Bralni izziv 2015-Levathana

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
Levathana
Forest Spirit
Prispevkov: 37
Pridružen/a: 25 jan 2015, 10:19

Bralni izziv 2015-Levathana

PrispevekNapisal/-a Levathana » 28 jan 2015, 19:41

naloge z novo.jpg
naloge z novo.jpg (161.13 KiB) Ogledan 3150 krat
Nazadnje uredil/a Levathana dne 29 dec 2015, 21:17, skupaj urejeno 13 krat.

Uporabnikov avatar
Levathana
Forest Spirit
Prispevkov: 37
Pridružen/a: 25 jan 2015, 10:19

Re: Bralni izziv 2015-Levathana

PrispevekNapisal/-a Levathana » 28 jan 2015, 20:09

Seznam nalog:

1) Izšla pred več kot 10 leti (3 točke)
2) Ena beseda v naslovu (2 točki)
3) Avtor, mlajši od 30 let (3 točke)
4) Lepa platnica (1 točka)
5) Dogajanje v kraju, ki si ga želiš obiskati (2 točki)
6) Dogajanje v Evropi (2 točki)
7) Vijolična platnica (3 točke)
8) Romantika (2 točki)
9) Več kot 400 strani (3 točke)
10) Uspešnica, ki je še nisi prebral/a (1 točka)
11) Knjiga, ki jo že imaš doma (3 točke)
12) Kriminalka ali grozljivka (2 točki)
13) Po lastni izbiri (1 točka)
14) Znanstvena fantastika (2 točki)
15) Drugi del poljubne serije (3 točke)
16) Od nekdaj si jo želiš prebrati (1 točka)
17) Knjiga, ki si jo enkrat že prebral/a (3 točke)
18) Fantazija (2 točki)
19) Knjiga, ki je dobila kakšno nagrado (3 točke)
20) Knjiga, ki bi jo moral/a prebrati v šoli (2 točki)
21) Dogajanje v gorah ali na snegu (2 točki)
22) Po priporočilu nekoga iz Bralnice (1 točka)
23) Izšla leta 2015 (3 točke)
24) Tvoj priljubljen avtor (2 točki)
25) Resnična zgodba (3 točke)
Nazadnje uredil/a Levathana dne 29 dec 2015, 21:18, skupaj urejeno 20 krat.

Uporabnikov avatar
Levathana
Forest Spirit
Prispevkov: 37
Pridružen/a: 25 jan 2015, 10:19

Re: Bralni izziv 2015-Levathana

PrispevekNapisal/-a Levathana » 28 jan 2015, 20:36

Evo še mene :P Čisto nova tukaj a redna in zelo zagnana ˝bralka˝. Ker je že letos čez šlo kar nekaj knjig in se že nekaj dni spogledujem z izzivom ga bom tudi jaz poskusila opravit.
interwiev.jpg
interwiev.jpg (24.89 KiB) Ogledan 3959 krat
AVTOR: Anne Rice
NASLOV: Interview whit the Vampire (Intervju z vampirjem)
NALOGA: Izšla pred več kot 10 leti (3 točke)
LINK: https://www.goodreads.com/book/show/437 ... earch=true
OCENA:


Knjiga po kateri je nastal tudi film z Bradom Pittom in Tom Cruisom :eyebrows: Film sem pogledala večkrat, ko te enkrat pritegnejo zgodbe z vampirji je ta več kot odlična. Knjiga pa je sploh nekaj posebnega. Končno sem se odločila, da preverim tudi tukaj ali je knjiga boljša kot sam film, kar se velikokrat zgodi. Prebrala mislim, da sem jo skoraj iz danes na jutri. Zgodba je že sama po sebi nekaj posebnega, vampir, ki išče ljubezen in težave, ki so navkljub nesmrtnosti po kateri hrepenijo človeška bitja tako ˝človeške˝- imeti vse a ne prave ljubezni. Knjiga vsa čustva in detajle opisuje bolj podrobno, kar je sicer razumljivo, vendar šele čez pisano besedo razumemo tisto neizmerno bolečino, ki jo čuti Lestat ob ljubezni, ki jo je imel pravzaprav že na dosegu roke, o hrepenenju in čustvih, ki se jih ne more otresti Louis in o trpljenju male Claudie, ki sicer ima vse, ljubezen, lepoto, nesmrtnost a bo zavedno ostala ujeta v otroškem telesu, ki ga čustva in razum prerastejo. Nujna izbira za vse tiste, ki jim je pri srcu že sam film.
Nazadnje uredil/a Levathana dne 31 jan 2015, 17:10, skupaj urejeno 2 krat.

