne točke (2. knjiga)

Slika

Little Women
od Louisa May Alcott

Kot otrok sem oboževala animirano serijo narejeno po tej knjigi zato se je del te ljubezni prenesel tudi na original. Čeprav dandanes na nekatere stvari v knjigi in osebe gledam drugače, je bila to ena izmed pomembnejših zgodb mojega otroštva. Najraje sem imela Beth in Jo, Amy pa mi nikoli ni prirastla k srcu. Sedaj mi je Jo še skoraj bolj všeč, le nad starostno razliko med njo in njenim možem nisem najbolj navdušena. Ampak tudi to je hitro pozabljeno. Pisateljici sem hvaležna za zelo razgibano pripoved in moje zanimanje za pretekla obdobja svetovne zgodovine.

Ocena:
Izziv: mesečni za 2 dodatni točki

Slika

Long Hard Ride (#1 Rough Riders)
od Lorelei James

No, ker mi je že pošteno zmanjkovalo časa, sem se odločla za res mindless kratko knjigo. Začetek je bil, erm... intense. Kar pošteno me je presenetlo kako steamy se je vse začelo in v kake bdsm vode je vse to zavilo že v samem prvem poglavju. Pravzaprav je štorije bolj malo in sem se morala potrudit odmisliti moja pričakovanja in tudi kakšne predsodke glede sexa, romance itd. Ne vem, če bi se te knjige lotla brez zahtev mesečnega izziva... V glavnem, težko si predstavljam to sceno in pa da bi si ena ženska upala it v tako obratno haremsko razmerje. Naj bodo tile kavbojci še tako božanski, sem monogamist po srcu zato mi ta knjiga sploh ni tako ležala.

Ocena:
Izziv: mesečni za 1 dodatno točko

Slika


―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Barbara Kingsolver – The Lacuna (Goodreads)
2. David Mitchell – Cloud Atlas (Goodreads)
3. Mikhail Bulgakov – Mojster in Margareta (Goodreads)
4. Garth Nix - Sabriel (Goodreads)
5. Michael Crichton – The Andromeda Strain (Goodreads)
He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past.
- George Orwell


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 6 gostov

cron