Bralni izziv 2015-Levathana

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
Levathana
Forest Spirit
Prispevkov: 37
Pridružen/a: 25 jan 2015, 10:19

Re: Bralni izziv 2015-Levathana

PrispevekNapisal/-a Levathana » 09 apr 2015, 18:48

legend.jpg
legend.jpg (31.8 KiB) Ogledan 4481 krat
AVTOR: Richard Matheson
NASLOV: Jaz sem legenda
NALOGA: Knjiga, ki si jo od nekdaj želiš prebrati (1 točka)
LINK:https://www.goodreads.com/book/show/140 ... earch=true
OCENA:

Knjigo sem želela prebrati že od kar sem prvič gledala istoimenski film z Will Smithom. Kar nekaj časa je ostalo pri želji, čeprav sem v tem času film gledala že najmanj dvakrat, trikrat... :zvizgac:

Končno sem prišla tudi do knjige in nestrpno sem jo začela brati. Toda na začetku sem bila zelo razočarana, ker se je toliko dejstev iz filma razlikovalo in to takšnih večjih, ne samo malih podrobnosti. Potem sem se odločila, da ne povezujem več sicer zelo oboževanega filma, s knjigo ampak se prepustim zgodbi, kot, da je še ne poznam. Potem je steklo v trenutku in tudi ocenim jo lahko samo z odlično. Le preveč ne smem mislit na primerjavo s filmom. V tem primeru sem namreč (kar je redko) bolj naklonjena filmski zgodbi, kot zgodbi iz knjige,

Gre za zgodbo, ki pripoveduje o propadu človeštva, med ljudi je prišla skrivnostna bolezen, ki je niso mogli pravočasno razvozlati oz. razumeti in je terjala velik davek. Toda umrli so se, če niso bili dokončno uničeni v ognju, vrnili. Nekateri so se dokončno spremenili v bitja teme-vampirje, medtem ko so bili drugi nekje na meji-ne živi in ne mrtvi. Resnično preživel je Robert Neville, ki je očitno imun in se v nastalem svetu prebija skozi življenje, tako da čez dan lovi speče ˝pošasti˝, ponoči pa zabarikadiran v svojem domovanju skuša preživeti še eno noč.

Lik glavnega junaka je dobro predstavljen, z vsemi lastnostmi, ki so pri težkem življenju, ki ga preživlja še toliko bolj izražene. Osamljenost, boj za življenje, strah so že dobro načeli njegove živce in Robert se spopada z izbruhi in nihanjem razpoloženja in večnim vprašanjem, zakaj in čemu še vztrajati. Najtežje preizkušnje so zanj ponoči, ko njegovo hišo oblegajo vampirji, ga vabijo medse, med njimi njegov bivši sosed, ki ga venomer kliče po imenu in vabi ven, razgrajajo zunaj in se skušajo prebiti v njegov dom. Nato sledi dan, ki je podoben včerajšnjemu, popravljanje uničenih stvari, ubijanje, iskanje zalog in tako naprej. Robert začne čez nekaj časa razmišljati o sami bolezni, kaj jo je povzročilo, od kod uspeh pri nekaterih stvareh, ki se jih vampirji bojijo, česen, ogledalo, križ-se vsi bojijo križa, četudi prej niso bili kristjani? se sprašuje. Kmalu začne z raziskovanjem in poskuša dognati stvari, nakar se njegovi dnevi spremenijo. Najprej v njegovo življenje vstopi pes, nato sreča živega človeka, žensko...zgodba se zaplete in... :eyebrows:

Lik iz knjige je karakterno, v filmu Will Smith po mojem zelo dobro odigral. To mi je pri sami zgodbi, ki sem jo brala dobro pomagalo, kar predstavljala sem si ga v vseh prizorih in je bilo kar ujemajoče. Drugače pa sta zgodi z izjemo središčne točke, vampirjem in edinega preostalega človeka kar različne, je nekaj ujemanj (recimo pri kužku), vendar z drugačnim zornim kotom in samo zgodbo. Tudi do srečanja z živim človekom v filmu pride, vendar je zgodba v knjigi čisto drugačna in gre popolnoma svojo pot. Ne glede na vse je zgodba zelo všečna, dobro izpeljana, skratka super, le primerjati s filmom je ne smemo, ker nas bi utegnila malce razočarati. Potrebno jo je jemati samostojno, kot recimo zgodbe, ki govorijo o vampirji in so si deloma podobne a je vsaka zase nekaj posebnega. Ni mi žal, da sem jo končno prebrala :022:

