Za Bralni izziv 2015 priporočam...

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
Gea
Forest Spirit
Prispevkov: 31
Pridružen/a: 29 okt 2014, 16:52

Re: Za Bralni izziv 2015 priporočam...

PrispevekNapisal/-a Gea » 15 jan 2015, 19:26

Končno so dodane knjige na Bralnico, tako da tu so moji predlogi (vse knjige so med mojimi najljubšimi):


Playing for Keeps
R.L. Mathewson
Opis: Haley ima dosti tega, da preveč popušča vsem in se odloči da se bodo stvari spremenile. Začela bo kar s tečnim sosedom, ki ima preveč šarma in premalo zadržanosti. Haley pa ni pričakovala, da jo bo sosed povlekel v svoj svet. Haley ima svoj načrt in ne namerava pozabiti česa vse je njen poreden sosed sposoben.

Jason ni pričakoval da bo njegova sramežljiva soseda znorela zaradi nekaj uničenih rož. Ko se odloči da jo bo vzel pod svoje okrilje, spozna da prav lepo paše v njegovo življenje. Sedaj jo mora le še prepričati da to ni le igra.

http://www.bralnica.com/knjiga/playing-for-keeps/

Zakaj? Ker je to lahkotna, zabavna in romantična zgodba

Razer's Ride
Jamie Begley
Beth Cornett je pridno vaško dekle, ki se izogiba motoristom. A opazi jo Razer in čeprav si Beth ne želi ničesar od nevarnih članov moto kluba, ima Razer z njo drugačne načrte. Ko se njeni največji strahovi uresničijo, ostane strtega srca in odločena, da nikoli več ne spusti svoje divje strani na plan.

Razer se ne bo spremenil za nobeno žensko - še posebno ne za Beth. Njun način življenja je preveč drugačen in Beth ni ženska, ki bi odpustila in pozabila. Nato pa Beth potrebuje njegovo pomoč in dokler bo v klubu, mora živeti po njihovih pravilih...

http://www.bralnica.com/knjiga/razer-s-ride/

Zakaj? Prva knjiga o hot bikerjih avtorice, ki je hitro postala moja najljubša

Nero
Sarah Brianne
Nero je kralj in živi življenje polno moči.
Elle je žrtev, vreča za brcanje in živi življenje polno straha.
Vsako dekle, ki ji Nero reče naj skoči z njim v posteljo, bo to tudi storilo.
Elle je fantom kot je Nero prišla na blizu samo v vrsti za malico.
Šef mafije Nerotu naroči naj izve vse, kar Elle ve.
Elle molči.

http://www.bralnica.com/knjiga/nero/

Zakaj? Srednja šola, mafija, ljubezen in spletke - dobra kombinacija najstniške pisateljice

Uporabnikov avatar
Marinka
Sorcerer
Prispevkov: 1106
Pridružen/a: 10 avg 2012, 22:50

Re: Za Bralni izziv 2015 priporočam...

PrispevekNapisal/-a Marinka » 15 jan 2015, 21:43

Še moja priporočila:

#1 The Hobbit (Hobit) - J.R.R. Tolkien
Opis iz Bralnice: Bilbo Baggins je hobit, ki je želel živeti sam v tišini in udobju. Nato pa je mimo prišel čarovnik Gandalf in s sabo priperljal skupino škratov brez doma. Bilba je radovednost hitro premagala in z njimi se je podal na misijo proti zlobnim orkom, volkom, orajškim pajkom in drugim neznanim nevarnostim.

Še ena mojstrovina avtorja najbolj znane trilogije - Gospodar prstanov.

