Februarski izziv (Bralni izziv 2014)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
narcissa
Bralni izziv 2018 s 4 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 4 zvezdicami
Prispevkov: 158
Pridružen/a: 02 jan 2014, 11:57

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a narcissa » 19 feb 2014, 13:30

Olje na balkonu: prvi primer inšpektorja Vrenka
od Avgust Demšar

Slovenska kriminalka… Ni ena izmed boljših kriminalk, kar sem jih prebrala, je pa za začetek čisto ok. Dobila sem občutek, da se avtor še rahlo lovi, kake stvari so morda premalo dodelane, prehitro zaključene.

Zgodba se odvija v Sloveniji, kar je seveda fajn. Brala sem jo kot neko hudomušno pripoved in ne ravno kot kriminalko, saj je tudi slog pisanja bolj zabaven. Precej neobičajno (posebno ter zanimivo) pa: izjemno dolge povedi, z ogromno vejic (nekajkrat tudi odvečne ali manjkajo, kar je izjemno moteče!).

Vsako poglavje se je začelo s povedjo ali dvema, ki sta nekako povzeli celotno poglavje, kar mi ni v bilo preveč všeč (čeprav pa te pritegne k nadaljnjemu branju). Najbolj zmoti pomanjkanje srednješolskega znanja slovnice, sploh na začetku, kasneje se izboljša in napak ni več.

Če povzamem, ne gre za tisto pravo kriminalko, sama zgodba pa je luštna za branje.


Ocena:
Izziv: mesečni za 3 dodatne točke

Slika

Some girls are
od Courtney Summers

Knjiga me je pri opisu precej spominjala na film Mean Girls. A bila je precej bolj hard. Ne maram brat knjig o bully-ingu, o pretepanju, nasilju itd. Ta je vsebovala vse našteto…

Ker mi te teme ne ustrezajo, mi knjiga ni bila všeč.


Ocena:
Izziv: mesečni za 2 dodatni točki

Slika

The Bro-Magnet
od Lauren Baratz-Logsted

Vedno priča, nikoli ženin. Johnny Smith končno spozna (ko so vsi njegovi kolegi že poročeni) prijetno žensko Helen. Za razne nasvete poprosi svoje znance, kolege ter tudi kolegovo ženo. Seveda se vsi nasveti ne izkažejo za najboljše. Johnny precej korenito spremeni sebe, svoja oblačila, stanovanje. Odpove se celo svoji največji ljubezni, tekmam Metsov. Vse to le zato, da bo ugajal Helen…

Neprivlačna naslovnica, čuden naslov… Knjiga pa v bistvu sploh ni slaba. Simpatičen in zabaven način pripovedovanja.

Precej klišejska in precej predvidljiva, čemur se pa navadno skušam izognit.


Ocena:
Izziv: mesečni za 1 dodatno točko

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Phillip Margolin - Družbenik (Goodreads)
2. Richelle Mead - The Fiery Heart (Goodreads)
3. Anita Nair - Ženski kupe (Goodreads)
4. James Patterson - 12. žrtev (Goodreads)
Nazadnje uredil/a narcissa dne 24 feb 2014, 09:53, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
calimero747
Human
Prispevkov: 196
Pridružen/a: 08 avg 2012, 21:09

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a calimero747 » 20 feb 2014, 12:41

Wildwood Dancing
od Juliet Marillier

This was absolutely gorgeous. Čeprav sm jo na sredini nehala brat in jo odložila za kratek čas, nisem mela nobenih problemov, ko sm jo ponovno prjela v roke. Takoj sm padla nazaj v zgodbo in bla not do zadnje strani.