Uporabnikov avatar
Levathana
Forest Spirit
Prispevkov: 37
Pridružen/a: 25 jan 2015, 10:19

Re: Bralni izziv 2015-Levathana

PrispevekNapisal/-a Levathana » 09 nov 2015, 13:52

misery.jpg
misery.jpg (15.24 KiB) Ogledan 4387 krat
AVTOR: Stephen King
NASLOV: Misery
NALOGA: Knjiga, ki je dobila kakšno nagrado (3 točke)
LINK: https://www.goodreads.com/book/show/233681.Misery
OCENA:

Sicer sem veeeeeeeeeeelika ljubiteljica Kinga, toda kdaj pa kdaj mi uide kakšna knjiga pa četudi je še takšna uspešnica :zvizgac: Vem, da sem že leta nazaj gledala film po tej njegovi knjigi in mi je bil kar všeč, morda zaradi tega nisem do sedaj prebrala knjige. In, če je kdo ravnal enako in je ljubitelj Kinga, takoj prebrat, ker je knjiga uf :eyebrows:

Na kratko je zgodba takšna, znan pisatelj (Paul), ki je zaslovel predvsem z zbirko knjig v katerih nastopa tudi junakinja po imenu Misery, doživi prometno nesrečo (na odročni zasneženi cesti) in reši ga njegova ˝največja˝oboževalka˝ Annie. Ta pisatelja sicer obožuje, vendar mu ne more odpustiti, da bi njen najljubši lik v novi izdaji knjige umrl, prav tako ne more razumeti, da želi zaključiti z pisanjem njej tako ljube serije knjig in tudi njegovo novo delo ji ni popolnoma nič všeč.Ker je medicinska sestra, uporabi svoje znanje, Paula oskrbi, vendar ga ne pelje do bolnišnice ali komurkoli pove zanj. Namesti ga v sobo, ga neguje in je obenem prepričana, da ga bo zlepa ali zgrda prepričala, da zgodbo napiše na novo. Briljantnost zgodbe pa se kaže skozi psihološki vidik, Annie je neuravnovešena oseba, ki se iz navadne negovalke tu in tam spremeni v pravo ˝moro˝sploh, če stvari ne potekajo tako kot bi si želela. sama.

King je njen karakter opisal tako popolno, da je hkrati sicer videti kot popolnoma neuravnovešena (ko npr. njen pacient - Paul, ki je precej nemočen v premikanju, saj ima opornico, naredi kaj narobe, polije juho, se pritoži, odkloni njene zahteve itd). Njeni izpadi, jeza, zahteve, kažejo sliko po domače ˝zmešane˝ osebe a hkrati ne moreš, da se ti ne bi vsaj malo zasmilila oziroma razmišljaš o tem kaj jo je pripeljalo do vsega tega.

Paul sicer hitro spozna, da je Annie duševno motena oseba a kmalu ugotovi, da je zanj bolje, če jo uboga in naredi kar zahteva, saj ga ponavadi hudo kaznuje (enkrat ga v jezi pusti samega par dni, brez hrane, vode in tablet proti hudim bolečinam, ki jih trpi a to so še blage stvari proti stvarem, ki se dogajajo kasneje - da ne izdam vsega). Kljub začetni želji, da bi se najraje kar vdal pa se v njem prebudi nagon po preživetju in v njem se vzbudi moč, da se bo potrudil in rešil, kar mu morda uspe le tako, da jo prepriča, da se ji je popolnoma podredil in da ustvarita zaupanje tako na eni kot na drugi strani. Paul vse bolj spoznava, da Annie ni samo zmešana pač pa tudi morilka in da je njegovo življenje v veliki nevarnosti. Ko je pri močeh poskuša z raznimi podvigi, pri kateri se za las izogne temu da bi ga odkrila in obenem spozna vedno nove in nove ključne stvari o njej. Toda kasneje se vsaj začetna ˝sreča˝in njegovi podvigi pri tem, da bi ga našli krepko obrnejo, saj pred Annie ni moč ničesar skriti :o

Da ne razkrijem preveč, zgodba svojo napetost vse bolj in bolj stopnjuje, dogodki pa so vse bolj strašni. Annie je neomajna, dosegla bo svoje tako ali drugače in nobeno dejanje in nobena žrtev ni premalo v želji doseči cilj, ki si ga je zastavila. Zgodba je vau... moram pa si še enkrat pogledat film (sem že pozabila) amapak širina in ˝popolnost˝napisane besede je težko v celoti zajeta na filmskem platnu. Tako, da :vso_cast:
Nazadnje uredil/a Levathana dne 09 nov 2015, 15:30, skupaj urejeno 2 krat.