Knjigo priporočam vsem, ki uživajo v branju fantazijskih knjig. Tudi, če ste že pogledali film je knjiga vredna branja! Hobit je tudi ena izmed redkih Tolkienovih knjig, ki je napisana na dokaj preprost način.
http://www.bralnica.com/knjiga/the-hobbit/

#2 Lola and the Boy Next Door Stephanie Perkins
Opis iz Bralnice: Lola Nolan ne verjame v modo. Lola verjame v kostume. Obleko narediš bolj izrazno, če je bolj svetlikajoča, zabavna in divja. Čeprav je Lolin stil poseben, je najboljša hčerka in prijateljica, ki ima resne načrte za prihodnost. Vse je popolno - tudi njen rockerski fant. Vse dokler se v sosesko ne vrneta Bellova dvojčka, Calliope and Cricket.
Ko Cricket stopi izpod sence svoje sestre dvojčice nazaj v Lolino življenje, se mora Lola dokončno odločiti kaj čuti do sosedovega fanta.

Knjigo priporočam vsem, ki si želijo brati preprosto knjigo za oddih in imajo radi ljubezenske romane.
http://www.bralnica.com/knjiga/lola-and ... next-door/

#3 Shatter Me - Tahereh Mafi
Opis iz Bralnice: Juliette se že 264 dni ni dotaknila nikogar. Nazadnje, ko se je, je bila nesreča, a organi oblasti niso mislili tako in so jo obtožili umora. Noben ne ve zakaj je Juliettin dotik smrtonosen, nikomur ni mar. Svet je prezaposlen z reševanjem drugih problemov, kot pa s sedemnajstletno najstnico. Zato jo le zaprejo in prepustijo sami sebi. Vse dokler po 264 dnevih ne dobi cimra. Moškega. Fanta, ki ji je znan, a tuj hkrati. Takrat se njena zgodba šele dobro začne.

Prvi del super trilogije Shatter Me, ki spada v žanr znanstvene fantastike. Ena izmed redkih trilogij, kjer so vse tri knjige enako dobre kot prva!
http://www.bralnica.com/knjiga/shatter-me/
"It is the unknown we fear when we look upon death and darkness, nothing more."

Miki
Pixy
Prispevkov: 9
Pridružen/a: 18 jan 2015, 19:32
Kraj: Cerknica

Re: Za Bralni izziv 2015 priporočam...

PrispevekNapisal/-a Miki » 18 jan 2015, 21:57

Trije moji predlogi.

The Kite Runner

Slika

http://www.bralnica.com/knjiga/the-kite-runner/

Politični in zgodovinski premiki, ki so pretresali Afganistan od 70. let dvajsetega stoletja pa do danes, so mojstrsko izrisani v ganljivi zgodbi dveh prijateljev, Amirja, ki prihaja iz bogate družine v Kabulu, in Hasana, sina služabnika Amirjevega očeta.

Njuno idilično prijateljstvo se konča, ko Amirjeva družina odpotuje v Ameriko, kjer sin postane ugleden pisatelj, Hasan pa ostane v državi, ki jo začnejo obvladovati talibi. Prijatelja ločuje tudi mučno izdajstvo, ki tako zelo preganja Amirja, da se odloči vrniti v Afganistan. A država je v močnem primežu religiozne in politične oblasti talibov ...Inferno (Inferno) - Dan Brown

»Išči in našel boš.« Te besede odmevajo v glavi profesorja Roberta Langdona, ko se zbudi v bolnišnici sredi Firenc, ne da bi se spominjal, kako se je znašel v njej. Prav tako ne more pojasniti, od kod skrivnostni predmet v njegovem suknjiču. Ker mu nekdo streže po življenju, se skupaj z mlado zdravnico podata na vratolomni beg po Firencah, znajdeta pa se tudi v Benetkah in Istanbulu. Samo Langdonovo poznavanje skrivnih prehodov in starodavnih skrivnosti ju lahko reši pred kremplji neusmiljenih...

http://www.bralnica.com/iskanje/knjiga/inferno/[url][/url]Karlo Štajner-7000 dni v Sibiriji


