od Danielle Vega
Zaradi tega pink izziva sem še ta mesec šla brat tole knjigo in mi ni žal niti malo! Mene knjiga zelo težko prestraši, ampak tale je bila res grozna in včasih težka za brat.. Zgodba govori o Sofii, ki se preseli v nov kraj. Tam spozna skupino treh popularnih deklet, ki hitro postanejo njene prijateljice. Vse so zelo verne in izkaže se, da mislijo, da je njihovo sošolko Brooklyn obsedel hudič. Tako se Sofia znajde zaklenjena v hiši z njenimi "prijateljicami" in Brooklyn, katero hočejo rešiti pred hudičem.
Večina knjige se dogaja eno grozljivo noč. Zgodba zelo nazorno opisuje mučenje, in čeprav imam zelo dober želodec, mi je bilo ob branju kar malo slabo. Je res odlična grozljivka, ampak ne priporočam branja zvečer, ko ste sami doma

Ocena:

Izziv: Mesečni (za 2 dodatni točki)

Timeless (Parasol Protectorate #5)
od Gail Carriger
Z branjem te knjige sem kar odlašala in jo brala zelo počasi, ker nisem hotela da se ta serija konča. Je res ena izmed mojih najljubših serij in bom karakterje zelo pogrešala. Čeprav nisem toliko za romance, sta Alexia in Maccon res najboljši book couple ever. Včasih sta cela sladka en z drugim, drugič pa se Alexia dere, da se je poročila z idiotom, on pa benti čez trmasto žensko. Seveda so knjige napisane na tak humoren način da sta zelo prikupna

V tej knjigi končno vidimo tudi malo gay werewolf romance in to mi je bilo zelooo všeč!

Ocena:

Izziv: Mesečni

Gameboard of the Gods (Age of X #1)
od Richelle Mead
Hmm, tale knjiga mi je bila po eni strani zelo zanimiva, po drugi strani pa dolgočasna. Zgodba se dogaja v futurističnem svetu, glavni osebi pa sta Mae in Justin. Mae se mi je zdela zelo podobna kot ostale junakinje, ki jih piše Richelle Mead - spet neka zmes Rose iz VA in Georgine Kincaid + pridnost in resnost od Syndey iz Bloodlines. Tudi Justin je bil podoben drugim moškim karakterjem Richelle Mead - ženskar, odvisnik, vendar v resnici dober tip.
Zgodba je bila preveč zapletena, da bi jo tu razlagala, ima pa zelo zanimive elemente mitologije. Vendar je bilo vseskozi premalo akcije, preveč nekih brezveznih stvari..preprosto je bila predolga in premalo me je pritegnila. Knjiga drugače ni slaba in bom prebrala tudi naslednji del v seriji, ki je baje tudi boljši.
Ocena:

City of Ashes (The Mortal Instruments #2)
od Cassandra Clare
Po tem, ko mi je bila The Infernal Devices trilogija zelo všeč, počasi berem tudi The Mortal Instruments. Prva knjiga me ni navdušila in ta drugi del me je pustil z enakimi mešanimi občutki. Po eni strani Cassandra Clare piše res dobro, bralca pritegne in zgodba je ves čas zanimiva, da ne moreš nehat brat. Tale svet Downworlderjev in Shadowhunterjev je preprosto addictive! Po drugi strani pa... največje težave mi povzročajo karakterji. Nihče mi ni posebno všeč. Clary in še posebej Jace sta za moje okuse čisto preveč nesramna. Ravno ko mi neka oseba postane všeč, naredi ali reče nekaj res bednega in vse pokvari. Da romance niti ne omenim. Jace in Clary mislita da sta brat in sestra, pa ju to sploh ne ovira. Ne vem..še vedno imam upanje za to serijo in naslednje knjige. Na splošno mi je zgodba všeč ampak karakterji niti malo.
Ocena:

―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. Veronica Rossi - Into the Still Blue (Under the Never Sky #3) (Goodreads) ★★★★
2. Jay Asher - Thirteen Reasons Why (Goodreads) ★★★
3. Tess Gerritsen - Kirurg (Rizzoli & Isles #1) (Goodreads) ★★★