Jena is a capable, strong young woman. Tok sm vesela da sm končno srečala ženski karakter v zgodbi. ki je sposoben poskrbet sam zase in rešvat svoje probleme. In ne sam to! Zraven je uspela poskrbet še za ljudi okol sebe, ki so ji karkol pomenil. Je pa res da je mela velik preveč dela in sm bla včasih prov besna kko se upajo ljudje tok naslanjat nanjo in ji pustit da ona vse za njih nrdi. Tati sploh. Ona nej bi bla najstarejša od sester in s tem tud najbl sposobna upravljat hišo. Ampak ne, ona se je zaprla v sobo in sanjarla o Sorrow-u, medtem ko je Jena skrbela za bajto.
Gogu (I won't spoil who he is, though it was so painfully obvious to me from the beginning)... well I fell in love with this weird frog.
Ljubezenska zgodba od Tati in Sorrow je ful lepa čeprov še zmer ne dojamem čist kako je bla loh Tatiana tok helpless pa lovesick. Kadar Sorrow-a ni blo zraven sploh ni več živela in je čist nehala jest, govort itd. itd. Sam še o njemu je loh razmišljala. I mean, she put Sorrow before her family. Jena would never do that. Ampak mogoče je to sam razlika med sestrami.
Paula was weird and geeky and a deep and complicated person. Ful me je spominjala name. Druga knjiga v seriji je iz njene perspektive, kar bi blo pomoje zlo zanimivo za prebrat.
Iulia was a bit annoying but the girl has a giant heart.
And you gotta love the little Stela.

Sovražla sem Cezarja. Kok se je trudu da bi uniču Jeno in jo prepričal da je nesposobna in šibka.... In zraven si upa še trdit da je zaljubljen vanjo! Pa še udaru jo je. Torej je nad Jeno izvaju in psihično in fizično nasilje, medtem ko je načrtoval njuno poroko. That's just sick. Ampak kar mi je pa všeč glede Cezarja je to, da je mel razlog za svoja dejanja. He wasn't born bad. Napačne odločitve ki jih je sprejel so ga spremenile v "ta-hudobnega". The whole point of this book is to teach us how much our choices change us. It's all about paths you take to get where you want to get.


Ocena:
Izziv: Mesečni

SlikaDarkfever
od Karen Marie Moning

Well... Zlo fajn knjiga, s super karakterji, velik akcije... Všeč mi je da se Barrons in Mac nista zaljubla taprvič k sta se srečala (za zdej smo še zmer pri attraction and a loooooot of sexual tension). Zgodba je domiselna, fae so gruesome, Dublin je NORO prikazan...
V'lane me zlo odbija. Neki ni ok na njem. Tak feeling mam ko da nekaj skriva pred Mac. Ziher bo bad guy na konc.
Tko no, pr knjigi sm uživala na nek twisted način, ni mi bla pa tok dobra kot sm pričakvala. Baje da je vedno boljš. Bomo vidli :D


Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Karen Marie Moning - Bloodfever (Goodreads)
2. Kassandra Kush - Things We Can't Change Part One: The Prologue (Goodreads)
3. Colleen Hoover - Finding Cinderella (Goodreads)
Nazadnje uredil/a calimero747 dne 27 feb 2014, 21:09, skupaj urejeno 2 krat.
A reader lives a thousand lives before he dies. A man who never reads lives only one.

Uporabnikov avatar
soncek
Forest Spirit
Prispevkov: 29
Pridružen/a: 18 nov 2013, 21:09

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a soncek » 23 feb 2014, 16:02

ALAMUT {•}
od VLADIMIR BARTOL

Hvala bogu za domače branje, mi ni bilo treba iskati slovenskega avtorja.
Zgodba je dovolj zanimiva: spremljamo deklico in mladeniča, ki so ju približno istočasno pripeljali v trdnjavo Alamut. Deklica se znajde v prelepih vrtovih, med samimi lepimi dekleti, v razkošju ... vendar dekleta ne smejo ničesar spraševati, so ujete (kupljena, bivše sužnje) in obiskujejo šolo, ki vključuje pouk zadovoljitve moškega in delov Korana (smo v islamskem svetu). Mladenič se pridruži šoli fedaiev, elitnih borcev, ki so pripravljeni umreti za vero. Za vrtove ne vedo. Poglavar trdnjave Seiduna, ki si je celotno idejo zamislil, izbrance izmed teh fantov omami in da prestaviti v vrtove, kjer jih dekleta prepričajo, da so obiskali raj. V "rajske deklice" se nesmrtno zaljubijo in za vrnitev v raj so pripravljeni z veseljem tudi umreti ...