Uporabnikov avatar
Levathana
Forest Spirit
Prispevkov: 37
Pridružen/a: 25 jan 2015, 10:19

Re: Bralni izziv 2015-Levathana

PrispevekNapisal/-a Levathana » 09 nov 2015, 15:14

visoska.jpg
visoska.jpg (24.8 KiB) Ogledan 4386 krat
AVTOR: Ivan Tavčar
NASLOV: Visoška kronika
NALOGA: Knjiga, ki bi jo moral prebrati v šoli (2 točki)
OCENA:

Ko sem iskala med knjigami, ki jih nisem prebrala sem ugotovila, da sem izpustila Visoško kroniko, ker je veljala za precej morečo zgodbo. Ko sem jo prebirala mi sicer ni bilo žal, da je nisem prebrala prej, ker mislim, da je tematika res takšna, da se kot otrok/mladostnik težje ˝spoprimeš˝ z življenjem, ki ga pretresajo, obljube, zamere, dolžnosti, grehi, resnice, neresnice itd. Pravzaprav mi takrat zgodba gotovo ne bi bila preveč všeč, danes pa sem jo z veseljem prebrala, čeprav gre za preizkušnje, reševanje starih grehov, zgodba navsezadnje dobi svoje zaključke za vsakega akterja. Ocena pa je nekje srednja varianta, saj gre za zgodbo, ki je dokaj predvidljiva, težko življenje, iskanje sreče, dogovorjene poroke, ki se zapletejo zaradi starih zamer, grehi preteklosti itd.

Življenje Izidorja je že od malega polno preizkušenj, zaradi nesrečnih okoliščin (zaradi pretepa na njegovem krstu) so mu že kar˝izbrali˝usodo, njegovo življenje bo nesrečno. Res se mu zgodi marsikaj in kljub koncu je njegova zgodba na nek način srečno zaključena, vsaj v zadnjih letih. Oče, ki je najprej predstavljen kot surovež in sebičnež se mu ob smrti na nek način odloži in mu preda kmetijo, vendar ga obenem prosi naj popravi greh, ki ga je stori in s katerim si je pridobil tolikšno bogastvo-torej mu izbere kakšno življenje bo imel. V tej nameri Izidor opusti svoj namen, da se poroči z izbranko, ki mu je bila takoj všeč (Margareta) in poplača očetov greh s tem, da se poroči z drugo (Agato), vendar ga pripetije (ko je ta obtožena čarovništva, se zaljubi v njegovega brata) pripeljejo, do poti, ko opusti vse svoje načrte, spozna, da ne gre več naprej, popolnoma odreže svoje preteklo življenje, prepusti kmetijo bratu in odide v vojsko. Vendar se mu ob vrnitvi za nekaj časa pokaže tudi svetlejša plat, doživi ljubezen in življenje mu nekako vsaj na koncu postreže tudi z lepimi trenutki.

V zgodbi je zajeta tematika o preganjanju čarovnic v tistem času, vojni, trpljenju, boju med katoličani in luteranci, skrbi za svojo zemljo in dolžnosti o tem kako je bilo samoumevno, da otroci poplačajo grehe staršev. Težko verjamem, da mlad človek resnično razume celotno zgodbo z globljim uvidom in da šele kasneje lahko bolj razumeš, da je za svojo usodo potrebno poskrbeti sam in da nismo dolžni reševati napake drugih oziroma se mi obsojati namesto njih. Kot mlademu ti je to sicer lahko enostavno jasno, itak rečeš, z leti pa morda bolj razumeš, kakšen je pomen tega.

