Bralni izziv 2015-Zairo

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Zairo
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 29 okt 2014, 17:06

Re: Bralni izziv 2015-Zairo

PrispevekNapisal/-a Zairo » 25 dec 2015, 23:11

10.) Izšla pred več kot 10 leti: Nicholas Sparks: Beležnica
Ocena:
Mnenje: Zgodba mi je bila, kot najbrž večini bralcev všeč. Eden izmed razlogov zakaj mi je knjiga všeč, je tudi ta, da mi je od Sparksa, všeč skoraj vse kar preberem ali pa kar vse. Beležnica je zgodba v kateri uvidimo res pravo ljubezen, po kateri hrepenimo dan danes, tako da mi je bila knjiga tudi s te strani všeč. Zdi se mi, da gre vse kar Sparks napiše po istem kopitu, ampak Beležnica je bila ena prvih njegovih knjig, ki sem jih prebrala in mi je bila v tolikšni meri všeč, da sem jo prebrala kar dvakrat, pa načeloma knjig ne berem večkrat. Zgodbe pa ne bi opisovala, ker menim, da jo vsi zelo dobro poznamo.

Zairo
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 29 okt 2014, 17:06

Re: Bralni izziv 2015-Zairo

PrispevekNapisal/-a Zairo » 25 dec 2015, 23:23

11.) Avtor, mlajši od 30 let: Veronica Roth: Povezani
Ocena:
Mnenje: Povezani je 3. knjiga v trilogiji Razcepljeni in glede na to, da sem bila po prebrani prvi in drugi knjigi čedalje bolj navdušena in neučakana, da končno preberem tretji del. Ampak je moje navdušenje kar hitro upadlo. Knjiga je bila u redu, nekakšen zaključek zgodbe pač mora biti, ampak se mi zdi, da sta Štirica in Tris povezana, a vseeno se med njima vidi velik prepad, da knjiga nekako izgubi svoj čar. Poleg tega Tris vse uniči s svojim nepotrebnim žrtvovanjem, mogoče se sliši kruto, ampak sem skozi vse knjige navijala za Štirico in Tris in potem ju je ločila čisto nepomembna oseba. Mogoče sem glede na drugi dve knjigi preveč pričakovala, poleg tega pa sem že prej vedela kdo umre, kar je mogoče dodatno uničilo vse skupaj, saj sem skozi celotno knjigo samo pričakovala smrt. No, po prebranih vseh treh knjiga pa lahko rečem, da komi čakam, da dobim v roke knjigo, ki opisuje kako je Štirica vse skupaj doživljal mislim, da po smrti Tris.

Zairo
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 29 okt 2014, 17:06

Re: Bralni izziv 2015-Zairo

PrispevekNapisal/-a Zairo » 25 dec 2015, 23:29

12.) Lepa platnica: Melissa Hill: Prosim, odpusti mi
Ocena:
Mnenje: Platnica mi je bila všeč šele, ko sem prebrala knjigo in videla, da je nekako platnica opisana v knjigi, mislim pred vsem na most hah. Ponavadi platnice in sama vsebina knjige nista povezani, zato je bila to nekakšna sprememba. Poleg tega sem res potrebovala knjigo z 'lepo stranico'.
Kar se tiče zgodbe pa..skozi celotno knjigo me je zgodba spominjala na 'P.S. Ljubim te'. V nekakšnem pričakovanju pa me je skozi celotno zgodbo držal firbec, kaj točno je bilo med glavnima osebama knjige, kar je bil u bistvu razlog za vse nadaljnje dogodke.


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 3 gostov

cron