7000 dni v Sibiriji je knjiga Karla Štajnerja v kateri opisuje svoje življenje v taboriščih Sovjetske zveze.
Knjiga opisuje čase Stalina in ruskih taborišč imenovanih Gulag v katerih so jetniki delali v suženjskih razmerah. Zaprti so bili povsem zaradi Stalinove paranójične bojazni po izgubi oblasti ter potrebe po delavcih. Zgodba se dogaja v preteklosti in po eni strani opisuje delček avtorjevih doživetij v Stalinovih taboriščih v katerih je obsojen brez krivde preživel skoraj dvajset let, po drugi strani pa prikazuje, kako brezmejna je človekova moč in njegova želja, da preživi tudi v najtežjih razmerah.

http://www.bralnica.com/knjiga/7000-dni-v-sibiriji/
Nazadnje uredil/a Miki dne 24 jan 2015, 13:56, skupaj urejeno 6 krat.
:118: Miki

Uporabnikov avatar
Morrigan
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 2387
Pridružen/a: 09 dec 2010, 18:02

Re: Za Bralni izziv 2015 priporočam...

PrispevekNapisal/-a Morrigan » 18 jan 2015, 22:46

Moji predlogi:

Ashlyn Kane: American Love Songs

Kategorija: M/M
Jake Brenner se je odločil, da je še premlad, da bi se zaljubil. Poleg tega je preveč zaposlen s svojo rockovsko glasbeno skupino The Wayward Sons, kjer je basist, da bi lahko razmišljal o potencialni resni zvezi. Razlog njegove odločitve ni sramotna najstniška zatrapanost v Chrisa, glavnega pevca skupine in Jakovega najboljšega prijatelja. Chris je vse prej kot gej, Jake pa ni nič drugega kot gej in tega ne skriva.

Skupini se pridruži skrivnosten Parker McAvoy, sramežljiv študiran glasbenik, ki ne le da obvlada električno kitaro, ampak njegov občutek za glasbo je občudujoč. O njem nihče ne ve kaj veliko in Jake počasi odkriva delčke iz njegove preteklosti, ko postaneta prijatelja in si delita najemniško stanovanje. Parker pozna seksualno usmerjenost Jakea in to ga nikoli ni motilo. Z njegovo pomočjo postaja skupina vedno bolj popularna in kmalu se udeležijo turneje kot predskupina. A na turneji se Parker še vedno ne vživi v vlogo popularnega rock-stara (sex, drugs and rock'n'roll) in Jake na svojem blogu, ki ga redno piše, naznani tekmovanje za dekleta, katera bo Parkerja spravila v posteljo.

A Jake lahko zanika privlačnost do Parkerja do določene meje, dokler zanikanje ne postane problem, saj Jake noče, da bi se ponovila zgodba s Chrisom. Splet nepričakovanih dogodkov (in prisotnost marihuane) postavijo vsa Jakova prepričanja o Parkerju na glavo in edino o čemer še lahko razmišlja je strasten poljub (seveda, zaradi prisotnosti marihuane, kaj drugega?). Parker ni gej, v to je Jake prepričan. A marsikatera lastna prepričanja in odločitve, ki jih je Jake sprejemal zadnje čase, se zdijo napačna.

Zakaj? Ker je prva knjiga v žanru, ki ga že nekaj časa pretežno berem in tako ne morem mimo nje. Ker je zabavna, lepa in preprosto ne moreš, da ti ne bi bila všeč.


Sean Kennedy: Tigers & Devils (Tigers & Devils #1)

Kategorija: M/M
Najpomembnejše stvari v življenju Simona Murraya so nogomet, prijatelji in film – v tem zaporedju. Njegovi prijatelji so izgubili upanje, da bi kdaj našel koga, toda kljub osamljenosti, je Simon previden pri iskanju nečesa več. Nato pa ga prijatelj zvleče na zabavo, kjer se vmeša v debato o nogometu in brani čast nogometne zvezde Declana Tylerja, ne da bi se zavedal prisotnosti športnika. Nikomur izmed njiju pa se ne sanja, da jima bo to nerodno srečanje spremenilo življenje.
Kot njegova celotna družina, Simon uživa v življenju v Melbournu, domu avstralskega nogometa in meki za prave navijače. Tu igralce obravnavajo kot bogove, dokler ne naredijo nečesa, kar jih pahne v nemilost javnosti. To leto je javnost določila Declana, da trpi zaradi poškodbe, za katero ne more nič, tako da je Simonova podpora svetla točka.
Toda, ko Simon in Declan nadaljujeta z njuno zvezo in skrivata Declanovo homoseksualnost pred javnostjo, postajajo dobronamerni prijatelji in čedalje bolj sumničava javnost čedalje bolj težavni. Nič ne more ostati skrito za vedno. Kmalu se bo moral Declan odločiti med kariero, ki jo ljubi in moškim, ki ga želi in Simon ni bil nikoli znan po tem, da bi stvari olajšal – tako zase kot za druge.