Uporabnikov avatar
Levathana
Forest Spirit
Prispevkov: 37
Pridružen/a: 25 jan 2015, 10:19

Re: Bralni izziv 2015-Levathana

PrispevekNapisal/-a Levathana » 09 nov 2015, 15:58

eat prey.jpg
eat prey.jpg (14.1 KiB) Ogledan 4381 krat
AVTOR: Elizabeth Gilbert
NASLOV: Jej, moli, ljubi
NALOGA: Knjiga, ki si jo enkrat že prebrala (3 točke)
LINK: https://www.goodreads.com/book/show/195 ... on=service
OCENA:

Hmm knjiga, ki sem jo enkrat (ali pa dvakrat, trikrat) že prebrala (in jo bom še)....ja ena izmed takšnih, je knjiga, ki je v veliko pomoč pri sprejemanju odločitev v svojem življenju, reševanju le-teh, predvsem pa pri tistem velikem koraku-nekaj spremeniti. Avtorica prikaže korak, ki ga je naredila v življenju, korak, ki zadeva pogum in veliko odločitev o tem nekaj popolnoma spremeniti. Tudi sama sem že naredila par takšnih korakov, eni so dobri, zadnji večji pa sicer nima tako lepega zaključka a s pozitivnega pogleda, gotovo brez njega ne bi prišla do nekaterih velikih spoznanj. Všeč so mi spoznanja, do katerih te pripelje zgodba polna dogodivščin in ne zgolj suhoparna ˝navodila˝ za življenje.

Življenje Liz ni takšno kot bi si želela, na videz morda deluje urejeno in tipi top a sama ve, da to ni tisto kar si je in si želi. Loči se in se odloči, da se bo za leto dni podala na pot novih spoznaj in dežel. Njeno srce osvojijo tri dežele, Italija, Indija in Indonezija. V Italiji je njeno spoznavanje namenjeno predvsem hrani, medtem ko se v Indiji uči modrosti meditacije in v zadnji deželi spozna svoje bistvo in tisto kar je morala najti.

Sama zgodba je zanimiva zaradi načina pripovedovanja, se dotakne srca, brbonič (ker si nujno želiš v Italijo na pico, testenine ali pa vsaj v bližnji lokal ali pa brskaš doma po hladilniku kako bi si pripravil eno ali drugo, takoj zdaj moraš dat nekaj v usta) ter notranjosti. Zame je pomemben predvsem njen pogled na stvari, ker so prežete tako s humorjem kot modrostjo a obenem prikažejo žensko, ki je navkljub mnogim uvidom, doživetjem, modrim mislim, kdaj pa kdaj še vedno samo zgolj zaspana, tečna, trmasta in naveličana vsega a v srcu še vedno vztrajna na poti poiskati nekaj kar bo zapolnilo njeno srce, čeprav še sama ne ve kaj je to, kaj išče in kdaj bo že prišlo :P

Mogoče se me je zgodba tako dotaknila, ker sem se lahko zelo poistosvetila in ker izraža nekaj takšnega, kar bi rada storila tudi sama. Ne na podoben način ali iz podobnih razlogov, toda uživala, spoznala nekaj več, imela pogum privoščiti nekaj sebi, narediti nekaj zase brez strahu, da bom obsojana ali nerazumljena.

Sem si ogledala tudi film, ni napačen, vendar igralka po mojem ne izžareva točno takšnega karakterja kot Liz iz knjige, prav tako je v knjigi toliko trenutkov in dogodkov, ki jih filmski svet ne more zajeti tako dobro ali pa celo manjkajo, čeprav so kot začimba na jedi :eyebrows:

Uporabnikov avatar
Levathana
Forest Spirit
Prispevkov: 37
Pridružen/a: 25 jan 2015, 10:19

Re: Bralni izziv 2015-Levathana

PrispevekNapisal/-a Levathana » 16 dec 2015, 13:13

alive.jpg
alive.jpg (20.36 KiB) Ogledan 4300 krat

AVTOR: Piers Paul Read
NASLOV: Živi (Alive)
NALOGA: Dogajanje v gorah ali na snegu (2 točki)
LINK: https://www.goodreads.com/book/show/401 ... on=service
OCENA:

K branju knjige me je pritegnila zgodba o boju za preživetje, ki je ˝obljubljala˝odkrivanje tistih najglobljih človeških lastnosti v boju za življenje. Vsekakor se zgodba dotakne tistega skritega kotička v nas, ko začne vsak pri sebi razmišljati o tem, kaj bi storil sam na njihovem mestu.

