Bralni izziv 2015 - Klary

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Uporabnikov avatar
Klary
Pixy
Prispevkov: 6
Pridružen/a: 27 sep 2013, 21:37

Bralni izziv 2015 - Klary

PrispevekNapisal/-a Klary » 29 mar 2015, 09:34

No, tole je moj prvi izziv, tko da upam, da mi bo ratal. Zdej pa kr na delo ane... :105:

Uporabnikov avatar
Klary
Pixy
Prispevkov: 6
Pridružen/a: 27 sep 2013, 21:37

Re: Bralni izziv 2015 - Klary

PrispevekNapisal/-a Klary » 29 mar 2015, 10:13

Knjiga po lastni izbiri:

Gospodinja, da te kap
Sophie Kinsella

Slika
Knjiga govori o uspešni odvetnici, ki pa naredi napako in nato pobegne. V vasi, kamor prispe po naklučju zaposli kot gospodinja. Čakajo jo številne preizkušnje, saj spoloh ne zna gospodinjiti, poleg tega pa se še zaljubi...

Knjiga je res odlična. Lahko bi rekla, da celo ena boljših, kar sem jih prebrala! K temu je verjetno botrovalu tudi to, da sem večino knjige prebrala v solzah, ker sem se tako zelo smejala. Zapleti so nenavadni in neznansko humoristični. Glavna oseba se mi je takoj priljubila, predvsem zaradi njenega načina razmišljanja, ki je drugačen, kot sem ga vajena v drugih knjigah. Celotna knjiga je bolj sproščena, jaz pa sem v teh dneh potrebovala prav to in tako sem uživala prav pri vsaki besedi, ki sem jo prebrala. Kljub vsemu temo pa imam eno kritiko. Na koncu knjige mi je šlo res na živce, kako je glavna junakinja kolebala med dvema odločitvama in pri tem povzročila ogromno škode. Motil me je tudi pretirano Hollywoodski konec, res pa je da se mu pri takšnjih romanih težko izogneš.
Knjiga pa ni samo zabavna, temveč te hkrati opozori še na en problem današnje družbe. Na "deloholičarstvo". Pri tem sem začela razmišljati, da bi tudi jaz morala biti več na zraku, in da morda le ni vse v uspehu in denarju.

Priporočam vsem!

Uporabnikov avatar
Klary
Pixy
Prispevkov: 6
Pridružen/a: 27 sep 2013, 21:37

Re: Bralni izziv 2015 - Klary

PrispevekNapisal/-a Klary » 29 mar 2015, 10:31

Romantika

Hočem te nazaj
Jane Costello

Slika

Knjiga govori o deletu, ki jo po šestih letih resne zveze zapusti fant, s katerim sta si po mnenju vseh usojena. Kmalu s prijateljico naredita načrt, kako ga dobiti nazaj. Na koncu jima to tudi uspe, problem je le, da se Sam (glavna junakinja) medtem zaljubi v nekoga drugega.

Najprej sem bila glede knjige nekoliko skeptična, saj sem bila prepričana, da bo zgodba totalno predvidljiva in zato dolgočasno. Ko pa sem jo začela brati, me je takoj pritegnila, predvsem zaradi raznolikih stranskih zgodb, ki definitivno popestrijo dogajanje. Tako je v knjigi tudi več resnejših tem, za katere si (zaradi naslova knjige) nisem mislila, da jih bom srečala - alkoholizem, posvojitve... Kljub temu pa jo še zdaj uvrščam med lahkotno branje in priporočam tistim, ki bi se radi nasmejali.


Uporabnikov avatar
Klary
Pixy
Prispevkov: 6
Pridružen/a: 27 sep 2013, 21:37

Re: Bralni izziv 2015 - Klary

PrispevekNapisal/-a Klary » 05 apr 2015, 20:40

Dogajanje v kraju, ki si ga želiš obiskati

Hčere Rima
Kate Quinn

Slika

Zgodba se odvija v Rimu, v letu štirih cesarjev. Spoznamo štiri patricijska dekleta, ki so sicer v sorodu, vendar popolnoma drugače gledajo na svet okoli sebe. Zgodba je polna spletk, prevar in umorov - prav taka kot mesto Rim...