Uporabnikov avatar
Levathana
Forest Spirit
Prispevkov: 37
Pridružen/a: 25 jan 2015, 10:19

Re: Bralni izziv 2015-Levathana

PrispevekNapisal/-a Levathana » 28 jan 2015, 21:00

NE ZAPUSTI ME.png
NE ZAPUSTI ME.png (99.56 KiB) Ogledan 3957 krat
AVTOR: Guillaume Musso
NASLOV: Ne zapusti me (Je reviens te chercher)
NALOGA: Dogajanje v kraju, ki si ga želiš obiskati (2 točki)
LINK: https://www.goodreads.com/search?utf8=% ... e+chercher
OCENA:


Moram priznati, da me je knjiga očarala že v prvem trenutku. Ko sem jo prijela v roke in obrnila ter prebrala New York, sem si rekla, hmm, da vidimo kakšna zgodba se dogaja v mestu, ki bi si ga zaradi njegove opevanosti enkrat res rada ogledala (vrvež, ki ga opisujejo, raznolikost, restavracije, male kavarne - prav rada bi enkrat doživela vse to). No potem pa me je k izbiri pripravil še opis zgodbe, usodni dan, ki ga mora glavni junak preživeti trikrat - da vidimo :thumbup:
Glaven junak knjige, Ethan morda res ni biser, saj kljub svojemu prepričevanju ljudi, kakšno življenje morajo živeti tega sam ne počne, morda pravzaprav niti ne verjame, a ga skozi celotno zgodbo skorajda moreš vzljubiti. No morda ga ne bi vsak, toda mislim, da ima neko tisto notranjo moč, ki jo vsi skušamo podoživeti. Osvojiti zadani cilj in najti smisel svojega delovanja. Sicer sam postane zagrenjen in vsega naveličan, prav tako bi si morda na prvi trenutek lahko mislili, da ima le smisel za lepe besede in pretvarjanje. Toda še takšna karizmatično ti ne more dati moči, da pustiš vse za sabo in greš svojemu cilju trmasto nasproti. Sicer ga je očitno prevzel materialni svet v katerem se je izgubil in je začel dopuščati, da so ga spodnesle okoliščine in je strast zamenjal za pohlep, moč in denar, vendarle...kot pravi v knjigi, nekaj v principu ali se lahko človek z nekaj dobrimi dejanji vseeno lahko odkupi za grehe v preteklosti? On poskusi in v treh dneh, ki so mu na razpolago spozna, kdo resnično je ter kaj je pomembnejše. Zgodba je zanimiva predvsem za tiste bralce, ki ponavadi že od začetka predvidimo dejanja nekega junaka ali pa okvire zgodbe in zapletov ter uganemo kaj bi utegnilo slediti. Ta predstavlja popolno nasprotje, v zadnjem delu več kot preseneti in se izpelje v zgodbo, ki se ti gotovo močno vtisne v spomin in srce. Več pa ne smem izdati :eusa_naughty:
Nazadnje uredil/a Levathana dne 31 jan 2015, 17:11, skupaj urejeno 2 krat.