Skratka, ideja sama (ki ima menda osnove v resnični zgodbi) je izjemna, knjiga ni težka za brat, čeprav vključuje tudi precej misli o smrti in svobodi ... bi pa lahko bila bolje izpeljana. Nekateri preskoki so preprosto preveč neverjetni. Je pa najbrž ena zelo redkih slovenskih knjig, ki bi jih priporočala.

Ocena: 1/2
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke)

Slika

FEATHER BOY
od NICKY SINGER

Oh, kaj pa vem. Nič preveč pretresljivega. Precej klišejska (You can do it! You can fly!) in predvsem preveč otročja zgodba. Robert je en mali bogi razredni piflar na katerega se vsi spravljajo, predvsem pa "frajer" Niker. Potem pride do projekta sodelovanja s starostniki v domu upokojencev in Robert dobi eno čudaško umirajočo starko, ki si ne more odpustiti smrti sina. Od njega najprej zahteva, da gre v sinovo prazno sobo (v strašljivi prazni hiši), tam z Nikerjem celo prespi zaradi stave. V kotu sobe najde tri peresa, zato je njegova naslednja naloga, da nek roza pulover prešije s perjem (brrr...). No in ko mu uspe in prinese pulover ženski, se ta spet zbudi iz kome, zapoje (kar menda ni že od sinove smrti) in umre. Poskrbljeno je vsaj da ni nek hud happy end, Robert je še vedno bolj v ozadju, je pa bolje, ker ima nekaj samozavesti ... bleh.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika

THE READER
od BERNHARD SCHLINK

Po naključju se križata poti petnajstletnega Michaela in 36-letne Hanne. Potem se ji pride fant zahvalit v njeno stanovanje - in tako se začne razmerje. Ja, resno. Vsak dan po šoli zavije še malo k Hanni po seks. In bere ji. Ne vemo še, zakaj. Potem se Hanna nenadoma odseli in Michael nekako nadaljuje svojo pot.

Part II. Michael je na pravnem faxu in je zato prisoten na sojenju skupinici nekdanjih paznic v koncetracijskem taborišču, ki so pustile goro jetnic žive zgoreti med nekim bombardiranjem. Ena izmed njih je Hanna. In obsojena je dosmrtno - ker noče priznati, da ne zna ne brati ne pisati (nikoli ne izvemo, zakaj). Michael ji pošilja v zapor kasete, na katerih bere knjige. Njegovo življenje je bolj ko ne nesrečno in pred izpustitvijo se obesi tudi Hanna.

Načenja precej moralnih vprašanj - toda začetek je kar malo prehud.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)

Slika
IZPLAMTEVANJE {•}
od Pierre Drieu la Rochelle

Prvi franconski roman o mamilih. Niti sanjalo se mi ni, kako dolga je že zgodovina heroina. Zgodba je izpiljena, zreducirana na tri dni: zadnje tri. Alain morda ni deležen kritike, kot jo dandanes narkomani, vendar je strašljivo osamljen - nihče ni kot on in borba proti edinemu, kar pozna, je obsojena na propad. Dobro napisana, a kar grozljiva pripoved.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. F. M. Dostojevski - ZLOČIN IN KAZEN {•} (Goodreads)*****
2. Jessica Fletcher - A VOTE FOR MURDER (Goodreads)***
3. Katy Watson - HIGH ON LIFE (Goodreads)****
4. Lawrence Block - HIT LIST (Goodreads)**
5. Rosie Rushton - LAST SEEN WEARING TRAINERS (Goodreads)***
6. Alexie Sherman: WAR DANCES (Goodreads) ****
Nazadnje uredil/a soncek dne 27 feb 2014, 19:48, skupaj urejeno 1 krat.
The world we create on paper will always be bigger than the world we live in.