Knjigo sem sem že večkrat videla na polici v knjižnjici, vendar sem se šele pred dnevi odločila, da jo preberem. K tej odločitvi je najverjetneje botrovalo tudi to, da sem v opisu na zadnjem delu knjige prebrala, da se zgodba dogaja v letu štirih cesarjev. Po naključju smo ravno to temo pred kratkim jemali tudi v šoli in tako me je zanimalo, kako bo vse to opisano tudi v romanu.
Ne morem reči, da mi je bila katera izmed štirih deklet bolj pri srcu, saj so med seboj popolnoma različne, poleg tega po njihove osebnosti skozi roman rastejo in se spreminjajo. V celotni zgodbi me je najverjetneje najbolj pretresel odnos moških do žensk, ki so nanje večinoma gledali kot na predmete, nekaj kar nima ne svojega mnenja, ne oblasti nad svojim življenjem. Spomnilo me je na to, da so imele ženske v preteklosti veliko težje življenje in da sem lahko srečna, da živim zdaj.
Knjigo sem dala pod kategorijo "dogajanje v kraju, ki si ga želiš obiskati", ker sem si vedno želela videti Rim. Pa ne ta Rim, ki obstaja zdaj in je poln cest, betonskih stavb in ruševin, temveč Rim s cesarji, senatorji, legionarji in prelepimi marmornatimi stavbami. Želja se mi verjetno ne bo uresničila, še vedno pa rada berem knjige, ki so na kakršenkoli način povezane z Rimom.


Uporabnikov avatar
Klary
Pixy
Prispevkov: 6
Pridružen/a: 27 sep 2013, 21:37

Re: Bralni izziv 2015 - Klary

PrispevekNapisal/-a Klary » 05 apr 2015, 21:08

Izšla leta 2015:

Sanje bogov in zveri
Laini Taylor

Slika

Zadnji del trilogije Hči dima in kosti v katerem se Akiva in Karou združita, pa ne v ljubezni, temveč v zavezništvo proti skupnemu sovražniku. Pa jima bo uspelo premostiti vse ovire in uresničiti sanje, ki so se do zdaj zdele nemogoče?

Moram reči, da me je knjiga kar malo razočarala. Delno sem bila za to kriva tudi sama, saj sem prva dva dela trilogije prebrala tako dolgo nazaj, da se večine stvari sploh nisem več spomnila in sem kar nekaj poglavij porabila za to, da sem sploh padla noter. Pa tudi po tem ni bilo nevem kako bolje. Vse skupaj se mi je zdelo kar nekoliko dolgočasno in predvidljivo, ljubezen med Akivo in Karou pa sem mi je zdela nekoliko...ne vem... Žalosno je tudi to, da sem, ko sem knjigo prebrala, ugotovila, da mi zgodba ni pustila prav nobenega sporočila. Pravzaprav sem se še vsebine težko spomnila!

Originalno je knjiga izšla leta 2014, vendar trenutno berem še v slovenščini, tako da sem vezana na prevode, ki pa večinoma izidejo kakšno leto kasneje kot originali, tako da upam, da to še vedno šteje. :roll:


Uporabnikov avatar
Klary
Pixy
Prispevkov: 6
Pridružen/a: 27 sep 2013, 21:37

Re: Bralni izziv 2015 - Klary

PrispevekNapisal/-a Klary » 05 apr 2015, 21:27

Znanstvena fantastika

Na begu
Patrick Ness

Slika

Zgodba govori o dečku Toddu Hewittu, ki živi v Prentisstownu - v mestu, kjer živijo le moški in te neprestano obdaja hrup. Ta hrup pa so misli ostalih, saj vsak lahko sliši vsakogar. Nobene zasebnosti ni. Nobenih skrivnosti. Nato pa Todd v močvirju nekoč začuti tišino. In potem se vse zaplete. In Todd mora bežati.

Knjigo sem pred kakšnjim letom že vzela v roke, vendar sem jo že po parih poglavjih odložila. Pred kratkim pa mi jo je nekdo priporočil in tako sem se odločila, da ponovno poskusim. Kmalu sem ugotovila, da je knjiga res dobra, čeprav je na trenutke nekoliko grozljiva. Še posebej me je nagovoril Toddov notranji boj med tem ali naj ubije in ali naj bo ubit. Ali naj postane moški, pa tudi pošast, ali naj ostane deček, pa vendar človek. Zelo mi je bilo všeč, da je pisatelj uporabil tudi vizualne učinke - s tem mislim različne fonde in velikosti črk, ki se pojavljajo v romanu in ponavadi predstavljajo hrup.
Majčkeno pa me je vznejevoljilo to, da se knjiga konča na res napetem delu, jaz pa še nekaj časa ne bom mogla priti do drugega dela. :016:

Priporočam vsem!Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Bing [Bot], Google [Bot] in 2 gostov

cron