Zgodba govori o strmoglavljenju letala v gorah Andov, kjer se preživeli spopadajo s pomanjkanjem hrane in hudim mrazom. Zanimiv mi je pogled na željo po preživetju s strani tistih, ki so v nesreči izgubili svoje ljubljene, tako kot na primer Nando, ki ne obupa in je eden od dveh, ki se napotita čez gore (saj jih ne iščejo več), čeprav je upanja na uspeh, glede na razmere, zelo malo. Prikazana je tista človeška ˝strast˝in želja po preživetju, ki se zoperstavi tudi v naprej ˝obsojajočemu˝dejanju, da za preživetje jedo človeško meso umrlih potnikov. Glede na to, da gre za špotno ekipo, ki je potovala s svojo družino ali prijatelji je vsak posameznik povezan vsaj z enim umrlim (četudi ni večje povezanosti oziroma poznanstva je vseeno nekakšno drugačna zveza, kot če bi bili v letalu s popolnimi neznanci) in tukaj nastopi vprašanje etične dileme in na drugi želje po zagotovitvi preživetja. Prav tako gre za okolje, ki človeku lahko z vso surovostjo pokaže moč narave in mu vzame voljo, energijo in željo po rešitvi. Po desetih tednih jim je zavoljo dveh, ki sta odšla iskat pomoč, dana nova priložnost za življenje. Toda preživeti je eno, spopasti se z notranjimi doživetji in občutki in dejanji, ki so jih storili pa nekaj povsem drugega.

Pred nekaj leti je bila izdana nova knjiga, Čudež v Andih, ki zgodbo odkriva s strani enega izmed udeležencev (Nanda) in jo bom vsekakor prebrala, saj gotovo predstavlja nov vpogled v dogajanja, glede na to, da je to knjigo po resnični zgodbi zapisal zunanji opazovalec ( s tem mislim pisatelja). Prav zanima me, kakšen je po tolikih letih (nesreča se je namreč zgodila v letu 1972) njegov vpogled v dogajanja, ki so se jim zgodila s strani čustvenega stanja. Ocena štiri pa morda zgolj zaradi na momente malo težjega prebijanja skozi zgodbo, ko je treba ustaviti in razbrati za kateri karakter gre, kaj je bilo s tem predhodno (ko na primer ni tolikokrat omenjen). Vsekakor pa zgodba, ki ti da razmišljati.

Uporabnikov avatar
Levathana
Forest Spirit
Prispevkov: 37
Pridružen/a: 25 jan 2015, 10:19

Re: Bralni izziv 2015-Levathana

PrispevekNapisal/-a Levathana » 16 dec 2015, 18:04

maze.jpg
maze.jpg (19.29 KiB) Ogledan 4293 krat
AVTOR: James Dashner
NASLOV: Labirint (The Maze Runner)
NALOGA: Po priporočilu nekoga iz Bralnice (1 točka)
LINK: https://www.goodreads.com/book/show/618 ... on=service
OCENA:

Obožujem zgodbe pri katerih ne morem že na začetku razvozlati v kateri smeri bo zgodba šla, kaj je ozadje zgodbe in zakaj so stvari takšne kot so, predvsem pa skrivnostnost :jupi: Po predlogu Kosovirske sem se lotila zgodbe, ki je obetala veliko, nekaj nepojasnjenega in skrivnostnega in to sem tudi dobila...čeprav konec...khm ok kasneje...

Zgodba že na začetku postavi veliko vprašanj, zakaj vsi prispeli na jaso nimajo spomina na prejšnje življenje, zakaj na določeno obdobje prihaja vedno nov in nov član, kaj pomeni njihova skupnost, proti čemu se borijo, kaj pomeni njihovo obstoj-iskanje svobode? in predvsem kaj je labirint, zakaj je čez dan odprt (kakšen je namen) in kaj se ponoči skriva za njegovimi zidovi...in ja seveda kako najti izhod :shock:

Karakter glavnega lika, Thomasa mi je bil všeč predvsem zaradi tega, ker ne kroti svoje radovednosti, si ne dovoli nekega čakanja in vpogleda v razvoj dogodkov ampak ukrepa, išče in poskuša najti resnico. Tudi sama si ne znam predstavjati, da bi imela nekaj tako skrivnostnega pred sabo in tega ne bi poskusila raziskati, ugotoviti, pravila sicer imajo svoj namen a radovednost je večja :zvizgac: Mogoče je manjkalo le malo več osebnostne poglobitve, lahko razbereš karakter, vendar mu neka vsebina manjka. Prav tako pri drugih nekako si bi jih lahko bolje predstavljala, če bi imeli tisto nekaj več.