Uporabnikov avatar
Leslie
Pixy
Prispevkov: 5
Pridružen/a: 03 jul 2013, 14:49

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a Leslie » 23 feb 2014, 17:49

Uničimo jo!{•}
od Kate McCaffrey

Zanimiva zgodba o srednješolki Avalon, ki se preseli in mora v novo šolo. Na prejšni je bila priljubljena, zdaj pa se ne more vključiti v družbo - pogovarja se le z nekaj nepriljubljenimi sošolci. Kmalu postane žrtev internetnega ustrahovanja in izsiljevanja svojih novih sošolcev. Ker je to ne uniči, se spravijo še na njenega novega najboljšega prijatelja Marshalla in ga na koncu tudi ubijejo.
Zgodba mi je všeč, tema ustrahovanja je predstavljena na dober način, knjiga je vsekakor vredna branja. :thumbup:


Ocena:
Izziv: mesečni za 2 dodatni točki

Slika

Lepe punce lepo bruhajo{•}
od Asja Hrvatin

Knjiga opisuje težave, s katerimi se spopada dekle z bulimijo. Ne živi normalnega življenja, saj se njeno vrti le okoli kalorij in bruhanja. V glavi sliši glasove, ki ji govorijo, da je debela in na koncu se jim vda, ker postanejo premočni.
Žalostna zgodba, ki te potegne vase in te prisili, da prebereš vse do zadnje strani.


Ocena:
Izziv: mesečni za 3 dodatne točke

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Jay Asher - Trinajst razlogov (Goodreads)
2. Jana Frey - Poljub moje sestre
3. Kate le Vann - Zaljubljena Tesa
Nazadnje uredil/a Leslie dne 28 feb 2014, 16:24, skupaj urejeno 1 krat.
“I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”

Uporabnikov avatar
Marjetica
Human
Prispevkov: 131
Pridružen/a: 01 jan 2011, 11:40
Kraj: Obala
Kontakt:

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a Marjetica » 27 feb 2014, 15:18

Finding Cinderella
od Colleen Hoover

Knjiga je freebie na Amazonu in se mi je takoj zdela super za ta mesečni izziv! Pripovedovana je iz 1. osebe fanta Daniela. Sprva sem bila precej skeptična, ker je new adult že skoraj znan po svojem seksizmu, in ko je pripovedovalec moški, se kar bojim brat. V tem primeru sem se bala neupravičeno. Colleen Hoover pač zna pisat in ponavadi piše o zelo všečnih karakterjih. Njen stil pisanja mi je res zelo všeč (prebrala sem njeno Slammed nekaj časa nazaj). Glavna junakinja Six ni devica, pač pa je do svojega 18 leta imela 6 splonih partnerjev, in glede na to bi knjiga od mene dobila 6/5 možnih zvezdic. Vendar mi nekatere malenkosti glede tega niso bile tako všeč, oziroma bi lahko bile napisane boljše - preveč je govora o tem, kako Six sama sebe vidi ko neko slut, namesto da bi bila bolj samozavestna glede svoje seksualnosti, tako kot Daniel ni imel težav s tem da je seksal že z veliko dekleti. Tako da kar se tiče tega, mi je bila knjiga všeč. Malo manj mi je bil všeč zaplet proti koncu, saj mu je posvečeno čisto premalo pozornosti, ampak zgodba je pač precej kratka. Tu je potem še dejstvo, da meni zgodbe, kjer je v ospredju romanca in nič drugega, pač niso tako všeč. Všeč so mi ljubezenske zgodbe v okviru drugih žanrov, in da niso povsem v ospredju (dober primer je Sins & Needles od Karine Halle). Colleen Hoover sem brala že prej, ampak je verjetno ne bom več. Romance pač niso zame in čeprav pisateljica res odlično piše, mislim da njene zgodbe nimajo nekega večjega pomena, ne razbijajo klišejev in stereotipov. Tudi Hopeless sem zbrisala iz mojega to-read lista, ker so mi "abuse" zgodbe prevelik trigger. Definitivno pa priporočam Finding Cinderella za ljubitelje romantike!