Uporabnikov avatar
Levathana
Forest Spirit
Prispevkov: 37
Pridružen/a: 25 jan 2015, 10:19

Re: Bralni izziv 2015-Levathana

PrispevekNapisal/-a Levathana » 28 jan 2015, 21:29

grobnica.png
grobnica.png (149.71 KiB) Ogledan 3955 krat
AVTOR: Kate Mosse
NASLOV: Grobnica (Sepulchre)
NALOGA: Več kot 400 strani (3 točke)
LINK: https://www.goodreads.com/book/show/498 ... earch=true
OCENA:


Priznam, knjiga me je doma čakala že nekaj časa. Kupljena je bila zaradi dejavnikov, ki jih je njen nakup vključeval, zajetnost (torej kar nekaj urno večerno-nočnega branja), obljube, da gre za avtorico, ki je napisala že eno uspešnico (Labirint-čeprav te nisem prebrala), zanimiv koncept (prepletanje sedanjosti in preteklosti) ter popust :zvizgac:
Knjigo sem ne glede na njeno zajetnost prebrala v nekaj dneh. Kljub zanimivosti, sploh nekaterim presenetljivim dejstvom in dogodkom je ne bi mogla oceniti s čisto petico. Na nekaterih mestih je mogoče celo skoraj preveč podrobna o zgodovinskih detajlih ter opisu krajev in dejstev in če nisi globok poznavalec srednjega veka in Francije zdaj in v tistem času te mogoče preveč podrobnosti malo zdolgočasi. Prepletanje zgodbe dveh žensk iz povsem različnih obdobji vseeno poraja zanimanje in interes, da bereš naprej: Kaj bo naslednje odkritje? Kako je to povezano z preteklostjo? Kaj pomeni kakšna stvar, najden predmet, rokopis, sporočilo....mogoče te ženejo v nadaljnje odkrivanje zgodbe tudi nekatere zanimivosti, ki pa vseeno ob koncu nekako ostanejo zavite v meglo. Usodna zgodba, ki jo leta pozneje odkriva trenutna junakinja v sebi skriva mnogo skrivnosti, ki jih mora raziskati in morda je tukaj privlačnost te zgodbe. Zgodba je zanimiva, skrivnostna, morda se je le nekoliko težje prestavit v samo zgodbo zaradi uporabe francoskih besed (res se dogaja v Franciji in tako kot se poimenuje neko mesto ali kraj se pač poimenuje in tega ne gre spremeniti, vendar je uporabljenih tudi kar nekaj stavkov v francoskem jeziku, ki niso prevedeni ali poimenovanj za stvari kar v francoščini in si razen, če posebej raziščeš ne moreš natančno predstavljati kaj naj bi to bilo). Ampak vseeno za napetost, skrivnostnost in včasih vzbujanje srhljivosti vseeno štirica.
Nazadnje uredil/a Levathana dne 31 jan 2015, 17:13, skupaj urejeno 3 krat.

Uporabnikov avatar
Levathana
Forest Spirit
Prispevkov: 37
Pridružen/a: 25 jan 2015, 10:19

Re: Bralni izziv 2015-Levathana

PrispevekNapisal/-a Levathana » 28 jan 2015, 21:58

angelologija.jpg
angelologija.jpg (19.34 KiB) Ogledan 3951 krat
AVTOR: Danielle Trussoni
NASLOV: Angelologija (Angelology)
NALOGA: Fantazija (2 točki)
LINK: https://www.goodreads.com/book/show/669 ... earch=true
OCENA:


Ne samo vampirji :drools: tudi zgodbe o angelih so tiste, ki mi poženejo kri po žilah. In ko sem prebrala med opisom: ˝..starodavni boj med nefili in potomci padlih angelov in ljudi˝... je bilo to to.

