Slated (Slated #1)
od
Teri Terry
4.05 povprečni rating (od 5000+ folka, ki je knjigo prebralo).
4.08 povprečni rating od mojih “frendov” na Goodreads.
A meni pa je bla knjiga totalni snooze fest. It’s a shame, really, because the synopsis didn’t sound boring at all.
London, 2020. V Evropi pride do kreditne krize in gospodarskega zloma. UK odstopi iz Evropske Unije in zapre vse meje. Pričnejo se protesti, ki sprva potekajo mirno. Z jezo in frustracijo raste nasilje. Začnejo se izgredi. Vse skupaj uide tak hudo izven kontrole, da se začne folk med sabo pobijat. Enter some douchebags, ki mislijo, da jim bo z novim režimom (The Law and Order movement – zero tolerance on violence and civil disobedience). Ampak vsak novi režim rabi tudi opozicijo, ki je pa bla big on liberty/freedom (of speech, actions, assembly) in rehabilitacijo law breakerjev. Sprejmejo kompromis -- vse, ki bodo kršli zakon, bodo “Slatali” in jim tak dali a second chance. See, s Slatanjem osebi v kompletu zbrišejo spomin in spremenijo identiteto. Ven pride a happy but mindless robot-like person, who can't think for him/herself.
London, 2050. Kyla, junakinja te zgodbe, je tak daleč, da po 9. mesecih v bolnici, odide nazaj k njeni družini. Samo kaj, ko ta družina sploh ni njena. Kyla je bila “Slatana.” Njeni spomini in prava indentiteta izbrisana. Vse kaj ve je to, kaj so ji povedali v bolnici. But – here’s the never ever done before (/sarcasm off) catch – KYLA IS DIFFERENT. (Inset massive eyeroll.) She thinks for herself. She questions everything – even things she shouldn’t be questioning. She has some memories, ki se odražajo skozi njene nočne more. Spominja se določenih stvari, kot je ta, da je levičarka, čeprav zdaj za pisanje/risanje uporablja desno roko. She remembers how to drive a car, etc... Se bi še blo vse ql, če bi se ti spomini in nočne more v kaj razvili. In tak si jaz pol tudi nisem mela s temi spomini kaj začet. Dobro, na koncu ti pisateljica te vrže (kinda scary) drobtinico, s katero je vrjetno upala, da bo folk zgrabo po nadaljevanju. But nah-a. Me nista ne zgodba in ne liki, še najmajn pa silly love story (or whatever that was), dovolj pritegnili, da bi nadaljevala z branjem.
Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)
Die for Me (Revenants #1)
od
Amy Plum
Kak je lahko tolko let po zadnji knjigi v Twilight Sagi in številčnimi isto slabimi knjigami, ki so v tem času kapljale ena za drugo (Starcrossed, Firelight, Carrier of the Mark, ...) folk še zmeraj tak blind to all the cringe-worthy dialogs, insta-love, creepy stalker tendencies, Mary-Sue "heroines" and all the other almost unbearable stuff, da ma ta knjiga pri skoraj 31,000 ratingov povprečno oceno 4.03. I mean, what the fuck, people?
More to follow...
Sem napisala, da bo sledilo več, pa tri dni po prebrani knjigi nimam več pojma kaj se je dogajalo hehe. Te veš kaki lasting impression je knjiga pri meni pustila. Vse kaj se še spomnim je to, da je pisateljica še kr ql set up (doganje v Parizu + ideja o Revenants, ki so neka mešanca angelov in zombijev, I guess?) totalno zafookala z boring liki and a be-all end-all ljubezensko zgodbo. In to, da so bli dialogi med obema glavnima likoma tak hudo stiff, da sem se spraševala, če sem slučajno ki prešpricala info, da se zgodba dogaja v eri cilindrov in steznikov. V glavnem, I’m done with this series.
Ocena:
Izziv: Mesečni (za 1 dodatno točko)
Torn (Torn #1)
od
K.A. Robinson
Včasih, ko gledam kaki film ali berem neko knjigo, znam dobit inspiracijo za mojo naslednjo NA zgodbo. V glavi grem skozi celi proces pisanja bukve. Vem za vse twists and turns, kdaj bi jih not vrgla v zgodbo in kak bi vse skupaj na koncu razpletla. Vem, kak bi dialogi med MC-jema potekali. Vidim, kak effing hot bi love scene izpadle. V glavnem, my NA novel would be awesome and really popular. I'm like super sure of it.
BUT THEN I FUCKING REMEMBER THAT I CAN'T WRITE TO SAVE MY LIFE.
I guess K.A. Robinson skipped that part.
What a cheap and shitty
Beautiful Disaster knock-off. Prav vidim, kak je K.A. Robinson brala to knjigo (and I know she did!) in si polna entuziazma mislila: »Uuu, I can do that too!« But quess what, lady, you can't. It takes talent to create a story like BD. Potrebni so zanimivi in likable liki, ki imajo med sabo kemijo, so that a reader can get emotionally invested in them and the story.
Torn ni mel čisto popolnoma nič od tega. Edino kaj lahko tej knjigi štejem v plus je to, da sem porabla samo par ur, da sem jo prebrala. It’s a fast read, tak da čas, ki sem ga bek vrgla zaradi te knjige, nea tak hudo boli, kot bi, če bi se mogla 2 dni matrat z njo.
Zakaj zadne čase same shitty knjige berem? Ni čudno da mi reading mojo vedno bolj pada.
Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke [Part I])
Torn
od
Cat Clarke
Torn sledi istemu principu kot marsikateri teen trilerji, ki mi jih je uspelo pogledat.
A mean girl, a joke/kidnapping/revenge gone wrong, lies and guilty consciences and a psyho teen with the weird name/behaviour, ki poskrbi za tazadnji twist (you know, for the shock value), and you got the basics covered. Tak da, v bistvu gre za povprečno zgodbo, s povprečnimi liki in še kar predvidljivim koncem. (Hence the 3-star rating.) Edino kaj
Torn-u v prid hodi je setting zgodbe. Spominjal me je namreč na šolo v naravi in zaradi tega si je blo dosti lažje vse predstavljat in posledično tudi bolj v zgodbo not past.
Ocena:
Izziv: Mesečni (za 3 dodatne točke [Part II])
―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Robin York - Deeper
(Caroline & West #1) (
Goodreads) ★★★★★
2. Melissa Landers - Alienated
(Alienated #1) (
Goodreads) ★★★
3. Colleen Hoover - Maybe Someday (
Goodreads) ★★★★★
4. Kassandra Kush - The Love Story
(The Things We Can't Change #4) (
Goodreads) ★★★★