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 točko)

Slika


Srebro iz modre špilje
od Slavko Pregl

Uh, ne vem kaj naj sploh napišem. To knjigo sem dobila veliiiiko let nazaj, ko sem zaključila z bralno značko v osnovni šoli. Od takrat se mi valja po policah, zato sem se odločila, da jo končno preberem za ta izziv. O zgodbi težko sploh kaj povem, zdi se mi kot da je bila "all over the place".. malo romantike, malo pustolovščin, ampak na koncu pri ničemer ni bilo nekega zaključka ali pa sploh pomena. Knjiga je očitno namenjena mladini, ampak se vidi po pisanju, da jo je napisal starejši pisatelj. Tudi stil pisanja mi ni bil všeč, neke metafore so bile prav čudne. Mogoče mlajšim bi bila všeč, ampak jaz je npr. mojim otrokom ne bi dala za brat, ker je polna nekih stereotipov o fantih in dekletih, o mlatenju mlajših bratov itd..saj vem da mogoče vzamem vse preveč resno, ampak sem pač ful kritična do socialnih norm. Na trenutke mi je bila zgodba tudi smešna (v dobrem smislu), zato ji dam oceno 2, ampak na koncu je bila malo "kr neki", noben presežek.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 točke)

Slika


Sins & Needles
od Karina Halle

Jaz sem zelo zelo skeptična do vsake knjige ki je na GR taggana "erotika" in "new adult", ampak najprej moram rečt da je Sins & Needles čisti Adult (karakterji so 25+ in niso na fakulteti), pa tudi ravno erotika ni, saj zgodba (na moje veselje, čeprav so bili čisto fajn :)) vsebuje le 3 sex prizore. Čeprav je knjiga v veliki meri romanca, in to zelo dobra, pa je veliko več kot samo to. Ljubitelji romanc jo bodo verjetno videli kot romanco, meni pa je bilo še vse drugo pomembno. Knjiga je namreč zelo dober kriminalni triler. Glavna junakinja Ellie je v bistvu "the bad guy", saj je prevarantka, ampak ne moreš si pomagat da ti ne bi bila všeč. Karakterji so kompleksni in dobro dodelani, stil pisanja pa odličen. Karina Halle je ena od redkih pisateljic, ki razbijajo stereotipe in so zelo kritične do seksizma. Zgodba je zelo napeta, na trenutke me je bilo kar strah. Zelo priporočam to serijo, vendar priporočam On Every Street (prequel) pred Sins & Needles, saj marsikaj pojasni. Sins & Needles je nekaj čisto drugega v svojem žanru in zato mi je všeč. Komaj čakam da nadaljujem s serijo in da preberem še kakšno knjigo od Karine Halle.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


Vicious
od Victoria Schwab

Knjiga spada pod adult paranormal. Po številnih odličnih reviewih sem komaj čakala, da jo tudi jaz preberem, da vidim če je knjiga res tako dobra...in res je. Ta paranormalni aspekt mi je bil ful všeč.. v bistvu je dokaj preprosta ideja zadaj in sicer, da se ljudje ki umrejo, vrnejo drugačni, s super močmi. Zanimivo, ker ravno zdaj poslušam en audiobook kjer je glavna oseba prav tako umrla in se vrnila drugačna :). Se mi zdi da je Victoria Schwab na tej že znani ideji napisala res odlično knjigo.
Všeč so mi bila kratka poglavja, skoki v preteklost in več POV-jev. Stil pisanja je bil super. Karakterji so bili res odlični.. vsak je imel svojo kompleksno osebnost, zgodovino in razloge za svoja dejanja.. Večina karakterjev je "zlobnih" - so superheroji, ampak anti-heroji. Vsak je po svoje nevšečen karakter, eni bolj kot drugi. Po nekaj dneh kar ne morem pozabiti teh karakterjev, eni bodo očitno kar ostali z mano :)
Pojma nisem imela kakšen bo konec, malo me je bilo strah, ampak se je končalo tako kot sem hotela.. sem res upala, da se ne bo končalo kako drugače in mi je kar odleglo ko sem prišla do konca. Zgodba je polna nepričakovanih zapletov. Priporočam jo vsem ki radi berejo o kompleksnih karakterji, o "zlobnih" ljudeh in ki imajo radi psihološke knjige.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. J.K. Rowling - Harry Potter and the Chamber of Secrets (Goodreads)
2. Lewis Caroll - Alice's Adventures in Wonderland (Goodreads)
3. Bec McMaster - Kiss of Steel (Goodreads)
4. Shel Silverstein - Where the Sidewalk Ends (Goodreads)
5. Laura VanArendonk Baugh - Fired Up, Frantic and Freaked Out (Goodreads)
Nazadnje uredil/a Marjetica dne 28 feb 2014, 20:15, skupaj urejeno 1 krat.