Glavna junakinja Evangeline, odkrije skrivnostne sledi o nadnaravnih stvareh, kar jo pripelje do razkritja, da so angeli resnični. Ker je vzgojena v samostanu in pozna svetopisemske zgodbe prične ugotavljati, da se določeni deli res ujemajo z opisanim (da naj bi si angeli za žene jemali navadne smrtnice oz. zemljanke-plod njihove stvaritve pa so nefili pol ljudje, pol angeli, ki se še danes skrivajo med ljudmi, vodijo svoje posle, ne marajo boga in skrivajo svoje velike skrivnosti ter predvsem ne marajo ljudi. Odkrije, da se proti njim borijo tako imenovani angelologi katerim skuša z raziskovanjem priti na sled in se jim na nek način tudi pridruži. Knjiga zgodbo tako zaplete, da te njen razvoj vseeno malo preseneti, čeprav na določenih mesti že da slutiti kakšna je pravzaprav vloga Evangelin. Knjiga je vsaj meni zanimiva tudi zaradi mnogih zgodb in mitov, tako da sem ob njej ves čas potrebovala zvezek v katerega sem si zapisovala razna njena odkrivanja in zgodbe, ki jih moram sedaj še malo raziskati po stricu Google-ju.
Nazadnje uredil/a Levathana dne 23 feb 2015, 14:00, skupaj urejeno 3 krat.

Uporabnikov avatar
Levathana
Forest Spirit
Prispevkov: 37
Pridružen/a: 25 jan 2015, 10:19

Re: Bralni izziv 2015-Levathana

PrispevekNapisal/-a Levathana » 29 jan 2015, 21:52

izdana.jpg
izdana.jpg (26.05 KiB) Ogledan 3934 krat
AVTOR: P.C. Cast in Kristin Cast
NASLOV: Serija Hiša noči - Izdana (druga knjiga iz zbirke serij), (The house of night - Betrayed)
NALOGA: Drugi del poljubne serije (3 točke)
LINK: https://www.goodreads.com/book/show/132 ... earch=true
OCENA:


Ker iz knjigarne ne morem praznih rok sta se tudi prvi dve knjigi iz serije Hiša noči enkrat znašli med kopico knjig, ki gredo z mano domov. Sicer je moje področje zanimanja in prebiranja knjig zelo široko, toda ko samo vidim, da je v kakšno zgodbo vpleten kateri od naslednjih bitji: zmaj, vila, angel, vampir :drools: mora z mano pa četudi ne preberem takoj. Tudi tokrat me je nekaj vmes zmotilo in knjige so že nekaj časa stale na polici. Včeraj zvečer sem brskala med knjigami, kaj bi prebrala za katero nalogo in našla ti dve. Šlo je hitro, prvi del včeraj ponoči, drugi danes zjutraj in popoldne - malo prej končala z prebiranjem :jupi: Zgodba me je res posrkala vase. Lahko sem se postavila v svet, ki obdaja glavno junakinjo Zoey. Kljub neštetim knjigam o vampirjih, ta prinaša spet nove poglede na njihovo življenje, kar da zgodbi neko svežino (ni vse po istem vzorcu o tem kakšni so vampirji, kaj zmorejo, kaj počnejo, njihove ˝navade˝). Že prva knjiga me je prevzela, druga pa prinaša še večja dogajanja in zaplete. Morda res gre za določene dogodke, ki so že vnaprej jasni, toda zgodba zaradi tega ne izgubi svojega zviševanja napetosti, ko oči samo požirajo besedo za besedo, roka pa že čaka, da obrne novo stran. Prav simpatičen mi je vmesni humor, čisto pravo ˝domače˝razmišljanje, ko izustiš kar ti najprej pade na pamet pa čeprav morda izpade neumno. V nekaterih delih sem se morala res nasmejati (dober prevod - sem bruhala kot vidra - tako smo pri nas vedno rekli). Prav tako so mi všeč liki, ki so opisani skrbno in vsak s svojim posebnim značajem. Kljub vsemu zna zgodba napram nekaterim predvidevanjem (sploh v drugem delu) na nekaterih mestih presenetit, vzbuditi trepetanje za nekatere junake in zada kakšno bolečino ob izgubi katerega izmed likov. Mogoče je v zgodbi kakšen drobec, ki je malce pretiran ali pa se kaj ponovi (morda me je slednje zmotilo predvsem zaradi tega, ker sem knjigi brala zaporedoma in se mi ni zdelo, da je treba določene stvari ponoviti tako v detajle in z istimi besedami). Vsaj prvi dve zgodbi predstavljata napeto branje a obenem lahkotno zgodbo, ki te kar potegne vase. Za ljubitelje lahkotnih vampirskih zgodb - obvezna!