Zakaj? Ker je smešna za umret. Dobronamerni nasvet: ne berite je v javnosti (kot sem to storila jaz), razen če vas ne motijo čudni pogledi kogarkoli v vaši bližini, medtem ko se boste na glas smejali in brisali solze od smeha.


C. S. Pacat - Captive Prince: Volume One

Kategorija: M/M
»To je bil Vere (nekoč Rabat), čuten in razvraten, država sladkega strupa.«

Damen je vojni junak svojega ljudstva in pravi dedič prestola v Akielosu, vendar ga, ko njegov brat prevzame oblast, zajamejo, mu odvzamejo identiteto ter pošljejo princu sovražnega naroda kot sužnja za dajanje užitka.

Čudovit, manipulatorski in smrtonosen, njegov nov gospodar princ Laurent pooseblja najslabše lastnosti dvora v Vereju. Toda v smrtonosni politični mreži verejskega dvora, ni nič kot izgleda na prvi pogled in ko se Damen znajde v igri za prestol, mora sodelovati z Laurentom, da bi preživel in rešil dvojo državo.

Za Damena obstaja zgolj eno pravilo: nikoli, nikoli, ne razkrij svoje prave identitete. Kajti moški, ki ga Damen najbolj potrebuje, je tisti, ki ima največ razlogov, da ga sovraži bolj kot kdor koli drug…

Zakaj? Ker je to ena najbolj premišljeno napisanih zgodb kar sem jih kdaj prebrala, vsaka stvar ima svoj namen in ko prebereš oba napisana dela vidiš, da se vse sestavi kot sestavljanka. Sploh ena najboljših knjig v žanru in jo predlagam vsem, ki uživate v branju o političnih spletkah, z dvema najbolj zanimivih, a popolnoma različnih, junakoma.
"Sticks and stones may build your homes, but words will lift your spirits."
Abigail Roux & Madeleine Urban

Uporabnikov avatar
prada2015
Opravljen bralni izziv 2017
Opravljen bralni izziv 2017
Prispevkov: 302
Pridružen/a: 13 jan 2015, 13:57
Kraj: Dolenjska
Kontakt:

Re: Za Bralni izziv 2015 priporočam...

PrispevekNapisal/-a prada2015 » 22 jan 2015, 12:03

Moji trije predlogi za bralni izziv 2015 so:

1. Jenny Colgan- The god, the bad and the dumpet (Vsi moji bivši)

Seveda ne bi nikoli in nikdar poiskali svojih bivših na Facebooku, kajne? Neeee, nikakor ne. Če pa že, pa pod nobenim pogojem ne bi kar izpustili vsega iz rok in jih odšli poiskat ter na kocko postavili svojo službo, družino in srečo. Vi seveda ne bi bili tako neumni, Posy Fairweather pa ...
Posy je navdušena, da jo je Matt končno zaprosil. Zgodilo se je nekega vetrovnega dne na vrhu hriba in bilo je neskončno romantično. Nekaj dni pozneje pa se zgodi nekaj katastrofalnega: Matt prekliče zaroko. Posy, žalostna in osramočena, začne razmišljati, zakaj so se vsa njena razmerja vedno končala tako zelo bedno. Odločena je, da bo ugotovila, kako in zakaj je pristala na samem dnu, in sicer tako, da s pomočjo spleta najde vse svoje bivše fante.
Se lahko kaj nauči iz preteklih napak? Morda pa je kdo od njenih bivših tisti pravi zanjo?

