3) Avtor, mlajši od 30 let (3 točke)
AVTOR: Sarah J. Maas
NASLOV: Throne of Glass (Throne of Glass #1)
KATEGORIJA: YA Fantasy
LINK: Goodreads
OCENA:
Sarah J. Maas je bila rojena 5. marca 1986, kar pomeni, da je Throne of Glass napisala pri 26 letih. Knjigo sem že pred časa želela prebrat, ampak očitno ne dovolj, dokler je nisem vidla v Marinkinem bralnem izzivu. Takoj mi je bila všeč, popolnoma sem pa se zaljubila na 7%, s stavkom "
The leaves dingled like jewels - tiny droplets of ruby, pearl, topaz, amethyst, emerald and garnet; and a carpet of such riches coated the forest floor around them." Popoln opis jesenskega gozda. Na splošno mi je všeč jezik, v živo sem si predstavljala vso dogajanje, opisi so čudoviti. Edino kar me je zmotilo je bil ljubezenski trikotnik, s čimer imam vedno težave, ker me zamoti od drugega dogajanja in mi postane mar samo še to, koga bo izbrala in moram rečt, da sem res močno navijala za
Choala, in to od prvih strani, kjer me je zanimalo kdo je (ne morem si pomagat,
kapuceso mi skrivnostne in me takoj očarajo

). Ampak kljub temu, je bila zgodba zanimiva in tudi ljubezenska zgodba mi je bila všeč, ker se je odvila počasi. Takoj po koncu sem začela z drugim delom, res že dolgo nisem našla zbirke, ki bi me tako prevzela. Všeč mi je svet, ki ga je ustvarla, všeč so mi junaki, ki so zelo večplastni, imajo dobre in slabe lastnosti, zelo realni in všeč mi je, da se razvijajo in odraščajo (ne smemo pozabit, da ima Celaena šele 18 let, Dorian 19 in Chaol 22) in napeto dogajanje, ki te posrka.
""
Guards are of no use in a library." Oh, how wrong he was! Libraries were full of ideas - perhaps the most dangerous and powerful of all weapons."
"
What is the point of having a heart if you don`t use it to spare others from the harsh judgements of your mind?"