Ojoj šele zdaj sem se zavedla nimam naslednjega dela :o

Uporabnikov avatar
Levathana
Forest Spirit
Prispevkov: 37
Pridružen/a: 25 jan 2015, 10:19

Re: Bralni izziv 2015-Levathana

PrispevekNapisal/-a Levathana » 31 jan 2015, 17:46

dnevnik.jpg
dnevnik.jpg (17.69 KiB) Ogledan 3903 krat
AVTOR: Carolyn Jess-Cooke
NASLOV: Dnevnik Angela Varuha
NALOGA: Knjiga, ki jo že imaš doma (3 točke)
LINK: https://www.goodreads.com/book/show/986 ... earch=true
OCENA:


Knjiga katere naslov me je takoj prevzel me je že lep čas čakala na polici. Ker sem želela po eni grozljivi zgodbi preiti zopet na nekaj nadnaravnega je bila kot nalašč pri roki. Takoj na začetku spoznamo angela varuha po imenu Ruth, ki jo pošljejo nazaj na zemljo, da bi bila varuh Margot, toda ona je tista, ki je bila ta oseba. Torej je varuh sama sebi vse od rojstva do smrti, ki se je ne spomni prav dobro.

Zgodba razkriva celotno življenje Margot od njenega rojstva naprej, ki ji ob strani stoji angel varuh Ruth (prej Margot), ki ponovno doživlja padce in vzpone svojega življenja. Sicer poskuša stvari spremeniti in izboljšati, toda spremeniti pogled Margot, jo napotiti po drugi poti, preprečiti njene lastne napake ji ravno ne gre od rok. Težko si je zamislit kako bi bilo, da bi lahko svoje življenje znova opazovali, kakšna bi bila čustva, ko bi spoznali, da nekaj ne bi smeli narediti, ponovno podoživeti napake ob tem, vedeti kaj se bo zgodilo a ostati brez možnosti, vse to popraviti. Margotino življenje je polno trpljenja že od otroštva dalje, tudi kasneje ni nič boljše, zapade pod vpliv alkohola, drog in Ruth, ki ve, kakšno življenje bo s tem dosegla, kakšne bodo posledice, kljub velikemu trudu ne more zares pomagati. Proti koncu le dobi nekoliko priložnosti, ko se zgodba zasuče malo drugače, kot se jo prvotno spomni. Toda kakšne bodo posledice?Na koncu se razjasni vse, kakšen je bil namen Ruth, da je morala spremljati svoje življenje, ali je kaj zares spremenila ter kako je pravzaprav prišlo do tega, da je umrla. Zgodba se mi je zdela pretresljiva, nabita s čustvi in trpljenjem in napeta vse do zadnjega stavka. Je tudi zgodba, ki ti da misliti, se zazreti vase in se spomniti na to, da je pomemben vsak trenutek našega življenja, da je vsaka odločitev naša nadaljnja pot, svetla ali temna.

