Junijski izziv (Bralni izziv 2014)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
Marjetica
Human
Prispevkov: 131
Pridružen/a: 01 jan 2011, 11:40
Kraj: Obala
Kontakt:

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a Marjetica » 30 jun 2014, 18:12

The Merciless (The Merciless #1)
od Danielle Vega

Zaradi tega pink izziva sem še ta mesec šla brat tole knjigo in mi ni žal niti malo! Mene knjiga zelo težko prestraši, ampak tale je bila res grozna in včasih težka za brat.. Zgodba govori o Sofii, ki se preseli v nov kraj. Tam spozna skupino treh popularnih deklet, ki hitro postanejo njene prijateljice. Vse so zelo verne in izkaže se, da mislijo, da je njihovo sošolko Brooklyn obsedel hudič. Tako se Sofia znajde zaklenjena v hiši z njenimi "prijateljicami" in Brooklyn, katero hočejo rešiti pred hudičem.
Večina knjige se dogaja eno grozljivo noč. Zgodba zelo nazorno opisuje mučenje, in čeprav imam zelo dober želodec, mi je bilo ob branju kar malo slabo. Je res odlična grozljivka, ampak ne priporočam branja zvečer, ko ste sami doma :). Zelo me je zanimalo kakšen bo konec, vendar me niti ni tako presenetil. Bolj sem bila razočarana, ker nisem vedela, da je to šele prvi del v seriji in sem pričakovala zaključen konec. Ni nek hud cliffhanger, ampak se vidi da se zgodba še nadaljuje. Potem ko sem videla da bo še en del (za katerega pravi pisateljica, da bo še bolj grozen), sem bila zelo vesela! Nisem prepričana zakaj bi knjigi sploh dala 4* namesto 5 razen tega konca..imam občutek da bo ta knjiga ostala z mano, tako da ji bom mogoče dala tudi 5*.

Ocena:
Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Slika


Timeless (Parasol Protectorate #5)
od Gail Carriger

Z branjem te knjige sem kar odlašala in jo brala zelo počasi, ker nisem hotela da se ta serija konča. Je res ena izmed mojih najljubših serij in bom karakterje zelo pogrešala. Čeprav nisem toliko za romance, sta Alexia in Maccon res najboljši book couple ever. Včasih sta cela sladka en z drugim, drugič pa se Alexia dere, da se je poročila z idiotom, on pa benti čez trmasto žensko. Seveda so knjige napisane na tak humoren način da sta zelo prikupna :).
V tej knjigi končno vidimo tudi malo gay werewolf romance in to mi je bilo zelooo všeč! ;) karakterji so vsi po vrsti super.. Še dobro da imam za prebrat še Curties & Conspiracies, YA knjigo te avtorice ki se tudi dogaja v tem svetu, leta 2015 pa pride Prudence, prvi del nove serije.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


Gameboard of the Gods (Age of X #1)
od Richelle Mead

Hmm, tale knjiga mi je bila po eni strani zelo zanimiva, po drugi strani pa dolgočasna. Zgodba se dogaja v futurističnem svetu, glavni osebi pa sta Mae in Justin. Mae se mi je zdela zelo podobna kot ostale junakinje, ki jih piše Richelle Mead - spet neka zmes Rose iz VA in Georgine Kincaid + pridnost in resnost od Syndey iz Bloodlines. Tudi Justin je bil podoben drugim moškim karakterjem Richelle Mead - ženskar, odvisnik, vendar v resnici dober tip.
Zgodba je bila preveč zapletena, da bi jo tu razlagala, ima pa zelo zanimive elemente mitologije. Vendar je bilo vseskozi premalo akcije, preveč nekih brezveznih stvari..preprosto je bila predolga in premalo me je pritegnila. Knjiga drugače ni slaba in bom prebrala tudi naslednji del v seriji, ki je baje tudi boljši.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


