Decembrski izziv (Bralni izziv 2014)

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
Marjetica
Human
Prispevkov: 131
Pridružen/a: 01 jan 2011, 11:40
Kraj: Obala
Kontakt:

Re: Decembrski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a Marjetica » 31 dec 2014, 17:30

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――
1. Liane Moriarty - The Husband's Secret (Goodreads)
2. Marissa Meyer - Cress (The Lunar Chronicles 3) (Goodreads)
3. L. Frank Baum - The Wonderful Wizard of Oz (Goodreads)
4. J.K. Rowling - Harry Potter and the Goblet of Fire (Harry Potter #4) (Goodreads)

Uporabnikov avatar
matty
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Bralni izziv 2018 s 3 zvezdicami
Prispevkov: 305
Pridružen/a: 14 mar 2011, 14:05
Kontakt:

Re: Decembrski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a matty » 31 dec 2014, 19:27

Dark Prince (#1)
od Christine Freehan

Tipičen paranormalen romantični roman. Torej – katastrofalna zveza med alpha vampirjem (pardon, Karpathian-om) in bralko misli iz Amerike, ki nenadoma postane popolna lutka v rokah moškega. *za popenit* Prebrala sem knjigo do konca vendar serije ne bom nadaljevala. Čeprav bi ena druga oseba v tej knjigi lahko imela bolj zdravo zvezo. Vsekakor so mi moderni vampirji bolje izpeljani v seriji black Dagger Brotherhood.

Ocena:
Izziv: mesečni za 1 dodatno točko

Slika

Dragonfly in Amber (#2 Outlander)
od Diana Gabaldon

Nadaljevanje sage Škota Jamieja in Angležinje Claire. Zgodba se dogaja v 18 stoletju v Franciji in na Škotskem, poleg tega pa v uvodnem in zaklnjučnem delu romana seže tudi v čas 60ih let 20. stoletja. Priznati moram, da sem imela nekaj težav na začetku romana ker sme pričakovala nadaljevanje prejšnje knjige. Ta časovni skok me je pošteno dolgočasil dokler se stvari niso začele sestavljati in sem na koncu romana imela trenutek prebliska – »Aja, zato nas s tem mori!« Not cool Gabaldon, not cool at all. Sem že skoraj obupala nad knjigo in jo za nekaj tednov postavila na stran, nato pa sem jo dobesedno požrla v nekaj dneh. *vzdih* Sovražim neenakomeren ritem branja, ker to pomeni, da knjiga ni dobro zastavljena.

Knjiga sama je po začetnem dolgočasnem delu (kakšnih 150 strani) napeta, vedno se nekaj dogaja, spletke, prevare… in ogromno alkohola. Prav čudila sem se, da je kdo sploh kdaj trezen. Ogromne količine tudi težkega žganja so tekle v potokih. Nič čudnega, če so vsi umirali pri 40ih letih. Katastrofa skratka ker so tudi naši glavni junaki z eno roko vedno pri steklenici. Mogoče se pisateljica ni zavedala, da v skoraj vsaki sceni ali dialogu nekdo naliva kozarček vina, viskija, konjaka ali piva. Že res, da je bilo takrat bolj zdravo spiti pivo kot pa vodo iz onesnaženega vodnjaka (še posebej v Parizu kjer beseda higiena ni obstajala - brrr), ampak to pa je presegalo vse meje.

No, zanima me kaj se bo zgodilo v naslednji knjigi, še posebej glede nove osebe, ki nam je bila predstavljena - Robert.

Ocena:
Izziv: mesečni za 2 dodatni točki

Slika

Christmas Carol
od Christmas Carol

Gre za klasično božično pripoved, ki jo verjetno prav vsi poznamo, pa četudi le s televizije, saj so to kratko delo pogosto ekranizirali. Vsekakor nam da knjiga le malo podrobnosti, zato mi je spomin vseh mogočih verzij popestril branje. Vsekakor je zgodba o treh duhovih oz. božičih preteklosti, sedanjosti in prihodnosti lep klasik, ki bi ga lahko res vsako leto ponovno v taki ali drugačni obliki ponovno zaužili. Sicer pa verjamem, da to počnemo že tako ali tako, ko se družimo z družino ali dobrimi prijatelji.