Uporabnikov avatar
Levathana
Forest Spirit
Prispevkov: 37
Pridružen/a: 25 jan 2015, 10:19

Re: Bralni izziv 2015-Levathana

PrispevekNapisal/-a Levathana » 31 jan 2015, 18:36

ruins.jpg
ruins.jpg (32.32 KiB) Ogledan 3900 krat
AVTOR: Scott Smith
NASLOV: Ruševine (Ruins)
NALOGA: Ena beseda v naslovu (2 točki)
LINK: https://www.goodreads.com/book/show/217 ... earch=true
OCENA:

Knjigo je bilo treba prebrati, saj naj bi sam Stephen King dejal, da je najboljša grozljivka 21.stoletja :eyebrows:

V začetku spoznamo skupino prijateljev, ki počitnikujejo v Mehiki (dva para Erica in Stacy, Jeffa in Amy). Ker se pravzaprav dolgočasijo jih Mathias (spoznajo ga na nekem izletu) prepriča, da sprejmejo njegovo povabilo in se mu pridružijo pri iskanju brata Henricha, ki je skrivnostno izginil. Ima zemljevid kam naj bi se odpravil skupaj z arheologi in tako se celotna skupina, ki se ji pridruži tudi Grk Pablo, ki sicer ne razume ne angleško ne špansko, vendar je nad njihovim ˝izletom˝popolnoma navdušen, odpravi na iskalno akcijo.

Odpravijo se in prispejo do ruševin, ki so prepletene z nekakšnimi plezalkami. V tem jih obkrožijo okoliški majevski prebivalci, ki se sicer sprva trudijo, da bi jih pregnali. Toda ko Amy med fotografiranjem stopi preveč blizu ruševin in se dotakne ene od ovijalk (oz. ona nje :zvizgac: ) se zgodba obrne. Sedaj jim prebivalci več ne pustijo oditi. Prijatelji se v strahu zatečejo na vrh ruševin in ne razumejo zakaj jih maji spodaj stražijo. Nihče ne more pobegniti nikamor in najprej sploh ne razumejo kaj se dogaja. Na vrhu se medtem ko skušajo nekako pobegniti odvija borba za preživetje, besedni spopadi in posamezni razvoji dogodkov predvsem med paroma. Odvijati se prične grozljiva zgodba...uh da ne bi povedala preveč :eusa_naughty: naj samo omenim, da se sicer že pred koncem vemo, da ne gre zgolj za preživetje pač pa kdo bo zdržal dlje. Vseeno zgodba na nek način ostane odprta, avtor pa tudi natančno ne pojasni smrtonosnega ˝dejavnika˝. Mogoče mi je bila zgodba malo razvlečena sploh v dialogih, kjer so se prepirali in premlevali stvari ter kot sem že omenila mislila sem, da bom na koncu več izvedela o samem...kako naj rečem...˝smrtonosnem dejavniku˝. Zgodba je sicer zanimiva, napeta in ja malo tudi grozljiva (odvisno kaj grozljivo pravzaprav komu pomeni).

Uporabnikov avatar
Levathana
Forest Spirit
Prispevkov: 37
Pridružen/a: 25 jan 2015, 10:19

Re: Bralni izziv 2015-Levathana

PrispevekNapisal/-a Levathana » 02 feb 2015, 18:30

HOST.jpg
HOST.jpg (14.84 KiB) Ogledan 3880 krat
AVTOR: Stephenie Meyer
NASLOV: Duša (The host)
NALOGA: Znanstvena fantastika (2 točki)
LINK: https://www.goodreads.com/book/show/165 ... earch=true
OCENA:

Zadnja dva dneva (predvsem v svojem temnejšem delu) sta bila nekoliko kratka. Še ena debela bukva, ki ima več kot 600 strani...mislila sem, da se bom čez njo prebijala nekaj časa, ampak je šlo zelo hitro. Še fant me je opomnil, da me bodo ja že očke bolele, ampak jaz nisem mogla stran :zvizgac:

Slog pisanja Meyersove mi je bil že pri seriji Twilight všeč, ta roman pa naj bi bil celo za odrasle :eyebrows: (čeprav se mimogrede meni ne zdi nekako zelo opredeljen, tam je sicer v ospredju morda res bolj ˝najstniška˝ljubezen tukaj pa morda nekoliko globlja - ˝resna˝ tematika).