City of Ashes (The Mortal Instruments #2)
od Cassandra Clare

Po tem, ko mi je bila The Infernal Devices trilogija zelo všeč, počasi berem tudi The Mortal Instruments. Prva knjiga me ni navdušila in ta drugi del me je pustil z enakimi mešanimi občutki. Po eni strani Cassandra Clare piše res dobro, bralca pritegne in zgodba je ves čas zanimiva, da ne moreš nehat brat. Tale svet Downworlderjev in Shadowhunterjev je preprosto addictive! Po drugi strani pa... največje težave mi povzročajo karakterji. Nihče mi ni posebno všeč. Clary in še posebej Jace sta za moje okuse čisto preveč nesramna. Ravno ko mi neka oseba postane všeč, naredi ali reče nekaj res bednega in vse pokvari. Da romance niti ne omenim. Jace in Clary mislita da sta brat in sestra, pa ju to sploh ne ovira. Ne vem..še vedno imam upanje za to serijo in naslednje knjige. Na splošno mi je zgodba všeč ampak karakterji niti malo.

Ocena:
Izziv: Mesečni

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Veronica Rossi - Into the Still Blue (Under the Never Sky #3) (Goodreads) ★★★★
2. Jay Asher - Thirteen Reasons Why (Goodreads) ★★★
3. Tess Gerritsen - Kirurg (Rizzoli & Isles #1) (Goodreads) ★★★

Uporabnikov avatar
matty
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 305
Pridružen/a: 14 mar 2011, 14:05
Kontakt:

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a matty » 30 jun 2014, 19:39

The Fox
od Arlene Radasky

Freebie knjiga, ki sem jo brala res dolgo časa. Problem sta dolžina knjige in stil pisanja. Osebe so prijetne, zanimive, vendar jih podrobni opisi dogajanja in njihove rutine enostavno potlačijo v ozadje. Res, da je življenje na Škotskem v času Rimskih vpadov strašno zanimivo z zgodovinskega vidika, vendar se osebe niso mogle razvijati. Povezava z modernim časom in izkopavanjem stare vasi, ki jo tako živo vidimo pred sabo v poglavjih o Piktih, je posrečena, vendar nekako ne drži napetosti. Knjiga ima dobro sredico, vendar se ne uspe razviti v vsem svojem potencialu. Čeprav sem se trudila, mi ni bilo dano se bolje povezati z Jahna in Aine – ženski, ki sta povezani skozi čas. Druid Lovern in Jahnin mož je zanimiva oseba, vendar sem želela o njem izvedeti še več. Moderni moški niso bili niti pol tako zanimivi.

Knjiga bo verjetno zanimala bralce, ki obožujejo zgodovinski žanr, vendar slutim, da bo boljše poznavanje arheologije in zgodovine knjigi dodalo še nekaj napak. Lahko se motim, vendar imam občutek, da so nekateri fakti doživeli pisateljsko predelavo. Vseeno bi bila to knjiga za tiste dni, ko hočete brati nekaj počasnejšega in manj napetega. Konec vam je znan že skoraj od začetka, but not quite.

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

Night Broken (Mercy Thompson #8)
od Patricia Briggs

Nadaljevanje serije, ki me je pred leti navdušila. Vedno bolj pa se zavedam njenih napak in problemov, še posebej kar se tiče ženskih likov. Tako imamo v tej knjigi 'spopad' med Adamovo bivšo ženo in Mercy. Ma ne da ta tiha vojna v kuhinji in preko telefona ni bila po svoje zabavna, vendar sem pričakovala več. To je bil tak kliše, da se mi je zdelo skoraj nepotrebno. Vsekakor upam, da podobnih scen ne bomo videli v naslednji knjigi in da se bodo skrivnosti in konflikti v ozadju te knjige končno razrešili. Serija rada počne prav to – te privablja z majhnimi drobtinicami, ki včasih ne prerastejo v večji problem šele v nekaj naslednjih knjigah. Vedno bolj pa se knjige povezujejo s spin-off serijo; glede emancipacije in močnih ženskih likov mi je mnogo bolj všeč (serija Alpha & Omega). To se vam splača prebrati, Anna in Charles sta res odlična lika.

