City of Masks (Stravaganza #1)
od
Mary Hoffman
Lucien je resno bolan anglež, saj ima raka, ampak njegovo življenje se spremeni ko mu je podarjen zvezek, preko katereka lahko potuje v Bellezzo. Prvič tja potuje ravno na prepovedani dan in iz te zagate ga reši Arianna, ki prav tako krši isti zakon kakor on. Lucien postane vajenec priznanega Rodolfa, ki pa je tudi sam stravagante, saj lahko tudi on potuje v drugi čas in kraj. Di Chimici so mogočna družina, ki si želijo podrediti Bellezzo, vendar tukajšnja vojvodinja noče pristati na to, zato se na koncu odločijo celo za umor. Lucien se zaplete v vso to zbrko, medtem ko v drugem življenje malo okreva in s starši odpotuje tudi v Benetke. Vendar ko ga v Bellezzi ugrabijo in mu vzamejo tudi zvezek, je v Angliji popolnoma negiben več kot 3 tedne, zato se starši odločijo, da bodo končali njegove muke in ga odklopili od naprav. S tem pa postane pravi prebivalec Bellezze.
Zgodba se večinoma odvija v 16. stol. v Italiji. Mesto je podobno Benetkam, ki je polno prevar, spletk in veličastnosti. Zelo mi je bil všeč zadnji preobrat, ko so hoteli sestreliti vojvodinjo, niso pa vedeli da je za ta sestanek uporabila dvojnico. Zgodbo spremljamo iz več perspektiv, vendar je slog pisanja na momente kar preveč otročji, zgodba pa precej predvidljiva, še posebej, če si pozoren bralec.
Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA 1 DODATNO TOČKO
Finding Sky
od
Joss Stirling
Knjigo sem pred časom že prebrala, vendar sem se odločila, da zdaj preberem celotno serijo in to seveda ne gre brez, da bi si osvežila spomin. Zgodbo pripoveduje Sky, ki se iz Anglije preseli v Ameriko. Zgodba me je še vedno pritegnila in vse, čeprav se mi je na trenutke zdela malo otročja. Zdi pa se mi tudi, da se je Zed čisto prehitro spremenil, čisto zastopim, da je našel sorodno dušo in vse, samo nekako sem dobila občutek, da je avtorica želela pohiteti.
Benedicts so super družina, vsi z nekimi super sposobnostmi, in še njihovo poslanstvo mi je zelo dobro vpleteno v zgodbo, skratka kljub vsemu je knjiga super.
Ocena:
Izziv: MESEČNI
Twelve Days of Christmas
od
Trisha Ashley
Knjiga je pritegnila mojo pozornost predvsem zaradi naslovnice in opisa nisem niti prebrala. Zgodbo pripoveduje Holly Brown, mlada vdova, ki zaradi smrti njenega moža v času božiča, ne praznuje tega praznika. Pred kratkim pa ji je umrla babica in tik pred smrtjo je poklicala ime Ned Martland, Holly seveda zanima kdo to je. Ponudi se ji priložnost, da bi med prazniki popazila ne odmaknjeno hišo nekih Martland-ov in takoj priložnost tudi sprejme. Rečeno ji je bilo, da bo v tem času prazna popaziti pa bo morala tudi na dve živali konja in psa.
Jude Martland je priznan kipar, ki se je odločil, da letošnje praznike ne bo praznoval doma, saj je prejšnjo leto, ko je za božič prišel z zaročenko Coco je le-ta pobegnila z njegovim bratom. Ko pa se kljub vsemu vrne v družinsko hišo, ni prav nič zadovoljen, ko odkrije, da Holly v njej prireja božično zabavo z njegovo družino, prišla pa sta tudi brat in Coco.
Zgodba se sprva odvija zelo počasi, vendar ko so vsi zaradi snežnega meteža primorani živeti pod isto streho, se začne zgodba zapletati in pripelje do veliko smešnih pripetljajev.
Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA DODATNO TOČKO - BOŽIČNA TEMATIKA
―――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――
1. Joss Stirling - Stealing Phoenix (
Goodreads)

2. Lauren Oliver - Requiem (
Goodreads)

3. Lauren Oliver - Delirium Stories: Hana, Annabel, and Raven (
Goodreads)

4. Sara Gruen - Water for Elephants (
Goodreads)