The Probability of Miracles
od
Wendy Wunder

16-letna Campbell Cooper je večino njenega otroštva preživela in and out of hospitals. Cam ima raka in čeprav se zadnje čase počuti veliko bolje, odide od kontrolnega obiska pri zdravniku s šokantno novico—there’s nothing they can do for her anymore. Only a miracle can now save her. Medtem ko je Cam, ki že dolgo ne verjame več v čudeže, izgubila vso upanje, je njena mama trdno prepričana, da bodo čudež, ki ga tako zelo potrebujejo, našli 1,500 milj stran v mističnem kraju Promise, ki je znan po njegovih čudežnih dogodkih. Cam niti malo ni navdušena nad to idejo. But Promise is exactly where she’s supposed to be, she only doesn’t know it yet.
Čeprav nisem nikoli tisto prav noter v knjigo padla in se mi je Cam na čase zdela preveč cinična, sem vseeno upala that the inevitable wouldn't happen.
The Probability of Miracles is a moving story about hope and love. Ni mi žal, da sem se lotla branja te knjige even though I was never really emotionally invested in it. Morem pa priznat, da jo je bilo, sploh ob tem letnem času, nekoliko težko za prebavit.
Ocena:
1/2
Izziv: Mesečni ("Pink" izziv #1)
Lieblingsmomente (Lieblingsmomente #1)
od
Adriana Popescu

Layla je fotografinja, ki na zabavah slika folk, kak ga žurira in nato te slike pošlje organizarotjem teh zabav, da imajo ti kaj dati na njihovo spletno stran. Na eni od teh zabav zagleda fanta, kateri ji takoj pade v oči. Tip je namreč totalno in the moment (you know, that moment that never happens in real life but always seems to happen in books and movies when one girl or guy--but mostly girl--densa kot da ne obstaja nič drugega kot ona/on in glasba--a dance summer hit, ki ti ga lušte po epic adventures, laying in the grassfield on a hot summer night pa te fore. Layla si ne more pomagat, da ne bi ujela ta trenutek z njeno kamero. They talk for a little while. They meet again - totalno naključno. They talk more - a lot more. They became friends. They start to spend time togehter. They start to feel things they should not feel because Layla has a boyfriend and Tristan a girlfriend.
Lieblingsmomente je tipična in povprečna NA zgodba, ki ima sicer nekaj lepih momenov, ampak vse to je premalo, da bi lahko dala knjigi več kot 3 zvezdice, glede na to, da sem takih podobnih zgodb že mali milijon prebrala. Zgodba poteka po istem redosledu kot 80% ostalih NA zgodb. Zapleta se zaradi istih razlogov kot marsikatera druga zgodba, ne samo NA. Pa tudi konec sem že 500x prebrala v vseh možnih variantah. Je pa res da je bil taki konec edini pravilni zaključek te zgodbe. Bomo vidli kak bo kaj nadaljevanje Layline in Tristanove zgodbe potekalo...
Ocena:
Izziv: Mesečni ("Pink" izziv #2)
My Life As a White Trash Zombie (White Trash Zombie #1)
od
Diana Rowland

Angel se zbudi v bolnici brez kakršnegakoli spomina na prejšnjo noč. Povejo ji, da so jo poškodovano in brez oblačil našli sredi swampa. In ker to še ni dovolj čudno, najde skrivnostno sporočilo, da mora takoj jutri začet delati v mrtvašnici, zraven sporočila pa še hladilno torbo s še bolj skrivnostno vsebino – some weird thick drink, with a texture that was similar to tapioca. Če se ne bo držala dobljenih navodil, bo njen probation officer obveščen o tem, da si ji v sistemu našli droge in bo mogla it v zapor. Angel tega noče riskirati zato sprejme nenavaden job. A hitro nam bralcem in Angel postane jasno, da nekaj ni v redu z njo. There is this unexplainable hunger, dead bodies in vse gross stvari, ki zraven spadajo, don't bother her anymore, oh and she diggs the smell of brains.
Takšne zgodbe o zombijih še definitivno nisem nikoli brala (ali gledala for that matter), kar je definitivno a plus and a more than welcome change from all the unoriginal crap I’m reading lately. Samo po drugi strani pa je ravno ta new spin on zombies kriv, da zombiji niso bli več kaj dosti zombijam podobni. Dobro potreba po “Braaaiiiinnnsss!” je še zmeraj prisotna, ampak Angel (pa tudi skoraj vsi drugi zombiji, ki jih spoznamo v tej knjigi) le te pridobiva na “legaln” način, če temu lahko tak rečeš. It’s gross, ko opisuje zauživanje možganov, sure, ampak to pol hitro postane... you know, “meh.” Pač, isto kot pri Twilight recimo, kjer ni pitja krvi direkt iz žile hehe, čeprav so ravno po tem vampiri znani. Zraven tega pa se mi je sredina knjige še kar vlekla, no. Je pa zato konec bil napet.
My Life as a White Trash Zombie is—vsaj za mene—a tipical 3-star read. Nekatere stvari so funkcionirale, druge ne preveč. Some things I liked, others I found boring, etc...
Ocena:
Izziv: Mesečni ("Pink" izziv #3)
Hex: A Witch and Angel Tale
od
Ramona Wray

Od zgodbe nisem kaj dosti pričakovala, zato sem bila toliko bolj presenečena, ko je začetek deloval prav obetajoče. I really liked the voice of Lily. She came across as witty and sarcastic and spunky—she seemed like the take-no-bullshit kind of girl and I instantly liked her. Samo kaj ko je okrog 10-15% vse skupaj naredlo preobrat za 180 stopinj. Na enkrat se pojavi Ryder, ki ji natvezi neki bullshit o tem, da naj greta skupaj na Prom, pa da ve vse o njej, da jo opazuje, da sta si usojena and all that. Ona postala cela mastna, lej. Jaz pa bolj creeped out v tistem trenutku ne bi mogla bit. Glih tolko da nisem knjige vrgla v steno od jeze, ker sem vedla, da bo to šlo še samo downhill. In seveda, tam kjer je en tip, še mora bit drugi (doh), "I love you" pade hitreje kot lahko rečeš "keks," da ne omenim, da se v kompletu CELI plot vrti okrog tega kdo bo na koncu pristal s kom skupaj... Eh, škoda besed.
In tak se je obetajoč začetek razvil v še eno utterly mind-numbing zadevo, katero ne bi v življenju ne do konca prebrala, če ne bi bla za izziv in bi mi zmanjkovalo časa.
Ocena:
Izziv: Mesečni ("Pink" izziv #4)
―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Cassandra Clare - City of Heavenly Fire
(The Mortal Instruments #6) (
Goodreads) ★★★★