Naš planet zemlja ni več kar je bil, je popoln, vlada mir in ljubezen, sožitje, strpnost, itd...ja precej nenavadno, toda človeško vrsto je zavzela nezemeljska rasa. Duše, ki prihajajo iz drugih planetov (kjer so bile cvetlice pa netopirji pa pajki, medvedi, itd) na Zemlji vnesejo v človeška telesa. Naša telesa sčasoma popolnoma prevzamejo in človeško osebnost nadvlada osebnost duše. Zavzeli so že skoraj celoten planet, toda nekaj upornikov še vztraja. Med njimi tudi Melanie, ki jo na enem izmed pohodov (nabiranju zalog hrane) Iskalci (duše, ki iščejo preostala človeška telesa) zajamejo. Ker ne želi postati kot oni skuša storiti samomor, vendar se njeno telo ne vda. Ozdravijo jo in vnesejo dušo, Vandrovko, ki naj bi v njenem spominu poiskala informacije s kom je bila, kje in jih pripeljala še do drugih. Toda Melanie se ne vda, Vandrovko, ki je sicer ena redkih, ki je živela že na več planetih, poskuša prepričati o vdanosti in ljubezni, zato ji med drugim pokaže kakšna je njena ljubezen do brata ter do Jareda, njene velike ljubezni. Ko Vandrovka spozna, da je njena osebna Iskalka izgubila potrpljenje in želi zavzeti njeno telo oz. telo Melanie, da bo sama našla informacije, se najprej ponudi, da bo poskusila s pomočjo zdravilca premagati svojega gostitelja a na poti tja se z Melanijino pomočjo odloči poiskati brata in svojo ljubezen. Tavajočo po puščavi jo sicer najde njen stric Jeb, ki jo odpelje v skrivališče, ki ga imajo ljudje. Toda kako bodo ostali sprejeli nekoga za kogar so prepričani, da je le parazit, ki je zavzel človeško telo. Kaj pa Melanijin brat in njena ljubezen Jared? Vandrovka je prepričana, da ji nihče ne bo verjel, da je Melanie v njenem umu še vedno prisotna...od tu dalje se prične zgodba šele dobro razvijati. Skozi Vandrovkine oči, dogajanje v njenih mislih, kjer je Melanie še vedno prisotna spoznamo življenje, ki se prične odvijati v skrivališču. Njeno trpljenje, to, da predstavlja sovražnika se odraža skozi napeto zgodbo, ki ima tako vzpone kot padce. Vse do zadnje strani se ugiba, upa in radovedno ˝čaka˝, kaj pa sedaj :eyebrows:

Meni je bila zgodba več kot odlična, prisotna so vsa čustva prav tako pa je razumljiv vidik nezemeljske rase do nas...po eni stran je res kdo bi razumel zakaj si zaslužimo, da živimo na planetu na tako posebnem in bogatem planetu, če pa je toliko nerazumevanja, sovraštva, ljudje se med sabo pobijajo, eni imajo skoraj vse, drugi nič, pa še grdo se ravna z samo Zemljo, ki je pravzaprav naš dom (prekomerno izkoriščanje, onesnaževanje, pobija se druge vrste...). Po drugi strani pa še vedno obstaja ljubezen, pripadnost oz. čustva, ki jih premoremo človeška bitja...

Ogledala sem si tudi film, takoj po knjigi. Mi je bil všeč, čeprav so določene stvari malce drugačne kot v sami knjigi, določenih stvari pa sploh ni (razumljivo zgodba je precej zajetna). Toda kljub všečnosti se ne da primerjati s knjigo. Iz filma je sicer razbrati osnovno zgodbo ter njen razplet, toda knjiga ponuja ogromno več, veliko večjo globino zgodbe, prav tako pa bolj spoznamo glavni junakinji ter vse preostale osebe-skratka film je res morda samo tako za dopolnit na koncu.


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Bing [Bot], Google [Bot] in 4 gostov

cron