Slika

2. Sophie Kinsella- Sleeping Arrangements (Španske počitnice)

Chloe je sita šivanja poročnih oblek, njen partner Philip ima težave v službi in vsa družina zares potrebuje dopust. Ko jim Chloejin bogati prijatelj Gerard za čas dopusta ponudi svojo luksuzno vilo v Španiji, se jim to zdi odlično.
Hugh ni srečen. Njegova popolna žena Amanda kaže več zanimanja za njuno novo kuhinjo kot zanj - Hugh pa, ki bo to novo kuhinjo plačal, dela od jutra do večera in nima časa niti za svoji hčerki. Morda se jima bo na počitnicah lahko bolj posvetil. Ko mu njegov stari šolski prijatelj Gerard ponudi svojo luksuzno vilo v Š paniji, se mu to zdi odlično.
Ko družini prideta na počitnice v vilo v Španiji, doživita pravcati šok - Gerard ju je povabil v istem času! Pred počitnikarji je torej teden prisiljenega sobivanja in napetosti v poletni vročini naraščajo - pa ne samo zaradi visokih temperatur, ampak tudi zaradi skrivnosti, ki povezujejo obe družini. Ko stare strasti privrejo na dan, se vsem vse bolj dozdeva, da nesrečni nesporazum okrog datuma morda sploh ni bil nesporazum ...

Slika


3. Stephenie Meyer - The host (Duša)

Postavljeni smo daleč naprej v prihodnost, ko so Zemljo zajela nenavadna bitja iz vesolja. Le-ta so se naselila v ljudi in postala zajedalci. Prepoznaš jih lahko po očeh in majhni roza vreznini na zadnji strani vratu.
Tudi Melaniejino telo je prevzel zajedalec ali bolje rečeno zajedalka. Toda zajedalka v njenem telesu ni enaka svoji vrsti in tako jo Melanie uspe prepričati da to kar delajo z ljudmi ni prav. A hkrati jo prepriča v ljubezen do njenega bratca in fanta. Dve duši v enem telesu se borita za ljubezen Melaniejinih najbližjih.

Slika
The prettiest thing you can wear is a smile... <3

http://knjigoljubka.blogspot.si/

jaspec
Pixy
Prispevkov: 11
Pridružen/a: 04 dec 2014, 23:04

Re: Za Bralni izziv 2015 priporočam...

PrispevekNapisal/-a jaspec » 24 jan 2015, 13:13

PRIPOROČAM:

1. SOBA - Emma Donoghue - odlična knjiga, ki jo je težko odložiti, preden je ne prebereš do konca

http://www.bukla.si/?action=books&book_id=7984

2. BEBO - Jure ČERNIČ - zelo prisrčna knjiga slovenskega avtorja. Polna pozitivne energije, ki ruši marsikatere stereotipe.

http://www.bukla.si/?action=books&book_id=14810

3. knjige avtorice JANE COSTELLO - lahkotne, zabavne. Zelo mi je všeč slog njenega pisanja.

Uporabnikov avatar
Jerneja
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 340
Pridružen/a: 18 avg 2013, 11:55
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Za Bralni izziv 2015 priporočam...

PrispevekNapisal/-a Jerneja » 25 jan 2015, 00:25

Moji predlogi so:
1.

If I Stay (If I Stay #1)
od Gayle Forman

Bralnica
Goodreads
YouTube ~ trailer

Opis: Kaj če bi imeli vse? Prekrasnega fanta, ki vas ljubi, popolne starše, glasbeni talent. Kaj če bi vaš največji problem bil katero pot v življenju izbrati? Slediti svoji prvi ljubezni, glasbi, v New York ali ostati s svojim fantom in starši?

Kaj bi se zgodil, če bi nekega dne odšli na vožnjo z avtom in bi se v trenutku vse spremenilo? Vse izbire bi izginile, ostala bi le tista najpomembnejša. Kaj bi storili?

