23) Izšla leta 2015
The Girl on the Train
avtor: Paula Hawkins
Rachel se vsak dan vozi z istim vlakom. Vsak dan se pelje mimo hiše, ki jo opazuje. Opazuje par, ki živi v hiši in si predstavlja, kakšno življenje imata. Zdita se ji popolna s popolnim življenjem. S takšnim življenjem, kot ga je do nedavnega imela tudi sama, dokler ni vsega izgubila.
Nekega dne, pa iz vlaka opazi nekaj šokantnega. Zgodi se nekaj groznega in Rachel s svojimi informacijami skuša pomagati policiji.
Toooorej... spet ena izmed tistih knjig, kjer ne moreš podati opisa vsebine, ne da bi nekaj izdal

Vem, da je "obnova" slaba in da mogoče ne pritegne dovolj, ampak se res nisem želela zapletati pri opisu

Knjigo sem prebrala v dveh dneh. In razumem, zakaj jo vsi primerjajo z Gone girl.
Knjiga je napisana kot dnevniški zapisi. Gre za dnevne zapise več različnih karakterjev, ki v knjigi nastopajo in različnih vidikov zgodb, ki se prepletajo.
Gre za odličen misterij (a imamo v slo ta žaner oz. je to pravi prevod?). Zgodba je napeta, polna preobratov, čeprav je mogoče to malce moteče, ker kot bralec, itak razmišljam, kdo je kaj storil in kdo ni. Posledično to pomeni, da vem, da bo na koncu verjetno kriva oseba, za katero bi to najmanj pričakovala. Tako da sem kar hitro pogruntala, kako se bo stvar razpletla. Ampak me to ni odvrnilo od branja
Karakterji imajo ogromno slabih strani, zoprni so in počnejo neumnosti, ampak to samo še začini zgodbo
In še za konec... Glede na primerjavo z Gone girl, ki spremlja to knjigo že od izdaje - meni je bila veliko bolj všeč ta
https://www.goodreads.com/book/show/227 ... -the-train