Ker sem bila v hudem zaostanku mojega celoletnega izziva, sem med prazniki na hitro požrla več kot 10 krajših knjig (pod 200 strani). Ta knjiga je na srečo padla v to kategorijo, pa še navdala me je z božičnim duhom. :D

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

Never Let Me Go
od Kazuo Ishiguro

Ok, to je bila svetovna knjiga, pa tudi film je dober, če vas zanima. Skozi knjigo se glavna junakinja spominja odraščanja v internatu kjer so jih kot otroke pripravljali na to, da bodo kasneje v življenju darovali svoje organe. V glavnem gre za to, da so vzgojeni in rojeni samo kot darovalci organov. Razlika pa je v tem, da so jih v tej šoli, ki je bila edinstvena, obravnavali kot ljudi, ne kot živino. Lepi spomini na otroštvo prežemajo celoten roman, hkrati pa nakazujejo temačno prihodnost in razdvojena čustva vzgojiteljev te šole. Same zveze, ki se spletajo med otroci so nekaj posebnega. Ni lahka tematika, vendar je sam način pisanja zelo lep. :D

Ocena:
Izziv: mesečni

Slika

―――――――――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV―――――――――――――――――――――――――――――
1. A.R. Torre – The Girl in 6E (Goodreads)
2. Ernest Hemingway – The Old Man and the Sea (Goodreads)
3. John Steinbeck – Of Mice and Men (Goodreads)
4. Elizabeth Gaskell - Cranford (Goodreads)
5. George Orwell – Animal Farm (Goodreads)
6. Marie Lu – Prodigy (#2 ) (Goodreads)
7. Michael Ende - Momo (Goodreads)
8. Ursula K. LeGuin – The Other Wind (#6) (Goodreads)
9. Edith Wharton – Ethan Frome (Goodreads)
10. Virginia Woolf – Mrs. Dalloway (Goodreads)
11. Roald Dahl – Charlie and the Chocolate Factory (#1) (Goodreads)
12. Roald Dahl – James and the Giant Peach (Goodreads)
13. Roald Dahl – Denny the Champion of the World (Goodreads)
He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past.
- George Orwell

Uporabnikov avatar
wanderlust
Forest Spirit
Prispevkov: 35
Pridružen/a: 15 jul 2013, 12:08

Re: Decembrski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a wanderlust » 31 dec 2014, 22:40

I Married the Duke (The Prince Catchers #1)
od Katharine Ashe

Še ena a hitro prebrana romanca, ampak definitivno bolj pomljiva, z zanimivo okvirno zgodbo.
Ko v otroštvu Arabella, Eleonor in Ravenna v brodolomu izgubijo starše jih "naplavi" na angleško obalo. Nihče ne ve kdo bi lahko bile, zato jih vzame v svoje varstvo pastor. Edina star ki jim je ostala je zlat prstan, za katerega ciganka na sejmu trdi da je last princa, ki naj bi ga ena od njih poročila.
Prva zgodba govori o Arabelli, ki je ena najboljših governes v Angliji ter potuje na dvorec v Franciji. Ker zamudi svojo ladjo poskuša prepričati kapitana Westfalla, za katerega je prepričana da je pirat, se pa kmalu izkaže da je Lucien po oblasti bližje kralju kot kapitanu.

Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA 1 DODATNO TOČKO

Slika

A Mad, Wicked Folly
od Sharon Biggs Waller

Postavljena v začetek 20. stoletja je zgodba o Vicky,ki živi v sami smetani aristokratske družbe, kar pa ji sploh ne ugaja, saj želi postati študentka Kraljevega kolidža umetnosti v Londonu, vsekakor pa ne žena bogatemu snobu, ki ga sploh ne pozna. Ker je izključena iz francoske šole zaradi poziranja kot akt na eni izmed ur risanja, mora nazaj domov v London. Strogi oče se takoj dogovori za njeno zaroko, ona pa še vedno išče pot kako bi lahko brez težav obiskovala šolo. Med sestavljanjem portfolija jo pot zanese na trg pred parlamentom, kjer ženske protestirajo za enakost in možnost do volilne pravice. Tam po nesreči spozna policaja Fletcherja, ki ji pomaga uresničiti svoje sanje, ob tem pa se še vanjo zaljubi.

Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA 2 DODATNI TOČKI

Slika

Christmas in Camelot (Magic Tree House #29)
od Mary Pope Osborne

Šele zdaj ugotavljam da imajo vse otroške knjige, ki sem jih brala še ogrooomno nadaljevanj, ki niso bila nikoli prevedena v slovenščino... Škoda, vendar imam vsaj dosti materiala za prihodnje leto. Še ena mojih najljubših zbirk, kjer bratec in sestrica, Jack in Annie, nekega dne najdeta hiško na drevesu. Ta hiška pa ni navadna, saj se pojavi samo ko kdo iz preteklosti potrebuje pomoč in s pomočjo knjig pošlje Jacka in Annie v tisti čas. Kmalu ugotovita da je hiška last Morgan del Fay, ki živi v času kralja Arturja in vitezev okrogle mize. V tem delu prejmeta vabilo iz Camelota, naj se jim pridružita v praznovanju božiča. Ko prideta tja vidita da kraljestvu ne gre najboljše, saj je zaradi zlobnega maga izgubilo veselje, poleg tega pa je mogoče to njuno zadnje potovanje...

Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA 3 DODATNE TOČKE (I.)

Slika

Flirting With Danger (Samantha Jellicoe #1)
od Suzanne Enoch

Profesionalni tat - Samantha dobi nalogo naj ukrade antično ploščo iz doma angleškega milijonarja Richarda. Seveda ima vse načrtovano do potankosti, vendar se vse zalomi že na začetku, saj je Richard tisto noč doma, namesto v Evropi. Te plošče ni več, ukradel jo je nekdo drug, za sabo pa pustil bombo, ki detonira ob potegu tanke žičice za napete med vrati. Samantha se ji izogne, varnostnik pa ne. Sproži se bomba in Sam se vrže na najbližjo osebo, da bi jo vrgla na tla in poskusila rešiti oba. Seveda pa je to ravno lastnik te hiše. Richard in Sam skleneta zavezništvo, da bi ugotovila kdo poskuša ubiti nekoga od njiju in iz tega se kasneje razvije romanca.

Ocena:
Izziv: MESEČNI ZA 3 DODATNE TOČKE (II.)

Slika


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­―――――――――――――――――――――――KNJIGE ZA CELOLETNI IZZIV――――――――――――――――――――――――
1. Cecelia Ahern - Love, Rosie (Goodreads)
2. Debbie Macomber - Starting Now (Blossom Street #9) (Goodreads)
3. Claudia Gray - A Thousand Pieces of You (Firebird #1) (Goodreads)
4. Alice Clayton - Wallbanger (Cocktail #1) (Goodreads)
5. Cat Porter - Wolfsgate (Goodreads)
6. Simone Elkeles - Leaving Paradise (Leaving Paradise #1) (Goodreads)
7. Simone Elkeles - Return to Paradise (Leaving Paradise #2) (Goodreads)
8. Vonda Sinclair - My Fierce Highlander (Highland Adventure #1) (Goodreads)
9. Lisa Kleypas - A Wallflower Christmas (Wallflowers #5) (Goodreads)
10. Nicole Burnham - Scandal With a Prince (Royal Scandals #1) (Goodreads)
11. Nicole Burnham - Honeymoon With a Prince (Royal Scandals, #2) (Goodreads)
12. Nicole Burnham - Slow Tango With a Prince (Royal Scandals, #3) (Goodreads)
13. Grace Burrowes - Lady Sophie's Christmas Wish (Windham #4) (Goodreads)
14. Robyn Carr - A Virgin River Christmas (Virgin River #4) ([url=hhttps://www.goodreads.com/book/show/3440882-a-v ... stmas?ac=1]Goodreads[/url])
15. Victoria James - The Billionaire's Christmas Baby (Goodreads)
16. Katharine Ashe - Kisses, She Wrote: A Christmas Romance (The Prince Catchers #1.5) (Goodreads)
17. Suzanne Enoch - Don't Look Down (Samantha Jellicoe #2) (Goodreads)
18. Michelle Hodkin - The Unbecoming of Mara Dyer (Mara Dyer #1) (Goodreads)
19. Colleen Hoover - Ugly Love (Goodreads)
20. Colleen Hoover - Maybe Someday (Maybe #1) (Goodreads)
21. Glenn Beck - The Christmas Sweater (Goodreads)

Uporabnikov avatar
Ever
Fallen Angel
Prispevkov: 7378
Pridružen/a: 27 jun 2010, 14:17
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Decembrski izziv (Bralni izziv 2014)

PrispevekNapisal/-a Ever » 01 jan 2015, 09:19

Zapiram temo in s tem zaključujem Bralni izziv 2014. V 2015 bo novost, ampak dajte nam prosim en teden, da pripravimo vse stvari :)
"She was fascinated with words. To her, words were things of beauty, each like a magical powder or potion that could be combined with other words to create powerful spells."


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 3 gostov