Uporabnikov avatar
skyline
Werewolf
Prispevkov: 3156
Pridružen/a: 08 avg 2010, 12:11

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a skyline » 27 feb 2014, 16:57

The Soccer Field Is Empty (Gay Youth Chronicles #4)
od Mark A. Roeder

To knjigo ne vem kolikokrat sem že prebrala, v bistvu ne štejem več, pa čist vsakič končam v kupu robčkov. Za mene, ko veliko berem M/M, je to ena izmed boljših knjig ki prikazuje bullying v pravem pomenu besede, ker je bullying iz vseh strani, staršev, šole, vrstnikov, družbe... Najhuje od vsega ko bereš je pa itak to, da je napisana po resničnih dogodkih in to se te še bolj dotakne. Če mene kdo vpraša, bi mogla bit ena izmed takih knjig obvezno čtivo v srednji šoli.

Ocena:
Izziv: MESEČNI (ZA 2 DODATNE TOČKE)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――

1. S.E. Jakes - Catch a Ghost (Hell or High Water #1) (Goodreads) ★★★★★
2. S.E. Jakes - Long Time Gone (Hell or High Water #2) (Goodreads) ★★★★★
3. S.E. Jakes - Dirty Deeds (Dirty Deeds #1) (Goodreads) ★★★★★
4. S.E. Jakes - Free Falling (Goodreads) ★★★★
5. Rowan McAllister - My Only Sunshine (Goodreads) ★★★★
6. Kindle Alexander - Double Full (A Nice Guys Novel #1) (Goodreads) ★★★★
7. A.J. Sand - A Fighting Chance (Goodreads) ★★★
8. Belle Aurora - Raw (Goodreads) ★★★
9. Vi Keeland - Worth the Chance (MMA Fighter #2) (Goodreads) ★★★★★
When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.
Two things are infinite:the universe and human stupidity;and I'm not sure about the universe.
If a little is great, and a lot is better, then way too much is just about right!

Uporabnikov avatar
Morrigan
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 2387
Pridružen/a: 09 dec 2010, 18:02

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a Morrigan » 28 feb 2014, 21:27

Plan B
od S.J.D. Peterson

Knjigo sem prebrala prejšnji vikend in vem, da sem imela dober občutek - knjiga mi je bila všeč, ampak, ko sem danes razmišljala, da moram še napisat mnenje za mesečni bralni izziv, se dejansko nisem niti spomnila o čem se je šla. Res je, da zadnje čase berem predvsem (ali samo) M/M literaturo, ampak če me kakšna zgodba resnično navduši, potem si jo že zapomnim. Okej, sedaj sem prebrala opis in sem se spomnila vsebine, ampak še vedno ne kaj točno mi je bilo všeč. Še najbolj se spomnim glavnega junaka - nekoliko drugačen od alfa samcev o katerih po navadi berem, če se le da (:D), ampak zelo samozavesten in se dejansko dobro počuti v svoji koži. Zaljubi se v igralca ameriškega nogometa, ki si nekako ne more odkrito priznati, da je gej, še manj pa ljudem okoli sebe. Vem, da Danny (ki tudi pripoveduje zgodbo) se mu ni pustil, da bi hodil po njemu. V glavnem, biti v Dannyjevi glavi ni bilo težko, drugače pa je bila zgodba (očitno) čisto povprečna, glede na to, da mi je ušla iz glave. Kljub temu bom dala knjigi 4 zvezdice, ker to je bila moja ocena takoj po branju, pa čeprav bi v tem trenutku jo ocenila z zvezdico manj.