No, v tej knjigi se volkodlaki spopadejo z novim nasprotnikom, ki je neverjetno močan in skorajda nepremagljiv. Podatki o njem se zlagajo skupaj le počasi in kot običajno se v nevarnosti znajde Mercy. Coyote ji ni prav veliko v pomoč pri izogibanju nevarnosti, vendar to ona prav dobro ve. Naravnost paranoičen glede Coyote pa je skinwalker Gary – ta lik bi rada videla še v nadaljevanju. Dva kojota med volkodlaki je recept za polom, ali pa veliko mero frustracije. :D

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

The Goose Girl (The Books of Bayern #1)
od Shannon Hale

Odločila sem se, da bom letos prebrala nekaj predelav pravljic. Goose Girl je prijetno branje, vendar ni presežek. Osebe niso preveč dodelane, vsaj zlikovci ne, vendar to v kontekstu pravljice ne moti. Knjiga se vsekakor ne pretvarja, da je kaj več od lahkega čtiva za mlada dekleta in fante. Zato sem se enostavno predala zmesi 18. stoletja na Bavarskem in nekaj magije. Ta je razložena na samem začetku – nekateri ljudje lahko govorijo z živalmi (a se morajo posameznih jezikov živali šele naučiti – no instant buddy system here), nekateri z naravo ali elementi, če se prav spomnim. So pa še ljudje, ki znajo govoriti z ljudmi – se pravi manipulirati z njihovimi občutki, željami. Saj že pričakujete kaj se bo zgodilo, ne?

Kraljica nekega majhnega kraljestva, ki z gorami meji na Bavarsko ima zmožnost govoriti z ljudmi. To je tudi razlog zakaj jih večja kraljestva niso že spojila vase. Njen prvi otrok je princesa z nemogočim imenom Anidori-Kiladra (kot tudi vsi ostali otroci), ki pa ima sposobnost govora z živalmi. To odkrije njena teta, ki jo kot otroka naskrivaj nauči poslušati labode in ptice. Kraljici to sploh ni všeč in naredi vse, da otrok to sposobnost pozabi in potlači – le tako bo postala prava princeska. Izgnati sestro je prava malenkost. Seveda je Ani potrebno izolirati tudi od bratov in sester, ker bo kraljica tako hčer brez večjih težav poslala na Bavarski dvor in jo poročila z enim izmed princev. Kdo jo bo sploh pogrešal? Umrli kralj je bil edini, ki je princesko sploh nekoliko poznal. Nič čudnega torej, da je dekle prestrašeno, brez zaupanja vase in zelo zaprto v svoje misli.

No, zaplete se na poti. Njena spletična (ki si deli svojo sposobnost s kraljico) se odloči, da bo zaigrala princeso in končno dobila to, kar ji pripada. Ani komajda ubeži smrti in po spletu okoliščin dobi službo na kraljevem dvoru na Bavarskem. Postane pastirica jate gosi. Tam se postopoma nauči njihovega jezika, hkrati pa odkrije še druge spretnosti in končno najde svoj jaz. Pri tem ji pomagajo dobri prijatelji med ostalo služinčadjo. Vmes se zgodi še marsikaj, ampak vsega pa ne smem izdati. Pravljični konec je pravilo.

Tako visoko oceno dobi knjiga zato, ker navkljub pomanjkljivostim in nekaterim predvidljivim obratom ohrani svežino. Kar nekajkrat me je knjiga presenetila, zato sem veselo brala naprej.