Odlična knjiga, vendar vas opozarjam, da boste potrebovali robčke, veliko robčkov. Po knjigi pa je posnet tudi istoimenski film.
Just listen, Adam says with a voice that sounds like shrapnel.

I open my eyes wide now.
I sit up as much as I can.
And I listen.

Stay, he says.
2.

Safe Haven - Varno zavetje
od Nicholas Sparks

Bralnica
Goodreads
YouTube ~ trailer ( pred ogledom filma res toplo priporočam, da prebere knjigo je veliko boljša)

Opis: Prihod skrivnostne mlade lepotice Katie v majhno mestece Southport med domačini vzbudi ugibanja o njeni preteklosti. Katie se izogiba navezovanja osebnih stikov in se drži zase, dokler je serija nepričakovanih dogodkov ne prisili v dve vezi, ki nista po njeni volji.
Prva je z Alexom, ki je vdovec, lastnik trgovine v mestu in ima dva otroka. Druga je z zanimivo sosedo Jo.
Kljub njeni zadržanosti in previdnosti, Katie počasi začne spuščati svojo varovalno zaveso in se začne vključevati v tesno povezano družbo tega mesteca. Kljub temu, da se je ponovno zaljubila, jo še vedno bremeni temna skrivnost iz njene preteklosti. Bo ostala in tvegala, da jo najde preteklost?

3.

Rules of Attraction (Perfect Chemistry #2)
od Simone Elkeles

Bralnica
Goodreads

Opis: Carlos Fuentes se po nekaj mesecih življenja v Mehiki vrne nazaj v Ameriko. Ponosen kot je, ne želi biti odvisen od Alexa, zato bo raje živel na robu in si ustvaril svojo lastno pot. Na njegovo nesrečo pa povezave z Mehiško tolpo (Mexican gang) ni tako lahko zlomiti. Kmalu spozna, da mu je glavni preprodajalec mamil nekaj podtaknil.
Alex se v njegovem imenu s svojim profesorjem dogovori, da bo Carlos živel pri njegovi družini, namesto, da bi odšel v zapor. Sprememba načina življenja ga šokira; še bolj pa ga presenetijo njegova čustva do profesorjeve hčere Kiare, ki pa ni takšna kot ostala dekleta.
Ko Carlos ponovno zaide v težave, je presenečen ko ugotovi, da ga lahko reši prav ta družina. Ampak ali je pripravljen žrtvovati njihovo varnost za takšno priložnost o kateri niti sanjal ni?
Creativity is intelligence having fun
Obišči moj blog: preberi novice iz knjižnega sveta, recenzije knjig, popotniške objave in več
https://www.pesemptic.com/

Burja
Pixy
Prispevkov: 7
Pridružen/a: 30 jan 2015, 09:44

Re: Za Bralni izziv 2015 priporočam...

PrispevekNapisal/-a Burja » 30 jan 2015, 10:35

Abeceda mojega življenja
http://www.emka.si/abeceda-mojega-zivlj ... oCglTw_wcB

Slika

Priporočam ženam in možem, starim okrog 50 ...

Uporabnikov avatar
Ever
Fallen Angel
Prispevkov: 7378
Pridružen/a: 27 jun 2010, 14:17
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Za Bralni izziv 2015 priporočam...

PrispevekNapisal/-a Ever » 30 jan 2015, 11:10

Sem ti v prispevek vstavila še platnico :D Ful je lepa <3
"She was fascinated with words. To her, words were things of beauty, each like a magical powder or potion that could be combined with other words to create powerful spells."

Uporabnikov avatar
calimero747
Human
Prispevkov: 196
Pridružen/a: 08 avg 2012, 21:09

Re: Za Bralni izziv 2015 priporočam...

PrispevekNapisal/-a calimero747 » 02 feb 2015, 18:52

A reader lives a thousand lives before he dies. A man who never reads lives only one.


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 7 gostov