Mogoče se na začetku zgodba malo vleče, vendar je za ustvarjanje ozračja, točen pregled nad stvarmi, ki so pripeljale do tega trenutka nujna. To sem tudi vedela ampak kaj ko me je tako zanimalo kaj bo in potem se ti zdi, da se vleče ampak je pa prav za podrobnejše poznavanje vsega. Ko so se začele stvari nekoliko bolj odkrivati, sem si ustvarila nešteto scenarijev, zakaj so ti fantje tam (hmm lahko bi bila kakšna punca ne samo Teresa, ki se je pojavila kot zadnja (mimogrede je edino dekle in žal niti ne deluje, da ima poglobljeno iin simpatično osebnost), to me še danes bega kaj se skriva v ozadju. Ko se proti koncu stvari razjasnijo (tako si vsaj misliš) sem bila kar blizu ugotovitvi...vendar pozor pravi ˝zaključek˝šele sledi. Zgodba se z epilogom konča tako, da ti ni vse skupaj preveč jasno, no ja lahko je zaslediti drobec domnev a ostane toliko nejasnih vprašanj.

Ni odgovorov na vprašanja, sicer komaj čakam, da dobim nadaljevanje v roke ampak me skrbi, tista skrivnostnost je bila labirint...sedaj ne vem skoraj nič več o njem kot na začetku in se bojim, da v nadaljevanju tudi ne bom izvedela. Ampak vseeno ne morem mimo dobre ocene, za zanimanje, za zavitost, za neodgovore, čeprav bi raje odgovore :eyebrows:

Uporabnikov avatar
Levathana
Forest Spirit
Prispevkov: 37
Pridružen/a: 25 jan 2015, 10:19

Re: Bralni izziv 2015-Levathana

PrispevekNapisal/-a Levathana » 29 dec 2015, 21:12

do konca dni.jpg
do konca dni.jpg (17.01 KiB) Ogledan 4246 krat
AVTOR: Jude Deveraux
NASLOV: Do konca dni (Ever after)
NALOGA: Izšla leta 2015 (3 točke)
LINK: https://www.goodreads.com/book/show/226 ... on=service
OCENA:

Jeeee uspelo… :jupi: še zadnja izpolnjena naloga tik pred zdajci. Knjigo sem prejela kot darilo in ko sem ugotovila, da je bil njen izid letos in jo lahko uporabim za izpolnitev zadnje naloge sem se je takoj lotila. Sicer preteklih del pisateljice nisem brala, kar je morda tudi razlog, da sem se ob zgodbi ustavljala, določene stvari pa tudi nisem razumela. Gre namreč za tretjo knjigo iz njene serije. Ne trdim, da je nujno, da se prebere prejšnja dela, vendar verjetno potem bolj razumemo glavno junakinjo, njeno razmišljanje in delovanje v določenih situacijah.

Na nek način gre za klasično ljubezensko zgodbo, ki pa so jih dodane okoliščine, ki še bolj vzbudijo tisto naše razmišljanje, jima bo na koncu uspelo? SEm spadajo tako nekoliko nenavadne situacije, skrivnost, ki obdaja privlačnega Jamesa, ki vzbudi pri Hallie čustva, ki jih že dolgo potiska na stran…aja in duhovi v vlogi ženitnih posrednikov. Ne bi mogla reči, da zgodba ni zanimiva in ker avtorice ne poznam…ampak njen stil pisanja mi ni preveč pisan na kožo, zgodba pa čeprav obeta bi lahko bila njena zapletenost, skrivnostno bolj zanimiva. Na momente so mi bile določene strani celo precej nezanimive, dolgočasne in tako zelo trajajoče ampak priznam vleklo me je naprej razmišljanje kaj bo in glavni osnutek zgodbe, ki sem jo želela razkriti. Torej precej dobra začetna zasnova, ideja, ki te žene v branje in razkritje ˝skrivnosti˝, brez katere pa ne bi bilo tolikšnega zanimanja, da bi knjigo dokončala ali pa bi jo vsaj za nekaj časa odložila stran ali pa brala precej časa.

Kljub vsemu pa bom poskusila s katerim od preteklih delov avtorice, saj se mi je že večkrat zgodilo, da je prva knjiga super, z vsemi nadaljnjimi pa kvaliteta upada. Vseeno je zgodba toliko posebna, da bom dala možnost še kakšnemu delu.
Priloge
do konca dni.jpg
do konca dni.jpg (17.01 KiB) Ogledan 4247 krat


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 3 gostov

cron