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Alison Goodman - Eon: Dragoneye Reborn (Eon #1) (Goodreads) ****
2. Alison Goodman - Eona: The Last Dragoneye (Eon #2) (Goodreads) ****
3. Lois Lowry - Gathering Blue (The Giver #2) (Goodreads) ***
He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past.
- George Orwell

Uporabnikov avatar
Morrigan
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 2387
Pridružen/a: 09 dec 2010, 18:02

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a Morrigan » 30 jun 2014, 21:18

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Jane Davitt & Alexa Snow - The Square Peg (Square Peg #1) (Goodreads)
2. S.E. Culpepper - Private Eye (Liasons #1) (Goodreads)
3. River Jaymes - The Backup Boyfriend (The Boyfriend Chronicles #1) (Goodreads)
4. J. H. Trumble - Where You Are (Goodreads)
5. Abigail Roux - Cross & Crown (Sidewinder #2) (Goodreads)
6. Josh Lanyon - Fair Game (All`s Fair #1) (Goodreads)
7. J. H. Trumble - Don`t Let Me Go (Goodreads)
8. Kendall McKenna - Brothers In Arms (The Recon Diaries #1) (Goodreads)
9. Cara Dee - Aftermath (Aftermath #1) (Goodreads)
10. Kendall McKenna - Fire For Effect (The Recon Diaries #2) (Goodreads)
11. André Aciman - Call Me by Your Name (Goodreads)
12. Patricia Briggs - Night Broken (Mercy Thompson #8) (Goodreads)
13. John Wiltshire - Love Is a Stranger (More Heat Than the Sun #2) (Goodreads)
14. Kate Sherwood - Mark of Cain (Goodreads)
"Sticks and stones may build your homes, but words will lift your spirits."
Abigail Roux & Madeleine Urban

Uporabnikov avatar
mejmi
Siren
Prispevkov: 693
Pridružen/a: 11 jul 2012, 12:42

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a mejmi » 30 jun 2014, 23:27

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Kassandra Kush - The Epilogue (Goodreads)
2. Lisa Eugene - Wrapped in Shadows (Goodreads)
3. Brittany C. Cherry - Loving Mr. Daniels (Goodreads)
4. J.M.Darhower - Monster in His Eyes (Goodreads)
5. Madeline Sheenan - Unbeloved (Goodreads)
6. Elizabeth Marx - Binding Arbitration (Goodreads)
7. Jason Luke - Interview with a Master (Goodreads)
8. Dawn Martens, Emily Minton - Renegade Lady (Goodreads)
9. Laura Miller - For All You Have Left (Goodreads)
10. Linda Howard - Cry No More (Goodreads)
11. Jessica Prince - Nightmares From Within (Goodreads)
12. Cassia Leo - Unmasked: Volume 1 (Goodreads)
13. Tia Louise - One to hold (Goodreads)
14. Joanna Wylde - Devil's Game (Goodreads)
15. Claire Contreras - The Devil's Contract (Goodreads)
16. Tessa Bailey - Unfixable (Goodreads)
17. Sarina Bowen - The Year We Fell Down (Goodreads)
18. Aly Martinez - Changinc Course (Goodreads)
19. Linda Kage - To Professor, With Love (Goodreads)
“ She read books as one would breathe air, to fill up and live.”

Uporabnikov avatar
illy
Siren
Prispevkov: 632
Pridružen/a: 04 nov 2012, 11:16

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a illy » 01 jul 2014, 00:43

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Tarryn Fisher - Mud Vein (Goodreads)
2. Colleen Hoover - Maybe Someday (Goodreads)
3. Abigail Roux - Cross & Crown (Sidewinder #2) (Goodreads)
4. Riley Hart - Broken Pieces (Goodreads)
5. Ella Frank - Veiled Innocence (Goodreads)
6. Kyra Davis - Deceptive Innocence: Part 1 (Pure Sin #1) (Goodreads)
Reading is dreaming with open eyes..
I do not want to just read books; I want to climb inside them and live there.

Uporabnikov avatar
wanderlust
Forest Spirit
Prispevkov: 35
Pridružen/a: 15 jul 2013, 12:08

Re: Junijski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a wanderlust » 01 jul 2014, 00:58

How to Say Goodbye in Robot
od Natalie Standiford

Beatrice in Jonah se zbližata preko “Late night radio” šova, kjer lahko poslušalci kličejo v eter in soustvarjajo oddajo. Ona, Robot Girl, ker baje nima srca in čustev, on pa kot Ghost Boy, ker pred sovrstniki skorajda ne obstaja. Ustvarita neko razmerje in poskušata drug drugemu čimbolj pomagati… Knjiga je dinamična oz. skoraj bi lahko rekla da je “bi-polar” ker jima gre v enem momentu vse vredu, ena napačna beseda, pa se že kregata. Ozračje v knjigi, če bi se lahko tako reklo, se hitro spreminja. Izkaže se da imata oba kar nekaj prtljage. Zanimiva, ampak ne preveč.