Ocena:
Izziv: mesečni izziv (za 1 dodatno točko)

Slika

Captive Prince: Volume One (Captive Prince #1)
od C.S. Pacat

Kak sem vesela, ko preberem knjigo, ki me pusti brez besed! Precej časa sem se obotavljala preden sem se spravila brat to knjigo. Predvsem me je motilo, ker na GR med kategorijami piše bdsm in ker sem vidla, da je glavni junak suženj. In ker se dobro spomnim kak sem skoraj zabrisala Kindle v steno, ko sem brala (in zelo kmalu obupala) Tribute od Lise Henry, kjer je situacija na videz podobna, me nekak ni vleklo. Strah me je bilo, da bo podobna situacija kot tam - kjer je glavni junak dejansko posiljen in ker ga je njegov master pripravil do tega da mu je prišlo, je začel razmišljat, da to pa morda ni tako grozno in da master mogoče le ni tako slab človek. A SE HECAŠ?? To je narobe in ne vem kak lahko pade nekom na pamet, da piše takšne neumnosti!! No, pojdimo nazaj na Captive Prince. Ja, glavni junak je suženj. In njegov master res ni noben plišasti medvedek, ki je dober po srcu. Ne, v bistvu je Laurent pravi manipulator, ampak k sreči Damen ni tako brez možgan kot tisti iz Tribute. Med njima ni nobene insta love. Ampak res, zgodba je tak dobro napisana, vse te spletke in politika, manipulacije, Laurent razmišlja deset korakov naprej. Definitivno priporočam za brat!


Ocena:
Izziv: mesečni izziv

Slika

Captive Prince: Volume Two (Captive Prince #2)
od C.S. Pacat

Še boljše nadaljevanje zgodbe kot je bil prvi del, pa že ta je bil odličen. Tudi odnos med Damenom in Laurentom se začenja bolj razvijat. In konec - z odprtimi usti sem ga prebrala. Res udaren! Komaj čakam tretjo knjigo! In vesela sem za pisateljico, ker je založba kupila njeni knjigi. Prav zanimivo mi je, da so dejansko med mojimi najljubšimi knjigami takšne, ki so dejansko zastonj (na primer Special forces, In the Company of Shadows, The Student Prince).Ja, pri knjigah definitivno ni vse v ceni!


Ocena:
Izziv: mesečni izziv

Slika

World After (Penryn & the End of Days #2)
od Susan Ee

Knjigo sem imela na Kindlu odkar je izšla, ampak sem kar čakala in čakala z branjem. Prva knjiga me je totalno navdušila. Tudi druga je bila nadpovprečno dobra, ampak, če primerjam s prvo me vseeno ni pustila tako brez besed kot tista. Kljub temu je še vedno odlično nadaljevanje zgodbe in se veselim ta tretje!


Ocena:
Izziv: mesečni izziv

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Garrett Leigh - Bullet (Blue Boy #1) (Goodreads)
2. Veronica Rossi - Into the Still Blue ( (Goodreads)
3. Riley Hart - Collide (Blackkreek #1)(Goodreads)
4. J. Fally - Bone Rider (Goodreads)
5. Kendall McKenna - Strength of the Pack (The Tameness of the Wolf #1) (Goodreads)
6. Mercy Celeste - Six Ways from Sunday (Southern Scrimmage #1) (Goodreads)
7. Mercy Celeste - Sidelined (Southern Scrimmage #2) (Goodreads)
8. Mercy Celeste - Offside Chance (Southern Scrimmage #3) (Goodreads)
10. A.J. Thomas - A Casual Weekend Thing (Goodreads)
"Sticks and stones may build your homes, but words will lift your spirits."
Abigail Roux & Madeleine Urban

Uporabnikov avatar
wanderlust
Forest Spirit
Prispevkov: 35
Pridružen/a: 15 jul 2013, 12:08

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a wanderlust » 28 feb 2014, 21:54

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
od Benjamin Alire Sáenz

Zgodba o najstniku Ariju in njegove, prijatelju Danteju, se iščeta v zmedenem svetu. In prijateljstvo, ki ju zaznamuje in jima skupaj pomaga odkriti največje skrivnosti na svetu, skrivnosti nas samih. Knjiga katere se spomnimo še dalj časa po branju.

Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA 1 DODATNO TOČKO

Slika

Bully
od Penelope Douglas

Tate in Jared sta od bila kot otroka dobra prijatelja vendar se kasneje situacija spremeni in Jared začne nadlegovati in ustrahovati Tate. Ko se ta po enem letu vrne iz šolanja v Franciji, se odloči da bo postavila zase. In tako se začne njuna zgodba...
Interesantna, z odlično karakterizacijo in razlogi za tak razplet. Vsekakor bom prebrala še drugi del, zgodbo iz Jaredove perspektive.

Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA 2 DODATNI TOČKI

Slika

Evropa
od Avgust Demšar

Povprečna kriminalka. Zanimiva predvsem ker se vse dogaja v Mariboru, pa noben ne štajersko govori. Presenetljiv konec, mogoče malo nelogičen. Vendar ni za inšpektorja Vrenka nobena uganka pretežka.

Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA 3 DODATNE TOČKE

Slika

The Diviners
od Libba Bray

Leta 1926, v 20. letih prejšnjega stoletja, spoznamo Evie O’Neill. Zaradi škandala na zabavi je bila 17-letna Evie poslana iz Ohia v New York, k svojem stricu. Ta ima v lasti muzej 'of Folklore, Superstition and the Occult, ki je za Evie še posebej zanimiv, ker ima Evie poseben dar, s katerim lahko vidi preteklost vsakega predmeta ki ga prime v roke. Medtem spoznamo še nekaj drugih mladih, ki imajo podobne sposobnosti ter so taki imenovani 'The Diviners'. Stvar se zaplete, ko začne nekdo moriti ljudi po načrtih verskega kulta za obuditev demona. Ta naj bi ustvaril nov, čist svet. Ko se izkaže da je ta oseba že mrtva, postane vsa stvar še paranormalna.
Super obarvan roman, roaring 20's in še nekaj grozljivega zraven - dobra kombinacija.

Ocena:
Izziv: MESEČNI

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Samantha Young- On Dublin Street (Goodreads) ★★★★★
2. Samantha Young - Until Fountain Bridge (Goodreads) ★★★★★
3. Samantha Young - Down London Road (Goodreads) ★★★★★
4. Samantha Young - Before Jamaica Lane (Goodreads) ★★★★★
5. Jay Asher - Trinajst razlogov (Thirteen Reasons Why)(Goodreads) ★★★
6. Esteban Martin, Andreu Carranza - Gaudijev ključ (The Gaudi Key) (Goodreads) ★★★
7. Rachel Gibson - Reši me (Rescue Me) (Goodreads) ★★
8. John Green, David Levithan - Will Grayson, Will Grayson (Goodreads) ★★★★
9. Kiera Cass - The Selection (Goodreads) ★★★★★
10. Kiera Cass - The Elite (Goodreads) ★★★
11. Anne Stuart - Breathless (Goodreads) ★★★★
12. Olivia Cunning - Wicked Beat (Goodreads) ★★★★★
13. Jay Crownover - Rule (Marked Men #1) (Goodreads) ★★★★★
14. Jay Crownover - Jet (Marked Men #2) (Goodreads) ★★★★
15. Jay Crownover - Rome (Marked Men #3) (Goodreads) ★★★★★
16. Ally Carter - Heist Society (Heist Society #1) (Goodreads) ★★★
17. Jennifer Ashley - The Madness of Lord Ian Mackenzie(Highland Pleasures #1) (Goodreads) ★★★★
18. Jennifer Ashley - Lady Isabella's Scandalous Marriage(Highland Pleasures #2) (Goodreads) ★★★★★
19. Jennifer Ashley - The Many Sins of Lord Cameron (Highland Pleasures #3) (Goodreads) ★★★★★

Uporabnikov avatar
Alexis
Elf
Prispevkov: 54
Pridružen/a: 28 mar 2013, 19:44
Kraj: Ljubljana

Re: Februarski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a Alexis » 28 feb 2014, 23:33

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Richelle Mead - Vampire Academy (Goodreads)
2. Richelle Mead - Frostbite (Goodreads)
3. J.K. Rowling - Harry Potter and the Sorcerer's Stone (Goodreads)
4. J.K. Rowling - Harry Potter and the Chamber of Secrets (Goodreads)
5. William Shakespeare - Hamlet (Goodreads)
“Butterflies are proof that you can have a second life.”


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 5 gostov

cron