Ocena:
Izziv: MESEČNI (“PINK” IZZIV, Young Adult Fiction)

Slika

Happy Birthday to Me
od Brian Rowe

Cam je pač popoln good looking guy, atlet, v glavnem golden boy, i pa se do drugih obnaša kretensko. Kar naenkrat se začne vsak dan starat za leto. Vsak dan ima spet rojstni dan.
S tem naj bi doživel neko spoznanje kaj je bistvo obstoja in kako naj postane boljši človek in vse živjenjske resnice… On a se še kar naprej tako obnaša, hodi v šolo, še naprej trenira in pri 40ih in enih 65ih igra na tekmi, gre na prom. Ne išče zdravila, ampak se kar sam sebe prepričuje da sej bo že boljše. No izkaže se da ga je začarala punca, ki je delala v restavraciji, in ji je bil zmeraj všeč, on pa nje sploh ni videl. Ona potem naredi reverse urok in se srečno konča. Koliko sreče dejansko imata kasneje bomo pa vidli v drugi knjigi trilogije.

Ocena:
Izziv: MESEČNI (“PINK” IZZIV, Young Adult Fantasy)

Slika

Chasing Daisy
od Paige Toon


Sej začne se ful obetavno. Dirkač formule 1 se skoraj zaleti v punco na skuterju, ona pa mu začne nanj preklinjat po italijansko.
Pol se pa začne zgodba ki je kar bedna. Ona dela zanj, je v catering ekipi teh sponzorjev pri katerih ona dela in se stalno videvata, kar je na začetku malo nerodno, ampak gre. Potem se pa ona zaljubi v drugega dirkača te iste ekipe, ki je pa zaročen z eno popolno bogato blond Angleinjo s katero sta par že od vedno. Imata neke momente skupaj, pol se pa ta na dirki zaleti in umre. Ona na začetku res ne more prebolet ampak pol pa ga kar pozabi in se začne videvat s tem ta prvim. Uglavnem “nobeni reči podobno”.

Ocena:
Izziv: MESEČNI (“PINK” IZZIV, New Adult Fiction)

Slika

The Time Traveler's Wife
od Audrey Niffenegger


Ne znam. Ne znam napisat mnenja za to knjigo ker še sama ne vem kakša se mi je zdela. Eni deli noro dobri, druge bi pa raje z veseljem spustila. Preveč nepomembnih podrobnosti ki naredijo knjigo rahlo stuffy. Nekako mi ta zgodba ni napisana na pravi način
Ocena:
Izziv: MESEČNI (“PINK” IZZIV, Adult Fantasy)

Slika

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Brenda Joyce -The Masquerade (Goodreads) ★★★
2. Tessa Dare - Romancing the Duke (Castles Ever After #1) (Goodreads) ★★★★
3. Jay Crownover - Nash (Marked Men #4) (Goodreads) ★★★★★
4. Stephanie Laurens - All About Passion (Cynster #7) (Goodreads) ★★★★
5. Stephanie Laurens - On a Wild Night (Cynster #8) (Goodreads) ★★★★
6. Katie Kacvinsky - First Comes Love (First Comes Love #1)(Goodreads) ★★★★★
7. Katie Kacvinsky - Second Chance (First Comes Love #2) (Goodreads) ★★★★★
8. Janet Gurtler - #16thingsithoughtweretrue (Goodreads) ★★★★
9. Kassandra Kush - The Prologue (The Things We Can't Change, #1) (Goodreads) ★★★★★
10. Laura Moore - Trouble Me (The Rosewood Trilogy #3) (Goodreads) ★★★


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 4 gostov

cron